26.5.10

Απο Σουηδία με αγαπη στη Gaza [ και περιφρονηση για αλλους!]


1. Καλη τυχη στα 9 πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια και οικοδομικά υλικά που απεπλευσαν χθες για την αποκλεισμένη Γάζα. Η αποστολή, που έχει στόχο να σπάσει την πολιορκία, μεταφέρει και οικοδομικά υλικά για να μπορέσει να ανοικοδομηθεί η κατεστραμμένη περιοχή. Το Ισραήλ, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους Παλαιστινίους να δεθούν με τη γη τους, απαγορεύει την ανοικοδόμηση των σπιτιών και των δημόσιων κτιρίων (σχολείων, νοσοκομείων κ.λπ.), που καταστράφηκαν από τους βομβαρδισμούς.
Στο ελληνο-σουηδικο πλοιο Sofia υπαρχουν και βουλευτες αλλα και μουσικοι απο τη Σουηδια. Το Iσραηλ εχει απειλησει να σταματησει την αποστολη αυτη "με ολα τα μεσα"....Εδω στο ρεπορταζ αυτοστον Πειραια, που εγινε απο το Σουηδικο καναλι 4, ενα μελος απο την αποστολη ο Ισραηλινος (πρωην αλεξιπτωτιστης του Ισραηλινου στρατου) Dror Feiler και νυν μουσικος, που ζει στη Σουηδια, ειπε μεταξυ αλλων οτι οι Ισραηλινοι τελικα επιβαλλουν μια συλλογικη τιμωρια με το να μην επιτρεπουν ακομα και ειδη σαν π.χ  κιμινο, καρδαμο, σοκολατες για τα παιδια ωστε να τους καταβαλλουν ψυχολογικα. Το ταξιδι μας εχει να κανει με την αλληλεγγυη μας στον Παλαιστινιακο λαο, ειπε ο Dror, δεν ειμαστε εναντιον του Ισραηλ, αλλα μονο εναντια στην πολιτικη τους. Τους ευχομαι ολοψυχα να τα καταφερουν..

2. H ανεργια αυξανεται και στη Σουηδια και εφθασε τα 9,8% . Τον Απριλη που περασε επισημα εγγεγραμενοι ηταν 483.000 ανεργοι ενω σε συγκριση με περισυ εχουμε 80.000 περισσοτερους ανεργους! Αυτα για οσους πιστευουν ακομη οτι η Σουηδια ειναι εργασιακος.....παραδεισος! Δυστυχως, οταν οι χωρες της ΕΕ ακολουθουν κοινη πολιτικη δεν υπαρχουν πολλα περιθωρια για πολλες αλλαγες. Και ενω αρκετες χωρες του Νοτου μαζι με την Αγγλια ανακοινωσαν και ανακοινωνουν λιτοτητα και μεγαλες περικοπες σε μισθους και συνταξεις ειδαμε την 84χρονη βασιλισσα Ελισαβετ της Αγγλιας με το στεμμα της των 2000 διαμαντιων παρακαλω, οπως μας ειπαν, να αστραπτουν μεσα στο Κοινοβουλιο οπου στη τελετη εναρξης του ανακοινωσε 20 νεα νομοσχεδια που θα προσπαθησουν οι νομοθετες να περασουν μεσα στους επομενους 18 μηνες . Μεταξυ αλλων ειδαμε και τη Margaret Thatcher στο κοινοβουλιο να ...κοιμαται στη καρεκλα, οπως την εδειξε ο φακος! Aπ εξω οι διαδηλωτες που εχουν κατασκηνωσει, μηνες τωρα, φωναζαν συνθηματα υπερ της ειρηνης!
Μια απο τις πρωτες προτεραιοτητες ηταν, οπως καταλαβαινουμε, ο περιορισμος των μη Ευρωπαιων μεταναστων και η διαβεβαιωση οτι θα συνεργαστει για τη σταθεροτητα στο Αφγανισταν... Καλα, περιμενε κανεις, οτι θα αποχωρησουν απο εκει;

3. Και ενω ο κοσμος "καιγεται", εδω, το Σουηδικο παλατι εκανε θεμα οτι η εκκλησια εφερνε προβληματα στον βασιλια που ηθελε να συνοδευσει τη κορη του Victoria στην εκκλησια, η οποια θα παντρευτει τον Ιουνιο και τελικα το παλατι κερδισε..Το ενδιαφερον, ομως, ειναι οτι χθες εγινε μια συζητηση για το θεσμο της βασιλειας και ετσι εμαθα τον ορο apanage (απο το apanare που σε παρεφθαρμένα λατινικά, σημανει "δινω ψωμι") που σημερα στη Σουηδια αντιπροσωπευει τα χρηματα που ενα κρατος δινει στον βασιλια του.
Το παλατι λοιπον, κοστιζει στους εδω φορολογουμενους 117 εκατομμυρια κορωνες, τα μισα απο τα οποια καταληγουν στην οικογενεια του βασιλια και παρ ολο που υπαρχουν επισημα οργανα για ελεγχους ο βασιλιας, μαθαμε, οτι εχει δικαιωμα, να εχει δικο του ορκωτο ελεγκτη, που διαχειριζεται το ποσο αυτο ''σωστα'' (θα θελαμε να πιστευουμε...).
Το καλο ειναι οτι μεσα σ αυτο το κλιμα ελεγχου των οικονομικων του βασιλια ερχονται ξανα στο προσκηνιο συζητησεις και αιτηματα για τη καταργηση της βασιλειας, που θα επρεπε απο χρονια να ειχε γινει, οπως πολλοι πιστευουν στη Σουηδια και νομιζω οτι συντομα θα γινει και εδω και αλλου...
Οι εικονες απο το τροπο ζωης τους και τα ακριβα χομπυ τους ειναι προκλητικες για το κοσμο, ειδικα μαλιστα σε περιοδο κρισης και αν φυγουν σιγουρα δε λειψουν σε πολλους απο εμας εδω...
Μεσα σ ολα αυτα, ακουσαμε απο αντιπροσωπο του παλατιου και το εξης: "Aς παρακαλεσουμε στις προσευχες μας (!!) να ειναι καλος ο καιρος την ημερα του γαμου"..Εμενα ομως που μου αρεσουν πολυ οι...χιονοθυελλες, ειδικα σε βασιλικες τελετες, τι να κανω;

34 σχόλια:

  1. Σκέψου ακόμα και στην Σουηδία!!!
    Εμ αυτό με τους βασιλιάδες ακόμα στην Σουηδία, τι κατάσταση απίστευτη για την χώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο περνά ο καιρός τόσο αναρωτιέμαι γιατί έγινε όλη αυτή η φασαρία με την Ελλάδα.Και τόσο δικαιώνεται η άποψη ότι το πρόβλημα δεν είναι κάποιος αδύναμος κρίκος του ευρωπαϊκού συστήματος αλλά το νεοφιλελεύθερο σχέδιο υποδούλωσης του ευρωπαϊκού εργατικού δυναμικού,με τη δικαιολογία της αύξησης της ανταγωνιστικότητας και του σχεδίου σταθερότητας.Μήπως πρέπει ν' αρχίσουμε να το συζητάμε αντί ν' ασχολούμαστε πχ με τις αποδοχές των υπαλλήλων της βουλής;
    Όσο για τον βασιλιά,δεν βαρυέστε,ξέρω κάτι προέδρους της δημοκρατίας που κοστίζαν περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Σελιτσάνε, εγώ είμαι απολύτως βέβαιος εδώ και καιρό ότι τα φοβερά και τρομερά μας προβλήματα απλώς μας "πλασαρίστηκαν" ως τέτοια, προκειμένου να μας δέσουν πισθάγκωνα - το γιατί θα το δούμε στο μέλλον.
    Η Ελλάδα είχε μεγάλο δημόσιο χρέος - αλλά όχι μεγαλύτερο από αυτό άλλων χωρών και σίγουρα όχι τέτοιο, που να χρειάζεται κι άλλον υπέρογκο, δυσβάστακτο δανεισμό, για να διευθετηθεί. Για εξόφληση δεν τίθεται ζήτημα! Η Ελλάδα ως χώρα και ως οικονομία είχε ασφαλώς προβλήματα - καμμιά αντίρρηση - αλλά όχι τέτοια, που να λύνονται με απώλεια εθνικής κυριαρχίας ή με μειώσεις μισθών και συντάξεων.
    Ούτε οι Έλληνες ή ξένοι, που τα επέβαλαν δεν πιστεύουν στην αποτελεσματικότητά τους... όπερ έδει δείξαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νάχαμε τουλάχιστον έναν βασιλιά να παντρεύεται ή να παντρεύει την κόρη του, τον γιο του, κάποιον, τέλος πάντων, να ξεχνιόμαστε κι εμείς λίγο!!!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλλά ούτε αυτό, βρε Elva! Μόνο κάτι Προέδρους, γλυκείς ανθρώπους... δεν λέω... Ξεστομίζουν σε τακτά διαστήματα κάτι αυτονόητα, που βαφτίζονται ηχηρές παρεμβάσεις και τολμηρές κι όλοι μένουν ευχαριστημένοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Elva γεια σου απο την ανεργη Αθηνα, εδω γραφουν τους εγγεγραμενους στον οαεδ αλλα οσων εχουν τελειωσει οι προυποθεσεις εχουν ''χαθει'' απο την ανεργια, για να μην υπολογισουμε αυτους που δεν εχουν πιασει δουλεια ακομα[νεους] και ''ζουν'' απο το ''επιδομα'' της οικογενειας, να δουμε την τυχη αυτων των πλοιων, θα τα αφησουν οι ισραηλινοι να ''ξεφορτωσουν''. ''Τυχεροι'' εισαστε με τετοιους βασιλιαδες σας περναει η ωρα, ε, δινεται κατι παραπανω αλλα σας το επιστρεφουν σε θεαμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε σχέση με την πολιτική του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων, σκέφτομαι κάτι για το Χίτλερ, αλλά δεν θα το γράψω (τουλάχιστον τώρα).

    Για τους βασιλικούς σας γάμους, επίτρεψέ μου Ελβα να ενώσω τις ευχές μου με τις δικές σου, για χιονοθύελλες, καταρρακτώδεις βροχές και, γιατί όχι, ένα μικρό σεισμό να σγίξουν οι βασιλικοί κώλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Ελβα

    τι τραβατε και σεις βρε παιδι μου στη Σουηδια, με τους βασιλεις; Ποια ειναι η ισοτιμια της κορωνας με το ευρω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γειά σου Έλβα

    Ο αναχρονιστικός θεσμός της βασιλείας που εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη, σαν μουσειακό απολίθωμα, στις Σκανδιναβικές χώρες και την Βρεταννία είναι απαράδεκτος. Και δεν συμφωνώ με μερικούς που λένε: τι βασιλέας τι πρόεδρος.

    Όσοι περιμένουν από ένα πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας να πάρει θέση στα πολιτικά ζητήματα είναι απαράδεκτοι επίσης.

    Ο πρόεδρος είναι ένας θεσμός που υποτίθεται πρέπει να παραμείνει άφθαρτος ώστε να αντιμετωπίσει μια κρίση πχ. σε εποχή πολέμου.

    Αν έκανε πολιτικές δηλώσεις ή κυβερνούσε θα έπρεπε να εκλέγεται από τον λαό.
    ---

    Το θέμα της Παλαιστίνης είναι μια παγκόσμια ντροπή του ΟΗΕ που μεταπολεμικά δημιούργησε ένα άλυτο πρόβλημα, ιδρύοντας Ισραηλινό κράτος σε μια Αραβική περιοχή. Τώρα πια δεν υπάρχει λύση. Ποιός θα διώξει απο εκεί 5.000.000 Ισραηλινούς? Που θα πάνε αυτοί? Και πως θα τους εμποδίζεις να ισχυροποιούνται επιστημονικά και τεχνολογικά με αποτέλεσμα το οικονομικό χάσμα με τους εγχώριους Άραβες να αυξάνει διαρκώς???
    ----

    Η ανεργία δεν αυξάνεται μόνον στην Σουηδία αλλά σε όλο τον πλανήτη.
    Το πρόβλημα δεν είναι πολιτικό αλλά δομικό!!!
    Δηλαδή, όσο η επιρροή των χρηματοπιστωτικών Funds αυξάνει στην Παγκόσμια Οικονομική Σκηνή τόσο οι επιχειρήσεις θα προτιμούν να απασχολούν "ήσυχους" γέρους υπαλλήλους παρά "ζωηρούς" νέους προκειμένου έχουν "εργασιακή ηρεμία" ώστε να εξασφαλίζουν δανειοδότηση ή άλλη χρηματοδότηση.
    Άρα ο κόσμος θα οδηγείται συνεχώς σε ένα μόνιμο αδιέξοδο.

    Μόνη εναλλακτική λύση είναι μία "κομμουνιστική κοινωνία" αλλά αυτή δεν μπορεί να σταθεί μόνον σε μία ή δέκα χώρες πρέπει να είναι παγκόσμια όπως διείδε από τότε και βροντοφώναζε ο μεγάλος Τρόσκυ.
    Αλλά υπάρχει τέτοια περίπτωση?

    Αυτήν την στιγμή, οι Διεθνείς Αγορές διαθέτουν κεφάλαια 600 τρις δολλαρίων (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών αναλυτών).
    Είναι δυνατόν οι διαχειριστές αυτού του Ωκεανού χρημάτων να αφήσουν έτσι απλά να τους φύγει "η μπουκιά από το στόμα". Καλά τόσο ηλίθιοι θα είναι? Δεν θα διαθέσουν "τόνους χρημάτων" για να διαφθείρουν οποιαδήποτε κίνηση ανατροπής?????

    Πρέπει να είναι πολύ απλοϊκός κανείς για να ισχυρίζεται ότι το ζήτημα θα λυθεί με πορείες, απεργίες ή τοπικές επαναστάσεις.

    Συμπερασματικά όλη η ιστορία του ανθρώπου ήταν μια συνεχής συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια των ολίγων. Τι διαφορετικό έχει το έτος 2010 για να αλλάξει αυτό?

    Έλβα είπε:
    Ρε Ionn, αν τα δεχτώ αυτά που λες πρέπει απαρνηθώ όλη την διαχρονική μου δραστηριότητα, τους αγώνες μου, τα πιστεύω μου και τα ιδανικά μου και να σου στείλω το πορτραίτο μου να το δημοσιεύσεις στο χαζο-blog σου, για να σιαλιαρίζεις μετά, με τις χαζο-γκόμενες που συχνάζουν εκεί, αναλλάσσοντας χαζοκουβέντες δεκαεξάχρονων. Μη πω τίποτα βαρύτερο.

    Ionn είπε:
    Ναι, αυτό να κάνεις η ζωή είναι μικρή και δεν πρέπει να την ζεις μες την ουτοπία, την κατήφεια και την γκρίνια!!

    Έλβα είπε:
    Όχι προτιμώ να πεθάνω από σφαίρα μπάτσου σε πορεία ειρήνης, πάνω στον αγώνα, παρά να προδώσω τα "κόκκινα" ιδανικά!!!

    Y.Γ. Τι τραβάω για σένα, Έλβα, για να σε γλυτώσω από το "καρπιαίο σύνδρομο". Ποιός άλλος τα κάνει αυτά για σένα? Και συ να λατρεύεις άλλους περισσότερο από μένα? Δεν το αντέχω αυτό, γαμώτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @IonnKorr

    Με μπερδέψατε.
    Δηλαδή το δομικό πρόβλημα δεν είναι πολιτικό;Εκτος αν αυτή η δομή προέρχετει "εκ θεού".Διαφορετικά,φαντάζομαι ότι θ'αλλάζει με ανθρώπινη παρέμβαση.
    Όπως και αυτή η παγκόσμια κομμουνιστική επανάσταση.Αν δεν γίνουν πορείες,διαμαρτυρίες κλπ πώς θα προκύψει;Εκτός αν προκύψει και αυτή εκ θεού.
    Αν είναι έτσι,έτη και έτη του Κυρίου δεηθώμεν.Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 9,8% ανεργία στην Σουηδία.. χωρίς 'μαγειρεμένα' στοιχεία φαντάζομαι, σε αντίθεση με εμάς εδώ..
    Εύχομαι για χιονοθύελλα!! Μα τι προβλήματα έχουν αυτοί οι βασιλιάδες.. Τι Βάσανα.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με κάλυψε απόλυτα ο ΙΟΝ για όσα ήθελα να σχολιάσω!
    Απλά να πω παραπάνω ότι χαίρομαι που το πλοιο είναι Ελληνο/Σουηδικό!
    Σε κάτι τέτοια πράματα παραμένουμε από τους πρωτοπόρους και μπράβο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Φίλε Δήμο
    Μην συμφωνείς μαζί μου. Η Έλβα τσαντίζεται και άμα αγριέψει όλο και κανένα konflikt προβλέπω να εκτοξεύει.

    @ Φίλε Σελίτσανε
    Μην βάζεις στο στόμα του άλλου λέξεις μόνον και μόνον για να μπορέσεις να διαφωνήσεις.

    Πρώτον, Θεός δεν υπάρχει αλλά και να υπήρχε, είναι προφανές, ότι δεν είναι με την πλευρά της λαϊκής μάζας.

    Δεύτερον όταν λέμε "δομικό" πρόβλημα εννοούμε πρόβλημα όλου του Παγκόσμιου Καπιταλιστικού Συστήματος που εξέθρεψε και γιγάντωσε τα Funds και όχι της Ελλάδας μεμονωμένα.

    Αυτό σημαίνει ότι κανένα πολιτικό σχήμα στην Ελλάδα δεν έχει δυνατότητα να την βγάλει από αυτήν την θέση.

    Ακόμα και το ΚΚΕ να έβγαινε στην εξουσία τι θα έκανε?
    Πως θα πλήρωνε τους μισθούς σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα?
    Και τα "Funds των 600 τρις" γιατί να μην του έβαζαν τρικλοποδιές και να μη το ανέτρεπαν? Ποιός θα το στήριζε πια. Το Ανατολικό Μπλοκ?
    Εδώ, πια, δεν έχεις να κάνεις με χιλιάδες ανοργάνωτους ξιπασμένους "κατόχους μέσων παραγωγής" αλλά με μια φούχτα οργανωμένους και αόρατους ανθρώπους που ελέγχουν τα πάντα στον Πλανήτη.

    Κάνεις πορεία και αφήνουν να καούν καταστήματα, βιομηχανίες, να καούν άνθρωποι μέχρι το πλήθος να λυπηθεί και το επαναστατικό πνεύμα να εξατμισθεί.

    Προφανώς η λύση δεν είναι τοπική αλλά παγκόσμια. Αλλά βλέπεις εσύ πουθενά στο πλανήτη συγκροτημένα λαϊκά κινήματα που θα μπορούσαν να κάνουν "Παγκόσμια Κομμουνιστική Επανάσταση"?

    Πάντως μια τοπική εξέγερση θα οδηγούσε σε χρεοκοπία και μετέτρεπε την χώρα σε Αργεντινή (όπου πεινασμένοι κάτοικοι τεμάχιζαν ζωντανές αγελάδες που τύχαινε να διέρχονται στους δρόμους για να πάρουν ένα κομμάτι κρέας).

    Τώρα θα μου πεις και τι προτείνω να γίνει?
    Ότι θα πρότεινες και συ σε έναν εγκλωβισμένο σε "κινούμενη άμμο" να κάνει. Τι θα τούλεγες? Μείνε ακίνητος και αν είσαι τυχερός και περάσει κάποιος περαστικός και σου ρίξει κλαδί σώζεσαι αλλιώς δέξου την μοίρα σου.

    Τώρα αν πιστεύεις σε πορείες και τα συναφή απλά σου λέω ότι η πρώτη κατγεγραμμένη λαϊκή εξέγερση έγινε στην Σουμερία και πέτυχε (περί το 2000 π.Χ.).

    Από τότε εκατοντάδες εκατομμυρίων πορείες πορείες και εξεγέρσεις έγιναν στον Πλανήτη που οι μισές "πέτυχαν" αλλά το αποτέλεσμα ήταν να φτάσουμε εδώ που είμαστε τώρα: "Γίναμε σκλάβοι δέκα τυπάκων
    που τον Πλανήτη τον κρεμάνε σαν μπρελόκ", όπως άδουν και τα "Κίτρινα Ποδήλατα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @IonnKorr

    Εχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να το διευκρινίσετε.(Με τρομάξατε λίγο με το προηγούμενο σχόλιο.)
    Πάντως θα συμφωνήσετε ότι η απλή ακινησία δεν είναι λύση,δεδομένου ότι ζώντας κινούμαστε,κινώντας παράλληλα και την κινούμενη άμμο.Τώρα αν η λύση είναι οι διαδηλώσεις κλπ ή κάτι άλλο,είναι ακριβώς το αντικείμενο του προβληματισμού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. $ Φίλε Σελίτσανε
    νάσαι καλά. Καλό βράδυ.

    @ Έλβα
    Άμα είναι σε κάθε αναάρτησή σου εγώ να γράφω περισσότερα να με πάρεις για "σύμβουλο επί πολιτικών θεμάτων" (κόψε και κανα επίδομα) και κράτα εσύ τα πολιτιστικά, συναντήσεις κυριών σε κομμωτήρια κ.λ.π ξέρεις εσύ τώρα.

    Υ.Γ. Πόσο μ' αρέσει να σε εξοργίζω δεν λέγεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έλβα μου, μην περιμένεις από τους Άγγλους να καταργήσουν τη βασιλεία πάντως. Γι'αυτούς η βασίλισσα είναι θέμα ταμπού, κουλτούρας, συμβολισμών κτλ κτλ.

    Σχετικά με την ανεργία, δεν περίμενα τόσο υψηλό ποσοστό στη Σουηδία. Επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα ότι η κατάσταση στην ήπειρο είναι ανησυχητική.

    Για όσους ενδιαφέρονται για δουλειά στην Κρήτη (οκ just in case), ο δήμος Ηρακλείου εγκαινίασε σήμερα ένα site για ανέργους και εργαζόμενους με τη συνεργασία ακδημαϊκών ιδρυμάτων του νησιού και εμπορικών συλλόγων. Το θέμα φυσικά είναι να υπάρχουν δουλειές και όχι να ψάχνουμε για αέρα στο διαδίκτυο, αλλά κάτι είναι κι αυτό.
    http://www.workfinder.gr/wf.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σας φαγαμε!
    Εμας εδω στην περιοχη του Palm Springs, Riverside, (μιαμιση ωρα ανατολικα απο το Los Angeles) η ανεργια εχει ξεπερασει το... 20% εδω και πολυ καιρο!
    Και βεβαια ευχομαι να μην γινει το ιδιο εκει... διοτι εδω ειναι μια φρικη! Εχει φυγει κοσμος και κοσμος διοτι δεν υπαρχουν δουλιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kαλημερα kariatida

    Ετσι αναρρωτιομουν και εγω, οταν πρωτοηρθα στην Σουηδία, τι τους θελουν τους βασιλιαδες; Φυσικα δεν τους θελουν ολοι, κυριως οι μεγαλυτεροι σε ηλικια, πιστευω. Τωρα ειδικα με τους ...βασιλικους γαμους ακομα περισσοτεροι πολιτες πηραν θεση εναντιον της βασιλειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σελιτσάνε

    Πολυ σωστο το σκεπτικο σας για το "νεοφιλελεύθερο σχέδιο υποδούλωσης του ευρωπαϊκού εργατικού δυναμικού, με τη δικαιολογία της αύξησης της ανταγωνιστικότητας και του σχεδίου σταθερότητας" Aυτοι που ασχολουνται με τις "αποδοχές των υπαλλήλων της βουλής" χανουν τη μεγαλυτερη εικονα, πιστευω. Ουτε βασιλεις ουτε ....προεδρους, που μας κοστιζουν …"ο κουκος αηδονι", κατι που λενε και στη Καλαματα, φανταζομαι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεια σου Asteroid

    Μα και φυσικα τα φοβερά και τρομερά μας προβλήματα απλώς μας "πλασαρίστηκαν" ως τέτοια, προκειμένου να μας δέσουν πισθάγκωνα και το το γιατί θα το δούμε sooner than later , πιστευω. Eννοειται οτι ολες οι χωρες εχουν χρεη αλλα δεν δεχονται ολοι τετοιους εξαναγκασμους και τετοιες φοβερες δεσμευσεις. Εμεις ομως ας σκεφτουμε καλυτερα γιατι μας .... "εδεσαν πισθαγκωνα" οπως λες; Φυσικα και τα μετρα αυτα που επιβληθηκαν δεν θα ειναι αποτελεσματικα αφου στρεφονται εναντια στους εργαζομενους και βοηθουν το κεφαλαιο να μας εκμεταλλευτει καλυτερα....
    Αφου σας ελειψαν τοσο, να σας στειλουμε βρε παιδια μερικους βασιλιαδες για να συμπληρωθει η εικονα της ...ευδαιμονιας εκει στο Νοτο! Μονο αυτοι ελειπαν απο το σκηνικο... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημερα φιλε Δημητρη

    ..απο την επισης ανεργη Σουηδια, που και εδω εχουν καποια ΕΕ "κολπα" με το να τους γραφουν σε αλλα προγραμματα οπου εκει ειναι σαν εκπαιδευομενοι κλπ. Παντως το 9,8% ειναι υποτιθεται οι καθαροι ανεργοι...Καλη τυχη στο πλοιο ευχομαι και εγω, αν και δεν εχω αυταπατες για το "τι εστι" σημερα Ισραηλ... ''Τυχη'' δε λες τιποτα , τσαμπα θεαμα, λιγουλακι ακριβο βεβαια αλλα...''φατε ματια ψαρια''. Με τι αλλο θα ασχοληθουν τα περιοδικα των ....κομμωτηριων; χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γεια σου Swell

    Σε σχέση με την πολιτική του Ισραήλ, γραψτο, γραψτο εκει που χρειαζεται... ;-)
    Για τους βασιλικούς γάμους, δεχομαι ευχαριστως και τις δικες σου ευχές για ...χιονοθύελλες, καταρρακτώδεις βροχές και, για ένα μικρό σεισμό μονο ομως ΓΥΡΩ απο το ...Παλατι! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φιλη cynical

    Εσυ φαινεται να καταλαβαινεις την ...αγωνια μου για τους βασιλ. Γαμους! ;-) Ενα ευρω ειναι 9, 72 SEK (κορωνες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. IonnKorr

    Τι επαθες, βρε Ιοnn, χθες; Μεγαλη ορεξη βλεπω...Παλι καλα που βρηκες και κατι να συμφωνησεις οπως π.χ τη καταργηση της βασιλειας.. Oσο για τους Προεδρους δε συμφωνω επειδη δε τους βρισκω καθολου....χρησιμους. Αδεια λογια και πολλα χρηματα (για τη δουλεια αυτη). Στο θεμα της Παλαιστινης υπαρχει λυση οπως υπαρχουν λυσεις για ολα τα θεματα (where there´s a will there´s a way λενε οι Αμερικανοι) αλλα, βεβαια τυχαινει να μην αρεσουν οι λυσεις αυτες ουτε στο Iσραηλ αλλα ουτε στους Αμερικανους...Πρωτη φορα θα ειναι;

    Μου αρεσε ομως η παρατηρηση σου οτι "η ανεργία δεν αυξάνεται μόνον στην Σουηδία αλλά σε όλο τον πλανήτη" Tι ειδους λογικη ειναι αυτη; Kαι το ...ΑIDS αυξανεται στην Αφρικη αλλα αυτο δε σημαινει οτι δε μπορουμε να κανουμε κατι για να σταματησει. Δε μου λες ετσι θα ηθελες να σου απαντησουν οταν εσυ σαν ανεργος θα πηγαινες να διαμαρτυρηθεις για το οτι δεν βρισκεις δουλεια; Πως φαινεται ομως οτι δεν υπηρξες ποτε ανεργος και σε αναγκη για να μιλας ετσι...Μα δεν πρεπει να εισαι ....Τροτσιστης για να καταλαβεις το αυτονοητο οτι το κεφαλαιο δεν στεκεται παρα μονο με συνεχως μεγαλυτερη εκμεταλλευση των εργαζομενων...

    Δεν με ενδιαφερουν οι Διεθνείς Αγορές οταν υπαρχει πεινα δυστυχια και εκμεταλλευση, ποιες τελικα ειναι οι αγορες αυτες οταν εκατομμυρια υποφερουν; Απλοϊκοι δεν ειμαστε ολοι εμεις που σκεφτομαστε διαφορετικα, ρεαλιστες ειμαστε! Ετσι που μιλας ειναι σαν να εχεις δεχτει και συμβιβαστει με ολα αυτα και αυτο ειναι το μεγαλυτερο λαθος να χασουμε την ελπιδα για το οτι καποια πραγματα μπορουν να γινουν πιο δικαια. Τοσο πολυ παραδωθηκαμε λοιπον σε αυτα που μας λενε τα ΜΜΕξαπατησης;

    Οσο για την θεωρητικη ερωτηση σου "ακόμα και το ΚΚΕ να έβγαινε στην εξουσία τι θα έκανε, πως θα πλήρωνε τους μισθούς σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα" δε ξερω τι θα εκανε..Το σιγουρο ομως ειναι οτι ΔΕΝ θα μας εβαζε στο ΔΝΤ και δε θα χαριζοταν με το τροπο που χαριζουν ολες αυτες οι κυβερνησεις τα δις στο κεφαλαιο που χρωστανε δε ξερω κι εγω τι ποσά τα οποια φυσικα δε θα εισπραχθουν ποτε γιατι φυσικα δεν πιεζεις τα ...κολληταρια σου να πληρωσουν! Οχι βεβαια...πιεζεις εκεινους ακριβως που επειδη δε καταλαβαινουν το συμφερον τους δεν διαμαρτυρονται! Το οτι καποιες εξεγερσεις δεν πετυχαν δεν σημαινει οτι ηταν και λαθος που εγιναν...Μηπως θα εφτανε η ανθρωποτητα εδω που εφτασε αν καποιοι δεν ειχαν ελπιδα για κατι καλυτερο; Αλλο αν καποιοι προσπαθουν παντα για το ανιτιθετο.

    Για το θεμα των προσφατων τριων θανατων σε πορεια, τοσα και τοσα γραφηκαν για το ποιος φταιει..
    Ετσι θεωρω και εκνευριστικο αλλα και προκλητικο το να επαναλαμβανεις καθε φορα και σε καθε ευκαιρια, μαλιστα, οτι φταινε οι ειρηνικοι διαδηλωτες (του ΚΚΕ) για τους τρεις θανατους αυτους που κανεις φυσικα δεν τους ηθελε εκτος απο τους ιδιους τους προβοκατορες! Αυτα και δε χρειαζεται να κανεις το "πορτραιτο" μου στο blog σου γιατι αν ειναι και αυτο τοσο... αντικειμενικο οσο αυτα που λες, εδω, θα γελασει ολη η μπλογκοσφαιρα βρε Ιοnn!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημερα Roadartist μου

    Ναι, δυστυχως και εδω ακολουθουν τη " πετυχημενη συνταγη" της ΕΕ, μη τυχον και χασουμε.... :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεια σου Δημο

    Ενα απο τα πλοια είναι Ελληνο-σουηδικό και ας ελπισουμε οτι θα καταφερουν να αφησουν τη βοηθεια στους ανθρωπους που τοσο τη χρειαζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημερα κουμπαρεμου

    Γιατι να μη περιμένω από τους Άγγλους να καταργήσουν τη βασιλεία; Σαν πολυ απαισιοδοξους και παραιτημενους σας βλεπω βρε παιδια εκει κατω...Σας εχει καταβαλλει τοσο πολυ το ΔΝΤ λοιπον; Να σε ρωτησω τοτε αν εσυ περιμενες να πεσει ποτε το τειχος, η οτι θα εκλεγοταν ποτε μαυρος προεδρος στην Αμερικη; Ολα γινονται οταν ο κοσμος θελει και ας μην εχουμε...ηττοπαθεια! Εγω βλεπω απο εδω που ειμαι οτι ο κοσμος που εσεις λετε οτι ΔΕΝ αντιδρα, ετσι σας λενε βεβαια τα καναλια σας εκει, αντιδρα και πολυ περισσοτερο μαλιστα απο πολλους στην Ελλαδα που δε ξερω τι εχει συμβει και αρκετοι δειχνουν παραιτημενοι στη μοιρα τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γεια σου Ephemeron

    Τα διαβαζω και τα δικα σας με το 20% ανεργια και παρομοιως τα απευχομαι!.Ευτυχως ομως που μας τα λεει καποιος που μενει Αμερικη ετσι για να μην νομιζουν καποιοι εδω οτι η Αμερικη ειναι σε πολυ καλυτερη μοιρα, ασχετα βεβαια αν αυτο διαδιδουν απο δω και απο κει. Δε μου λες ομως που πανε αυτοι που φευγουν απο....Αμερικη; Προς...
    Αυστραλια; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος27.5.10

    Μια Καλησπέρα μέσα από την καρδιά μου !

    Τι Νότος τι Βορράς, Elva μου, όπου υπάρχει καπιταλισμός, τα προβλήματα είναι ίδια κι απαράλλαχτα ... τα "περιτυλίγματα" μόνο είναι διαφορετικά ...

    Μπράβο σ΄αυτούς που με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να βοηθήσουν τους Παλαιστίνιους.
    Ενώνω κι εγώ τη φωνή μου για Καλή Επιτυχή Κατάληξη του ταξιδιού των 9 πλοίων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπερα και σ εσενα faro

    Nαι και εμεις εδω αυτο ευχομαστε για τα πλοια..Βεβαια σημερα διαβασα οτι οι ισραηλινοι, (οπως πιστευαμε) κανουν τα παντα να μη φτασουν τα πλοια στο προορισμο τους! Τι σοϊ ανθρωποι ειναι αυτοι που απαγορευουν μεχρι και τα... αναπηρικα αμαξιδια κλπ βοηθηματα για τους τραυματισμενους Παλαιστινιους; Ποιοι τους σιγονταρουν ομως; Οπου σταματαει η λογικη εκει αρχιζει ο στρατος ελεγαν, αλλα νομιζω οτι και το Ισραηλ δε παει πισω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος27.5.10

    Τι σόϊ άνθρωποι ;;;

    Απλά, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φευγουν απο μεγαλες πολεις και πανε σε αλλες μικροτερες πολεις, ή σε αλλες πολιτειες. Επισης εδω και αρκετο καιρο εχει σηκωθει ενα "κυμα" οπου νεοι σε ηλικια, 25+ , φευγουν απο μεγαλες πολεις και "καριερες" για να πανε σε μικρες πολεις στη μεση του πουθενα, οπου αγοραζουν μερικα στρεματα και προσπαθουν να ζησουν οσο πιο απλα μπορουν και να γυρισουν πισω σε μια λιτη αλλα και ποιοτικη ζωη. Με λιγα λογια εγκαταλειπουν αυτο το ονειρο της " πλαστης επιτυχιας" και γυριζουν πισω στην "ανθρωπινη" ζωη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εphemeron

    Σ ευχαριστω για την απαντηση και να πω με την ευκαιρια οτι το θεωρω πολυ καλη ιδεα, γιατι οντως η ''πλαστικη ζωη'' στις μεγαλουπολεις δε λεει τιποτα σε οσους θελουν να ζησουν μια λιτη και ανθρωπινη ζωη κοντα στους ανθρωπους που αγαπουν και μακρια απο τα..shopping malls! :)

    Kαλο σου βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Όταν είχα δει στο Λονδίνο τα στέμματα και τα κοσμήματα της βασίλισσας πίστεψα οτι θα τυφλωθώ, πάει τελείωσε. Τόσος πλούτος, χωμένος και χαμένος μέσα σε λίγα τετραγωνικά..γιατί; Πάνε έτσι κι αλλιώς οι εποχές που οι ηγέτες σαγήνευαν και προκαλούσαν θαυμασμό στο λαό τους επιδικνύωντας θησαυρούς και χρήματα. Πόσο γραφικοί και αθώοι μοιάζουν πλέον οι "βασιλείς" που έχουν απομείνει, με τα στέμματα, τις δεξιώσεις, τα πρωτόκολλα και τις γούνινες κάπες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)