26.4.10

ΔΝΤ: "Μη φοβάστε!" [Ειμαστε..καλοί!]

Ο Dominique Strauss-Kahn, επικεφαλής του ΔΝΤ, λεει οτι οι Ελληνες δεν πρεπει να φοβουνται το ΔΝΤ και σε σχολιο ενος δημοσιογραφου που του ειπε οτι οι Ελληνες εχουν "δαιμονοποιησει το ΔΝΤ" και φοβουνται οτι η οικονομικη κατασταση της χωρας θα χειροτερευσει με την αναμιξη του, απαντησε οτι "ειμαστε εδω για να σας βοηθησουμε, αλλα απεφυγε ερωτησεις για διαπραγματευσεις με τη κυβερνηση". 
Οι Ελληνες πρεπει να θεωρουν το ΔΝΤ "σαν ενα οργανισμο συνεργασιας οπου οι χωρες του κοσμου δουλευουν μαζι για να βοηθησουν τις αλλες που εχουν προβλημα παρεχοντας λυσεις και συμβουλες εκ μερους της διεθνους κοινοτητας"…(Καποιοι λαοι ομως που το εχουν δοκιμασει μεχρι τωρα επιτρεψτε μας να σας πουμε οτι εχουν διαφορετικη γνωμη, παντως κυριε Ντομινικ,..."μας").
Το παραπανω αρθρο μου εφερε συνειρμους απο ενα περιστατικο οταν μικρη φοβομουν να κανω μια σειρα ενεσεων για ενα ασχημο κρυολογημα που ειχα παρει και οι γονεις μου στη προσπαθεια τους να με πεισουν μου ελεγαν καθε φορα, (ενω εγω εκλαιγα και οδυρομουν) οτι ο γιατρος ειναι ..."για το καλό μου", ενω ολες οι αισθησεις μου, με διαβεβαιωναν οτι ο γιατρος ειναι εκει για να νοιωσω πονο! Βεβαια το κρυολογημα περασε, αλλα ο φοβος προς τους γιατρους και καθε τι ...ιατρικο μου εχει μεινει μεχρι σημερα! Περιττο να πουμε οτι απο τοτε προσπαθω και να αποφευγω συμβουλες που περιεχουν τη φραση "για το καλο σου"! Περιεργο πραγμα, αλλα καθε φορα που το ακουω νοιωθω παραλληλα και ενα τσιμπημα...βελονας!
Ετσι εξακολουθω να πιστευω στα λογια της Susan George που λεει μεταξυ αλλων:

"Το χρέος που είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο, εξασφαλίζει την πρόσβαση σε πρώτες ύλες και τις υποδομές άλλων λαών με τους φθηνότερους δυνατούς όρους. Δεκάδες χώρες πρέπει να ανταγωνίζονται στις ηδη συρρικνωμενες αγορές και να εξαγάγουν μόνο ένα περιορισμένο φάσμα προϊόντων, εξ αιτιας του Βορείου προστατευτισμού και λόγω της έλλειψης μετρητών να επενδύσουν στη διαφοροποίηση. Η αγορά φθανει σε κορεσμο, μειώνοντας το εισόδημα των εξαγωγέων στο ελάχιστο, ενώ ο Βορρας απολαμβάνει τεράστια εξοικονόμηση πόρων. Στο ΔΝΤ δεν φαίνεται να κατανοούν ότι η επένδυση σε ... υγιή, καλοαναθρεμμένο, εγγράμματο πληθυσμό ... είναι η πιο έξυπνη οικονομική επιλογή που μια χώρα μπορεί να κάνει".

Susan George, A Fate Worse Than Debt, (New York: Grove Weidenfeld, 1990), pp. 143, 187, 235


"I'm going to a town that has already been burnt down
I'm going to a place that has already been disgraced
I'm gonna see some folks who have already been let down
I'm so tired of America.... "Going To A Town" Rufus Wainwright

32 σχόλια:

  1. καλημέρα κ καλη εβδομάδα Elva..

    οταν διαβασα το 'Έλληνες,μην φοβαστε το ΔΝΤ' μου ήρθε στο μυαλό η ιστορία των Αζτέκων με τους Ισπανούς..Και σε εκείνους οι Ισπανοί τους είπαν να μην φοβούνται τα όπλα τους και οι Αζτέκοι σαν θεούς(τους περιμεναν εξαλλου λογω προφητειων) τους υποδεχθηκαν στα σπίτια τους κ μοιράστηκαν τον χρυσό τους..
    Στο τελος,μεσα σε λίγα χρόνια τους εξαφάνισαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε βλεπω φως στο τουνελ..
    Ηλιθειοι παντως δεν ειμαστε..
    ..αν και οι κομματικες επιλογες της πλειοψηφιας αλλο μας αποδεικνυει ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω ποιες άλλες λύσεις υπάρχουν πέρα του ΔΝΤ, πάντως αυτό που με ενοχλεί πιο πολύ είναι ότι όλο αυτό που γίνεται έχει σαν σκοπό να στρώσει την οικονομία της χώρας και να αποπληρωθεί το χρέος (αν είναι κάτι τέτοιο εφικτό) παίρνοντας χρήματα από τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς. Πάλι δηλαδή οι φτωχοί θα πληρώσουν. Από την άλλη, δεν ξέρω αν τελικά το ΔΝΤ είναι χειρότερο από τις τελευταίες κυβερνήσεις που είχαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν και παραδείγματα χωρών, όπου το ΔΝΤ επέδρασε θετικά. Πχ Ουγγαρία και Τουρκία. Δεδομένης πάντως και της πλειοψηφίας των χωρών που χειροτέρεψαν, κανένα συμπέρασμα δεν μπορεί να είναι ασφαλές.

    Επίσης η κοινή συμμετοχή ΕΕ και ΔΝΤ σε ένα μηχανισμό στήριξης, είναι πρωτοφανής, άρα και απρόβλεπτη. Σε κάθε περίπτωση η καταστροφολογία δεν βοηθάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν καταλαβαίνω πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος να πιστεύει ότι οποιοσδήποτε καπιταλιστικός οργανισμός (IMF) "είναι για το καλό του".

    Από την άλλη και η "δαιμονοποίηση" είναι επίσης παράλογη. Δηλαδή χωρίς αυτό ήμασταν μέσα στην τελειότητα και θα έρθει αυτό και θα μας τα χαλάσει.

    Γιατί πρέπει να θεωρούμε το IMF καλό ή κακό.

    Αφού όλοι ξέρουν ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα "εργαλείο" (ψυχολογικής περισσότερο) εξασφάλισης των δανειστών ότι η χώρα που δανείζουν δεν θα χρεοκοπήσει.

    Τα μέτρα που θα ληφθούν δεν απασχολούν το Ταμείο. Είναι θέμα της χώρας. Αν όμως η χώρα αδυνατεί να εισπράξει χρήματα μέσω της φορολόγησης των πλουσίων τότε το Ταμείο εξασφαλίζει ότι τα χρήματα θα αφαιρεθούν από μισθούς και συντάξεις των μισθωτών.

    Είπαμε "εργαλείο" της Παγκόσμιας (Αμερικανοκίνητης) Καπιταλιστικής Οικονομίας είναι. Ούτε δαίμονας αλλά ούτε και φιλανθρωπικός οργανισμός!!!!

    Υ.Γ. Η όλη ιστορία μου θυμίζει την χαζή ερώτηση αν το μαχαίρι (ή, ευρύτερα, η Επιστήμη) είναι κακό ή καλό. Προφανώς τίποτα από τα δύο, απλά είναι εργαλείο.
    - Αν σκοτώνεις άνθρωπο είναι κακό.
    - Αν κόβεις ψωμί είναι καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μερικα σχολιακια
    α) Κανενας ΔΕΝ μας ρωτησε αν θελουμε ή οχι το οποιο μηχανισμο (αλλά εδω δεν ρωτησε ουτε καν τη Βουλη, εμας θα ρωταγε;;;)

    β) Σε ολες τις περιπτωσεις ιδιωτικου δανεισμου, οι τραπεζες-δανειστες κοιτουν πρωτα απ' ολα να εξασφαλισουν τα χρηματα που μας δανειζουν μεσω εμπραγματων δικαιωματων (υποθηκες, προσημειωσεις).
    Το οτι κατι παρομοιο δεν γινεται στις περιπτωσεις δημοσιου δανεισμου ειναι εντελως τυχαιο;

    γ) Κολλαει στην αναρτηση και το τραγουδι του Μηλιωκα "για το καλο μου".

    Καλησπερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όποτε ακούμε να μας λένει "Για το καλό μας", ας φτύνουμε, καλού-κακού, και λίγο τον κόρφο μας!
    Δεν διαφωνώ πως κάτι έπρεπε να γίνει για να μπει σε κάποια τάξη η Οικονομία και η κοινωνία, αλλά δεν είμαι διόλου βέβαιος ούτε για το ότι εξαντλήθηκαν όλα τα άλλα μέσα ούτε για το ότι επιλέχθηκε η καλύτερη λύση ούτε, ασφαλώς, για το ότι θα πληρώσουν ΄σοι πρέπει να πληρώσουν.
    Ώς τώρα δεν έχουμε δει ούτε ακούσει τίποτε για κατανομή βαρών ισόρροπη, αλλά μόνον για μέτρα, που πλήττουν τις χαμηλές και μεσαίες τάξεις. Αυτήν την πρακτική, όμως, εν πάση περιπτώσει, την γνωρίζουμε ως Ελληνική πατέντα και από παλιότερα - δεν μας χρειαζόταν ξένη επέμβαση για την επανεπιβολή της. Κι αν συνεχισθεί, η κοινωνία δεν πρόκειται να ενστερνισθεί την όποια προσπάθεια εξυγίανσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα Elva
    "Στο ΔΝΤ δεν φαίνεται να κατανοούν ότι η επένδυση σε ... υγιή, καλοαναθρεμμένο, εγγράμματο πληθυσμό ... είναι η πιο έξυπνη οικονομική επιλογή που μια χώρα μπορεί να κάνει"

    θα το πω αλλη μια φορα...
    Ειναι αδιανοητο μια χωρα να εχει φτασει στο σημειο οπου η κυβερνηση προφανως θα "κοψει" τον μισθο των δασκαλων και καθηγητων, αλλα... θα συνεχισει να πληρωνει τους μισθους των ιερεων...
    (300.000.000 ευρω για το 2010)
    Ειναι αδιανοητο μια χωρα να ζηταει δανειο και να πληρωνει τους μισθους των ιερεων... αδιανοητο...

    Κατι μεσα μου, μου λεει οτι ολη αυτη η Γερμανο-ΔΝΤ-βοηθεια θα σκασει στη μουρη μας σαν μπαγιατικη τουρτα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ΔΝΤ δεν είναι τράπεζα.Και δεν λειτουργεί σαν τράπεζα.Τα κεφάλαιά του δεν προέρχονται από επενδυτές που απαιτούν το μέγιστο κέρδος αλλά από παρακαταθήκες των κρατών μελών του,μεταξύ των οποίων και εμείς.Σαφώς και θέλει να εξασφαλίσει τα κεφάλαιά του-όχι την μεγιστοποίηση των κερδών του-γιατί πρέπει ν΄απολογηθεί στα κράτη μέλη του.Κάτι σαν το Παρακαταθηκών και Δανείων.Το ΔΝΤ απαιτεί οικονομικά μέτρα,την μετατροπή τους όμως σε πολιτική οικονομία την αναλαμβάνει η εκάστοτε κυβέρνηση.Αυτή έχει την ευθύνη της εξειδίκευσης.Αν η κυβέρνηση είναι ανίκανη,το ΔΝΤ φαίνεται αναποτελεσματικό και κακό.Αν η κυβέρνηση είναι ικανή,το ΔΝΤ φαίνεται σκληρό μεν αλλά δίκαιο και αποτελεσματικό.Αντί να βαράμε,λοιπόν,το σαμάρι ας βαρέσουμε τον γάιδαρο.
    Εξ επαγγελματικής πείρας ομιλώντας,σας διαβεβαιώ ότι όταν το παιδί έχει προετοιμαστεί κατάλληλα από γονείς και γιατρούς,δέχεται με περισσή στωικότητα την ένεση-τα παιδιά εξάλλου είναι απείρως σκληρότερα από τους ενήλικες.Αν όχι,τότε δαιμονοποιεί τον γιατρό και την ένεση και στον κατοπινό του βίο,αντί να άγχεται με την εκάστοτε ασθένειά του,πανικοβάλλεται με την θεραπεία της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μας εβαλαν στο τουνελ εσβησαν τα φωτα, πως να πας στα σκοτεινα οταν ξερεις οτι εχει κατι καταβοθρες ΝΑΑΑΑΑΑ. Μας εδειξαν και την μερκελ να ζηταει τα μετρα να παρθουν και στον ιδιωτικο τομεα, ωραια, εκεινο που δεν θυμαμαι ειναι αν η μερκελ κατεβηκε στις εκλογες του οκτωμβρη και με πιο κομμα, σαν τι απευθυνεται στον ελληνα, ειχαμε ο οποισδηποτε κανενα πολιτικο η αλλο νταλαβερι με την φραου? Αναβιωση των παλιων καλων συνηθειων, κοτσαμπασισμος και ραγιαδισμος, αθανατε υποταγμενε ελληνα, η ξεφτιλα σε ωραιο περιτυλιγμα, κυβερνηση, δ.ν.τ, μ.μ.ε, αυτοι ειμαστε? Τα κεφαλια μεσα? Σαν τα ζωα προς την σφαγη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν το ΔΝΤ πέτυχε σε Ουγγαρία και Τουρκία, ας το μας το πουν οι πολίτες αυτών των χωρών και όχι οι δείκτες. Στην Ελλάδα πάντως KAΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΧΡΙΣΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαλησπερα φιλε Laplace

    Τη ξερω την ιστορια με τους Ισπανους και τους Αζτεκους και ελπιζω ειλικρινα να μην επαναλειφθει και στα καθ ημας!
    Φοβού τους...ΔΝΤ και ''δώρα'' φέροντες! ;(

    Kαλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου Roadartist

    Σιγουρα! Οι επιλογες μας, ομως,σαν χωρα, οπως λες, αλλο δειχνουν ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπερα Saq

    Το οτι εσυ κι εγω και καποιοι αλλοι δεν ξέρουμε ποιες άλλες λύσεις υπάρχουν πέρα του ΔΝΤ,δε σημαινει οτι ΔΕΝ υπαρχουν και θα επρεπε οσοι ειναι γνωστες να προτεινουν καποια αλλη λυση! Και εμενα αυτος ακριβως ο ''τροπος λυσης'' που συνηθως προτεινει το ΔΝΤ με ενοχλεί επειδη κοβει από τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς και ως συνηθως τη πληρωνουν οι μη εχοντες. Θα ελεγα οτι το ΔΝΤ, αν μη τι αλλο, ειναι πιο..'ειλικρινες' απο τις (απροσωπες) κυβερνήσεις που είχαμε τελευταια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γειά σας παιδιά!
    Λένε ότι χίλιες φορές η πτώχευση παρά το ΔΝΤ! Καλύτερα η επαναπραγμάτευση του χρέους παρά η διαιώνιση του.!
    Τι να πω οικονομολόγος δεν είμαι, αυτό που ξέρω είναι ότι με πιάσανε κορόιδο άλλοι τα φάγανε και εμείς θα πληρώσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου ellinaki

    Το οτι κορυφαια στελεχη της ΝΔ,
    Αβραμόπουλος,Μπακογιαννη κ.α τάχθηκαν απο την αρχη υπέρ του ΔΝΤ, τα λεει ολα πιστευω και εγω προσωπικα δεν εχω ακουσει καμμια χωρα να 'εξαιρει' τις πολιτικες του ΔΝΤ. Αντιθετα το structural adjustment, το 'κοστουμακι' δλδ που συνηθως φτιαχνουν για τους λαους συμπεριλαμβανει συνηθως δραστική μείωση μισθών και συντάξεων. Τετοια μετρα συνηθως ακουει κανεις...
    Εχουμε πιστευω να δουμε ακομη χειροτερα μετρα, αυξηση οριων της της συνταξιοδοτησης στα..67, ομαδικες απολυσεις και ολα αυτα με τις ευλογιες των δυο κομματων μαλιστα, τα οποια και πριν απο τη προσφυγη στο ΔΝΤ καλοβλεπαν τετοιες ρυθμισεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κι αλλο ενα σχολιο:
    Δεν ειναι οξυμωρο να προσπαθουν να μας βγαλουν απο την κριση αυτοι οι οποιοι ηταν ο ενας απο τους δυο συνυπευθυνους για τη δημιουργια της;
    (ας μην βαλουμε ζυγαρια τωρα για το ποιος απο το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ ευθυνεται περισσοτερο απο τον αλλο, γιατι νομιζω οτι ειναι δευτερευον)
    Και ακομα καθομαστε και τους κοιταμε...
    Αντι να απαιτησουμε δικαιη λυση, εχουμε καταπιει την προπαγανδα τους οτι ειμαστε ολοι υπευθυνοι.

    Ε ΟΧΙ, ηρθε ο καιρος να πουμε ενα μεγαλο ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου Ιοnn

    Δε γινεται να ειναι ουδετερος κανεις. Σε ολα τα θεματα ανεξαιρετα γινονται επιλογες, συνειδητα, ή ασυνειδητα. Το τι ειναι ''καλο'' και ''κακο'' εχει πολυ μεγαλη σημασια τοσο στη καθημερινη, οσο και στη πολιτικη ζωη!
    Τα μέτρα που θα ληφθούν προτεινονται απο το Ταμειο και συμφωνουνται απο τις τοπικες κυβερνησεις που δεν εχουν και πολλα να αντιταξουν, αν θελουν να παρουν τη βοηθεια που τους δινουν και με τους ορους που τη προσφερουν! Δε φαινεται, ομως, να σε πειραζει να σου περικοψουν μισθο και..συνταξη, αργοτερα! Εμενα παντως αυτο μου φαινεται εξοργιστικο οταν μαλιστα ξερω τι δινουν σε πολλους χαμηλοσυνταξιουχους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πλέον το δντ ήρθε, καλό ή κακό είναι πια αδιάφορο, τώρα το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με τα νέα δεδομένα.
    (την προσευχή μας μάλλον)
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπερα Αντωνη

    Mηπως μας ρωτησε κανεις ποτε για το αν θελαμε να μπουμε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ; Σε αλλες χωρες ομως (δημοκρατικες) σε πληροφορω οτι αυτο το εκαναν μεσω δημοψηφισματος!

    Οι οροι που θετει το ΔΝΤ για να δανεισει ειναι ακριβως αυτα τα σκληρα μετρα κατα των λαων, οι εγγυησεις δλδ οτι θα παρουν τα χρηματα τους ετσι κι αλλιως κι ας πεθανουν το κοσμο στη λιτοτητα και τη...δουλεια!

    Σιγουρα ειναι οξυμωρο να πιστευουν καποιοι οτι προσπαθουν να μας βγαλουν απο την κριση οι συνυπευθυνοι για τη δημιουργια της;

    Και εγω εκει αγανακτω, στο οτι δλδ ενα μεγαλο μερος του κοσμου εχει καταπιει την προπαγανδα οτι ''ειμαστε ολοι υπευθυνοι''.

    Και ολα αυτα γινονται για το..
    ''καλο μας'' οπως λεει και ο Μηλιωκας που προτεινεις!

    Καλο βραδυ και καλο κουραγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αστεροειδη

    Σιγουρα χρειαζεται μια ταξη στο χαος της Ελλαδας και τη διαφθορα που υπαρχει στο δημοσιο τομεα, αλλα οχι και να μας συρουν χωρις να μας ρωτησουν στο ΔΝΤ! Και σωστα λες οτι ενω αλλοι εφταιξαν αλλοι καλουνται να πληρώσουν! Story of our lives! ;(
    Και εγω πιστευω οτι υπαρχουν κι αλλες λυσεις, ομως, το ΔΝΤ τυχαινει βλεπεις να βολευει τα δικα τους συμφεροντα!

    Υ.Γ Απο δω και περα, Αστεροειδη μου, φτυνε στο κόρφο σου, οταν ακους κι εσυ την εκφραση ''για το καλό σου"! ;)

    Καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπερα Ephemeron

    Α, δεν ξερω για..δασκαλους κλπ, αλλα τους ιερεις τους χρειαζομαστε πολυ
    στην Ελλαδα και γι αυτο τους πληρωνουμε! Ποιοι αλλοι θα δινουν...αφεση αμαρτιων σε ολους αυτους που κουβαλησαν το ΔΝΤ;; ;(

    Εχεις δικιο αλλα με αυτη τη κατασταση που να βγαλεις ακρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητε μας Σελιτσανε

    Θα συμφωνησω με οσα λετε και θα παω να βαρεσω το ..''γαιδαρο'' τωρα μαλιστα! :)

    Δε πιστευω να ειστε γιατρος; (Ωχ ωχ!)
    Ηδη πονεσα με τη ..σκεψη! χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φιλε Δημητρη

    Γι αυτο και εγω εβαλα τη φωτο με το..τουνελ!
    O ραγιαδισμος στο αποκορυφωμα του, δε λες τιποτα με τα κεφαλια μεσα και βαδιζουμε προς τον τοπο εκτελεσης του...ΔΝΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γεια σου Swell

    Σωστα και εγω τους πολιτες εμπιστευομαι και οχι τα νουμερα των στατιστικων! Τι να κανουμε, Swell, οταν καποιοι δεν ΘΕΛΟΥΝ να καταλαβουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Kαλησπερα kariatida

    Και εγω ετσι πιστευω οτι η επαναπραγμάτευση του χρέους θα ηταν η καλυτερη λυση και οχι η προσφυγη στο ΔΝΤ!
    Ετσι δε γινεται συνηθως στην Ελλαδα, αλλοι τρωνε και αλλοι πληρωνουν; Καποτε ομως πρεπει να σταματησει αυτο το κακο.. Μια ζωη κοροιδα θα μας πιανουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γεια σουsCaTterBraiN

    Το ΔΝΤ ήρθε, αλλα δεν το καλεσαμε εμεις! Οχι και τη...προσευχη μας! ;) Αυτη να τη κανουν οσοι θα δουν σε λιγο καιρο,μετα τα μετρα λιτοτητος, τις αντιδρασεις του κοσμου!

    (Ελπιζω τουλαχιστον!) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θα πεταχτώ σαν την γκούχου γκούχου και θα πω ότι ο Σελιτσάνος είναι οδοντίατρος!!

    Όφου όφου Κουμπάρα δε μας βλέπω καλά. Πολλή μαυρίλα ρε παιδί μου...

    υπογραφή ταβανόπροκα

    υγ. Ακόμα φοβάσαι τους γιατρούς;; Έλα, μη φοβάσαι βρε... Για το καλό σου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Good morning κουμπαρε Μανο

    Αποκαλυψεις βλεπω,για τον αγαπητον
    μας..Σελιτσάνο που είναι ...ωχ ωχ,...οδοντίατρος; ;)

    Κουμπάρε ήντα λες;
    Τη..'πολλή μαυρίλα' δεν την ειδαμε ακομα (και μακαρι να μη χρειαστει να τη δουμε ποτέ!)

    υγ. Ναι,ακόμα φοβάμαι τους γιατρούς, οχι ομως και τους... φοιτητες ιατρικης! χεχε (Παντα για το καλό μου!) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τα έχουν σχολιάσει ήδη όλα...
    Ένα σχολιάκι μονο... ελπίζω να μην φοβάσαι να μπεις στο blog μου! Υπόσχομαι να μην σου κάνω εμβόλιο :PP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γεια σου Δημο

    Αργησες και τα ...πηραν ολα,ετσι; :)
    Ξερεις τι γρηγορους σχολιαστες που εχω εδω; :)

    Μην ανησυχεις, τετοιο φιλικο blog σαν το δικο σου με εχει κανει να... αλλαξω τη γνωμη που ειχα για τους γιατρους! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η ανάμιξη ξένων χωρών στα οικονομικά μας, πλήγει κυρίως την περηφάνεια μας. Το μόνο καλό είναι οτι γίνεται ένα ουσιαστικό "ξεκαθάρισμα" στον κρατικό μηχανισμό, που δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει ποτέ απο έλληνα πολιτικό. Απο την άλλη το κόστος όλης αυτής της ιστορίας μακροπρόθεσμα δεν προβλέπεται ιδιαίτερα επικερδές για την χώρα. Φυσικά κανείς δε μπορεί να δαφωνήσει με τα λόγια της Susan George.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)