24.11.10

I want a trophy, too! Βράβευσε με, [λοιπόν], τι περιμένεις;


Μεταξυ καφε και εργασιας, βλεπω πανω στην οθονη του PC τη φραση: "Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο" και καπως κατεβηκε ..στραβα ο καφες!


Τη δηλωση εκανε ο...Πάγκαλος στην απονομή των βραβείων επιχειρηματικότητας «Κούρος 2010», που ουτε ηξερα, ουτε ομως και με …ωφελησε σε τιποτα, τωρα που εμαθα οτι υπαρχουν!
Ολο και καποιους βραβευουν οι ανθρωποι αυτοι και φυσικα, σε αλλες περιπτωσεις, βραβευονται κι ιδιοι δια το..εργον τους και τη συμβολη τους στη προοδο μιας χωρας! Και ποιος δεν εχει βραβευτει πια; Ο Bush, o Blair, o Clinton;  Να, ο μονος που δεν εχει βραβευτει ακομη ειναι μαλλον ο... Χιτλερ, (!) αλλα οπου να ναι θα το δουμε κι αυτο!...
Υπερβολες, θα πειτε! Καθολου, καθολου! Αν σας ελεγαν δεκα χρονια πριν οτι η...τροïκα και το μνημονιο, εν ετει 2010, θα γινοντουσαν οι κυριοι ρυθμιστες των πραγματων στην Ελλαδα και αλλου, σιγουρα θα κουνουσατε το κεφαλι σας ειρωνικα! 
Τωρα το μονο που μπορειτε να κανετε ειναι να ειστε...ευτυχεις γι αυτο!
Ευτυχειτε, λοιπον, οπως ελεγε και ο...Στεας, κατι χρονια πριν.

Παντως απ ο τι διαβασα,  αλλον, επρεπε, τελικα, να βραβευσουν!   :((


Υ.Γ.  Το τραγουδι ειναι αφιερωμενο σε Ελληνες και...Ιρλανδους!

23 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24.11.10

    Μα, Έλβα μου, είχε και συνέχεια...εδώ
    http://www.mediasoup.gr/node/21788

    δε συμαζεύεται πια ο άνθρωπος!

    Φιλιά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και από ότι λέγεται, σειρά μετά έχουνε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία. Εμείς είμαστε το πειραματόζωο..αφού περνάει το μνημόνιο στους Έλληνες, μετά ο δρόμος ανοίγει και για άλλους λαούς.. Κατάλλα όλα για το καλό μας γίνονται, και τα νέα μέτρα είναι επίσης για "καλό", γιατί δε λέμε πως έχουμε ήδη χρεοκοπήσει, πως αυτή τη στιγμή φροντίζουν μόνο για τις τράπεζες και το κυριότερο πως με τη πολιτική τους θα εξοντώσουν τους φτωχότερους;
    Ο Πάγκαλος είναι ένα γελοίο παχύδερμο.. κάπου τον είδα να λέει πως "του όρμηξε μια γυναίκα στο δρόμο"..Ναι έχει και θαυμάστριες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. me:)

    Λενα,το διαβασα κι αυτο,αλλα ελα που το part 1 με..εντυπωσιασε περισσοτερο! ;)
    Ασυμμαζευτες δηλωσεις, καταστασεις και ανθρωποι...

    Φιλια, καλο μεσημερι! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Road

    Aφου δωσαμε το ..πρασινο φως φυσικα ολα για το..''καλο μας'' γινονται και θα γινονται απο δω και περα...Ειμαστε πια τα πρωτα πειραματοζωα, με εμφαση στο..β! συνθετικο της λεξης! :(

    Μηπως η γυναικα ειχε προηγουμενως βγει απο σουπερμαρκετ, σαλταρισμενη με το δικιο της, βεβαια, για τον λογαριασμο που πληρωσε; ;/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο"

    E,δε θυμιζει αυτο το ΑRBEIT MACHTS FREI;
    Το Μνημονιο απελευθερωνει λοιπον,και ειναι ευτυχια.Φατε το στη μαπα ολοι εσεις που βγαλατε το ΠΑΣΟΚ πρωτο κομμα ατις εκλογες,ειτε δια της ψηφου,ειτε δια της αποχης.
    Και καλα να το τρωγανε αυτοι,
    δυστυχως ομως το τρωμε ολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Boy, you're gonna carry that weight for a long time! Ποιός θα το φανταζόταν ότι το τραγούδι που έγραψαν τη δεκαετία του 60 οι Beatles, θα είχε εφαρμογή στην Ελλάδα του 2010... Με ή χωρίς βραβεία. Ο εσμός των πολιτικών πάντως, μπορεί να βραβεύεται μόνος του. Οπως κάνει η κάθε μαφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς το κοινωνικοοικονομικό σύστημα του καπιταλισμού δεν είναι ανθρώπινο, έχει στραμμένη την προσοχή του στα κέρδη τα οποία μετράει με γνώμονα τη συσσώρευση λεφτών (τράπεζα) και αριθμών (χρηματιστήριο).

    Χαίρομαι που η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα σε αυτή τη κατάσταση, ελπίζω όχι και η τελευταία. Ήταν και είναι λάθος ο τρόπος που ζούμε, με τέτοια υπερπροσφορά αγαθών, με τέτοιες αξίες, ενώ ταυτόχρονα με εμάς άλλοι άνθρωποι ζουν πιο φτωχά και από φτωχά. Ο καπιταλισμός για να ζήσει προϋποθέτει ένα μέρος του πληθυσμού να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

    Γιατί λοιπόν να σωθεί η σάπια οικονομία και αυτό το απάνθρωπο κοινωνικό σύστημα; Θα ευχόμουν μόνο να υπήρχαν εμπνευσμένοι άνθρωποι στην εξουσία, και η λέξη εξουσία να είχε ένα πιο ιδεαλιστικό νόημα. Άνθρωποι αντικομφορμιστικοί που θα μπορούσαν να συνεργαστούν.

    Δε χρειαζόμαστε ούτε σοσιαλισμούς, ούτε κομμουνισμούς, ούτε προοδευτικές πολιτικές. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που να νοιάζονται για τους ανθρώπους πάνω από όλα.

    Μέσα σε ένα εξάμηνο καταργήθηκαν τόσα εργασιακά δικαιώματα και η δωρεάν υγειονομική περίθαλψη. Σειρά θα είχε η έτσι κι αλλιώς σαθρή σχολική-ακαδημαϊκή παιδεία. Αλλά αυτό πιστεύω το φοβούνται ακόμα... Φοβούνται να καταργήσουν το άσυλο και την (ας πούμε) δωρεάν παιδεία. Γιατί η νεολαία ακόμα πιστεύει ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, ότι αυτή μπορεί να τον αλλάξει. Κι εγώ είμαι μαζί της... καμιά φορά οι ουτοπικές ιδέες μιας εποχής είναι η πραγματικότητα της επόμενης.

    Έλβα, να είσαι καλά για τα επίκαιρα θέματα που δεν σταματάς να θίγεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτός ο Σλοβένος έχει κήπο. Εμάς ετοιμάζονται να μας κάνουν έξωση κι από τον ακάλυπτο. Είδατε επιτυχία ο Πάγκαλος; Μέχρι κι εσάς στο χιονισμένο Βορά κατάφερε να συγχύσει. Αφού δεν έχει να κάνει τίποτε όλη μέρα, αποφάσισε να γίνει επαγγελματίας προκλητικός. Αναγνωρίστε του ότι το κάνει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο καπιταλισμος παντα βρισκει καινουριες μεθοδους για να αυξανει τα κερδη του,το μονο που χρειαζοταν ηταν μια χωρα για να εφαρμοσει την νεα του μεθοδο και αυτη η χωρα ηταν η Ελλαδα,μια χωρα σε παρακμη,μιαχωρα οπου η ευμαρια τωνν τελευταιων 30 ετων εσκασε σαν φουσκα,μιαχωρα σκανδαλων κααι πελατειακων σχεσεων ανεμεσα σε πολιτες.. επιχειρηματιες και πολιτικους ηταν το τελειο θυμα.Οταν το πειραμα πετυχε πηγαν ακομη παραπερα στην Ιρλανδια μια χωρα η οποια; προληπτικα ηδη ειχε παρει μετρα τα τελευταια 2 χρονια για να αποφυγει το μηχανισμο του ταμειου στηριξης κι ομως παρ'ολα αυτα η Ιρλανδια ηταν το επομενο θυμα..προφανως θα ακολουθησουν η Πορτογαλια και ισως η Ισπανια.Ετσι οι τραπεζιτες γινονται πιο πλουσιοι και οι φτωχοι πιο φτωχοι.Φανταζεσθε ποσοι θα εχαναν αν η Ελλαδα εφευγε απο την ζωνη του ευρο και γυρναγε παλι στην δραχμη?? Οι πρωτοι θα ηταν οι τραπεζιτες που εχουν δανισει την Ελλαδα,γι'αυτο και μας εχουν υπο ομηρια..Καλο σας βραδυ κι ευχαριστω για την φιλοξενια σας εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε celin

    ΑRBEIT MACHT FREI, ετσι; :)
    Ε, δε διαφερει και πολυ! Στο τελος θα γινουν και...διαφημισεις με το.. μνημονιο που ...ολα τα εχει και ...συμφερει!! Απο ευτυχια μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι! Nα κανουν κανενα.. μνημονιο-camping να στειλουν εκει οσους τη καταβρισκουν με τετοιες συνθηκες!! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kαλησπερα Swell

    Προφητικοι οι...Beatles, απο τοτε!...Βραβευονται απο μονοι τους και μεταξυ τους αυτοι, γιατι αμα περιμεναν να τους βραβευσει ο κοσμος, ακομα θα...περιμεναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλη Μαριανα

    Μα ειναι λογικο, υπαρχει καπιταλισμος με ανθρωπινο προσωπο; Δεν νομιζω επειδη οπως λες κι εσυ έχει μονιμως στραμμένη την προσοχή του στα κέρδη και τη συσσώρευση χρηματων και αγαθων. Ομως δε καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις οταν λες... "χαίρομαι που η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα σε αυτή τη κατάσταση, ελπίζω όχι και η τελευταία". Aν αναφερεσαι στο τροπο ζωης μερικων μεγαλοαστων πολυ χρημα και με λαθος αξίες, ενώ ταυτόχρονα άλλοι άνθρωποι ζουν πιο φτωχά και από φτωχά, τοτε συμφωνω. Σιγουρα βλεπεις τα πραγματα απο τη σκοπια των νεων και πολυ καλα κανεις αλλα μη ξεχνας αυτο που κι εσυ γραφεις καπου στο σχολιο σου οτι ο "καπιταλισμός για να ζήσει προϋποθέτει ένα μέρος του πληθυσμού να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση"! Μακαρι τα πραγματα να ηταν ετσι οπως θα επρεπε αλλα δυστυχως δεν ζουμε σε τελειες κοινωνιες και μονο...εμπνευσμένοι άνθρωποι στην εξουσία δεν υπαρχουν! Συμφωνω οτι χρειαζόμαστε ανθρώπους που να νοιάζονται για τους ανθρώπους και τα δικαιωματα που καταργουνται ενα ενα!
    Ας κανουμε ο τι περναει απο το χερι μας, για να μη δουμε ακομα χειροτερες μερες!

    Καλο σου βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπερα φιλεΚαρτέσιε

    Οταν το ειδα σκεφτηκα οτι μας κανουν...πλακα και μας αναφερουν τωρα τον..Σλοβένο με τον κήπο! ;)
    Εμεις δλδ που ουτε κηπο δεν εχουμε,τι να κανουμε,να χαθουμε; Ο Πάγκαλος δε ξερω πως αλλα τα καταφερνει με τις δηλωσεις του καθε φορα να συγχύζει κοσμο και δη στο Βορρά! Ταλεντο μεγαλο και δεν το λεω μονο εγω, αλλα oλη η Ελλαδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλωσηρθες φιλε NOSTO

    Ο καπιταλισμος ψαχνει πειραματοζωα και η χωρα μας ηταν το τελειο θυμα, οπως λες, αφου ειναι η τελεια περιπτωση με σκανδαλα και καθεστως πελατειακων σχεσεων! Φανταζομαι ομως οτι παρομοιες συνθηκες επικρατουν και σε Ισπανια, Ιταλια και Πορτογαλια. Για την Ιρλανδια ισχυουν οσα λες και η χωρα λογικα δεν ηταν στη δικη μας κατασταση αφου προληπτικα ηδη ειχε παρει μετρα τα τελευταια 2 χρονια για να αποφυγει το μηχανισμο του ταμειου στηριξης κι ομως δεν τον απεφυγε! Κι εγω πιστευω οτι θα ακολουθησουν και η Ισπανια με τη Πορτογαλια μετα.
    Αλλωστε ειμαστε ολοι στη ζωνη των..P.I G. S, οπως ονομαζονται τωρα οι οικονομιες δευτερων ταχυτητων!

    Καλο βραδυ, να τα λεμε και εγω σ ευχαριστω για το σχολιο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου Έλβα :)
    Στο "χαίρομαι που η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα σε αυτή τη κατάσταση, ελπίζω όχι και η τελευταία" αυτό εννοούσα ναι. Ότι προτιμώ να μην "επιζήσει" αυτό το σαθρό σύστημα χρεώνοντας τα φτωχότερα τμήματα του ελληνικού λαού και του κάθε λαού.
    Να πεθάνει, να φύγουν τα πολιτικά πρόσωπα-μαριονέτες από την εξουσία και να μας μείνει δύναμη να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.

    Καλή μέρα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kαλημερα φιλη Μαριανα!

    Κι εγω αυτο υπεθεσα,αλλα σ ευχαριστω παντως που το διευκρινισες και ας ελπισουμε οτι θα δουμε καλυτερες μερες χωρις...μαριονέτες στα πολιτικα πραγματα! :)

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος25.11.10

    Έχω τη γνώμη ότι το παρεξηγούμε το ... Παιδοβούβαλο !
    Νομίζω ότι έχει όχι μόνο δίκιο, αλλά και δίκαιο βουνό !!!

    Που το είπε αυτό (το ότι το μνημόνιο - δηλαδή η δανειακή σύμβαση με τους τοκογλύφους για να διαιωνιστούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας - είναι ευτυχία);
    Στην ολιγαρχία του τόπου μας (και ίσως όχι μόνο) !
    Πράγματι, γι΄αυτούς είναι ευτυχία γιατί νομίζουν ότι με το μνημόνιο θα δωθεί η χαριστική βολή ενάντια σε όλα τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της Εργατικής Τάξης.

    υ.γ. Βέβαια, λογιαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο ..
    Και είναι στο χέρι μας, αυτόν τον ... ξενοδόχο, να τον ξυπνήσουμε και να πάρουμε αμπάριζα όλους τους παιδοβούβαλους και να τους στείλουμε στα ... σπαρτά !

    Καλημέρα, καλή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος25.11.10

    Elva τι είναι αυτό που σε κάνει να μη βλέπεις τη μεγάλη ευτυχία που φέρνει το μνημόνιο στους Έλληνες; Όλοι μας πια τρώμε με χρυσά κουτάλια. Η ανάπτυξη τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Οι μισθοί και οι συντάξεις αυξάνονται, οι φόροι άμεσοι κι έμμεσοι μειώνονται... όλα πάνε τόσο καλά! Αμφιβάλλεις;

    Καλά, ο Πάγκαλος έχει χάσει πια το μέτρο. Και δεν είναι ο μόνος, δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kαλημερα φιλε faro

    Μια, εκ νεου, διαβεβαιωση στην... ολιγαρχια, ποτε δεν (τους) εβλαψε!
    Πως ο αλλος ανανεωνει το συμβολαιο ενοικιασεως κατοικιας; Ε, κατι αναλογο και εδω...

    Ποτε θα ξυπνησει ο..'ξενοδοχος' που λες, ειναι..αγνωστο,αλλα ελπιζω συντομα,επειδη η...ευτυχια χτυπαει, οπως ηδη βλεπουμε και αλλων λαων τις πορτες! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kαλημερα φιλη Δαναη

    Ειμαι..αχαριστη, ετσι; ;)

    Mακαρι να το βρουμε (το μέτρο) εμεις, ομως!

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Elva πολύ καλημέρα!
    Συμφωνώ με την σκέψη της Μαριάννας.Καίτοι μεσήλικας χαίρομαι που οι νέοι δείχνουν αποκρυσταλλωμένη άποψη!Αναμφίβολα έχουν την ωριμότητα που λείπει παντελώς απ'τις γενιές του κρατικοδίαιτου δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα!
    Όσο για τον χοντρό,μετά την σφαλιάρα πούφαγε η γυναικούλα του,άς κοιτάξει τα του οίκου του και μετά βλέπουμε αν θα τα καταφέρει και παρά πέρα!
    Πολλούς χαιρετισμούς,χιονίζει και εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολύ ….καλησπέρα Triton

    Μακαρι ολοι οι οι νέοι να εχουν τις αποψεις και την ωριμότητα που εχει η φιλη Μαριανα! Δυστυχως καποιοι πολιτικοι δεν βλεπουν τα του οίκου του οπως λες αλλα εχουν και αποψη για ...παν επιστητον, ειδικα μαλιστα οταν αυτες οι αποψεις τους ειναι τοσο προκλητικες και απεχθεις!

    Πολλούς χαιρετισμούς απο τα εδω..χιονια! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. συγχρητήρια να του πούμε γιατί παραδέχεται ανοιχτά την ανικανότητα του/τους να κάνουν αυτές τις αλλαγές όλα αυτά τα χρόνια που βρίκονται επι σκηνής αλλά. Ο Παγκαλος μου θυμίζει το χοντρό αντιπαθητικό κακομαθημένο και κακιασμένο παιδάκι του σχολείου, που όσο κι αν το κατηγορούσες ή το έβριζες δεν άκουγε τίποτα, συνέχιζε να σε δείχνει κοροιδευτικά με το δάκτυλό του και να γελάει μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)