7.5.09

Going private και στη Σουηδια

Περιπου 30 κρατικες επιχειρησεις θα πρεπει να ιδιωτικοποιηθουν εντελως, ή κατα ενα μερος λεει ο συνασπισμος των Σουηδων συντηρητικων (moderater) που ειναι στη κυβερνηση.
- Δεν ειναι αποδεκτο το κρατος να δεσμευει τοσο πολυ κεφαλαιο το οποιο θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει καλυτερα απο αλλους λεει ο Per Westerberg (m), προεδρος του εμποριοβιομηχανικου επιμελητηριου. Χθες παρουσιασε μια εκθεση για την πωληση κρατικων επιχειρησεων. Στη λιστα μεταξυ αλλων ηταν η Telia και η Vin & Sprit (εισαγωγες αλκοολουχων ποτων). Για να υπαρχει δικαιοσυνη θα πρεπει οι προϋποθεσεις να ειναι ιδιες για ολους λεει ο Westerberg.

Οι ιδιωτικες επιχειρησεις ειναι συχνα πιο ευκολες για διαχειρηση απο τις κρατικες, λεει ο Westerberg. Τα Φαρμακεια (Apoteket) ολης της χωρας, για παραδειγμα, θα γινουν ιδιωτικα, ή κατα ενα μερος ιδιωτικα, οπως και η επιχειρηση Ενεργειας (Vattenfall), η Svensk Bilprovning (K.T.E.O), οπως και αλλες εταιρειες ξυλειας. Yπαρχει και η σκεψη να πωληθουν ετσι, ωστε και πολιτες να μπορουν να αγορασουν μετοχες. Επισης θα μπορουσαν τα Φαρμακεια και τα τα ΚΤΕΟ να τα αναλαβουν ομαδες απο το προσωπικο που δουλευουν σε αυτα....

Πολλοι και στη Σουηδια δικαια αναρρωτιουνται αν πραγματι ηταν αναγκαιο κατι τετοιο, ενω οι περισσοτερες απο αυτες τις επιχειρησεις ειναι ηδη υπερ-κερδοφορες!


5 σχόλια:

  1. Ta idia pantelaki mou ta idia panteli mou leme edw alla vlepw oti exete kai ekei ta idia E.E kaloupia. Krima pou kai ekei xepoulane tis kratikes epixeiriseis,tha eprepe omws na antidra o ekei kosmos.To kanei, i plakwthikan sta pota ws synithws oi Souidoi kai se vlepoun ti ginetai? Xairetismous apo Agglia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό έλειπε να μην ξεπουλούσανε.
    Σουηδία είναι όχι Βενεζουέλα!
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @leon

    Κριμα δε λες τιποτα, αλλα οπως και με αλλες χωρες, ειναι κι εδω, πολλοι που δεν συμφωνουν, αλλα ειναι λιγοτεροι αυτοι που διαμαρτυρονται! :(



    Mano

    Δυστυχως ετσι ειναι η κατασταση. Μακαρι να λεγανε και κανενα 'οχι', ολο 'ναι' σε οτι τους πουν ειναι και εδω! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α ρε Μητσοτάκη που πούλαγες ακόμα και τις βραχονησίδες πόσο μπροστά ήσουν και τώρα σε αντιγράφουν όλοι...

    varometro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ανθρωπος ηταν τοσο 'μπροστα' που δυσκολα αντιγραφεται...Moυ θυμιζει λιγο το ..."Βeen down so goddamn long that it looks like up to me!" Δεν ηταν ο Jim που το ειπε; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)