27.4.10

[Θα πάρετε] μια ..παραχαραξούλα Ιστορίας, ίσως;


Να μη μιλαμε για το ενα ..δυσαρεστο, να μη μιλαμε για το αλλο, μα επιτελους, αγαπητοι μου, για ποια πραγματα να μιλαμε; 

Σημερα λοιπον θα μιλησουμε για κατι πιο..ευχαριστο, να, για μια τοση δα… παραχάραξη της ιστοριας και μια μικρη ...διαβρωσουλα της ιστορικής αλήθειας που ισως δλδ και να μη το παιρναμε ειδηση, αλλα, οπως διαβασα καταγράφηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη δημοτική αρχή Καλαβρύτων (που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), το Πανεπιστήμιο Πάτρας, το ΑΣΚΙ («Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας» - ΣΥΝ) με τη ...διακριτική στήριξη της γερμανικής πρεσβείας. Μου θυμισε τη διαφημιση για κατι σοκολατακια, "Μας κακομαθαινετε κ. πρεσβυ", (δε ξερω αν την δειχνουν, πια, ηταν απο τις αγαπημενες μου!) 
Στο «ιστορικό», λοιπον, διήμερο εκδηλώσεων για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, διαβαζουμε οτι ...«καθηγητές» Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας αποπειράθηκαν να «εξιλεώσουν» τα ναζιστικά εγκλήματα και να αποδώσουν ευθύνες για το Ολοκαύτωμα σε ...ΕΑΜ - ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, βασικός υπαίτιος για την εκτέλεση 1.465 κατοίκων της περιοχής ήταν το....ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ που φέρεται να είχε εκτελέσει νωρίτερα 80 Γερμανούς στρατιώτες! Θύτες και θύματα γιναμε ...ενα, τελευταια!
Γνωστη τακτικη και ...''φοριεται πολυ'', ομολογουμενως, το τελευταιο διαστημα…Η λογικη του τραγουδιου (ολοι) ...''oι ωραιοι εχουν χρεη ''!
Ετσι, τυχαινει να συμφωνω με οσους πιστευουν οτι τετοιες τακτικες ειναι δρομολογημενες και ειναι μερος του γενικότερου σχεδιου της ΕΕ για το ξαναγράψιμο, τη διαστρέβλωση της Ιστορίας της Ευρώπης, την κατασυκοφάντηση κάθε επαναστατικού και εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

Επισης να πουμε οτι τη δεύτερη μέρα των παραπανω εκδηλώσεων, τιμήθηκε από τους διοργανωτές ο Χέρμαν Φρανκ Μάγερ, γιος αξιωματικού των ναζί για το συγγραφικό του έργο, (που, προσωπικα, δεν το γνωριζω, και δεν εχω κανενα λογο να ειμαι εναντιoν, χωρις να το διαβασω πρωτα), αλλα αυτο που με ενοχλησε ειναι οτι η αποφαση για να τιμηθει ο Μάγερ ληφθηκε χωρις απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατι που προκάλεσε φυσικα την αντίδραση κατοίκων της περιοχής, ανθρώπων που έχουν δώσει μεγάλους αγώνες για να αποκαλυφθεί η αλήθεια σε σχέση με τα ναζιστικά εγκλήματα στα Καλάβρυτα. 

Οι κάτοικοι αυτοί, διαβασα, οτι προπηλακίστηκαν μαλιστα και από τους οργανωτές, ενώ κινδύνεψαν να συλληφθούν και από την Αστυνομία. Η εφημερίδα «Πελοπόννησος», σε προχθεσινό της δημοσίευμα, προσπάθησε να χρεώσει την ευθύνη για τη δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων, στη ΝΕ στη ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, τονίζοντας επίσης πως..εξέθεσε το νομό! Η παραχάραξη της Ιστορίας δε μας πειραζει ομως και κυριως δε μας ...εκθετει στους εταιρους!

28 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Ελβα,

    Τέτοια γεγονότα δεν θα 'πρεπε να μας κάνουν εντύπωση πλέον. Στο βαθμό που οι κες Ρεπούση και Δραγώνα χαίρουν ακόμα μεγάλης εκτίμησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Twra koitame na ginoume filoi, vre Elva kai esy mas anaveis fwties! H Frau Merkel de vlepeis me ti agapi milaei gia ti xwra mas kai poso pragmatika 8elei na syndramei
    Αfta pou leei to Wikipedia mallon den 8a stekoun kai 8a ta ekane kai afta to EAM! Ts ts ts

    ''In total, 677 civilians were killed during the reprisal operations. About 1.000 houses were looted and burned and more than 2.000 sheep and other large domestic animals were seized by the Germans''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε γμτ, πως εχουμε καταντησει ετσι.
    Ακου να υπαρχουν συμπολιτες μας που βαζουν στην ιδια ζυγαρια τους ΕΑΜιτες με τους ναζι!!!
    Και μαλιστα να προπηλακιζουν οσους διαμαρτυρονται!!!

    (μπραβο για την αναρτηση)

    Καλησπερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Swell

    Δεν ειχα παρακολουθησει, απο εδω, τις περιπτωσεις των εν λογω κυριών,
    αλλα μετα απο το σχολιο σου εριξα μια ματια και...καταλαβα! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Bottler

    Προς θεου μη το πεις πουθενα και στεναχωρεσουμε την Frau και κανενα αλλο Ηerr και αντι να μας...
    'βοηθησουν', μας δωσουν αλλη μια, να παμε ακομη πιο γρηγορα στον...πατο! :(
    Ας το wikipedia να λεει, εμεις μονο οτι μας λενε οι 'συμπατριωτες' μας...
    ''πρεπει'' να πιστευουμε!! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου αντωνη

    Εμεις φαινεται μαθαιναμε αλλη ιστορια, καποια χρονια πριν, στο σχολειο! Τωρα με τη κριση παει και αυτο, ολα..μελι-γαλα γινανε με τους ναζι!

    Ετσι τα δινουν τα δανεια, νομιζουμε;
    Eχουμε πολλα ακομη να 'σβησουμε' απο το hard disc της μνημης μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ααα εδώ κολλά η Μέλι-Στάζι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mανο

    Δεν καταλαβαινω, τι εννοεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γλείψιμο...Μέλι...Στάζει...Γερμανία...Στάζι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μανο

    Το υποψιαστηκα, αλλα η STASI ηταν...
    Ανατ.Γερμανικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εμ τι νόμιζες Ελβα; Τη χωρα αυτή την κυβέρνησαν κατά κανόνα συνεργάτες των Γερμανών!

    Εμ και αυτοί οι ΕΛΑΣίτες τι τα θέλαν, αφού ξέραν ότι οι Ναζί καλοί και άγιοι είναι, πάντα το καλό μας θέλαν, αλλά αν τους ενοχλήσεις όμως τα παίρνουν λίγο εύκολα στο κρανίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κουμπαρε

    Okey dokey ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αρχίζει να μας σαλεύει σιγά-σιγά τελείως, μου φαίνεται...
    Αφού μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας, με τους χειρισμούς της οικονομικής κρίσης, ήρθε τώρα η ώρα να ακυρώσουμε και την Ιστορία μας...
    Σε λίγο θάχουμε απαξιώσει τα πάντα, και την Ελλάδα την ίδια ακόμη!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Blackened/Tyler

    Kαι εγω που νομιζα οτι αυτη τη χωρα τη κυβερνουν καποιοι που.. δηθεν δυσανασχετουν με τη Frau Merkel! ;)

    Να μη ξερουν και αυτοι οι..ΕΛΑΣίτες το μοντερνο κολπο του ξεπουληματος των ιδανικων! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kαλησπερα Aστεροειδη

    Η διαγνωση σου μου φαινεται σωστη,αλλα αυτη η ..ταση ξεκινησε πολυ πριν τη κριση νομιζω. Κατι με τα σχoλ.βιβλια της Ιστοριας, κατι με το ενα και το αλλο, στο τελος θα θα ζητανε οι...Γερμανοι πολεμικες αποζημιωσεις! (Εμεις απαξιουμε...)

    Την ''Ελλάδα'' που ξεραμε ας τη ξεχασουμε πια, φιλε Αστεροειδη, καποιοι τη ξεπουλανε και πολυ φτηνα μαλιστα μαζι με την Ιστορια της, χρονια τωρα!
    Συνεχισε να βγαζεις φωτογραφιες για να τη θυμιζεις και σε εμας που ολο και πιο λιγο, πια, την.. 'αναγνωριζουμε' καθε φορα που ερχομαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δυστυχώς Έλβα, η άποψη ότι φέρουν ευθύνη οι οργανώσεις τις Αντίστασης για τις γερμανικές σφαγές υπήρχε και ανάμεσα σε συγγενείς των θυμάτων. Εξάλλου ο σκοπός των ναζιστικών θηριωδιών ήταν και ο τρομοκρατικός παραδειγματισμός «αυτό θα πάθετε, αν συνεχίσετε να αντιστέκεστε». Αυτό δεν το λέω σα δικαιολογία, αλλά είναι –ως ένα βαθμό– κατανοητό να το λέει σε έκφραση πικρίας κάποιος που έχασε όλη του την οικογένεια από τους Ναζί. Αλλά είναι τελείως διαφορετικό να νομιμοποιείται ιστορικά κάτι τέτοιο μέσα από σχετικιστικές θεωρίες και σαν αποτέλεσμα του γνωστού νεοϊστορικού ρεύματος «κομμουνισμός-φασισμός ένα και το αυτό».

    Εντούτοις, αν και πιστεύω ότι κι ο Συνασπισμός κάπου θα έχει λερωμένη τη φωλιά του, διατυπώσεις του Ριζοσπάστη (στο λινκ που παραπέμπεις) όπως «την επιχειρούμενη εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού στηρίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ» είναι κραυγαλέα τραβηγμένες . Ούτε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ λένε κάτι τέτοιο (το δεύτερο μπορεί να υποστηρίζει πλέον την εξίσωση Σοσιαλισμού-ΔΝΤ, όχι όμως και αυτό), ενώ ακόμη κι η ΝΔ δεν έχει (ανοιχτά) διατυπώσει κάτι τέτοιο (στις σχετικές συζητήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο δεν υπερψήφισε τα σχετικά ψηφίσματα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η καπηλεία και η παραχάραξη της ιστορίας από όποια πλευρά κι αν γίνεται είναι επικίνδυνη. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η εφημεριδα πελοποννησος ειναι το ''παιδι''του του δημοσιογραφικου ομιλου που στηριζει τον παπανδρεου,την ιστορια προσπαθουν να την γραψουν απο την αρχη, θελουν να σβησουν απο την μνημη των ελληνων τα ηρωικα κατορθωματα και τις μεγαλες θυσιες που εχει παρακαταθηκη απο τους προγονους του, λαος χωρις ιστορια και μνημη ειναι λαος καταδικασμενος, το παιχνιδι αυτο εχει περασει στην λεττονια , στην ουγγαρια κ.α, σε λαους σαν τους ελληνες και τους υπολοιπους μεσογειους ειναι το μεγαλο στοιχημα της νεας ταξης, για αναπροσαρμογη της ιστορικης αληθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημερα head charge

    Oπως λες, αλλο η πικρια για το χασιμο συγγενων και αλλο η επισημη (θα μου επιτρεψεις να πω KAI συστηματικη) αποδωση ευθύνης σε ΕΑΜ ΕΛΑΣ για τις γερμανικές σφαγές! Αλλωστε το γνωστο νεοφιλελευθερο ρεύμα «κομμουνισμός
    -φασισμός:ένα και το αυτό», οπως ειπες, το βιωνω και το διαβαζω καθε μερα σχεδον, oχι μονο στη Σουηδια, αλλα και σε πολλες αλλες χωρες της Ευρωπης, οποτε τι να λεμε; Χωριο που φαινεται...
    Ετσι απο την εμπειρια μου μεχρι τωρα και απ ο τι διαβαζω, πιστευω οτι οι διατυπώσεις του Ριζοσπάστη για ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθολου 'κραυγαλέα τραβηγμένες'. Ακομα κι αν δεν εχουν ολοι αυτοι φανερα δειξει οτι υπερψηφιζουν σχετικά ψηφίσματα, τα λογια τους και οι πραξεις τους δειχνουν καθαρα τι πιστευουν και τι σκοπους εχουν και οσον αφορα την αποδωση ευθυνων εκει που πρεπει και την διατηρηση της ιστορικης αληθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεια σου mahler

    Θα συμφωνησω και στη περιπτωση αυτη
    ..διπλο κριμα γιατι εχουμε να κανουμε με κυβερνησεις που στη κυριολεξια, πια, (και οχι μονο για τα χρεη) μας ξεπουλανε στους πρωην κατακτητες! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kαλημερα Δημητρη

    Και να ηταν μονο η εφημεριδα πελοποννησος!Ειναι αυτο που λες (και που ειπα κι εγω πιο πανω), μια ''νεα τακτικη'' που εχω παρατηρησει και σε αλλες χωρες και αναμφισβητητα ειναι ''παιδι'' της νεας ταξης με σκοπο την αναπροσαρμογη της ιστορικης αληθειας. Tο ασχημο ειναι οτι πολλοι δεν το γνωριζουν και μεσα στην τωρινη υποθεση με το χρεος, το ΔΝΤ κλπ, περνανε καποια αλλα πραγματα σχεδον 'απαρατηρητα'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν τα πράγματα είναι όπως παρουσιάζονται στο άρθρο θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας.Αφήστε μου όμως την δυνατότητα μιας επιφύλαξης για τις ειδήσεις με μία πηγή,ειδικά όταν αυτή η πηγή είναι στρατευμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητε Σελιτσανε

    Ξερω οτι σε πολλους δεν αρεσει ουτε η συγκεκριμενη ειδηση, αλλα ουτε και η...πηγη της!
    Ας ελεγξουν, ομως, την ειδηση πρωτα και τα ξαναλεμε για τη..πηγη! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έλβα, λυπάμαι, αλλά θα σε στεναχωρήσω σήμερα. Όλο αυτό το post ελέγχεται ως ανακριβές και συκοφαντικό. Δεν γνωρίζω αν εσύ γνωρίζεις κάτι περισσότερο για τα πραγματικά γεγονότα, ή απλά αντιγράφεις αυτά που διάβασες στο Ριζοσπάστη.

    Διάβασα με προσοχή το κείμενο-καταγγελία στη σελίδα του Ριζοσπάστη και διαπίστωσα ότι πουθενά και σε κανένα σημείο του δεν αναφέρει τι ειπώθηκε ακριβώς από τους διοργανωτές και τους εισηγητές της εκδήλωσης. Το post του Ριζοσπάστη ισχυρίζεται ότι ειπώθηκαν κάποια πράγματα αλλά πουθενά δεν παραθέτει τι ειπώθηκε πραγματικά. Κανένα

    απόσπασμα εισήγησης ή ομιλίας από τους διοργανωτές και συμμετέχοντες που να τεξμηριώνει την αλήθεια του ισχυρισμού του. Και καλά ο Ριζοσπάστης απευθύνεται στους οπαδούς του. Εσύ σε ποιους απευθύνεσαι;

    Το άρθρο του Ριζοσπάστη τοποθετώντας σε εισαγωγικά τις ιδιότητες του καθηγητή και του ιστορικού φαίνεται να αμφισβητεί στα άτομα αυτά τις ιδιότητες του καθηγητή και του ιστορικού. Για μένα προσωπικά δεν παίζει ρόλο αν κάποιος είναι καθηγητής ή επαγγελματίας ιστορικός, εκτός και αν λέει ψέμματα. Εξ όσων γνωρίζω, όμως, ο Ηλίας Νικολακόπουλος είναι καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδάσκει Κοινωνικές Επιστήμες στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης. Προς τι λοιπόν το υπονοούμενο των εισαγωγικών; Επίσης, η Ιωάννα Παπαθανασίου είναι ιστορικός με πλούσιο συγγραφικό έργο και με διεθνή αναγνώριση. Μήπως, στην περίπτωση
    της, τα εισαγωγικά σημαίνουν ότι δεν είναι εγκεκριμένη από τον Ριζοσπάστη;

    Μεθοδολογικά, λοιπόν και σε πρώτο επίπεδο, έχουμε μια εφαρμογή της μεθόδου "άφησε υπόνοιες ότι κάποιος είναι γιαλαντζί και δήθεν και άστον να λέει μετά ότι δεν είναι. Εσύ τη ζημιά την έκανες". Έλβα μου, δεν θέλω να πιστέψω ότι εσύ εγκρίνεις τέτοιες μεθόδους. Όμως δεν είναι μόνον αυτό.

    (επειδή δεν χωράει το σχόλιο ολόκληρο, ακολουθεί και 2ο τμήμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. (το 2ο μέρος)


    Τα ΑΣΚΙ (Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας) τα οποία αναφέρονται στο άρθρο του Ριζοσπάστη ως ΑΣΚΙ/ΣΥΝ για να γίνει κατανοητό στους πάντες ότι πρόκειται για ...κομματική οργάνωση του Συνασπισμού. Και να είναι, ποσώς με ενδιαφέρει! Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι από την ίδρυσή τους το 1991 μέχρι σήμερα αποτελούν πεδίο γόνιμης ιστορικής έρευνας και τεκμηρίωσης της σύγχρονης ιστορίας μας. Με ιστορικούς επιστήμονες σαν τον αείμνηστο Φίλιππο Ηλιού ή τον Αντώνη Λιάκο και από τους νεώτερους την Πόπη Πολέμη. Ιστορικών που το έργο τους φωτίζει, αναλύει και τεκμηριώνει γεγονότα, γεγονότα, γεγονότα! Εξ όσων γνωρίζω, η θέση ότι "για τη σφαγή των Καλαβρύτων ευθύνονται οι δυνάμεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ" δεν υπάρχει στη βιβλιογραφία των επιστημόνων των ΑΣΚΙ. Αν υπάρχει και μου διαφεύγει θα παρακαλούσα πολύ να μου το πεις. Μέχρι τότε επιφυλάσσομαι.

    Αλλά εκεί όπου το άρθρο του Ριζοσπάστη αποκαλύπτεται εντελώς χυδαίο, είναι στο δεύτερο σκέλος της "ενημέρωσης" όπου μας πληροφορεί ότι "Τίμησαν το γιο ενός ναζί!"

    Τι συμβαίνει εδώ; Ο Herman Frank Mayer υπήρξε πράγματι γιος ναζί αξιωματικού που συμμετείχε στη σφαγή των Καλαβρύτων. Αυτό είναι αλήθεια. Όμως αν ο πατέρας του υπήρξε ναζί και σφαγέας, ο γιος τι ήταν και τι ρόλο έχει παίξει σ' αυτήν την ιστορία; Ο Herman δεν ήξερε ότι ο πατέρας του είχε εκτελεστεί το 1944 από τους αντάρτες του ΕΛΑΣ. Ο πατέρας του εθεωρείτο αγνοούμενος μέχρι το 1955, που γύρισαν στη Γερμανία και οι τελευταίοι αιχμάλωτοι. Ο γιος είρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1963 προσπαθώντας να βρει τα ίχνη του πατέρα του.

    Τα στοιχεία που συνέλεξε, αποτέλεσαν το περιεχόμενο του βιβλίου "Ανθρώπινα πεπραγμένα στον Ελληνικό Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα 1941-1944". Το 1998 εκδίδει το βιβλίο "Η φρίκη του Κομμένου - Αιματοβαμμένο Εντελβάις" που αναφέρεται στη θηριώδη σφαγή του άμαχου πληθυσμού στο Κομμένο Άρτας το 1943 από μια μονάδα της γερμανικής μεραρχίας καταδρομών "Εντελβάις". Εξ αιτίας του βιβλίου αυτού, άνοιξε στο Μόναχο ο φάκελος της σφαγής και έγιναν γνωστές διεθνώς οι θηριωδίες των ναζί στον τόπο μας. Το 2002 ο Δήμος Κομμένου 'Αρτας τίμησε τον Herman Frank Mayer, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη. Ποιος ξέρει τι πουλημένα τομάρια πήραν αυτή την απόφαση...

    Το 2004 εξέδωσε το βιβλίο "Από τη Βιέννη στα Καλάβρυτα. Τα αιματηρά γεγονότα της 117ης Μεραρχίας Καταδρομών στη Σερβία και στην Ελλάδα" όπου αποκαλύπτει, εκτός των άλλων, όλη τη φρίκη της σφαγής των Καλαβρύτων στην οποία συμμετείχε και ...ο πατέρας του.

    Ο Ριζοσπάστης καταγγέλει, λοιπόν, ότι στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων τιμήθηκε αυτός ο άνθρωπος! Ο γιος του ναζί!.. Εγώ τι να πω; Αν είχα παιδί να βαφτίσω σήμερα, θα του έδινα το όνομα αυτού του ανθρώπου και θα το νανούριζα με την ιστορία της ζωής του!

    Ο Herman Frank Mayer σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις αρχές του Απρίλη φέτος σε ηλικία 69 χρόνων. Τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καλέντη και Εστία.

    Λυπάμαι πολύ Έλβα, αλλά ήταν πολύ χοντρό για να το αφήσω αναπάντητο. Με αυτού του είδους την δημοσιογραφία ο Ριζοσπάστης μας ντροπιάζει όλους γιατί μετατρέπεται από όργανο του, πάλαι ποτέ, τιμημένου ΚΚΕ σε φυλλάδα του συγκροτήματος Κουρή. Θέλω να πιστεύω ότι έγινε λάθος από τη μεριά σου που δεν διασταύρωσες τα γεγονότα και μετάδωσες ισχυρισμούς και συκοφαντίες σαν να ήτανε αλήθειες! Αν πάλι όχι, τι να κάνουμε; Κονφλίκτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν τα πράγματα έχουν όπως τα λέει το ΑΕΡΙΚΟ για τον Μάγιερ, τότε θα πρέπει να κάνουμε κάποιες δεύτερες σκέψεις για το σκηνικό αυτό.
    Δεν είναι όλοι οι Γερμανοί κακοί ούτε όλοι καλοί - και το ίδιο συμβαίνει μ' όλους τους λαούς, του Ελληνικού συμπεριλαμβανομένου.
    Ο συγκεκριμένος Μάγιερ μπορεί, λοιπόν, να αποτελούσε την εξαίρεση. Καλό είναι να κρίνουμε μεμονωμένα τις διάφορες περιπτώσεις, λοιπόν - ειδικά στην συγκυρία αυτή, όπου για ένα κάποιο διάστημα θα τείνουμε από συναισθηματική αντίδραση να δαιμονοποιούμε συλλήβδην.
    Παραμένει, βέβαια, το ζήτημα της απονομή τιμής, χωρίς προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά αυτό είναι άλλης τάξεως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. AEΡΙΚΟ και Αστεροειδη

    Αν διαβασετε καλα την αναρτηση μου θα δειτε οτι εχω τις επιφυλαξεις μου για τον Γερμανο συγγραφεα Herman Frank Mayer, επειδη, οπως γραφω, δεν εχω διαβασει το εργο του και δεν ξερω κατα ποσο ειναι αντικειμενικος. Ομως, θα μου επιτρεψετε να μην αμφισβητω το δικαιωμα να μπορω να εχω κι εγω αμφιβολιες,(ασχετα απο το τι λεει ο Ριζοσπαστης, που εδω το χρησιμοποιησα σαν λινκ για να κανω τη συζητηση), σχετικα με τη προσπαθεια που γινεται και στη χωρα μας για παραποιηση της Ιστοριας. Ετσι εγω βλεπω οτι με «νέο μάτι» καποιοι προσπαθουν να αθωωσουν ιστορικά τον ιμπεριαλισμό, ή τουλαχιστον να αγνοησουν το ρόλο του στις καταστροφές από τους πολέμους και τις υπόλοιπες μορφές συγκρούσεων για το ξαναμοίρασμα του κόσμου.
    Φοβαμαι δλδ οτι ο ''ιστορικος ρεβιζιονισμος'', που σιγουρα εχετε υπ οψιν σας τον ορο, ξεκινησε στη Γερμανία από το 1985 και μετά και προετοιμασε με διαφορες μεθοδευσεις το εδαφος για αποκατάσταση των εγχώριων συνεργατών της ναζιστικής Γερμανίας ως «πατριώτες» και πρόδρομους των σημερινών συνεργατών της Γερμανίας.
    Καποιοι ετσι αναδείχτηκαν σε ελίτ της ιστοριογραφίας και της πολιτικής σε πολλα Ευρ. κράτη. Μαλιστα διαβασα οτι ένας απο τους πρωτεργατες του ιστορικού ρεβιζιονισμού στη Γερμανία ο συντηρητικος ιστορικος Michael Stοrmer ήταν και σύμβουλος του Helmut Kohl ταυτόχρονα!
    Δεν μου αρεσει λοιπον καθολου το πού οδηγησε ολη η αυτη η ιστορια που σε τελική ανάλυση έχει συμβάλει στο ότι ο νεοναζισμός ''σηκώνει κεφάλι'' παντου και οχι μονο στη Γερμανία! Εχω μαλιστα πολλα παραδειγματα και απο τη Σουηδια, που ηδη συμμετέχουν στα τοπικά κοινοβούλια και μαζι με τα μεγάλα κόμματα του εδω συστήματος αντιστρέφουν τους ρόλους δίκαιου-αδίκου & θύτη-θύματος. Γι αυτο εχω μεγαλες επιφυλαξεις, που ειχα αναγκη να τις κανω γνωστες στο blog μου, οπως ειχατε και εσεις επισης αναγκη, oπως βλεπω, να δημοσιοποιησετε τις δικες σας. Δεν βλεπω τιποτα παραπανω και τιποτα λιγοτερο σ αυτο. 'Τime will tell' για το ποιος εχει δικιο...
    Εξακολουθω, ομως, να θεωρω το ζήτημα της απονομής τιμής σε καποιον ειτε το αξιζει, ειτε οχι, ΧΩΡΙΣ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως προκληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)