28.4.10

Μια κοινωνία, 1 βιασμός, πολλοι «Κωλοέλληνες»!

 Αντιγραφη απο LIFO
"Δεν είχε στεγνώσει η μελάνη, που λέγανε κι οι παλιότεροι, από το άρθρο του προηγούμενου φύλλου, όταν μια δικαστική απόφαση ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ζούμε σε μια ξενόφοβη και φασιστοειδή χώρα που καμώνεται τάχα μου ότι είναι προοδευτική και, προπαντός, καθόλου ρατσιστική. Το προηγούμενο άρθρο λοιπόν αναφερόταν στους Ελληναράδες που έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους για την ανωτερότητα της φυλής μετά το διεθνές ρεζιλίκι της χώρας που συνεχίζεται αμείωτο και σίγουρα θα καταλήξει σε μια νέα μετανάστευση. Είχε τίτλο «Προσεχώς Έλληνες» (και Ελληνίδες), αυτό δηλαδή που θα αναγγέλλουν σε λίγα χρόνια τα μπουρδέλα του Βελγίου. Κάτι σαν το «Προσεχώς Βουλγάρες», που υπόσχονταν πριν από λίγα χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα τα σκυλάδικα. Η υπόθεση του παρόντος άρθρου είναι τόσο εξοργιστική και της αξίζει μόνο ένας τίτλος: Κωλοέλληνες.

Ίσως να θυμάστε την ιστορία της Αμαρύνθου, μιας κωμόπολης στην Εύβοια, όπου το 2006 τέσσερις μαθητές είχαν βιάσει μέσα στις τουαλέτες του Λυκείου τους μια μαθήτρια στη διάρκεια των μαθητικών καταλήψεων. Αρχικά, όταν η 15χρονη κατήγγειλε τον βιασμό της στην Αστυνομία και το σκάνδαλο ξέσπασε, οι ντόπιοι δεν αρνήθηκαν το συμβάν, το απέδωσαν όμως στην προκλητικότητα του θύματος. «Τους έθιγε συνέχεια τον ανδρισμό τους. Τι θέλατε να κάνουν τα παιδιά;» έλεγε ένας νεαρός από τη στενή παρέα των τεσσάρων σε μια δημοσιογράφο αθηναϊκής εφημερίδας. «Τους έλεγε ότι δεν ξέρουν τίποτα από σεξ, τους προκαλούσε [...] Κι αν έγινε βιασμός, δεν πειράζει. Μικρά είναι, θα ξεχάσουν» συμπλήρωνε ένας 65χρονος έμπορος.

Στη συνέχεια όμως η τοπική κοινωνία ανασκουμπώθηκε και αποφάσισε να συγκαλύψει το έγκλημα. Άλλωστε, δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους ήταν γόνοι οικογενειών με τοπική εξουσία, ο ένας εκπαιδευτικού και ο άλλος αστυνομικού. Κάπως έτσι η τοπική αστυνομία δεν μπόρεσε ποτέ να βρει το βίντεο του βιασμού, που μαγνητοσκοπούσαν τρεις μαθήτριες που ήταν συγκατηγορούμενες στην υπόθεση, αλλά βέρες Ελληνίδες. Απεναντίας, η παθούσα δεν διέθετε παρά ελαττώματα, τρία μάλιστα: φτωχή (ήταν εργαζόμενη και παράλληλα αριστούχα μαθήτρια), γυναίκα και, το χειρότερο, ξένη.

Το γεγονός ότι η νεαρή μετανάστρια το πήγαινε φιρί-φιρί δέχθηκε άλλωστε και το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων της Χαλκίδας, που έκρινε παμψηφεί αθώους τους κατηγορούμενους. Σύμφωνα με την απόφαση, που θα μείνει ιστορική, οι κατηγορούμενοι «ασέλγησαν μεν εις βάρος της κοπέλας, ωστόσο αυτό έγινε με τη θέληση της παθούσης»!

Στην ανατριχιαστική δίκη, 40 μάρτυρες κατέθεσαν υπέρ των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και εκπαιδευτικοί! Από την πλευρά της μηνύτριας δεν υπήρξε κανένας μάρτυρας, εκτός από τη μητέρα της, καθώς στην αίθουσα υπήρχαν συνθήκες τρομοκρατίας για να μην τολμήσει να εμφανιστεί κανείς. Το σκηνικό θυμίζει έντονα δίκες της δεκαετίας του '50 ή του '60 στον αμερικανικό Νότο, με κατηγορούμενους μέλη της Κου Κλουξ Κλαν που όχι μόνο αθωώνονται παρά τα εγκλήματά τους, αλλά στο τέλος καταδικάζεται και ο μαύρος, παρότι είναι ο παθών.

Όπως ακριβώς η μαθήτρια στην Αμάρυνθο που αντιμετωπίζει τώρα μηνύσεις για ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ψευδή καταμήνυση, παραπλάνηση σε ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση των τεσσάρων πρώην συμμαθητών της. Που ασέλγησαν μεν, αλλά με τη θέληση της παθούσης που τους προκαλούσε. Φταίνε μετά τα κωλοελληνόπουλα";
(Στελιος Κουλογλου)

58 σχόλια:

  1. Είσαι εξοργισμένη με τον ρατσισμό των τοπικών κοινωνιών της Ελλάδας και έχεις απόλυτο δίκιο.

    Το περιστατικό της Αμαρύνθου είναι τραγικό και ενδεικτικό.

    Αλλά του δίνεις πολύ έντονο πολιτικό χρωματισμό ενώ απλά αποτελεί αρρωστημένη κατάσταση κλειστών και απομονωμένων κοινωνικών στρωμάτων.

    Δεν αντιπροσωπεύει σε καμιά περίπτωση την συνολική αστική Ελληνική νοοτροπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ελληνική δικαισύνη έχει να επιδείξει πλήθος αποφάσεών της, που αποτελούν ντροπή για τους ελάχιστους πλέον αληθινούς δικαστές. Η απόφαση όμως της Αμαρύνθου, αποτελεί επιστέγασμα και επιβεβαίωση του πιο βρώμικου καθεστώτος. Μέχρι κάποιος να στοχοποιήσει και πάλι τους δικαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ionn

    Aς ακολουθυσω τη τακτικη σου:

    Γραφεις:
    ''Αλλά του δίνεις πολύ έντονο πολιτικό χρωματισμό ενώ απλά αποτελεί αρρωστημένη κατάσταση κλειστών και απομονωμένων κοινωνικών στρωμάτων''.

    Που βλεπεις το πολυ εντονο πολιτικο χρωμα; στη γνωμη του γραφοντος, που φυσικα δεν ειμαι εγω! Αλλο, αν συμφωνω.


    Γραφεις:
    Δεν αντιπροσωπεύει σε καμιά περίπτωση την συνολική αστική Ελληνική νοοτροπία

    Φυσικα το απευχομαι,ουτε ειπα οτι ολοι οι Ελληνες ειναι ρατσιστες, αλλα, καθημερινα διαπιστωνουμε οτι ενα πολυ μεγαλο μερος της κοινωνιας, ειδικα στην επαρχια, δυστυχως εχει λαθος νοοτροοπια απεναντι σε καποιες εθνικοτητες! Δε νομιζω οτι διαφωνεις εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Swell

    Αραγε υπαρχουν ακομη δικαστες που ειναι...ανθρωποι; ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φίλη μου ELVA εδώ μάλλον θα ψιλόδιαφωνήσουμε....

    Αρχικά δεν ξέρουμε τόσο καλά τα στοιχεια της υπόθεσης.
    Εγώ προσωπικά, από την στιγμή που δεν έχω δει το video, αλλα επίσης για τους συγκεκριμένους που δικασαν την υπόθεση δεν υπάρχει ιστορικό ότι είναι λαμόγια, εμπιστεύομαι το δικαστήριο.
    Η υπόθεση δεν μπήκε στο αρχείο... δικάστηκε!

    Αλλα και να είναι έτσι, δηλαδή να έχει κρυφτεί η αλήθεια, εσύ, εγώ και ο κάθε μπλόγκερ που λέμε απλά την άποψη μας μπορούμε να γράψουμε ότι μας καρφωθεί στο κεφάλι!

    Ο κούλογλου όμως που πληρώνεται αδρά, με πολλές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, καλά θα κάνει να σέβεται λίγο περισσότερο τους Έλληνες γιατί με το κλίμα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό μου φαίνεται θα αρχίσουν να πέφτουν τομάτες, αν όχι φάπες, πίσω στην αγαπημένη μας πατρίδα... σε πολλούς που προκαλούν!

    Στο ξαναλέω, εσύ μπορείς να γραφεις ότι θες, και καλά κανεις.
    Όμως ένας ΑΔΡΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΣ υπάλληλος που τον πληρώνουν όλοι οι "ΚώλοΈλληνες" θα έπρεπε να προσέχει και πως μιλάει, αλλα και πως αντιμετωπίζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης!

    Καλημέρα είπαμε?? ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. A, και για να μην παρεξηγηθώ, δεν θα διαφωνήσω ότι υπάρχει ρατσισμός σε μεγάλο μέρος τις κοινωνίας...

    Απλά δεν ανέχομαι να μιλάν έτσι αυτοί που πληρώνονται από τον καθένα. Και σε αυτούς περιλαμβάνονται πολιτικοί, δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και πολλοί άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Δημο

    Δεν ξερω ποιος ειναι Κουλογλου, ουτε με ενδιαφερει ο καθε ..Κουλογλου των ΜΜΕ.Εκεινο που με ενδιαφερει ειναι μονο η ειδηση που εμαθα. Αφου οι δικαστες στη τοπικη αυτη κοινωνια υπερασπισθηκαν τους βιαστες (οι γονεις των οποιων μαλιστα, οπως διαβασα, εχουν και θεσεις εκει) τοτε εμεις τι αλλο να πουμε;
    Ο χαρακτηρισμος του προφανως απευθυνεται μονο σε οσους υπερασπιζονται βιαστες και σαν τετοιο τον βρισκω δικαιο!
    Μια παρομοια περιπτωση, στη Σουηδια, παντως δικαστηκε εντελως διαφορετικα και η κοπελλα αν και αρχικα στη μικρη τοπικη κοινωνια που ζουσε συκοφαντηθηκε, οταν το θεμα ομως βγηκε στη τηλεοραση, υπηρξε τετοια κατακραυγη απο τον κοσμο ωστε τελικα αθωωθηκε απο το δικαστηριο! Θυτης και θυμα δεν ειναι το ιδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λυπάμαι που το λέω-και είναι μεγάλος πειρασμός να παραστήσω τον Πόντιο Πιλάτο-αλλά η ιστορία της Αμαρύνθου αποτελεί,εδώ και αρκετό καιρό,μία από τις μεγαλύτερες ντροπές της σύγχρονης Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα

    Κόσμια η γλώσσα του Κούλογλου και συγκρατημένη. Φοβούμαι δε, ότι τέτοια παρόμοια φαινόμενα και εκδηλώσεις ρατσιστικού μίσους στις μικρές κοινωνίες ανα την επικράτεια και στις γειτονιές της Αθήνας, δεν είναι καθόλου μεμονωμένα.

    Από τον καιρό που ο Καζαντζάκης έγραψε το "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" οι μικροαστικές φοβίες και ανασφάλειες έχουν χτυπήσει ...κόκκινο. Αυτό σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά παιχνίδια δύναμης των αδύναμων ένάντια στους πιο αδύναμους, εκτρέφει το ρατσισμό αλλά και το φασισμό σε μεγάλη κλίμακα. Η τάση αυτή, σήμερα, είναι ανοδική. Πολύ φοβούμαι ότι τα πράγματα θα αγριέψουν και άλλο δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Ελληνας εκτος απο τα "κουσουρια" που εχουν ολοι οι αλλοι λαοι, εχει αλλο ενα κουσουρι απο πανω... Ολοι οι αλλοι ειναι "αυτο" ή το "αλλο" αλλα ο Ελληνας ειναι "αθωο πουλακι"...
    Οι αλλοι λαοι ειναι ρατσιστες αλλα εμεις οι Ελληνες οχι ποτε!
    Θυμασαι πριν λιγο καιρο στην Αθηνα, οταν δικαστης πηρε αποφαση οτι "καλα εκανε καποια εταιρια και απελυσε ενα ατομο που ηταν HIV+" Εαν αυτο δεν ειναι ρατσισμος τοτε τι ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με πονάει να βλέπω τέτοιες αποφάσεις... Με πονάει ακόμα πιο πολύ να βλέπω σχόλια σε διάφορα ενημερωτικά site με την είδηση που να δικαιολογούν τους δράστες με φράσεις "Το ήθελε" ,"δεν ξέρετε πως είναι αυτές οι ξένες.."....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σελιτσανε

    Κι εγω λυπάμαι οταν σκεφτομαι αυτη την ιστορία της Αμαρύνθου, που δε σου κρυβω με εχει βαλει σε σκεψεις για το σε ποια χωρα θα ηθελα να μεγαλωσουν τα παιδια μου, οταν στην Ελλαδα υπαρχει τετοιου ειδους 'δικαιοσυνη'..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. AEΡΙΚΟ

    Σε ειχαμε ...χασει για λιγο,καλως
    ξαναηρθες!
    Και εγω αυτο φοβαμαι και φυσικα απευχομαι,αλλα οπως διαβαζω και μαθαινω, τετοια φαινόμενα και εκδηλώσεις ρατσιστικού μίσους δεν ειναι, πια, τοσο μεμονωμενα οσο νομιζαμε, ή θελουμε να νομιζουμε και στην Ελλαδα..
    Ισως τελικα ισχυει αυτο που ειπε ο Χρόνης Μπότσογλου:
    ''Ποιος το περίμενε πως μια χώρα με δέκα εκατομμύρια αποδήμους θα γινόταν ξενοφοβική και ρατσιστική;
    Φιλόξενοι ήμασταν όσο δεν ερχόταν κανένας''.

    Kαλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπερα Εphemeron

    Τη ξερω αυτη τη τακτικη και ειναι πολυ επικινδυνη οταν γενικευεται, λες και εχει να κανει με την εθνικοτητα! :(
    Τη θυμαμαι την αποφαση δικαστηριου
    που αναφερεις και φυσικα ηταν και αυτη σκετος ρατσισμος στον ανθρωπο, που ηταν φορεας HIV+.
    Καλα λεει ο φιλος ΑΕΡΙΚΟ οτι εχουμε να δουμε και χειροτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου Man laying down

    Νομιζω οτι ολοι θα επρεπε να θλιβονται με τέτοιες αναλγητες αποφάσεις...Οσο για τα sites που αναφερεσαι τι να πει κανεις; Ο τιτλος του αρθρου του Κουλογλου ταιριαζει σε κατι τετοια ατομα.. απολυτα, πιστευω!
    Αν τα δικα τους παιδια, ομως,
    ηταν σε παρομοια θεση, σε μια ξενη χωρα, τι θα ελεγαν τοτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Elva μου,
    θα συμφωνήσω με τους περισσότερους προλαλήσαντες, αλλά εν μέρει και με τον Δήμο. Ότι δηλαδή δε γνωρίζουμε όλα τα στοιχεία της δίκης. Προσωπικά τουλάχιστον έχω διαβάσει μόνο κάποια πράγματα στο δίκτυο για την υπόθεση. Και για το λόγο αυτό δεν μπορώ να είμαι απόλυτος.

    Τώρα αν με ρωτάς τι υποψιάζομαι... Ασφαλώς και υποψιάζομαι ότι μια ολόκληρη τοπική κοινωνία είτε από φόβο είτε από αρρωστημένο μίσος στράφηκε εναντίον της κοπέλας. Ίσως ο Κούλογλου να το'ψαξε και να γνωρίζει περισσότερα. Μου κάνει όμως τρομερή εντύπωση ότι η δικαιοσύνη δεν αθώωσε απλά τους μαθητές αλλά μήνυσε την κοπέλα για όσα αναφέρθηκαν στο άρθρο. Δεν μπορώ να αποδεχτώ δηλαδή ότι όλα μα όλα αυτά είναι ψέματα και καταστρέφουν τη ζωή μιας ήδη ταλαιπωρημένης κοπέλας. Αν όντως ισχύει, είμαστε για φτύσιμο, για να μην πω τίποτα άλλο βραδιάτικα.

    Εν κατακλείδι, θέλω να πω πως τέτοιες υποθέσεις χρίζουν λεπτού χειρισμού και επιπλέον κραυγές μίσους δε βοηθάνε.

    καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα Elva!

    Μάλλον καλύφθηκα κι εγώ από τους προλαλήσαντες, εν μέρει. Αν και, προσωπικά, ακολουθώ μια κάπως διαφορετική οπτική, γιατί τα πάντα ξεκινούν από την ανθρώπινη φύση και όχι από τις απόψεις και πιθανά συμφέροντα δημοσιογράφων, τυχόντα πολιτικά της σκέλη (π.χ. την υποστήριξη από τα δίκτυα γυναικών αριστερών πολιτικών δυνάμεων).

    Μια κοπέλα λοιπόν, μετανάστρια, η οποία διαμένει σε μια κωμόπολή. Μικρή κοινωνία, με λίγα "ανοικτά" και δεκτικά μυαλά, και αρκετά κλειστά και προκατειλλημένα, υποθέτω. Σε μια τέτοια κοινωνία έτυχε να μεγαλώσω κι εγώ και πολλοί άλλοι. Αν και ήμουν από τους τυχερούς, που δεν έτυχε να δουν στον τόπο τους κάποια πραγματικά ακραία αντιμετώπιση "διαφορετικού" (πέρα από την κλασσική απόρριψη πολλών μεταναστών, πλην κάποιων Ρώσσων που τους έτρεμαν οι πάντες τότε και τους ήθελαν στον κύκλο τους για να "καθαρίζουν").

    Η κοπέλα πέφτει θύμα βιασμού. Ας μην σταθούμε μόνο στο ότι ήταν μετανάστρια, αλλά στο ότι ήταν αριστούχος μαθήτρια και, όπως παρουσιάζεται, εργατική. Αυό δεν προκαλεί τόσο τα παιδιά, όσο πολλούς γονείς. Τώρα, για την όποια προκλητικότητα, δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση ένα βιασμό, έτσι. Κι επιπλέον, δε νομίζω πως μια κοπέλα που μάλλον ζήλευαν πολλοί, θα είχε τόσο θράσσος (δεν θα το πω "αυτοπεποίθηση") ώστε να ειρωνεύεται τους ανδρισμούς άλλων.

    Πρόβλημα αληθοφάνειας εντοπίζεται στους κατοίκους και τους μάρτυρες υπεράσπισης, ίσως;

    Οι γονείς, επειδή προφανώς θέλουν με κάθε μέσο να αποφύγουν τη φυλάκιση/αναμόρφωση και τον ολότελο στιγματισμό των παιδιών τους, θα κάνουν το οτιδήποτε περνά από το χέρι τους, προκειμένου να τα προστατεύσουν. Και σίγουρα, μερικοί εκπαιδευτικοί και ένας αστυνομικός, το κύρος των οποίων στις μικρές κοινωνίες ακόμα και σήμερα δεν είναι μικρότερο από αυτό που απολάμβαναν σε παλιότερες εποχές, όπου οι εξουσίες του χωριού ήταν οι ιερείς, οι δάσκαλοι και οι αστυνομικοί τους, έχουν τη δύναμη και τις γνωριμίες για να καταφέρουν να καλύψουν την υπόθεση.

    Για να μην αναφέρω τη λέξη "ρατσισμός" (καθώς την καταχράζονται πολλοί και για πολλούς λόγους και σκοπιμότητες τελευταία, κάτι που προσωπικά δε μου αρέσει), θα αναφέρω τη λέξη "στενομυαλία", η οποία προφανώς και περιορίζει την ανθρωπιά πολλών κατοίκων της περιοχής. Οπότε, οι γονείς τον παιδιών πετυχαίνουν τον σκοπό τους...

    (Η τελευταία μου παράγραφος δεν αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα, κάποια άλλα περιστατικά είχα κατά νου.)

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτή είναι η Ελλάδα όπως είχε πεί κι ένας πρωθυπουργός κάποτε. Όχι πως δεν συμβαίνουν κι αλλού αυτά, αλλά τουλάχιστον αλλού υπάρχει Δικαιοσύνη. Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημερα Μανο

    Ποιος ποτε μπορει να μαθει, Μανο, μου, οταν και το βιντεο που... μαγνητοσκοπούσαν (!!)3 μαθήτριες που ήταν συγκατηγορούμενες στην υπόθεση, φροντισαν οι..προεστοι της περιοχης να το εξαφανισουν;

    Ετσι δεν θα γνωρίσουμε ''όλα τα στοιχεια της δίκης'', λες και χρειαζεται να μαθει κανεις στοιχεια για ατομα που ενω βιαζουν καποιον φροντιζουν να το μαγνητοσκοπουν κιολας για να... παινευονται αργοτερα ισως; Αυτο και μονο με κανει να σιχαθω τετοια ατομα!

    Δυστυχως στη περιπτωση αυτη ολα δειχνουν οτι εχουμε να κανουμε με αυτο που ολοι υποψιαζομαστε...Μια τοπική κοινωνία που οπως λες 'είτε
    από φόβο, είτε από αρρωστημένο μίσος στράφηκε εναντίον της κοπέλας'.Kι μενα οπως και σε πολλους αλλους, φανταζομαι, κανει μεγαλη εντύπωση ότι η δικαιοσύνη δεν αθώωσε μονο τους μαθητές, αλλά ..μήνυσε κι απο πανω την κοπέλα!! Γιατι ομως ειμαστε περισσοτερο 'προθυμοι', σαν κοινωνια να δεχτουμε τη βερσιον των θυτων και οχι της βιασμενης και μεσω των ΜΜΕ κλπ ηδη συκοφαντημενης κοπέλας; Και αν όντως ισχύει, το λιγοτερο που θα ελεγα ειναι οτι είμαστε για φτύσιμο, Μανο! Οχι αναγκαστικα τοσο για το κακο που εγινε, αλλα ΚΥΡΙΩΣ για τη ..'δικαιοσυνη' που λεμε οτι εχουμε και που φαινεται οτι ειναι ..θεοτυφλη και θεοκουφη οταν εχει να κανει με Ελληνες, αλλα χαιρει 'ακρας υγειας' οταν πρεπει να αποδιδει δικαιοσυνη για καποιους ''δευτερης ποιοτητας'' ξενους...
    Γιατι, δεν πιστευω σε καμμια πρειπτωση οτι την ιδια εκβαση στο δικαστηριο θα ειχε μια αντιστοιχη υποθεση με θυμα μια Αγγλιδα,μια Αμερικανιδα,κλπ..'πρωτοκλασσατες'
    εθνικοτητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημερα SkinLikeSand

    Aν καταλαβα καλα, θετεις το θεμα της ''στενομυαλιας'' στις μικρες τοπικες κοινωνιες με το παραδειγμα σου. Η ''στενομυαλια'' ομως και το χαμηλο μορφωτικο επιπεδο, συχνα, οδηγουν στον κοινωνικο ρατσισμο, μια λεξη που σιγουρα δεν αρεσει σε κανενα, αλλα, που αρχιζει να χτυπαει επικινδυνα και τη πορτα πολλων στην Ελλαδα, (οπως και στην υπολοιπη Ευρωπη, δυστυχως...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν διάβασα καν τα υπόλοιπα σχόλια, ούτε κανέναν μπλόγκερ εδώ μου φαίνεται έχω ξαναδιαβάζει, οπότε 'γειά' και με την ευκαιρία... λοιπόν..

    "Αλλά του δίνεις πολύ έντονο πολιτικό χρωματισμό ενώ απλά αποτελεί αρρωστημένη κατάσταση κλειστών και απομονωμένων κοινωνικών στρωμάτων."

    το αντίθετο
    δυστυχώς αυτό είναι ένα αρρωστημένο στρώμα, ευρύ και διαδεδομένο σε αστικά και μη κέντρα, σε υψηλά και μη εισοδήματα, σε ανατριχιαστικά μεγάλο βαθμό, μάλλον δεν ζεις εδώ...

    "Δεν αντιπροσωπεύει σε καμιά περίπτωση την συνολική αστική Ελληνική νοοτροπία."

    δεν υπάρχει Ελληνική αστική νοοτροπία... επιτέλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλη σου μερα mahler

    Θα συμφωνησω 100%! Το οτι υπαρχει δικαιοσυνη, που καταδικαζει τετοιες πραξεις, κανει ολη τη διαφορα στην υποθεση αυτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλως την trol

    Σ ευχαριστω για τις διευκρινισεις, που απευθυνονται κυριως στα σχολια
    του Ιοnnkorr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ολη η χωρα εχει φαινομενα ρατσισμου καποια οπως αυτο με την κοπελα ειναι παρα πολυ ασχημα, και τωρα που θα ''σφιξουν'' τα πραγματα με ανεργια και αφραγκιες θα δουμε ''θαυματα'' και για ολα θα φταινε οι μεταναστες.Αν δεν κανω λαθος στην εκπομπη του λαζοπουλου την περασμενη τριτη ητανε ενα γυμνασιο-λυκειο απο την αμαρυνθο, δεν ξερω αν ητανε το ιδιο, θα μου πεις ειναι φασισμος η ομαδικη ευθυνη, αλλα αν ητανε οπως το ''λεω'' ε, δεν εχεις καλεσμενους σου ανθρωπους απο μια περιοχη που τις ιδιες μερες εχει γινει αγωγη κατα της κοπελας, τι δειχνεις με αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημερα Δημητρη

    Τετοια ασχημα ρατσιστικα φαινομενα
    ειναι μονο η κορυφη του παγοβουνου
    και οπως ειπες θα ισχυει το ''για ολα αυτα φταινε οι μεταναστες'' και..oχι οι επικινδυνοι πολιτικοι που μας εφεραν στη δεινη αυτη θεση. Οσο για την εκπομπη που αναφερεις φυσικα και δεν ειναι δεοντολογικα σωστο να εχουν καλεσμενους απο μια περιοχη που τις ιδιες μερες εχει γινει αγωγη κατα της κοπελλας!Απο δεοντολογια ομως, τα ελληνικα ΜΜΕ αλλο τιποτα! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οι μικρές κοινωνίες της επαρχίας είναι πάντα κλειστές, διατηρούν πάντα τον φόβο και την επιφυλακτικότητα έναντι όσων δεν είναι μέλη της κοινωνίας τους - είτε είναι αλλοδαποί είτε είναι απλώς από άλλη πόλη.
    Στις άγριες, μάλιστα, συνθήκες, που έρχονται, επειδή θα παρεισφρύσει ως παράμετρος και η ανέχεια, θα πρέπει να περιμένουμε όξυνση του ρατσισμού, ολοένα και λιγότερη ανοχή σε ό,τι ξένο.
    Μη μας κάνει εντύπωση αυτό.

    Σ' ό,τι αφορά την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο δικαστής δεν δικάζει, δεν μπορεί να δικάσει, με βάση το κοινό αίσθημα ή την γενική εντύπωση, που μπορεί να έχει δικαιολογημένα δημιουργηθεί. Είναι υποχρεωμένος να δικάσει και να σχηματίσει, τέλος πάντων, δικανική πεποίθηση, με βάση τα στοιχεία, που παρουσιάζονται στο δικαστήριο. Αν οι μάρτυρες "εξαφανίσθηκαν" πιεζόμενοι, αν άλλοι ψευδομαρτύρησαν, αν τα πειστήρια, όπως το video, καταστράφηκαν εντέχνως και εξυπηρετικά, το δικαστήριο δεν θα μπορούσε να κρίνει διαφορετικά.
    Το ηθικό κρίμα πέφτει τότε στους ώμους της κοινωνίας, ενώ θα πρέπει να αναφερθούμε και στις ευθύνες της Αστυνομίας, που δεν αναζήτησε και δεν διασφάλισε εγκαίρως τα πειστήρια, που δεν φρόντισε ώστε οι μάρτυρες να προστατευθούν από πιέσεις κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. καλησπερα Εlva
    δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι ηταν βιασμος..
    ουτε φυσικα εχω εμπιστοσυνη στην ελληνικη δικαιοσυνη..

    εννοειται οτι ειμαστε ρατσιστες(πιστευω οχι με τους ξενους αλλα με τους διαφορετικους πχ με τα ΑΜΕΑ,με τους ασχημους,με οτιδηποτε διαφορετικο) αλλα για το συγκεκριμενο περιστατικο εχω διαφορετικη αποψη..
    δεν γινεται ενα χωριο να συγκάλυψε το θεμα 'για να τα ριξει στην αθωα βουλγαρα'..
    δεν ειμαστε ετσι οι ελληνες...διαφωνω..για μενα ειναι πολυ τραβηγμενη αυτη η εκδοχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. συμφωνω απολυτα με το σχολιο του Dimos El Grec

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. κ κατι αλλο Εlva μου..
    το βιντεο μαζι δειχνει μια κοπελα να κανει ηθελημενα σεξ με τα παιδια..καμια βια,κανενας εξαναγκασμος..

    προσωπικα ειμαι ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ καχυποπτος προς τετοια βιντεο κ ειδικα οταν τα εχουν στα χερια τους δημοσιογραφοι οπως ο τριανταφυλλοπουλος κ ο ευαγγελατος..

    θυμιζω οτι παρουσιαζαν βιντεο απο 5μερη οπου κοπελες συμμετειχαν σε ομαδικο οργιο σαν 'βιασμο κοπελας σε 5μερη'
    αυτα τα βιντεο υπαρχουν εδω κ χρονια στο νετ κ καθε αλλο παρα βιασμος δεν ειναι :) :) :)

    το θεμα με την βουλγαρα κ τα βιντεο το εφερε στο προσκηνιο ο Τριανταφυλλοπουλος..

    αρα 2 φορες προσοχη στην συγκεκριμενη ειδηση..

    ο ρατσισμος ειναι ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ..εδω δεν υπαρχει βιασμος..ειμαι απολυτος..

    ο ρατσισμος ειναι πχ απο το κρατος απεναντι στην ελληνιδα βιασμενη που την πεταει στο περιθωριο ενω την ξενη την σπουδαζει με υποτροφια σε μεγαλο κολεγιο και της δινει σπιτι(ετσι εκανε το κρατος με την συγκεκριμενη βουλγαρα)
    αρα ο ρατσιστης ειναι ο ελληνας πολιτης ή το ελληνικο κρατος που αντιμετωπιζει διαφορετικα δυο ιδιες(για εμενα δεν ειναι βιασμος αλλα ας πουμε προς χάριν του παπραδειγματος ιδιες)περιπτωσεις ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Elva μου γραφεις:
    Μια παρομοια περιπτωση, στη Σουηδια, παντως δικαστηκε εντελως διαφορετικα και η κοπελλα αν και αρχικα στη μικρη τοπικη κοινωνια που ζουσε συκοφαντηθηκε, οταν το θεμα ομως βγηκε στη τηλεοραση, υπηρξε τετοια κατακραυγη απο τον κοσμο ωστε τελικα αθωωθηκε απο το δικαστηριο! Θυτης και θυμα δεν ειναι το ιδιο.


    μα το θεμα το εβγαλε στην δημοσιοτητα ο Τιρανταφυλλοπουλος ΚΑΙ ΜΕΤΑ πηγε στην δικαιοσυνη..
    τωρα που αθωωθηκαν τα παιδια ο ιδιος δημοσιογραφος στο πορταλ του απλα ανεφερε την ειδηση χωρις περαιτέρω σχολιασμο,αυτο δεν λεει κατι ειδικα αν κρινουμε απο το παρελθον του που ψαχνει να βρει 'τριχα στο ψωμι'?

    δηλαδη σωνει και καλα να ειναι βιασμος?και στα βιντεο που ειχαμε δει,ειχαμε δει μια κοπελα που ηθελημενα εκανε σεξ με παιδια κ το διασκεδαζε..δεν εδειχε μια πχ υποχρεωμενη κοπελα να το κανει..

    ξερω οτι ολοι ειμαστε υπερ των αδυνατων αλλα προς θεου,μην βλεπουμε συνομωσιες πισω απο καθε τι..ναι μεν η δικαιοσυνη δεν ειναι φερέγγυα αλλα δεν ειναι και εντελως αναξιοπιστη,ειδικα οταν υπαρχουν τρανα πειστηρια οπως βιντεο

    ο Κουλογλου ειναι μεγαλος λαικιστης,ισοπεδωτικος και καλο θα ηταν πριν κανει κριτικη αφ υψηλού να σταματησει να ζει απο κρατικες επιχορηγησεις ..
    Δηλαδη και οι εκπαιδευτικοι ειναι ρατσιστες επειδη καταθεσαν την αποψη τους?
    ολοι ειμαστε μια κοινωνια ρατσιστων κ ψευτων επειδη η βουλγαρα εγινε ρεζιλι στην μητερα της κ δεν ηξερε τι να πει κ σκαρφιστηκε τα περι βιασμου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. συγγνωμη ρε παιδια ετσι?
    να το δουμε και λιγο κυνικα το θεμα
    η κοπελα ηταν ενα κοριτσακι απο τα πολλα που κανουν σεξ στην ηλικια της,απλο!με το που πηρε θεμα το ζητημα εγινε ενα κοριτσακι στην αθηνα ,σε ιδιωτικο σχολειο,σε σπιτι που της νοικιαζει το δημοσιο!μεχρι εδω γαμω!δλδ μονο σε κακο δεν της βγηκε ο υποτιθεμενος βιασμος

    ολες τις ελληνιδες που βιαζονται καθημερινα απο πακιστανους/βουλγαρους/ρουμανους/αλβανους και οτι αλλη φυλη εχει μαζευτει στο τεραστιο οικο ανοχης που λεγεται ελλαδα γιατι η επισημη πολιτεια δεν πραττει αναλογα?
    μην τα ισοπεδωνουμε ολα.
    ελληνες ειμαστε,και πρωτα εμεις και μετα ολοι οι υπολοιποι,ετσι απλα!
    και αν αυτο με κανει ρατσιστρια,i dont give a damn..let it be
    laplace,dear +απειρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Elva, καλησπέρα. Η ανάρτησή σου θίγει πολλά και σημαντικά θέματα της κοινωνίας μας. κατά τη γνώμη μου η υπόθεση δεν αποτελεί δείγμα ρατσισμού αλλά προκατάληψης - είναι διαφορετικό. Και, όντως, η προκατάληψη υπάρχει στην κοινωνία μας και ανέρχεται ταχύτατα. Επίσης, η υπόθεση δείχνει άλλες πλευρές του φόβου που μας κυριαρχεί όλο και περισσότερο. Πχ το πόση λίγη (ανύπαρκτη;) εμπιστοσύνη έχουμε μεταξύ μας σε όλα τα επίπεδα "έλληνες" κι ξένοι συμπολίτες, δικαστικοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί. Σε όλους τους συνδιασμούς: είμαστε καχύποπτοι απένανατι στους άλλους. Φόβος - που σκοτώνει το "μέσα" μας. Και παράγει βία που δημιουργεί περισσότερο φόβο - σε έναν κύκλο που δεν προαναγγέλει τίποτα το καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @bakaliaros
    "ελληνες ειμαστε,και πρωτα εμεις και μετα ολοι οι υπολοιποι,ετσι απλα!
    και αν αυτο με κανει ρατσιστρια,i dont give a damn."

    Πραγματικά δεν έχω όρεξη για καυγάδες, αλλά με συγχωρείς που στο λέω, αυτός ο τρόπος σκέψης σε κάνει ρατσίστρια και μάλιστα καραμπινάτη. Σε μια σωστά δομημένη και οργανωμένη κοινωνία δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που να σκέφτονται έτσι. Όχι απλά δεν έπρεπε να μην δίνεις δεκάρα, αλλά αντίθετα θα πρέπει να γνωρίζεις και να ενδιαφέρεσαι για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μεταναστών, διότι σε αντίθετη περίπτωση (όπως γίνεται σήμερα στην χώρα μας) οι μετανάστες δρουν τελείως ανεξέλεγκτα. Άνθρωπος που λέει i dont give a damn για τις απόψεις του περί μεταναστών, δεν δίνει ούτε ένα damn και για όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους.

    Υ.Γ. Η διαχειρίστρια του ιστολογία ζει στην Σουηδία, πως θα σου φαινόταν Έλβα αν κάποιος Σουιδός έλεγε όλα αυτά για σένα; από όσο ξέρω και οι Σουηδοί έχουν ένα κόλλημα, με τους Άραβες νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @saq:
    τοσο απλα ειμαι ρατσιστρια συμφωνα με τα δικα σου δεδομενα,στην πραγματικοτητα ομως δεν νομιζω ουτε καν να γνωριζεις τι σημαινει και τι περικλειει αυτος ο ορος.
    βλεπεις θεωρω και εσενα θυμα του κικεωνα της πολυφωνιας των αμορφωτων που μαστιζουν την κοινωνια.τοσο απλα!
    προσωπικα δεν δινω δεκαρα για τα δικαιωματα των μεταναστων γιατι ζω σε μια χωρα που ενδιαφερεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για τους μεταναστες και οχι για εμας τους ελληνες,φορολογουμενους πολιτες!
    βλεπεις η ελλαδα,δεν ειναι σωστα δομημενη κοινωνια και ουτε προκειται να γινει ποτε!
    στo ελσινκι,για παραδειγμα,θεωρουν εμας τους ελληνες παιδοφιλους και δολοφονους.πώς σου φαινεται αυτο?

    πριν προβουμε σε κατηγοριες να κανουμε μία μικρη ερευνα,δεν βλαπτει,βοηθα και στην συζητηση εξαλλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ναι Elva, φυσικά.

    Απλώς, το όλο θέμα είναι, για μένα προσωπικά, πρωτίστως έγκλημα προς την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου, στη συνέχεια αποτέλεσμα της απανθρωπιάς στην οποία οδηγεί η στενομυαλία και ύστερα ρατσιστικό περιστατικό, καθώς, οι κύριοι υπέυθυνοι είναι ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ των παιδιών αυτών, οι οποίοι μπορεί να μην ήταν ρατσιστές, όμως το μόνο που τους ενδίεφερε να πετύχουν ήταν το να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε στιγματισμός των παιδιών τους, μόνο. Ακόμη κι αν η κοπέλα δεν ήταν από τη Βουλγαρία, αλλά ελληνίδα (ας πούμε πως οι γονείς της θεωρούνταν "κατώτεροι" ταξικά από αυτούς των δραστών), δε νομίζω πως θα υπήρχε μια διαφορετική αντίδραση στο θέμα.

    Να τονίσω κι εγώ με τη σειρά μου, πιστεύοντας πως ναι, η κοπέλα βιάστηλε, το ότι σίγουρα θα έγιναν ιατροδικαστικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί αν το περιστατικό ήταν βιασμός ή όχι, όπως γίνεται πάντα σε τέτοια περιστατικά. Αυτές είναι το κυριότερο τεκμήριο για το αν όντως συνέβη το περιστατικό, χωρίς να είναι βέβαια δύσκολο το να παρουσιαστούν πλαστά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Παρεπιπτόντως, αν δε θέλουμε να διαβάζουμε άρθρα περί ρατσιστικών συμπεριφορών (αυθεντικά, από το αγνό αίσθημα κάποιων ή επιτηδευμένα, από σκοπιμότητες άλλων, ανάλογα με το πως το βλέπει ο καθένας) και αντιπαραθέσεις πάνω σε αυτά, θα είναι το θέτουμε την ανθρωπιά πάνω από το κάθε εθνικό και φυλετικό συναίσθημα.

    Ο βιασμός είναι έγκλημα και είτε γίνεται από ομογενή προς ομογενή, είτε από μετανάστη προς ομογενή, είτε το αντίστροφο του παραπάνω, είτε και από μετανάστη προς μετανάστη, θα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται με την επιβολή των ίδιων νομικών κυρώσεων στο δράστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @bakaliaros
    "δεν νομιζω ουτε καν να γνωριζεις τι σημαινει και τι περικλειει αυτος ο ορος"

    Εφόσον δεν ξέρεις ποιος βρίσκεται πίσω από τον υπολογιστή και αφού δεν σου έχω δώσει στοιχεία δεν μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα που απλώς βοηθούν στο να στηρίξεις τις απόψεις σου. Να μιλάς με στοιχεία και όχι με μαντεψιές. Μπορεί να γνωρίζω μπορεί και όχι, αλλά επειδή δεν είσαι σίγουρη δεν έχει καμία βάση αυτό που λες.

    Εγώ πάλι με τη σειρά μου έχω τους λόγους να μη με θεωρώ καθόλου θύμα. Πως είναι δυνατόν να λες ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται μόνο για τους μετανάστες; και όχι για τους Έλληνες φορολογούμενους; Καλα δεν βλέπεις γύρω σου τι συμβαίνει; Κανένας δεν ενδιαφέρεται για κανέναν. Όλοι για την πάρτη τους είναι, και εσύ και εγώ και όλοι μας. Για ποιους Έλληνες και για ποιους φορολογούμενους μου λες. Όταν μια κοινωνία "δουλεύει" δωστά δεν κοιτάει φυλές και χρώματα. Βάλε τους Αλβανούς να μάθουν γράμματα και κάντους ανθρώπους χρήσιμους στην κοινωνία. Αλλά πως να γίνει αυτό όταν δεν μαθαίνουμε γράμματα ούτε εμείς. Τι είναι αυτή η Ελλάδα που αναφέρεις και λες δεν ενδιαφέρεται. Δεν έχεις καταλάβει ότι η Ελλάδα είμαστε εμείς;

    Τέλος πάντων αυτά για το Ελσίνκι που λες μου ακούγονται λίγο κάπως "μου είπαν ότι", "το ξέρεις ότι;". Ακόμα κι αν ισχύει κάτι τέτοιο, απλά είναι λυπηρό και όχι παράδειγμα προς απομίμηση. Δηλαδή εσένα σου αρέσει αυτό και το αναφέρεις; Ειλικρινά σου λέω, δεν δίνω με τη σειρά μου δεκάρα για τι γίνεται εκεί, με ενδιαφέρει στην Ελλάδα να γνωρίζουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει και να έχουμε την υποδομή να στηρίξουμε τα δικαιώματά τους αλλά και τις υποχρεώσεις τους, καθώς και τα δικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπερα Asteroid

    Aκριβως αυτες τις μικρές κοινωνίες
    που είναι πάντα κλειστές και ετοιμες να κατηγορησουν τους μεταναστες για το καθε τι, φοβαμαι, Αστεροειδη, επειδη και εγω ειμαι μεταναστρια εδω και θα μπορουσαν να μου φερθουν κι εμενα με μεγαλη αδικια σε διαφορες περιπτωσεις.
    Συμφωνω οτι ολες οι συνθηκες αυτες δειχνουν την όξυνση του ρατσισμού και της διαφορετικοτητας,αλλα οπως ειπα και πιο πανω γι αυτο υπαρχει η δικαιοσυνη που θα πρεπει ανενοχλητη και με τον αντιστοιχο επαγγελματισμο να δει την υποθεση και τα στοιχεια και να βγαλει μια δικαιη αποφαση.
    Φυσικα και οι ευθύνες της Αστυνομίας ειναι μεγαλες, επειδη δεν αναζήτησε και δεν διασφάλισε εγκαίρως τα πειστήρια, oυτε φρόντισε για τη προστασια των μαρτυρων, αλλα δεν θα ειναι ουτε η πρωτη φορα, ουτε δυστυχως η τελευταια περιπτωση που οι Ελλ. αρχες δεν δινουν δεκαρα για τους μεταναστες!Για ενα τετοιο 'κρατος δικαιου' μιλαμε, το ξερουμε ολοι και δεν αναφερομαι μονο στους μεταναστες εδω!

    Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλησπερα Laplace

    Δεν ξερω και αδυνατω πραγματικα σαν γυναικα να...μπω καν στη λογικη συμφωνα με την οποια μια γυναικα θα...αρεσκοταν, ποτε στην ιδεα να..βιάζεται και ταυτοχρονα να μαγνητοσκοπειται!! Αν δεν ηταν βιασμος γιατι τοτε ασχοληθηκαν οι αρχες, αν το ολο πραγμα ηταν ενα ας πουμε κακοβουλο ''αστειο'', (που και ετσι ακομα αδυνατω να καταλαβω το λογο υπαρξης του...)

    Μηπως δεν εχουμε ολα τα στοιχεια που θα επρεπε να εχουμε, μηπως εχουν γινει πολλα λαθη και παραλειψεις τις οποιες φυσικα καποιοι απο τα ΜΜΕ κλπ φροντισαν να εκμεταλλευθουν οπως καλυτερα μπορουσαν, λογω δημοσιοτητας;

    Με την ευκαιρια, να ρωτησω και το αλλο..Αν διαβασα καλα γραφεις οτι ειδατε τα videos! Πρωτον εγω διαβασα για ενα μονο και μετα πως γινεται να τα ειδε πρωτα ολη η Ελλαδα και μετα οταν τα χρειαζοντουσαν για τη δικη, ως δια ..μαγειας εξαφανιστηκαν;
    Χωρις να ειμαι δικαστικος βλεπω οτι η υποθεση ουτε σωστα χειριστηκε απο την αρχη, ουτε τα πειστηρια διασφαλισθηκαν!
    Συγγνωμη, αλλα θα συμφωνησω με τον Κουλογλου που γραφει στο αρθρο του οτι η δικη αυτη θυμιζει αναλαγες περιπτωσεις με δικες της Κου Κλουξ Κλαν! Μονο εκει εχω δει και διαβασει για τοσο τραβηγμενες (απο τα αυτια) ιστοριες...
    με απονομη δικαιοσυνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εlva μου δικαιωμα σου να συμφωνεις με τον οποιο Κουλογλου κ δικο μου να διαφωνω :)

    πολυ πριν απο οταν εβγαλε (πρωτος απο ολους) το θεμα ο τριανταφυλλοπουλος,καποια μπλογκς ειχαν ανεβασει το βιντεο σε γνωστα πορνοσαιτ.εκει εδειχνε μια κοπελα να κανει τις πραξεις αλλα χωρις καμια βια.φυσικα κατεβηκαν αμεσα σε 1-2 μερες κ επομενο ηταν.

    στα δικαστηρια δεν ξερω γιατι πηγαν τα βιντεο κ αν τα παιδια τα ειχαν στο κινητο τους(κ δεν με νοιαζει γιατι δεν ειμαι ντεντεκτιβ ή δικηγορος της βουλγαρας)

    επισης ο επιχειρηματιας που ειχε προσλαβει την μητερα της κοπελας,την απελυσε κ μετα δημοσια σε τηλεοπτικη εκπομπη τις κατηγορησε..δεν θυμαμαι ποιο ηταν το επιθετο του,ειναι γνωστος επιχειρηματιας της νυχτας.

    τελοσπαντων,ο καθενας πιστευει οτι θελει,οτι τον βολευει κ δεν με νοιαζει..εγω την αποψη μου εγραψα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. bakaliaros

    Λυπαμαι αλλα δεν θα μπορεσω να δεχτω πλεον σχολια απο καποια που δεν την ενοχλει να γραφει τα παρακατω:
    ''Ελληνες ειμαστε, και πρωτα εμεις και μετα ολοι οι υπολοιποι,ετσι απλα και αν αυτο με κανει ρατσιστρια,Ι dont give a damn..''

    Για μενα, που ειμαι μεταναστρια σε ξενη χωρα, αυτα που εγραψες για τους μεταναστες ειναι η υψιστη προσβολη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Elva δεν εγραψα οτι βιαστηκε κ ηθελε να την τραβηξουν βιντεο..

    εγραψα ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΙΑΣΤΗΚΕ,ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΞ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ..
    αυτο εγραψα..

    επισης δε ειναι πρωτοφανες στα δικαστικα χρονικα να μην προσκομιστεί το βιντεο..

    το ιδιο εγινε κ στην δικη του Μιχαλη Φιλοπουλου..που ολη η ελλαδα για μηνες εβλεπε το βιντεο με τον νεκρο που εβριζαν οι δολοφονοι πανω απο το νεκρο πτωμα του και στο δικαστηριο δεν πηγε κανενα βιντεο..

    για εμενα δεν εγινε κανενας βιασμος..η κοπελα εκανε σεξ κ επειδη εγινε ρομπα στο χωριο εξαιτιας του βιντεο που ειχε ανεβει στο ιντερνετ αλλα και γυρνουσε σε κινητα,πηγε κ κατηγγειλε βιασμο..

    Το οτι ασχοληθηκαν οι αρχες δεν ειναι επιχειρημα και δεν υποδηλωνει κατι.Η αστυνομια κ η δικαιοσυνη ειναι αναγκασμενη να εξεταζει καθε καταγγελια χωρις αυτο να υποδηλωνει και την ενοχη του κατηγορουμενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Laplace

    Αφου τα video/s τα ειδε,οπως λες,
    ολη η Ελλαδα, τοτε γιατι καποιοι επιμενουν οτι ειναι ακομη βιασμος και γιατι γραφονται αρθρα; Δεν πιστευω οτι ολα γινονται σε τετοιο βαθμο με σκοπο και μονο την αυξηση της ακροαματικοτητας/ πωληση εφημεριδων!!
    Τσπ, δεν εχει νοημα πια να το συζηταμε, αφου ουτε δικαστικοι ειμαστε, ουτε ποτε θα μαθουμε απ ο τι καταλαβα ολη την αληθεια!
    Αυτη ειναι η Ελλαδα...αντε να βρεις ακρη στα δικαστηρια με τετοιες μεθοδους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Kαλως τον φιλο Prths

    Επειδη δεν ζω στην Ελλαδα, δεν εχω λογο να αμφιβαλλω οτι καποιοι απο εσας εχετε ακουσει περισσοτερες πληροφοριες πανω στο
    θεμα, οποτε ακομη και αν αφορα μονο το ζητημα της προκατάληψης εναντια στους ξενους και παλι ειναι σοβαρο το θεμα επειδη εχει να κανει με την καχυποψια απεναντι στον αλλο, οπως λες κι εσυ. Πολυ φοβαμαι οτι ο φιλος ΑΕΡΙΚΟ ειχε δικιο οταν ελεγε οτι θα δουμε ακομη περισσοτερα περιστατικα τετοιου ειδους, στο μελλον.Μακαρι να κανουμε λαθος..

    Καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Γεια σου Saq

    Εννοειται οτι συμφωνω με αυτα που εγραψες οτι αυτός ο τρόπος σκέψης κάνει τη @bakaliaros καραμπινάτη ρατσίστρια! Μη ζητας ποτε συγγνωμη οταν εχεις να κανεις με τετοια ατομα...
    Μια χαρα ξερουν να λενε αυτα που θελουν και ολα τους ενδιαφερουν, ασχετα αν λενε σ εμας ...''Ι don't give a damn!''

    Για να απαντησω στην ερωτηση σου δεν υπαρχουν λογια να περιγραψω ποσο τετοιες τακτικες πληγωνουν ολους εμας που ειμαστε μεταναστες σε ξενη χωρα και που εχουμε επιγνωση της καταστασης του ποσο ''ευχαριστo'' ειναι να σου πετανε κατω απο τη πορτα χαρτακια απο τους Sverigedemokraterna (ενα κομμα ενατιον της μετανστευσης) που γραφει: ''Ξενοι, εξω απο τη Σουηδια!'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Kαλησπερα SkinLikeSand

    Συμφωνω με αυτα που γραφεις και κυριως με τα παρακατω:

    Ο βιασμός είναι έγκλημα και είτε γίνεται από ομογενή προς ομογενή, είτε από μετανάστη προς ομογενή, είτε το αντίστροφο του παραπάνω, είτε και από μετανάστη προς μετανάστη, θα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται με την επιβολή των ίδιων νομικών κυρώσεων στο δράστη.


    Καλο σου βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Με την παραπάνω φράση του SkinLikeSand νομίζω ότι οποιοδήποτε πολιτισμένος και λογικός άνθρωπος πρέπει να συμφωνήσει.
    Υ.Γ. Μην αφήνεις υπόνοιες περί της γεωγραφικής μου κατάρτισης. χα..χα..

    Το Hölö βρίσκεται στον δήμο Södertälje ο οποίος με την σειρά του βρίσκεται στην κομητεία της Στοκχόλμης.

    Μπορεί για έναν κάτοικο της πόλης της Στοκχόλμης να βρίσκεται έξω από την πόλη αλλά για έναν κάτοικο της Ελλάδας αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. χα..χα.. (όχι που θα έπιανες αγεωγράφητο)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @Elva μου να είσαι καλά που αναδεικνύεις αυτά τα θέματα αν και μακριά έρχεσαι σαν το βόρειο σέλας να φωτίσεις τα σκοτάδια μας! Μπράβο και πάλι μπράβο!

    ΥΓ: Ποιός τη χάρη σου βλέπω σήμερα λιακάδα και 11 βαθμούς! Δηλαδή καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Και τώρα ποιος θα σώσει τη κοπέλα από τη καταδίκη που τη περιμένει για συκοφαντία κλπ, κλπ; Μήπως και εκείνες που βιάστηκαν από αστυνομικούς δεν καταδικάστηκαν και απελάθηκαν; Ή νομίζει κανένας ότι έχει στα χέρια του μια απόφαση δικαστηρίου καταδίκης τέτοιου βιαστή;

    Πριν ένα χρόνο μπροστά στα μάτια του γιου μου στον Αγ. Παντελεήμονα 5 γνωστοί για τις ρατσιστικές απόψεις τους μπράβοι, σακάτεψαν και μαχαίρωσαν έναν μετανάστη. Δεν έφυγαν, κάλεσαν την αστυνομία (!!!) και όταν ήρθε της είπαν ότι ένα αυτοκίνητο τον κτύπησε και τον άφησε αναίσθητο. Ένας φίλος του κατέθεσε ότι τον ξυλοκόπησαν και τον μαχαίρωσαν. Ανακρίθηκαν και δικάστηκαν και οι δυο για ψευδορκία! Απελάθηκαν αμέσως. Σιγά μην έψαχναν για στοιχεία.

    Όχι το κράτος μας δεν είναι ρατσιστικό… αφήνει μόνο να εκκολάπτεται του φιδιού το αυγό. Και το έγκλημα δεν ήταν… πολιτικό ήταν ποινικό(!) και αφορούσε μετανάστες που ψεύδονται….

    Άντε και… εις χειρότερα με τα μέτρα και τη φτώχεια που έρχεται και παράγει ρατσισμό στο φουλ

    Stergios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΙοnnKorr

    Σιγουρα θα πρεπει ΟΛΟΙ να συμφωνησουμε με τη φράση του φιλου SkinLikeSand,αν και οπως καταλαβαινω
    δυστυχως στην Ελλαδα καποιοι φαινεται να εχουν περισσοτερα δικαιωματα απο αλλους.....

    Υ.Γ Σκιζεις στη..Σκανδιναβικη γεωγραφια! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλησπερα navarino

    To κατα δυναμιν...Αν ημουν πιο κοντα και ηξερα πιο πολλα πανω στην υποθεση θα εγραφα ισως ακομη περισσοτερα! Ειναι ενα θεμα που με ενδιαφερει λογω...γεωγραφιας, οπως ειπα στον Ιοnn, πιο πανω. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλησπερα Στεργιε

    Εχεις πολυ δικιο και οπως εγραψαν φιλοι, εδω,θα δουμε περισσοτερες περιπτωσεις σαν κι αυτη στο μελλον. Τετοιες υποθεσεις λειτουργουν επισης και σαν καλη διακαιολογια για σωρηδον απελασεις-αστραπη χωρις στοιχεια και χωρις αλλο λογο...
    Ξερεις τι εχω καταλαβει απ ολη την υποθεση; Δυστυχως οι παραβιασεις δικαιωματων σε μεταναστευτικα θεματα στην Ελλαδα δεν φαινεται να ενδιαφερουν πολλους,φιλε Στεργιε..Ας αφησουμε τη κοπέλα και ολες τις.. ξενες κοπελλες να κακοποιουνται και να συκοφαντουνται,αφου δεν ειναι ''δικες μας'' και δεν ''δινουμε δεκαρα'' οπως μας ειπε μια..
    γυναικα (!) σχολιαστρια πιο πανω. Ντρεπομαι που το λεω αλλα για κατι τετοια δεν σκεφτομαι πια να γυρισω σε μια αφιλοξενη και αδικη χωρα οπως εκαναν αυτες οι κυβερνησεις την Ελλαδα που ηξερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)