5.4.10

Glad Påsk! [Tι είναι ..Πάσχα τελικά;]

 1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε τωρα είναι να αλλάξουμε τους εαυτούς μας. Aφου το ειπε ο ΓΑΠ: Υοu got to change your evil ways, baby [στο περιπου....] 
Πως ομως; αναρρωτιοταν η κα Ποπη, γειτονισσα της μητερας μου, αλλα παραδεχτηκε βεβαια οτι αυτη τουλαχιστον δεν πηρε το μηνυμα! Ωραιο, ομως, ειπε κι αυτο το σλογκαν του ΓΑΠ: "Πρέπει να αλλάξουμε τους εαυτούς μας για να αλλάξουμε την Ελλάδα". Δε λεω, ειπε η γειτονισσα, ολα τα σλογκαν του ΠΑΣΟΚ, εχουν κατι το αοριστο, γι αυτο μου αρεσουν...
Ο ΓΑΠ, μαλιστα, αναφερομενος στο ότι αρκετοί Έλληνες μένουν στο εξωτερικό και είναι πετυχημένοι, ειπε πως αυτού του είδους τα προβλήματα δεν είναι στο DNA των Ελλήνων και πως ολοι μπορούν να πετύχουν αν θελησουν....
No doubt...εμενα θα ειχε στο μυαλο του, κυρια Ποπη μου, oταν εκανε αυτες τις δηλωσεις στον τυπο!! Επιτελους και λιγο...respect, εστω κι αν περιμενα αρκετα χρονια, χωρις καμμια απολυτως αναγνωριση, εδω πανω, στις...ερημιες των Βικινγκς, οπως καθε φορα λεει και η κα Ποπη στη μητερα μου, αδυνατωντας να καταλαβει πώς γινεται να μενω, εδω, ακομα!.... Η κυρια Ποπη, παντως καλου κακου, γραφηκε στο γυμναστηριο της περιοχης της, οπως εμαθα! Ετσι , αυτη εξελαβε αυτη το "μηνυμα", τι να πεις......

2. Πάσχα στο χωριό και Χριστούγεννα στην πόλη, λέει ενα παλιο ρητο που καιρος ειναι να αλλαξει, πιστευω. "Πάσχα" λενε δεν νοειται χωρις...αρνί, χωρις...τσουρέκι, χωρις ..λαμπάδα, χωρις τη παρουσία μας στην ....εκκλησια (!) και μακρια απο την ελληνικη φυση...Μου θυμισε το: Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είν' οι κάμποι Μην είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά; και αλλα τετοια...βουκολικα! Εγω, παντως, μια χαρα εκανα Πασχα και φετος σε πολη, χωρις τσουρεκι και χωρις αρνι και μακρια απο την Ελλαδα! Πασχα ειναι να εισαι κοντα σε ανθρωπους που αγαπας και σε αγαπανε, να τρως και να πινεις ο τι σου αρεσει, οπου και αν εισαι.... Ας λενε καποιοι ο τι θελουν....
  
3. Διαβαζω οτι ο εορτασμός του Πάσχα ειναι κατα τους Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο μια «πρόκληση αφύπνισης»....Τι εννοουν να ρωτησω μια στιγμη το...μαντειο των Δελφων,(!) αν και κατι μου λεει οτι δεν εννοουν αυτο που οι περισσοτεροι εννοουμε με τον ορο "αφυπνιση"...

4. Ιρλανδια. Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να διακόψει τη λειτουργία του Πάσχα στον καθεδρικό ναό του Δουβλίνου, κρατώντας …παιδικά παπούτσια, συμβολισμό που παρέπεμπε ξεκάθαρα στα θύματα παιδεραστίας από ιερείς, σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιρλανδίας (RTE). Τι ακριβως  ειναι Πασχα (και) για τους Καθολικους φετος;

5. Πασχα στην Ελλαδα, τη χωρα των διακοπων...Ομως, 40 ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιφέρεια της Αθήνας και πάνω από 600 μονάδες πανελλαδικά έχουν βάλει πωλητήριο τους τελευταίους μήνες αναζητώντας αγοραστή....

6. Την παράδοση φορτίου με ρουχισμό και υποδήματα, επέτρεψε το Ισραήλ, στη Λωρίδα της Γάζας, για πρώτη φορά κατά τον τριετούς διάρκειας αποκλεισμό της περιοχής. Tι..ευγενεια ψυχης, ομως,αυτοι οι Ισραηλινοι,σε σκοτωνουν, αλλα τουλαχιστον να πεθανεις με ...ρουχα και παπουτσια επανω σου!

Τελος,...''Πασχα'' για μενα θα ηταν να μη διαβαζαμε, πια, ειδησεις σαν τη παρακατω, απο Ελλαδα:

Νέα ρατσιστική επίθεση, με εκρηκτικό μηχανισμό, σημειώθηκε στην Κρήτη, στα Καμίνια Ηρακλείου, σε χώρο προσευχής της μουσουλμανικής κοινότητας της περιοχής. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τη 01:00 το βράδυ (02/04) προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές. Μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας επισημαίνουν ότι η ημέρα της επίθεσης δεν είναι τυχαία, καθώς η Παρασκευή είναι ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους.

13 σχόλια:

  1. Στην Κρήτη έχει χαθεί κάθε έλεγχος από πολλές πλευρές.

    Περνάνε από χωριά και γαζώνουν στην τύχη σπίτια, βάζουν βόμβες σε δημάρχους, ανατινάζουν μαγαζιά.

    Τώρα έχουμε και τις ρατσιστικές επιθέσεις, ωστόσο κανείς υπεύθυνος δεν σκέφτεται ότι κάτι πρέπει να γίνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. Η Πόπη σου έδειξε τον δρόμο. Γράψου και συ επιτέλους σε γυμναστήριο, μπορείς! (χωρίς πλάκα)
    2. Απόλυτη συμφωνία. "Όπου γης και πατρίς" λέγανε οι "παλιοί". "Όπου φίλοι και γιορτή" συμπληρώνω εγώ.
    3. Αυτοί την δουλειά τους κάνουν. Όταν έχεις ένα θρησκειακό, κομματικό, οργανωσιακό, φιλοσοφικό, ποδοσφαιρικό κλπ, κλπ "μπαϊράκι" ζητάς από τους άλλους να "αφυπνιστούν" και να ρθούν σε σένα. Όλοι αυτό δεν φωνάζουν? Ξυπνήστε ρε και ακολουθήστε μας. Γιατί το περιορίζεις μόνο σ'αυτούς? Όποια και ομάδα κι αν ακολουθήσεις η "αφύπνιση" γίνεται "ύπνωση".
    4. Τι το κακό βλέπεις δεν κατάλαβα. Διεστραμμένοι, άρρωστοι και κακοί άνθρωποι υπάρχουν σε όλα τα "μπαϊράκια". Δηλαδή αν αύριο βρεθεί παιδεραστής ένα στέλεχος του Συνασπισμού ή του ΚΚΕ θα φταίει ο Τσίπρας και η Παπαρήγα?
    5. Εντελώς άστοχο. Κάθε έτος στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε άλλη χώρα χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν και αλλάζουν χέρια. Πολλές νέες δημιουργούνται. Είναι δείκτης οικονομικής κρίσης αυτός? Οικονομική κρίση υπάρχει βέβαια. Αλλά δεν έχει σχέση με ανοιγοκλείσιμο των επιχειρήσεων τουρισμού.
    6. Το να κατηγορεί κανείς συνεχώς το Ισραήλ ή τους Παλαιστίνιους για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων (που προφανώς συμβαίνει) δεν έχει κανένα νόημα. Ρεαλιστική λύση στο "Παλαιστινιακό" έχεις να προτείνεις? Αν όχι, τότε τα υπόλοιπα είναι "πολιτική εκμετάλλευση άλυτων παγκοσμίων προβλημάτων" με ιδιοτελές κομματικό όφελος.
    7. Ρατσιστική επίθεση στην Κρήτη. Καλά τώρα. Που ζείς? (στην Σκανδιναβία? χα..χα..) Ρεαλιστική λύση στο "Παγκόσμιο Μεταναστευτικό Πρόβλημα" έχεις να προτείνεις? Αν όχι, τότε τα υπόλοιπα είναι "πολιτική εκμετάλλευση άλυτων παγκοσμίων προβλημάτων" με ιδιοτελές κομματικό όφελος. Όσο οι μετανάστες αυξάνονται, με ταχύτατους ρυθμούς, δεν είναι αναμενόμενο οι ακροδεξιοί να βρίσκουν πάτημα για να τους επιτεθούν (με απώτερο σκοπό την εκμετάλλευση της δυσαρέσκειας των γηγενών)?

    Αυτά, και σιγά μην περιμένω λογικές απαντήσεις!!!! Η σιωπή είναι η καλύτερη απάντηση.

    Υ.Γ. Έλβα, μ'αρέσει να σε τσαντίζω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου φιλε Greek Rider και Χρονια Πολλα!

    Ομολογω οτι δεν εχω και πολυ σχεση με το τι γινεται στη Κρήτη..Ετσι εκτος απο το φιλο μας το Μανο δεν εχω αλλον να με ενημερωνει.Φυσικα διαβαζει κανεις για καποια μερη (Ζωνιανα) κλπ που εχουν τις 'ιδιαιτεροτητες' τους, αλλα, για..ρατσιστικές επιθέσεις να σου πω δεν ειχα ακουσει μεχρι τωρα, εκει!
    Φανταζομαι ο Μανος που ειναι απο εκει θα μας 'διαφωτισει' για τη κατασταση, που θα ηθελα να πιστευω οτι ειναι ενα μεμονωμενο περιστατικο και δεν απεικονιζει τη γνωμη της κοινωνιας για τους μεταναστες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aμετανοητε..IonnKorr! ;)


    Oπως καλα υπεθεσες η σιωπη μου ειναι προς απαντηση σου, (τωρα μαλιστα που το ειπες και μονος σου....)

    Moνο αποσιωπητικα θα βαζω απο δω και περα.... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλο Πασχα.
    Αυτα που αναφερει ο Greek Rider ειναι αληθεια αν και ο ρατσισμος οπως αρχιζει να σκαει μυτη,πρωτα στα Χανια με την συναγωγη των εβραιων και τωρα στο Ηρακλειο ειναι νεο φρουτο.Το νησι ηταν παντα περασμα λαων,πολιτισμων,ιδεων και ανοχης σε καθε νεο η παλαιο.Θελω να πιστευω οτι ο ρατσισμος δεν φτουρισει ποτε στην Κρητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερίζω την ωραία παρέα :)

    Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έξαρση ρατσιστικών επιθέσεων στο νησί. Η αρχή έγινε από τα Χανιά με τη βάναυση επίθεση στη δασκάλα και άλλα συμβάντα. Πριν από 3 μέρες είχαμε την έκρηξη στα Καμίνια, εδώ στο Ηράκλειο. Η Κρήτη παραδοσιακά είναι τόπος ανοχής και συνάντησης πολιτισμών, όπως αναφέρει και ο AdeGia. Όπως επίσης στο νησί, δεν ευδοκιμούν ακροδεξιές απόπειρες.

    Παρ'όλα αυτά, δε σας κρύβω ότι τον τελευταίο καιρό ανησυχώ, όχι όμως παραπάνω από όσο ανησυχώ γενικά για την εδραίωση της ξενοφοβίας στη χώρα και την Ευρώπη. Πρόβλημα εγκληματικότητας εν γένει πάντως σίγουρα υπάρχει στο νησί. Τουλάχιστον με τα μέτρα και σταθμά που έχουμε για την καθημερινή ζωή σε ένα νησί της χώρας.

    Κουμπάρα, μου άρεσε πολύ το 6ο σου σχόλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαν δελτίο ειδήσεων σε τίτλους, μου έκανε η ανάρτησή σου!

    Τελικά απάντηση βρήκες στο ερώτημά σου; Πάσχα είναι η ανάσταση που δεν έρχεται ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. AdeGia

    Χρονια Πολλα! Και εγω ετσι θελω να πιστευω για τη Κρητη και γενικα για την Ελλαδα. Δεν μπορω διαφορετικα να δεχτω οτι ενω ειμασταν ενας κατ εξοχην μεταναστευτικος λαος τωρα φερομαστε σε αλλους λαους σαν τους χειροτερους δυναστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mανο μας

    Τι κριμα να διαβαζουμε τετοιες ειδησεις και μαλιστα απο τη Κρητη, που δεν ειχε ποτε μεχρι τωρα ακουστει για ρατσιστικες επιθεσεις. Ομως οπως λες κι εσυ θα πρεπει να ενταχθουν στο γενικο κλιμα ξενοφοβιας που αυξανεται ομως σε ολη την Ελλαδα..Χρειαζεται
    ενημερωση και περισσοτερο ανοιγμα στη διαφορετικοτητα..Κατι αναλογο με αυτο που περιγραφεις και στην αναρτηση σου... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου Saq

    Μας εχουν κανει να ζουμε ενδιαμεσα σε δελτια ειδησεων που οπωσδηποτε επηρεαζουν.Ειδικα τετοιες μερες οταν υπαρχει περισσοτερος καιρος για ...ειδησεις! ;)

    Καλη η απαντηση σου και πολυ ταιριαση με το πνευμα της εποχης και των καιρων!

    Να σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τελικά είναι κρίμα που δεν έχουν αναλάβει και το πάσχα οι έμποροι όπως έχουν κάνει με τα χριστούγεννα, τουλάχιστον θα είχαμε μια ψευδαίσθηση ότι γιορτάζουμε κάτι.
    πλάκα κάνω.
    αυτά με το dna να μην άκουγα γιατί ανατριχιάζω όταν ακούω αυτήν τη 'λέξη'. στην κρήτη και αλλού φαντάζομαι είναι μερικοί που την έχουν σε μεγάλη υπόληψη, σε αντίθεση με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλε sCaTterBraiN

    Το Πασχα δεν ειναι τοσο μεγαλη γιορτη παντου, οποτε δεν εχει την ιδια...απηχηση και αντιστοιχη εμπορικοτητα, οπως τα χριστούγεννα! ;)
    Δυστυχως εχεις δικιο οταν λες οτι για μερικους το dna εχει μεγαλυτερη σημασια απ ο τι η ανθρωπινη αξιοπρεπεια και το δικαιωμα στη ζωη, σε οποια χωρα και να βρισκεται κανεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)