24.10.11

Γουστάρετε (μηπως)....υποτέλεια;



Στην εποχη των ...αθλιων Πασοκων που διανυουμε –αρκετοι φαινεται να "γουσταρουν" – (ετσι, βλεπετε, μιλανε αυτοι στους κυκλους τους!) να βλεπουν την χωρα οπως την καταντησαν οι πασης φυσεως μειοδοτες ''πατριωτες'', με λιγα λογια, δλδ. την εκαναν σαν τα μουτρα τους, που δεν ειναι και τα ...ωραιοτερα, βεβαια, που θα ηθελε να βλεπει κανεις, οταν ...ξυπνα!

Αλλα μεχρι να γινει κατι τετοιο, (το ..ξυπνημα), φαινεται οτι δυστυχως εχουμε πολυ ....δρομο και αρκετες διαδηλωσεις μπροστα μας!
Προς το παρον, ομως,  διαβαζουμε το αισιοδοξο μηνυμα οτι ....μεταφερθηκε η οργή του κόσμου, για την πολιτική της κυβέρνησης, από τις πλατείες, τους δρόμους και τις συνελεύσεις, στα ....γήπεδα,(!) οπου αναρτηθηκαν προσφατα και πανό με συνθηματα οπως:

''Πολιτικοί λαμόγια. Βουλή βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων''.

Οπως βλεπετε το συνθημα ειναι πολυ γενικο, επιτηδες, βεβαια, για να παρει ολους η...μπαλλα (!), και καλυτερα βεβαια θα ηταν  να το αναρτουσαν εκει που πρεπει!
Η μηπως δεν εχει κανενα νοημα πια, μαζι με τα αλλα ...ασαφη πανο, που κατα καιρους βλεπαμε να αναρτωνται προτρεποντας μας σε συμμετοχη μαζι τους με ....γιογκα και διαλογισμους, για να φυγει το...κακο ΔΝΤ!!


Παντως, αυτη τη...καταπληκτικη ιδεα για τα γηπεδα, αν δεν την εχουν παρει κι αυτην απο αντιστοιχη ξενη κινητοποιηση, τοτε, αποτελει αυθεντικη ελληνικη....αγανακτησιακη πρωτοτυπια! 
I am deeply impressed
Πως να το κανουμε, ειναι μια αλλου ειδους..."ελευθερια", να παει κανεις στο...γηπεδο, για...πολιτικη εκτονωση!

Δηλαδη προσπαθουν να μας δειξουν καποιοι οτι πανε, πια, οι εποχες που κατεβαινε ο κοσμος στους δρομους για ...διαδηλωση, ετσι;
Ισως τα πραγματα, εκει, απο τα πολλα ....δακρυγονα να ειναι τοσο ''θολα'', που ενω άλλα γινονται, αλλιως τα μεταφερει, κανεις, τελικα! Αλλοι λενε, παλι, οτι δεν μπορεις στους δρομους να..."εκφραστεις" οπως θελεις, (αν βεβαια θελεις να διαδηλωσεις και οχι να ...πετας πετρες σε κεφαλια!)

Γι αυτους τους λογους, φανταζομαι το γηπεδο ειναι μαλλον για καποιους, ο κατ εξοχην χωρος, οπου μαζι με τις …Χριστοπαναγιες και αλλα…ασορτι ευγενη συνθηματα, οπως και αντικειμενα που εκτοξευονται ολουθε, φαινεται πως ολα αυτα ....τακιμιαζουν μια χαρα με το επιπεδο αυτων που ψηφιζουν...Πασοκ, Ν.Δ και ΛΑ.Ο.Σ, για να μη παρει η...μπαλλα και κατι αλλους που τους αρεσει να παιζουν ...κρυφτουλι, χρονια τωρα!

Στο Τwitter, ομως το οποιο ο Chomsky και οχι μονο, χαρακτηριζει σε συνεντευξη του, ως ''superficial'', ''shallow'' κλπ, ειδα οτι καποιοι προτειναν τελευταια, για την επετειο της 28ης Οκτωβρη, να βαλουμε απο μια Ελληνικη σημαια στο μπαλκονι μας, που να γραφει επανω "ΝΟ", για να....δειξουμε, ετσι, στη κυρια Μερκελ και τον κυριο Σαρκοζι οτι εμεις, ως λαος, "δε...μασαμε"! Αλλοιμονο, για κατι τετοιες ...εξοχες ιδεες, αισθανεται κανεις....εθνικα υπερηφανος!!

Ενθουσιαστηκα τοσο πολυ, λεμε τωρα, με την ιδεα, που εχω κι εγω να προτεινω κατι. Γιατι να μη πηγαινουμε και στο θεατρο, στο...σινεμα, σε συναυλιες, ή και σε ...εστιατορια να ...διαμαρτυρομαστε κι εκει με σημαιουλες..."ΝΟ", "ΝΕΙΝ", "ΝΟΝ", για τη πολιτικη της κυβερνησης;
 
Να στειλουμε και μερικες χιλιαδες...Τwitter με διαφορα hashtags, σε οσους followers γνωριζουμε! Οσοι δεν εχετε για σινεμα και εστιατορια, στηθειτε, βρε παιδι μου, στα...σουβλατζιδικα, (εστω και ...απ εξω!!) Σημασια εχει να δειξουμε οτι.....αντιστεκομαστε ως ...εθνος!!

Και για να σοβαρευτουμε και λιγο, το θεμα ειναι οτι κανουν τα αδυνατα δυνατα για να μη βγουμε στους δρομους, μηπως και ανοιξουμε επιτελους τα ματια, εστω και μεσα απο συγκρουσεις, εστω και ετσι οπως τις παρουσιασαν, μηπως και δουμε τι και ποιοι ειναι αυτοι που μας εζεψαν σαν υποζυγια στο αρμα της ΕΕ, ποιοι μας εκλεψαν μισθους και συνταξεις, ποιοι εγκατεστησαν προσφατα ....γκαουλαιτερ σε ολα τα Υπουργεια και το μονο που εχει απομεινει ειναι να φερουν και...κομπαρσους, στην Ελλαδα, για να παιξουν ακομη πιο ....φτηνα, το ρολο του...Ελληνα πολιτη, αυτου που καποτε ειχε καρδια και φιλοτιμο και ηξερε πως να αντιδρασει σε οσους προσπαθησαν να τον κανουν ...ΥΠΟΤΕΛΗ!


10 σχόλια:

  1. Ανακοίνωση του σύνδεσμου φίλων Π.Α.Ο.Κ. “Θύρα 4″:

    “Αηδία μας προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι από τα μεγάφωνα αντί να γίνουν εκκλήσεις να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία, γινόταν παρατηρήσεις στους οπαδούς μας για τα υβριστικά συνθήματα που ακολούθησαν. Με τα οποία βέβαια δεν συμφωνούμε. Δεν θέλουμε η μάνα του πρωθυπουργού να εξομοιώνεται με τις ιερόδουλες, αφού οι τελευταίες βγάζουν τίμια το ψωμί τους και δεν μας φορτώθηκε στο σβέρκο κάποιο καθυστερημένο μούλικο τους”!

    Δεν ξέρω αν είναι απλή εκτόνωση ή εάν αυτές οι απολίτικες μάζες των οπαδών έχουν αρχίσει να οργίζονται.Θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποδεικνύεται ότι μάλλον κάναμε λάθος που πηγαίναμε στις πλατείες. Στα γήπεδα έπρεπε να μαζευόμαστε.
    Πάντως αυτούς που ανέβασαν το πανό στο γήπεδο του Παναθηναικού, τους συνέβαλαν. Τα "κοσμητικά" επίθετα που ακούγονται χρόνια, δεν τους ενόχλησαν. Όταν όμως χαρακτηρίζεις λαμόγια τους ομοίους τους, αντιδρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλές συμπτώσεις έχουμε...

    http://jungle-report.blogspot.com/2011/10/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα φιλη Elva, ειδικα τους οργανωμενους του Παναθηναικου, μην τους ''πολυπιστευεις'', ειναι πολλα μικρα και ''περιεργα'', που συμβαινουν στον συλλογο των βαρδινογιανναιων, μεχρι ο βαρδης εβαλε την υπογραφη του, σε κειμενο ''εναντιον'' της πολιτικης του μνημονιου, διπλα απο την υπογραφη του μικυ θοδωρακη, σε ΑΥΤΟ το σωματειο ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ.

    Τωρα απο τ'αλλα σωματεια, αν αφαιρεσεις λιγες εκατονταδες σκεφτομενους, οι αλλοι ειναι, αυτο που βλεπουμε στα ντερμπι, αλλα και σε λιγοτερο δυσκολους αγωνες, χουλιγκανς.

    ''Προσεξε'' τι γραφει το πανο των πρασινων, συλληβδιν ολοι οι πολιτικοι, τυχαιο?

    Οτι οι ηλιθιοι διαιτητες στοχοποιουνται, με τις αστυνομοαρλουμπες τους, ειναι γνωστο γιατι το κανουν, τους εχουν φακελωμενους, απο τα στημενα ματς, οποτε δουλευουν......................................αντιπαροχη.

    Παντως εστω και με αυτους τους δυσαρεστημενους, ενεργοποιουνται τ'αντανακλαστικα του κοσμου.

    Μεχρι και ο σκαι τους εχει ''αδειασει'' κανονικα,

    Αναλυτικά οι λίστες στο SKAI.GR

    Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια και τα παράνομα ποδοσφαιρικά στοιχήματα, στην οποία εμπλέκονται ηχηρά ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελίας, προτάθηκε δίωξη κατά του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, ενώ η λίστα περιλαμβάνει ονόματα όπως του διεθνούς ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων για απάτη κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και του διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλου.

    Υπαρχει και υπολοιπο κειμενο και οι λιστες, με επιχειρηματιες, διαιτητες, κ.λ.

    Οποτε σε ενα χωρο που εχουν μπει τα μεγαλα συμφεροντα, π.χ εφοπλιστες, εργολαβοι, πιεζουν για τα δικα τους οφελη, χρησιμοποιοντας τους φιλαθλους ''τους'', σαν μοχλο πιεσης.

    Στα γηπεδα δεν περναει τιποτα, οταν το αποφασισει, η αστυνομια και η εκαστοτε παε, οχι ολοκληρο πανο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα Σελιτσάνε

    Eνα δικιο το εχουν παντως σχετικα με την αυθαιρεσια και τις΄..διακρισεις! χαχα
    Παντως η Κανελλη μιλησε στο Alter και για το φαινομενο οπως και για το γιατι εκει απαγορευουν την ελευθερη εκφραση των φιλαλθων!
    http://www.youtube.com/watch?v=pOwqiZX8FA8&feature=player_embedded#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Swell

    Συνεχιστε να πηγαινετε και στα δυο, :) αν και οπως φαινεται απο το link που εδωσα πριν στο φιλο Σελιτσανο, στα γήπεδα έχουν προβλημα οι...
    σπονσορες, oποτε εκει καποιοι που πληρωνουν απαιτουν και αναλογη συμπεριφορα..
    Οι πλατειες παντως παραμενουν χωρις..σπονσορες, για να δουμε τι θα επιτρεπεται και τι θα απαγορευεται σε λιγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Γιάννη

    Πολλες ..συμπτώσεις ειναι το μονο σιγουρο!
    Το εχω ηδη δει το video και ειναι πραγματι ενδιαφερον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα φιλε Δημητρη

    Ειναι σιγουρο οτι ολα ειναι ελεγχομενα οπως λες και μακαρι οπως ειπα και στο αλλο μας blog, οι οπαδοι (δε μιλαω για τους χουλιγκανς!) να διεθεταν την ιδια ενεργεια και στο να ασχολουνται με το τι πραγματικα γινεται και εκτος...ποδοσφαιρου!

    Ακριβως γι αυτο το..συλληβδιν ''ολοι'' οι πολιτικοι, μιλησα κι εγω στην αναρτηση.
    Οταν ομαδοποιει κανεις ολους και ολα στη κατηγορια λαμογια, τοτε δειχνει οτι ειτε οτι γινεται επιτηδες, ειτε δεν εχει πραγματικα κανεις επιγνωση του οτι δεν ειναι ΟΛΟΙ το ιδιο!

    Οσο για τα σκανδαλα που εμπλέκονται ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τι αλλο να πει κανεις εκτος του οτι τα μεγαλα συμφεροντα, παντα ετσι ενεργουσαν και ενεργουν για τα δικα τους οφελη, δεν ειναι κατι το νεο..

    Το πως περασαν τετοια μεγαλα πανο, οπως λες, ειναι περιεργο,οταν ξερουμε οτι κανουν ελεγχους, οπως και περιεργο ειναι το οτι εψαχναν μετα να βρουν με ελεγχους σε ποιο αυτοκινητο ηταν το πανο, κλπ κλπ.....
    Τελικα ας μας πουν τι επιτρεπεται, ισως να ειναι πιο ευκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα
    Elva μου κοίτα..Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής (Θα μπορούσε αυτό το προστασίας να το λέμε και ως ανέκδοτο..) είναι κάθε Κυριακή στο γήπεδο όταν παίζει ο Παναθηναικός. Κατα συνέπεια ο ζήλος να κατέβει το πανό, να συλληφθούν οι ένοχοι κλπ. δεν προξενεί εντύπωση. Με την ανάρτηση σου όμως έχεις ανοίξει ένα μεγάλο θέμα. Τα επεισόδια στο γήπεδο σαν εκτόνωση οργής συνήθως κάποιων 16-24 ετών που παραμένουν πάντα ατιμώριτοι, έχουν το ελεύθερο να σπάνε απο καθίσματα μέχρι κεφάλια "αντιπάλων" και δεν κάνει τίποτα κανεις για αυτό είναι αποτέλεσμα επιλογής. Καλύτερα να έχω ως σύστημα τον πιτσιρικά ή τον εύκολα επιρρεπή ενταγμένο στην "ιδεολογία" της ομάδας, παρά να ενταχθεί σε κάποια ομάδα -πολιτική ή κοινωνική- και να αντιδράσει για αυτά που συμβαίνουν. Ας τα σπάσει για το κάλπικο πέναλντι καλύτερα παρά για την κάλπικη δημοκρατία που ζεί.. Και έτσι έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου φιλε Αντιλογε

    Σωστα λες οτι ειναι ενα μεγαλο θεμα με πολλες διαστασεις και χρησιμοποιεται καθε φορα αναλογα με τη περισταση.
    Συμφωνω επισης και στη χειραγωγηση των επιρρεπων στην "ιδεολογία" της ομάδας και του...''μπαχαλου'' να το πουμε έτσι, ωστε το συστημα να βγαινει παντα καθαρο και κυριως να φαινεται οτι εχει κανει σωστα τη δουλεια του...''προστατευοντας'' τους πολιτες απο ο τιδηποτε μπορει να τους ''βλαψει''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)