25.2.10

H γκρίνια της κας Μ. [She's Just Killing Me!]

Η κυρια Μ. ειναι γνωστη μας και πριν λιγες εβδομαδες δηλωσε οτι σκοπευει να κανει ενα ταξιδι, φετος το Πασχα, μετα του συζυγου της στο Αννοβερο της Γερμανιας, που μενει η αδελφη της και μια που  η Γερμανια ...."πεφτει κοντα", οπως ειπε, θα ηθελε, να περασει και να μεινει δυο εβδομαδες εδω!

Ασχετα αν η Γερμανια δεν "πεφτει κοντα" μας, η κυρια Μ. ειχε παρει ηδη... φόρα και εκανε σχεδια, μονη της...Ειναι γνωστη συγγενων μας και η αληθεια ειναι οτι βαριεμαι να την ακουω καθε φορα που παιρνει τηλεφωνο για να "κλαφτει" σε εμενα, για καποιο περιεργο λογο...

Με το "καλησπερα" η κυρια Μ. αρχισε τη γκρινια, ενα εθνικο μας "προιον" με δυνατοτητες εξαγωγης στο εξωτερικο, χαρις στα μεγαλα ποσοστα που συνανταται στον Ελλαδικο χωρο...
Συνοψιζοτας τα κυριοτερα σημεια της γκρινιας της [κουβεντας της] θα ελεγα τα εξης:

• "Φταινε οι αλλοι", δεν την καταλαβαινουν...Ο συζυγος της που δεν τη βοηθαει και τοσο στις δουλειες (ας προσεχατε ποιον παντρευοσασταν, κα Μ., επιτελους!). Ο γειτονας της που παιζει μουσικη στη διαπασων, αλλα οταν τον συναντα στις σκαλες αυτη, "σαν κυρια και ευγενικη" που ειναι, τον ρωταει τι κανουν τα παιδια (κι ας ειναι...μαντραχαλοι!) Η κορη της που ενω ξερει ενα "καλο παιδι" δεν λενε να το επισημοποιησουν και ανησυχει...(Τι τραβαει και αυτη η κοπελλα...)

• "Ειμαστε καλυτεροι" απο αλλους, (σαν ατομα και σαν οικογενειες). Με λιγα λογια το συνδρομο της "καλυτερης του χωριου"!! Καλα αυτο δεν ειναι μονο προβλημα της κυριας Μ. Ολοι ξερουμε ατομα, που πιστευουν οτι ειναι "εξυπνοτεροι", "καλυτεροι" σε ο τι κανουν, ή με ο τι ασχολουνται, ή και πιο ..."ταλαντουχοι" απο αλλους, και φυσικα οι αλλοι μονο…"απο τυχη" εγιναν γνωστοι και τρανοι (αλλο μεγαλο κομπλεξ και αυτο!). Υπαρχουν βεβαια εξαιρεσεις, αλλα πολλοι εχουν προβλημα με το ποσο συνηθισμενοι ειναι ωστε φροντιζουν ειτε να το κρυβουν, ειτε να μειωνουν τους αλλους με οποιο τροπο μπορουν....Παλιο, αλλα βαρετα επαναλαμβανομενο.

Ο γιος της, (οπως πολλες Ελληνιδες μανες πιστευουν), ειναι και ο "πρωτος"! Μα, για ονομα, ολες οι συμφοιτητριες του αυτον θελουν; Λοιπον εχετε διαπιστωσει ποσοι ανδρες στην Ελλαδα οφειλουν στις μητερες τους την εσφαλμενη αντιληψη οτι οι γυναικες ..."θαμπωνονται και πεφτουν" [σαν τις μυγες ενα πραγμα] μολις τους δουν! Καποιες Ελληνιδες μανες, δε, πιστευουν οτι ολες οι "ξενες" τρελλαινονται για ...Ελληνες! (Αλλος μυθος και αυτος!)

Τελικα ελλειψει αλλης δικαιολογιας και μεταξυ σοβαρου και αστειου ειπα στη κυρια Μ. οτι η Γερμανια τελικα δεν "πεφτει κοντα" μας, οσο για τις Σουηδεζες, που ξερω, (ας ησυχασει) επειδη ειναι σιγουρο οτι ποτε δε θα παντρευοντουσαν εναν Ελληνα, που σαν το γιο της κυριας Μ, ουτε να βρασει ενα ....αυγο δε ξερει! Αδικο ειχα; Η γυναικα πηγαινε γυρευοντας.....

26 σχόλια:

  1. elva, καλα εισαι πολυ γουρλου μολις επιασα να σου γραφω ο παναθηναικος προηγειται-πλακα κανω-ειμαστε με ανοικτη την μπαλκονοπορτα,18 βαθμους κελσιου,-λογω καπνισματος της πιπας, οχι της ειρηνης-παντως οσες μαναδες ξερω την πετρια την εχουνε,ο ομορφοτερος,ο εξυπνοτερος,ο εργατικοτερος και αν χωριζε,τι τσουλα,τι περιμενες απο τετοιο σοι, οχι σαν και εμας, του εφαγε του παιδιου την δουλεψη του, βρωμιαρα, ποτε δεν φταιει το δικο τους το αρσενικο.Απο μικρο τον δικο μας τον εχουμε στην ''ψυχρα'' σε τετοια θεματα και το εχει καταλαβει καλα το ''μαθημα'' η σχεση θελει δυο ισοτιμους, τα αλλα ειναι για τις μαμαδες σαν την κυρια την γνωστη σου. Και μεταξυ μας τα τελευταια χρονια βοηθαω το κατινακι-εχω μαγειρεψει κιολας- και η μανα μου οσο ζουσε μου ''εβαζε'' χερι για την γαιδουρια μου, ποσα στωικα κατινακια υπαρχουν για τοσα πολλα γαιδουρακια μητσακια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα!!! το διασκέδασα το κείμενο!
    Καταλαβαίνεις βεβαίως ότι ο γιός της κυρίας Μ. είναι gay (όχι ότι είναι κακό..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ιφιμέδεια: Το πιθανότερο, απλώς, να μην έχει σχέση εδώ και πολύυυ καιρό, οπότε η μάνα να φοβάται μήπως είναι gay.
    ____________________________
    Elva, δε πιστεύω να εννοούσε ότι θα κουβαληθεί και στο ...σπίτι σου!;! Μπαχαχαχαχαχα! :P
    _____________________________

    Στην επαρχία μεγάλωσα, οπότε τους ξέρω καλά όλους αυτούς τους ανθρώπους. Πιστεύω στους ανθρώπους, μεμονωμένα, βέβαια, όμως σε μέρη όπου καθένας γνωρίζεται με τον άλλον, το φυσικό επακόλουθο είναι η ανάπτυξη τέτοιων κόμπλεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπέρα elva, μια χαρά της την είπες. ο καημένος ο γιος την έχει πατήσει είτε straight είναι είτε gay. απλά στην πρώτη περίπτωση θα πάρει στο λαιμό του και καμιά κακομοίρα.
    (τώρα που το σκέφτομαι, το ίδιο ισχύει για την κακομοίρα της δεύτερης περίπτωσης)
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1- έχετε;;;;;; Εδώ έχει μια βραδιά.. μα τι βραδιά.. εντελώς ανοιξιάτικη.. Περπάτησα με ένα φίλο αρκετή ώρα.. τώρα μπήκα στο σπίτι.. τουλάχιστον ας χαρούμε το κλίμα που μας έμεινε ακόμη χιχι :) (Σόρυ για το άσχετο σχόλιο, αλλά αυτό μου ήρθε.. )
    Καληνύχτες, και να την αποφεύγεις την κυρια Μ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25.2.10

    Το ονοματάκι της αρχίζει όντως από Μ; Και μήπως τελειώνει σε αλάκω;

    Συγνώμη κιόλας :) αλλά πλέον έχω ξεπεράσει το στάδιο που αισθανόμουν υποχρεωμένη για λόγους ευγενείας να έχω έστω και καλημέρα με τέτοιους τύπους. "Δυσκοίλιους" όπως μια φίλη τους αποκαλεί. Όχι τίποτα άλλο γιατί ακόμα δεν έχω σιγουρευτεί ότι η ξυνίλα, η ξερολίτιδα και η εγωκαλυτερίτιδα, δεν είναι μεταδοτικές.

    Φιλιά από την πατρίδα του καλουπιού της κυρίας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλημερα Δημητρη!

    Moυ φαινεται εχεις καταλαβει οτι
    ζηλευω να ακουω γι..ανοικτες μπαλκονοπορτες και 18C, γι αυτο και αναφερεσαι συχνα στα καιρικα! :))
    Ξερω για τις Ελληνιδες μανες με τους γιους τους, που ''ποτε δε φταινε''! Πολυ σωστα κανετε και αναθρεφετε ετσι το γιο, που εμαθε πια οτι oι σχεσεις χρειαζονται ισοτιμια.
    Σιγουρα η ζωη με μια καλη γυναικα (σαν το Κατινακι!) οπως και η σωστη μητερα σου βοηθησαν στο να καταλαβεις καποια πραγματα...

    Καλλιο αργα παρα ποτε, ετσι δεν ειναι; ;))

    Φιλια απ το Βορρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ιφι μου ;)

    Δεν ξερω αν ειναι gay o γιος (μακαρι να ειναι για να δω τις αντιδρασεις της!) αλλα η μητερα παντως δεν αντεχεται ουτε με.. σφαιρες! ;)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια χαρα SkinLikeSand ;)

    Aυτο μαλλον εννοούσε,οτι θελει
    να ερθει στο σπίτι μου!
    (Αλλά δεν...!) ;))

    Στα μικρα μερη ειδικα συναντας πολλα κόμπλεξ επειδη οι συγκρισεις γινονται αυτοματα με τους υπολοιπους, μια και μιλαμε για μικρες κοινωνιες που ολοι γνωριζονται..Βεβαια τα κομπλεξ δεν μενουν MONO στην επαρχια..Ποιος εχει μεινει πια εκει; ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου sCaTterBraiN

    Κανενα προβλημα αν ειναι gay! Ισως να ειναι μαλιστα 'καλυτερα' για μερικες και μερικους ωστε να μαθουν να μη κατηγορουν τους αλλους, ειδικα μαλιστα οταν τα δικα τους παιδια ειναι μαμοθρεφτα και κακομαθημενα ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Roadartist

    Kαι ειμαστε και ευχαριστημενοι με το -1C! ;)
    Tην κυρια Μ. εγω την αποφεύγω,ελα ομως που αυτη δεν κανει το ιδιο με εμενα!! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια χαρα Φοραδα!

    Το ονοματάκι της δεν τελειωνει σε ακω, η συμπεριφορα της ομως συχνα σε κανει να το πιστευεις!
    Μα δεν χρειαζεται να εχεις σχεσεις οταν καποια ατομα παιρνουν θαρρος απο μονα τους λογω καποιας μακρινης συγγενειας..´
    Αυτες ολες οι ..ασθενειες που περιγραφεις δεν ξερω αν ειναι μεταδοτικές, αλλα καλυτερα να μη μαθουμε ποτε, κρατωντας τις... αποστασεις! ;)

    Φιλιά απο Σουηδια, που ευτυχως ειναι αρκετα μακρια απο τη κυρια Μ.! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πόσο νορμαλ είναι το 18C για φεβρουάριο..δε ξέρω.. Μαύρο καλοκαίρι θα περάσουμε, με καύσωνες πάλι..οιμε..
    Σε φιλώ, καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Roadarist ;)

    Ετσι οπως γιναμε, παντου, ουτε οι δικες μας θερμοκρασιες εδω ειναι νορμαλ οταν ειμαστε τοσους μηνες στη...καταψυξη! ;))

    Aισιοδοξια,ειναι...Παρασκευη! ;)

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Sxedon tin lipame ligo, prepi na ine poli moni tis gia na kani tetia sxedia k tilefona ( an k fantazome pos mallon i idia exi tin eythini gia ayto ) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kαλησπερα @Man laying down

    Ισως και να ειναι απο μοναξια (τα σχεδια της κλπ) αλλα απο την αλλη ο τροπος της, φοβαμαι, δεν τη κανει ιδιαιτερα συμπαθητικη! :)
    Δε θα επρεπε να ασχοληθει να καταλαβει και να επικοινωνησει με τα παιδια της λιγο καλυτερα αντι να ασχολειται με γκρινιες επι παντος επιστητου; Ξερω αρκετους, ες που προτιμουν να γκριναζουν για οτιδηποτε αντι να προσπαθησουν να ερθουν πιο κοντα στην οικογενεια και τα παιδια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απαπαπαπα!! Μακρυά από την κυρία ΜΜΜΜ! Όσο πιο μακρυά γίνεται! Να τη συναντάς το πρωί για να ξεκινάει η μέρα 'όμορφα' ένα πράγμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλως την Βesixdouze!

    Xαιρομαι που εχω συμπαρασταση και μαλιστα απο ...Αγγλια! :P
    Μαζι με τη κυρια Μ. το πρωι αν συναντησεις και δυο τρεις μαυρες γατες,(να μη πουμε για το αν τυχει και περασεις κατω απο ..σκαλα! ;)) τοτε μη κανεις το κοπο να περιμενεις για..λεωφορειο, τραινο, κλπ!
    (Τετοια γκαντεμια!) χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι έτσι ακριβώς. Τα κλασικά σύνδρομα από τα οποία πάσχουμε σαν λαός. Μου θύμησες το ανέκδοτο που λεει γιατί ο Χριστός ήταν Έλληνας. Λογικά το ξέρεις, αν όχι Google it! :P

    Και επίσης, για να μας παντρευτεί Σουηδέζα πρέπει να κάνουμε δουλειές του σπιτιού; Προτείνω επόμενο post σου, έναν οδηγό με τίτλο "Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να σας πάρει μια ξανθιά Σουηδέζα". Τι λες; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεια σου 612!

    Οντως! ;)
    Το ανέκδοτο που λεει οτι ο Χριστός πρεπει να ήταν ...Έλληνας εξηγει πολλα! ;)

    Πολυ καλη η ιδεα σου για ποστ "Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να σας πάρει μια Σουηδέζα"! :PP

    Mια ερωτηση ομως: Πρεπει να ειναι σωνει και καλα ξανθια; ;) Εχουμε πολλες εδω που (αντιθετα απο την Ελλαδα οπου σχεδον ολες εχουν γινει, πια, ...ξανθιες) εδω το σκουρο μαλλι 'περναει' πολυ περισσοτερο! :PP

    Για ενημερωσε με και το ξεκιναω :PP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σκληρή σε βρίσκω - αντί να την κανακέψεις λίγο την δύσμοιρη την Κυρία Μ., που μέχρι και στην Σουηδία έρχεται, για να σου κάνει παρεούλα, την αποπήρες την γυναίκα!!!
    Πρόσεξε μη θυμώσει μαζί σου και σου πεί "Έρχομαι οσονούπω", τελικά!
    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αsteroid

    Σκληρη ε; :))
    Aς θυμωσει,ας θυμωσει μηπως και γλυτωσω την επισκεψη (μετα γκρινιας!).Oσο για τετοια..παρεουλα
    ισχυει το 'πιο καλη η μοναξια'! ;P

    Γελαω ομως γιατι το..."οσονούπω" μου αρεσει, απο τους δεκα μικρους Μητσους! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να σας πάρει μια Σουηδέζα"! Επιτέλους ένα πολύ ενδιαφέρον πολιτικό-κοινωνικό-πολιτιστικό ποστ για εμάς τους αριστεροκουλτουριάρηδες!!!!

    Περιμένω με αγωνία. xa..xa..

    Υ.Γ. Έλβα μετακόμισα! Διάρκεια μετακόμισης 7π.μ. - 5μμ.! Είχα βλέπεις μια τεράστια βιβλιοθήκη με άπειρα φυσικομαθηματικά βιβλία τα οποία τώρα πρέπει να τακτοποιήσω (με την ησυχία μου) πλέον.

    Πέθανα από την κούραση. Γράφω από ιντερνέτ-καφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ιοnnkorr

    Kαλοριζικο τοτε το νεο σπτι και τα λεμε..ες αυριον! ;)

    Απειρα....φυσικομαθηματικά βιβλία;

    (Aπείρως ...βαρετα!) χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτή η κυρία τόσα χρόνια στη Σουηδία δε απέβαλλε κάποια απο τα κλασσικά ελληνικά κακά γνωρίσματα; Της τα πες όμως και ξαλάφρωσες! Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)