16.6.10

Oι..παντρειές του παππού & η συναυλία του Willie Nelson!

Ο παππους ανακοινωσε οτι σκοπευει να ...νυμφευθει (εχει χασει τη γιαγια εδω και 6 χρονια) και σκοπευει- ειπε -να απολαυσει το υπολοιπον του βιου του. Στη προσπαθεια μας να μαθουμε ποια μπορει να ειναι η τυχερη ....''γιαγια'', ο παππους μας ειπε οτι καθε φορα που παει στη τραπεζα και στο σουπερ μαρκετ συναντα πολλες ευγενικες κυριες που προφανως ειναι ...''ερωτευμενες'' μαζι του, αφου ειτε του ανοιγουν (και κρατουν μαλιστα!) τη πορτα για να περασει, ειτε τον βοηθουν στις συναλλαγες του καθε φορα που πηγαινει για τη συνταξη του, οποτε να  τα μας, το συμπερασμα βγηκε οτι προκειται για …big love!!

Μα, επειδη ειναι ευγενικες και θελουν να σε εξυπηρετησουν, του λεμε, βγαζεις το συμπερασμα οτι σε θελουν για...γαμπρο; Ο παππους, ομως, ακαθεκτος...Εχω περαση στις γυναικες, λεει....Να φανταστεις μου λενε οτι ειμαι gentleman, ελεγε στο μεγαλο του γιο, στο τηλεφωνο, οταν  εκεινος τον πηρε ανησυχος απο φοβο για τις φημες  που διερρευσαν, [μηπως δλδ. χασει  το διαμερισματακι που μενει ο παππους, στην Uppsala και που τοσο ηθελε και αυτος, αλλα και η αδελφη του, που ''μπορει να μενουν μακρια, ομως ,παντα ...ονειρευονται με νοσταλγια το σπιτι των παιδικων τους χρονων'' ]....
Ο παππους, που διανυει το 82ον του ετος, εχει ακμαιο το ηθικον, ακουει οπερα και εχει ενα αλμπουμ γεματο με φωτογραφιες απο αλλες εποχες, οταν παλικαρακι τοτε ζητουσε κοπελλες σε χορο, ενω σε αλλες φωτο  ποζαρει με υφος δανδη.. Εφερνε λεει, ο ιδιος, στον..Gregory Peck στα νειατα του...Του το ειχαν πει πολλες κοπελλες και το πιστεψε τελικα και ο ιδιος! 

Για κακη του τυχη, ομως, απεκτησε τα τελευταια δεκα χρονια ενα προβλημα με το ποδι του και χρειαζεται να στηριζεται σε μπαστουνι για να περπατα. Το βλεπει ομως σαν πλεονεκτημα, οχι σαν μειονεκτημα! Προσθετει, λεει, στη γοητεια ενος ανδρα, και εχοντας δει και τη ταινια του Bram Stoker απο τοτε ονειρευεται ενα αντιστοιχο μπαστουνι με..στυλ, αλλα ειναι λιγο δυσκολο να το βρει..
Πριν μια εβδομαδα ηρθε στο σπιτι και ειχε μαζι του 2 εισητηρια για τη συναυλια του Willie Nelson στο Cirkus, στη Στοκχολμη. 
Δεν ειχες πει, ποτε, οτι αρεσε ο..Willie Νelson, απορησαμε! Οχι, εξακολουθει να μη μου αρεσει, ειπε, τα εισητηρια πηρα για εσας, εγω εχω τη Τριτη ...ραντεβου με τη Ταμια της τραπεζας! Αμα δεν εχω πονους στα ποδια, θα μου δανεισετε το αυτοκινητο σας, τοτε; Θα με υποχρεωνατε!


Υ.Γ 
Tελικα η συναυλια του Willie Nelson ηταν φανταστικη! Ενας 77χρονος που το λεει η καρδια του, καλυτερος απο ποτε! Moυ αρεσε πολυ ενα παλιο τραγουδι, το Ι´ll fly away, που γραφηκε στα 1929! Μας "εβαλαν τα γυαλια" πολλοι ...παππούδες, οπως φαινεται...

31 σχόλια:

  1. Α, ωραία, μπορώ να γεράσω ήσυχη λοιπόν!!!
    ;-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εlva χαιρεται απο την βραστη Αθηνα, καθε πραγμα στον καιρο του και ο κολιος τον αυγουστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. xaxaxaa Σουηδός ο παππούς;;;; Μπράβο πάντως του το λέει η καρδιά του..
    Χαίρομαι που πέρασες καλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8elw kai egw ena tetoio papou! (Prepei na er8w ekei panw?) :P

    Elva, mou eftiaxes ti dia8esi me ta kommatia afta!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Ελβα, ο Peck άρεσε πολύ και στη μητέρα μου. Λες να τη φέρω σ' επαφή με τον παππού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για προσέξτε μην σας τον ξελογιάσει καμιά πιτσιρίκα εβδομηνταπεντάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aλλη μια επιβεβαιωση οτι οι αντρες,οσο κ αν μεγαλωσουν,παραμενουν για παντα παιδια!

    Γεια σου elva!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άψογος ο παππούς!!!
    Με το καλό να φάτε κουφέτα Κουμπάρα!

    (στιγμιαία διάβασα ότι ποζάρει με ύφος Βανδή και προβληματίστηκα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέλω κι εγώ - αλλά νάναι πιπίνι... ή, έστω, μηχανικός Σουηδέζα!!!
    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εlva καλησπέρα να σου πώ, καληνύχτα να σου πω;Το σύγουρο είναι ότι εδώ έχει γύρω στους 30C είναι 22,30 και καθόμαστε στο μπαλκόνι χωρίς να μπορούμε να αποφύγουμε τον ήχο και τα καυσαέρια από τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια.Και μου΄ρχεσε και με παρασέρνεις σε ένα στόρι με τον κοτσονάτο παππού και δεν μου λές το τέλος.
    Βγήκε τελικά ο παππούς ραντευού; έκανε χρήση του αυτοκινήτου και τελικα επέστρεψε;
    Σε αναμονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γεια σου Ελβα!

    τι κανεις?τι νεα απο την όμορφη Στοκχόλμη.Εδω κυριολεκτικά βραζουμε μερα με την μερα ολο και πιο πολυ..καλα η ιστορία σου ήταν πολύ καλη.Βεβαια είναι ενα κουσούρι που αποκτάμε εμεις οι αντρες αυτο.Μετα απο κάποια ηληκία νομίζουμε οτι ολες οι μικρες μας θέλουν και μας κοιτανε στα ματια..και τελικα απλα ΄σεβονται τους ''αιώνες'' μας.Εκτος και αν ο παππουκας έχει πολλά λεφτα μια που στην μεσόγειο και ειδικά στην Ελλάδα είναι γεγονός να βλέπεις κατι τεράστιες διαφορες (ηλικιακά παντα μηλάω) μεταξύ του αντρα και της γυναίκας.Δεν συζητάμε βεβαια για τα ατομα της τηλεορασης.Εκει έχει πολυ γέλιο.Βλέπεις καποιες που προσπαθούν και κάνουν πραγματικά τα πα΄ντα για να παραμείνουν νέες και ωραίες το παιζουν φυσικά φεμηνίστριες κολάνε στον κάθε ομορφονιό αλλα πως τυγχαίνει να γιαλιζει η μαγικλη τσέπη ενός γυραλέου και φυσικά όλα γίνονται απο ερωτα και μόνο απο αυτο...δεν μου λες τελικά τι εγινε με τον παππού?βγηκε με την κοπέλα?


    φιλιά απο Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαλημερα φιλη Sophia

    Αν εισαι σαν τον παππου Τοrsten θα εισαι και εσυ μια χαρα!!!
    Αλλοιμονο στους..συνομιληκους παππουδες, τοτε! ;Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου Δημητρη

    Βραστοι στην Αθηνα; Εδω, το βραδυ χρειαζεται κουβερτουλα! Τη ξερω τη παροιμια, αλλα ελα που ο παππους δεν ειναι Ελληνας και δεν καταλαβαινει απο ... "κολιους τον Αυγουστο"! Εδω δεν κοιτανε τα χρονια, μονο το πως αισθανονται και αναλογως πραττουν! Στην Ελλαδα οι μεγαλοι ανθρωποι κυριως κανουν πολλα πραγματα "για τα ματια του κοσμου, εδω παντως αυτο ειναι το τελευταιο που τους ενδιαφερει! ;)

    Kαλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημερα Roadartistμου

    Οτι το λέει η καρδιά του ειναι σιγουρο, αλλα ...οχι και τα ποδια του! :) Δεν ειναι ευκολο να συνειδητοποιησει κανεις οτι γερναει...ειδικα οταν ειναι δραστηριο ατομο οπως ηταν ο παππους μας στα νειατα του. Ηταν και αθλητης!

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου Bottler28

    Oσοι θελουν ενα τετοιο παππου μπειτε στη ..σειρα! :)) (Χαιρομαι που σου αρεσαν τα κομματια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Swell

    Καλημέρα! Α, η μαμα σου ειχε πολυ καλο γουστο! :) Στειλε μια φωτο να τη προωθησω στον ..παππού, που αν ξαναπαντρευοταν θα επαιρνε Ελληνιδα λεει! ;))
    (Mπραβο παππου για τη ψηφο εμπιστοσυνης!) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλε Σελιτσάνε

    Μπα, αυτες που του αρεσουν ειναι εργαζομενες στη τραπεζα, που τυχαινει να τον εξυπηρετουν καθε μηνα.
    75αρες; Τοσο ...μεγαλες δε θελει, μας λεει! :))
    (Εχουμε και απαιτησεις βλεπετε....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kαλημερα celin

    'Μεγαλα παιδια' και ..απαιτητικα! Αλλα τον παππου τον αγαπαμε κι ας μας τρελλαινει με τα σχεδια του για ραντεβου και δειπνα, που τα περισσοτερα ειναι φυσικα...λογια! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κουμπαρε Μανο

    Μπα, κουφετα δε εχει εδω, κουμπάρε μου, αλλα και ο παππους αλλαζει γνωμη σαν τα πουκαμισα! Μια ετσι μας τα λεει, μια αλλιως με τις ...νυφες! Εξαρταται ποια υπαλληλος της Τραπεζας τον εξυπηρετει τη μερα που παει..Τοσο..σταθερος στις επιλογες του! ;)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φιλε Asteroid

    Αν ξεμεινει καμμια ..(σιτεμενη) σας τη στελνουμε ευχαριστως !!! :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλως τον Black Bedlam

    Καλημέρα στο...μπαλκόνι με τους 30C και τον ήχο και τα καυσαέρια από τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια!
    (Στην Ομονοια μενεις;) :))
    O κοτσονάτος παππούς συναντησε τη ταμια απο τη τραπεζα και ηπιαν ενα καφέ, (δεν χρειαστηκε τελικα το αυτοκινήτο, αλλα ο παππους το εκανε...σηριαλ ως συνηθως!) To αποτελεσμα ηταν οτι η ταμιας ηθελε να προωθησει τη ..μητερα της ενω ο παππους ειχε...high expectations!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημερα φιλε distefano

    Ελπιζω να μη συνεχιστει ο καυσωνας εκει, αν και τα καλοκαιρια πια στις Eλλην. μεγαλουπολεις εχουν γινει ανυποφορα απο ζεστη!
    Αυτο που λες για τους μεγαλυτερους ανδρες ειναι σωστο και δεν ισχυει τοσο για τις συνομηλικες γυναικες που συνηθως προσανατολιζονται στα παιδια και κυριως στα...εγγονια τους! Παντως εδω βλεπει κανεις και μερικες διαφορες με τη κλασσικη Ελληνικη νοοτροπια που θελει τις ηλικιωμενες χηρες να μη ξαναπαντρευονται. Εχουμε γειτονισσες που στα 70 τους εχουν γνωρισει ανθρωπους, μετα το θανατο του συζυγου και τωρα συζουν με αυτους. Για εμενα καλα εκαναν εφ οσον αισθανονταν μονες και εγκαταλελειμενες απο τα παιδια τους, που μενουν μακρια και δεν εχουν αλλους κοντα τους..
    Οσο για το εγινε με τον παππου μας, διαβασε πιο πανω το περιγραφω στον φιλο @Βlack Bedlam.

    Φιλια απο Βορρα (μηπως και δροσισει!) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μακάρι κι εμείς όταν γεράσουμε να έχουμε το κέφι και την όρεξη για ζωή του "παππού"!
    ;-)
    ωραία ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος17.6.10

    Μετά από αυτό μπορώ να γερασω χωρις να ανησυχω!
    Αλλα για πες μου , ο παπους που τραγουδαει τι δοσεις περνει? ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φιλε sCaTterBraiN

    Κι εγω πολλες φορες λεω το ιδιο, οτι δλδ. θα ηθελα να ειχα την ορεξη του για ζωη, αλλα πιστευω οτι ο... παππους θα επρεπε να ειχε λιγο ωριμασει σε σχεση με καποια θεματακια! ;) Οπως ειπα και πιο πανω τον αγαπαμε, oμως, και ετσι! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλως την xeimwniatikhliakada

    Ο παππους μας δεν ..τραγουδαει (οχι ακομα δλδ!) ακουει ομως οπερα! Οσο για το τι παιρνει, οπως πολλοι της ηλικιας του, τι αλλο εκτος απο αρκετα φαρμακα για ...προστατη! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. γεια σου Ελβα!

    μακαρι να δροσίσει λίγο.δεν θελω πολυ.λιγο βορειο αερακι να παρει..καλα η ζωη στις ελληνικες πόλεις δεν αντεχεται για πολλούς λόγους και η ζέστη είναι το λιγότερο.Παντως εγω με την ζέστη ποτε δεν την πάλευα...ειμαι ανθρωπος του κρύου...καλα κανουν οι κυρίες και συζουν..είναι πολυ σημαντικό να έχουν καποιον διπλα τους και αυτο επίσης βοηθάει και την μακροζώια...ουτως η αλλως ο ερωτας σε κανει να νιωθεις πάντα φρέσκος...καλα η ιστορία με τον παππου ήταν απεκτη παντως...

    ζεστα φιλια απο τον νότο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. distefano


    Καλο σαβ/κο, ευχομαι! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. τι απίθανος τύπος που είναι ο παππούς σου! το λέει η καρδιά του! Να του δώσεις τις ευχές μας για υγεία και καλά στέφανα, γιατί όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Eυχαριστω zekia μου

    Μας λεει για γαμους, αλλα πιο πολυ για πειραγμα, αλλα και αληθεια να τα λεει δεν μας πειραζει καθολου! Ας ειναι καλα...

    Καλο μεσημερι, φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)