12.5.10

Μarihuana για πάσα..νοσο και ξενοφοβία!

1. Χθες ειδα το ''γνωστο'' γαλαζιο φυλλαδιο με τα κιτρινα γραμματα να περναει κατω απο τη πορτα γρηγορα και επειδη καταλαβα αμεσως τι ...@%@## ηταν, ετρεξα στο μπαλκονι να δω το ...καθαρμα που το πεταξε μηπως και τον εχω δει στη περιοχη μου! Hθελα κατι να φωναξω ,αλλα μονο ...''ουστ'' μου ηρθε στο μυαλο και ενω ειναι καθαροαιμο...Ελληνικο, αν το φωναξεις στη Σουηδια θα νομιζουν οτι φωναζεις ...''τυρι'' (ost!) και ετσι κρατηθηκα προς στιγμην. Το φυλλαδιο ανηκε στο ξενοφοβικο κομμα των Sverigedemokraterna, που οπως εχω ξαναναφερει στο blog, κατεβαινει και παλι στις εκλογες αυτο το φθινοπωρο στη Σουηδια. Συνηθως το σκιζω σε εκατο κομματια με το που θα το δω....''Δωστε μας τη Σουηδια πισω'' λενε,''διπλοκλειδωνουμε τωρα, τα σπιτια μας'',με υπονοουμενα για τους μεταναστες...(Ξυλο που το θελετε, λεω εγω!)

2. Καλοκαίρι με 35 βαθμούς στο τέλος της εβδομάδας διαβαζω για την Ελλαδα. Οχι τιποτα, αλλα  ...καποιοι φαινεται δεν εχουν τιποτα αλλο να ανησυχουν σ αυτη τη χωρα, για το οτι ''δεν έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική πρόοδος για τη βελτίωση του μοντέλου δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης''! Φωτια στα μπατζακια μας δλδ. και πως θα τη σβησουμε; Οι ...φωτιες τους ενοχλησαν αυτους, οχι το ΔΝΤ!

3. Τριτο και καλυτερο, (που θα μπορουσε να ηταν και η θαυματουργη..''λυση'' ολων των ...προβληματων μαζι! Τι εννοω; H..νομιμοποίηση της μαριχουάνας, βρε παιδια, μα πως δεν το ειχαμε σκεφτει;  Παντως καποιοι αλλοι το εκαναν για να ....σώσουν την Καλιφόρνια από τη χρεοκοπία! Οι υπέρμαχοι της αποποινικοποίησης της, παντως, θεωρούν ότι τα έσοδα από τους φόρους θα βοηθούσαν να αντιμετωπιστεί το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα της Πολιτείας.
Δεν θα φορολογούνται οι μικρές προσωπικές καλλιέργειες και οι καλλιέργειες για ιατρικούς σκοπούς, αλλά μόνο οι φυτείες που παράγουν μεγάλες ποσότητες. «Ακόμη και με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις του Ελεγκτικού Συμβουλίου, η Καλιφόρνια θα κέρδιζε κάπου 1,4 δισ.δολάρια (περίπου 1 δισ. ευρώ ) από τη νομιμοποίηση.
Τι καθομαστε τοτε και δεν καλλιεργουμε και μεις εκει κατω για να πουλαμε με τοσα χρεη που εχουμε; Ειναι μια καποια λυση....Απορω,  ομως, πως δεν το σκεφτηκαν τα δικα μας "παλληκαρια", οταν μαλιστα παιρνουν "γραμμη " απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου....Ειμαστε τελικα πολυ πισω σ αυτη τη χωρα...

51 σχόλια:

  1. 1.Οι δικοί μας,τουλάχιστον,διατηρούν μια γραφικότητα...
    2.Όχι ότι δεν είναι σημαντική η δασοπροστασία αλλά κοίτα ποιος (και πότε)μιλάει!
    3.Βαλτή είστε;Πάτε να μας χαλάσετε τη δουλειά εδώ κάτω στην Καλαμάτα;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεχίζω στο σχόλιο του Σελιτσάνου:Στην Καλαμάτα, στην Ηλεία(πριν λίγα χρόνια περηφανεύονταν για την ποιότητα του Νομού ο ίδιος ο Νομάρχης)στην Κρήτη, που είναι το πρώτο πραγμα που κυκλοφορεί στην Ολλανδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί όχι;
    Όπως εσείς, οι νεώτεροι, ξέρετε για την ααα' ποιότητα της Ηλείας και της Μεσσηνίας - πράγματι θρύλος και περιζήτητη στο Άμστερνταμ - έτσι κι εμείς, οι παλαιότεροι, θυμόμαστε ακόμη τι διεθνής θρύλος και προβολή της χώρας μας ήταν τα Μάταλα...
    Γυρνάμε που γυρνάμε ξανά στην δεκαετία, ας το κάνουμε με γούστο και μπρίο - και πιο οργανωμένα αυτή την φορά, ώστε νάχει και διάρκεια!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή η σκέψη του Asteroid .Θα μπορούσαμε μάλιστα να βάλουμε τους νο1 να κάνουν αδιάλειπτη χρήση του νο3 μέχρις αποβλακώσεως-δε θέλει και πολύ-προσέχοντας όμως τους αναμμένους μπάφους γιατί καραδοκεί ο Γουρλομάτης του νο2...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Elva καλησπερα. Η εναλλακτικη της δεξιας σε ολη την ευρωπη ειναι το δεκανικι της ο φασισμος, φτωχεια, ανεργια, αδιαφορια, ειναι το φυτωριο για ακομα πιο δεξια μετατοπιση του πελατη-ψηφοφορου.Και οταν ειχαν τα κονδυλια παλι καιγοταν η πατριδα μας, αλλα ασχοληθηκε ο κυριακος? Καποια μιζα θα ειναι απο πισω, αυτη η οικογενεια και στα πολλα και στα λιγα.Ζεστη ιουλιου θα εχουμε, χαρα η δεη φουλ τα κλιματιστικα........ Όταν καπνίζει ο λουλάς
    εσύ δεν πρέπει να μιλάς.
    Κοίταξε τριγύρω οι μάγκες
    κάνουν όλοι, κάνουν τουμπεκί.

    Άκου που παίζει ο μπαγλαμάς
    και πάτα αργιλέ για μας.
    Σα θα γίνουμε μαστούρια,
    θα ‘μαστε πολύ προσεχτικοί.

    Κανένα μάτι μη μας δει
    και μας μπλοκάρουν δηλαδή.
    Να μη βρούνε καμιάν αιτία
    και μας πάνε όλους φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά, η μαριχουάνα πρέπει να αποποινικοποιηθεί ανεξαρτήτως ΔΝΤ αλλά στο Ελλαδιστάν η χούντα του μυαλού καλά κρατεί.

    Θα πέσει δε πολύ γέλιο το καλοκαιράκι με τις πυρκαγιές. Λεφτά δεν υπάρχουν, οι πολίτες καίγονατι για τα προς το ζην, τώρα θα καίγονται κυριολεκτικώς και θα λένε και ευχαριστώ από πάνω!

    Όσον αφορά την ξενοφοβία αυτή καλά κρατεί και στην Σουηδία. Να φανταστείς ότι τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και πιο πριν, είχαν κόλλημα με την καθαρότητα της φυλής τους. Τόσο ωραία γλώσσα σε τόσο ρατσιστικά μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Elva
    από το ζεστό νότο.

    Η γειτνίαση του πρώτου θέματος με την εικόνα...με μπέρδεψε. ;-)

    Αυτός ο νομάρχης Ηλείας θα κουβαλάει αυτή τη δήλωση σε όλη του τη ζωή...

    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι πηγαίνει λάθος και οι άνθρωποι βλέπουν σαν λύση τον πόλεμο; Τι πηγαίνει λάθος και οι άνθρωποι δημιουργούν τις συνθήκες γι'αυτόν κάθε τόσο. Μια γενιά χρειάζεται να περάσει, και η επομένη ήδη δεν ξέρει τι σημαίνει πόλεμος. Δεν μπορεί να πειστεί από τα ντοκουμέντα που βλέπει.
    Όταν βλέπω συνεχείς μετατοπίσεις όλο και πιο "δεξιά", πραγματικά φοβάμαι.
    (When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace-Jimi Hendrix)

    Να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπερα Elva,
    H Kαλιφορνια απο το Νοεμβριο του 1996 εχει περασει σχετικο νομο συμφωνα με τον οποιο ατομα που πασχουν απο καρκινο, AIDS, κ.α ασθενειες, μπορουν να κανουν νομιμα χρηση μαριχουανας, μετα απο γραπτη ιατρικη συνταγη. Στο Los Angeles αυτη τη στιγμη υπαρχουν πιο πολλα μαγαζια που πουλανε μαριχουανα παρα μαγαζια καφε Starbucks!!! (πανω απο... 1.000 "μαγαζια" πουλανε νομιμα μαριχουανα σε οσους εχουν ιατρικη συνταγη.)
    Ετσι φτασαμε στο σημειο που σε 6 μηνες, τον ερχομενο Νοεμβρη, θα ψηφισουμε για νονιμοποιηση.
    Το τι γινεται δεν μπορεις να φανταστεις... Ηδη αρκετος κοσμος εχει ανεβει στη Βορειο Καλιφορνια οπου αγοραζουν στρεματα γης και τα προετοιμαζουν για καλιεργεια... Μαλιστα υπαρχει και ενα κολεγιο που προσφερει διπλωμα για καλιεργεια μαριχουανας, αλλα δεν υπαρχει αδεια θεση για καινουργιους μαθητες για αρκετες εξεταστικες περιοδους... Ολοι τρεχουν να προετοιμαστουν για ενα καινουργιο, σχετικα ευκολο επαγγελμα, με μπολικα λεφτα... χα-χα-χα...
    Η γνωμη των πολλων εδω στη Καλιφορνια ειναι οτι το νομοσχεδιο θα περασει και η μαριχουανα θα νομιμοποιηθει.
    Συμπερασμα;
    Πενία τέχνας κατεργάζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ουστττττττ!!! :D
    Οσο ζεσταινει ο καιρος, τοσο τρεμω για τις φωτιες ..Το σκεφτομαι.. Αυτα μας ελειπαν τωρα..

    Το συνθημα στη φωτο που σωστο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά τζάμπα κατηγορούμε μόνο τους Έλληνες για ρατσισμό. Παντού υπάρχουν σκατά!

    'δεν έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική πρόοδος για τη βελτίωση του μοντέλου δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης'
    Μόνο την πρόταση που συνέταξες να χρειαστεί να διαβάσουν οι υπεύθυνοι, θέλει τουλάχιστον ένα χρόνο. Κάθε χρόνο είμαστε στο έλεος, μάθαμε πια!

    Η μαριχουάνα, χασίς και λοιπά πιστεύω ότι θα ήταν μια πολύ καλή λύση όχι μόνο για να βγει χρήμα από τις εξαγωγές αλλά να σταματήσει να εξάγεται και το δικό μας (παράνομα) χρήμα προς διάφορες χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία κτλ).
    Έτσι κι αλλιώς ο λόγος τις απαγόρευσης είναι γελοίος, άσε που πλέον ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Όλοι καπνίζουν και όλοι κρύβονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1. Εντυπωσιάστηκα που (α) έχεις μπαλκόνι στη Σουηδία και (β) που μπορείς και βγαίνεις!!

    2. Εντάξει μπορεί να είναι Μητσοτάκης, αλλά εδώ που τα λέμε μπροστά μας πάλι θα το βρούμε με τις φωτιές...

    3. Το'χω πει τόσες φορές, θα το ξαναπώ. Ναι στην αποποινικοποίηση και εμπορευματοποίηση της μαριχουάνα! Α ρε πατρίδα Κρήτη, Μονακό θα γίνουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Μανος
    Α, φίλε Μάνο ο καθένας μου φαινεται παινεύει το σπίτι του, εσύ Κρήτη, άλλος Καλαμάτα, Ηλεία και Μεσσηνία, εμείς εδώ θεωρούμε την Χαλκιδική. Τελικά όλη η Ελλάδα μια μεγάλη χασισοφυτεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μήπως ήταν υπό την επήρεια μαριχουάνας?

    Συνεδρίαση Βουλής 11-05-2010. Γράφηκε σε όλο τον τύπο (και στον Ριζοσπάστη).
    Μετά τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα στο στενό δημόσιο τομέα, τώρα με απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής περικόπτεται κατά 48% ο 15ος και 16ος μισθός των υπαλλήλων της Βουλής.
    Το ποσό που απομένει θα καταβάλλεται σε ισόποσες δόσεις στη μισθοδοσία.
    Με τις περικοπές στο 15ο και 16ο μισθό των υπαλλήλων της Βουλής διαφώνησαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.


    Γιατί, Έλβα, γίνεται αυτό? Ποιός μπορεί να δώσεις μια λογική απάντηση. Γιατί δεν πρέπει να περικοπούν ο 15ος και ο 16ος μισθός των υπαλλήλων της Βουλής όταν των άλλων υπαλλήλων περικόπτεται και ο 13ος και 14ος?
    ----
    Έρχεται νομοσχέδιο, μέσα στις επόμενες μέρες, για διαφάνεια στους πόρους των κομμάτων. Το ΚΚΕ δηλώνει ότι δεν θα δεχτεί έλεγχο των δικών του πόρων! Αυτό τι σημαίνει? Ότι και τα άλλα κόμματα, που έχουν φάει το καταπέτασμα θα βρούν πάτημα για να κάνουν πίσω και στο έλεγχο των δικών τους?
    ----
    Έχει άδικο μετά η εξωκοινοβουλευτική αριστερά που λέει ότι ΚΚΕ καπελώνει το Αριστερό κίνημα?
    ----
    Και εγώ αναρωτιέμαι?
    Πόσο μαστούρηδες είμαστε όλοι μας ώστε να διακρίνουμε διεφθαρμένους και αδιάφθορους βουλευτές???
    Μήπως όλοι εκεί μέσα έχουν ένα ρόλο (άλλοι μικρότερο άλλοι μεγαλύτερο) στο κύκλωμα της Greek διαφθοράς?

    Υ.Γ. Άμα είναι να μου απαντήσεις όπως στο προηγούμενο με την Marfin (με την κλειδωμένη εξώπορτα! την στιγμή της διαδήλωσης) καλύτερα πέρασέ το στο ντούκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι,κι εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι διαφωνησαν ΚΚΕ και ΣΥΝ,αλλα μεσ'την πολυ σκοτουρα τους ολα να τα περιμενεις.
    Ελβα,ασχετο.
    Ξερω οτι στην Σουηδια μπορεις ηλεκτρονικα να εχεις προσβαση στα περουσιακα,ιδιοκτησιακα στοιχεια καποιου με ενα κλικ και οτι δεν θεωρουνται προσωπικα δεδομενα.Εννοω τα αντιστοιχα υποθηκοφυλακια της Σουηδιας.Ομως τα σουηδικα μου δεν ειναι αρκετα για να το τσεκαρω.
    Θα μπορουσες να μου δωσεις πληροφοριες ??
    Ευχαριστω προκαταβολικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.
    Τη μαριχουάνα την έζησα ως φοιτητής στην Αγγλία.
    Τελικά, με το ζόρι κατάφερναν να διαβάσουν μια δυο σελίδες μήπως και γράψουν κάτι οι φοιτητές που κάπνιζαν συστηματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλησπέρα Elva,
    αλήθεια, τι ποσοστό παίρνει το κόμμα αυτό στις εκλογές? Είναι τόσο υψηλό όσο και σε άλλες βορειοδυτικές χώρες της Ευρώπης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παντως πριν καποια χρόνια είχε ζητήσει ο Γ. Παπανδρέου την αποποινικοποίηση. Τωρα σαν πρωθυπουργός φαντάζομαι οτι το έχει ξεχάσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημερα Σελιτσάνε

    1. Οτι ειναι ...γραφικοι να λεγεται!
    2.Ι couldn’t agree more!!
    3.Kαι η Πελοπόνησος στο κολπο λοιπον; Και σας ειχα για ...αμεμπτου ηθικης!! ;) Τς τς τς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φιλη kariatida

    Τωρα τα μαθαινω αυτα και πεφτω απο τα ...ουρανια! ;) Παραφραζονατας λιγο τον Καβαφη βλεπω οτι ειμασταν ...έτοιμοι από καιρό! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Asteroid μας

    Γιατί όχι, λετε και εσεις, ετσι;;
    Μανια που εχετε ομως με τα χρονια, ολο "οι παλαιότεροι και οι παλαιοτεροι" ε, τοσο ηλικιωμενος δεν ειστε, πια, αφου μιλατε για τα... Μάταλα! ;)
    Ωστε και εσεις...θιασωτης; Για να το σημειωσω και αυτο λοιπον ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σελιτσάνε

    Εχετε κατι διαβολικες ιδεες, ομως...Καταγεστε μηπως και απο Πελοπονησο; ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημερα φιλε Δημητρη

    Ετσι ειναι οπως τα λες οταν ειχαν τα κονδυλια παλι καιγοταν η Ελλαδα αλλα τοτε ποιος ξερει με τι αλλο ασχολιοντουσαν αυτοι που τωρα θυμηθηκαν τη κριτικη; Ωραιοι οι στιχοι και τους αφιερωνουμε σε οσους νομιζουν οτι ....κοιμομαστε! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σου the elf at bay

    "Η χούντα του μυαλού καλά κρατεί", δε λες τιποτα..
    Καλα ειναι να πεσει... γέλιο το καλοκαιράκι, αλλα οχι για τις φωτιες! Εγω θα ηθελα να δω καποιους να αποσυρονται δια παντος απο τη πολιτικη σκηνη που χρονια τωρα ταλαιπωρουν, εκει να δεις γελια...Μονο αυτοι θα (μας) γελανε δλδ;
    H ξενοφοβία καλά κρατεί και στην Σουηδία oπως λες αλλα θελω να πιστευω οτι αυτοι θα απομονωθουν σιγα σιγα επειδη εδω και δεν υπαρχουν τετοιοι ...πεφωτισμενοι αρχηγοι οπως στα μερη σας αλλα και ο κοσμος εχει καλυτερα ενσωματωσει τους μεταναστες οποτε γενικα πεφτει μεγαλυτερο "κραξιμο" ειδικα στα σχολεια..
    Ωστε σου αρεσει η Σουηδικη γλωσσα; Να και οι εκπληξεις απο το Νοτο! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γεια σου Τσαλ

    Ας προσεχε τοτε!

    Καλη σου μερα στο Νοτο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημερα Μαριανα μου

    Και εγω ανησυχω πολυ για τετοιου ειδους μετατοπίσεις όλο και πιο "δεξιά", στην Ευρωπη που αν και περασε τετοιες τραγικες καταστασεις δε λεει να τους στειλει απο εκει που ηρθαν

    Καλα τα λεει ο Jimi Hendrix...

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γεια σου φιλε Ephemeron

    Σ ευχαριστω που μας κατατοπιζεις για ο τι ισχυει εκει. Ωστε και κολεγιο με διπλωμα πανω στη καλλιεργεια; Τι αλλο θα δουμε; χα χα χα
    Λες να παρουν ιδεες και οι δικοι μας; Πενία..τέχνας κατεργάζεται και τι..τέχνας!! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημερα φιλη roadartist

    Ετσι ειναι μας εχουν κανει να αισθανομαστε περιεργα ...Αντι να χαιρεται κανεις, οσο ζεσταινει ο καιρος,..τρεμουμε για τις φωτιες στην Ελλαδα!
    (Το συνθημα στη φωτο και εμενα μου αρεσε οταν το ειδα γιατι εκφραζει ολους!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεια σου Saq

    Μα ειπε κανεις οτι μόνο στην.. Ελλαδα υπαρχουν ξενοφοβικα κομματα; Δυστυχως παντου τα παντα...
    Και για τη δασοπροστασια και για πολλα άλλα είμαστε στο έλεος τους, αφου δεν τους στελνουμε για...συνταξη !
    Όλοι καπνίζουν και όλοι κρύβονται, αλλοι παλι ουτε που τους νοιαζει και να τους ανακαλυψουν..
    Δεν εχουμε διαβασει τι γινεται και στην Ελλαδα; (Να μη πω για τη Κρητη, του φιλου και κουμπαρου Μανου, πιο κατω) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κουμπαρε μου Μανο

    1. Απ ολα αυτα εσυ για το μπαλκόνι μου στη Σουηδία εντυπωσιαστηκες και για το οτι μπορω να βγαινω με χαμηλες θερμοκρασιες ετσι;
    (Εχω βγει και με κατω απο το μηδεν για να σε εντυπωσιασω ακομη περισσοτερο!) ;)
    2.Mη δικαιολογεις τους αδικαιολογητους! ;).
    3.Εσυ κανε μου μια κρατηση σε μια..σουïτα καλου κακου στο...
    Μονακό (σας)! Mε δικα σας εξοδα, φυσικα, εννοειται, τι ειδους φιλοξενια εχετε εκει στη Κρητη; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. IonnKorr

    Επειδη δεν εχω ολο το χρονο που θα ηθελα για λεπτομερειες και επειδη ΕΓΩ τουλαχιστον θεωρω καποια πραγματα ξεκαθαρα σε παραπεμπω να διαβασεις εδω,εδω κι εδω και να καταλαβεις, ισως γιατι αντεδρασαν ετσι στη λογικη, συμφωνα με την οποια ’’ολοι ειναι ενοχοι’’ που φυσικα δεν ισχυει, αλλα ειναι ενας πρωτης ταξεως τροπος για να αμαυρωνουμε τους παντες και τα παντα και να δημιουργουμε συγχιση στους εργαζομενους, σαν να μην τους εφταναν ολα τα αλλα ...διληματα και ενοχες που τους φορτωνουν καθε μερα.... Αυτα, για να μη νομιζουν καποιοι οτι ολοι τρωνε... .κουτοχορτο και οτι ολοι ειναι ιδιοι, τροπαρια που τα ακουμε αλλωστε μια ζωη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φιλε AdeGia

    Ριξε και εσυ μια ματια στα link πιο πανω,ισως βρεις απαντηση..
    Οσο για τη προσβαση στα περουσιακα, ιδιοκτησιακα στοιχεια καποιου στη Σουηδια τι να σου πω, εμενα προσωπικα δε μου χρειαστηκε ποτε να ψαξω κατι τετοιο, αλλα ψαξε στο Google ’’Hur kollar man någons årsinkomst?’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γεια σου suncitizen

    Οχι φυσικα! Κανουμε πλακα, αυτο ελειπε να μιλαμε σοβαρα για τη.. μαριχουανα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημερα φιλεVKP

    Δεν ειναι τωρα μεσα στη βουλη, αλλα στις εκλογες του 2006, σε ορισμενες περιοχες στη Νοτια Σουηδια επιασαν ποσοστα μεχρι και 6,58. Επειδη ομως θεωρειται ενα ξενοφοβικο κομμα τα υπολοιπα κομματα της βουλης εχουν ερθει σε συμφωνια και δεσμευτηκαν οτι και στις εκλογες αυτο το φθινοπωρο σε καμμια περιπτωση δεν θα δεχτουν να συνεργαστουν με αυτο το κομμα, ωστε να αποκλειστουν. Βλεπουμε ομως τι γινεται στην Ελλαδα, αν κανουμε συγκρισεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Roadartist

    Nα ηταν το μονο που έχουν καποιοι ξεχάσει, καλα θα ηταν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όχι,μένω στην Πελοπόννησο.Από καταγωγή είμαι κοντοχωριανός του κουμπάρου σας του Μάνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μα είναι να μην εντυπωσιαστώ με τις επικίνδυνες αποστολές σου...στο μπαλκόνι;!

    Σελιτσάνε,
    σας βλέπω για μαριχουανο-consortium Κρήτης-Πελοποννήσου.

    (δε σας είδα πάντως στη λίστα με τους γιατρούς του Κολωνακίου, εκ των οποίων οι 13 αν θυμάμαι καλά είναι οδοντίατροι, άρα ούτε το επιχειρήσατε ακόμα, ούτε επεκταθείκατε στην πρωτεύουσα και άρα αν θέλετε ντόπιο συνεργάτη από Κρήτη, μη διαστάσετε)

    χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @Μανος

    Το Cayenne μου είναι Peugeot 106.Για το κονσόρτσιουμ,μέσα.Από μαρούλια κάτι ξέρω,δεν μπορεί να έχει και μεγάλη διαφορά.Άσε που θα το βάλουμε και στο ΕΣΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. χαχα πάντα εκτιμώ τους ανθρώπους με επιχειρηματικό μυαλό που στηρίζονται στην άμεση εφαρμογή υπάρχουσας γνώση και την άμεση χρηματοδότηση.

    Κουμπάρα ψήνεσαι να αναλάβεις τη ψύξη σπάνιων σπόρων της ποικιλίας;

    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Έλβα

    Έτσι δεν θα απαντούσε ούτε ο χειρότερος πολιτικάντης του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

    Με παρέμπεψες σε τρείς γενικόλογες ανακοινώσεις του Ριζοσπάστη που δεν έχουν καμία, μα καμία σχέση, με το ερώτημα!!!

    Η μία αναφέρεται σε βουλευτές (αλλά εδώ μιλάμε για τους υπαλλήλους της Βουλής) και οι άλλες την γενικότερη πολιτική του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους.

    Στο συγκεκριμένο θέμα των υπαλλήλων της Βουλήςυπάρχει απάντηση? Εγώ που το έψαξα, σου λέω κατηγορηματικά όχι, μέχρι στιγμής.

    Αν αυτό εσένα δεν σε απασχολεί, δεν σου δημιουργεί ούτε ένα σπόρο αμφιβολίας, τότε no problem.

    Εγώ, ως φοιτητής στην Πανσπουδαστική και είχα συναντήσει αρκετά τέτοια αναπάντητα και περίεργα ερωτήματα.

    Από την άλλη δεν είπε κανείς ότι αυτές οι λεπτομέρειες ανατρέπουν και αναιρούν την όλο φιλεργατικό πρόσωπο του ΚΚΕ. Απλά προβληματίζουν. (Δυστυχώς, όμως, όχι όλους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κουμπαρε Mανο

    Μιλας μαλλον για ψυξη στο..μπαλκονι, αφου ετσι κι αλλιως...αχρειαστο ειναι τις περισσοτερες φορες! ;)
    Να φανταστεις οτι το χειμωνα αφηναμε κατεψυγμενα εκει χωρις προβλημα! Δε χρειζονται καταψυκτες εδω.. χαχα

    Καλα το σκεφτηκες, τι ειδους κουμπαροι ειμαστε αλλωστε; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ionn

    Εμενα παντως με καλυπτουν,επειδη εχω γνωση του τι δουλεια κανουν ολα αυτα τα χρονια και τους εχω εμπιστοσυνη. Οποιος θελει περαιτερω επεξηγησεις μπορει παντα να στειλει ενα e-mail και να τους ρωτησει προσωπικα. Δεν ειναι κοπος να απαντησουν και ετσι θα διαφωτισεις και αλλους που σαν κι εσενα προβληματιζονται (για το ΚΚΕ, φυσικα) και οχι για τους αλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αυτή είναι μια τίμια απάντηση, μάλιστα. Όχι η προηγούμενη.

    Εμενα παντως με καλυπτουν, επειδη εχω γνωση του τι δουλεια κανουν ολα αυτα τα χρονια και τους εχω εμπιστοσυνη. Οποιος θελει περαιτερω επεξηγησεις μπορει παντα να στειλει ενα e-mail και να τους ρωτησει προσωπικα.

    Κάτι ανάλογο, βέβαια, θα απαντούσε και ένας χριστιανός υπερασπίζοντας την πίστη του αλλά τέλος πάντων είναι απόλυτα αποδεκτό και επίσης σεβαστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εlva, μην μου βαζεις ιδέες, και έχω έτοιμο και ένα μικρό κομματι του κήπου να φυτευτουν κάτι άθλιες πικροδάφνες (τι να κάνουμε ...χασαμε τις δαφνες, μειναμε στις πικροδάφνες) και τις ζαρντινιερες της βεράντας.

    Και περα απο την οικονομική κριση, περα απο τη ηθική κριση, περα πο την πολιτική κριση, αγκαλια με τον κ. Τομσεν του ΔΝΤ και τους συνεργατες του στη Κυβερνηση, έτσι ...ξεροσφυροι θα την βγαλουμε; Μόνο απο αυτοςυ θα την ...ακουσουμε;

    Ακυρώνω την παραγγελια στο φυτωριο και την κάνω για Ηλεια, για Καλαμάτα, τελος πάντων για κάποιο απο εκεινα τα... φυτωρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Εlva καλή σου ημέρα. Τι ενδιαφέροντα και ποικίλα τα θέματά σου.
    1.Προσπαθώντας να βρώ δυνατότητες μεταστροφής ανθρώπων που ασπάζονται τόσο μισητές ιδεολογίες, αναρωτιόμουν εάν θα μπορούσε να ήταν η θρησκεία μιας και η θρησκεία είναι τόσο κοντά σε τέτοιες εθνικιστικές μισητές προς την ανθρώπινη ζωή εκφράσεις. Αεροβατώ βεβαίως.
    2. Μιλάει ο΄ένας ενάντια στον άλλο και στην πολιτική του. Τι να πείς; μου τελειώνουν και τα λόγια με αυτούς.
    3. Οσον αφορά τη μαριχουάνα, ΄μήπως αποτελούσε κι εδώ εναλλακτικό τρόπο καλλιέργειας; θα βοηθούσε και τον αγροτουρισμό.
    Να έχεις καλό Σαββατοκύριακο, ευχές από τη συννεφιασμένη Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. 1. ηλίθιοι υπάρχουν παντού (χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να τους ανεχόμαστε)
    2. για αυτό υπάρχουν διαφορετικά υπουργεία - ας ασχοληθεί και κάποιος με την πυροπροστασία (γιατί τα δάση μπορεί να μας μείνουν και μετά τη χρεοκοπία - ή τέλος πάντων να πουληθούν σε καλή κατάσταση χαχαχα)
    3. εγώ πάλι είμαι υπέρ της νομιμοποίησης όλων των ναρκωτικών (υπό προϋποθέσεις).
    την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ελβα γεια σου,

    έχουμε καιρό να μιλήσουμε αλλά δεν έχω χρόνο καθόλου ούτε να πάρω μια ανάσα πλέον.μου άρεσε το άρθρο σου πολύ.Η ξενοφοβία είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται κατά την γνώμη μου σε όλη την Ευρώπη και όλο και περισσότερο τα ρατσιστικά κόμματα και οι ναζιστικές ιδέες ακόμα μια φορά βγαίνουν στο φως όλο και περισσότερο..ειδικά τώρα το θέμα της παγκοσμιοποίησης και της οικονομικής κρίσης πρέπει να εκτονωθούν ή τουλάχιστον τα νεύρα του κοσμάκη να εκτονωθούν...και ποια είναι τα καλύτερα θύματα...ο πιο αδύναμος κρίκος...οι φτωχοί ξένοι και μετανάστες..Είναι κάτι που με τσατίζει πολύ όταν βλέπω την προγονοπληξία των Ελλήνων να πανηγυρίζει μαζί με τον ρατσισμό και να βγαίνει ένα γλυκό αποτέλεσμα...!!! να το ζηλεύει όλοι..ειδικά αν κάνεις μια μικρή (δεν θα χρειαστεί μεγάλη) βόλτα στην ελληνική επαρχία..θα ακούσεις πολλές γλυκές ιστορίες του τύπου ότι όταν εμείς φτιάχναμε ιστορία και φιλοσοφία..οι άλλοι στην Ευρώπη κρεμόντουσαν από τα δέντρα....κανένας όμως δεν αναρωτιέται τι γίναμε σήμερα και που έχουν πάει οι ''άλλοι'' στην ευρωπη σήμερα. Το κορυφαίο είναι βέβαια όταν για οτιδήποτε γίνεται στην Ελλάδα και φυσικά είναι αρνητικό ευθύνονται οι Εβραίοι και οι Αλβανοί.Αυτό το έχω πράγματι βαρεθεί να το ακούω από ''στενόμυαλους'' της ακροδεξιάς.(και φυσικά άμα είναι κάτι καλό να γίνει αυτο το κάνουν μόνο οι Έλληνες οι οποίοι είναι απόγονοι του μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη ασχέτως αν περάσαμε τόσα χρόνια μαζί με τους Τούρκους και λιγάκι το dna έχει αλλάξει κάπως).να σου πω την αλήθεια έχω ακούσει πολλές εξυπνάδες για το ποιοι φταίνε για την οικονομική κρίση και όντας Ελληνες από πάππου προς πάππου και χωρίς να ανήκω σε καμία πολιτική παράταξη σε διαβεβαιώ οτι η κατάσταση στην Ελλαδα ήταν αποτέλεσμα αισχροκέρδειας τόσων χρόνων.και αυτό είναι μόνο η άκρη του παγόβουνου.

    εύχομαι πραγματικά οι επόμενες γενιές να χαλαρώσουν λιγάκι και να είναι πιο ανοιχτόμυαλοι..

    φιλάκια από την Θεσσαλονίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Kαλημερα φιλη Katerina

    Μονο για πικροδάφνες, ειμαστε πια, αφου τις ...δαφνες μας τις στερουν οι κυριοι του ΔΝΤ μαζι με τους κυβερνωντες.
    Κανε εσυ χωρο στη βεραντα σου παντως, για καλο και για κακο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Kαλημερα ippoliti μου

    1. Να ηταν μονο η θρησκεια, εχει oμως, να κανει με πολλα περισσοτερα απο αυτο...
    2. Ας παραδεχτουν οτι δεν εχουν διαφορες για να τελειωνουμε....
    3. Αγροτουρισμός και μαριχουάνα, να ενα ωραιο θεμα για..εκθεση! χαχα

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλημέρα sCaTterBraiN

    1. Ναι σωστα!
    2. Χρεοκωπησαν και τα δαση με αυτους που τα ..."προστατευουν"!
    3. Εσυ εισαι πολυ..προχωρημενος! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Γεια σου distefano

    Long time….ετσι; Και εμενα με προβληματιζει η σημερινη ξενοφοβια και την Ελλαδα και στην Ευρωπη και πιστευω οτι υπευθυνες ειναι οι πολιτικες που ακολουθουνται σε καθε χωρα, που απομονωνουν τους μεταναστες αντι να τους δινουν ευκαιριες αν ενσωματωθουν μεσα στη κοινωνια και να προσφερουν. Οι επόμενες γενιές μονο μεσα απο μορφωση, μεσα απο κοινωνικες αναγκες (μεταναστευση ισως) και τη συναναστροφη με αλλες κουλτουρες θα μπορεσουν να γινουν ανεκτικες. Ας ελπισουμε οτι με το χρονο θα καταλαβουμε καποια πραγματα καλυτερα και θα γινουμε πιο προοδευτικοι σε τετοια θεματα και οχι το αντιθετο...

    Τη καλημερα μου στο Νοτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)