11.9.09

To άλλο πρόσωπο της εκμετάλλευσης/ ''When Borat came to town''



Λεγομαι Carmen, ειμαι 17 χρονων και μενω στο Glod, ενα χωριό Ρομά, στη σκιά των Καρπαθίων βορειοδυτικά απ το Βουκουρεστι... Ονειρεύομαι μια ζωή, μακριά από το χωριο μας, οπου τιποτα δεν συμβαινει... Η ζωή εδω είναι σκληρή. Τα αλογα και γαϊδουράκια είναι τα μονα μεταφορικα μας μεσα. Οι περισσότεροι άνθρωποι στο χωριο μαζευουν παλιοσίδερα, ή δουλευουν οπως μπορουν σε κατι αγονα κομματια γης..

Μια μερα, τρία χρόνια πριν, ηρθε εδω ενα συνεργειο απο το Hollywood για να κάνει ένα "ντοκυμαντέρ" για τη ζωή μας, και εδωσαν σε οσους απο τους 1.000 κατοίκους, συμμετείχαν, σαν αμοιβη € 3.
Ο ψηλός, ξερακιανός παρουσιαστής με μουστακι μας φάνηκε λίγο περίεργος στις απαιτησεις του, αλλα τι ξερουμε κι εμεις απο τους τρόπους του κόσμου της τηλεόρασης; Δεν σκεφτηκαμε να πουμε τιποτα όταν ο "Borat", (που δεν ξεραμε οτι ηταν ο κωμικος Sacha Baron Cohen), επεμενε να βαλει μια ...αγελάδα μεσα σ ένα από τα σπίτια μας, για να γυρισει μια σκηνη, ή επεμενε να μεταφερθει πανω σ ένα αυτοκίνητο, που ενω μπορουσε να κινηθει, αυτος επέμενε να το δειξει οτι τραβιέται απο ένα....άλογο!
Δεν ξεραμε τιποτα για τον τον Βοrat. Λυπηθηκαμε oμως, πολυ, όταν ειδαμε, μετα, ότι η ταινία που ηταν για το τοπο μας, τελικα ηταν το δηθεν χωριο του Βοrat, στο…Καζακστάν και ότι οι περισσοτεροι απο εμας, που πηραμε μερος στη ταινια, εμφανιστηκαμε με τον χειροτερο
προσβλητικό, τρόπο.
Ένα απ τα κορίτσια του χωριου μας "εμφανιζεται" σαν αδελφή του Borat και αυτος την περιεγραψε σαν "τη νουμερο τεσσερα πόρνη στο σύνολο των κοριτσιων του Καζακστάν". Μια γρια παίζει, (χωρις να το ξερει), το ρολο της......47χρονης "μητερας" του Borat! Ο μηχανικός του χωριου μας εμφανιστηκε απο τον Borat σαν "ο ανθρωπος που κανει τις ....αμβλωσεις της περιοχης", οπως και αλλα πραγματα που ειπωθηκαν και μας στεναχωρεσαν πολυ.....Ολοι μειναμε με το στομα ανοικτο, οταν ειδαμε τη ταινια, αργοτερα, στη μοναδικη τηλεοραση του χωριου.....

Σημ.
Με τη βοήθεια δυο ξενων δικηγορων καποιοι συμφωνησαν στο χωριο να μηνύσουν την 20th Century Fox για 30 εκατομμύρια $. Θα κερδίσουν, ομως, τη δίκη και θα επιστρέψει, αραγε, ο Βorat για να ζητήσει συγγνώμη στο χωριο;
Η…απαντηση στη συνεχεια, η στο....Ολλανδικο ντοκυμαντέρ παραγωγης 2008 (''When Borat came to town'')
SVT

34 σχόλια:

  1. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι χαμηλά στο χρηματιστήριο αξιών. Και την εχουν ρίξει εκει κάτω οι ίδιοι οι άνθρωποι. Δεν είναι οξύμωρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θα κρατήσω τις επιφυλάξεις μου για τα παραπάνω.
    Η ταινία δε νομίζω ότι είχε σκοπό να θίξει τον συγκεκριμένο λαό, αλλά αντίθετα μέσα από την υπερβολή να κριτικάρει τον δήθεν σύγχρονο πολιτισμό της Αμερικής. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείται ότι εκμεταλλέυτηκαν κάτι. Δεν πρόκειται για documentary που αφηγείται την πραγματική ζωή κάποιου αλλά για μυθοπλασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμ γνωστή ιστορία, είχε γίνει και παλιότερα θέμα. Να σας πω την αλήθεια γέλασα με τη συγκεκριμένη ταινία, αλλά ένιωθα λίγο άβολα με τα σχόλια του για αυτούς τους ανθρώπους. Ειρωνικός και επικριτικός βέβαια ήταν και για τους δυτικούς.

    Νομίζω πρόκειται για μια λεπτή γραμμή που είτε την περνάς είτε όχι. Καυστικό χιούμορ προς όφελος της ελεύθερης τέχνης που ταυτόχρονα θίγει κοινωνικές καταστάσεις ή εκμετάλλευση των συμμετεχόντων;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι πουθενά δεν σχολίασε αυτή την χώρα, αλλά μόνο τον δυτικό πολιτισμό. Την παρουσίασε με έναν υπερβολικό και αστείο τρόπο για να δείξει με αυτές τις αντιθέσεις τη δικιά μας κατάσταση και όχι του Καζακστάν.
    Η γραμμή είναι λεπτή Μάνο αλλά μάλλον εξρτάται από ποια πλευρά της κοιτάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Me_To_aSeToN_STo_XeRi

    Πες το ψεμματα..Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια ηταν ανεκαθεν χαμηλά στο χρηματιστήριο αξιών, οπως λες, επειδη καποιοι θετουν το προσωπικο συμφερον και κερδος υπερανω ολων.
    Καποιοι ομως θεωρουν εαυτους καλυτερους απο αλλους, εκει δεν υπαρχει κανενα 'οξυμωρο', δυστυχως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kameleon

    Θα διαφωνησω μαζι σου, και οταν προσεξει κανεις τη ταινια, καταλαβαινει οτι θίγει μια φτωχη και αμορφωτη κοινωνια, ασχετα αν ο Borat λεει οτι ειναι το Καζακσταν. Πουθενα δε φαινεται οτι κριτικάρει τον πολιτισμό της Αμερικής, αντιθετα υποτιμα τους μη εχοντες σε σημειο αηδιας. Eιδες τι λεει για τους χωρικους χωρις αυτοι να καταλαβαινουν γρι Αγγλικα; :(
    Αργοτερα βεβαια καταλαβαν οι ανθρωποι περι τινος προκειται, αλλα, ηταν αργα, επειδη ειχαν ηδη γελοιοποιηθει στα ματια ολου του κοσμου, κι ας μη το γνωριζαν οι ιδιοι..Αυτο δε σου φαινεται αρκετα μεγαλη εκμεταλλευση καποιου;
    Συγγνωμη για το...μονότερμα, αλλα, απο τοτε που ειδα το ντοκυμαντερ της Ολλανδικης τηλεορασης εχω εκνευριστει με το θεμα Borat και το τροπο που ο 'κυριος' αυτος χρησιμοποιησε τους χωρικους εκει...
    Ισως ειμαι μειοψηφια, αλλα, ειλικρινα δεν μπορω να δεχτω τετοιου ειδους 'πλακες'.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μανο

    Ναι,η ιστορια του Βorat ειναι λιγο πολυ γνωστη.Eμενα ομως μ ενδιαφερει
    η αλλη πλευρα, που δειχνει το ολλανδικο ντοκυμαντερ, οι θιγμενοι χωρικοι, που παραλανηθηκαν. Ισως η πρωτη και αυτθορμητη αντιδραση να ειναι το γελιο που λες κι εσυ, αλλά, μη γνωριζοντας το δραμα των ανθρωπων αυτων, (οτι οι ιδιοι δεν γνωριζαν τι λεει γι αυτους o Borat)να μη φαινεται και τοσο χαλια, επειδη σκεφτεται κανεις οτι μπορει και να ειχαν συγκατατεθει για ολα αυτα! Τα πραγματα ομως αλλζουν οταν μαθει κανεις την αληθεια που ειναι πολυ σκληρη γι αυτους.
    Αυτη τη λεπτή γραμμή που αναφερεις καλυτερα να μην την ειχε περασει ο κωμικος...Προσβαλλε καποιους φτωχους, αμορφωτους ανθρωπους και αυτο φυσικα δεν του το συγχωρουν ποτε και εχουν ολο το δικιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Dearest Elva
    Cheers from England

    Το exw dei kai mou arese poly oti kapoioi asxoli8ikan me ti plevra twn 8igmenwn. O Sacha Baron Cohen einai-an mou epirepeis- enas akoma mlkas pou kanei kinimatografo kai tileorasi eis varos allwn. Ela re Elva, einai o prwtos, re koritsi mou, i mipws o teleftaios? Etsi kanoun oloi adiaforwntas gia to kostos pou mia tetoia prosvoli mporei na exei. Pistevw oti o kosmos ftaiei pou paei kai dinei xrimata gia tetoious xeftiles
    Ola kala?

    Keep in touch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Elva μου δεν υπάρχει κανένα μονότερμα. Την γνώμη μας λέμε!

    Θα δω το ντοκυμαντέρ και θα επιστρέψω αφού έχω γνώμη και για την άλλη πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητε μας leon
    Många hälsningar från Sverige!

    Δε ξερεις ποσο εκνευριστηκα με τον Sacha Baron Cohen, (που ποτε δεν ειχα σε εκτιμηση φυσικα), αλλα μετα απο αυτα που ειδα και διαβασα εννοειται οτι ειναι πολυ ΟUT!
    Το οτι ετσι κανουν πολλοι στο επαγγελμα αυτο, δεν ειναι σε καμμια περιπτωση δικαιολογια, αν και καταλαβαινω τι εννοεις...Εχεις δικιο οτι ο κοσμος φταιει οταν με το ενδιαφερον του για τετοιου ειδους χιουμορ, 'ενισχυει' τετοιες συμπεριφορες!

    Kαλο σου βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kameleon

    Σ ευχαριστω για το σχολιο. Aπλα ηθελα να τονισω οτι αξιζει να δεις και την αλλη πλευρα της υποθεσης, για να μπορεσεις να συμπερανεις καλυτερα τι ισχυει. Φυσικα ολοι εχουμε το δικαιωμα της γνωμης μας...

    Καλο σου βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λοιπόν, μόλις είδα την εκπομπή. Όσο άντεξα δηλαδή γιατί δεν είμαι οπαδός των reality.
    Δυστυχώς δεν μου άλλαξε καθόλου την γνώμη και θα επιχειρηματολογήσω αμέσως.
    1) Πόσο πιο ηθικό είναι ένας άνθρωπος να γυρίζει ένα και καλά ντοκυμαντέρ, όπου δείχνει πολύ έξυπνα και με αθωότητα την φτώχεια κάποιων ανθρώπων και τους υπόσχεται χρήμα, αυτό που τους λείπει δηλαδή, βασισμένος σε μια εμπορική επιτυχία κάποιου άλλου? Ο τύπος δηλαδή που τους υπόσχεται εκδίκηση είναι το ηθικό άτομο?
    2) Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά πως θίγεται κάποιος, αφού στην ταινία Borat όλοι αυτοί έχουν έναν ρόλο ως κομπάρσοι και υποδύονται άτομα από το Καζακστάν. Δεν αναφέρεται πουθενά το συγκεκριμένο χωριό. Αν κάποιος έπρεπε να θιχτεί , θα έπρεπε να είναι ο λαός του Καζακστάν και όχι αυτού του χωριού. Καθώς μέχρι το ντοκυμαντερ αυτό, δεν γνωρίζαμε την ύπαρξή του χωριού.
    3) Έστω και με σατυρικό τρόπο, ο Borat επιστρέφει στην πατρίδα του και αν θυμάστε στον επίλογο, λέει ότι το μόνο που κράτησε από την παραμονή του στην Αμερική ήταν ένα ipod. Δηλαδή, μας λέει ότι δεν αξίζει τίποτα από τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό (εκτός από το ipod). Ποιος θίγεται, ο Ρουμάνος, ο Καζακστανός ή ο Αμερικάνος?
    4) Αν κάποιος εκμεταλεύεται την κατάσταση, είναι ο τύπος που έκανε αυτό το reality με τόνους σοβαροφάνειας. Δηλαδή μην τρελαθούμε, είδαν σε αυτό το χωριό οι άνθρωποι (που ζούνε σε αυτές τις συνθήκες) το Borat και παρεξηγήθηκαν και ήρθε ο σούπερ ήρωας σκηνοθέτης με τα αγνά κίνητρα να τους σώσει?
    5) Τέλος, το reality θα έπρεπε να λέγεται Life In Glod και όχι When Borat Came To Town γιατί είναι καθαρά εμπορικό τρικ και το καταλάβαμε. Η υπόθεση Borat είναι απλά ένας τρόπος να το δουν περισσότεροι άνθρωποι, όπως εγώ για παράδειγμα.

    Αυτά και καλό βράδυ. Ελπίζω να μη σας κούρασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είδα σκηνές της ταινίας και αποφάσισα οτι δε με ενδιαφέρει. Πιστεύω ότι ούτε καν θα γελούσα -παρ` όλο που σχεδόν όλοι όσοι την είδαν με διαβεβαίωσαν οτι ξεκαρδίστηκαν.

    Μετά από την σημερινη (χθεσινή) σου ανάρτηση πιστεύω ότι ήταν σωστή η αποφασή μου. Ο εξευτελισμός του άλλου αντί πινακίου φακής είναι βαρύ παράπτωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου Κameleon

    Oπως ειπα και παραπανω ο καθενας εχει το δικαιωμα της γνωμης του, αλλα, δε καταλαβαινω για ποιο reality μιλας. Η Ολλανδικη τηλεοραση εκανε ενα ντοκυμαντερ πανω στη ταινια που γυρισε ο Borat,o oποιος (ειτε εν αγνοια των χωρικων, ειτε 'επι πινακιου φακης',
    oπως αναφερει και ο φιλος @Τσαλαπετεινος) διακωμωδει, ή και επιτηδες 'σκηνοθετει' αλλοκοτες καταστασεις στο Glod, προκειμενου να γυρισει μια φτηνη φαρσοκωμωδια, αδιαφορωντας για την αξιοπρεπεια καποιων.
    Ειναι ενα θεμα που μπορει κανεις να το δει οπως θελει, αλλα εγω προσωπικα, αγανακτω με τετοιου ειδους...'χιουμορ', που βασιζεται στη γελιοποιηση κοινωνικων ομαδων, για να ειμαι ειλικρινης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kαλημερα Τσαλαπετεινε μας

    Να σου πω την αληθεια o χαρακτηρας 'Borat', ουτε ποτε με ενδιεφερε, ουτε και εβρισκα αστειο το ολο εγχειρημα. Μετα ομως απο το Ολλανδ. ντoκυμαντερ, που ειδα πριν λιγο καιρο στη τηλεοραση, καταλαβα το μεγεθος της εκμεταλλευσης αυτων των ανθρωπων, που ξερουν απο πρωτο χερι τη σημασια της εννοιας 'πολυ σκληρη ζωη'. Η γελιοποιηση τους απο πανω ειναι το μονο που δεν χρειαζονται!

    Βορειους, μεν, ηλιολουστους δε, χαιρετισμους! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ επιμένω πως αυτό δεν είναι ντοκυμαντέρ, αλλά ένα φτηνό reality, με ένα τύπο ο οποίος γεμάτος σοβαροφάνεια και "αμερικάνικη" δήθεν δικαιοσύνη καλέι τους αδικημένους κατοίκους να εκδικηθούν τον τεράστιο εχθρό.
    Αν υπάρχει κάποιος που υποτιμά αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι ο ηθοποιός φάντασμα του Hollywood αλλά αυτοί που ευθύνονται πραγματικά για την άσχημη άσχημη κατάσταση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κameleon

    Eισαι λιγο επιμονος, ή μου φαινεται; :)
    Η περιπτωση που λες του να μην ειναι ενα απλο ντοκυμαντερ,αλλα ενα...φτηνό reality, ειναι τοσο μεγαλη οσο η πιθανοτητα καποιων που τους αρεσει να γινονται ρεζιλι σ ολο τον κοσμο, για τη φτωχεια τους και τη μιζερια που βιωνουν καθημερινα εκει! Αν σου φαινεται οτι καποιοι ανθρωποι ευθυνονται για την ασχημη κατασταση τους, οταν ολοι τους εκμεταλλευονται, (συν το οτι υποκεινται και σε ρατσισμο απο την υπολοιπη Ρουμανικη κοινωνια), τοτε μιλαμε για ...εξωπραγματικες καταστασεις που, εγω τουλαχιστον, αδυνατω να καταλαβω.

    Καλο σου βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δε σου φάινεται καθόλου! (LOL) Είμαι πολύ επίμονος!

    Δε νομίζω ότι κάποιος μπορεί να γίνει ρεζίλι για την φτώχεια του. Αντιθέτως, μόνο περήφανος μπορεί να είναι ζώντας κάτω από τέτοιες συνθήκες.
    Το θέμα είναι ότι αν ο οποιοσδήποτε κωμικός τους εκμεταλλεύεται μια φορά τότε ο συγκεκριμένος παρουσιαστής τους εκμεταλλεύεται δέκα με την υποκρισία του.
    Τέλος θα επαναλάβω ότι δεν άκουσα πουθενά στην ταινία Borat να αναφέρεται το συγκεκριμένο χωριό, άρα πως μπορεί να το θίγει?

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κameleon

    Eπειδη κι εγω εχω την ιδια φημη, (της επιμονης) ;) να πω οτι οι ανθρωποι δεν εγιναν ρεζιλι επειδη ηταν φτωχοι, αλλα επειδη τους εκμεταλλευτηκε o Borat παρουσιαζοντας τους για απατεωνες, πορνες, εγληματιες μεχρι και... αιμομικτες! Το ντοκυμαντερ το ειδα και ξερω καλα περι τινος προκειται. Συνεχιζω να μη καταλαβαινω τι εννοεις με το οτι ο παρουσιαστης τους εκμεταλλευτηκε 10φορες; Αν εννοεις τον ρεπορτερ του ολλανδ. καναλιου κανεις πολυ λαθος,
    επειδη σ αυτο το ντοκυμαντερ δεν αφηγειται τιποτα κανεις αλλος, εκτος απο τη Carmen μια κοπελλα του χωριου, που διηγειται πως τους εξαπατησε ο Βοrat.Τελος επειδη δεν αναφερεται στη ταινια την ιδια οτι προκειται για το Glod, νομιζεις οτι δεν θιγεται η αξιοπρεπεια κανενος; Αν γυριζαν μια ταινια στη περιοχη σου, αλλα δεν ελεγαν φανερα οτι προκειται για το ταδε μερος και εσυ παρουσιαζοσουν ως κλεφτης, αιμομικτης κλπ, δε θα πειραζε κανεναν; Κατσε τοτε να ειδοποιησω τον ...Borat να σας εχει υπ οψιν την επομενη φορα που θα θελησει να γελιοποιησει τους κατοικους μιας περιοχης! Μη ξεχνας ακομη οτι δεν ηξεραν τιποτα γι αυτα που ο Βοrat τους καταλογιζε...
    Ακομη το θεωρεις δικαιο;

    Ι give up! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βρε καλό μου!

    Πως τους έκανε ρεζίλι αφού δεν αναφέρεται πουθενά σε αυτούς αλλά υποτίθεται πως ήταν στο Καζακστάν!!!

    Αν γύριζαν μια ταινία στην περιοχή μου και με έδειχναν να κάνω κάτι άσχημο, αλλά στη συνέχεια παρουσίαζαν ότι εγώ είμαι Σουηδός π.χ. ποιος θίγεται εγώ, ή ο Σουηδός?

    Ακόμα και στα πλαίσιας της μυθοπλασίας, θίγει το Καζακστάν και όχι τη Ρουμανία.

    Στην τελική, τον χαρακτήρα του Βοrat τον παρουσιάζει ως ένα πολύ ευδιάθετο και αγαθό τύπο που γυρίζει στην πατρίδα του ευτυχισμένος και όχι ντροπιασμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σου καταθέτω απλώς την καλησπέρα μου. Δεν έχω δεί την ταινία αλλά λογικά μου φαίνονται όσα γράφεις και υπερασπίζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Eπιμονε Κameleon ;)

    Δε θα συμφωνησουμε, οποτε για να μη παει χαμενο το υπολοιπον του..Σαββατοβραδoυ, (εχουμε και εξοδους), ας πουμε καληνυχτα εδω και συζητησε το και με κανενα φιλο,η και μετα μου λες τις εντυπωσεις...

    Καληνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπερα ippoliti μου

    Αν μπορεσεις να το δεις ειναι ενα αξιολογο ντοκυμαντερ, που δειχνει με ρεαλιστικο τροπο τη γνωμη των ανθρωπων αυτων.

    Καλο σου βραδυ ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. το οτι με 3000 ευρω ειχε 1000 κομπαρσους.... ειναι καλη μπιζνες..... τωρα που ειναι το χιουμορ της ολης υποθεσης εγω δεν το ,,πιανω ,,

    καλα κανουν και ζηταν αποζημειωση .... και οπως υποθηκε ... μαλλον πρεπει να ζητησουν και οι κατοικοι του καζακσταν ....
    αν τωρα παλι αυτο θεωρητε ,,τεχνη,, και καυστικο χιουμορ.... ειναι εκτος εμβελιας μου σορρυ :/


    καλησπερουδια ελβακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Eιναι μια μεγαλη ιστορια, Ελενα, και εχει να κανει, ακριβως, με μπιζνες, οπως λες, εις βαρος καποιων...Και εγω ετσι το ειδα και ειναι κριμα η δυστυχια καποιων να θεωρειται 'κωμωδια' απο καποιους αλλους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είναι τόσο δύσκολο να δεχτείτε ότι είτε στη μια περίπτωση, είτε στην άλλη (Cohen - Ολλανδός δημοσιογράφος), πρόκειται για "business" όπως λες?
    Δηλαδή τι κρίνουμε σε αυτό το ζήτημα? Το ποιος βγάζει πιο ηθικά και αγνά τα χρήματα του από το ίδιο γεγονός?

    Καλημέρα! (επέστρεψα ο επίμονος!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. αν δεν το εκανε ο πρωτος δεν θα ειχε αφορμη και ο δευτερος.... οποτε ενοχος ειναι ο πρωτος :Ρρρρρρ

    ( αντε χαλαρωστε )

    καλησπερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Aha, εχουμε και επιστροφη του..επιμονου Kameleon; ;)

    Σε παραπεμπω στο σχολιο της Ελενας (korinoskilo) και να πω οτι ο Ολλανδος ρεπορτερ εριξε φως στο προβλημα και ασχοληθηκε κυριως με τη ζωη και τα προσωπικα προβληματα της Carmen, μιας κοπελλας του χωριου. Η Carmen διαλεξε να μιλησει και γι αυτο το θεμα, στο ντοκυμαντερ, το οποιο, βεβαια, δεν αφορα ΜΟΝΟ το θεμα ...Βorat!

    Νομιζω οτι μετα απο αυτη την εξηγηση δεν υπαρχει αλλος λογος για...παρεξηγηση, ok?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όχι, συνεχίζω ακάθεκτος και απαντώ ότι εφόσον το ντοκυμαντέρ ασχολείται με τη ζωή της Carmen, να το ονομάζανε The Life Of Carmen και πες εσύ μετά ότι θα το έβλεπες! (ΧΟ!)

    Αλήθεια, το Bruno πως σας φάνηκε? (νομίζω αν υπήρχε ban θα το πατούσες αμέσως Elva! LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. μπαν .... με reason ...... οξω απο την μπαραγκα μας:Ρρρρ
    λολλλ

    ( ρε τι λεμε μεσημεριατικα):Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Βρε Kameleon

    Εισαι μεγαλο...πειραχτηρι,το ξερεις; (Μαλλον το ξερεις και φαινεται να το διασκεδαζεις πηγαινοντας...κοντρα,ετσι;)
    Αν εχεις πραγματι αυτη την απορια, στειλε τοτε ενα email στον Ολλανδο να τον ρωτησεις! ;)

    Φανταζομαι τι θα ...τραβανε οι φιλοι σου, οταν εχουν αντιθετη γνωμη! :PPP

    Kατεβαζω ρολλα, η γυναικα, δεν αντεχω!! LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ελενα μας

    Αντι να ...βοηθησεις κι εσυ λιγουλακι,ριχνεις λαδι στη φωτια!

    LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ζήτωωωωωωωωω!!!

    Τα κατάφερα!!! (ναι, είμαι τεράστιο πειραχτήρι)

    LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. μην χαιρεσε ....... απλα πηγαμε για σιεστα :ρρρρρρρρρρρ

    εδω ειμαστε:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)