24.5.10

Robin Hood, [ ή καλύτερα…Robbing the poor! ]


1. Καποιοι πριν τις εκλογες και μεσω των blog τους και μεσα απο συζητησεις παρουσιαζαν το ΠΑΣΟK λιγo-πολυ σαν ενα κομμα με ολιγον απο..."Ρομπέν των Δασών", που θα επαιρνε απο εκει που υπηρχε αφθονια, (σαπιλα και διαφθορα!) και θα ενισχυε τα κατωτερα στρωματα. Aλλα, πολυ φοβουμαι οτι οσο καλος σαν Robin Hood ειναι ο Russel Crow, τοσο δημοκρατες ειναι και οι δικοι μας, διαψευδοντας  ετσι ολες τις...Great Expectations που καποιοι μπορει αρχικα να ειχαν... 

2. «Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής Αντίχριστος. Αυτή γεννά την αδικίαν, αυτή τρέφει την κακουργίαν, αυτή φθείρει σώματα και ψυχάς.Αυτή παράγει την κοινωνικήν σηπεδόνα. Αυτή καταστρέφει κοινωνίας νεοπαγείς». (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, «Οι Χαλασοχώρηδες»)

3. Ποτε θα σταματησουν να μιλανε οι κυβερνωντες για καποια ευημερια που θα ερθει μετα απο-δε ξερω κι εγω-ποσα χρονια στην Ελλαδα, λες και απευθυνονται σε νεογεννητα και νηπια, που εχουν χρονια μπροστα τους. Πολλοι στην Ελλαδα μεγαλωσαν με πολεμους, με ψεμματα, γυψους, σκανδαλα διαφθορα και υποσχεσεις που ποτε δεν τηρηθηκαν [και ποτε δε θα τηρηθουν] αφου, ποσα χρονια πρεπει πια να περασουν για να καταλαβει κανεις πια το αυτονοητο, περι ...χοντρου δουλεματος; Ειχαμε μιση ζωη μας την εφαγαν και αυτη ακουμε να λενε πολλοι ηλικιωμενοι στην Ελλαδα που...καταλαβαν πολλα οταν ακουσαν και ειδαν το παρακατω αποσπασμα...

4.

5. Ποιος λεει ομως οτι δεν μπορουμε να ζησουμε...''κολλημενοι στο τοιχο'', στην Ελλαδα; Διαβαστε μερικα παραδειγματακια εδω και κανετε ο τι κανουν και αυτοι χωρις πολλα-πολλα και χωρις να διαμαρτυρονται. Ευτυχως, υπαρχουν και....''υπακουοι'' πολιτες, βρε παιδια, που ''συμμορφωνονται,'' δε ...τρεχουν σε διαδηλωσεις αυτοι και συνεχιζουν τη ζωη τους, σα να ...μη συμβαινει τιποτα και σα να μην τους αγγιξε τιποτα....

Εμεις, ομως, σ τ α θ ε ρ α  στην αλλη πλευρα του τηλεσκοπίου...

38 σχόλια:

  1. καλησπερα Elva
    αυτοι που παρουσιαζαν το ΠΑΣΟΚ σαν κομμα με ΠΟΛΥ απο..."Ρομπέν των Δασών" ειναι οι ιδιοι που τωρα μολις κανεις κριτικη στο κομμα τους,σαν 'ανωνυμοι' βριζουν,συκοφαντουν κ απειλουν ακομα κ με δολοφονια(!!) οποιον κανει κριτικη..

    προσωπικα θεωρω το πασοκ οτι χειροτερο εχει περασει απο την ελλαδα..
    ειμαι απο τους ελληνες που θεωρουν τον δικομματισμο την πηγη του κακου αλλα το πασοκ φερει τουλάχιστον τριπλασια ευθυνη(γιατι κυβερναει 22-23 ετη την τελευταια 30ετια) για οσα οικονομικοκοινωνικα δεινα εχουμε περασει οι ελληνες..

    καλα,ο Λοβερδος ειναι αναξιος ακομα κ για ενα μικρο σχολιο..
    απορω πως ο 'ανθρωπιστης' κ 'καλος ανθρωπος' gap gap δεν του τραβηξε το αυτι μετα απο αυτη την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ δηλωση..

    καλη εβδομαδα να εχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάρα πολύ καλό το ποστ σου.
    Ο Λοβέρδος είναι γελοίος. Είναι επικίνδυνοι όλοι τους. Μας πάνε ολοταχώς προς την καταστροφή.. με χρόνια λιτότητας, μηδενικής ανάπτυξης, με αποτέλεσμα όταν περάσει μετά από χρόνια όλη αυτή η ...λαίλαπα, να είμαστε στο επίπεδο της ..Ελλάδας του 60.
    Λυπάμαι. Αν σκεφτείς πως και η μόνη εναλλακτική θα είναι της ΝΔ, μια από τα ίδια..
    Χρειάζονται πλέον αντιστάσεις κυρίως στην προσωπική καθημερινή ζωή του καθένα μας για να αντέξει όλο αυτό το φιάσκο. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι όντως οξύμωρο να λες σε 50άρηδες και άνω ότι τα επόμενα χρόνια θα βελτιωθεί η κατάσταση όταν πρώτον οι ίδιοι φταίνε για τα χάλια αυτά και δεύτερον κάποιοι από αυτούς δε θα προλάβουν να δουν την πολυπόθητη βελτίωση. Άρα το μήνυμα απευθύνεται στους μικρότερους. Με τις προηγούμενες γενιές το μήνυμα έπιασε τόπο, "σκάστε, δουλεύετε και πληρώνετε τα σκάνδαλα και τις μίζες". Γιατί να μην πιάσει και με τις νέες; Έλα μου όμως που αρκετοί από αυτούς τους νέους δε θα μείνουν στη χώρα για να τους ακούνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άρα να μην στάξω τα ευρουλάκια μου στον Ρομπέν,ε;;; Ήθελε να το δει η κοπέλα...
    Καλά για τον Ρομπέν του ΠΑΣΟΚ δεν έχω να πω τίποτα. Οι άνθρωποι έχουν αυτοαναιρεθεί μόνοι τους. Όσοι συνεχίζουν να τους υποστηρίζουν είναι τραγικά ανεγκέφαλοι ή λαμόγια.
    Και εννοείται ότι τώρα με την κρίση πρέπει να ψάξουμε τρόπους, εκτός από την διαμαρτυρία. Η αλήθεια είναι ότι βέβαια εδώ στην Καταλωνία ο κόσμος γενικά δεν χαρακτηρίζεται σαν σπάταλος, και γενικά πρόσεχαν τα χρήμτα τους, αλλά τώρα ένα παραπάνω! Όμως, τώρα με τις περικοπές του Θαπατέρο ετοιμάζονται για μεγάλες απεργίες και πορείες!
    Καλά ο Λοβέρδος θα μείνει στην Ιστορία για την μαλακία που πέταξε!
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΡΕ ΛΟΒΕΡΔΟ... αφου δεν σου πάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. elva,πολυ ευστοχη η παρομοιωση με το ΠΑΣΟΚ κ τον Ρασελ Κροου,φιλοι που ειδαν τη ταινια μου ειπαν τα χειροτερα λογια[ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟ Κ ΩΣ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ DIMOS EL GREC..ΜΑΚΡΥΑ!ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΡΙΝΤΛΕΙ ΣΚΟΤ!]

    Συγκλονιστικα τα λογια του Παπαδιαμαντη.Η μηπως παρωχημενος λογος κ αντιδραστικος?μαλλον το δευτερο,αλλωστε εμεις θα φταιμε που κατι δε καταλαβαινουμε,δε μπορει,
    ολη αυτη η νεοφιλελευθερη λαιλαπα,ολη αυτη η οργουελιανη κοινωνια που ετοιμαζουν,
    θα οφειλεται σε παρανοηση μας,
    μαλλον δε βλεπουμε τη great picture την οποια βεβαια βλεπουν οι ηγετες μας,
    απο τον ΓΑΠ μεχρι τον Θαπατερο κ τον Σιλβιο[ΜΠΡΡΡ]!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτους τους ανθρωπους με τις ομοειδεις αποψεις, που αραγε τους βρισκει το Βημα και το καθε Βημα;;;
    Δεν ειναι περιεργο που παντα σε περιοδους δυσκολες, βρισκονται καποιοι εντελως τυχαια και λενε να κανουμε υπομονη και αυτοσυγκρατηση;;;

    Αλλά κατι παρομοιο δεν ειναι και το σχολιο παραπανω;
    "Λυπάμαι. Αν σκεφτείς πως και η μόνη εναλλακτική θα είναι της ΝΔ, μια από τα ίδια..
    Χρειάζονται πλέον αντιστάσεις κυρίως στην προσωπική καθημερινή ζωή του καθένα μας για να αντέξει όλο αυτό το φιάσκο"

    Δεν ανοιγω διαλογο, αλλά και δεν μπορω να μη σχολιασω.
    Η λυση δεν ειναι να προσπαθησουμε ο καθενας ατομικα για την παρτη του, αλλά επιτελους να πολεμησουμε για ενα συλλογικο καλο.

    Για το οτι η μονη εναλλακτικη ειναι η ΝΔ, το αφηνω ασχολιαστο. Γιατι σεβομαι το χωρο που με φιλοξενει και αφηνω σχολιο.
    Και γιατι ο,τι "λαμπει" δεν ειναι χρυσος, μπορει να ειναι και επιχρυσωμενο μπακιρι.



    Καλησπερα Ελβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ αντωνης : Μπορεί να μην υπάρχει πρόθεση διαλόγου λοιπόν, αφού όμως αναφέρθηκες σε μένα, απλά να πω πως δεν κατάλαβες καθόλου τι εννοούσα.
    Μια δεύτερη προσπάθεια ίσως σε βοηθήσει. Αν η Ελβα (ή κάποιος άλλο δε κατάλαβε) τι ακριβώς εννοώ όταν αναφέρομαι σε "Χρειάζονται πλέον αντιστάσεις κυρίως στην προσωπική καθημερινή ζωή του καθένα μας για να αντέξει όλο αυτό το φιάσκο"
    και "η μόνη εναλλακτική θα είναι της ΝΔ, μια από τα ίδια.."
    ευχαριστως να το εξηγήσω.
    Από την άλλη Αντώνη μου, ο καθένας μας εδώ, όπως και παντού, κρίνεται από τη ζωή του, τις αντιδράσεις κ συμπεριφορά του. Σε ευχαριστώ. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξηγησε το, τι θες; Παρακάλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος24.5.10

    Elva, θερμή καλησπέρα και πολλές πολλές ευχαριστίες που με "έβαλες" και εμένα στην όμορφη συντροφιά σας.
    (με το σχόλιό σου στο μπλογκ μου)

    Πιο πολύ χαίρομαι και το άρθρο σου, αλλά και τα σχόλια που διαβάζω.

    Να μου επιτραπεί μόνο (αυτή τη φορά) να προσθέσω κι εγώ μια μικρή άποψη.

    - Το χειρότερο που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια το ΠΑ"ΣΟ"Κ είναι ότι διέλυσε τα όνειρά μας, μας αποχαύνωσε, έκαψε τις ελπίδες μας ... και πιο πολύ ευνούχισε τη νεολαία !

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εξηγω οσο πιο απλα.. Μόνο χαζή ή πολύ κακοπροαίρετη θα ήμουν αν εννοούσα να προσέξει ο "καθενας ατομικα για την παρτη του". Κάτι τέτοιο δε με εκφράζει καθολου ως σταση ζωης γενικως, παρερμήνευσευς εντελώς. Το αντίθετο, να δουλέψει ο καθένας το μέσα του, γιατί η πραγματική αλλαγή έρχεται μόνο αν αλλάξουμε εμείς πρώτα, ο καθένας ως άτομο. Να ψάξουμε να βρούμε ο καθένας τις προσωπικές μας αντιστάσεις... και εδω φυσικα ΔΕΝ εννοω τις υλικες, μα τις πνευματικες, μέχρι κάποια ηλικία όλοι οφείλουμε (στους εαυτούς μας πρωτα να ξερουμε ποιες ειναι -για εμας- αυτες), μέσω αυτών έπειτα θα μπορούμε να συνυπάρξουμε ως σύνολο με ομοιδεάτες, τότε μόνο ξεχωρίζουμε από την μάζα που ακολουθεί πιστά, ψηφίζει τους ίδιους συνέχεια, κλπ κλπ. Η μεγαλυτερη ηττα ειναι να χασεις ολα αυτα που σου δινουν δυναμη, και να αναλωνεσε αδικως και στο τελος να μην εχεις καν κρίση.
    Και εδώ βρίσκεται κ η ερμηνεια στο β).. οπως ξερουμε, για 10ετιες δυο κομματα συγκεντρωνουν την εξουσια, αυτη τη στιγμη δεν διαφαινεται η δημιουργια καποιου ..ελπιδοφορου νεου κομματος, πολιτικου σκηνικου. Το αντιθετο. Δεν εννοουσα λοιπόν οτι η καλυτερη προταση απο το πασοκ ειναι η νδ, αλλά ότι είναι πολύ απογοητευτικό (προσωπικά για μένα) ότι αν πέσει το πασοκ, τότε ίσως πρωθυπ. γινει ο σαμαρας. Προσωπικες αποψεις. Αυτα όσο πιο απλά, συντομα. Ελπίζω να εγινα τωρα κατανοητη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχαριστω για την απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα σε όλους και όλες. Η κατάσταση (αν αλλάξει) θα αλλάξει όταν συνειδητοποιήσουμε ότι με τις επιλογές μας, συμβάλαμε να οδηγηθεί η οικονομία σ' αυτό το χάλι. Επιλογές που κάναμε σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο. Ο Σαμαράς είναι τόσο σοβαρός, ώστε τη μέρα που καταψήφιζε τα μέτρα, διαβεβαίωνε το Μπαρόζο ότι, αν εκλεγεί, θα τα τηρήσει απαρέγκλιτα. Γι' αυτό τον στηρίζουν στοιχεία σαν το Ζήση του ANTINEWS.
    Μόνο αν πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, θα αλλάξουν τα πράγματα. Κάτι για το οποίο δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν θα είχα αντίρρηση να δουλεύω σαράντα χρόνια αν:
    1.Είχα αξιοπρεπή επαγγελματικό βίο,με ανάλογες αποδοχές,δυνατότητες ανέλιξης αν το αξίζω και πιθανότητα πραγμάτωσης ονείρων αν το παλέψω.
    2.Είχα ουσιαστική υγειονομική περίθαλψη και υψηλού επιπέδου παιδεία γαι τα παιδιά μου.
    3.Είχα επαρκή ελεύθερο χρόνο και τα μέσα ν'ασχοληθώ με την οικογένειά μου και τον εαυτό μου.
    4.Η επερχόμενη σύνταξη δεν καταβαράθρωνε το βιοτικό μου επίπεδο.
    Ε,ναι.Τότε θα στεναχωριόμουν να βγω στη σύνταξη προ της τεσσαρακονταετίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νομίζω πως η περίπτωση του ΠΑΣΟΚ τειαρίαζει περισσότερο με τον Ρομπέν των Δασών του Μελ Μπρουκς: http://www.imdb.com/title/tt0107977/.

    varometro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Laplace

    Καλημερα και καλη εβδομαδα!
    Μιλαμε για "παιδια-μαλαματα" ετσι; ;)
    Δεν ηξερα οτι οι… 'ανωνυμοi' στα blogs εκτος απ το οτι βριζουν και συκοφαντουν εφθασαν και να....
    "απειλουν ακομα και με δολοφονια (!!)οποιον κανει κριτικη", oπως λες! Maffia δλδ! Εγω θεωρω και τα δυο μεγαλα κομματα εξ ισου υπευθυνα για το χάλι αυτης της χωρας και οσο πιο συντομα μας αδειασουν τη γωνια τοσο το καλυτερο για τους εργαζομενους που εχουν πια εντελως απογοητευτει με αυτα που ακουνε καθημερινα...Ας αφησουμε τη νεολαια που αντι να εχει ιδανικα εχει να αντιμετωπισει ....χρεη και ανεργια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Roadartist

    Σ ευχαριστω φιλη, road και να πω με την ευκαιρια οτι για εμενα που γνωριζω τις αποψεις σου ηταν ξεκαθαρο οτι το ειπες ειρωνικα! Καλα εκανες ομως και το ξεκαθαρισες μετα, ωστε να μην υπαρχουν αμφιβολιες για το τι εννοουσες. Μαλιστα οποιος θελει μπορει και απο το blog σου να δει το τροπο σκεψης σου και να καταλαβει περισσοτερα.
    Φιλιά κι απο εμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημερα Μανο

    Οχι μονο οξυμωρο, κουμπαρε μου, εγω θα ελεγα οτι ειναι πολυ εκνευριστικο το οτι συνεχιζουν τα δυο αυτα κομματα να λενε ο τι ακριβως ελεγαν ολα αυτα τα χρονια blah blah ότι "τα επόμενα χρόνια θα βελτιωθεί η κατάσταση" όταν οπως σωστα λες οι ίδιοι φταίνε για τα χάλια αυτά και οτι κάποιοι από αυτούς δε θα προλάβουν να δουν την "πολυπόθητη βελτίωση" που μονο βελτιωση δε θα ειναι για τους εργαζομενους. Φυσικα και το μήνυμα τους απευθύνεται στους μικρότερους που οπως σωστα παλι λες "αρκετοί από αυτούς δε θα μείνουν στη χώρα για να τους ακούνε"...Μηπως αυτο θελουν; Να διωξουν οσους δε συμφωνουν; Ωραια σχεδια και προοπτικες για τους νεους εχουν, ομως....Μονο οι γεροι θα μεινουν στην Ελλαδα τελικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σου Δημο

    Mακρια απο Ρομπέν, πες το και στη κοπέλα που της αρεσε ο Russel! ;))
    Σωστα, οτι οι άνθρωποι αυτοι "έχουν αυτοαναιρεθεί μόνοι τους και οτι οσοι συνεχίζουν να τους υποστηρίζουν είναι τραγικά ανεγκέφαλοι ή λαμόγια".
    Εγω παντως πιστευω οτι ειδικα τωρα με την κρίση πρέπει πανω απ ολα να διαμαρτυρομαστε! Οσο για τις περικοπές του Θαπατέρο θα φερουν σιγουρα και εκει μεγάλες απεργίες και πορείες και βασιζομαστε σ εσενα για αντικειμενικο ρεπορταζ επειδη τα ΜΜΕξαπατησης θα μας πουνε και παλι οτι ηταν τρεις κι ο κουκος στις πορειες... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kαλως τον celin

    Χαχα! Και εδω την εθαψαν τη ταινια με τον Russel που δεν πειθει....Ξεκινησε με ηρωικες φιγουρες, Gladiator , τωρα...Robin Hood ! Tι αλλο μετα;; Genghis Khan; χαχα
    Kαλα εκανες και προειδοποιησες τον Δημο! :)
    Ο Παπαδιαμαντης τα ειπε αλλα μερικοι διαλεγουν να μην ακουνε πολλες φορες. Ναι, εμεις φταιμε που δεν εχουμε τα ιδια...οραματα α λα ...Θαπατερο, Σιλβιο και ΓΑΠ! Bλεπεις ειμαστε και..αχαριστοι, τοσα και τοσα ..κοβουν (εεε κανουν) ηθελα να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημερα αντωνη

    Λοιπον τα ιδια σκεφτομουν κι εγω..
    Που τους βρισκουν τους υπομονετικους και τους ...αυτοσυγκρατουμενους;; :)

    Οσο για τα σχολια με τη φιλη Roadartist νομιζω οτι δε χρειαζεται να προσθεσω τιποτα αλλο αφου τα ειπατε εσεις και πιστευω λυθηκε ετσι οποια παρεξηγηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλως τον faro

    Και βεβαια με το να καις τις ελπιδες και μαλιστα των νεων ειναι οντως το χειρότερο που μπορει να κανει ενα κομμα, που μεχρι τωρα δηλωνε οτι θα σταθει στο ..πλευρο των αδικημενων(!!) Με το τροπο ομως που λενε οτι "στεκονται" μας... σπρωχνουν ολοταχως στο γκρεμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα Swell

    Συμφωνω φυσικα οτι πολιτικα ειμαστε οι επιλογές που καναμε και ετσι ηθελημενα η αθελα συμβάλαμε να οδηγηθεί η οικονομία σ' αυτό το χάλι. Δεν εχω καμμια εμπιστοσυνη ουτε στον Σαμαρα ουτε σε κανενα προσωπο απο τα δυο κομματα. Τα προσωπα πολυ λιγο ρολο παιζουν στις πολιτικες και αυτο θα επρεπε να το ειχαν καταλαβει ολοι οσοι εξακολουθουν να νομιζουν οτι αν ψηφισουν καποιον αλλο με ...ωραιο ντυσιμο και χαμογελο (μπλιαξ!!) σωθηκαμε! Σωστο το οτι μόνο αν πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, θα αλλάξουν τα πράγματα, αλλα και εγω βλεπω οτι αργει, βρε Swell..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητε μας Σελιτσάνε

    Που χαθηκατε εσεις; ;)
    Δεν θα είχατε αντίρρηση να δουλεύετε σαράντα χρόνια αν:
    1.Μενατε Σουηδια
    2.Μενατε Νορβηγια
    3.Μενατε Νορβηγια
    4.Μενατε Νορβηγια

    Μαζι σας κι εγω! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλως το varometro

    Πως φαινεται,oμως,οτι εσεις...
    παρακολουθειτε ΚΑΙ κινηματογραφο, αλλα ΚΑΙ..μοδα!(Σεξυ κι οποιος.. αντεξει, λοιπον, τα εν λογω "παιδιά"!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν ξέρω αν είμαι μακρυά νυχτωμένος και ρομαντικά ηλίθιος αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι θα ήθελα να τα είχα όλ'αυτά και:
    1.Να έμενα Ελλάδα
    2.Να έμενα Ελλάδα
    3.Να έμενα Ελλάδα
    4.Να έμενα Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σελιτσάνε

    Καθολου μακρια ...νυχτωμενος δεν ειστε.Ολοι αυτο θελουμε, απλα προς το παρον με αυτους που μας...
    κυβερνουν ειμαστε τοσο μακρια στο να πετυχουμε ολα αυτα, οσο ειναι η αποσταση απο Ελλαδα στη...Νορβηγια!;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα Έλβα!

    Δεν είδα το "Ρομπέν", για να τιμωρήσω τον εαυτό μου που ξόδεψε 15 ευρώ για να δει την τρισάθλια "Τιτανομαχία" πριν από 2 μήνες περίπου. Δεν έχω πάντως κάποιο λόγο να πιστεύω πως δεν ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ επιτυχημένη η παρομοίωση!

    Σκεφτόμουν να επεκτείνω το σχόλιό μου, αλλά ακούγοντας την #@@#$%$$%# του Λοβέρδου δεν είμαι σε θέση να σκεφτώ λογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπερα SkinLikeSand

    Επικες ταινιες ετσι; ;)
    Παντως το Robin Hood το 'εθαψαν' εδω οι κριτικοι και φανταζομαι παντου πανω-κατω την ιδια γνωμη θα ειχαν..
    Δεν ειχες ξαναδει το clip ουτε ειχες ακουσει το αποφθεγμα; Καλα, εγω που μενω μακρια θα σας ενημερωνω; ;)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Με αυτα που βλεπω να γινονται μερικες φορες απελπιζομαι, ή γινομαι εξω φρενων...
    Πως να μην απελπιστω οταν βλεπω το (πολυ) κοσμο να μην λεει τιποτα οταν βλεπει για παραδειγμα, την κυβερνηση να κατασπαταλα τα χρηματα των φορολογουμενων και να στελνει "κυβερνητικο τζετ" για να φερει το Αγιο Φως απο τα Ιεροσολυμα;;;
    Και μετα καθονται οι διαφοροι "ελληνες της διανοησης" και λενε οτι "το Ιραν ειναι Θεοκρατικη χωρα"... και η Ελλαδα τι ειναι;;; η χωρα της προοδου και της ελευθερης σκεψης;;;
    Εγω θα ηθελα να δω το "κυβερνητικο τζετ" να πεταει και να πηγαινει σε ενα απομακρο ελληνικο νησι για να βοηθησει στη γρηγορη μετακινηση ενος παιδιου που εχει αμεση αναγκη ιατρικης βοηθειας, και οχι να φερνει το Αγιο Φως απο τα Ιεροσολυμα για να μας φωτισει...
    Τρομαρα να μας ερθει ποια φωτιση;;; Στα σκοταδια μας εχουν κλεισμενους ακομα... στα σκοταδια... γιατι στα σκοταδια οι ανθρωποι -οπως λες και συ Elva- ειναι πιο ευκολο να "συνεχιζουν τη ζωη τους, σα να ...μη συμβαινει τιποτα και σα να μην τους αγγιξε τιποτα...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Kαλησπερα Εphemeron

    Εχεις δικιο που αγανακτεις με oσα ακουμε κατα καιρους οτι γινονται στην Ελλαδα και η μονη..γιατρεια πια ειναι η απαλλαγη μας απο αυτους που στελνουν μεχρι και...ιδιωτικα αεροπλανα για να φερουν το Αγιο Φως απο τα Ιεροσολυμα! (Ακουσα οτι αυτο το ειχαν κανει οι προηγουμενοι,αλλα και οι τωρινοι δεν πανε πισω,αφου
    και γι αυτους ακουμε διαφορα καθε μερα...)

    Υ.Γ Το ...φως στα μυαλα οσων, ακομα, δεν αγανακτουν, απο που το φερνουν; ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. «Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής Αντίχριστος. Αυτή γεννά την αδικίαν, αυτή τρέφει την κακουργίαν, αυτή φθείρει σώματα και ψυχάς.Αυτή παράγει την κοινωνικήν σηπεδόνα. Αυτή καταστρέφει κοινωνίας νεοπαγείς». (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, «Οι Χαλασοχώρηδες»)

    συγκρατώ αυτά τα λόγια!
    έχω χάσει την ελπίδα..
    τι και ποιον να πιστέψω.

    θερμές ευχές στον Βορρά,
    να μη γίνει σαν κι εμας..
    αργά ή γρήγορα,βέβαια, όλοι θα πάρουν θέση..
    τις καλησπέρες μου!

    υγ, μια φίλη μου θα εγκατασταθεί μόνιμα Στοκχόλμη, να μου την προσέχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. η απληστία είναι νομίζω η βασική πηγή της πλουτοκρατίας (μια άλλη θα μπορούσε να είναι η ανασφάλεια) και πράγματι ένας 'αντίχριστος' - πάντως με εντυπωσίασε ο παπαδιαμάντης.

    αυτό που ακόμα μου λείπει - για το τώρα που ζούμε - είναι συγκεκριμένες και πρακτικές προτάσεις (και δεν εννοώ ακόμα περισσότερες πορείες διαμαρτυρίας).

    φιλιά!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλως τον Γαληνό

    Αν ο Βορράς εμπιστευεται πολιτικους του τυπου που εχουμε στο Νοτο ειναι σιγουρο οτι εκει θα καταληξει..
    Απο εμας εξαρταται να μην επιτρεπουμε να μας παραπλανουν.

    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τούτο το οξύμωρο έχω να καταθέσω εδώ: κατηγορούμε ο ένας τον άλλο κι όλοι τον εαυτό μας για το ότι τους ανεχθήκαμε τόσα χρόνια κι είναι αυτό κομμάτι της συλλογικής ευθύνης, που έχουμε.
    Συνεχίζουμε, ωστόσο, να το κάνουμε. Μας πλασάρουν φοβερά ψέματα κι ώς τώρα τους ακούμε σχεδόν με απάθεια...
    Ώς πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Kαλημερα φιλε sCaTterBraiN

    Ο Παπαδιαμάντης οντως και εμενα με εντυπωσιασε οταν διαβασε αυτο το αποσπασμα. Φαινεται οτι δε μας εμαθαν ολα οσα επρεπε γι αυτον στο σχολειο ;)

    Ποτάσεις παντα υπαρχουν αλλα δεν κινουνται στα πλαισια τα δικα τους και φυσικα πως μπορουν να εφαρμοστουν χωρις διαμαρτυριες για οσα μας επεβαλλαν; Eτσι με τα λογια θα παρουν τα μετρα πισω;

    Λιγο ..'food for thought' και τα ξαναλεμε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλημερα φιλε Αστεροειδη

    Οτι μας πλασάρουν φοβερά ψέματα κι οτι καποιοι τους ακούνε με.. ''απάθεια'' ειναι γεγονος, αλλα ευτυχως οχι ολοι! Δεν νομιζω οτι καποιοι απο εμας (βαζω και εσενα μεσα) και μεσω των blogs, αλλα και μεσα σε παρεες, συζητησεις κλπ ειμαστε τοσο ..απαθεις!
    Να μη μιλησουμε και για τις χιλιαδες κοσμο που βγαινει στους δρομους καθε φορα και διαμαρτυρεται. Απο εκει και περα νομιζω ομως οτι ειναι και ζητημα του καθενος μας, πια, αν και κατα ποσο ανεχεται και θα ανεχεται και για τα επομενα χρονια τη κατάργηση εργατικών και ασφαλιστικων δικαιωμάτων και τις περικοπες μισθων και συνταξεων. Η λυση ειναι να τους ματαιωσουμε τα μαυρα σχεδια που εχουν για εμας, τι αλλο μενει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Sorry αλλά αυτός ο τύπος απο τους 5 που προσαρμοζονται στην κρίση και λέει οτι αναβάλλει οικογένεια και γάμο, πόσο τραγικός είναι;;
    Γιατί πρέπει να θησιάζουμε τις ζωές μας πάντα στο βωμό των μηδενικών; Γιατί τα μηδενικά να πιάνουν πάντα τόσο χώρο στο μυαλό μας, λόγω σχήματος;
    Θέλω να ανοίξω τα μάτια μου, να δω καθαρά και να περπατήσω. Νιώθω τόσο κουρασμένη απο όλη αυτή τη θολούρα, όλα τα ψέμματα και την αβεβαιότητα.
    Το τραγούδι που διάλεξες, τόσο ωραίο. Και αυτή την εικόνα στην κεφαλή του μπλογκ σου δε χορταίνω να την κοιτάζω κάθε φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)