31.5.10

Η ανανδρη επιθεση του Ισραηλ στο Στόλο της Ελευθερίας!

''Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαίου, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.
Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν τουλάχιστον 2 νεκροί και περισσότεροι από 30 τραυματίες, κυρίως στο τουρκικό σκάφος Mavi- Marmara. (Tωρα διαβαζω οτι οι νεκροι ειναι πανω απο 10!!)
Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ για μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.
Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια ελλήνων πολιτών που επέβαιναν σε σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία, αλλά συνεχίζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, την ίδια στιγμή που αυτό καταλαμβάνει ελληνικό έδαφος και κακοποιεί έλληνες πολίτες. Ελληνες επιβαίνοντες, μέλη της ελληνικής αποστολής και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για την Γάζα» καλούσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών και έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση: 
να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίαςνα κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ
να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.
Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.

Για περισσότερες πληροφορίες
6976127545
6947937777  ''.


2. Τι σημαινει η δηλωση-υποστηριξης της αποστολης απο την αντιπροσωπο της ΕΕ Catherine Ashton;


Update: Video απο τη διαδηλωση χιλιαδων πολιτων εναντια στη τρομοκρατια του Ισραηλ, σημερα (31. 05. 2010), ωρα 18.00, Στοκχολμη, Sergels Torg.  Περιπου 6000 ανθρωποι φωναξαν:   
Νu är det nog, Ιsrael ! Φθανει πια, Ισραηλ! Η πορεια συνεχιστηκε προς την Ισραηλινη πρεσβεια. 

29 σχόλια:

  1. καλημερα elva κ καλη εβδομαδα..
    οπως ολοι μας,ειμαι σοκαρισμενος απο την ανανδρη επιθεση..
    ο 'προεδρος της σοσιαλ. διεθνους' θα παρει/πηρε θεση?
    προφανως κ οχι..
    ντοπη σε ολους τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα Laplace!

    Δε μπορω να σου πω ποσο ντρεπομαι για τη χωρα μου, ειδικα, σημερα! Εκτος απο αυτο, ομως, ειναι πολυ επικινδυνοι, πια, για ολους. Καιρος να φευγουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Έλβα

    Πέρασα και εγώ να πω ότι καταδικάζω την επίθεση του Ισραήλ στα πλοία για την Γάζα.

    Βέβαια, αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό μέσα στα αμέτρητα λίτρα αίματος που έχουν κυλήσει στην περιοχή στο παρελθόν και σε όσα πρόκειται να χυθούν στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα Ιοnn

    Mαζι με τις καταδικες καλο θα ειναι να συμμετεχουμε και σε πορειες που γινονται και θα γινουν σε πολλες πρωτευουσες, εναντια στη πολιτικη του ισραηλ, που δολοφονει κοσμο και μενει ατιμωρητη,οπως εχουμε δει, μεχρι τωρα. Ποιοι ομως τους στηριζουν και εχουν ευθυνη γι αυτα που γινονται; Σε ολους τους αγωνες για ελευθερια χυνεται αιμα.
    Μακαρι να μη χρειαζοταν, αλλα καποιοι ενοχλουνται στην ιδεα του να προσφερεις ανθρωπιστικη βοηθεια στο λαο αυτο, που το ισραηλ δεν θεωρει...ανθρωπους! Δεν μπορω να πιστεψω οτι το ισραηλ υπεφερε τοσο στο παρελθον και τωρα φερεται σαν το χειροτερο δυναστη σε ενα αλλο λαο που εχει μεγαλη αναγκη για βοηθεια! Οσο για τους πολιτικους που τους καλυπτουν και δεν διαμαρτυρονται, ουτε παιρνουν μετρα εναντια στις επιθεσεις των ισραηλινων , καθε φορα, τι να πω; Αισχος και παλι αισχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To απόγευμα όλοι στην πορεία διαμαρτυρίας! Νομίζω Έλβα και σέσάς θα γίνει στους δρόμους της Στοκχόλμης!
    Εγώ ντρέπομαι και για την ελληνική και για την κυπριακή κυβέρνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Elva...

    Άμεση καταδίκη των υπευθύνων για την κάθε σφαγή που έλαβε χώρα στην περιοχή, για εγκλήματα πολέμου, θα έλεγα εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ντροπή για όλους... Πώς γίνανε έτσι όλοι οι σοφοί και προοδευτικοί Κυβερνήτες μας, πώς τα βάζουνε όλα σε ζυγαριές πειραγμένες... από εκείνες, όπου ο άνθρωπος κι η ζωή του πάντα χάνουνε στο ζύγι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλβα

    Νομίζω πως βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

    Συμμετοχή σε πορείες για να ζητήσουμε τι?

    Το δεδομένο και το δίκαιο είναι ένα: Όλη η χώρα του Ισραήλ ανήκει στους Παλαιστίνιους. Την είχαν από το 50 μ.Χ. περίπου μέχρι το 1950 μ.Χ.
    Μιλάμε για 9 αιώνες!

    Έρχεται ο ΟΗΕ και τους την παίρνει και την δίνει στους Ισραηλινούς.

    Ωραία, ποιός Παλαιστίνιος πολιτικός θα δεχτεί μια οποιαδήποτε διχοτόμηση? Ποιός θα εκχωρήσει έστω και μία πόλη στους Ισραηλίτες? (Εδώ εμείς για έρημες βραχονησίδες και κινδυνεύουμε να εμπλακούμε σε πόλεμο με την Τουρκία). Δεν θα θεωρηθεί αυτόματα προδότης (την στιγμή που η Χαμάς το έχει διακηρύξει πολλές φορές αυτό?

    Αυτή είναι η μία πλευρά του θέματος. Η άλλη είναι ποιός έχει την δύναμη, σήμερα, να διώξει 5.000.000 Εβραίους από κει και που θα τους πάει?

    Η τρίτη πλευρά είναι η πολιτική εκμετάλλευση ενός άλυτου διεθνούς ζητήματος από διάφορες κομματικές οργανώσεις. Γιατί πρέπει να συνταχθώ μαζί τους την στιγμή δεν δίνουν μια ξεκάθαρη απάντηση για το ποιά λύση προτείνουν.

    Και η Ελλάδα τι να κάνει? Η Τουρκία ως μουσουλμανική χώρα τίθεται επικεφαλής της παγκόσμιας βοήθειας στους Άραβες. Οι Έλληνες αναγκαστικά περνούν σε δέυτερη μοίρα. Τι να ρόλο να παίξουν? τον ουραγό της Τουρκικής Ισλαμικής πολιτικής?

    Αφού δεν υπάρχουν απαντήσεις σ'αυτά εγώ μένω μόνον σε ένα:
    "Απλά, καταδικάζω την επίθεση του Ισραήλ και του όποιου άλλου κράτους σε μη-πολεμικά πλοία και θέλω η Ελληνική και κάθε Ευρωπϊκή Κυβέρνηση να κάνει το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε βαριέστε.Η ελληνική κυβ.ζήτησε από τον πρέσβη μας στο Τελ Αβίβ να ζητήσει εξηγήσεις,ενεργοποίησε τον μηχανισμό κρίσεων του Υπ.Εξ. κι έδωσε ένα τηλέφωνο σε όσους θέλουν να ενημερωθούν για συγγενείς τους.Δεν αποκλείεται αργότερα να κάνουν και καμμιά ανακοίνωση για να βουλώσουν στόματα.
    Πιο πολλή σημασία νομίζω έχει η στάση που θα τηρήσει ο Ομπάμα στην επερχόμενη σήμερα συνάντηση με τον Νιεντανιάχου(από πολιτική άποψη,γιατί πρακτικα άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε).
    Λόγω των νεκρών (14-16 εκτιμούν τα διάφορα πρακτορεία)πιθανόν ν'ακουστούν και πιο βαριές κουβέντες("Σε μένα ρε;Έβγα έξω αν σου βαστάει!" και τέτοια)αλλά θα είναι απλώς κουβέντες.Η Δύση δεν φαίνεται να θέλει ν'ασχοληθεί σ'αυτή τη φάση.Στο κάτω κάτω οι ίδιοι οι ευνομούμενοι πολίτες της γίνονται ολοένα και πιο αναλώσιμοι,θ'ασχοληθεί με 15 "βαρεμένους" και μερικά εκατυμμύρια Παλαιστίνιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σημειωτέον ότι το Reuters μιλά για διακοπή των ελληνοϊσραηλινών ασκήσεων και κλήση του ισραηλινού πρεσβευτή στην Αθήνα γαι εξηγήσεις.
    Εύχομαι να βγω ψεύτης αλλά φοβάμαι ότι μόνο στα λόγια θα μείνουμε πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το είδα κι εγώ στις ειδήσεις και ανέβασα και σχετική ανάρτηση.
    Δεν μπορώ να είμαι "λογικός" μπροστά σε αυτό το συμβάν. Δεν με νοιάζει αν η Ελλάδα είναι πρωτοπόρα στην αντιμετώπιση της "αραβο-ισραηλινής" διένεξης. Δεν με νοιάζει ακόμα τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση στα πλαίσια των διπλωματικών χειρισμών της. Δεν με αφορά, επιπλέον, ο σκεπτισκισμός σχετικά με τον τρόπο "οι άλλοι" στη Δύση ή και αλλού θα αντιδράσουν. Με ενδιαφέρει μόνο η στάση του κάθε απλού ανθρώπου απέναντι σε αυτό το έγκλημα. Με ενδιαφέρει αν κάποιος πιστεύει στην έκφραση "διεθνής κατακραυγή" και "γενική κατακραυγή" σαν έκφραση του κοινού περί δικαίου αισθήματος.

    Ας μη το σχετικοποιούμε αυτό, φίλοι μου με λογικές κατασκευές και ανούσια επιχειρήματα. Είναι το έσχατο αλλά και πολύτιμο όπλο στα χέρια μας. Δείχνει η έκφραση του προς τα που θέλουμε να πάει ο κόσμος, άσχετα με το προς τα πού προσπαθούν να μας πάνε οι ισχυροί του κόσμου και οι υποτελείς τους.

    Αυτό ήθελα να πω και, επίσης, ότι οι νεκροί ανέρχονται μέχρι τώρα (13:05, 31/5/2010) σε 19 άτομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλοι bloggers

    Η κατασταση ειναι πολυ ασχημη και μιλουν και εδω για αρκετους νεκρους, (19) και πολλους τραυματιες, χωρις να ξερουν ομως τιποτα περισσοτερο αυτη τη στιγμη. Το απογευμα στις 18.00 θα γινουν ταυτοχρονα 3 διαδηλωσεις στις μεγαλυτερες πολεις της Σουηδιας, Στοκχολμη, Göteborg και Μalmö. Διαβασα οτι οι Σουηδοι ζητουν ανακληση του πρεσβη. θα δουμε τι θα γινει αλλα οσον αφορα την Ελλαδα πιστευω και εγω αυτο που λεει ο Σελιτσανος οτι θα μεινουμε και παλι μονο στα... λογια! ;(

    Xιλιαδες Τουρκοι διαδηλωνουν τωρα στην Κωνσταντινουπολη και προσπαθησαν μαλιστα να εισβαλλουν στο προξενειο,επειδη εμαθαν οτι πολλα απο τα θυματα της επιθεσης ηταν Τουρκοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διακοπή κάθε σχέσης με τους ισρΑΛΗΤΕΣ που κάνουν τον νταή σε ολόκληρη τη Ανατολική Μεσόγειο. Να φύγει ο Έλληνας πρέσβης! Φοβάμαι ότι μόνο από τους Τούρκους θα δούμε αξιοπρεπή αντίδραση.

    Σελιτσάνε, άκουσα ότι ο Νετανιάχου δεν πάει ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Elva χαιρεται, ''αρχισαν'' τα παγκοσμια ''μαθηματα'' για το τι εστι ''ισχυρος'' πανω στην γη, μην περιμενουμε τιποτα απο την δικη μας κυβερνηση, ειναι δεμενη στο αρμα του ισραηλ, ''ασφαιρες'' δηλωσεις θα ριξει στον αερα μεσω του στοματος του, πως τον λενε δρουτσα? Την τιμη της χωρας θα την σωσουν οι πολιτες με τις κινητοποιησεις εναντιον της πολιτικης του ισραηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελβα θα ήθελα να σου πω τι κάνουμε εμείς, ως κυβερνηση, αλλά προσπαθώ να είμαι ευγενής,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όντως ο Νιεντανάχου ακύρωσε τη συνάντηση με Ομπάμα κι επιστρέφει ευσπεσμένως από τον Καναδά,όπως άλλωστε και ο Ερντογάν από τη Λατινική Αμερική.
    Ομάδες εθνικιστών ισραηλιτών έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τις αποστολές των ξένων ΜΜΕ και τις προπηλακίζουν με την ανοχή της αστυνομίας,στο λιμάνι του Άσντοντ.
    Η επίσημη ισραηλινή ενημέρωση κατέβασε τους νεκρούς σε 9(τι ατού κρατάνε και το παίζουν σκληροί αυτοί οι τύποι;)
    Οι δικοί μας τόσο προβλέψιμοι ώστε καταντούν τραγικά βαρετοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να βρεθουν σε κλοιο,περικυκλωμενοι,απομονωμενοι,
    αποκομμενοι,24 ωρες το εικοσιτετραωρο,συνεχως,
    καθε Ισραηλινη πρεσβεια,προξενειο,οργανισμος,
    αντιπροσωπεια,γραφειο τυπου,εταιρειες κλπ.
    Να καταλαβουν τι σημαινει αποκλεισμος.
    Τι σημαινει απομονωση.
    Στην Ελλαδα και σε καθε χωρα της Ευρωπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παρεπιπτόντως, εκπρόσωποι του ΟΗΕ περιορίστηκαν στο να δηλώσουν τη βαθιά τους θλίψη για τα γεγονότα, χωρίς να αφήσουν την παραμικρή νύξη για την επιβολή κυρώσεων στους εγκληματίες πολέμου...

    Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του AdeGia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://yannis-ioannou.com/2010/06/01/%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συγγνωμη που δεν απαντω στο καθενα προσωπικα σ αυτη την αναρτηση.

    Νομιζω ομως οτι οι περισσοτεροι,
    εδω,νοιωθουμε μεγαλη αγανακτηση για τη επιθεση, αλλα και απογοητευση, συναμα, για τους χειρισμους της Ελλ. κυβερνησης.
    Το σκιτσο του Γιαννη Ιωαννου, που μας παρεπεμψε ο Σελιτσανος (και τον ευχαριστω!) τα λεει ολα!

    Πολυ θα ηθελα να δω το Ισραηλ αποκλεισμενο με τον ιδιο τροπο που αυτοι επελεξαν να αποκλεισουν και να απομονωσουν τους Παλαιστινιους, αλλα, δυστυχως, δεν ζουμε σ ενα δικαιο κοσμο. Αυτο που ο καθενας μας μπορει να κανει ειναι (εκτος απο το να σκεφτει ποιες δυναμεις στηριζουν το ισραηλ και τις επιθεσεις του) να μποϋκοταρει επισης προϊοντα απο Ισραηλ και προσωπικα το εχω σαν παγεια τακτικη μου, χρονια τωρα.
    Πολλοι απ ο τι ακουω κανουν το ιδιο στη Σουηδια και σε αλλες Σκανδιναβικες χωρες...Δε ξερω βεβαια την απηχηση που μπορει να εχουν τετοιες πραξεις, αλλα τουλαχιστον ειναι οι δικες μας επιλογες και οχι πολιτικων που ουτε μας 'ακουνε', ουτε σεβονται τη γνωμη μας σαν πολιτες!

    Φτανει πια με το ισραηλ και φτανει πια η ατιμωρησια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έλβα

    Πραγματικά είναι να θαυμάζει κανείς με τα αποθέματα ελπίδας που μπορούν να διαθέτουν μερικοί άνθρωποι.

    To πως αντιμετωπίζει το Ισραήλ κάθε κίνηση, στα κατεχόμενα, ήταν γνωστό δεκαετίες τώρα.

    Δεκάδες φορές έχει εισβάλλει στο Λίβανο, στην Γάζα και στην Δυτική Όχθη σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους κυρίως Άραβες αλλά ακόμα και Ευρωπαίους και Αμερικανούς δημοσιογράφους αντιμετωπίζοντας με πλήρη αδιαφορία την κατακραυγή όλου του Πλανήτη.

    Έχει εμποδίσει μέχρι τώρα κάθε απόπειρα προσέγγισης στη Γάζα από θαλάσσης εφόσον τα θεωρεί δικά του χωρικά ύδατα.

    Γιατί, τώρα, θα έκανε πίσω?????????

    Ωστόσο, πάλι οι ακτιβιστές οργάνωσαν την αποστολή αυτή με αποτέλεσμα τους νεκρούς, την κατάσχεση των φορτίων και των πλοίων και την απέλαση των συμετασχόντων.

    Θα μπορούσε βέβαια το φορτίο να διοχοτευθεί χερσαία μέσω της Αιγύπτου. Όμως αυτό δεν θα "πούλαγε επικοινωνιακά". Έτσι φτάσαμε πάλι στα ίδια.
    Κάποιες πορείες στις Ισραηλινές πρεσβείες, κάποιες "τυπικές" δηλώσεις παγκοσμίων ηγετών και όλα ξεφούσκωσαν σε λίγες μέρες.

    Αναρωτιέται κανείς μήπως κάποιοι έχουν κάνει τις πορείες και τις διαδηλώσεις τρόπο ζωής!!!

    - Θέλουν τα Σκόπια να ονομαστούν Μακεδονία? Διαδηλώσεις εκατομμυρίων ανθρώπων στην Θεσσαλονίκη. Το αποτέλεσμα όλος ο Πλανήτης τα ονομάζει πλέον Μακεδονία.

    - Μπήκαν οι Αμερικανοί στο Ιράκ? Εκατοντάδες πυκνότατες πορείες σε όλες της πόλεις της Ελλάδας. Αποτέλεσμα ακόμα εκεί είναι ο στρατός κατοχής και η Αμερικανόφερτη κυβέρνηση.

    - Μπήκαν οι Αμερικανοί στο Αφγανιστάν? Πάλι τα ίδια

    - Κόπηκαν οι αυξήσεις των μισθών. Πάλι πορείες και συλλαλητήρια.

    - Ήρθε το ΔΝΤ. Μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις? Άντε πάλι πορείες και θριαμβολογίες για διακόσιες χιλιάδες διαδηλωτές?

    - Καραβάνι για τη Γάζα. Άντε πάλι τα ίδια.

    Κάπως έτσι οι Διεθνείς Αγορές μάζεψαν τα 600 τρις μέχρι σήμερα, και ακόμα περισσότερα στο μέλλον, αφήνοντας τους αφελείς να τρέχουν στους δρόμους και κάνοντας απεργίες να χάνουν τα λεφτά τους, νομίζοντας ότι έτσι αντιμετωπίζεται η παρέα των "δέκα τυπάκων που έχουν κρεμάσει τον πλανήτη σαν μπρελόκ".

    Άντε, ραντεβού πάλι, στις επόμενες πορείες και διαμαρτυρίες για το επόμενο συμβάν που θα προκύψει.

    A ... ρε γέλια που θα κάνουν, εκεί στην Bilderberg, βλέποντας τις τσέπες τους να ξεχειλίζουν από τα δισεκατομμύρια!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και να βλέπεις και τον πλοίαρχου του Ελληνικού πλοίου να βγαίνει στην τηλεόραση και λέει προς το Ελληνικό Ναυτικό Επιτελείο:
    "Κύριε Ναύαρχε αυτήν την στιγμή τα Ισραηλινά πολεμικά μας ζητούν να παραδώσουμε το πλοίο. Πείτε μας τι να κάνουμε, θα παραδώσουμε στους Ισραηλινούς "Ελληνικό έδαφος"?????????

    Και τι περίμενε δηλαδή να απαντήσει το Υπουργείο Άμυνας?
    "Όχι μην παραδοθείτε! Στέλνουμε το στόλο να κτυπήσει τους Ισραηλινούς και να σας απελευθερώσει!"

    Οι απίστευτοι θεατρινισμοί και λεονταρισμοί από όλες τις πλευρές μόνον και μόνον για την τηλεθέαση και μερικούς ψήφους παραπάνω κέρδος στην παράταξή τους!

    Όλα δηθεν για το ξεμπρόστιασμα της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι εξυπηρετεί την πλουτοκρατία και τον ιμπεριαλισμό.
    Λες και υπάρχει Έλληνας που δεν πιστεύει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ξένης και ντόπιας πλουτοκρατίας! Όλοι το ξέρουν και γι' αυτό τους ψηφίζουν!! Περιμένοντας και αυτοί, αύριο, με το ρουσφέτι, να αρπάξουν κάποιο κομματάκι από κλεμμένα. Αυτό το κράτος θέλουν και αυτούς τους πολιτικούς εκλέγουν για να τους το κάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ionn

    Πραγματικά θαυμάζω τη..γρηγοραδα σου στο να υπερασπιστεις αυτους που πολλοι απο εμας μισουμε για μια ακομη δολοφονικη επιθεση!

    Κατ αρχην δε σε καταλαβαινω, χθες ειπες οτι καταδικαζεις την επιθεση, σημερα τι επαθες; Τυψεις συνειδησεως, οτι "προδωσες" τη δεξια σου ιδεολογια;

    Δηλαδη επειδη το Ισραήλ τη ''γλυτωνει'' (χαρις στους Αμερικανους), καθε φορα, εμεις θα πρεπει να σταματησουμε να μιλαμε και να τους κανουμε τη χαρη να δεχομαστε ο τι δολοφονιες αμαχων αυτοι αποφασιζουν;
    Για σενα τα πραγματα ειναι μαλλον "απλα". Μη μιλατε, γιατι ετσι ηταν παντα η κατασταση και ετσι θα εξακολουθησει να ειναι.. Ευχαριστουμε, Ιοnn, αλλα δε θα παρουμε ενα τετοιο κοσμο, που ειναι μοιρασμενος και χαρισμενος σε μερικους, ενω τραγικα αδικος και ανυποφορος για αλλους!

    Για ποια ''δικα τους χωρικα υδατα'', μιλας βρε Ιοnn; Σε διεθνη υδατα εγινε η επιθεση, (λες και δεν το διαβασες), εκτος κι αν θεωρεις σωστο το Ισραηλ να παιζει το ρολο του χωροφυλακα της περιοχης και μαλιστα αυταπαγγελτα!
    Aλλα, εχεις φαινεται, συνηθισει τετοια περιστατικα, που μοιαζουν εμπνευσμενα απο την...Ελληνικη πραγματικοτητα!
    Το οτι η αποστολη αυτη δεν πηγε απο Αιγυπτο, εχεις σκεφτει οτι ισως δεν τους το επετρεπαν οι Αιγυπτιοι, αλλα ετσι εισαι βιαζεσαι παντα να βγαλεις…(λαθος) συμπερασματα.

    Και "ΝΑΙ", αφου καποιοι πανε να μας κανουν το κοσμο και τη ζωη αβιωτη να μην αναρρωτιέσαι καθολου "μήπως κάποιοι έχουν κάνει τις πορείες και τις διαδηλώσεις τρόπο ζωής"!!!
    Eιναι ΣΙΓΟΥΡΟ, πια, οτι θα μας βρισκετε στους δρομους, οχι για βολτες oπως μαλλον θα θελατε, αλλα για να διαδηλωσουμε εναντια στα σχεδια οσων θελουν να παραπλανουν, να σκοτωνουν κοσμο και να μενουν ατιμωρητοι!!

    Ετσι κι αλλιως μονο η EΛΠΙΔΑ εχει μεινει και για τα παιδια στη Παλαιστινη..Εσυ ομως (που δεν εχεις, μαλλον, παιδια για να μιλας ετσι) ειρωνευεσαι ακομη και τη πιθανοτητα υπαρξης της!

    Αυτη ειναι η διαφορα μας. Καποιοι δε αντεχουν την αδικια, ενω καποιοι αλλοι κοιμουνται με ελαφρια συνειδηση για ξενα μερη οπου δολοφονειται καθε μερα η ΕΛΠΙΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλά, βρε απίστευτη Έλβα

    Από όσα έγραψα βγαίνει το συμπέρασμα ότι είμαι δεξιός, φιλοεβραίος και πλουτοκράτης!!!!!! !!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Το μόνο που με νοιάζει είναι ένας ήσυχος Κόσμος για να ζω εγώ καλά με την πλουτοφάρα μου και όλοι οι φτωχοί και αδύναμοι να πάνε να πνιγούνε?

    Το να αναρωτιέμαι για τους τρόπους αντιμετώπισης του σύγχρονου Καπιταλιστικού Μοντέλου, όπως εμφανίζεται σήμαρα με την μορφή των Θηριωδών Διεθνών Αγορών, σημαίνει ότι εξυπηρετώ τα συμφέροντά τους?????

    Δηλαδή, όταν κάνουμε μια συζήτηση και ο καθένας λέει τις απόψεις του και αυτές δεν συμφωνούν με τις απόψεις του ΚΚΕ, είναι φασίστας?

    Μαύρο ή άσπρο. Ή με μας ή με τους εχθρούς μας!!! Λογική George Bush!!

    Καλό θα ήταν όταν συζητάς με κάποιους να ανταλλάσσεις επιχειρήματα και όχι να τους προσβάλλεις (την στιγμή μάλιστα που δεν σε προσβάλλουν αυτοί!)

    Αυτό που αγαναχτούσα, όταν κάποτε φοιτητής ήμουνα στην Πανσπουδαστική (κάτι που απορώ και εγώ σήμερα), ήταν η "γραμμή".
    Αυτή είναι η γραμμή, αυτή ακολουθούμε όλοι, γιατί αλλιώς κάνουμε κακό στο κόμμα. Δεν σκεφτόμαστε ποτέ δημόσια! Όλες οι αμφισβητήσεις μόνο στα όργανα του κόμματος. Απ' έξω, όλοι συντεταγμένοι με την γραμμή της Κεντρικής Επιτροπής. Ούτε στρατιώτες νάμασταν!!!!

    Κάτι τέτοιο κοντεύεις να γίνεις τώρα και συ. Ριζοσπάστης, Παπαρήγα, Κανέλλη, ότι πουν αυτοί.

    Κομματικός ξύλινος λόγος, βάζουμε στο στόμα του άλλου πράγματα που δεν είπε, τον βάφουμε με χρώμα που δεν έχει και τον ξαποστέλνουμε.

    Τότε, δεν έχει νόημα πλέον καμία συζήτηση.
    Υπό τέτοιες προϋποθέσεις είναι καλύτερα, ότι έχω να πω, να το λέω απ' ευθείας στον Μαΐλη.
    Πιο συζητήσιμο τον βλέπω από σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μέχρι το ότι ειρωνεύομαι την Παλαιστίνη με κατηγορείς!!!!!!!!!!!!!

    Απίστευτη παράνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. η κυβέρνηση χτυπάει τους διαδηλωτές με χημικά εισαγόμενα από το Ισραήλ, ακυρώνει παράσταση που αναφέρεται στην καταπάτηση δικαιωμάτων στην Κίνα, κλπ, κάνει πολύ καλές παρέες και συναναστροφές τα τελευταία χρόνια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν θα γίνω γραφικός γιατί νομίζω πως οι περισσότεροι ξέρουμε τον ρόλο που διεθνώς παίζουν καποιοι εβραίοι...

    Το ζήτημα είναι να καταλαβαίνουμε και τι γίνεται και στην χώρα μας! Αν π.χ. το ιράν είχε καταλάβει 6 πλοία σε διεθνή ύδατα και είχε κρατήσει 600 άτομα αιχμαλώτους με 19 νεκρούς, αυτή την στιγμή όλες οι χώρες του ΟΗΕ θα το έπαιζαν ευάισθητες παρθένες και θα κύρητταν πόλεμο στην πλουτοκρατία...

    Χθες τουμπεκί! Ακόμα και ο δικός μας ο ξεδιάντροπος που στο φινάλε εχθρική κίνηση κατά της Ελλάδος ήταν (κατάληψη 2 πλοίων με ελληνική σημαία σε διεθνή ύδατα). Αλλά εντάξει φυσικά αυτοί που έχουν τις εταιρείες όπλων και τις μεγάλες τράπεζες στην Αμερική (Ροκαφέλερ κ Σία) που απλά τυχαίνει να είναι εβραίοι και να έχουν ανθρώπους τους σε όλους τους διεθνείες οργανισμούς και τις περισσότερες κυβερνήσεις, προφανώς και επιβάλλουν σιωπή όταν βαράει το Ισραήλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Kαλημερα Blackened

    E, τοτε, ολο και καποια καλη εκπτωση θα μας κανουν...Για την ακυρωση της παραστασης ακουσα οτι τους φταει η Κινεζικη μουσικη που δεν ...αντεχεται, ειπαν! Κατα τα αλλα οπως καταλαβαινεις κανουμε τωρα πολυ ''καλες παρεες'' και εχουμε... 'αναβαθμιστει' μεχρι εκει που δε παιρνει.. ;((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεια σου Δημο

    Η ατιμωρησια ομως εχει και ορια...
    Oσοι γυρισαν απο την αποστολη πισω στη Σουηδια, ζητουν τωρα να επιβληθουν κυρωσεις. Eπτα ατομα ομως απο Σουηδια παραμενουν στις ισραηλινες φυλακες και ολοι λενε οτι ειναι μεγαλη αυθαιρεσια επειδη δεν ειχαν καμμια νομικη δικαιοδοσια να τους πανε στο ισραηλ και να τους φυλακισουν, εφ οσον βρισκονταν σε διεθνη υδατα! Ποτε πια θα δουμε διεθνεις κυρωσεις εναντιον του ισραηλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)