2.6.10

Αντιδράσεις από ένα…διαστημόπλοιο!!

"H ζωη στον πλανητη αυτο ειναι ενα πραγμα μυστηριο" θα ελεγαν οσοι…εξωγηινοι ακομη δε βαρεθηκαν το ανυποφορο-πλεον-ειδος μας και συνεχιζουν, για καποιο ακατανοητο, για εμενα-τουλαχιστον-λογο, να μας παρακολουθουν….Ετσι, εχοντας ανοικτους τους..δεκτες τους ακουνε διαφορες ειδησεις και παρατηρουν ορισμενες αντιδρασεις:

1. Το ΝΑΤΟ (μαζι και ο ΟΗΕ και η ΕΕ) ζητησαν άμεση απελευθέρωση των κρατούμενων από το Ισραήλ! Τελικα μηπως πρεπει να ..."γραψουμε" επιτελους ολους τους αλλους και να αρχισουμε κατευθειαν συνομιλιες αποκλειστικα με το ...Iσραηλ, για oλοκληρο τον πλανητη Γη, σκεφτηκαν, στο...διαστημοπλοιο.
 
2. Παρελθον οι συνταξεις στην Ελλαδα! Κάτω από 500 ευρώ και μάλιστα μετά από 40 χρόνια δουλειάς....
Στο ακουσμα της ειδησης μια ηλικωμενη γυναικα ακουστηκε να φωναζει στο τηλεφωνο της: ''Τη πατησαμε και με τους δεξιους, τη πατησαμε και με τους...σοσιαληστες, τωρα τι να ψηφισω, Μακη μου; Ποιον; Αυτον που τα εχει βαλει με τους...μεταναστες; Ε, και ποιος θα ερχεται να με ξε.....τοτε; Εσυ, ή μηπως η προκομενη η γυναικα σου''; Νο comments, απο το...διαστημοπλοιο.

Βetter late than never....Δεν το περιμεναμε, ομως, οτι θα ακουγαμε τετοια δηλωση απο αυτους εκει με τα τοσα σκανδαλα κακοποιησης παιδιων...Ποιος καταλαβαινει ομως, το ανθρωπινο ειδος; ... Ισως, μ αυτο το τροπο να ζητανε ...εμμεση αφεση αμαρτιων,  αν δεν κρυβεται κατι αλλο, ειπαν απο το......διαστημοπλοιο.

4. Τιτλοι ειδησεων: Η αρνητικη εικονα μιας χωρας στο εξωτερικο και πως να την αντιστρεψετε. Οριστε, ειπαν απο το διαστημοπλοιο , να τι καλη ιδεα ειχαν καποιοι απο το ΠΑΣΟΚ...Γιατι, αραγε, δεν τους αφησαν να τη πραγματοποιησουν; 

5. Γιατι, ομως, αναρρωτηθηκαν απο το διαστημοπλοιο (και παλι), ενω μετα την επιθεση στο Στολο Ελευθεριας, οι Ελληνες συνεχιζουν τη στρατιωτικη τους συνεργασια με το Ισραηλ, παρα ...διεκοψαν μια και μονο φαση απο την αεροπορικη ασκηση; Ποιος καταλαβαινει  τι γινεται , πια στην Ελλαδα, ειπαν.......


Τωρα, αγαπητοι ...Ε.Τ.s, που δε τα ξερετε και τοσο καλα, εμεις σκοπευουμε να παιξουμε ακομη μεγαλυτερο ρολο στη περιοχη! Aναβαθμιστηκαμε, (one step up!) στα παζαρια των μεγαλων και ελπιζουμε να μας χτυπησουν τη πλατη, φιλικα, βεβαια, αλλα μ αυτες τις …(λυκο)φιλιες ποτε δε μπορεις να ξερεις τι σου ξημερωνει.....

                                                                   Sign-off, guys....


Στιχοι: Woody Guthrie

45 σχόλια:

  1. Μέχρι και οι εξωγήινοι θα τρελαινόταν!!! :Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρκετά είδα και άκουσα, τώρα... Beam me up, Elva!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Elva καλημερα,απο την ζεστη αθηνα, οταν τελειωσουν τα ''πειραματα'' τους οι εξωγηινοι και φυγουν, στο διαγαλαξιακο συνεδριο που θα γινει, το μοναδικο θεμα συζητησης θα ειναι το ηθικο αναστημα των υποτελων και των εκλεγμενων απο αυτους κυβερνησεων, εκει που θα τα βρισκουν μπαστουνια ειναι ''αυτοι'' οι ''διαφορετικοι'' σε καθε χωρα που προσπαθουν να κρατησουν το κεφαλι ψηλα, θα ''ειναι'' σπουδαια εμπειρια η παρακολουθηση ενος τετοιου συνεδριου [λιακοπουλοι γιναμε], η υποτελεια στην Ελλαδα απεκτησε ονομα, μαγια τσοκλη[μεσα]-γ. παπανδρεου[εξω].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελείως απογοητευτικό, Ελβα. Γιατί σημαίνει ότι οι Ε.Τ. δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν. Τραγικό είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχήν ο όρος "σύνταξη" είναι πλέον λάθος. Βοήθημα γηρατιών από και μπρος.

    Από ότι κατάλαβα, συμφέρει πιο πολύ να βγεις στο εξωτερικό και να δουλέψεις 10 χρόνια και μετά να ξαναγυρίσεις. Τα ίδια λεφτά θα πάρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταπληκτική η ατάκα της κυρίας για τους μετανάστες. Το μόνο που δεν σκέφτηκε είναι ότι σε λίγο μπορεί να ψάχνει για μια παρόμοια δουλειά στη Γερμανία και να μην τη πέρνουνε λόγω έλλειψης ...τυπικών προσόντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ρωτάτε τους ΕΤ μήπως θέλουν κάποιον να τους καθαρίζει ή να τους φτιάχνει τον κήπο ή,τέλος πάντων,να τους φέρνει τους καφέδες;(Τα ένσημα δέν είναι απαραίτητα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. elva,
    απολαυστικο το κειμενο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εισαι εκπληκτικά εφευρηματική για να εκδηλώσεις την υποκρισία του κόσμου μας...
    Γεια σου Ελβάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ευρηματική και έξυπνη ανάρτηση έτσι για να σπάζουμε τη μονοτονία.
    Μπράβο Ελβάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χαχα βρε λες γι αυτό να μην έρχονται οι εξωγήινοι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολυ ωραιο post!
    Εγω ακομα περιμενω να ακουσω απο διαφορους Αμερικανους πολιτικους τη γνωμη τους για οτι εγινε με το Ισραηλ...
    Υπαρχουν μερικοι, οπως ο (gay) Δημοκρατικος πολιτικος Barney Frank που ειπαν κάτι τις...

    http://www.huffingtonpost.com/2010/06/02/barney-frank-as-a-jew-ashamed_n_597331.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλα τα σημεία μια χαρά. Στο 4 όμως, το έψαξα λίγο παραπάνω και η αλήθεια είναι πως τα έχω πάρει κρανίο πολύ άσχημα, σε σημείο που προσπαθώ να χαλαρώσω λίγο μπας και γράψω σχετική ανάρτηση. Διότι τελικά δεν χρειαζόμαστε ούτε ΔΝΤ, ούτε ΕΕ, ούτε ΕΚΤ για να πιάσουμε πάτο. Τα καταφέρνουμε και μόνοι μας μία χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ ellinaki,
    πολυ σωστα το λες... "τελικά δεν χρειαζόμαστε ούτε ΔΝΤ, ούτε ΕΕ, ούτε ΕΚΤ για να πιάσουμε πάτο"
    Αλλα... ειναι καποιοι,( κυβερνησεις, τραπεζες, εκκλησιες, ) που δεν γουσταρουν να δουν το κοσμο να πιασει πατο απο μονος του, γιατι ετσι δεν θα βγαλουν χρημα...
    Θελουν να δουν το κοσμο να δουλευει για αυτους και συνεχως να χρωσταει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κρύβε λόγια Κουμπάρα, γιατί αν συνδυαστούν το 2 με το 3, θα ξεκινήσουν οι Ισραηλινοί να εξάγουν τους πολυπαθείς Παλαιστινίους για το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Ephemeron

    Συμφωνούμε απόλυτα. Μπορούμε τώρα να διαχωρίσουμε τη Λωζάνη από την Κοζάνη; Γιατί με τα μαλλιοκούβαρα ιδεολογίας, πράξης και διαφορετικών συμβάντων, το χάσαμε το τρένο πατριώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ ellinaki,
    Μενω σε ενα σπιτι 125 τ.μ. μεσα σε μια αυλη 1.000 τ.μ. με καταπληκτικη θεα κατω στη πεδιαδα, το απεκτησα με τον ιδρωτα μου και το αιμα μου, και εφτασα ως εδω επειδη δεν "πιστεψα" κανενα που μου υποσχεθηκε "λαγους και πετραχιλια", και ουτε βασιστηκα σε λεφτα του μπαμπα και της μαμας... Οταν εφυγα απο την Ελλαδα ειχα μονο μια μικρη βαλιτσα και τιποτα παραπανω...
    Για πεστο αυτο σημερα σε ενα νεο για να σε φτυσει στη μουρη...
    Ολοι γουσταρουν την ασφαλεια φιλε μου... και τιποτα παραπανω...
    Δυστυχως αλλη μια φορα... πολλα, παρα πολλα λογια και... σχεδον καμια πραξη...

    Δυστυχως πηρε χρονια για να καταλαβω αυτο που ειπε "καποιος", αλλα τελικα νομιζω το καταλαβα...
    "Για τον εργατη η δουλια δεν ειναι μερος της ζωης του, αλλα ειναι το να θυσιαζει την ζωη του"
    Νομιζω οτι το καταλαβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Ephemeron

    Φυσικά και σε τιμάνε αυτά που λες, αλλά δεν διαφέρουν σε κάτι με αυτά που πιστεύω και εγώ. Ενδεχομένως να μιλάμε για κάτι διαφορετικό. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημερα Δημο

    Nα πω οτι εχεις δικιο, τωρα; :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kαλως τον Iptameno Ollando απο Αμστερνταμ! ;)

    Will do! ;)"Live well and prosper."!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φιλε Δημητρη

    Καλημερα, απο την- επιτελους -καλοκαιρινη Στοκχολμη! Tελικα εκει που θα τα βρισκουν μπαστουνια ειναι ''αυτοι'' οι ''διαφορετικοι'' που λες και που ευτυχως υπαρχουν σε καθε χωρα και προσπαθουν να κρατησουν το κεφαλι ψηλα. Αυτο με την υποτελεια στην Ελλαδα εχει..ιστορια, γιατι ν αλλαξουν τωρα και να χαλασουν τη...
    συνταγη ΤΟΥΣ; ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γεια σου Swell

    Μετα λεμε ΑΥΤΟΥΣ ...παραξενους, ακατανοητους και ...επικινδυνους! Εδω εχουμε πληθωρα γηινων που κανουν ακομη χειροτερα και σε καθημερινη βαση μαλιστα!........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημερα Saq

    Σιγουρα ο όρος "σύνταξη" είναι... ευφημισμος! Επιδομα ανεργιας ειναι ο πιο σωστος ορος ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φιλε ΑΕΡΙΚΟ

    Η κυρια του παραδειγματος ειναι πλεον μεγαλη και για..Γερμανια! Νιατα θελουν αυτοι και μαλιστα τα δικα μας, κυριως για δουλειες με .....καθαριοτητα! Να μη τους κανουμε τη χαρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημερα Σελιτσάνε

    Να τους ρωτησουμε τοτε! ;) Tωρα που δε χρειαζεται ουτε...βιζα, ουτε ενσημα, μας θελουν και πολυ μαλιστα! Κοιταξτε ομως να μην ιδρυσετε κανενα σωματειο, εκει, γιατι δε σας βλεπω καθολου καλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φιλε celin

    Να σαι καλα! :)
    Πολλους χαιρετισμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημερα kariatidaμου

    Μην ευχαριστεις εμενα, αλλα αυτους που μου εδωσαν την...εμπνευση! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γεια σου φιλε navarino

    Να σαι καλα και να τα λεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεια σου Κλείτωρ

    Τιποτα δεν αποκλειεται! ;)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημερα Ephemeron

    Φοβαμαι οτι εδω θα περιμενουμε ακομη ...περισσοτερο, αν δε βαρεθουμε να περιμενουμε δλδ! Μπραβο στον (gay) Δημοκρ. πολιτικο Barney Frank απο Μασσαχουσετη που ειπε τα εξης και σ ευχαριστω για το link!

    "As a Jew,' Israeli treatment of Arabs around some of the West Bank settlements 'makes me ashamed that there would be Jews that would engage in that kind of victimization of a minority."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γεια σου ellinaki

    Ειδικα για το σημειο 4 σου αφησα σχολιο στο δικο σου blog και φυσικα εχουμε διαμετρικα διαφορετικη αποψη περι του τι εστι αξιοπρεπεια μιας χωρας...Το οτι δε χρειαζόμαστε ούτε ΔΝΤ, ούτε ΕΕ, για να πιάσουμε ....πάτο ειναι αληθεια, οταν μαλιστα εχουμε τετοιες κυβερνησεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημερα Μανο

    Λες να ειναι και αυτο ενα μερος του σχεδιου τους; :)
    Παντως θα ελεγα να ξεχασουμε οποια ...πρόγραμματα Βοήθειας στο σπίτι υπηρχαν (και "λειτουργουσαν" κατα καιρους και περιοχες, γιατι απ ο τι εχω ακουσει δεν "λειτουργουσαν" παντου εξ ισου καλα!) "Βοηθεια για να κρατησουμε το σπιτι" θα τα λενε απο δω και περα, κουμπαρε μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εlva όλα καλά όπως τα περιγράφεις ,μήπως όμως πρέπει να δούμε τα πράγματα και από τη πλευρά του Ισραήλ.
    Ενας Ισραηλινός θα έκανε τις παρακάτω σκέψεις:
    1)Ποιός οργάνωσε όλη αυτή την εκξτρατεία?
    2)Ποιός πλήρωσε το οικονομικό κόστος?
    3)Ποιός ο πολιτικός στόχος?
    Η απάντηση είναι εύκολη για τον Ισραηλινούς,απλά είναι οι εχθροί του Ισραήλ πίσω από αυτή την Ιστορία.
    Το ερώτημα τώρα που κάνει ένας πολίτης που δεν ανήκει στο Ισραήλ και προσπαθεί μακριά από κάθε προπαγάνδα από όπου και αν προέρχεται, να εξηγήσει το γεγονός.Ποιοί σε κάποια γραφεία εμνεύστηκαν και σχεδίασαν το ενχείρημα ανθρωπιστική βοήθεια εκθέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή αθώων άοπλων πολιτών απέναντι σε ένοπλους αποφασισμένους και σε ένα λαό που νειώθει ότι απειλείται?Τα θύματα εξυπηρέτησαν τους σκοπούς τους?Αυτός οι αυτοί δεν έχουν όνομα δεν θα έπρεπε να είναι οι γνωστοί πρωταγωνιστές σε αυτό τον αγώνα?
    Δηλαδή είναι επαρκής εξήγηση ότι κάποιοι ευαίσθητοι πολίτες ήθελαν να σπάσουν τον αποκλεισμό του Ισραήλ και κάποιοι εφοπλιστές τους έδωσαν τα πλοία τους για αυτό το σκοπό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γεια σου α Κενταύρου.

    Το να προσπαθησουμε να δουμε τα πραγματα απο τη "πλευρά του Ισραήλ", ειναι μαλλον κατι πολυ γενικο, επειδη και εκει υπαρχουν προοδευτικοι, συντηρητικοι και εθνικοφρονες, οπως φυσικα σε ολες τις χωρες. Οποτε το να λεμε να δουμε και τη "δικη τους πλευρα" δεν ειναι κατι που γινεται αντικειμενικα και γιατι αραγε χρειαζεται να παιξουμε τον... δικηγορο του διαβολου για μια χωρα της οποιας η κυβερνηση ειναι αυταρχικη και ιμπεριαλιστικη;

    Το ποιοι οργάνωσαν την επιχειρηση και το ποιοι πλήρωσαν το οικονομικό κόστος δεν ειναι νομιζω δυσκολο να μαθει κανεις, (αν πρεπει να τα βρει), γιατι για εμενα δεν εχει σημασια ποιος προσπαθει να βοηθησει να σταματησει αυτη η τοσο αδικη μεταχειρηση, απομονωση και εξοντωση ενος λαου, οπως οι Παλαιστινιοι.

    Ποιός ειναι ο πολιτικός στόχος τους θελει και ρωτημα; Απο την αλλη το Ισραήλ δολοφονεί δεκαετίες
    τωρα τον παλαιστινιακό λαό, που αγωνίζονται για να απόκτησουν μια πατρίδα, ενω οι ΗΠΑ και η ΕΕ τους συνδραμουν. Το ΝΑΤΟ ισχυροποιησε το ρόλο του Ισραήλ στη περιοχη και με τους ανταγωνισμους που υπαρχουν τωρα δημιουργηθηκαν επιπλεον προβληματα μεταξυ Ισραήλ και Τουρκίας. Μπορει να δουμε και κλιμάκωση της επιθετικότητας κατά του παλαιστινιακού λαού και αλλων που τους βοηθουν στο να μπορεσουν να ζησουν σαν ανθρωποι και οχι σαν φυλακισμενοι στη Γαζα, οπως χρονια ζουνε, τωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. μήπως τελικά να κλείσουμε μια θέση κι εμείς σε αυτό το διαστημόπλοιο να την κάνουμε για άλλα μέρη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γεια σου φιλε mahler

    Γιατι οχι; ;) Τετοια ..χάλια σαν κι αυτα που ακουμε και βιωνουμε καθημερινα δε νομιζω να υπαρχουν αλλου!

    Υ.Γ Λες να θελει και εκει..'μεσον' για μια θεση; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Elva να διορθώσω το εγχείρημα που εμπνεύστηκα στην εκστρατεία νοιώθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. α Κενταύρου

    Δεν καταλαβα τι εννοεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γεια σου Βόρεια.
    Εγώ δοκιμάζω τη στολή Καραγκουνας- με ενοχλουν λίγο τα φλουριά- για αν πάω να υποδεχτώ τοςυ ξένους στα λιμάνια, μιας που δεν θα πάνε τα παιδιά.

    Στις Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, παρεχονται δωρεάν μαθηματα τσαμικου, καλαματιανού, συρτακι και για τους πιο μερακληδες τουριστες, αλλά και τοςυ πιο συνειδητοποιημένοςυ πολιτες, το ΠΑΣΟΚ παραδιδει δωρεάν και μαθηματα μπελιντανς.

    Σε φιλώ, βιαζομαι γιατί πρέπει να κάνω επαναληψη τα βηματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Έχεις δίκιο που δεν κατάλαβες,διόρθωσα τα ορθογραφικά λάθη στο σχόλιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ξέρεις τι μου θύμισες....

    ...They ran down every lead
    They repeated every test
    They checked out all the data on their lists
    And then, the alien anthropologists
    Admitted they were still perplexed
    But on eliminating every other reason
    For our sad demise
    They logged the only explanation left
    This species has amused itself to death.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημερα φιλη Κατερινα

    Πως πανε οι δοκιμες για τη στολη της...Καραγκουνας (με τα δυσκολα φλουρια;)

    Τι κριμα να ειμαι μακρια και να μη μπορω να κανω και εγω κανενα μαθηματακι χορου,μια και ειναι αυτο που τελικα μας ελειπε...

    Φιλια και προσοχη στα βηματα...μη μπερδευτουμε και χορευουμε αλλα αντι αλλων! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Kαλως τον Jean - Lyc

    Σ ευχαριστω που μου θυμισες ενα αγαπημενο παλιο τραγουδι του Roger Waters ;)

    Toσο πολυ ταιριαζουν οι στιχοι με το πνευμα της εποχης που σκεφτομαι να το κανω αναρτηση για να το ακουσουν/ διαβασουν τους στιχους και αλλοι..

    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπέρα Elva,

    ωραίοι οι εξωγήινοί σου! μήπως να μπούμε και εμείς μέσα στο διαστημόπλοιό τους; Τα ίδια πράγματα φαίνεται να αναρωτιόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλησπερα Mαριανα μου

    Βλεπω πολλοι θελουν να ''κλεισουν θεση'' :) Συνωστισμος..Θα δουμε τι μπορουμε να κανουμε για τις φιλες... ;)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)