12.7.10

Τα μικροαστικά, νεοπλουτικά [και λοιπων..ζώων] blogs!

"Δε θα κατεβεις για διακοπες, εκει θα μεινεις;", ρωτoυσαν καποιοι γνωστοι υπονοωντας οτι τα καλοκαιρια στο Βορρα ειναι κατι σαν...."κατάντια" σε συγκριση με αυτα της Ελλαδας, οπου συμφωνα με τη κοινη αντιληψη "OΛΟΙ οι Ελληνες πηγαινουν καθε καλοκαιρι διακοπες" σε καποιο, ή καποια trendy παραθεριστικα θερετρα της χωρας και μενουν φυσικα σε ξενοδοχεια, (τα δωματια ειναι ως γνωστον για τη...πλέμπα!) οπου διαφημιζονται μεταξυ αλλων για τα υδρομασαζ, τις δορυφορικες τους ΤV, τα χρηματοκιβωτια που διαθετουν δια εκλεκτους πελατες, οπως και τις γρηγορες συνδεσεις τους με Internet για να μη μενουν, βεβαια, οι αξιοσεβαστοι αυτοι πελατες πισω απο τον...ρουν των γεγονοτων, που ομως στην ουσια δεν τους αφορουν καθολου, παρα μονο οταν γινονται τιποτα απεργιες σε λιμανια, κλπ και χαλαει το ..ριμελ καποιων κυριών απο τη ζεστη και τη ταλαιπωρια, γιατι τετοια ατομα ειτε εχουν ηδη λυσει το βιοποριστικο τους προβλημα, ειτε...ψαχνουν να το λυσουν (μεσω ενος καλου γαμου!), οποτε τι να ψαχνει κανεις.... 


Εκεινο ομως που ισως αξιζει να αναρρωτηθει κανεις ειναι ΓΙΑΤΙ τετοια ατομα και ειδικα  μερικες κυριες νοιωθουν την αναγκη να αναρτουν σε blogs και σε chat rooms, (painstaking) λεπτομερειες για την καλοκαιρινη εμφανιση τους, τις αγορες των-παντα-επωνυμων προιοντων που εφοδιαζονται, τα αρωματα που φορουν, τα δωρα απο και προς τους κατα καιρο γκομενους τους, το ονομα του trendy restaurant οπως και ΤΙ θα φανε, εκει, καθως επισης και ποιο ονομα στη...πιστα θα ακουσουν σε μια ακομη (οδυνηρα βαρετη) βραδυνη εξορμηση τους, μια και η κριση φυσικα ΠΟΤΕ δεν....αγγιζει αυτους/ες, αλλα καποιους αλλους ...κακομοιρηδες της χωρας αυτης, ή του πλανητη, που ισως και να εχουν απολυθει και δεν ξερουν αν θα μπορεσουν αν ξαναβρουν δουλεια, ή πως να εξασφαλισουν καμμια ''ψωροσυνταξη'', αλλα αυτα ειναι, αγαπητοι μου, ...ψιλα γραμματα για καποια ατομα, που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι ο δεικτης προστασιας του ηλιακου τους και οχι ο δεικτης νοημοσυνης τους ,που τους επιτρεπει στη καλυτερη των περιπτωσεων να κανουν απλες- αν και οχι παντα σωστες- προσθεσεις, οταν πανε για ψωνια με τη πιστωτικη καρτα του μπαμπα, ή του (xαζο)γκομενου...

Ισως και να υπερβαλλω..Δε βαριεστε ομως...Οι μικροαστικοι τροποι μερικων θα τους εμποδισουν, φανταζομαι, να εκφρασουν την αγανακτηση τους ακομα κι αν σε μερικες περιπτωσεις διαβαζοντας τετοια κειμενα αρχισουν να...βραζουν μεσα στο ζουμι τους! (Κανει ζεστη τωρα εκει  φανταζομαι και ετσι σχεδον τους λυπαμαι....)
Ειναι οι ιδιοι ανθρωποι που κρατουν  παντα τη ψυχραιμια τους (ακομα κι οταν δεν πρεπει!), που τρεχουν και ...παρηγορουν το γειτονα (οταν μαθουν οτι πεθανε το ...χαμστερ του μακρινου ξαδερφου του!), αλλα που δεν τους ενοχλει καθολου οτι η χωρα τους εχει ηδη ξεπουληθει μαζι με ολα oσα ηξεραν και εζησαν οι ιδιοι σαν παιδια...
Τι θα εκανε τετοια ατομα να καταρρευσουν; Μονο το ενδεχομενο να τις παρατησει ο πλουσιος γκομενος που εχουν βαλει στο ματι χρονια τωρα και τα φτιαξει ισως με την ασχημοτερη, πλην ομως ''κολλητη'' τους φιλη και (το καλυτερο, the final blow, που λενε)...να να τους ζητησουν απο πανω να γινουν και κουμπαρες στο γαμο της φιλης με τον πρωην!! 

 Καλο καλοκαιρι κοριτσια και προπαντων ποτε χωρις το...σωστο αντιηλιακο στις κοσμικες πλαζ που πατε!

36 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό!Νέα μορφή γραφής, εξ ίσου μπιτάτη μ'αυτή που ξέρω να γράφει η Elva,με καυστική σάτυρα γεγονότων που όλοι τα ξέρουμε, μα που λίγοι μπορούν να τα ζωγραφίσουν στο μυαλό μας, με τα ανάλαφρα σχέδια της λεκτικής καρικατούρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ - αλλά τελικά δεν θα κατέβεις για διακοπές;
    Είναι ποτέ δυνατόν;
    Σε δέχομαι και χωρίς το σωστό αντηλιακό, σε δέχομαι και χωρίς καθόλου αντηλιακό...
    Όλη η Ελλάδα κυβερνάται χωρίς αντηλιακό πλέον... κι εσύ θα λείπεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλη Ελβα γεια σου απο την Αθηνα που παραδοξως, δεν βραζει, 30 κελσιου. ''Αυτη'' η μικροαστικη νοοτροπια ειναι πολλων χρονων καταλοιπο, παλια ''εστελναν'' την ''δουλα'' στον μπακαλη, στον μαναβη, στον θυρωρο της πολυκατοικιας προς ''ενημερωση'' της πλεμπας[ ο λαουτζικος], για την αναχωρηση της οικογενειας σε λουτροπολεις, οπου η μαμα παιζει χαρτια και προξενευει τα τεκνα και του μπαμπα ''παιζει'' το ματι του, ''φισκα'' ο ασπρομαυρος παλιος κινηματογραφος απο τετοιες ταινιες και τοτε τα πραγματα ειχανε πιο αγρια καθημερινοτητα, εξοριες, φυλακισεις, εκτελεσεις, κυνηγι ιδεων, χαρτια κοινωνικων φρονηματων, μετα δολοφονιες πολιτικων αντιπαλων, χουντα. Τωρα η ''δουλα'' ειναι τα προσωπικα ιστολογια, οι τζιπιστες των χιλιαδων κυβικων, οι βαριεστημενες κυριες των ''αδειων'' κεφαλιων και τιγκαρισμενων πορτοφολιων, ετοιμαζονται για να καταλαβουν τα διαφορα θερετρα των ''ηδονων'' των γευσεων και των ''ορεξεων'', τωρα τα πραγματα αρχισαν να αποκτουν μερα την μερα την νεα αγρια καθημερινοτητα, ανεργια, διαδηλωσεις, καθεστως αυταρχικο, ''νεκροι'' την ημερα της διαδηλωσης, συλληψεις, καλυμμενο κυνηγι ιδεων, ασφαλιστικο, τραπεζες και τοκογλυφοι, αυτοκτονιες και εκβιασμοι, πλειστηριασμοι και η πλεμπα [ο λαουτζικος],τα ιστολογια των πολλων, ''γινονται'', η παλια γειτονια και η ''διαβαθμισμενη'' πολυκατοικια, των ρετιρε και των ''αποκατω''. Καλα σας μπανια κυριες και κυριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eλβα μου μπορείς να σκεφτείς, τί θα γινόταν αν έλειπαν όλοι αυτοί οι φελοί; Θα έμεναν χωρίς αντικείμενο TV εκπομπές, ακριβά εστιατόρια, καφέ, club, ρουχάδικα, ινστιτούτα αδυνατίσματος/μαυρίσματος/φουσκώματος, ο Φουστάνος, αντιπροσωπείες ακριβών αυτοκινήτων, με δυο λόγια η απόλυτη καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέχρι να τσουρουφλιστούν όλοι αυτοί στις παραλίες καιγόμαστε εμείς. Άρπαξαν φωτιά και τα μπατζάκια μας.

    Γύρω μου βλέπω μόνο ανθρώπινα συντρίμμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12.7.10

    Ξανθό (φυσικό) σχόλιο: Υπάρχουν τέτοια blogs?????
    Τέσπα, ένα είναι το θέμα των ημερών: η Τάτιάνα έμεινε χωρίς δουλειά και είναι απαρηγόρητη!
    Μα σα δε ντρεπόμαστε!
    Καλησπέρα πέρα για πέρα, καλή μου Έλβα
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ βλέπω στο καιρό: ότι εκεί πάνω έχετε 25 βαθμούς και τετράγωνο ήλιο και θα είναι μια χαρά να περάσεις το καλοκαίρι εκεί και να γλυτώσεις από όλα αυτά τα δικά μας σαχλονεοπλουτίστικα!
    Καλό καλοκαίρι Έλβα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Yπάρχουν όλων των ειδών άνθρωποι διεθνώς. Υπάρχουν πολλοί που τους αγγίζουν οι διάφορες οικονομικές κρίσεις και υπάρχει και κάποια άλλη φάρα (οι λιγώτεροι ελπίζω) που δεν τους αγγίζουν οι κρίσεις των πολλών.
    Υπάρχουν επίσης άνθρωποι με υπόσταση, σκεπτόμενεοι που εργάζονται και το παλεύουν και υπάρχουν και οι κυρίες των κυρίων που κάθονται σπίτι και πάνε κάθε μέρα shopping. Τώρα αν οι τελευταίες διαθέτουν και μπλόγκς και αφιερώνουν άρθρα για το πόσο καλό είναι το Carotin στις πολυσυζητημένες παραλίες της Μυκόνου ή ποιόν είδαν στα ξενοδοχεία των 1.500 ευρώ τη βραδυά..αυτό δεν αφορά κανέναν.
    Υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι. Οι πρώτοι δεν είναι καλύτεροι απο τους δεύτερους, οι δεύτεροι δεν είναι (ζώα όπως λές) χειρότεροι απο τους πρώτους επειδή γράφουν για το αν κρεπαρίστηκε σωστά το μαλλί.. Απλά προσπερνάς τα μπλόγκς που "δεν σου μιλάνε".
    Ελπίζω να πάς τελικά διακοπές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα (ή μάλλον..καλημέρα)!
    Τα blogs είναι ένας αντικατοπτρισμός της κοινωνίας.. Σκέψου, αν απουσιάζαν αυτά..τότε κάτι θα πήγαινε στραβά.. Εννοώ πως όπως εκτός, έτσι και εδώ, υπάρχουν δείγματα όλων των ανθρώπων..

    Πάντως γέλασα αρκετά με το τόσο εύστοχο, καυστικό τρόπο που τα περιέγραψες! Παρορμητικός ο τρόπος της γραφής σου!!

    Αυτό που θεωρώ προκλητικό.. είναι όταν έχει τύχει να δω τέτοια σε blogs.. (...) "συγγραφέων.." ...

    Είναι μάλλον ενδεικτικό του πόσο "αλλού" ζουν, όταν γράφουν στα blogs τους για επώνυμες μάρκες κλπ, όταν δίπλα τους ο κόσμος..καίγεται.. Απλά τα προσπερνάς, Φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχουμε ήλιο και θάλασσα!

    Πραγματικά μοναδικό σε μια χρεοκοπημένη χώρα με αποβλακωμένους πολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. φιλη elva,εγω θα ειμαι λιγο εκτος κλιματος κ θα το χοντρυνω,

    ολοι αυτοι που περιγραφεις,
    ειτε ανηκουν στην αρχουσα ταξη
    ειτε ειναι τιποτα ηλιθιοι "νοικοκυραιοι" που οι ξεφτιλισμενοι πολιτικοι τους ξεπουλανε τη χωρα κ εκεινοι πχ βριζουν τους Αριστερους ως μπαχαλακηδες,

    ολοι αυτοι λοιπον ειναι εξισου εχθροι του λαου με τους ξεφτιλισμενους πολιτικους,
    ας μη γελιομαστε,η κρυφοχουντικη ακροδεξια τυπου espresso κ star channel ιδεολογια τους,
    τους καθιστα απεναντι απο ολους εμας που βλεπουμε μια χωρα να πεθαινει κ προς το παρον,μενουμε αδρανεις..

    οταν ξεσπασει η οργη του κοσμου,εκεινοι θα ειναι εκει να ραινουν με ροδοπεταλα τα τανκς..

    κ τοτε θα αναγκαστουμε ολοι εκ των πραγματων να διαλεξουμε με ποιους θα ειμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολυ ωραιο το κειμενο σου!

    Αυτο με το "καλοκαιρι" δεν το καταλαβαινω και εγω...
    Δηλαδη επειδη αποφασισα και την περασμενη χρονια και φετος να μην παω πολυημερες διακοπες, γιατι ηθελα να γλυτωσω μερικα χρηματα, για να κανω κατι φτιαξιματα στο σπιτι, τι εγινε; πεθανα; οχι φυσικα...
    Επισης αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι τα Ελληνικα καλοκαιρια "ειναι ενα ονειρο"; Στις αλλες χωρες τα καλοκαιρια "ειναι εφιαλτες";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Elva καλή σου μέρα!
    Πολύ καλή η ανάρτησή σου!
    Προσυπογράφω στο σχόλιο της καλής μας φίλης Roadartist, και σου στέλνω... φλογερές ακτίνες (από τον καύσωνα των ημερών) για να τις αντιμετωπίσεις με το σωστό αντιηλιακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλέ μου Εφήμερε, το Ελληνικό Καλοκαίρι είναι ένα όνειρο, γιατί, πολύ απλά, είναι Ελληνικό, δικό μας, των Ελλήνων, της Ελλάδας, του τόπου μας, των ανθρώπων μας και των βιωμάτων μας... Και δεν το λέω ούτε το εννοώ αυτό με εθνικιστική φόρτιση και περιεχόμενο. Το ίδιο θα μπορούσε να πει κι ο Γάλλος για το δικό του Καλοκαίρι στην Cote d' Azur, ο Ιταλός στο Cinque Terre κ.λπ.
    Το ζήτημα, λοιπόν, έχει σχέση με βιώματα και παραστάσεις, που μας διαμορφώνουν και μας συγκροτούν ως προσωπικότητα, αρέσκειες και απαρέσκειες, και μας κάνουν να νοιώθουμε οικεία, να νοιώθουμε το απόλυτο bliss στην αγκαλιά των νερών του Αιγαίου, π.χ., στην ξεραΐλα των Κυκλάδων, στο ούζο πλάι στο κύμα, σε ενδεχομένως άθλιο, κατά τα λοιπά, ταβερνάκι κ.λπ. κ.λπ...
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατί καλέ;; Τι έχουν αυτά τα μπλόγκς; Καινούργιο συκώτι απο το γέλιο θα φτιάχνεις...κοινωνικό έργο επιτελούν!!(εγώ γιατί δε ξέρω κανένα)
    Παρεπιπτόντως αν εκτός απο το σωστό αντιηλιακό ονοματίσουν και κανένα αντιηλιακό καλό που να μαυρίζεις κιολας ...περιμένω μέηλ!! Τσάμπα κάθομαι και καίγομαι...!! Νομίζω οτι έχουμε τσακωθεί με τη μελανίνη αυτό το καλοκαίρι! :-S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημερα φιλε Triton

    Ευχαριστω για τα καλα σου λογια..
    Πολλους χαιρετισμους απο Βορρα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Asteroid μας

    Καλημερα, χαιρομαι που συμφωνεις, οσο για διακοπες τις κανω ηδη εδω, μπορει να μην εχουμε τις δικες σας παραλιες, αλλα εχουμε λιμνες φοβερες και πολυ πρασινο! ;)
    Σ ευχαριστω που με δεχεσαι οπως ειμαι, αυτο ειναι το καλυτερο κομπλιμεντο για μενα, οσο για το ...αντιηλιακό ας το χρησιμοποιησουν οι πολιτικοι που εξαπατουν κοσμο και θα καουν αργα, ή γρηγορα!

    Καλη σου μερα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φιλε Δημητρη

    Φαινεται οτι μας στειλατε καυσωνες εδω γιατι αυτες τις μερες εχουμε μεγαλες ζεστες για την εποχη..Ακριβως γι αυτη τη μικροαστικη νοοτροπια μιλαω που ειναι παλιο καταλοιπο και εχει να κανει με τη νοοτροπια των ....ρετιρε και των... ''αποκατω'' οπως σωστα λες! Προσοχη γιατι απο τα πολλα..."μπανια του λαου" φτασαμε στο ...θαψιμο του λαου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σου Swell

    Εχεις δικιο, ολα γινονται για τους…..φελους, τις εκπομπές στη TV, τα ακριβά εστιατόρια και ολους αυτους, ες που ''τρωνε'' και θα συνεχισουν να ''τρωνε'' αφου δεν τους στελνουν σε καποιο μακρινο και πολυ ζεστο μερος οπου θα....
    σιγοβραζουν, για να ησυχασουμε καμμια φορα απο δαυτους! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημερα Greek Rider

    Ακριβως και εγω ετσι καταλαβαινω τη κατασταση...Ομως υπαρχουν και καποιοι αλλοι που δεν θελουν να δουν τη πραγματικοτητα και προτιμουν να εθελοτυφλουν...Μεχρι ποτε ομως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητη μου φιλη Λένα

    Δεν μπορω να φανταστω τη...συγκεκριμενη μανδαμ χωρις δουλειά.Εφ οσον η Τιβη ειναι ετσι οπως ειναι κατι τετοια ατομα βρισκουν (δυστυχως) παντα δουλεια! Αλλοιμονο απο εμας που δεν ξερουμε να κανουμε τετοιες ...πχιοτικες εκπομπες!

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημερα navarino μας

    Ναι εδω θα περασω το καλοκαίρι και ετσι θα γλυτώσω από τα... σαχλονεοπλουτίστικα που μου φερνουν μεγαλη αλλεργια, οπως εχεις καταλαβει!

    Καλό υπολοιπο καλοκαιριου και σε εσενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σου Marina

    Σιγουρα υπάρχουν όλων των ειδών άνθρωποι διεθνώς και σιγουρα μπορεις να προσπερασεις αυτους, ες που δε συμφωνεις! Ομως εγω μιλαω για καποια ατομα που δεν καταλαβαινω το λογο που πρεπει να γραφουν τοσο προκλητικα για αυτα που εχουν, και θα κανουν ειδικα μαλιστα οταν βλεπουν οτι ο κοσμος καιγεται διπλα τους, λες και το κανουν επιτηδεςγια να δειξουν οτι ειναι υπερανω και αφου λες οτι πολλα απο αυτα που γραφουν ’’δεν αφορoυν κανέναν’’ τοτε γιατι τα φραφουν και δεν τα διηγουνται καλυτερα στους φιλους τους απο τηλεφωνου; Τοσο σπουδαιες πληροφοριες ειναι που δεν πρεπει να τα χασει η οικουμενη;
    Εγω το θεωρω προκληση γι αυτο τους λεω ζωα, αν και μεταξυ μας τα ζωα δεν εχουν αναγκη να ...παινευονται για ο τι κανουν! Σιγουρα προσπερνάμε τα μπλόγκς που "δεν μας μιλάνε" αλλα εχει φτασει πια να ειναι τοσα πολλα αυτα τα μπλογκς με τετοιου ειδους περιγραφες που καπου ειναι προκληση για τις μερες μας και τις καταστασεις που περνα πολυε κοσμος! Εγω αν και μενω στη Σουηδια λυπαμαι που πολυς κοσμος ακομα δεν το καταλαβαινει...
    Δεν θα παω διακοπές,φετος, γιατι εδω ειμαι και αισθανομαι πολυ καλυτερα απο τις διακοπες που πολλοι εννοουν, στην Ελλαδα!

    Να περνας καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φιλη μου Roadartist

    Καλημέρα...Συμφωνω οτι τα blogs ειναι αντικατοπτρισμός της κοινωνίας, αλλα αν μερικα τοσο προκλητικα απουσιάζαν δεν νομιζω οτι θα μας ελειπαν! Το στυλ sex and the city το θεωρω χασιμο χρονου και αν καποιες γραφουν για να γινουν επιδοξες Carry κλπ τοτε τι να πω; Εχουμε υπερκορεστει απο το ειδος αυτο και στη Τιβη και αλλου...Τα προσπερνάς οταν ειναι λιγα, οταν γινονται ομως πολλα, αρχιζεις να ανησυχεις, πιστευω...

    Πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλως τους ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

    Εχουμε ήλιο και θάλασσα μονο το...αγορι μας λειπει χεχε αλλα με κατι τετοια ..."αγορια" (μπλιαξ!) στο τιμονι, δεν παμε καθολου καλα! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φιλε μου celin

    Ακριβως! Και εγω ετσι το βλεπω οταν καποιοι,ες ειναι τοσο προκλητικοι με τις ανουσιες περιγραφες του πλουτου τους και της ματαιοδοξιας τους οταν η χωρα δεινοπαθει και οι νεοι θυσιαζονται......Θα πρεπει να διαλεξουν, λες, εγω ομως νομιζω οτι εχουν ηδη διαλεξει με ποια πλευρα ειναι...

    Πολλους χαιρετισμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γεια σου φιλε Ephemeron

    (Σ ευχαριστω)
    Nαι και εγω δε καταλαβαινω γιατι πρεπει δλδ να θεωρειται μονο η Ελλαδα τοπος διακοπων (και μαλιστα πολυ ακριβων!) Για μενα τα καλοκαιρια "ειναι ενα ονειρο" οπουδηποτε περναει καλα κανεις! Ασε να λενε και κρυβε λογια για τα καλοκαιρια στην Καλιφορνια, μηπως σου ερθουν τιποτε "περιεργοι επισκεπτες" οπως ειχες γραψει παλιοτερα....;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημερα φιλε Πορτιατη

    Σ ευχαριστω για τα καλα λογια! Οχι αλλες φλογερες ακτινες ομως επειδη εχουμε ηδη αρκετη ζεστη εδω...
    Παω στη ...λιμνη για καμμια βουτια! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ευημου

    Καλημερα! Ε πως, υπαρχουν αρκετα και μαλιστα αυξανονται τελευταια αν ψαξεις στη μπλογκοσφαιρα! ;))
    Απο συμβουλες αλλο τιποτα, ποιος ομως αντεχει τοση ...βλακεια; ;))

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα, Elva. Η ανάρτησή σου με ξένισε στην αρχή αλλά μ'άρεσε:σου: χρονογραφική και καυστική! Νομίζω οι προσκολλήσεις που παρουσιάζεις είναι πολύ διαδεδομένες - κάπου όλοι μας έχουμε και το κομμάτι - "την τρέλλα" μας. Αλλά, όπως τα πάντα, είναι θέμα μέτρου - σειράς προτεραιότητας... Κι'εδω, όντως έχει πλάκα. Αλλά και ενδιαφέρον. Διότι τα η προσήλωση σε μικρά και ελεγχόμενα θέματα δείχνει φόβο - για να μην αντικρύσουμε τα άλλα, τα πιο μεγάλα. Στα οποία, όπως λες, δεν πάμε καθόλου, μα καθόλου, καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φιλε Prths

    Καλησπέρα! Χαιρομαι που συμφωνεις με τις ..προσκολλήσεις μερικων που δείχνουν φόβο και δεν ειναι τιποτα αλλο παρα μια επικαλυψη πιο μεγάλων φοβων που εχουν την αφετηρια τους πολυ πισω στο χρονο...Χρειαζεται παντα προσοχη στο τι δεχομαστε και τι απορριπτουμε...

    Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα και... καλωσήρθα Elva! :)

    " (...)η κριση φυσικα ΠΟΤΕ δεν....αγγιζει αυτους/ες, αλλα καποιους αλλους ...κακομοιρηδες της χωρας αυτης(...)"

    Διότι αυτούς/ες, τους έχει αγγίξει άλλου είδους κρίση (νοημοσύνης!)
    Προ 2ετίας, περίπου, περίμενα κάνα 10λεπτο στο περίπτερο, μέχρι να τελειώσουν τη "βαθυστόχαστη" κουβεντούλα τους, η περιπτερού και "κυρία" -με γούνα, φρέσκο μανικιούρ και χρυσές βέργες- σχετικά με το αν η τάδε τραγουδίστρια τα είχε με τον δεν ξέρω ποιον...
    Δε θέλω να σκέφτομαι ότι η "κυρία" μπορεί να blogάρει!!!

    Χαιρετίσματα και φιλιά από... κάτω!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλως την Ντρουσίλα και καλως σε βρηκαμε!

    Tιμη μας που ηρθες απο τοσο μακρια! :) Στο παραδειγμα που δινεις εχω μονο να πω οτι δυστυχως πολλα τετοια ατομα για καποιο ανεξηγητο, για εμενα, λογο εχουν μεγαλη αναγκη να εξιστορουν λεπτομερειες απο τη πληκτικη ζωη τους και τις αγορες που κανουν στην υπολοιπη μπλογκοσφαιρα! Ισως ετσι νοιωθουν οτι ειναι ανωτερες/ οι αλλων; Τι να πω; Bουρ και στο ψυχολογο! ;))


    Καλο βραδυ απ το Βορρα στο Νοτο!;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. δώστα όλα elva μας!
    Τα άτομα που αναφέρεις συνηθίζουν επίσης να είναι μαυρισμένα τεχνητά και τέρμα, απο τον Μάιο, είναι αδιανόητο γι'αυτούς να μην πάνε διακοπές, είναι αυτοσκοπός. Το καλό με το συγκεκριμένο target group είναι πάντως οτι κάνει μπαμ απο μακριά, επομένως μπορείς σχετικά εύκολα να το αποφύγεις. Και τα μπλογκς τους κάνουν μπαμ επίσης.
    Μακριά απο ανθρώπους πέρα για πέρα ματαιόδοξους, γιατί η ματαιοδοξία είναι άκρως μεταδιδόμενη και επικύνδυνη αρρώστια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. zekia

    Συμφωνω οτι τετοια ατομα εχουν το μαυρισμα και τις διακοπες σαν... αυτοσκοπό! ;)
    Παντως εδω μιλαω για κατι αλλα μπλογκς, που δεν κανουν...μπαμ
    απο μακρια, αλλα που μεσα απο τη ψευτοδιανοηση τους περνουν και καποια τετοια μηνυματακια/ θεματακια οπως και τα γκομενικα τους, λες και ενδιαφερουν ολους το αν/ ποτε θα βγουν εξω, τι θα φορεσουν και τι θα κανουν εκει...

    Oπως λες oμως και εσυ ''μακριά απο ματαιόδοξους ανθρώπους,γιατί η ματαιοδοξία είναι άκρως μεταδιδόμενη και επικινδυνη αρρώστια''! ;)

    Nα σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)