20.10.09

Democratic Boogeymen

Το Σαββατοκύριακο που περασε το σουηδικο εθνικιστικο κομμα SD (Sverigedemokraterna), που δεν εκπροσωπειται στη βουλη, πραγματοποιησε ενα ειδος συνεδριου, στο Ljungbyhed.
O Kent Ekeroth, γραμματεας του κομματος ηταν ενας από τους ομιλητές. O Ekeroth επιτεθηκε κατά των Μουσουλμάνων και του Ισλάμ.
"Βλεπουμε πώς η κοινωνία μπορεί να προσαρμοστεί στο Ισλάμ, πώς οι μουσουλμάνοι μετανάστες επιτιθενται σε Σουηδους, σε γυναίκες, σε Εβραίους και ομοφυλόφιλους ..."....αν αυτό ειναι το ευχαριστω τους, έχουμε μόνο ένα πράγμα να τους πούμε, ευχαριστουμε και αντε πήγαινετε στα σπίτια σας!"

Ο Jan Hjärpe, καθηγητής Ισλαμικών σπουδών, υποστηριζει οτι το SD (Sverigedemokraterna) κατηγορει ορισμενες κατηγοριες Σουηδων, και λεει οτι και οι ναζί είχαν παρομοια επιχειρηματα τη δεκαετία του 1930. " Ετσι ακριβώς η ξεκινησε και η ναζιστική προπαγάνδα. Το να ειναι καποιος Εβραίος είναι ''κακό'' και αποτελεί ''κίνδυνο για το γερμανικο εθνος και τον κόσμο''. Το ίδιο λέει και το SD για τους μουσουλμάνους τώρα".

Ο Kent Ekeroth (SD), λέει ότι η ισλαμική ιδεολογία έχει διαμορφωσει την μουσουλμανικη συμπεριφορά.
- Μα, ειναι όλοι οι μουσουλμάνοι ιδιοι; ρωταει ενας δημοσιογραφος
Ekeroth: - Δεν χρειάζεται να είναι ιδιοι, φτάνει οτι είναι ...αρκετοι!

Ekeroth: Η βία είναι πολύ συχνο φαινομενο στις μουσουλμανικές κοινότητες. Η περιοχη του Rosengård είναι ένα παράδειγμα. Φωναζουν "Allahu Akbar" (σημ. Allah is the Greatest) ...και πετούν πέτρες κατά της αστυνομίας.

Αλλά, συμφωνα με το Σ.Π.Ε (Συμβουλιο Πρόληψης Εγκληματικότητας), δεν μπορεί κανεις να χρησιμοποιησει την εθνικότητα, ή τη θρησκεία, ως μεταβλητή στις στατιστικές εγκλήματος.
Το πρακτορειο ειδησεων TT, αναφερει οτι υπηρχε, το 2005 μια ερευνα, συμφωνα με την οποια ο αριθμος των αλλοδαπών ανδρων, ηταν αυξημενος τόσο μεταξύ των θυμάτων οσο και των δραστών που διεπραξαν εγκληματα. Αλλά, με μια πιο προσεκτικη ματιά στα στατιστικά στοιχεία και σε σύγκριση με Σουηδους άνδρες της ίδιας ηλικίας, ίδιας εκπαίδευσης και εισόδηματος, διαπιστωσαν, απο το Σ.Π.Ε., οτι στην πραγματικότητα ο αριθμος των αλλοδαπων δεν ηταν αυξημενος.
Η έκθεση δεν ανέφερε επίσης τίποτα σχετικά με θρησκεύμα, μόνο εκανε λογο για ξένη καταγωγή.

Στην ομιλία του, o Kent Ekeroth, παραπέμπει στον Churchill και την ανάγκη για ''αίμα, ιδρώτα και δάκρυα'' και λεει οτι "οι άνθρωποι ΔΕΝ ειχαν δεί την κριτική του Churchill κατα του ναζισμού, κατα τον ίδιο τρόπο που επισης πολλοι ΔΕΝ βλέπουν την δικη μας κριτική μας στο Ισλάμ.

Σε ερωτηση δημοσιογραφου για το πως θα καταπολεμησουν το Ισλαμ, ο Ekeroth ειπε οτι η πολιτική τους είναι η μείωση της μετανάστευσης και θέλουν επισης μια πολιτική αφομοίωσης (των ξενων στη Σουηδικη κοινωνια).
Δεν θα απαγορεύσουν το Ισλάμ, επειδη ειναι...."υπέρ της ελευθερίας της θρησκείας'', αλλα θα ηθελαν το Ισλαμ να ειναι σε "μέτρια ανάπτυξη" (να μην εκδηλωνεται πληρως, δλδ).

Σε ένα άρθρο, στη χθεσινη ''Aftonbladet'', γράφει ο αρχηγος του Κόμματος, Jimmie Åkesson ότι οι μουσουλμάνοι είναι "μεγαλύτερη εξωτερική απειλή μας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο," και ότι θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να αναστραφεί η τάση.
Ο Åkesson ισχυρίζεται επίσης ότι υπάρχουν δεκάδες ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις στη Σουηδία και ότι ο αριθμος των μουσουλμάνων, ανδρων μεταξύ των δραστών ειναι μεγαλος.

Αναρρωτιεμαι, ποιοι και ποσοι, τελικα, τον πιστευουν....

Πηγες:
Svd

7 σχόλια:

  1. Καλημέρα Ελβα, ισχύει αυτό που είχε πει κι ο Μαρξ: "Τον μαλάκα, θα τον βρεις παντού". Eνα από τα μεγαλύτερα στερεότυπα των νεοελλήνων, είναι ότι δεν είμαστε ρατσιστές. Αρα σας καταλαβαίνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελπίζω να μην συντονιστεί με τρομολαγνικά και ρατσιστικά ανακλαστικά των σουηδών ακι αρχίσει να ανεβαίνει και αυτό σαν το ΛΑΟΣ.

    Σε εμάς προτιμούν το ΛΑΟΣ στη βουλή παρά τους Πράσινους που θεωρούνται "ανθέλληνες". Εκεί πάνω από όσο ξέρω οι Πράσινοι μπάινουν και στη βουλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανάλογο πρόβλημα έχουν και στην Αγγλία. Πολυσύνθετο το ζήτημα και δεν λύνεται με ένα "ελάτε όσοι θέλετε" ή "μην έρθει κανείς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Swell

    Ναι βεβαια, εμεις στην Ελλαδα δεν ειμαστε καθολου 'ρατσιστες'! Τωρα πως βγηκε μονο του αυτο το ΛΑ.Ο.Σ.,ας μας πει καποιος, να μη μεινουμε με την απορια ;(
    Και εδω σε λιγο καιρο θα μπουν κι αυτοι στη βουλη, ετσι οπως βλεπω τη κατασταση, ειναι ζητημα χρονου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Tyler

    Ας ελπισουμε να μην αρχίσει και το SD να ανεβαίνει σαν το ΛΑ.Ο.Σ., αλλα ξερεις με ευχολογια τιποτα δε γινεται. Οταν οι σοσιαλιστες εχουν τον ιδιο λογο με τους συντηρητικους βλεπουμε συνηθως τι γινεται.
    Xωρις να θελω να δικαιολογησω τιποτα οι 'Πράσινοι' εδω, οπως και στη Γερμανια, εχουν πιο προοδευτικες ιδεες απ οτι οι 'Πρασινοι' στην Ελλαδα και εδω και αρκετα χρονια αποτελουν ενα κομμα ισχυρης αντιπολιτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μανο μας,

    Οτι ειναι ενα πολυσυνθετο προβλημα ειναι το μονο σιγουρο και αφορα ολες τις χωρες. Οταν λες "ελάτε όσοι θέλετε", ή "μην έρθει κανείς" αναφερεσαι, φανταζομαι, στους μεταναστες;
    Για εμενα οποιος λυσει το μεταναστευτικο ζητημα, αξιζει Νομπελ και μαλιστα Ειρηνης!
    (Ακου εκει να το δωσουν στον Ομπαμα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το παν σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι οι μετανάστες να νιώσουν την χώρα που μετανάστευσαν σαν νέα τους πατρίδα και όχι σαν ένα εχθρικό περιβάλλον όπου πρέπει να επιβιώσουν. Να ενσωματωθούν. Αυτό το ξέρουν και οι πέτρες επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν τέτοιες οργανώσεις και γιατί ακολουθούν την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)