7.1.10

Σκέψεις & κοινωνική κριτική για 2 χώρες!


  • Το 2009 μας ειπαν οτι ηταν η πρωτη φορα που οι τουρίστες στη Σουηδια δαπανησαν περισσότερα χρήματα από ό, τι οι ...Σουηδοί στο εξωτερικό! Η μειωση του τουρισμου σε παγκοσμιο επιπεδο φαινεται να μην ισχυει στη περιπτωση της Σουηδιας, αφου ο τουρισμος εδω βγαινει νικητής στην οικονομική κρίση, με μονα τα επαγγελματικά ταξίδια να έχουν μειωθεί! Με ενα ετησιο τζιρο ετησιο τζιρο ύψους 240 δισ. ευρώ για το 2008 που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 3% του ΑΕΠ η τουριστική βιομηχανία στη Σουηδία παει πολυ καλα! Και το 2009 ομως φανηκε οτι ηταν μια σημαντικη χρονιά για την Σουηδικη τουριστική βιομηχανία.

Το Vasamuseet, ενα απο τα μεγαλυτερα μουσεια της Σουηδιας, [με κυριο εκθεμα ενα πολεμικο πλοιο του 1628 που βυθιστηκε στο παρθενικο του ταξιδι (10 Aυγουστου 1628 ) και ανασυρθηκε 333 χρονια αργοτερα για να αποτελεσει ενα μοναδικο κομματι ιστοριας του 17ου αιωνα που ανελκυστηκε τον ...20 αιωνα], ειχε ρεκόρ επισκεπτων τη περασμενη χρονια!
Περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια επισκεπτες ήρθαν για να δουν το πλοίο και οι τρεις στους τέσσερις επισκέπτες ήταν ξένοι τουρίστες.
Ολοι λενε οτι η χαμηλη τιμη της κορώνας οπως και οι χαμηλού κοστους τιμες διαφορων αεροπορικων εταιρειων είχαν μεγαλη επίδραση στην αύξηση του τουρισμού στη Σουηδια. Τα ΜΜΕ "προσεχουν", βεβαια, να μην θιγουν την αρνητικη επιδραση του ευρω στις οικονομιες πολλων χωρων, οσοι ομως ταξιδευουν ξερουν καλα οτι οι χωρες που δεν εχουν ευρω ειναι πιο οικονομικες για τουρισμο! Food for thought, λοιπον και για αλλες χωρες που γκρινιαζουν για το τουρισμο...
  • Mη φυγετε ομως!...Γιατι, οπως λεει και ο τιτλος της αναρτησης, ακολουθει ολιγη...κοινωνικη κριτικη, (!) για μια χωρα, στη γειτονια μας....Αυτοι οι Αγγλοι θα μας τρελλανουν! Ειναι επιτελους η Βρετανια μια βορεια χωρα, ή δεν ειναι; Οι εφημεριδες μιλανε για σφοδρο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη Βρετανία αυτήν την εβδομάδα με ισχυρές χιονοπτώσεις με έντονα προβλήματα στο οδικό, σιδηροδρομικό και αεροπορικό δίκτυο της χώρας. (Το ολο σκηνικο μυριζει ....Ελλαδα!) H British Airways και η Easyjet ακύρωσαν μαλιστα δεκάδες πτήσεις τους, παρά το γεγονός ότι τα αεροδρόμια παρέμειναν ανοιχτά! Sorry, αλλα η αληθεια να λεγεται, αγαπητοι, Βρετανοι, εστω κι αν σας στεναχωρουμε, ή σας προσβαλλουμε...Παντα ομως με χαμογελο, και με καλη διαθεση, οπως κανουν οι ..καλοι πολιτικοι στην τηλεοραση...
Γι αυτο ρωτω, θελετε, αγαπητοι μου, να πεταξετε στα σιγουρα; Τα εχουμε ξαναπει, αλλωστε! Προτιμηστε τις...Σουηδικες εταιριες, (ας ειναι λιγο πιο ακριβες, κι ας μη ..."δινουν του αγγελου νερο", εδω που τα λεμε, αν δεν το πληρωσεις!), αλλα, παρα τα..."μειον" τους, οι ανθρωποι ξερουν απο κακοκαιριες και δεν "κολλανε" στο χιονι!
Εδω, πριν λιγες μερες ειχαμε φθασει στους -20C, παρακαλω, και κανενας δεν το εκανε θεμα, ουτε στη τηλεοραση, ουτε πουθενα! Σε κατι τετοια, ειδικα, τους παραδεχομαι τους Σουηδους! Εχουν κανει ενα κρατος που μπορει να ανταποκριθει και στις πιο αντιξοες καιρικες συνθηκες!
Και ενω καταλαβαινω την αγωνια των Αγγλων, δεν καταλαβαινω γιατι οι χαμηλες θερμοκρασιες στην Αγγλια ειναι top θεμα μερικων..Ελληνικων εφημεριδων! Απο...συμπαρασταση στην επισης χαλια κρατικη οργανωση;!!
Φανταζομαι τον πανικο που θα επικρατουσε στην Ελλαδα ακομη και για πολυ..υψηλοτερες θερμοκρασιες απο αυτες, τους χειμερινους μηνες, οταν τυχει και πεσει λιγο χιονι!
Για να μη πουμε τι γινεται καθε καλοκαιρι με τις φωτιες κλπ, ή μηπως ειναι πολυ νωρις για να ...ξυνουμε τετοιες πληγες στα μεσα του χειμωνα; Θα ρθει ομως και το καλοκαιρι, (που θα παει), και θα μας πουνε τα ιδια, μαλλον!
Ας τα ακουει λοιπον η περιβοητη...κρατικη μηχανη μηπως και φετος ενεργοποιηθει, νωριτεραααααα!!...Λετε;  

29 σχόλια:

  1. Καλησπέρα!


    Τα ελληνικά μέσα λατρεύουν να δραματοποιούν τα καιρικά φαινόμενα. Το χιόνι γίνεται παγετός και η ζέστη καύσωνας. Άπειρες κλισέ εκφράσεις, ανούσια λεκτικά πυροτεχνήματα, στομφώδης εκφώνηση και μουσική υπόκρουση υπερπαραγωγής στα δελτία με μόνη επιδίωξη μεγαλύτερα ποσοστά τηλεθέασης μέσω του φόβου που μπορούν τελικά να ενσπείρουν με μια «είδηση» για το απόλυτα φυσικό: τα χιόνια και τις χαμηλές θερμοκρασίες στη διάρκεια του χειμώνα.


    Παντως όπως θα ξέρεις εδώ έχουμε καλό καιρό. Χθες φυσούσε τρελός νοτιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, η Ελλάδα δεν παίζεται. Εγώ από το Παρίσι ενημερώνομαι από ελληνικά μέσα ότι μου έχει ΗΔΗ πέσει ο ουρανός στο κεφάλι. Εις μάτην προσπαθώ να ηρεμήσω τους ανησυχούντες φίλους και συγγενείς. Αμετάπειστοι. Ποιος ξέρει καλύτερα, εγώ που ζω εδώ ή τα αθάνατα ελληνικά ΜΜΕ; Αποστομωτικό το επιχείρημά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδω που τα λέμε σιγουρα οι Σουηδοί όπως υποθέτω και Καναδοι κτλ εχουν μάθει να αντιμετωπιζουν τις χαμηλες θερμοκρασίες...
    Αλλά αν χτυπαγε το θερμομετρο 38(οχι 40 και 47 που εχει κατα καιρους κανει Αθηνα) τότε δε θα ξέραν τι να τους κανουν τους θερμοπληκτους...
    ;-)Οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. God afton, Tsal! :)

    Φαινεται, τα ελλ. media ζηλευουν τη φημη της Ελλαδας οσον αφορα το...δραμα! Πριν λιγο καιρο ειχαμε τη τρομοκρατια για τη γριππη κλπ, τωρα βρηκαν τα ...χιονια της Ευρωπης! Δεν προβαλλουν σοβαρες ειδησεις απο τον κοσμο (πχ για την πορεια στη Γαζα πριν λιγες ημερες, σχεδον τιποτα δεν ειπωθηκε απο τα ΜΜΕ)παρα ασχολουνται με τετριμενα θεματα που τα ενισχυουν και με μια κακης ποιοτητας πομπωδη, επικη μουσικη,ο τι πρεπει για ...
    πονοκεφαλο! ;(

    Τα του ελλ. καιρου τα μαθαινω πρωτα
    πρωτα απο τους bloggers, καλη ωρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Welcome k1! :)

    Εχεις δικιο,ουτε η Ελλάδα δεν παίζεται, αλλα ουτε τα ΜΜΕ της, να προσθεσω εγω! :) Oταν δε εκλειψουν οι ..αθλιοι δημοσιογραφοι που εργαζονται, ειδικα στα δελτια ειδησεων, τοτε ισως να μπορεσουμε να μιλησουμε για καποια προοδο!

    Καλο βραδυ απο Σουηδια και φυσικα
    με -10C! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευη μου καλησπερα!

    Να σου πω οτι εδω το θερμομετρο δε εχει χτυπησει ποτε τετοιες υψηλες θερμοκρασιες! Μεχρι 35C εχει φθασει οπως ακουσα χρονια πριν, αλλα για θερμοπληκτους..δε εχω ακουσει! Ξερεις εδω οσο ζεστη και να κανει το πρωι, ερχεται το βραδυ παντα μια ψυχρα που πολλες φορες ουτε εξω δεν μπορεις να καθησεις! Οποτε δεν ισχυει το αντιθετο! ;)

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα Elva μου, τόσες χιλιάδες Έλληνες και Κύπριοι φοιτητές υπάρχουν στην Αγγλία, πώς να μην ανησυχούν τα τοπικά μέσα;;;

    Μάνα είσαι, καταλαβαίνεις!

    ;)

    ΥΓ. Πάντως τα εισητήρια για Σουηδία από Ελλάδα είναι λιγάκι τσουχτερά μου'παν πρόσφατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Elva,

    Εδώ τα ελληνικά ΜΜΕ υπερβάλλουν για τον καιρό της Ελλάδας. Σιγά μη δεν υπερέβαλλαν για τον καιρό μιας άλλης χώρας. Καταστροφές και αγωνία: η αγαπημένη συνταγή των ελληνικών ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mανο μας,
    Μπορει και αλλες χωρες να εχουν ΜΜΕ, αλλα τετοιο...ειλικρινες ενδιαφερον μονο απο τα ελλ.ΜΜΕ το περιμενα! .)
    Μηπως ομως ΔΕΝ λειτουργουν και τα ...τηλεφωνα στη ταλαιπωρημενη απο τις χιονοθυελλες, αυτη χωρα, οποτε, να που χρειαζονται τα ελλ.ΜΜΕ! :)

    ΥΓ.
    Ωστε, λιγο τσουχτερα τα εισητήρια, κουμπαρε; E, μπρος τα κάλλη (που βλεπει κανεις!) τι είναι ο ...πόνος(της τιμης); :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ellinaki

    Η ελλ.ΤV ασχολειται σε βαθμο εκνευριστικο με τα ενδον και τα της θρησκειας και πολυ λιγοτερο με το να δειξει ειδησεις απο ξενες χωρες, εκτος βεβαια αν προκειται για...καταστροφες, oπως ειπες κι εσυ! Τετοιες ειδησεις τους κανουν να αισθανονται 'καλυτερα',ισως; :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο καιρός στην Ελλάδα είναι μείζον ζήτημα. Απο την Πετρούλα μέχρι τον Ευαγγελάτο, όλοι ασχολούνται με τα καιρικά φαινόμενα και τους δίνουν τρομακτικές διαστάσεις.

    Όσο για τον κρατικό μηχανισμό για τις περιπτώσεις ισχυρών καιρικών φαινομένων, νομίζω πως ξέρεις οτι η Αγγλία είναι παράδεισος σε σχέση με την Ελλάδα. Γιατί εμείς έχουμε την φοβερή νοοτροπία "Ας χιονίσει πρώτα και μετά βλέπουμε", "Αν πλημμυρίσουμε θα δούμε τι θα κάνουμε", "Ας φτάσει η φωτιά πέντε μέτρα απο τα σπίτια και βλέπουμε".

    Γενικά κοιτάμε μπροστά ρε παιδί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια χαρα Zekia!

    Ξερεις, διαβαζοντας αυτες τις ημερες και για την Αγγλια καταλαβα οτι ΚΑΙ αυτοι δεν φαινεται να ειναι τοσο καλα προετοιμασμενοι, oσο θα επρεπε (για χωρα του Βορρα). Τελικα δεν θα επρεπε να υπαρχει περισσοτερη μεριμνα για τετοια ουσιωδη πραγματα απο το να να υποχρεωνομαστε να αγορασουμε ολες οι χωρες πολεμικο εξοπλισμο, για παραδειγμα,οταν οι πραγματικες μας αναγκες σαν χωρα ειναι αλλες ;

    Μηπως απο το πολυ...'μπροστα' που κοιταμε, εχουμε χασει την επαφη με το...τωρα; :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ μεγάλη υπόθεση αυτό για ένα κράτος.. Ότι δεν έχουμε θα έλεγα εμείς..
    Η φωτο πάνω στο blog σου από τη θάλασσα, υπέροχη~!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω ότι θα άξιζε να δούμε και με νούμερα πως πήγε η χρονιά από τουριστικής άποψης και στην Ελλάδα. Έχω την εντύπωση ότι φέτος είχαμε πολύ εσωτερικό τουρισμό και ελάχιστους ξένους! Ένα καλό έχουμε να πουλήσουμε και αυτό το κάνουμε με τον χειρότερο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλως την Roadartist!

    Και εγω ετσι αισθανομαι οταν βλεπω και συγκρινω άλλα κρατη, που αν οχι τιποτα άλλο, εχουν τουλαχιστον προβλεψει τι χρειαζονται για να βαινουν τα πραγματα ομαλα στη καθημερινη ζωη, χειμωνα-καλοκαιρι! Eιναι τοσο, πια, δυσκολο,τοσες και τοσες κυβερνησεις εχουν αλλαξει και μια σοβαρη οργανωση, στην Ελλαδα, με σωστο εξοπλισμο, (που δε θα παρουσιαζει συνεχως.. προβληματα!) ακομη να δουμε!

    Oταν τα σχολια για τη θαλασσινη φωτο, ερχονται απο μια artist, τοτε τι να πουμε, μας τιματε! :)

    (Σ ευχαριστω!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aγαπητε Newton

    Δεν ξερω κατα ποσο ειναι ευκολο να βρουμε αντιστοιχα νουμερα για την Ελλαδα,(εδω ειναι πολυ ευκολο να βρεις ο τι στατιστικα στοιχεια θελεις) για να κανουμε συγκρισεις, αλλα και εγω εχω την εντυπωση οτι φέτος ο τουρισμος, οπως λες, ηταν περισσοτερο εσωτερικός ενω οι ξενοι...ελάχιστοι! Η γνωμη μου ειναι οτι φταινε και οι τιμες που ειναι ...φωτια & λαυρα σε συγκριση με αλλες χωρες. To πιστευεις οτι η Σουηδια εχει φθηνοτερες τιμες στα τροφιμα, απο την Ελλαδα; Οπως και οτι ενα μεσο εστατοριο εδω εχει περιπου τις ιδιες τιμες με ενα της Αθηνας; Επισης η κακη νοοτροπια πολλων στην Ελλαδα που εργαζονται στον τουριστικο τομεα ειναι ενας αλλος λογος που προτιμουν οι ξενοι να πανε αλλου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα ΜΜΕ λατρεύουν το ρεπορτάζ του καιρου γιατί μπορούν να το παρουσιάσουν από όποια οπτική θέλουν και να βγάζουν πάντα είδηση.

    Φετος είχε ανεβασμένη θερμοκρασία για χειμώνα άρα μπορούν να μιλήσουν για καταστροφή του περιβάλλοντος, φαινόμενο θερμοκηπίου, κτλ.

    Αν είχε απλά κρύο και δεν είχε βροχές, θα έλεγαν για περίοδο ανομβρίας και θα δείχναν ρεπορτάζ με αγρότες που παρακαλάνε για λίγες σταγόνες νερού να ποτήσουν τα χωράφια τους. (true story, το 'χω δει)

    Αν πάλι είχε πολύ κρύο, το ρεπορτάζ θα εστιάζε στο θέμα της θέρμανσης και στα επιδόματα που δεν δίνει η κυβέρνηση στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα αλλά και για τους επιτήδειους πετρελαιοπαραγωγούς.

    Αν πάλι έβρεχε πολύ, θα εστιάζαν σε κάποια πλημμύρα και στα ελλειπή έργα υποδομής και το παραμύθι θα πήγαινε στις φωτιές του καλοκαιριού και στη νέα δημοκρατία και τι έκανε το πασόκ και μπλα μπλα μπλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπερα @612

    Ειναι γεγονος οτι τα ρεπορταζ καιρου λειτουργουν στην Ελλ. Τιβη σαν..μπαλαντερ! Στο εξωτερικο, ομως, δεν συμβαινει κατι τετοιο και εκει θελω να καταληξω, γιατι μας παρεχουν τοσο κακη τηλεοραση στην Ελλαδα; Γιατι μας αξιολογουνε τοσο μα τοσο χαμηλα,οταν πολλοι και στην Ελλαδα γνωριζουν απο εμπειρια τι σημαινει καλυτερη τηλεοραση που σεβεται τον τηλεθεατη....
    Νομιζω εχουν καταλαβει οτι αν και πληρωνουμε δεν διαμαρτυρομαστε οσο χρειαζεται! Αυτο, βεβαια, ισχυει και για αλλες περιπτωσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έλβα από λάθος έγραψα στο προηγούμενο.

    Πιστεύω να τα δεις.

    (και δεν θα χάσεις!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Aγαπητε μας Ιοnnkorr :)

    Τα ειδα, τα ειδα (..και δεν εχασα!) Διαβασα οτι εκανες κοπο, αλλα πιστευω οτι αξιζε τον κοπο αφου μελετησες Joyce και διαβασες και για το ''Donal Óg'', που λιγοι γνωριζουν!
    Οσο για το ...Ιnternational blog σου,σε πειραζω,μια χαρα ειναι να γνωριζεις κοσμο απο αλλες χωρες και να εχεις επικοινωνια, κι ας γινονται λαθη, μερικες φορες! :) Αυτο που αξιζει ειναι η παρεα και η καλη διαθεση! Σωστα;

    Μånga hälsningar från Sverige!

    (Aφου βρηκες το προηγουμενο θα βρεις κι αυτο, μια λεξη παραπανω ειναι!) :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ε, ρε Έλβα

    Γιατί μου του κάνεις αυτό?

    Δεν με λυπάσαι που κοιμάμαι συντροφιά με γερμανικά, τσέχικα, σλοβάκικα, γιαπωνέζικα, ινδικά, ανταρκτικά(!!!!) και ένα σωρό άλλα λεξικά για να μεταφράζω τα αλλόγλωσσα μηνύματα των επισκεπτών του blog μου?

    Πρέπει να κάτσω τώρα να μάθω και τα ανεκδιήγητα Σουηδικά?

    Βλέπω αυτό το Μånga και με πιάνει τρόμος. Τι να σημαίνει άραγε? "Μάγκα" αποκλείεται?

    Γι αυτό σου λέω.

    Εσείς οι Σκανδιναβοί ακόμη και οι ελληνικής καταγωγής είσαστε ασυγκίνητοι. Ίσως λόγω κλίματος?

    Είδα ότι η θερμοκρασία στην Βόρεια Σουηδία έφθασε τους -40 βαθμούς.

    Εσείς, βέβαια, εκεί κάτω στην Στοκχόλμη γλυτώνετε. Είστε 20 βαθμούς ψηλότερα (-20 βαθμοί). Μες την ζέστη δηλαδή!!! (χα ... χα...)

    Πάντως εγώ προτιμώ την Σκανδιναβία ακόμη και κατεψυγμένη.

    Στην Αθήνα έχουμε ζέστη και από τον καιρό και από τα φορολογικά μέτρα. Ζεσταινόμαστε και από εκρήξεις (Λίγο νωρίτερα έγινε μιά έκρηξη στο Σύνταγμα) από ότι θα είδες στις ειδήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ιοnnkorr!

    Επειδη εισαι φιλος ειπα να σε βοηθησω, λοιπον..οπου ''Μånga'' βαλε: ''Many'' ! :)

    Τωρα ειμαστε OK εδω,στους -17C και δεν παραπονιομαστε, γιατι υπαρχουν και χειροτερα, πιο Βορεια...
    Α, και δεν βλεπω ελλ. ΤV, γιατι ηρθα εδω νομιζεις; :)

    Kαλο βραδυ απο μια...ασυγκινητη Ελληνιδα του Βορρα! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έπρεπε να το σκεφτώ!

    manga = many. Τι άλλο μπορεί να σήμαινε.

    Καλό βράδυ επίσης. Νάσαι καλά.

    Υ.Γ. Πολλά λόγια είπα σήμερα αλλά αφού λες ότι δεν είναι φτώχεια...
    Φαντάσου ότι ακόμη δεν πέρασα από το βλογ μου να απαντήσω στους εκεί σχολιαστές μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα Elva!

    -20;;; Αν δεν είχα την εξεταστική να πλησιάζει (και αν είχα ρευστό διαθέσιμο) θα ερχόμουν για 2-3 μέρες προς τα 'κει πάνω να νιώσω λίγο κρύο.

    Για κάτι άλλο που ήθελα να γράψω, με κάλυψε απόλυτα το comment της zekia παραπάνω. Τους Βρεττανούς πάντως, τους περίμενα κλάσεις ανώτερους στην οργανωτικότητα.

    Άσχετο με τα παραπάνω, αν δεν κάνω λάθος, το συγκεκριμένο έκθεμα του μουσείου, είχε βυθιστεί τον 17 αιώνα λόγω ...βάρους (το γέμισαν με κανόνια);

    Μεγάλα μυαλά κι εκείνοι οι Σουηδοί ναυπηγοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γεια χαρα, @irthe_h_pitsa

    -20 και λιγα λες! :)
    Εμαθες μηπως οτι τις προηγουμενες ημερες ειχαμε μεχρι και -47, στη Β.Σουηδια ; Καλα διαβασες!! Βεβαια ευτυχως αυτο το ...τρελλο νουμερο κρατησε πολυ λιγες ωρες, αλλα οι ανθρωποι που ειδα στις ειδησεις δεν τα ειχαν...χασει σε συγκριση με τους Αγγλους,που απ ο τι διαβασα
    εχουν και ελλειψη αλατιου,για να ριξουν στους δρομους, λεει(!)
    Τι να πω; Οτι εδω οι Σουηδοι εχουν σταματησει απο ...χρονια να ριχνουν αλατι στους δρομους; Οι Αγγλοι μου φαινονται εντελως 'οut' και πολυ απροετοιμαστοι, για βορεινη χωρα! Το μονο που ξερουν καλα ειναι να εκδιδουν ταξιδιωτικες
    οδηγιες (ανοιξη κατα προτιμηση) κατα αλλων χωρων, οι οποιες ειναι 'επικινδυνες' για τους τουριστες,χωρις να βλεπουν τα δικα τους! Βεβαια λογω καλης ...φημης(!)ολοι πιστευουν oτι οι Βρεττανοι ειναι..'κλάσεις ανώτεροι', οπως λες! :(
    Aλλος ενας μυθος!

    Οσο για το πλοιo,Vasa,εχεις καποιο δικιο & διαβασε περισσοτερα εδω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. με -20 εδώ δεν θα είχε μείνει κανένας όπως εκεί με +40 :))
    αλλά πάντως είναι σαφώς πιο οργανωμένοι απ' ότι είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κλειτωρ,
    Δε θελω να σκεφτομαι τον...πανικο για να τρεξουν ολοι στη θαλασσα, αν θα εφθανε εδω ποτε...+40!! :)
    Ευτυχως πανε στην Ελλαδα ολοι οσοι εχουν τετοια τρελλα (για +40) και ησυχαζουμε εμεις εδω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. βρε ελβακι ...... μας τα λενε για να μην γκρινιαζουμε.......
    ,, να οριστε ακομη και η αγγλια εχει τετοια προβληματα λογω καιρου,,

    αυτο ειναι το σλογκαν

    αν χιονισει εδω ετσι....... κλαφτα!!!

    την καλημερα μου :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημερα Ελενα!

    Δεν εχω καταλαβει, λες, το σκηνικο που πανε να πλασαρουν;
    ''Μη μιλατε, γιατι αλλου ειναι και χειροτερα!'' (!??)
    θελω ομως να δω τι θα γινει το καλοκαιρι! Eκει να δεις οργανωση και ...παλι! :(

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)