20.7.09

Οταν οι πρωτες κυριες ...άδουν!

Διαβασαμε οτι η πρώτη κυρία της Γαλλίας Carla Bruni-Sarkozy πηρε μερος στη τριωρη συναυλια, το Σάββατο που περασε, στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης για τα 91α γενέθλια του Nelson Mandela.
Ανάμεσά σε μεγαλα ονοματα της μουσικης οπως Aretha Franklin, Queen Latifah, Stevie Wonder, Alicia Keys, Wyclef Jean, Cindy Lauper, κ.α τραγουδησε και η κυρια Bruni-Sarkozy μπροστά σε κοινό για πρώτη φορά μετα το γάμο με τον πρόεδρο της Γαλλίας, το Φεβρουάριο του 2008.
Η
Carla Bruni που ηταν στη σκηνή με τον Dave Stewart των Eurythmics (είχαν αρχίσει να γράφουν μαζί τραγούδια, που δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει, quel dommage, λεω εγω....) Η Carla Bruni, ομως, συμφωνα με την εφημεριδα Daily Mail , ''υπεστη εξεφτελισμο'' τον περασμενο Μαρτιο, oταν ουτε καν προταθηκε για μια υποψηφιοτητα στα Γαλλικα Μουσικα Βραβεια, κατι αντιστοιχο του Brit Awards! O tempora o mores!
Οταν της ζητησαν να σχολιασει, η Carla δηλωσε τα εξης :
'Of course it hurts me, but I suppose it's quite natural. It's understandable that people can't help mixing up my work as an artist and my official role.'
"Holy cow!" που λενε και στο Dallas, μα γιατι δεν σκεφτηκαμε οτι o επισημος της ρολος ειναι ο μονος λογος που δεν βραβευτηκε και οχι επειδη η γυναικα φημιζεται για οτιδηποτε αλλο, (οh, mon Dieu!), εκτος απο τα φωνητικα της προσοντα...

Τραγουδησε το Blowin' in the Wind του Bob Dylan και ενα αλλο, μια δικη της ...''υπαρξιακη μπαλλαντα'' Quelqu'un m'a dit. Ο Dave Stewart συγκρινε μαλιστα τη φωνη της με του Dylan, ενα προφανες κομπλιμεντο, συμφωνα με την εφημεριδα
the Australian η οποια μαλιστα εγραψε πολυ σωστα, κατα τη γνωμη μου, οτι ειναι ειρωνικο να ακουει κανεις ενα τραγουδι διαμαρτυριας του Dylan απο ενα πρωην supermodel που και πλουσια κληρονομος ειναι, αλλα και παντρεμενη με ενα συντηρητικο προεδρο (να θυμηθουμε οτι οταν ηταν παιδι διεφυγε τις Ερυθρες Ταξιαρχιες, που ηθελαν να απαγαγουν μελη της οικογενειας της....).
Ενα αλλο που...θαυμασα ηταν ο τιτλος κατω απο τη λεζαντα της φωτογραφιας, στη Daily Mail: "Mr Sarkozy has agreed to let his wife perform in New York on Saturday".
Aπορω πως τον ειχαμε παρεξηγησει τον monsieur Nikolas, ενω αυτος ειναι ενας τοσο....ανοικτομυαλος και ...προοδευτικος ανθρωπος! Σε σημειο δηλαδη που ...ε π έ τ ρ ε ψ ε στη γυναικα του να εμφανισθει σε συναυλια, και να τραγουδησει! Mεταξυ μας, θα ηταν καλυτερα να μην το....επετρεπε, γιατι δε θα´χανε δα και η...Βενετιά βελόνι !!

20 σχόλια:

  1. με τέτοιους λαϊκισμούς επιβιώνουν. Βλέπε Ψωμιάδη, Σαρρή, κλπ στα δικά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tyler,
    συγκρίνεις τώρα την Κάρλα με την Έφη;;; Εε όχι. Λίγο σεβασμό στην αοιδό μας. Και στον Αφρικανό επίσης.

    Κι αυτή η Κάρλα όμως, εντάξει παίζει κιθάρα και τραγουδάει κάπως. Είναι ανάγκη να το μοιράζεται με όλους μας; Ας τραγουδάει μόνο στους υπουργούς του Σαρκοζί. Ας αποτελεί τεστ αντοχής/ένταξης στο κυβερνητικό σχήμα. Μεχρί εκεί όμως...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς λέγεται γαλλικά το 'γύφτικο σκεπάρνι';
    Νομίζω ότι ταιριάζει στον Νικολά
    που καμαρώνει την ομοκλινη του
    σα κοινός θνητός αναμεσα στους θεατές.
    (είδα 3 φορές το βίντο του BBC -τις δύο τελευταίες με κλειστό τον ήχο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tyler

    Σιγουρα μυριζει κατι απο σκυλαδικο, α λα γαλλικα,ομως! Δεν ειμαστε ισοι και ομοιοι με τα Ελλ.σκυλαδικα,παρακαλω..... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μανο μας

    Αν και μενεις στη Κρητη, ξερεις, βλεπω, να εκτιμας τη διεθνη μουσικη σκηνη και εφ οσον αναγνωριζεις και τη καλη πχιοτητα, θα σου στειλω μια συλλογη απο ..15 DVDs με τη Carla να τραγουδαει, ευγενικη προσφορα σε ολους τους απανταχου fans της!
    Καλο κουραγιο για την....ακροαση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τσαλαπετεινε μας

    Δε ξερω πως λεγεται το...'γύφτικο σκεπάρνι'
    στα Γαλλικα,αλλα σιγουρα εκφραζει τον..
    'προοδευτικο' συζυγο! :)
    Μπραβο που αντεξες να δεις το εν λογω video 3x, (εστω και με κλειστο ηχο!)Εγω ΜΙΑ και μεγαλη χαρη τους εκανα, να σου πω! :PP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aφήστε το κορίτσι να κάνει την καριέρα του ρε παιδιά, μη του κόβετε το μέλλον του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oταν μια πρώτη κυρία αποφασίζει να τραγουδήσει, ο (πιο κοντός) σύζυγος το απολαμβάνει. Ακουσα ότι ο Σαρκοζί έβαλε βέτο στην παρουσία του Μπερλουσκόνι, φοβούμενος τα γνωστά... Αυτό κι αν θα είχε πλάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. navarino-s

    Mα ποσες καρριερες θελει επιτελους να κανει αυτο το...κοριτσι; ;) Το μελλον του ειναι ηδη εξασφαλισμενο με τετοιο...ταλεντο :PP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Swell

    Αυτος MONO ελειπε απ ολο το παραπανω πανηγυρι για να γινει το 'ελα να δεις'! Ολοι οι ...
    καλοι χωρανε, εξ αλλου, δε λενε; :PP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δουλεια δεν ειχε ο διαολος .... γ... τα παιδια του ....


    καλημερουδιαααα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. βασικά ο καθένας οτι θέλει κάνει, και η Κάρλα ας τραγουδήσει, δεν έχουμε πρόβλημα. Αλλά μην την συγκρίνουμε και με τον Bob Dylan... εεε... έλεος ρε Dave Stewart

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί το βρίζετε το κορίτσι; Μπορεί ήδη να έχει αρχίσει να βαριέται τον μικρό Ναπολεοντα Τρεχαπάρτη. Μάθε μια τέχνη κι άστηνε δε λένε; Να δείτε πλάκα όταν θα αρχίσει να της επιτρέπει και να φωτογραφίζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kαλημερα Ελενα μου

    Ναι, καπως ετσι ειναι τα πραγματα, για να 'θολωνουν' τα νερα.... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Zekia

    Aκριβως! Τι τις ηθελε τις συγκρισεις (με ασυγκριτες αξιες) ο Dave Stewart; :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Mανωλη

    Τιποτα δεν ειναι απιθανο. Αυτοι δοκιμαζουν οτιδηποτε για να ξεγελασουν, οποτε και μια (ΑΚΟΜΗ) φωτογραφηση δε θα μας εκανε και τοση εντυπωση, αφου τα εχουμε, δει, πια ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου @Elva

    τωρα σε ευρωπαικη συνοδο ηταν ο Νικολά, σε υπουργικο συμβούλιο ήταν, θα σε γελάσω, πάντως μετα τη λήξη του χαριζε στον καθενα απο τους συμμετεχοντες και απο ενα CD που μολις ειχε βγαλει η Καρλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Aγαπητη @cynical

    Τον παρεξηγησαμε τον ανθρωπο. Ο Νικολά μοιραζε τα CD για να μη ...κουραζεται ο κοσμος, εν μεσω θερους στη Γαλλια, να τρεχει και να τα αγοραζει απο τα μαγαζια! :PP Kατα τη λογικη του..''Πριν απο σας, για σας''! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άρε τον καημένο τον Ντίλαν, μια το τραγούδι του στην διαφήμιση της κοκα κολα, ένα κάρο άκυρες διασκευές, τώρα η Κάρλα και πόσα άλλα που μου έχουν ξεφύγει, τα τραγούδια από επαναστατικά τα έχουν χώσει στο βούρκο της ξεφτίλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεια σου, Νεwton

    Πραγματικα, ακουγοντας ολα αυτα που συμβαινουν στα τραγουδια του, ο Dylan, φανταζομαι,θα δυσανασχετει, αλλα το ξερεις το ρητο...'ο tempora o mores'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)