28.5.10

Η Eurovision και τα ...θετικα αποτελεσματα της κρισης!

Η ύφεση εχει οπως ξερουμε πολλα αρνητικα, αλλα σημερα βρηκα και δυο....θετικα, ετσι για να κλεισουμε και καποια...κακα στοματα που λενε οτι  εδω μονο γκρινιαζουμε. Λοιπον αισιοδοξα τα νεα σημερα....

1. Ενα πρωτο...καλο που εφερε αυτη η κριση ειναι το οτι πολλές χώρες αποφασισαν (μετα απο.."λυπη" τους φανταζομαι!) να μην παρουν τελικα μερος στον 55χρονο, πια, ετησιο διαγωνισμο τραγουδιου της Εurovision, που οπως ξερουμε φετος γινεται στο γειτονικο Όσλο. Οι διοργανωτες μιλουν για μια "μινιμαλιστική" χρονιά, αφου πολλές χώρες οπως η Andorra, το Montenegro, η Τσεχια αποχωρησαν, ενω η Oυγγαρια δε θα στειλει εκπροσωπο φετος και εχω μια μεγαλη ....στεναχωρια και γι αυτο το γεγονος....

Ακομη και οι διοργανωτες Νορβηγοι, που δεν εχουν οικονομικα προβληματα, εκαναν περικοπες στον προϋπολογισμο τους. Η Μόσχα το 2009 παντως μαθαμε οτι δαπανησε £28 εκατ. για το...show που θεωρειται ποσό ρεκόρ oλων των εποχων!
Οι Νορβηγοί, φετος, εκτος απο τις περικοπες σε £21 εκατ. εξέφρασαν και τις αμφιβολίες τους για το αν θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενησουν τον διαγωνισμο και παλι σε περιπτωση που κερδιζαν για δευτερη συνεχη χρονια...Εγω θα ελεγα τα εξης πανω στο θεμα:
Α. Eνω αλλες χωρες ακουμε οτι αποχωρουν, γιατι αραγε η Ελλαδα, που ενω εχει γινει πρωτοσελιδο σε ολη την υφηλιο για τα οικονομικα της προβληματα , επιμενει να συμμετεχει ...(στελνοντας μαλιστα ενα-ακομη-κακο τραγουδι);
B. Δε θα πρεπει καποια στιγμη να καταργηθει ο θεσμος αυτος, επειδη εκτος απο περιττα εξοδα και τα κακιστα τραγουδια, δεν εχει να προσφερει τιποτα αλλο, εκτος ισως απο το..."φατε ματια ψαρια" για μερικους και μερικες και αυτα παλι (τα ψαρια) συνηθως ειναι ειτε ....ψόφια, ειτε ντυμενα με ...κιτς ρουχα δεκαετιας ´80, ειτε και τα ...δυο!


2. Το ξερω οτι θα...στεναχωρησω πολλους, στην Eλλαδα, που οπως με πληροφορησαν προσφατα σκοπευαν να ερθουν Στοκχολμη, ειδικα για το βασιλικο γαμο, που θα γινει τον Ιουνιο (που εισαι, Λακη, μη κοψεις αεροπορικο εισητηριο, τελικα!) αλλα, μαθαμε οτι υπαρχει πολυ μειωμενο ενδιαφερον απο τους τουριστες για τον γαμο και τωρα τρεχουμε και δε προλαβαινουμε τις ...ακυρωσεις.!!
Τι καφεδες προσφεραν εδω τα κρατικα τραινα, τι γλυκα μοιρασαν στον κοσμο για να προσελκυσουν ενδιαφερον απο ολη τη Σουηδια, τιποτα..."Πεθαμενα πραγματα", κυριοι μου, γραφουν οι εδω εφημεριδες...Λετε να διαβασαν τη προηγουμενη αναρτηση μου; (Τετοια απηχηση και να μη το ξερω;)

Δε μας εφταναν ολα αυτα τα....δυσαρεστα, εχουμε ενα ακομη..."βαρυ καημο"! Δε θα εχουμε τη ...χαρα να δουμε τη Σουηδικη συμμετοχη (μας κοψαν τα.. φτερα, με τον αποκλεισμο της Σουηδιας χθες στους ημιτελικους)!
Αχ, και εγω που ειχα προπονηθει να φωναξω "Heja Sverige" δυνατα αυριο  το βραδυ! Τωρα τι να κανω, να βγω στο μπαλκονι και να φωναξω... "OPA";  Τι θα πουνε ομως οι...φιλησυχοι μας γειτονες;

33 σχόλια:

  1. Διαφωνώ κάθετα στην κατάργηση της Eurovision.

    Να γίνει φτηνότερη ναι.

    Δεν πρέπει να δαπανώνται μεγάλα ποσά από τους κρατικούς προϋπολογισμούς για την διοργάνωση. Ας αναλάβουν το κόστος οι ιδιώτες.

    Και τι πάει να πει "κακά" τραγούδια??!!

    "Κακά" είναι όσα δεν μας αρέσουν.

    Δηλαδή εγώ που ακούω μόνον rock, σε τέτοια περίπτωση πρέπει να ζητώ, από το Υπουργείο Πολιτισμού, να κόψει την χρηματοδότηση, με πολλαπλάσια ποσά από την Eurovision, στους εκατοντάδες χιλιάδες συλλόγους που έχουν σαν σκοπό την προώθηση δημοτικής ή λαϊκής μουσικής στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ionnkorr,ξερεις τι ποσα σπαταλουνται στην Ελλαδα,υποτιθεται σε πολιτιστικους συλλογους για τη λαικη-δημοτικη μουσικη?
    μιλαμε για τεραστια κονδυλια.
    Ξερεις που καταληγουν αυτα τα ποσα?
    στις τσεπες καποιων βλαχοδημαρχων κ στα τσιρακια τους.
    Ο τομεας της τοπικης αυτοδιοικησης ειναι απο τους πιο διεφθαρμενους στην Ελλαδα!
    Σαφως λοιπον κ πρεπει να κοπει η χρηματοδοτηση κ τα πανηγυρακια στις επαρχιες,εδω κοβονται οι συνταξεις των 500 ευρω κ θα συνεχισουμε να διαθετουμε μιζες σε πραγματα διχως ιδιαιτερο αντικρυσμα?

    Οσον αφορα τη γιουροβιζιον φιλη Ελβα,κ εγω δε θα κατσω να χαλαστω αν κοπει,αλλωστε τιποτα ουσιαστικο δε προσφερει,παντως αν θελουν να τη διατηρησουν,ας τη διοργανωνουν οι χωρες που μπορουν.
    Δε πιστευω ας πουμε οτι αν βγει πρωτος ο Αλκαιος,θα βρεθει Ελληνικη Κυβερνηση που θα αναλαβει τη διεξαγωγη του show.Θα μας παρουν οι ιδιοι οι Ευρωπαιοι με τις πετρες αν δεχτουμε να δαπανησουμε εκατομμυρια ευρω σε αυτη τη δυσχερη θεση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να καταργηθεί. Έτσι κι αλλιώς περί εμετού πρόκειται. Και σιγά μη βρεθούν ιδιώτες να χρηματοδοτήσουν έναν τέτοιο ...λαπά περιμένοντας να βγάλουν κέρδος.
    Να καταργηθεί! μήπως και περισσέψει κάποιο κονδύλι για να προωθηθούν ανασκαφές που λιμνάζουν, εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία για τη μουσική παιδεία και ένα σωρό άλλες άξιες λόγου δραστηριότητες πολιτισμού.
    Και σιγά μη χαθεί το είδος! Ας είναι καλά τα πρωϊνάδικα και οι άλλες ξεφωνημένες εκπομπές "ταλέντων" στην TV.

    ώπα!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eδω ο κόσμος καίγεται..Ενα πανηγύρι είναι η Eurovision, δεν με νοιάζει καθόλου το αν θα καταργηθεί, υπό την έννοια πως δεν με αφορά, αν αρέσει σε άλλους ας συνεχίσει να υπάρχει..
    Ομως με αφορά, το να διαθέτουμε χρήματα για ένα κακόγουστο τηλεοπτικό σόου, όταν την ίδια ώρα βάζουν λουκέτο σε σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, μένουν μήνες απλείρωτοι άνθρωποι που παράγουν ουσιαστικό πολιτισμό, υπάρχουν τρομερές ελλείψεις σε τόσους τομείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είπε πρόσφατα ο ΓΑΠ ότι,στο πλαίσιο των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία,πρέπει να πουληθούν οι κρατικές επιχειρήσεις;Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν:να ιδιωτικοποιηθεί εδώ και τώρα η διοργάνωση της eurovision.

    (Κάτι λέγατε προ ημερών για το κλείσιμο του μουσείου θεάτρου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Elva καλησπερα, ζεστη στην αθηνα, στην εφημεριδα βλεπω συννεφα και 14 κελσιου, κουβερτουλα ακομα εχετε στον βορα, εδω πανε να πουλησουν την λυρικη σκηνη, σιγα μη ξαναχρηματοδοτησουν αυτο το αντιαισθητικο ''κλουβι'' με τις τρελες, αμαν τοσα χρονια με την αποθεωση τις καθε στιχουργικης μ......, στα αζητητα, εκει ειναι η θεση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έχω την εντύπωση ότι η eurovision αφήνει κέρδος στην νετ από τις διαφημίσεις που προσελκύει (από τον ιδιωτικό τομέα). αν ισχύει όντως κάτι τέτοιο, τότε όχι μόνο δεν επιβαρύνει το κράτος αλλά αντίθετα το ωφελεί. από αυτήν την άποψη και μόνο δε βλέπω γιατί να πρέπει να καταργηθεί μόνο και μόνο γιατί προσβάλλει την αισθητική κάποιων. υπάρχουν και άλλα κανάλια στην τηλεόραση, υπάρχει και το off.
    αν όμως "τρώει" δημόσιο χρήμα, τότε κι εγώ να συμφωνήσω να καταργηθεί (μαζί και με πολλά άλλα τάχα μου πολιτιστικά δρώμενα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλησπερα elva!
    συμφωνω απολυτα μαζι σου!το εχω συζητησει με αρκετους κ ολοι ειχαν την ιδια αποψη..
    καλο ΣΚ να εχεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνω με το ΑΕΡΙΚΟ.
    Απ οτι ξερω αυτος ο σαχλοδιαγωνισμος κοστιζει καπου αναμεσα 500.000 μεχρι 1.000.000+ ευρω.
    Τα χρηματα θα μπορουσαν να πανε στην παιδεια, ή στην ανακουφιση απόρων ηλικιομενων, ή... ή... ή...
    Τι κριμα... πεταμενα λεφτα στο δρομο... (ή μαλλον στις τσεπες μερικων για να πουμε την καθαρη αληθεια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1ον) Δεν κατάλαβα ποτέ μου αυτόν το μαλακισμένο θεσμό που αποκαλείται Eurovision. Ο πιο ανούσιος διαγωνισμός στον πλανήτη και ειδικά στην Ελλάδα μας τον κάνουν κλύσμα, με κακομοίρες αδερφές που στέλνονται πεσκέσι στο εξωτερικό και έχουν και άποψη αφού καλύπτουν τα χαζορεπορτάζ του κώλου. Τι να πεις....

    2ον) Ποιος χέστηκε για τον γάμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου Ionnkorr

    Δε καταλαβαινω γιατι διαφωνεις στην κατάργηση της Eurovision. Τι προσφερει και θα πρεπει"ντε και καλα" να διατηρηθει οταν μαλιστα κλεινουν αλλοι φορεις, λογω ελλειψης χρηματων. Ειναι που ειναι ετσι, σκεψου και να την αναλαβουν και οι ιδιωτες τι θα γινει!
    "Κακά" τραγούδια θα πει ακριβως αυτο, τοσο..κακα που δεν αγοραζει κανεις τα CD απο τη διοργανωση εκτος κι αν τα κερδισει στα...
    γαριδακια,βρε Ιοnn,που δεν εχεις παντα δικιο, οσο κι αν μη σ αρεσει να τ ακους!
    Δε ξερω τι ακους εσυ αλλα τα περισσοτερα τραγουδια της Εurovision θα ελεγε κανεις οτι δεν προαγουν τιποτα αλλο, απο καποιες μετριοτητες ατομων που ''την ειδαν'' καλλιτεχνες, στη καλυτερη περιπτωση.....
    Καλα, δεν εχουν κατι καλυτερο να χρηματοδοτησουν με τα χρηματα των φορολογουμενων, απο το να τα πετανε ετσι και μετα να "σφιγγουν κι αλλο το ζωναρι" επειδη δεν υπαρχουν χρηματα; Πως γινεται να υπαρχουν για ενα σωρο ασχετα και χαμηλου επιπεδου shows και δεν υπαρχουν για κατι καλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα φιλε celin

    Εσυ και εγω και μερικοι αλλοι βλεπουμε τη Εurovision σαν πανηγυρι που πρεπει να κοπει,αλλα αληθεια μας ρωτησε και ποτε κανεις τι θα θελαμε να κοπει και τι θελουμε να προωθηθει στα Πολιτιστικα θεματα της χωρας;Οχι φυσικα...
    Οπως λες, κοβονται οι συνταξεις των 500 ευρω και εμεις θα συνεχισουμε να χρηματοδοτομε πανηγυρακια;
    Οσο για το αν βγει πρωτος ο Αλκαιος, αμφιβαλλω. αλλα θα εχουν ενα ακομα λογο για να μας παρουν με τις πετρες στην Ευρωπη και παντου που δεν βλεπουμε τα προβληματα μας θελουμε και... πανηγυρια! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου φιλε ΑΕΡΙΚΟ

    Συμφωνουμε 100%. Δε καταλαβαινω κι εγω το λογο που θα πρεπει να συνεχιζεται ειδικα σε περιοδο κρισης....Γιατι,δλδ. αλλες χωρες αποφασισαν να μη συμμετεχουν, ενω εμεις που γιναμε ρεζιλι παντου οτι δεν εχουμε χρηματα, συνεχιζουμε; ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπερα roadartist

    Ο κόσμος "καίγεται" αλλα απ ο τι φαινεται οχι και η κακη ποιοτητα! Μονο η καλη, απ ο τι φαινεται και ετσι με τη λογικη αυτη κραταμε τα κακιστα shows και κλεινουμε.. Μουσεια και αλλους σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, οπως λες. Αυτοι ειναι οι πολιτικη τους, ετσι αυτοι εννοουν τον Πολιτισμο και οσο πιο συντομα το καταλαβουμε τοσο το καλυτερο για εμας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σελιτσάνε

    Ναι, ολο..δοξες ειμαστε στη χωρα αυτη, με τα τα ….λαμπρα αυτα παλληκαρια, που το μονο που τους ελειπε ειναι η ιδιωτικοποιηση της Eurovision, μη τυχον και χασουμε τετοια ...πχιοτητα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δημητρη

    Καλησπερα! Δροσιες, εδω με 12C και κουβερτα!..Μονο για τετοια θεαματα ενδιαφερονται αυτοι. Ολα τα αλλα Λυρικη, Μουσεια θα τα κλεισουν σιγα σιγα, γιατι ο Πολιτισμος που αυτοι εχουν υπ οψιν για το κοσμο ειναι του τυπου Εurovision και δε συμμαζευεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου sCaTterBraiN

    Δε ξερω αν βγαζει απο τις διαφημισεις η ΝΕΤ και αυτο νομιζω οτι θα επρεπε να μας ειναι αδιαφορο, οταν με τη δικαιολογια της ελλειψης χρηματων κλεινουν τοσοι και τοσοι αλλοι φορεις οπως η Λυρικη Σκηνη, Μουσεια και αλλοι χωροι που προσφερουν εργο. Τι δλδ προσφερει η Eurovision (στα Ελληνικα πολιτιστικα πραγματα) και πρεπει να συνεχισουμε να τη χρηματοδοτουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Laplace

    Καλησπερα, ας ελπισουμε οτι θα σταματησουμε καποια στιγμη να συμμετεχουμε σε τετοια πανηγυρακια!

    Kαλο σαβ/κο και σ εσενα και μακρια απο ..κακα shows! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σου Ephemeron

    Πεταμενα λεφτα, για εμας, αλλα αφου πανε στις τσεπες καποιων κολλητων τους, αυτοι δε τα θεωρουν καθολου ....πεταμενα! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. elf

    1. Διαγωνισμος…αποχαυνωσης επρεπε να λεγεται, αλλα τον ειπαν ετσι για να εχει η αποχαυνωση ενα ...πιο διεθνες κυρος! ;)

    2. "Ποιος χέ… για τον γάμο", λες εσυ, ελα ομως που μερικοι και μερικες το εχουν για το γεγονος του καλοκαιριου!! Πρωτοι και καλυτεροι θα τρεξουν απο το σοσιαληστικο κομμα Σουηδιας και αυτο τα λεει ολα γι αυτους και τους φιλους τους ;(((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μετρείστε κι'εμένα με τους πολλούς! Να καταργηθεί και να στηθεί ένας καινούργιος ευρωπαικός θεσμός όχι διαγωνισμός αλλά κάτι σαν συνάντηση μουσικών ευρωπαικών ακουσμάτων! ΄Ετσι ώστε να προβάλλουν οι χώρες το δικό τους μουσικό χρώμα! Και η κάθε μια στην γλώσσα της επιτέλους! Δεν μιλάμε όλοι πια αγγλικά!
    Δεν είναι τυχαίο που η Ιταλία χρόοονια τώρα δεν συμμετάσχει! Κατάλαβαν ότι αυτός ο θεσμός μόνο το τραγούδι και τον πολιτισμό δεν υπηρετεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. elva, αν το 'ισοζύγιο' είναι θετικό λόγω των εσόδων από τη διαφήμιση (και τονίζω το 'αν'), τότε αυτά τα λεφτά θα χαθούν μαζί με το διαγωνισμό - δεν θα πάνε σε άλλη (πολιτιστική ή όχι) δραστηριότητα.

    επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ντε και καλά να καταργηθεί αυτός ο διαγωνισμός για να στηθεί ένας άλλος. δεν μπορεί να γίνει παράλληλα;

    καλησπέρα από αθήνα!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν πάνε και οι σοσιαλιστές στον γάμο τότε πάει...ξέπεσε και ο σοσιαλισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημερα φιλη Κariatida

    Ετσι θα επρεπε να το δουν,αλλιως δε καταλαβαινω κι εγω το λογο υπαρξης ενος θεσμου, που τιποτα αλλο δε προσφερει. Αλλωστε αφου υπαρχουν σε καθε χωρα πια...shows τυπου Idol κλπ, τι λογο εχει η Εurovision; Πεταμενα χρηματα και η κριση ειναι ενας παραπανω λογος για να καταργηθει. Δεν το βλεπω ομως να αλλαζει, καποιοι δεν ενοχλουνται με τη παραγωγη αυτης της μορφης...'κουλτουρας'! Μαλιστα
    τη προτιμουν απο αλλες απ ο τι καταλαβαινουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φιλε sCaTterBraiN

    Ποιος θα μας το πει ομως ΑΝ ειναι ετσι; Υπαρχει τετοια αδιαφανεια σε ολα που δε νομιζω να μας ελεγαν την αληθεια και για το ζητημα αυτο, ειδικα μαλιστα αν δεν τους ενοχλει και σκοπευουν να συμμετεχουν παρα τα τεραστια εξοδα. Ξερεις βεβαια οτι οταν καποια χωρα συμμετεχει εχει
    αυτοματα και την υποχρεωση να αναλαβει τη διοργανωση σε περιπτωση που κερδισει; Σκεψου τη θεση μας, οπως ειπε αλλωστε και ο φιλος celin πιο πανω, σε περιπτβση που κερδιζαμε; Ειμαστε σε θεση να πληρωνουμε τετοια περιττα εξοδα οταν καθημερινα ακουμε για λιτοτητα.Αλλα φυσικα η λιτοτητα ειναι για τις τσεπες των εργαζομενων...
    Η λογικη και μονο λεει οτι θα επρεπε να αποχωρησουμε απο ενα τετοιο θεσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημερα elf

    Μα και βεβαια θα πανε, οι σοσιαληστες. Tους εστειλαν προσκληση και την αποδεχτηκαν με χαρα απ ο τι διαβασαμε.(Τωρα ψαχνουν για το τι ..τουαλετες θα ψωνισουν!) ;PP Oσο για το...σοσιαλισμό, που αυτοι εχουν υπ οψιν τους, ενα μονο λεω: Mακρυα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έλβα καλησπέρα

    Ελπίζω να είχες ένα καλό W/E.

    Για την Eurovision (που έτσι κι αλλιώς δεν την βλέπω) ήθελα να παραθέσω τα τελικά στατιστικά στοιχεία:
    http://www.digitalcrete.gr/content/view/7919/317/

    Eurovision - μανία χτύπησε τους Έλληνες το Σάββατο (29/5) το βράδυ. Η προσπάθεια του Γιώργου Αλκαίου με το «Opa» βρήκε ανταπόκριση από τους τηλεθεατές, καθώς τα μηχανάκια της Nielsen. τρελάθηκαν με τα νούμερα που κατέγραψαν.

    Στην μέγιστη τιμή η Eurovision στην ΝΕΤ έφτασε μέχρι 84,6% (00.30-00.44), ενώ η ΝΕΤ στο σύνολο έκανε 30% (!) με αποτέλεσμα να είναι πρώτο κανάλι με διαφορά σχεδόν 20 μονάδων από το δεύτερο.


    Τι βγαίνει σαν συμπέρασμα?

    Ότι άγγιξε το 84,6% της τηλεθέασης!!!!!!

    Άρα δεν είναι "φασιστικό" να θέλεις να καταργηθεί κάτι που θέλει ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων?

    Με την ίδια λογική γιατί δεν ζητάς να καταργηθούν:
    α) το ποδόσφαιρο που πέραν του ότι δεν προσφέρει τίποτα στον πολιτισμό είναι βουτηγμένο στο μαύρο χρήμα και πλήρες από νονούς της νύχτας
    β) τα καζίνα και όλα τα τυχερά παιγνίδια
    γ) η εκκλησία
    και πολλά άλλα που δεν σου αρέσουν?

    Δηλαδή πρέπει να προσαρμόσουμε την κουλτούρα των λαών σύμφωνα με το τι εμείς εννοούμε "ορθό πολιτισμό"??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μπάραβο σου Έλβα μου για την ανάρτση! Εγώ να σου πω την αλήθεια έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στον τζόγο και το σασπένς και παρακολουθώ κάθε χρόνο τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας!

    Η Roadartist που ασχολείται με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις θίγει πολύ σωστά τις ελλείψεις που υπάρχουν σε αυτόν τον τομέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα Elva!

    Για τη μουσική πλευρά της eurovision, αρχικά, μιας και δεν έγινε κάποια ιδιαίτερη αναφορά, βλέπω.

    Προσπωπικά, σαν παθιασμένος music junkie, δέχομαι τη μουσική στο σύνολό της. Ας μην ξεχνάμε πως η μουσική εκφράζει την ανθρώπινη έκφραση σε κάθε της μορφή. Οπότε, και αυτά τα ελαφριά, πανυγηρτζήδικα κομμάτια του σκηνικού της Eurovision έχουν νόημα ύπαρξης.

    Προσωπικά, όχι, δεν παρακολουθώ τη Γιουροβίζιον, όμως δε μπορώ να αρνηθώ πως ανάμεσα στα κομμάτια που μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί από την αρχή του διαγωνισμού, δεν υπάρχουν και μερικά πανέμορφα και πετυχημένα. Ο περιορισμός, όμως, των τριών λεπτών, οι απλοϊκοί και τετριμμένοι στίχοι, και το περιορισμένο χρόνικό διάστημα για την ετοιμασία ενός κομματιού με την κλασσική μέθοδο: ο επαγγελματίας στιχουργός με τη δήθεν "ευαίσθητη" ψυχή γράφει το στίχο, ο επαγγελματίας συνθέτης γράφει τη μουσική και ο επαγγελματίας τραγουδιστής (που σε λιγοστές, μόνο περιπτώσεις, μπορείς να τον πεις καλλιτέχνη) ερμηνεύει χωρίς το παραμικρό συναίσθημα (γι' αυτό και ετοιμάζονται κομμάτια στο στυλ του ΩΠΑ, προκειμένου να καλυφθεί αυτή η αδυναμία).

    Συνεπώς, αν σταθούμε μονάχα στη μουσική προσφορά του διαγωνισμού, γιατί να μιλάμε για την κατάργηση της Eurovision και όχι για μια προσπάθεια του να γίνει μια γενικότερη στροφή στα θέματα του μουσικού επαγγελματισμού και της μουσικής παιδείας;

    Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι δεν δίνουν καν σημασία στα τραγούδια.

    Για τα πέρι της κατάργησης της Eurovision, συμφωνώ, παρεπιπτόντως. Όχι τόσο της προσωπικής μου οπτικής προς τη μουσική πλευρά του διαγωνισμού, ή λόγω των υπέρογκων ποσών που διατίθενται. Αλλά...


    ...με ποιά λογική χρησιμοποιείται μια ιδέα, αυτή της μουσικής συγκεκριμένα, για ένα εμπορικό πανυγήρι εθνικού ανταγωνισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπερα Ionn

    Δεν καταλαβαινω γιατι σε ενοχλει, προσωπικα, το οτι καποιοι απο εμας θα θελαμε να καταργηθει η Εurovision, επειδη τη θεωρουμε κακογουστη,πανακριβη και περιττη!
    Δεν εχουμε δλδ το δικαιωμα της γνωμης μας, ασχετα απο τα χ ψ ποσοστα τηλεθεασης που αναφερεις, τα οποια ετσι κι αλλιως καθολου δε εμπιστευομαι, οπως εχουμε ξαναπει.
    Αλλα και να τα εμπιστευτω, τι σημαινει οτι το...84% των Ελληνων θελουν να πετανε τα χρηματα τους σε ασχετα και κακα shows που καμμια σχεση με τη καλη μουσικη δεν εχουν;
    Ο τι και να σημαινει, φυσικα, δεν με ενδιαφερει τι πιστευει μια τετοια 'πλειοψηφια' που στη καλυτερη περιπτωση η γνωμη τoυς δε θα αλλαξει τη δικη μου. Αυτο ελειπε να αλλαζουμε γνωμη πανω σε θεματα πολιτισμου επειδη η... πλειοψηφια λεει οτι ετσι ειναι σωστο; Δλδ με τη δικη σου λογικη θα πρεπει μηπως να δεχομαστε ο τι μας πει μια πλειοψηφια ατομων εστω και αν αυτο ειναι εναντια στη δικη μας λογικη και (σε ο τι πιστευουμε οτι ειναι) κοινο συμφερον;

    Και 'ΝΑΙ' ειμαι εναντια και στα καζινο και σε ο τι αλλο εκμεταλλευεται τη φτωχεια, την ανεχεια και τη μη καλη ενημερωση των εργαζομενων, (προσεξε ομως, αυτων ακριβως των εργαζομενων
    που εχουν μυαλο να κρινουν!) Αν καποιοι εργαζομενοι θελουν να τους τα ..'τρωνε' τα καζινο κλπ οργανισμοι, με γεια τους και χαρα τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γεια σου navarino

    Τι λες λοιπον για τα φετεινα αποτελεσματα, μια και ειδες τη ψηφοφορια; ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπερα SkinLikeSand

    Tελικα συμφωνεις και εσυ στα βασικα σημεια. Να καταμετρηθει λοιπον η ψηφος σου στη κατηγορια για τη...καταργηση; ;)

    Στην ερωτηση σου ''με ποιά λογική χρησιμοποιείται μια ιδέα, αυτή της μουσικής συγκεκριμένα, για ένα εμπορικό πανυγήρι εθνικού ανταγωνισμού'' θα πω: Mε τη λογικη της ελαφριας κουλτουρας εις βαρος της πραγματικης που πολλες χωρες της ΕΕ με τις πολιτικες τους συρρικνωνουν καθε χρονο ολο και περισσοτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. δεν είναι ανάγκη να καταργηθεί η eurovision αν και εφόσον μπορεί να διοργανώνεται με χρήματα αποκλειστικά και μόνο χορηγών. Η φωτογραφία των "Alkaios & friends" στο σουηδικό site με κάνει να γελάω εδώ πολλή ώρα! Ποιούς στείλαμε, του X-men??? Να σαι καλά βρε elva χαχαχχααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)