26.6.10

Μπραβο στους Σουηδους ναυτεργατες!

Hurra för de svenska Hamnarbetarna! Η Ενωση Σουηδών Ναυτεργατών, (Hamnarbetarförbundet),  ξεκινησε τη περασμενη Τεταρτη μποϊκοτάζ οποιασδήποτε φόρτωσης, ή εκφόρτωσης από πλοία ισραηλινών συμφερόντων και ισραηλινου φορτιου. Ο εκπρόσωπος της ένωσης Rolf Axelsson είπε οτι αυτο αποφασιστηκε "σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη επιδρομή στο "στολισκο της Ελευθεριας" που υποστηριζαμε πριν ακομη να ξεκινησουν.....και τον αποκλεισμο της Λωριδας της Γαζα που πληττει τον άμαχο πληθυσμό".
Το μποϊκοτάζ θα ισχύσει για ολα τα σουηδικα λιμανια για μία εβδομάδα και έχει προγραμματιστεί να λήξει τα μεσάνυχτα 29 Ιουνίου. Υπαρχει πιθανοτητα ομως να υπάρξει νέα απόφαση καθώς στην ανακοίνωσή τους, οι Σουηδοί λιμενεργάτες κανουν κριτικη στο σύνολο της ισραηλινής κατοχικής πολιτικής και ζητούν την ολική και άνευ όρων άρση του εμπάργκο στη Γάζα.

Ο πρόεδρος της ενωσης Björn. Α. Borg προσθεσε οτι η ενωση απηύθυνε έκκληση για διεθνή έρευνα σχετικα με την 31η Μαΐου, την ημερα της επιδρομής απο το ισραηλ που προκάλεσε το θάνατο εννέα ακτιβιστων.

Στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο προεδρος Borg ειπε οτι οι ναυτεργατες πιστευουν οτι η χαλάρωση του αποκλεισμου του Ισραήλ στη Γάζα, που ανακοινωθηκε τη περασμενη Κυριακή, ήταν ανεπαρκής. Έντεκα Σουηδοί, έλαβαν μέρος στο στολίσκο της ελευθεριας συμπεριλαμβανομένoυ και του συγγραφέα Henning Mankell, που ειχε συλληφθει και κρατηθει απο τους ισραηλινους.

28 σχόλια:

  1. Ελβα καλησπέρα, μόνο "μπράβο τους" μπορώ να πω γιατί δείχνουν ότι πέρα από τα αυστηρά συντεχνιακά συμφέροντα, υπάρχουν κι αλλού προβλήματα και μάλιστα πολύ σοβαρότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά μπράβο!
    Διάβασα σήμερα ότι στην Ρουμανία έγινε δικαστικό μπλόκο στα μέτρα που επέβαλε το δντ ως παράνομα.. Εμείς δεν έχουμε δικαιοσύνη άραγε;..
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=4581856

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουν καρύδια!!!!

    Τα συγχαρητήρια μου, αν και δύσκολο να σε διαβάζουν :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χιλια μπραβο..το λεει η καρδια τους
    καλο ΣΚ ελβα..
    καλησπερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο κ σε σενα φιλη elva που μας το γνωστοποιησες,
    ετσι,
    για να αναβουν λιγο τα αιματα παντου στην Ευρωπη!
    περα απο τη χουντα του ΔΝΤ
    [ενα μπραβο κ εδω στα Ρουμανικα Δικαστηρια,
    roadartist,στην ερωτηση σου,απαντω κατηγορηματικα οχι,μακαρι να βρεθει καποιος "τρελος" δικαστης να με διαψευσει]
    εχουμε κ το Ισραηλ,εναν πραγματικο γκανγκστερ της Υφηλιου.Κ πως να τους αντιμετωπισεις με τις πλατες που εχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο τους, μπράβο τους. Αντε και να δούμε.
    Το Ισραήλ μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!!!
    Να'σαι καλά Εlva

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλησπέρα Swell

    Aκριβως επειδη υπαρχουν πολύ σοβαρότερα προβληματα που πηγαζουν απο τη πολιτικη του ισραηλ, οποιαδηποτε προσπαθεια για την αρση του αποκλεισμου του αμαχου πληθυσμου στη Γαζα, ειναι αξιεπαινη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητη φιλη Roadartist

    Μπραβο στη Ρουμανια για την αποφαση τους..Υποφερουν κι εκει οι ανθρωποι με χρονιες καταστασεις φτωχειας, ανεργιας και γενικου μαρασμου της χωρας, ομως κατι κανουν γι αυτο...
    Η σειρα μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλησπέρα Δημο

    Eιναι διεθνιστες, το ιδιο θα εκαναν και για αλλους λαους που αδικουνται με τετοιο τροπο οπως οι Παλαιστινιοι...
    Δεν με πειραζει καθολου που δεν με διαβαζουν οι..ναυτεργατες, αρκει που διαβαζω εγω τι κανουν αυτοι ως Ενωση για το καλο αλλων λαων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλησπέρα Laplace

    Χαιρεται κανεις να μαθαινει οτι καποιοι ξεσηκωνονται για αλλους λαους, οταν βλεπουν την αδικια και την αποσιωπηση θανατων...Στο τελος θα περασει ετσι και αυτο αν δεν υπαρξουν αντιδρασεις σ αυτη την απανθρωπη πραξη του ισραηλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλε celin

    Πραγματι απορει κανεις για τα δικα μας, αλλα και για τις πλατες του ισραηλ σε ολη την υφηλιο. Ποιος τολαμαει να τα βαλει μαζι τους..Γι αυτο τετοιες ενεργειες απο συνδικαλιστες σε αλλες χωρες εχουν αντικτυπο παντου. Διαβαζα οτι και στις ΗΠΑ, στο Σαν Φρανσισκο, σωματεια αποφασισαν να μπουκοταρουν το Ισραηλ. Επιτελους κατι κινειται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαλησπερα ippoliti μου

    ''Το Ισραήλ μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!''
    (Αυτο κι αν ειναι ανεκδοτο!)

    Φιλια, καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά δεν ντρέπονται τα κομμούνια που δυσφημούν την χώρα τους στο εξωτερικό; Ε ρε ΣΚΑΪ και Μπάμπης Παπαδημητρίου που τους χρειάζεται...

    varometro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Elva καλημερα, καλα μεχρι εκει εφτασε το ΠΑΜΕ και σαμποταρει την οικονομια της Σουηδιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολυ ενδιαφερον!
    Ευχαριστω για την ειδηση!
    Αυτο το θεμα με το Ισραηλ εχει παρατραβηξει...
    Απ την αλλη πλευρα βεβαια μπορει κανεις να ρωτησει, γιατι με την Τουρκια και τα κατεχομενα εδαφη στη Κυπρο δεν εχει παρατραβηξει;
    Απο που ν' αρχισει και που να τελειωσει κανεις...
    Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πέστε τους να μην ξανοίγονται πολύ γιατί θα τους πάρει πρέφα ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και θα τους κεραυνοβολήσει!

    (Πάντως,αξιέπαινη κίνηση,που για μας εδώ εγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο. Η αλληλεγγύη στην πράξη χωρίς πολλές φαμφάρες.

    Καλημέρα Κουμπάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς το Blog σας
    Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
    Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
    Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
    Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
    www.ksipnistere.blogspot.com

    www.ksipnistere.gr
    Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπερα varometro

    Eυτυχως που δε βλεπουν..Σκαει και ...Παπαδημητρίου!! Tι καλα που ουτε τους ξερουμε, ουτε τους βλεπουμε, εδω! Μηπως ειναι καιρος να σταματησετε να τους βλεπετε... και εσεις, εκει;

    Αφηστε που θα ..ξανανιωσετε!! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φιλε Δημητρη

    Ναι, ειδες το ΠΑΜΕ που ...παει παντου και ...σαμποταρει και την οικονομια αλλα και τον .....τουρισμο της Σουηδιας; ;) Κανενας δεν ενοχληθηκε και εχουμε και δεξια κυβερνηση, οχι.... "σοσιαλιστικη"!

    Kαλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπερα Ephemeron

    Ειναι αληθεια οτι το θεμα με το Ισραηλ εχει παραγινει, οπως και το θεμα των κατεχομενων στη Κυπρο που κι αυτο θα πρεπει καποια στιγμη να λυθει, αλλα ας οψονται τα συμφεροντα καποιων...

    Kαλη εβδομαδα και σ εσενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φιλε Σελιτσάνε

    Που φτασαμε; Αξιέπαινες πραξεις αλληλεγγυης σε αλλους λαους να μοιαζουν τοσο απιστευτες σαν σεναρια επιστημονικής φαντασίας!

    Δεν παμε καθολου καλα, παρ ολα αυτα καλο σας βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπερα Μανο μας

    Σωστα! Η αλληλεγγύη οπως και η δικαιοσυνη δε χρειαζονται πολλές φαμφάρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Daskalos

    Ευχαριστουμε για την ενημερωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Elva δεν ειναι μονο τα συμφεροντα καποιων, αλλα και η αδρανεια και ο "ωχ αδερφισμος" των πολλων που δεν δινουν δεκαρακι για τιποτα αλλο εκτος απο τον εαυτο τους, και ετσι καποιοι αλλοι κανουν οτι θελουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Kαλημερα Εphemeron

    Σιγουρα και η αδιαφορια απεναντι σε θεματα που δηθεν ''δεν αφορουν εμας σαν χωρα'' ειναι ενα αλλο μεγαλο προβλημα. Αν δεν βλεπει κανεις πως τετοια ζητηματα συνδεονται μεταξυ τους, τοτε ειμαστε αξιοι της τυχης μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πραγματικά αξιέπαινη πρωτοβουλία. Μπράβο τους και ξανά μπράβο τους. Μακάρι η κίνησή τους αυτη να έχει κάποιο αντίκρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γεια σου zekia

    Σιγουρα αξιεπαινη ενεργεια και θα επρεπε να βρει μιμητες και αλλου...

    Καλη σου μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)