4.8.09

California, Terminator και μαριχουανα

Δε φτανει που η πολιτεία της Καλιφόρνια κάνει τελευταια σκέψεις για αποποινικοποίηση της μαριχουάνα, ώστε να γλιτώσει από την χρεωκοπία μαθαμε επισης οτι και ο κυβερνητης και ex-"Terminator", Arnold Schwarzenegger, σκεφτεται να επιστρεψει πισω (I’ ll be back) στα στουντιος.
Tο αν θα επρεπε, ή οχι να επιστρεψει στo Hollywood, ειναι μια αλλη συζητηση, δεδομενης και της ηλικιας του 62, (αν και ο Harrison Ford, που ειναι 67, τα πηγε εισπρακτικα καλα στη ταινια Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, ενω ο Sylvester Stallone, 63, εκανε ενα ειδος "comeback" με ρολους του στις ταινιες Rocky και Rambo).....
Τα έσοδα παντως απο τέτοια κίνηση αποποινικοποίησης της μαριχουανα, στη Καλιφορνια, θα ήταν 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, ποσό που θα μπορούσε να φέρει πίσω το χαμόγελο στο πρόσωπο του Arnie και των κομάντοs του.
Η Καλιφόρνια, που επιτρέπει τη χορήγηση μαριχουάνα για φαρμακευτικούς σκοπούς, είναι η πρώτη πολιτεία σε παραγωγή μαριχουάνα στην Αμερική, με την αξία αυτής να υπολογίζεται στα 13.8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αν η πολιτεία έβαζε έναν φόρο $50 ανά ουγγιά τότε αυτόματα θα έβγαζε 900 εκατομμύρια δολάρια, ενώ άλλα 400 εκατομμύρια θα έφερνε ο φόρος από τις πωλήσεις.
Σημαντικά έσοδα θα έφερνε βεβαια και ο μπαφοτουρισμός, αφού πολλοί θα άλλαζαν το βροχερό Amsterdam με ένα ταξίδι στην Καλιφόρνια, όπου έχει πάντα ήλιο και τα κορίτσια κάνουν roller blades φορώντας μπικίνι, (ή οπως θα ηθελαν να νομιζουν πολλοι, μετα απο καπνισμα μαριχουανας........)

Παντως η ολη ιστορια μου θυμισε το πολυ καλο Terminator 2 και το "Υοu could be mine"
....


Πηγες:The Guardian, Lifo

7 σχόλια:

  1. Oταν είπε κάτι ανάλογο ο ΓΑΠ, σηκώθηκαν όλοι να τον φάνε. Ισως και γι' αυτό από τότε λέει μόνο βλακείες (sic).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Swell

    Aφου σκεφτονται να το εφαμοσουν στη Καλιφορνια, ε,τοτε, δεν μπορει να ειναι..'βλακεια'! :PP
    Εκει σκεφτονται πως θα γεμισει το ταμειο,τιποτα αλλο δεν τους απασχολει....Κριμα, ομως, να μην παιρνουν παραδειγματα και γι αλλους τροπους φορολογησης. Μηπως πρεπει τους πει καποιος το μυστικο και για...ΕΤΑΚ, ημιυπαιθριους κλπ; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Δε φτάνει που";;;;
    Φυσικά και να αποποινικοποιηθεί!
    Και στη χώρα μας επίσης!

    Ξέρετε τι ανάσα θα είναι για τις οικονομίες της Κρήτης, της Μεσσηνίας και λοιπόν περιοχών;;;
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mανο μας

    Εμπρος λοιπον! Kαποιος πρεπει να ξεκινησει μια αναλογη καμπάνια και στην...Ελλαδα, βρε παιδι μου! :)
    Εσυ εχεις τιποτα ...κονεξια εκει κατω; Eρχεται και δυσκολο φθινοπωρο, μη το ξεχναμε...
    Ολοι στον αγωνα για την...ενισχυση της Ελλ. οικονομιας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΓΑΠ βασικά αν θυμάμαι καλά είχε μιλήσει για γλαστρούλες στο σπίτι. Αν γίνει αυτό θα ανοίξει και νέο επάγγελμα: τεχνικός εγκαταστάσεων ντουλαπών για αναπαραγωγή χασισιού! Πάντως όντως η αποποινικοποίηση των φυτών με την ΤHS -χασίς κάνναβη κτλ.- θα φέρει αρκετό χρήμα στα ταμεία του κράτους από τα φυτά και όχι μόνο. Σκέψου μόνο πόσα κολλύρια θα πουλιούνται ημερησίως! Στην Ελλάδα πάντως πάλι τελευταίοι θα μείνουμε:)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Newton

    Not bad, not bad...για τους τεχνιτες εγκαταστασης ντουλαπων, εννοω! :) Οσο για το οτι 'παλι τελευταιοι θα μεινουμε, αστα, μας εχει γινει πια συνηθεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πω πω τι μου θύμισες τώρα με το βίντεοκλιπ! απίστευτο που το θυμάμαι ακόμα απο την εποχή του mtv

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)