6.12.10

Οχι άλλη..μαγκιά! (..μη σκιστει κανενα...καλσόν!)*

Σε blogs, ή σε fora, εχει κανεις τη δυνατότητα εκτος απο τη γνωμη του συγγραφεα, να διαβασει, επισης, τις αποψεις των σχολιαστων. 
Ετσι, ασχετα αν συμφωνει κανεις, ή οχι, ολοι - φανταζομαι- παραδεχονται οτι το να διαβαζεις τις σκεψεις των αλλων, ειναι μια ακρως ενδιαφερουσα υποθεση, (οταν βεβαια οι αποψεις αυτες δεν ειναι...φασιστικες και ηλιθιες, "ενα και το αυτο", θα πειτε και θα εχετε και δικιο!)...

Καπου, λοιπον, επεσε το ματι μου στο εξης κειμενο:

"Εμεις στην Ελλαδα που ειμαστε μαγκες επρεπε να μη δεχτουμε τοσο παθητικα το ζυγο του ΔΝΤ. Αλλοι λαοι που δεν ειχαν δειξει δειγματα παλληκαριας στο παρελθον, ουτε πολεμησαν μερικοι απο αυτους τον αξονα, ουτε περασαν χουντες σαν κι εμας δειχνουν τωρα να προσπαθουν να κανουν κατι..Οι Ιρλανδοι για παραδειγμα δεν ειναι ευκολη ρατσα αλλα θα το παλαιψουν. Εμεις ομως; Τοσο πολυ λαπαδιασαμε;Που ειναι οι μαγκες ρε παιδια στην Ελλαδα τωρα που τους χρειαζομαστε; Τους πατησε μηπωςτο τραινο; Η μηπως ειναι ευχαριστημενοι και το θεωρουν ...μαγκια να δουλευουν με 500 ευρω στη καλυτερη περιπτωση, η και δωρεαν με υποσχεσεις οτι και καλα θα μας παρουν αυριο στη ταδε ΔΕΚΟ, ετσι κλεινουν το στομα στους μαγκες και τις μαγκισσες; "

Κατ αρχην αν η λεξη.."μαγκιά", συμπεριλαμβανει εκεινα τα ατομα, που θελουν να κερδιζουν και να τα καταφερνουν παντα, ασχετα αν οι μεθοδοι που ακολουθουν δεν ειναι παντα αποδεκτες, τοτε καμμια σχεση με τετοιες... "μαγκιες" δεν ειχα στη ζωη μου, αφου παντα ημουν με τις ομαδες που...εχαναν και το κομμα που δεν ψηφιζαν καποιοι "μαγκες" των οποιων οι γονεις, ή και οι γνωστοι φροντιζαν να τακτοποιησουν καπου, παρα τα ανεπαρκη προσοντα τους, και τη φανερη ανικανοτητα τους απεναντι σε αλλους υποψηφιους, που θα μπορουσαν να ειχαν βρει ΑΥΤΟΙ και οχι οι αλλοι μια δουλεια της προκοπης! Ομως αυτοι βλεπετε δεν ηταν... "μαγκες", αφου επεμεναν να ψηφιζουν "το ιδιο κομμα καθε φορα που δεν ειχε καμμια πιθανοτητα να βγει στις εκλογες, παντα χαμενοι θα ειστε, μου ελεγαν"! (Λες και μιλoυσαν για ...ομαδες και πρωταθλημα,.. ενα πραγμα!)

Και αφου ειπα τι δεν ειναι μαγκια να πω τωρα οτι για μενα ...μαγκια ειναι να πας εναντια στο κυμα, οχι  να ακολουθεις το..κοπαδι, επειδη ετσι κανουν ολοι σημερα παντου...Κοιτανε το συμφερον τους και αυτη ακριβως ειναι η νοοτροπια που μας εφτασε μεχρι εδω....

Μαγκια ειναι, ακομη, οπως συζητουσαμε τις αλλες  με τους φιλους, Δημητρη και Ντρουσιλα που επισης συμφωνουσαν, το οτι ακομα κι αν μαθω οτι το παιδι μου ειναι ομοφυλοφυλο δε θα το διωξω απο το σπιτι και δε θα φερθω οπως ενας τυχαιος...μαγκας, αλλα οπως θα επρεπε ο καθε πατερας και μητερα ενος παιδιου, που θα μας εχει αναγκη, επειδη ισως καποιοι αλλοι…."μαγκες" (που ζουν μονο για τα ματια του κοσμου) να το λοιδορησουν,  να το διωξουν και να βρεθει σε χειροτερες καταστασεις! 

Μια ερωτηση τωρα: Το να μη καταγγελει κανεις  οταν τον εκμεταλλευονται ειναι ....μαγκια,  ή ηττοπαθεια
Διαβαζα οτι τη περασμενη Πεμπτη το βράδυ οταν εγινε ελεγχος  στα κεντρικά γραφεία της Eurobank στη Νέα Ιωνία πανω από 180 εργαζόμενοι βρεθηκαν οτι απασχολούνταν παράνομα και κανενας απο αυτους τους εργαζομενους δεν ειχε το θαρρος να καταγγειλει την εργοδοσια, ενω τοσοι πολλοι υπαλληλοι της τράπεζας-εργαζονταν μεχρι αργα χωρίς υπερωριακή αμοιβή, χωρίς καταβολή εισφορών και χωρίς αναφορά στο βιβλίο απασχολουμένων! 
Θεωρω παντως οτι ειναι λαθος το να μη καταγγελει κανεις ατομα και επιχειρησεις που τον εκμεταλλευονται, αν και καταλαβαινω οτι οι συνθηκες δεν ειναι παντα ιδιες....

Οταν η αναγκη γινεται φιλοτιμο λενε οτι ειναι ....μαγκια και δεν νομιζω να χρειαζεται να εξηγησει κανεις τι σημαινει ανάγκη...
Οσον αφορα, ομως, το φιλότιμο, απ ο τι φαινεται το χανουμε κα αυτο σιγα-σιγα στην Ελλαδα, οταν αφηνουμε να μας εξευτελιζουν χρονια, μια οι μεν και μια οι δε με..δηθεν υποσχέσεις για "προσωρινες στενωπους", που διαρκουν, τελικα, μια ...ζωη, ή και ευτελεις "μισθους" και "συντάξεις", που κι αυτα σπανιζουν, ή πολλες φορες ειναι και....έναντι!

Αν καποιοι ηταν σωστοι και ...μαγκες  ας ζηταγαν τις αποζημιωσεις απο τους Γερμανους και οσους αλλους μας χρωστανε, αλλα, αντι γι αυτους βαζουν εμας να τα ξεπληρωνουμε και μαλιστα με το σκληροτερο τροπο! 

Να τι ειναι μαγκιά, αλλα εμεις.....μωρό μου, (οπως λεει και το τραγουδι), δε διαθέτουμε (πια) απ αυτό....
 

*(Εκφραση που εκλεψα απο τον..φιλο celin!) ;-)

25 σχόλια:

  1. Μια κι έχω λίγο κενό στη δουλειά, θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιο περιεκτικά μπορώ.

    Θεωρώ ότι μάγκες, με την καλώς εννοούμενη έννοια, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Αν υπήρξαν ή όχι, δεν μπορώ να το πώ αν και επιφυλάσσομαι.
    Τί εννοώ; Ιστορικά να το δείς, μας πήρε 400 χρονάκια να διώξουμε τους Τούρκους κι ακόμη και τότε, είχε πιάσει φωτιές ο πισινός μας να τσιμπήσουμε κανά οικοπεδάκι από τον κάθε Αγά (!). Αφού έφυγε ο "Τούρκος", ήρθαν οι γραμματιζούμενοι Ευρωπαίοι. Και στις δύο περιπτώσεις εξ όσων έχω διαβάσει οσφυοκάμπτες ήμαστε. Φτάσαμε να έχουμε και κόμματα άκρως συνδεδεμένα με τις χώρες - προστάτιδες ("Γαλλικό κόμμα", "Αγγλικό κόμμα" κοκ)
    Εν κατακλείδι, για να είναι κάποιος μάγκας, οφείλει (για μένα) καταρχήν να είναι τέτοιος χαρακτήρας που να μην υποκύπτει σε "εξωτερικά" ερεθίσματα. Να έχει καλή γνώση αυτού που κάνει, είτε είναι πυρηινκή φυσική είτε πωλητής μανταλακίων στο δίπλα στενό.
    Να είναι έντιμος και βέβαια να είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Το τελευταίο μην τα ξανα-ματα αναλύσουμε, ε;

    ΥΓ: Πώς μπορούμε να θεωρούμααστε μάγκες όταν ακόμη και τώρα υπάρχουν υποστηρικτές της Χούντας;;;; (Λέω εγώ τώρα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MΑΓΚΑΣ...Για μενα ειναι αυτος...Που το ποιμα του Κιπλιγκ "αν μπορεις"
    Το κανει πραξη...
    Βεβαια...Υπαρχουν και οι....μαγκες..
    {χαρτομαγκες, κοτομαγκες κ λ π...]
    Δεν ειναι μαγκες...
    Αυτη ειναι η γνωμη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι ταιριαστη η εκφραση σημερα για ολους μας.Σιγουρα αφορα τους κυβερνωντες που οπως λες φιλη μου,τουμπεκιαζεται μπροστα στους Γερμαναραδες και ξεσκιζει τους πολιτες της,
    αλλα πολυ περισσοτερο αφορα τους πολιτες,εμας.Που μια ευκαιρια ειχαμε να δειξουμε την απεχθεια μας στη γαλαζοπρασινη συμμορια,και την κλωτσησαμε,βγαζοντας πρωτο κομμα το πασοκνδ.
    Τουμπεκιαστηκαμε κ εμεις λοιπον και προσκυνησαμε τη χουντα,
    οπως κανουμε διαρκως τα τελευταια 60 χρονια.
    Τι μενει τωρα;η βια;
    ειδα τωρα κατι επεισοδια με κατι τυπους που πεταγαν μολοτωφ στους μπατσους.
    Δε θα ειχα κανενα προβλημα να λαμπαδιασει κανας μπατσος.
    Αλλα και παλι,δε νομιζω οτι αυτο μπορει να αποτελεσει απαντηση στη γαλαζοπρασινη χουντα.Δεν εχω προβλημα με τη βια,αλλα παλι το ιδιο θεαμα,παρακρατικοι κ εξεγερμενοι μαζι να ριχνουν μολοτωφ/να καινε καδους απορριματων,ε,βαρεθηκα να το βλεπω.

    Επομενως;ποιος ειναι μαγκας σημερα;
    κανενας.Ουτε εγω βεβαια,που καθομαι κ ωρυομαι εδω σα ζωντοχηρα.

    Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6.12.10

    Μια φάρα ανθρώπων γνωστή και ως οι "μάγκες του καναπέω(ο)ς"!


    Όσο για τις επιθεωρήσεις εργασίας σε τραπεζικά καταστήματα, αυτό είναι αρκετά σύνηθες, το θεμα είναι πως δεν ιδρώνει και πολύ το αυτί των τραπεζιτών αφού τα πρόστιμα που επιβάλλονται θεωρούνται απο αυτούς αμελητέες ποσότητες-ποσά...δυστυχώς σχεδόν κανένας τραπεζικός υπάλληλος δεν δουλεύει, πια, 8άωρο στην Ελλάδα. :/

    καλησπέρα Έλβα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6.12.10

    Κατά τη γνώμη μου δεν είναι όλα θέμα μαγκιάς !
    Είναι θέμα ωριμότητας, ευθύνης, θέλησης, αγωνιστικότητας !

    υ.γ. πόσους και πόσους μάγκες, δεν τους είδαμε στην πορεία, να ... σκίζουν (στην κυριολεξία να ... ξεσκίζουν) τα καλσόν τους !!!

    Γεια χαρά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Elva καλησπερα απο μαγκια αυτη η ερημη χωρα ξεχειλωσε, ξερεις ποιος ειμαι εγω ρε, ισα ρε μαγκα, τον μαγκα μας κανεις και διαφορα τετοια μαγκικα και οταν πρεπει να βγουμε μπροστα, αραξε μαγκα μου, μαγκιες...

    ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ

    Χτες το βράδυ στο σκοτάδι,
    μου τη στήσανε δυο μαύροι
    έρευνα για να μου κάνουν,
    και το μαύρο να μου πάρουν

    Τούτοι οι μπάτσοι πούρθαν τώρα,
    τι γυρεύουν τέτοιαν ώρα
    μπλόκο ήρθαν να μου κάνουν,
    και το ναργιλέ να πάρουν

    Μα τους έκανα μια ζούλα,
    που τους έπιασε τρεμούλα
    είχα κρύψει στο σακάκι,
    δυο σακούλες με μαυράκι

    Μπάτσοι και χωροφυλάκοι,
    μας ξυρίσαν το μουστάκι
    μάγκες πιάστε τα γιοφύρια,
    να μην έχουμε τα ίδια

    Μπορείς!!!! να αντικαταστήσεις τον τελευταίο στίχο με τον:
    "μπατσοι κλαστε μας τ'αρ***α."

    υσ τραγουδια που τα εβγαλαν ρεμπετες και απευθυνοντουσαν σε ενα ακροατηριο οι περισοτεροι ηταν, μαχαιροβγαλτες, νταβατζηδες και λοιπα λουλουδια του ''αστεως'' και με τα χρονια η παλια βρωμικη μαγκια, εγινε συνωνυμο της λεβεντιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άλλο οι μάγκες κι άλλο τα κουτσαβάκια. Εμείς γεμίσαμε από τους δεύτερους. Τους πρώτους τους θάψαμε τότε που τους πάτησε το τρένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιο πολύ στεναχωριέμαι για τα νέα παιδιά που σπουδάζουν χωρίς το πτυχίο να τους δίνει αύριο. Και ακόμη περισσότερο για τους γονείς που που πληρώνουν για το τίποτα.

    Έτσι γονατισμένοι όλοι, πού να βρουν τη δύναμη να φωνάξουν όταν δεν τους πληρώνουν τα ένσιμα ή όταν τους κοροιδεύουν;

    Μία φορά μόνο χρειάζεται να ανοίξεiς τα μάτια σου και να ξυπνήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαγκιά ειναι μια λέξη που δεν σημαίνει τίποτα αντικειμενικό. Ως εκ τούτου ο καθενας μπορει να κανει οτι χρήση θέλει με αυτην.

    Για κάποιον μαγκιά ειναι παντρευτείς και να κάνεις παιδί (όχι να σου προκύπτει κατα λαθος επειδη τρυπισε η καπότα), ενώ ο μισθος σου δεν ξεπερνα τα 1000. Και αν δεν σταματήσεις στο 1 παιδί, επειδη βλεπεις παντα το ποτήρι μισοΓεμάτο, ισως εισαι πιο μάγκας.
    Μαγκια δεν ειναι να αμπελοφιλοσοφείς στο κεφενειο/μπλογκ τυπου "εγω δεν κανω παιδια γιατι δεν θελω να τα φερω σε αυτο τον απαιδιο κόσμο και να γινουν πιόνια του συστήματος".
    Μαγκια ειναι να μην κανεις παιδιά, ενω δεν σου λειπουν τα λεφτα, επειδη ομολογείς οτι εισαι ενα ρεμάλι, ανίκανο να προσφερει οτιδήποτε χρήσιμο.

    Μαγκιά μπορει να ειναι να επιμενεις να κυνηγήσεις τις σπουδες που εσύ θέλεις, και όχι αυτες που "ζητά η αγορά", ακομα κι αν δεν εχεις υποστήριξη απο γονεις και κράτος, ακομα κι αν αυτο σημαινει να δουλευεις κανονικο 8ωρο ενω σπουδάζεις.

    Μερικοί απο τους 180 "δειλους νεοείλωτες", ισως βρισκονται σε παρόμοιες θέσεις.

    ----------
    Το να κοιτάμε το συμφέρον μας δεν ειναι αυτο που έφερε την κρίση. Το συμφέρον τους κοιτάζαν πάντα και αυτοί που μας έχουν καβαλήσει. Το κλειδί ειναι να διακρίνεις το πραγματικό συμφέρον, απο το φαινομενικό ή το βραχυπρόθεσμο.
    Μαλλον ειναι διαφορά παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλη Elva, καλημέρα :)
    Με κάλυψε ο Alex - μάγκικα! Αυτό που είπε και ο Μαχαίρης - μαζί του επίσης. Μαγκιά είναι πράξη - όπου παίρνεις την ελευθερία (και την ευθύνη) στα χέρια σου: και εκφράζεσαι ΚΑΙ "πληρώνεις". Και, πάνω απ'όλα, δεν αφήνεις το λογαριασμό στους πιο αδύναμους.
    Αλλα, στο βάθος αυτά τα ξέρουν όλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος7.12.10

    Καλημέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαλημερα φιλε marco

    Μάγκες,υπηρξαν, αν εννοει κανεις τα...κουτσαβακια, αλλα..τελικα τι αλλο απο το να πουλουν.. αγριαδα, εκαναν αυτοι που αυτοαποκαλουντο
    ..μαγκες;
    Γενικα μονο καυγαδες ξεκινουσαν με αλλους, δεν ειχαν πολιτικες ανησυχιες, ουτε ηταν ανθρωποι που αμφισβητουσαν την εξουσια, οπως λες κι εσυ. Η εντιμοτητα και η ειλικρινεια μεταξυ τους ηταν ενα απο τα πιο σημαντικα χαρακτηριστικα του..συναφιου! :-)
    Τωρα το κατα ποσο εχει η …μαγκια να κανει με το γεγονος της παθητικοτητας του κοσμου, (οπως αναφερεται στο αποσπασμα), νομιζω οτι καποιοι εχουν μπερδευτει με τους ορους, ή και με τις καταστασεις!

    Oσο για την ερωτηση-συμπερασμα, που θετεις στο τελος, συμφωνω απολυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλε μου μαχαιρη

    Καλημερα! Σωστοτατος και παλι! ;)
    Το ποιημα του Κιπλιγκ "αν", τα λεει, πραγματι, ολα!

    http://www.translatum.gr/forum/index.php?PHPSESSID=4e8248232a1e9a2b185e904a73aec55a&topic=38875.msg172684#msg172684

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημερα φιλε celin

    Ελπιζω, κι εγω, να μην ειναι η.. βια η απαντηση των προβληματων, αλλα να επικρατησει η λογικη και κυριως να βγουν καποια συμπερασματα για το πως φτασαμε να δεχτουμε να ...προσκυνησουμε ...χουντεςτα τελευταια 60 χρονια! Καποιος λογος θα υπαρχει....

    Το ποιος ειναι ...μαγκας σημερα, δεν το ξερει κανεις και δεν εχει και τοση σημασια. Κατω απο τις συνθηκες οσοι αντιστεκονται στη βαρβαροτητα (και δεν εννοω μεσω της βιας),ειναι..αξιεπαινοι επειδη εχουν καταλαβει τι παιχνιδια παιζονται...

    Οσο για τα νταηλικια και την επιδειξη..μαγκιας την ξερουν καλυτερα αυτοι που τη προβαλλουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. me :)

    Καλη σου μέρα, Λενα μου! :) Ξερω οτι καποια...αυτια δεν ιδρωνουν, γιατι τους εχουν δωσει το ΟΚ οτι ολα, πια, επιτρεπονται!
    Οπως λες, παει και το 8άωρο και τι αλλο θα δουμε....... :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημερα (εις το τετραγωνο!) φιλε faro! ;P

    Φυσικα και δεν ειναι όλα θέμα μαγκιάς, ουτε θα επρεπε να το βλεπουν ετσι καποιοι, αλλα δυστυχως (και) τετοιες αποψεις υπαρχουν, πραγμα που δειχνει οτι καποιοι δεν βλεπουν το θεμα στις σωστες του διαστασεις, αλλα μονο οπως τους συμφερει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλε Δημητρη

    Καλημερα!
    Ετσι ειναι, φτανει πια η...μαγκια και οι ψευτοπαλληκαρισμοι, οταν το ζητουμενο ειναι να συνειδητοποιησει κανεις που ανηκει...
    Ευχαριστω και για τους στοιχους που δειχνουν ακριβως αυτο που λες οτι πολλα απο τα τραγουδια απευθυνοντουσαν σε αλλου ειδους...ακροατηριο που αρχικα δεν ηταν το ..καλυτερο, αλλα αργοτερα, βεβαια, εγινε συνωνυμο της ...λεβεντιας, οπως λες, ενω σημερα εχει εντελως παραφθαρει η εννοια, πιστευω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημερα φιλε μου Καρτέσιε

    Θα συμφωνησω οτι οσους υπηρχαν, τους ....πάτησε το τρένο! :)
    Aς αφησουμε τις..μαγκιες, λοιπον, κι ας δουμε τωρα τι γινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλη σου μερα Besixdouze

    Για τα νεα παιδια πιστευω οτι στεναχωριέται κανεις και για τους κοπουςπου κανουν και αυτοι και οι γονεις τους για ενα μελλον που δεν διαγραφεται οπως θα επρεπε....

    Ας ελπισουμε οτι θα γινει αυτο που λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kαλωσηρθες Alex

    Συμφωνω οτι ο ορισμος του ορου... "μαγκιά" δεν ειναι αντικειμενικος και ακριβως εκει ειναι το προβλημα οταν καποιοι χρησιμοποιουν εναν ορο που τεντωνεται σαν λαστιχο για να συμπεριλαβει απο ρεμαλια μεχρι συνειδητοποιημενους ανθρωπους που ενω δεν εχουν δυνατοτητες για σπουδες, δουλειες, παιδια, εν τουτοις τα καταφερνουν οικονομικα μονοι τους, χωρις να περιμενουν υποστηριξη απο αλλους.
    Ειναι αυτοι οι "against the odds" ανθρωποι που ολοι θαυμαζουμε και θελουμε να ειμαστε κατα βαθος...

    Οταν λεω οτι καποιοι κοιταζαν μονο το συμφερον τους μιλαω για τα μικροκομματικα συμφεροντα και τη ρουσφετολογια που ανθει στην Ελλαδα και τελικα η συνεχιση ενος τετοιου πελατειακου συστηματος δεν θα μας βγαλει απο τη "κρίση", ή οπως αλλιως θελεις να πεις τη κατασταση αυτη που επικρατει τωρα στην Ελλαδα..
    Δεν νομιζω να ειναι η διαφορά ....παιδείας που κανει τη διαφορα, αν και αυτη, βεβαια, παιζει ρολο, εγω νομιζω οτι ειναι η διαφορα συμφεροντων και ταξεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημερα φιλε Prths :)

    "Μαγκιά" είναι, οπως σωστα λες, να μην αφήνεις το λογαριασμό στους πιο αδύναμους και παρ ολο που επρεπε να το ξερουν ολοι, (γιατι) δεν το δειχνουν καθε φορα που πανε να ψηφισουν (;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα, Elva, φίλη μου!

    Μάλλον καθυστερημένη [ξανα]!!!
    Συμφωνώ με τον Prths, που συμφωνεί με τον Alex και τον Μαχαίρη!

    ΥΓ. Έχω συναντήσει/γνωρίσει και συμβιβασμένους και μάγκες. Ποτέ "δύο σε ένα(ν)"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημέρα Ντρουσίλαμου

    Τελικα αυτα τα δυο δεν πανε ποτε μαζι, (και) συμβιβασμενοι (και) μαγκες, εκτος και αν μιλαμε για ατομα με ...υποκριτικες ικανοτητες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος5.5.12

    Κι όμως φίλοι μου. Μάγκες υπάρχουν. Για να υπάρχει ένας θα υπάρχουν και άλλοι. Για να μην μακρυγορώ-περιαυτολογώ, κατά τη ταπεινή μου πεποίθηση/εντύπωση μάγκας = άνθρωπος (με όλη την έννοια της λέξης), σθεναρός, συνεχώς εξελισσόμενος ελεύθερος, ασυμβίβαστος, θαραλλέος, γνωρίζει τον εαυτό του-δυνατότητές του και πολλές φορές τις χρησιμοποιεί για ανιδιοτελείς πράξεις, δεν έχει ταμπού-ανασφάλειες, ένας όμορφος φωτεινός άνθρωπος με λίγα λόγια όπου δε φοβάται-δε λησμονεί, ανοίγει τα φτερά του και πετάει εκεί που πολλοί τσακίζονται.
    Τώρα αν ο μάγκας σημαίνει τους χασικλήδες κλασόμαγκες στους τεκέδες που μαχαιρωνόντουσαν σαν ζώα για παραγγελιές, όχι ευχαριστώ-δε θα πάρω. :)
    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος5.5.12

    Όσοι θεωρείτε πως πλέον μάγκες δεν υπάρχουν, προσπαθήστε να γίνετε.
    Θέλει αρετή και τόλμη... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)