7.10.10

Εκδώστε και εσεις..ταξιδιωτικές οδηγίες![Μπορείτε!]

Ειναι γεγονος οτι ολες οι..."καθωσπρεπει" χωρες για να διατηρησουν το πολυποθητο..prestige τους, (που ενας θεος ξερει ποσο δυσκολα απεκτησαν μετα απο προπαγανδα...ετων και σκληρη δουλεια στα αποικιοκρατικα παζαρια!), ωφειλουν να εκδιδουν…επίσημες ταξιδιωτικες οδηγίες οπως π.χ οι ΗΠΑ, που προειδοποιησαν τους πολίτες τους "να είναι προσεχτικοί όταν ταξιδεύουν στην Ευρώπη, μετά τις πληροφορίες ότι η αλ Κάιντα σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας", οπως μας πληροφορησε το "Fox News". 

Εγω, παντως διαβασα για δυο....τρομοκρατικα χτυπηματα, τελευταια, την επιθεση στο ΝΑΤΟ, στο Πακισταν, που ξερουμε οτι ουτε η πρωτη φορα ειναι, ουτε η τελευταια που ακουμε για τετοιες δρασεις και μαλιστα στη συγκεκριμενη περιοχη και το αλλο, xθες, στην Υεμενη. Χωρις φυσικα να δικαιολογω, τιποτα,  οι στοχοι ηταν η Αμερικη και η Βρετανια στη δευτερη περιπτωση, ομως προς τι τετοιος πανικος σε ειδησεις, καναλια σε ολη την..Ευρωπη για επικειμενη απειλη (στην Ευρωπη!) Ξερετε κατι, κυριοι ; Τοτε πειτε το, μη μας τρομοκρατειτε αδικα...και για τετοια ζητηματα...
Διαβασαμε, μαλιστα, οτι και η Ιαπωνια και η Αυστραλια εχουν εκδωσει, (γιατι οχι κι αυτοι;) και φυσικα και εμεις οι..Σουηδοι δε θα πηγαμε πισω, αν και ολες αυτες τις μερες εγινε θεμα και στη τηλεοραση και στον τυπο, κατα ποσο οι ...φημες για απειλη ωφελουν σε κατι, εφ οσον δεν γνωριζουμε τιποτε το συγκεκριμενο, μονο το ..βαθμο συναγερμού, λες και ολοι μεγαλωσαμε μεσα στις μυστικες υπηρεσιες οποτε παιζουμε τα επιπεδα συναγερμων, (που εχουν και διαφορετικα χρωματα,) στα ...δακτυλα!!

Οταν καποιες...πληροφοριες (τι ειναι πληροφορια τελικα;) δεν είναι συγκεκριμένες, δεν παρέχουν στοιχεία, αγχωνουν, τελικα, τους παραληπτες αντι να ..."ωφελουν " και ας λενε οι υπερασπιστές του συστήματος οτι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τους πιθανούς δράστες επιθέσεων. Mετα γενναται και το εξης ερωτημα, αφου δεν ξεκαθαριζουν τιποτα, τελικα ποιους εννοουν; Ετσι εξηγειται το οτι μερικες χωρες που δεν θελουν να..κακοχαρακτηρισθουν και παλι, σπευδουν σαν την Ελλαδα να δηλωσουν, πριν τους κατηγορησει κανεις, οτι η χωρα μας ειναι από τους πιο ασφαλείς προορισμούς ανά τον κόσμο. Ωραια και καλα, εμεις το ξερουμε, αλλα γιατι νοιωθουμε την αναγκη να το ξεκαθαρισουμε, μας κατηγορησε κανεις, (αυτη τη φορα);

Το περιοδικό Spiegel, παντως, λεει οτι στελέχη των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών θα ταξιδεψουν στο Αφγανιστάν για ...ανακρίσεις, ενώ το ''γνωστο'' (μας) περιοδικό,  Focus, μιλαει για παρακολουθήσεις τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών ανάμεσα σε οκτώ Γερμανούς και δύο Βρετανούς, με βάσεις σε Πακιστάν - Αφγανιστάν. Απο θεωριες παμε καλα..

Ομως, αν καποιοι επρεπε να εκδωσουν....οδηγιες θα επρεπε να ειναι ο μεσος πολιτης στην Ευρωπη και αλλου, που εχει, φανταζομαι, απηυδησει, καθε χρονο, με αοριστες ''ειδησεις'', που σκοπο εχουν να  μας τρομοκρατουν, ειτε με διαφορες δηθεν πανδημιες γριππης, ωστε να ενισχυσουμε ακομη περισσοτερο τις ηδη υπερκερδοφορες, πολυεθνικες φαρμακοβιομηχανιες, ειτε με οδηγιες για να....κατσουμε στ..αυγα μας και να μη ξαμολυθουμε στους δρομους για διαδηλωσεις, ακουγοντας τα σχεδια τους στο Συμβουλιο της Ευρωπης που μας πανε πισω στις ..μερες του ´36, oπως ειπε η Κανέλλη! 

Και αφου κανεις δε λεει να εκδωσει καμμια οδηγια της ...προκοπης, που να μην ειναι .."ήξεις αφήξεις" και να μην ειναι...εμπνευσμενη απο τη ρητορικη του φιλελευθερισμου, εχω να προτεινω δυο προχειρα παραδειγματακια! Μποϋκταζ στο Ισραηλ για τη γενοκτονια των Παλαιστινιων, (χρονια τωρα), οπως και γι αυτο το video που ειδα χθες και  στη Γαλλια, επισης, για τις προσφατες απελασεις των Ρομά, οπως και για τις προσπαθειες της κυβερνησης Σαρκοζι να διαλυσουν, και εκει, το συνταξιοδοτικο των εργαζομενων!
Πως; Αυτοι δεν λογοι για....μποϋκοταζ; 

Εσεις, προσθεστε και αλλες χωρες που θα θελατε να μπουν στη λιστα σας..Ολοι οι...καλοι κακοι χωρανε!!

Υ.Γ 
Παντως για να λεμε και καποια ...καλα πραγματα, δυο μελη του συγκροτηματος  ΑΒΒΑ υπεβαλαν μηνυση κατα των ακροδεξιων στη Δανια, επειδη αυτοι χρησιμοποιησαν τραγουδι τους, χωρις την αδεια τους, σε προεκλογικη εκστρατεια της ακροδεξιας! Αν και δεν ημουν ποτε οπαδος της μουσικης τους, μπραβο τους! Θα μπορουσαν να μην ειχαν αντιδρασει ετσι.

26 σχόλια:

  1. Εκδίδω ταξιδιωτική οδηγία προς Ελλάδα:Όταν ταξιδέψετε φροντίστε να δείτε τον τελικό προορισμό γιατί μπορεί να καταλήξετε στο Πεκίνο.Άν φοβάστε τις τρομοκρατικές επιθέσεις και είστε συνταξιούχος η δημ.υπάλληλος κινδυνεύετε απο το ΔΝΤ.Το επίπεδο συναγερμού για τις συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών είναι στο κόκκινο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, να θυμίσω τις ταξιδιωτικές οδηγίες των Αμερικανών κατά της Ελλάδας, όσο δρούσε η 17Ν. Με τη διασπορά τέτοιων ειδήσεων, πέρα από την τρομοκράτηση του κόσμου, ασκούν πιέσεις και πετυχαίνουν άλλους παράπλευρους στόχους. Οπως αγορά όπλων ή υψηλής τεχνολογίας, οικονομικές συμφωνίες και άλλα "θεάρεστα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και να βγει αρνητική ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, πλέον είμαστε ο παράδεισος (επενδυτικός και τουριστικός) για όλο τον κόσμο! Πολυεθνικά συμφέροντα!

    Τουρίστες απο Ρωσία, επενδύσεις από Κατάρ και Κίνα, τα λιμάνια στην Κίνα, τα αεροδρομια στους Γερμανόύς, οι τηλεπικοινωνίες στους Γερμανούς, η εξωτερική πολιτική στους Αμερικάνους, οι τράπεζες σε Γαλλογερμανούς, τα έπιπλα απο Σουηδία (από το ΙΚΕΑ) και το Αιγαίο στους Τούρκους!

    Μένει η Θράκη, ο ΟΣΕ και η πλατεία Συντάγματος!

    Ποιος θα εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία να μην έρθει στην Ελλάδα ο λαός του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπέρα Ελβα!

    Αυτές οι ταξιδιωτικές οδηγίες δημιουργούν και μακροπρόθεσμα κλίμα ανασφάλειας, οπότε και θα είμαστε πολύ ανεκτικοί στην επόμενη περιστολή δικαιωμάτων μας που δεν θα αφορούν καμικάζι μουσουλμάνους αλλά δικούς μας ακτιβιστές που θα θέλουν να διαμαρτυρηθούν έντονα για την κατάρρευση κάθε έννοιας κράτους δικαίου σε όλη την Ευρώπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω απο την αλλη πλευρα, ακουω τις ταξιδιωτικες οδηγιες απο ατομα που μενουν στη χωρα που πρεπει να ταξιδεψω. Εχθες μεσω τηλεφωνου, (δυο ωρες μπλα-μπλα!) ακουγα ενα παιδικο φιλο που μεγαλωσαμε μαζι στην Αθηνα, να μου λεει απιστευτα πραγματα...
    Οτι φοβαται να προχωραει τα βραδυα στους δρομους... (!)
    Οτι υπαρχουν παντου μικρα παιδια απο το Αφγανισταν ή το Σουδαν, που σε παρακαλανε να "πανε στο κρεββατι" για... 5 ευρω... (!!!)

    Και... και... και... αλλα πολλα, "ὡν ουκ εστι αριθμος"...(να μην ξεχασω οτι και τον πατερα μου γερο ανθρωπο, τον ειχαν ληστεψει δυο φορες μες στο δρομο...)
    Ακουω τον ενα φιλο πισω απ τον αλλο, να λενε οτι σε λιγο καιρο θα εγκαταλειψουν την Ελλαδα γιατι δεν αντεχουν αλλο...
    Αυτες κι αν ειναι ταξιδιωτικες οδηγιες... :(

    ΥΓ Αυτο που αναφερεις με το τραγουδι, "ιδια ιστορια" ειχε γινει και εδω το 2008 οταν το παλιο γνωστο συγκροτημα "Heart" ειπε στους Ρεπουμπλικανους να σταματησουν να παιζουν τα τραγουδια τους στην προεκλογικη τους εκστρατεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου άρεσε τρομερά και προσυπογράφω το σχόλιο του "Πειρατές του Ονείρου"
    Καλό βράδυ Elva

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα μου επιτρέψεις να μείνω στο μουσικό σκέλος :-)

    Και σου συνιστώ να ρίξεις μια δεύτερη ματιά στους ABBA. Πίσω από τη φαινομενικά χαρούμενη μουσική, κρύβουν συνήθως μια πολύ δυνατή δεύτερη ανάγνωση.

    Παίρνω το θάρρος να προσθέσω τη μουσική επένδυση στο post σου, η οποία σήμερα σου ξέφυγε, με ABBA. ;-)

    http://www.youtube.com/watch?v=59hkcS5wr9k

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Elva, η Ντρουσίλα ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο αν και εφόσον,... κερνάμε καφέ στην πλατεία.
    Όμορφο βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Triton

    Τωρα ομως που το..Πεκίνο ηρθε στην.. Ελλαδα, ολα ειναι ευκολωτερα! ;)

    Καλο Πσκ, φιλε Τriton!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου Swell

    Σωστα! Το εχουμε ξαναδει το ..εργο και θα το δουμε κι αλλες φορες.... Οι πιέσεις ειναι δεδομενες οπως και οι παραπλευροι στοχοι,(αγορα οπλων κλπ .."θεάρεστα"), που αναφερεις.
    Κριμα να μη το συνειδητοποιει ο κοσμος, παρα το γεγονος οτι ολα αυτα που αναφερομαστε καθε αλλο παρα κρυφα γινονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλοι ΠΕΙΡΑΤΕΣ

    "Δεκα αριστα"! Δε νομιζω να μη συμφωνει κανεις με το σχολιο σου! Οσο για τη...Θρακη, τη Πλ. Συνταγματος και τον ΟΣΕ, που λες,καπου θα βρουμε να τα δωσουμε και αυτα, να μη μεινει τιποτα που να θυμιζει τι και ποιοι ειμαστε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου φιλε Tyler

    Ακριβως ετσι τα βλεπω κι εγω, με τις...ταξιδιωτικές οδηγίες, οι οποιες εχουν και για μενα περισσοτερο ισχυ για τα ...ενδον της καθε χωρας (περιστολή δικαιωμάτων) παρα για τα εκτος!Oσο για την κατάρρευση κάθε έννοιας κράτους δικαίου σε όλη την Ευρώπη, δυστυχως, καθε μερα, γινεται ολο και πιο προφανες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλε Ephemeron

    Τι να σου πω; Πολλα συμβαινουν, αλλα δεν μπορει να ξερει κανεις ουτε αν ολα αληθευουν, ουτε αν ειναι παντα οι ξενοι που τα κανουν, μια και ειναι ο ευκολος στοχος σε ολες τις χωρες πια!
    Το οτι πολλοι πια σκεφτονται να εγκαταλειψουν την Ελλαδα δεν νομιζω οτι εχει να κανει με τους μεταναστες, αλλα με την αυξανομενη ανεργια, τις περικοπες μισθων και συνταξεων, την ανασφαλεια των νεων και νεα μετρα απο ΔΝΤ.

    Υ.Γ Δεν ηξερα το περιστατικο με τους "Heart", αλλα υπαρχουν σιγουρα πολλες παρομοιες περιπτωσεις.

    Καλο Πσκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλη μου ippoliti

    Να σαι καλα, και εγω συμφωνω απολυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου φιλε Jean - Lyc

    Ευχαριστω για το link ;-) Eχεις, παντως, δικιο για το συγκεκριμενο τραγουδι των ΑΒΒΑ. Αν αλλαζαν το arrangement, που ειναι πολυ...´80s, δεν θα ηταν ασχημο το συγκεκριμενο τραγουδι, που εχει και επιρροες απο ...Ινδικη μουσικη! ;)

    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φιλη Black Bedlam

    Σ ευχαριστω. Θα το κοιταξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος9.10.10

    Αγαπητμένη ΄Ελβα,
    όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο Πειρατής, δεν έμεινε και κάτι ελληνικό επί ελληνικού εδάφους. Δεν υφίσταται πλέον λόγος ταξιδιωτικής οδηγίας από καμία "φίλη" χώρα! Για τη Θράκη διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. Η πλατεία Συντάγματος ίσως να είναι ελληνική, το κτήριο όμως ακριβώς απέναντι και οι κατοικοεδρεύοντες σε αυτό ανηκουν εδώ και καιρό στο ΔΝΤ!

    Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητη μου φιλη Λενα

    Eτσι οπως ειναι η κατασταση και με τους Πειρατες συμφωνουμε και μ εσενα!

    Καλο Σαβ/κο! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Elva καλησπερα, τι μου φταινε οι χωρες, ζουν ανθρωποι σαν εμας, με τις ιδιες αγωνιες και σχεδον τα ιδια προβληματα, με τον φοβο της ανεργιας, της συνταξεις, της πτωχευσης, οι αυτοκτονιες εχουν αυξηθει σε ολη την Ευρωπη, οχι μονο οδηγια αλλα και κοκκινη καρτα θα εδινα μαζι με την ευχη-καταρα στον αγυριστο, στις κυβερνησεις και τα οικονομικα λομπι που συντηρουν και προωθουν ολο αυτο το παγκοσμιο γαιτανακι του τρομου, για το τη μας ξημερωνει αυριο.
    Καληνυχτα απο μια ποοοοολυυυ δροσεεεερηηηη Αθηνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα! :)

    Θύματα παραπληροφόρησης πέφτουν οι άνθρωποι παντού, ειδικά όταν δεν είναι και πολύ "διαβασμένοι" όσον αφορά το σκηνικό σε άλλες χώρες (εδώ, καλά καλά κάποιοι δεν βλέπουν τριγύρω τους, στον ίδιο τον τόπο τους!)

    Κατά τ' άλλα... "έγραψαν" πάλι, οι πειρατές!

    Πολλά φιλιά! ;)

    ΥΓ. "Παραδοσιακά" (το τελευταίο διάστημα) καθυστερημένη, εγώ!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. o τρόμος είναι η μεγαλύτερη μπίζνα πάντως.

    Όσο για αυτό με τα μέλη των ΑΒΒΑ δεν το ήξερα. Μπράβο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπερα Δημητρη

    Θεωρητικα ισως εχεις δικιο, αλλα πρακτικα οσοι πολιτες εχουν τις ιδιες αγωνιες και σχεδον τα ιδια προβληματα με εμας στην Ελλαδα και ..τελικα αδιαφορουν για τη πολιτικη κατασταση της χωρας τους, παλι δεν...φταινε; :) Μονοι τους εκλεγονται οι πολιτικοι που στελνουν τις χωρες στον οικονομικο γκρεμο; Καποιοι εξαπατουν κοσμο και αυτο σιγουρα γινεται σε παγκοσμια κλιμακα....

    Γι αυτο, οπως λες, ’’ας στειλουμε στον αγυριστο, τις κυβερνησεις και τα οικονομικα λομπι που συντηρουν και προωθουν ολο αυτο το παγκοσμιο γαιτανακι του τρομου, για το τι μας ξημερωνει αυριο’’...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεια σου Ντρουσίλα :)

    Δεν κανουν το...homework oπως χρειαζεται, ετσι αφου δεν ξερουν τι γινεται καλα καλα στη χωρα τους γιατι να ενδιαφερθουν να μαθουν τι ισχυει αλλου; ;(
    Aς προσεχαν...

    Φιλιά στο Νοτο ! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σου φιλε mahler

    Ο φοβος και ο τρομος να εξαργυρωνονται...Δεν ειναι καταντια;
    Τα μελη των ΑΒΒΑ θα μπορουσαν να μην ειχαν αντιδρασει, αλλα δεν ανεχονται την ακροδεξια.
    Μαλιστα στις προσφατες εκλογες ενισχυσαν χρηματικα το (Σουηδικο) φεμινιστικο κομμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τα μμε τρέφονται με το φόβο των τηλεθεατών τους, και φυσικά οι κυβερνήσεις δεν έχουν κανένα λόγο να μην το επιθυμούν αυτό. όσο για τις οδηγίες, οκ, γιατί όχι, καλή η προφύλαξη αλλά όχι και να μας εμποδίζει από το να ζούμε - το πιο επικίνδυνο πράγμα στον κόσμο είναι να μπεις σε αυτοκίνητο, δε βλέπω κανένα να συγκρατείται.
    ;-)
    καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεια σου sCaTterBraiN

    Aν δεν μας μας φοβισουν πως θα μας ελεγξουν; Το πιο επικίνδυνο πράγμα στον κόσμο είναι οντως το αυτοκίνητο και ειδικα στην Ελλαδα..Εχεις δει φυσικα πως οδηγουν μερικοι και μερικες!! :((

    Καλή εβδομάδα και σ εσενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)