18.11.10

Μόνο εμένα μου τη δίνει ο..Harry Potter;

Σε μια συζητηση με γνωστους μου ακουσα οτι εψαχναν να αγορασουν για το παιδι τους το τελευταιο βιβλιο της σειρας με τις περιπετειες του Harry Potter! Δεν ξερω κι εγω ποιο νουμερο ειναι, το εκτο, το εβδομο; (!)

"Α, εμεις εχουμε ολα τα προηγουμενα", μου ειπαν, με υφος που εδειχνε οτι δεν σηκωναν αντιρρησεις! 
Παρ ολα αυτα τους ειπα οτι δεν καταλαβαινω τι βρισκει κανεις σε αυτα τα βιβλια που τα θεωρω...new age (σκουπιδια!) και παραπλανητικα, αφου ασχολουνται με την αποθεωση της...μαγειας, δρακους, βοτανα, σκουποξυλα που πετανε κλπ...Μηπως κανω λαθος και δεν εχω πιασει τα ....βαθεια νοηματα των βιβλιων της...ικανοτατης, (και) στις εισπραξεις, J. K. Rowling; 

"Aναπτυσσουν τη φαντασια, ειπε! Δε θα κανω εγω τα παιδια μου...."στρατιωτακια", ειπε ο γνωστος μου, λες κι εγω εχω αυτον ακριβως το σκοπο, που...δεν αγοραζω βιβλια Harry Potter"!!

37 σχόλια:

  1. Πριν χρόνια είχα ξεκινήσει να διαβάζω, από περίεργεια πιο πολύ, το πρώτο βιβλίο.. μα δε μπόρεσα να διαβάσω πάνω από 2-3 σελίδες.. Για κάποιο λόγο δε μου μίλησε καθόλου. Μετά δε ξαναπροσπάθησα.. Περισσότερο ενδιαφέρον θα έλεγα πως έχει η ανατροπή στη ζωή της Rowling..που είναι όντως σαν παραμύθι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα μ'αρέσουν τα παραμυθάκια,κρύβουν πολλές αλήθειες!Η συγκεκριμένη σειρά βέβαια προάγει το εκπαιδευτικό σύστημα της Αγγλίας και όλη την φάμπρικα κονόμας γύρω απ'αυτό.Μην ξεχνάμε ότι το city έχει πολλούς οικονομικούς μάγους που φουσκώνουν τους λογαριασμούς καταθέσεών τους στις πλάτες των κρατών.Παρά ταύτα υπάρχει μια αξιόλογη τριλογία,αντίστοιχου περιεχομένου,η Τριλογία του Βαρτιμαίου, όπου τώρα με την οικονομική κρίση είναι πολύ επίκαιρη και εξηγεί με γλαφυρό τρόπο τα παιχνίδια εξουσίας και οικονομικής εξόντωσης.Συγγραφέας είναι ο Τζόναθαν Στράουντ,εκδόσεις Μίνωας.
    Πολλές καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλη μου, Elva...

    ...μπορείς να με κοπανήσεις με το... σκουπόξυλο!!!

    Μου αρέσει ο Χαρούλης, τον προτιμώ από Ωραίες Κοιμισμένες και Χιονάτες! :)
    Πήρα το πρώτο βιβλίο όταν ήταν η κόρη μου... εντελώς μωρό. Πολλή ξαγρύπνια, κούραση, μάτια μισόκλειστα -δεν ήμουν, τέτοιες στιγμές, να διαβάζω τα... "σοβαρά" μου βιβλία, οπότε το 'χα ρίξει στα παραμύθια. Μετά πήρα κι όλα τα υπόλοιπα (παρόλο που η μικρή μεγάλωνε!!!) όπως επίσης και τα αντίστοιχα pc games! :))
    Δεν πήγα πάντως ποτέ στον κινηματογράφο να παρακολουθήσω τις ταινίες (εεε... καλά... τις έχουμε σε dvd!!!)

    Αναμένω το όποιο... ξόρκι θα με λιντσάρει!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαι μένα δεν μ' αρέσει Ελβα, αλλά δεν το κάνω θέμα. Αρκούμαι στα παραμύθια του ΓΑΠα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18.11.10

    Τα βιβλία της δε τα διάβασα, τις ταινίες όμως, αναγκαστικά, τις είδα όλες λόγω παιδιών, γκρίνιας από μέρους τους και μόδας!!!
    Εντάξει, εντυπωσιακά σκηνικά και τα παιδιά μου για ένα διάστημα ήταν κατά φαντασία μάγοι με ένα ραβδί στο χέρι και σ' ένα σκουπόξυλο καβάλα...μετά απ' αυτό, όμως, τίποτα...δεν άφησαν "κάτι". Υποψιάζομαι πως και τα βιβλία της κάπως έτσι θα είναι...


    Σήμερα περνάω το δράμα για άλλη μια φορά, μιας και είναι η επίσημη πρεμιέρα στην Ελλάδα της νέας ταινίας του Ηarry Potter και για άλλη μια φορά πρέπει να στηθώ ένα δίωρο στη σκοτεινή αίθουσαα ανάμεσα σε δράκους και ξόρκια...

    Φιλιά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Elva καλησπερα απο την Αθηνα, τα παιδια μου δεν ασχοληθηκαν, οποτε απο τα γραφομενα σου μαλλον την γλυτωσα.
    Ντρουσιλα και Χαρρυ, το ''ζευγαρι'' που μεγαλωσαν ''μαζι''!!!!!!! Ελβα ''ανοιγεις'' μυστικα, σε λιγο θα μας πει και ο Μαχαιρης οτι διαβαζει βιβλια απο τις εκδοσεις του Αδωνι Γεωργιαδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοίτα, τα βιβλία τα έχω όλα στα αγγλικά, και τα έχω διαβάσει και αρκετές φορές. Για βιβλία φαντασίας, παρόλο που τα στερεότυπά τους είναι εύκολα αντιληπτά και είναι και αρκετά προβλέψιμα, είναι πολυ καλογραμμένα, χωρίς βέβαια να φτάνουν σε φαντασία άλλους εξαιρετικούς συγγραφείς όπως π.χ. τον Philip Pullman, τον Εnde και ένα σωρό άλλους. Και βέβαια, από το να ΜΗΝ διαβάσει ενα παιδί ΚΑΝΕΝΑ βιβλίο, χαίρομαι πάρα πολύ όταν διαβάζει Χάρυ Πότερ, γιατί μετά, μπορώ να του δώσω και ένα σωρό άλλα και να αναπτύξω τα λογοτεχνικά του αναγνώσματα. Γιατί, πρέπει να σου πω ότι πάρα πολλά παιδιά σήμερα, δεν έχουν καθόλου εξωσχολικά αναγνώσματα, και δυσκολεύονται ΠΑΡΑ πολύ να διαβάσουν ένα βιβλίο, όσο απλό και να είναι αυτό. Το ότι η συγγραφέας τους χρησιμοποιεί αρκετές λογοτεχνικές ρετσέτες όσον αφορά το συλλογικό ασυνείδητο, δεν μπορώ να πω ότι με ενοχλεί, το κάνει αρκετά καλά, και δεν αφήνει μεγάλα κενά στην αφήγηση. Άλλωστε, τα παραμύθια όλων των λαών (όπως και τα δικά μας παραδοσιακά) έχουν όλα μαγισσες, λάμιες, τέρατα και όλα τα σχετικά σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.
    Αλλά, φυσικά, όπως όλα τα λογοτεχνικά βιβλία, το να αρέσουν ή να μην αρέσουν σε κάποιον, είναι απλά, θέμα προσωπικού γούστου!! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μ'αρεσει. Ενοχη :)
    Εχω διαβασει τα βιβλια, ελληνικα, αγγλικα και εχω δει τις ταινίες αν και δεν ειμαι παιδι.
    Ξεκίνησα να τον διαβαζω απο περιεργεια. Ηταν μια διαφορετική εκδοχή ήρωα, συνδεδεμενο με τον μαγικο κόσμο.
    Οταν κυκλοφόρησε στην Ελλάδα εγινε ο αντιποδας του playstation. Θα συμφωνήσω με τη Σοφία.
    Καλύτερα Χαρυ Πότερ παρά κανένα βιβλίο.

    Αλλωστε ποιος δεν θα ήθελε να έχει το μαγικό του ραβδάκι; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλη roadartist

    Σωστα,η συγγραφεας με τις εισπραξεις της ειναι αυτη που ζει..μαγικα!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολλές καλησπέρεςTriton

    Λες, βρε Τriton, να ξεσηκωνουν απο τα παραμυθακια τα...."παιχνίδια εξουσίας και οικονομικής εξόντωσης" μας; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλη μουΝτρουσίλα

    Αφου εισαι …fan του Χαρρυ, τι να πω; :) Tι και ποιους να κοπανησω εγω με το... σκουπόξυλο; ;)
    Αυτο το κανει πιο καλα η...Εφορια, πιστευω! :) Απ ο τι διαβαζω, ομως, dvds, pc games με Χαρυ Ποτερ!...
    Αντε με το καλο και..προεδρινα του fan club!! :-))

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα Swell

    Τα παραμύθια του ΓΑΠ ακολουθουν αλλη.....μεθοδο.
    Ξεκινουν...νανουριστικα, ολα ωραια και καλα, (εχουμε λεφτα κλπ κλπ) και στο τελος γινονται ενα..γκραν γκινιολ αστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλη Λενα με το νεο nickme:)

    Κι εσυ …"παθουσα" οπως η...
    Ντρουσιλα! ;)
    Ηarry Potter, δράκοι και ξόρκια, ετσι; Κατι απο..Βουλη θυμιζει!! :))

    Καλο βραδυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπερα Δημητρη

    Μαλλον τη ...γλυτωσες επειδη τα παιδια σου ειναι μεγαλυτερα! ;) Το μονο που δε πιστευω ειναι να μας πει ο...Μαχαιρης οτι διαβαζει βιβλια απο τις εκδοσεις του ...Αδωνι Γεωργιαδη!! Χαχαχα Αποκλειεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΦιληSophia

    Σιγουρα ειναι καλογραμμενα, δεν αμφιβαλλω. Αλλα αυτο που με ενοχλει ειναι οτι ειναι..trendy και ετσι εχουν τελικα επικρατησει!
    Εχεις ομως δικιο οτι πολλες φορες τα βιβλια λειτουργουν και σαν ...κινηρο στο να διαβασει ενα παιδι και καποια εξωσχολικα, οποτε με τη λογικη αυτη συμφωνω. Επειτα δεν μου αρεσει το ολο marketing γυρω απο τετοια trendy βιβλια που σκοπο εχουν να κανουν τα παιδια ...πελατες των προιοντων τους.
    Και φυσικα, οπως λες και στα λογοτεχνικα βιβλια ισχυει το προσωπικο γούστο!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kαλησπερα.."ένοχη"φιληnefeli ;)

    Kαλα,τοτε παω πασσο! ;))
    Πες μου ποτε εχεις γενεθλια να σου στειλω το ...μαγικό ραβδάκι; :))

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δηλώνω κι εγώ ένοχος!

    Δηλαδή, δεν είχα δώσει καμμία σημασία στο φαινόμενο, ακριβώς λόγω του εμπορικού του χαρακτήρα. Μετά, όταν είδα λίγο από τις ταινίες, μου άρεσαν. Και τα όσα λέει περί μαγείας (εδώ θα σε τσαντίσω) επίσης μου φάνηκαν πολύ σωστά!

    Αργότερα, όταν, κάποια στιγμή, με παρομοίασαν με τον Σνέηπ, το ομολογώ ανερυθριάστως πως κολακεύθηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος18.11.10

    Εντάξει, κάθε εποχή έχει και τα δικά της, προωθούμενα από οικονομικά συμφέροντα, διέξοδα !
    Ξεδίνουν ... δηλαδή μικροί και μεγάλοι !

    Δεν είναι μόνο ο Πότερ, υπάρχουν πολλά παρόμοια ...
    Κάποιοι ξεχνιέντε έτσι !

    Να το ... τραβήξω λίγο ;;;
    Μήπως με αυτό τον τρόπο έχουν καταφέρει κάποιοι και έχουν αποπροσανατολίσει μεγάλη μερίδα της νεολαίας ;
    Λέω ... μήπως ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Elva :))

    Πέρα από τη μαγεία, και στα επτά βιβλία... οι "κακοί" της ιστορίας είναι οι "ανόθευτοι", οι "ολίγοι", τα "τζάκια". :))
    Ξέρεις πόσο εύκολο ήταν να περάσω στο μικρό παιδί ότι "όπως στο ΗΡ... έτσι και στην αληθινή ζωή, υπάρχουν κάποιοι 'λίγοι' που προσπαθούν με δόλιους τρόπους να επιβληθούν στους 'πολλούς'..." και ότι, "επειδή οι 'πολλοί', μπορεί να είναι διαφορετικοί, αλλά έχουν έναν κοινό εχθρό, μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να τον αποτινάξουν"...;)

    @Jean-Lyc: ούτε εμένα με "παρέσυρε" το marketing (άλλωστε, ήταν πολύ "νωρίς", όταν διάβασα το πρώτο βιβλίο) και βέβαια, ούτε τώρα με αγγίζει το να γεμίσω... μπλιλμπλίκια με τον ΗΡ και την παρέα του! :)

    @faros
    Γνώρισα παιδάκια που είχαν φάει... κόλλημα με τον ΗΡ, την εποχή που ξεκίνησα κι εγώ να τον διαβάζω. Σήμερα, σπουδάζουν (και δεν έχουν μαγικό ραβδί στο μπουφάν τους!) :)
    Προτιμώ πάντως να μου μιλάνε τα μικρά για τον ΗΡ... παρά για την Πάττυ, για τη Μενεγάκη, τα μυστικά της Εδέμ ή ακόμα και την Barbie!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Ντρουσίλα,

    τι μου θύμησες τώρα!

    ======

    Ο αριστερός… Harry Potter

    Η εμβληματική εφημερίδα της Αριστεράς στη Γαλλία, η Liberation, συνηθίζει να εκπλήσσει τους αναγνώστες της με τα προχωρημένα και ευρηματικά της πρωτοσέλιδα. Την περασμένη Παρασκευή από την πρώτη της σελίδα παρουσίαζε τον Harry Potter, ως το νέο ήρωα της Αριστεράς, ο οποίος εναντιώνεται στον υλισμό της μεσαίας τάξης.
    Η εφημερίδα της γαλλικής αριστερής διανόησης προκειμένου να υποδεχθεί την τελευταία έκδοση της σειράς του Harry Potter ανέθεσε στον φιλόσοφο Jean-Claude Milner να γράψει ένα άρθρο για το διάσημο μάγο των βιβλίων της J.K. Rowling.

    Ο Milner προχώρησε στη δική του- αμιγώς πολιτική- ανάγνωση του βιβλίου καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο Harry Potter είναι φορέας αριστερών ιδεών και οι περιπέτειες του είναι μία διατριβή εναντίον των πολιτικών που εφάρμοσαν στη Μεγάλη Βρετανία η Μάργκαρετ Θάτσερ και ο Τόνι Μπλερ.
    ....
    -----------

    Όποιος θέλει περισσότερα:
    http://www.cosmo.gr/Books/France/173640.html?page=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οταν προσπαθησα να δω την τελευταια ταινια του Harry Potter ειδα την μιση γιατι με επιασε ο υπνος...
    Δεν ειδα ποτε την αλλη μιση γιατι αποφασισα οτι εχω καλυτερα πραγματα να δω ή να κανω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αχ σε ευχαριστώ! Δεν είμαι μόνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. XAXAXAXA......Καλα...με πεθανατε...

    Οχι βρε...Δε διαβαζω βιβλια του Αδωνη...Εξ αλλου δε νομιζω να τα διαβαζει ουτε...ο ιδιος...
    Διαβαζω ομως...Παραμυθια...
    Ο κοσμος των παραμυθιων...Παντα με γοητευε και με αναστατωνε ομορφα...
    Βεβαια...Προτιμω τα λιγο παλιοτερα...
    [Μυθοι Αισωπου..] η ακομη και τα..πολυ παλια...[Γκιλγκαμες, οδυσσεια..Ηλιαδα..]
    Αλλα δεν λεω οχι και στα..Νεωτερα
    [Γκριμ...Παραδοσιακα νησιωτικα,
    Τουρκικα, Περσικα κλπ]
    και...
    Οσο κι αν φαινεται περιεργο...
    ΓΡΑΦΩ και παραμυθια...
    Δες παλαιοτερες αναρτησεις μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για παραδειγμα...
    31 μαιου "η αλεπου και το αλεπουδακι"
    12 ιουν " ο σουλτανος κι ο τυφλος"
    140σεπ "ονειρο 2411"
    20 οκτ "Ο Χοτζας και τα ρουχα του"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημερα Jean - Lyc

    Ti θα σας κανουμε τοσους...ενοχους! ;-) Ποιος ειναι, καλε, ο... Σνέηπ; Εγω παντως ομολογώ ...(ανερυθριάστως) οτι δεν τον γνωριζω! Πολυ ασχετη με τον Χαρυ Π. ετσι; ;))

    Καλο σαβ/κo! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φιλε μας faro

    Σιγουρα δεν ειναι μονο ο...Πότερ, εχουμε τοσους αλλους που κανουν...μαγικα κολπα και μας ξεγελουν!!

    Ο τι μπορουν κανουν οι ανθρωποι, σε οσους πιασει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ντρουσίλαμας

    Να και..ιδεολογικο μαθημα μεσω του ΗP!! :))


    Φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φιλε μου Ephemeron

    Και εγω δεν αντεξα μια φορα που ετυχε και απο τοτε δεν..
    ξανασχοληθηκα! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φιλη Besixdouze

    Ti καλα! Join the club! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλε μου φιλε μαχαιρη

    Eiπαμε να σε πειραξουμε λιγο!! ;)
    Ομως προτιμω εκατο φορες τα δικα σου διδακτικα παραμυθια απο του HP!!

    Θα τα ξανακοιταξω, ευχαριστω και για το link! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος19.11.10

    Elva τα βιβλἰα Χ.Ποτερ είναι λἰγο βαρετα για ενηλικους. Η ταινία πάντως Χ. Πότερ 3 - μονο αυτη - εἰναι παρα πολὐ καλἠ, χανεις! 4-5 φορες που την εχω δει δεν εχω αλλαξει γνώμη...

    ενω πχ ειδα μετα απο πολλα χρονια τα φτερα του ερωτα του βεντερς και απορούσα γιατι μ ειχε ενθουσιασει μικρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Kαλησπερα Ηerr K

    Aφου μου συστηνεις τη συγκεκριμενη ταινια, δε μενει παρα να τη δω καποια στιγμη και να βγαλω κι εγω τα συμπερασματα μου.
    Να εμπιστευθω τo κριτηριο σου, λοιπον, γιατι οχι; :)
    Η αληθεια ειναι οτι καποια πραγματα δεν ειναι ιδια οταν τα ξαναδεις χρονια μετα, με αλλη πιο ωριμη ματια... Κι εγω οταν ειχα πρωτοδει αυτη τη ταινια του Βεντερς, ενιωσα οτι ηταν μοναδικη και φυσικα ηταν, για τα χρονια εκεινα....

    Καλο σου βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. τα βιβλία βγήκαν όταν ήμουν ήδη μεγάλος σε ηλικία για να τα διαβάσω. Δεν έχω δεί και καμία ταινία. Θεωρώ πάντως πως είναι απλά παραμυθάκια οπότε κακώς τους δίνουμε τόση σημασία. Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γεια σου Elva!
    Xαίρομαι όταν ένας άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο μέσα από τα δημιουργήματά του, στην προκειμένη περίπτωση η J.K.Rowling μέσω της πένας της. Το ίδιο κι ένας ζωγράφος ή ένας μουσικός με τα δικά τους μέσα αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου αν αυτός ο κόσμος θα μας αρέσει για να βουτήξουμε μέσα του.
    Έχω περάσει υπέροχα βουτώντας μέσα στον κόσμο του Χάρι Πότερ και ήταν επίσης ένας έξοχος τρόπος να παίζω με την μικρή μου αδερφή (όταν βγήκε το πρώτο βιβλίο ήμουν γυμνάσιο κι εκείνη δημοτικό).
    Ο Χάρι Πότερ βοήθησε την μικρή μου αδερφή με δύο τρόπους: στο σχολείο αρχικά δεν ήταν ιδιαίτερα επιμελής μαθήτρια. Ο Χάρι Πότερ ήταν το πρώτο βιβλίο χωρίς εικόνες (είναι και πολυσέλιδο, γύρω στις 200 σελίδες το πρώτο της σειράς) που διάβασε καταφέρνοντας παράλληλα να ξεπεράσει και τα προβλήματα ανάγνωσης που είχε. Έτσι γνώρισε και τη μικρή βιβλιοφάγο ηρωίδα, την Ερμιόνη, που είχε πάνω της μια ανάλογη επίδραση.
    Καλή μέρα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φιλε mahler

    Eν μερει εχεις δικιο, αλλα ποτε μην υποτιμας την ..αξια των παραμυθιων!
    Με κατι αλλα παραμυθια,ξερεις, καποιοι αλλοι κερδιζουν εκλογες! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Φιλη Mαριανα

    Μακαρι να υπαρχουν βιβλια που γοητευουν τα παιδια να ξεκινησουν να διαβαζουν! Τοτε δεν εχω τιποτα αρνητικο να πω, εκτος του οτι για μενα καποια βοβλια εγιναν...trendy οχι αναγκαστικα λογω ποιοτητος, αλλα λογω PR προωθησης τους απο τα ΜΜΕ κλπ. Σε αυτα ειμαι αντιθετη κυριως και το λεω επειδη τα βοβλια του ΗP χαρακτηριζονται ως επι το πλεστον σαν ..εμπορικες επιτυχιες!

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μέχρι σήμερα νόμιζα οτι ο χάρι πότερ αρεσει σε όλους, εκπλήσσομαι με τα σχόλια! Είναι η πρώτη φορά που διαφωνώ μαζί σου σε κάτι elva:) Όπως και να χει, βρίσκω τις ιστορίες του potter συναρπαστικές και απολαμβάνω και τις ταινίες αλλά και τα βιβλία. Όσο προβλέψιμη και να είναι μια ιστορία, είναι εκπληκτικό να χάνεις το μυαλό σου σε ένα κόσμο που τα ραβδιά διαλέγουν τους μάγους, οι φιγούρες στους πίνακες ζωγραφικής είναι ζωντανές και οι σκάλες σε πάνε όπου θέλουν αυτές. Οι λάτρεις της φαντασίας γοητεύονται απο τις περιπέτειες του πότερ και οι ταινίες της σειράς είναι πολύ καλογυρισμένες και ατμοσφαιρικές ενώ έχουν το σπάνιο προσον να γίνονται η μια καλύτερη απο την προηγούμενη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)