17.7.09

Wanna work for free?

Βρε τι τραβαει ο κοσμος, στην Αμερικη (και) του Ομπαμα!…Δεν νομιζω οτι ειναι η μοναδικη φορα που ακουνε, εκει, τετοιου ειδους ..."δικαιολογιες", ειδικα μαλιστα οταν ολοι τωρα μιλανε για κριση και ανεργια, αλλά κανεις δεν μιλαει για την ελλειψη ενος εργατικου κινηματος, που θα υπερασπιζοταν τα δικαιωματα των εργαζομενων...Ειναι και καλοκαιρι θα μου πειτε και συνηθως με τις …ζεστες δε πρεπει να πιανουμε τετοια θεματα που ειναι...hot potatoes, οπως λενε στις ΗΠΑ.....
Συμφωνα με το
Reuters, λοιπον, πολλοι δεχονται να δουλευουν χωρίς να αμείβονται, ειτε απο φοβο να μη χασουν τις δουλειες τους, ειτε επειδη ειναι ανεργοι και ελπιζουν σε μια μελλοντικη προσληψη (!) με το δέλεαρ... ότι μπορούν να ενισχύσουν το βιογραφικό τους, με μία νέα επαγγελματική εμπειρία και να αποκτήσουν νέα επαγγελματικά εφόδια, όπως λένε οι επικοινωνιολόγοι του συστήματος της εκμετάλλευσης.
Και δεν είναι μόνο οι άνεργοι που δέχονται να δουλεύουν αμισθί. Ορισμένοι από τους έμμισθους υπαλλήλους καλούνται από τους εργοδότες τους να εργαστούν για ένα διάστημα αμισθί. Κάποιες εταιρείες αλλά και πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες υποχρεώνουν το προσωπικό τους να παίρνει άδεια χωρίς όμως να την πληρώνεται.
Ολα αυτά με το φόβητρο της απόλυσης λόγω της κρίσης και των "δυσκολιών των επιχειρήσεων".
Οταν τα εργατικα συνδικάτα συμβιβαζονται και αυτό, να πω εγω, οτι δεν συμβαίνει μονο στις ΗΠΑ! Τα ιδια αρχιζουμε να ακουμε και εμεις εδω, σιγα-σιγα, βεβαια για να το ...."συνηθισουμε" λιγο στην αρχη...Τι να πει κανεις οταν οι εργαζόμενοι αντι να καταλαβαινουν οτι αυτοι εχουν τη δυναμη να απαιτησουν λυσεις, αφηνονται ετσι να τους εκμεταλλευονται με τη δικαιολογια της "κρισης" και της καθε κρισης..........

Reuters
Ριζοσπάστης

Εxtra Link: Time.com

10 σχόλια:

  1. Ε ρε πότε θα ξυπνήσουμε να τους κυνηγήσουμε με το βούρδουλα. Έχουμε γίνει τελείως ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Κανονικα Ζωα και ...φιλικα προς την εκμεταλλευση, Μανο!

    Και να φανταστεις οτι ολα δικαιολογουνται στο ονομα της ''επαγγελματικης εμπειριας'', εις το μελλον ομως!! Κατσε και περιμενε,σου λενε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτο θελουν να γινει στο τελος... για ενα κομματι ψωμι ολοι και αν ...

    εργατικα συνδικατα... χα!! ανεκδοτο :Ρ

    καλησπερουδια απο την πια χοτ ελλαδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε, αυτό το πράγμα με την κρίση έχει παραγίνει. Πρέπει να δωθεί ένα τέλος, γιατί τελικά θα παρακαλάμε να δουλεύουμε για ένα πιάτο φαγητό. Δηλαδή έλεος πια, πέσαν οι μετοχές τους έξω και την πληρώνουν οι εργάτες και οι μικροεπιχειρηματίες. Εγώ πλέον έχω σταματήσει να μιλάω για οικονομικές κρίσεις, να πάνε να πνιγούν.

    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν μένει πλέον παρά να αναβιώσει και το σύστημα της δουλείας (και θεσμικά πλέον γιατί στην πράξη υφίσταται σε πολλά μέρη του κόσμου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελενα μας

    Ναι,εχουμε και το 'μπαμπουλα' της ανεργιας πανω απο το κεφαλι,που...ευνοει την εκμεταλλευση :(

    Φιλια & κουραγιο με τις ζεστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νewton

    'θα παρακαλάμε να δουλεύουμε για ένα πιάτο φαγητό'...
    Κανονικος Μεσαιωνας με λιγα λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τyler


    Δουλειά, ή..Δουλεία τελικα εχουν πολυ μικροτερη διαφορα απο ενα ...τονο! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η αλήθεια είναι ότι το χειρότερο πράγμα για ένα βιογραφικό σημείωμα είναι τα κενά διαστήματα. Στα κενά διαστήματα ο εργαζόμενος πρέπει να κάνει σεμινάρια για να μάθει καλύτερα τη δουλειά του καθώς ψάχνει για δουλειά, πρέπει να κάνει εθελοντική εργασία σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ή να ασχοληθεί κάπου έστω πάρτ τάιμ.

    Τότε μόνο ίσως φανεί στο βιογραφικό ότι ο υποψήφιος κάτι μπορεί να αξίζει και διαφέρει από τους άλλους.....

    Α! Αν ένας εργαζόμενος δεν μπορεί να δικαιολογήσει τυχόν κενά στο βιογραφικό του δεν θα βρει ποτέ δουλειά π.χ. υπήρξε ένα πρόβλημα στην οικογένειά μου και αναγκάστηκα να εργαστώ στην επιχείρηση της οικογένειάς μου ή στις αγροτικές εργασίες της οικογένειάς μου ή έφυγα από την εργασία μου γιατί υπήρξε η φήμη ότι θα απολύσουν προσωπικό ή επειδή ήθελα να κάνω μια αλλαγή καριέρας ή να σπουδάσω κάτι, ή, ή. Τετοιες δικαιολογίες είναι αναγκαίες είναι απαραίητες καθώς και πολλές άλλες στις συνεντεύξεις για να βρει κάποιος εργασία.

    Elva δεν μιλάω άλλο γιατί κατά πολλούς είμαι λίγο προκατειλημμένος, μιλάει μόνη της η πραγματικότητα που περιγράφεις και περιγράφω με τα βιογραφικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Gr.Rider

    Το χειροτερο πράγμα δεν είναι τα ..κενά διαστήματα στα βιογραφικα, το χειροτερο ειναι οτι μας εχουν κανει να δεχομαστε οτιδηποτε και να σκυβουμε το κεφαλι....
    Οταν η πραγματικοτητα ειναι τοσο σκληρη, για πολυ κοσμο, σ ολο το κοσμο, δεν νομιζω οτι μπορει κανεις να σε κατηγορησει για προκαταληψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)