15.12.10

Οι "συναινέσεις" και οι...ενέσεις!


Απεργια σημερα!

Οι μερες που ζουμε θα επρεπε να αναδεικνυουν  περισσοτερο 'τα εργα και τις ημερες' αρκετων ξεδιαντροπων Ευρωπαικων (και οχι μονο), κυβερνησεων, που εχουν διαφθειρει συνειδησεις και που με μικρη πλειοψηφια σε πολλες περιπτωσεις ( Berlusconi, ΠΑΣΟΚ, κ.α) προσπαθουν να ...ισορροπησουν εαυτους και οικειους, σ ενα λεπτο συρμα, που ανα πασα στιγμη μπορει να …σπασει και αν επεφταν (μονο αυτοι) θα ηταν βεβαια ''ευχης εργον'', αλλα στη πορεια τους προς τα κατω φροντιζουν, δυστυχως, να...συμπαρασυρουν και οσα δικαιωματα στη διαρκεια της καταστρεπτικης παραμονης τους στους θωκους της εξουσιας, αφησαν ''αθικτα'' (δεν ειναι πολλα, ομολογουμενως)....
Μιας εξουσιας, που αντιθετα απο ο τι θα ηθελαν οι ιδιοι να πιστευουν, δεν ειναι oπως λεγοταν για αλλες περιπτωσεις..."ελέω θεού", (!) αλλα μονο ελέω ...ψήφου, γι αυτο ακριβως δεν εχουν το δικαιωμα να παραπλανουν και να καταχραζονται στο ονομα μιας μικρης πλειοψηφιας, που ομως σε καμμια περιπτωση δεν αντιπροσωπευει ολοκληρο το εκλογικο σωμα! Φταιμε ομως κι εμεις, με την απαθεια μας και τον ωχαδερφισμο μας, σε πολλες περιπτωσεις, θα το ξαναπω.....

Σε αρκετες χωρες μεχρι τωρα και για λιγοτερο σημαντικα ζητηματα εχει κληθει ο λαος να ψηφισει αν και κατα ποσο συναινει σε μετρα και αποφασεις.   Στη...''δημοκρατικη'' Ελλαδα, ομως, ουτε καν τεθηκε το ζητημα, αν θελουμε το μνημονιο (και ουτε θα τεθει ποτε!)
Η απλη λογικη και μονο λεει, λοπον, οτι εφ οσον δεν ρωτηθηκαμε, δεν θα πρεπει και να υπαρχει καμμια ....συναινεση απο εμας στο να μας στερησουν οσα με κοπους και αγωνες των γονιων μας, οπως και  των προηγουμενων γενεων κατακτηθηκαν απο εργαζομενους και Ελευθερους Πολιτες (το Ε και το Π κεφαλαια, οχι μικρα και …καταπατημενα! )

Οτιδηποτε ξεφευγει απο τη λαικη θεληση και γινεται εκ του πονηρου, ξερουμε οτι ειναι το λιγοτερο πολυ επικινδυνο...
Η χωρα δεν χρειαζεται αλλες τετοιες ...διαρθρωτικες αλλαγες, οταν οι....εξαρθωτικες αλλαγες που συμβαινουν καθημερινα, πια, στον τομεα της εργασιας με τη μορφη...ένεσης (!) και οχι ...συναινεσης, φροντιζουν να στειλουν τη χωρα τουλαχιστον 60 χρονια πισω, ωστε να ..ξαναμαθουμε, ισως, (;) πώς ειναι να αγωνιζεται κανεις  για δικαιωματα και ελευθεριες, που τοσοι αλλοι πριν απο εμας, εχασαν τη ζωη τους, σε  εξοριες και φυλακες, για να μας τα χαρισουν!

Καμμια συναίνεση, λοιπον !

22 σχόλια:

  1. Elva χαιρεται απο μια Αθηνα κλαψιαρα, μας ''ελουσε'' λιγο κατα τις δεκα και κατι---μας εκανε ενα μαλλι---αλλα μετα με την συννεφια το πηραμε ποδαρατο και φτασαμε στις στηλες του ολυμπιου Διος, ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ---ΤΟ ΠΑΜΕ---ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΝΑ ΣΟΥ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΑΙΤΩΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ''θεατες'' σε ενα εργο ετων, αν ΑΥΤΟ δεν ειναι στημενο!
    Να εχουν αυριο τα δελτια του τρομου των 8 υλικο για περισοτερο ''καρφωμα'' στον καναπε.
    Αλλη αναρτηση ειχες αλλα σχολιασα, συγνωμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμ Ελα ομως που αμα τα λες αυτα σε λενε....καπως...και καπως και καπως..

    Μηπως δεν ειναι η ωρα να δει το προβλημα ο κοσμος...
    Μηπως, δεν εμαθε τα στοιχειωδη, και νομιζει οτι τα αυτονοητα θα μεινουν;;
    Μηπως τελικα...
    Φοβαται να δει ο πολιτης...την ευθυνη του, και ψαχνει για να την παραχωρησει;;;
    Τελευταια, πολυς προβληματισμος με πιανει...
    Αν ειναι ικανη η πλειοψηφια...
    Να ζησει...
    η προτιμαει...
    Να μη ζησει...
    Παρα να πονεσει...
    Ε...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε λίγο αυτή την δημοκρατία που έχουμε στην Ελλάδα θα την υπερασπίζονται μόνο οι φασίστες και οι χρυσαυγήτες. Εκεί φτάσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15.12.10

    "Αλλαγές που μας στέλνουν 60 χρόνια πίσω για να μάθουμε πως είναι να αγωνίζεσαι για δικαιώματα και ελευθερίες..."

    Θα μάθουμε, θα δεις!

    καλησπέρα Έλβα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελευταία μού 'γινε κουσούρι αντί για σχόλιο να δίνω αυτό το λινκ:

    http://histologion-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γεια σου και παλι Ελβα,

    θεωρω οτι η τελευταια αναρτηση σου είναι απο τις πιο ωραιες που εχω διαβασει...Σε όλη την Ευρωπη υπαρχουν κυβερνήσεις που εχουν γερες πλατες και ανθρώπους-φαντασματα που δεν ''υπαρχουν'' γενικα για τους ποταπους κοινούς θνητούς δηλάδη εμας τα προβατα...αν παρατηρήσει κανεις οτι οι υπαρχοντες κυβρνήσεις είναι γενικα ''ανετες'' με οτι και να γίνει και δεν μασανε να λενε οτιδήποτε τους κατεβει οπως καλη ωρα Berlusconi που αναφωνησε με τρελη χαρα οτι βγένει στις εκλογές επειδη απλα είναι κουκλος και κανει τρελη θραυση στις γυναίκες.οι κυβερησεις αυτες είναι μοναδικό φαινόμενο γιατι κατα την γνώμη μου εχει προ πολλού σχεδιαστει το πολιτικό μοντέλο της κρίσης.Αν παρατηρήσει κανεις οτι οσες επαναστάσεις και να γίνουν.οσες πορείες και να γίνουν οσα γιαουρτια και να τους ρύξουν (καρολος) δεν καταλαβαν τιποτα...και συνεχίζουν χωρις κόπο και φόβο...παλιοτερα λιγες δεκαετίες πιο πριν θα είχαν γίνει γεγονότα και πεφτανε κυβερνήσεις (μαη 68).Βεβαια το ελληνικό μοντέλο είναι φαινόμενο σχεδόν παγκόσμιο.Υπάρχουν δυο εκδοχές.Η μας τα λεει η κυβέρνηση μας τα λεει ξακάθαρα ,μας λεει οτι φταιμε αλλα εμεις συνεχίζουμε να πινουμε φραπέ (και τον πληρώνουμε 10 ευρω)και βρίζουμε αυτους που κανουν πορεία και μας χαλανε την ησυχία ή μας τα κρίβει όλα η κυβέρνηση και μας λέει οτι όλα είναι τελεια και οτι το 2011 θα είναι ετος ανοικοδόμησης(να ειχαμε να γέγαμε).Φυσικά πιστευουμε αυτα που λενε οι τηλεοράσεις οτι οι αλλες χώρες είναι χειρότερα και εμεις θα είμαστε οι πρώτοι που θα σωθούμε.(κριτική ικανότητα μηδέν)


    περιμένουμε ακόμα το χιονι που μας λενε(ελπίζω να μην το εχουν φορολογίσει και αυτο!!!)

    φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλησπερα Δημητρη

    Tα ιδια που λες εσυ εδω διαβασα και σε αλλα blogs! Eχουν πλεον εκτραχυνθει πολυ και με το που καποιοι βγαινουν να διαμαρτυρηθουν πεφτει ξυλο και δακρυγονα που σε κανει να σκεφτεσαι καθε αλλο παρα ..."δημοκρατια"! Εγινε και η επιθεση στον πρωην υπουργο της Ν.Δ Κ. Χατζηδακη, οποτε τα δελτια του τρομου εχουν σιγουρο και παντα ..επικαρο υλικο για προβολη!

    Ολα αυτα που εγραψες μεσα στο ...θεμα μας ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε μαχαιρη

    Καλησπερα! Αστους να...λενε! Ποιος νοιαζεται οταν απο παντου υπαρχει μεγαλος προβληματισμος και δεν εννοω μονο την Ελλαδα....Μεχρι και εδω ξενοι απο αλλες Ευρωπαικες χωρες μιλουν κι αυτοι για το τι μεγαλα προβληματα αντιμετωπιζουν οι χωρες καταγωγης τους και φοβουνται οτι ολες οι φτωχοτερες χωρες της ΕΕ σπρωχνονται στην εξαθλιωση απο τις πουλημενες κυβερνησεις τους.

    Συναδελφος απο Πολωνια ελεγε τις αλλες ποσο ανησυχει για τις εξελιξεις και την αυξανομενη φτωχεια και ανεργια στη χωρα του....και δεν ηταν ο μονος...
    Επισης εχεις δικιο οταν λες οτι ο πολιτης φοβαται να δει..τις ευθυνες του, και τις παραχωρει πολυ ευκολα στους πρωτους τυχοντες που δοκιμαζουν τα μετρα τους και σαν καποιες ενεσεις πονανε αν μας εχουν διαβεβαιωσει οτι ειναι για το...καλο μας, που μας στελνουν στον...Μεσαιωνα χωρις ελπιδα και μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Greek Rider

    Μπα,αυτοι αποκλειεται να το εκαναν! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα φιλη μου me :)

    Θα μάθουμε, καποτε ειναι σιγουρο, αλλα πρεπει να παθουμε, πρωτα, τετοια...πανωλεθρια; :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλε Σελιτσάνε

    Σας ευχαριστω για το λινκ ειναι πολυ καλη η αναρτηση, την εχω ηδη διαβασει απο αναδημοσιευση αλλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλε μουdistefano

    Καλησπερα! Μη περιμενεις ευθυξια απο ανθρωπους που θετουν το συμφερον τους πανω απ ολα! Ετσι που τα ..καταφεραμε, σε όλη την Ευρωπη, με λιγες διαφοροποιησεις απο χωρα σε χωρα, οι κυβερνήσεις εχουν δεχτει προ πολλού το σχεδιο για το πολιτικό μοντέλο της "κρίσης", ουτε φυσικα εκλεγονται, πια, για τον μεσο πολιτη (περιπτωση Berlusconi κ.α, οπως ειπαμε) αλλα για δικες τους φιλοδοξιες και συμφεροντα. Αποζητουν τη συναινεση, τυπικα, για να ριξουν σταχτη στα ματια των ανυποψιαστων πολιτων.
    Απο εμας, εξαρταται τι θα δεχτουμε και τι θα απορριψουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα. Ψόφο έβγαλε. Αύριο, λένε, θα χιονίσει. Αγαπητή Elva, εμάς πάνε πίσω. Για να τα ξαναζούν οι παλιοί και να μην ξεθαρεύουν οι νέοι. Αυτοί πάνε το σχέδιό τους όλο και πιο μπροστά. Όλο και πιο μακριά από ανθρωποκεντρικές πολιτικές. Μας μετράνε με ευρώ. Τόσα χρωστάει ο καθένας σας, τόσα θα πληρώσετε, τόσα θα σας πάρουμε, τόσα θα μας δώσετε. Κι εμείς εκεί, να πληρώνουμε ξεπουλώντας όνειρα από τα σεντούκια της νιότης μας. Αύριο θα χιονίσει. Μόνο σε αυτό συναινώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σήμερα elva μου, αντί για σχόλιο, θα αφήσω εδώ κάτι που βρήκα. http://www.youtube.com/watch?v=jP6JpWYBlNY&NR=1
    Τίτλος : Το δόγμα του σοκ

    Έτσι, μάλλον είμαι εντός και εκτός του θέματος της ανάρτησής σου :)

    Κρύο, βροχή σήμερα και άσχημη γεύση στο στόμα.
    Φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε μου Καρτεσιε

    ''Για να θυμουνται ..οι παλιοί και να μην ξεθαρρεύουν οι νέοι'', οπως το λες, υπολογιζοντας τις ζωες του κοσμου συμφωνα με λογιστικες μοναδες..Εκει εφτασαν τα πραγματα με τετοιες κυβερνησεις...

    Μακαρι να χιονισει (και) σ εσας,εδω δε προλαβαινει να σταματησει..Μονο οταν βγαινει ο ηλιος,στο Βορρα,εχουμε γενικη...
    συναινεση!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημερα φιλη μουV ;)

    Σ ευχαριστω για το link.Eιναι πραγματι αποκαλυπτικο οπως και το βιβλιο της Klein που εχω ηδη ακουσει πολυ καλες κριτικες και απο αλλους φιλους...


    Πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. elva μου και εγω συμφωνω με τον/την me :) και ναι χρειαζομαστε τετοια πανωλεθρια για να ξυπνησουμε γιατι ειναι γλυκος ο υπνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος16.12.10

    Μια ... χιονισμένη Καλημέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Jenk

    Iσως εχεις δικιο..
    Μερικες φορες πρεπει να παθουμε για να μαθουμε..(αν μαθουμε,)τελικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. faro

    Kαλημερα! Αντε μηπως τουλαχιστον εσεις, στη Β. Ελλαδα, μπορεσετε και δειτε καμμια..ασπρη μερα! ;-)

    Δε μπορω να πω οτι σας ...ζηλευω παντως, εδω χιονιζει σχεδον καθε μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Elva μου, καλή σου μέρα.Ίσως διάβασες από χθες την μικρή ανάρτηση, για μια πρώτη περιγραφή αμέσως μετά την συγκέντρωση.
    Όταν την ανάρτησα είχα στο μυαλό μου και εσένα, μαζί με μερικούς ακόμη φίλους που ξέρω ότι παρακολουθούν τα κείμενά μου και βρίσκονται μακρυά μας.Ξέρω πόσο αγωνιάς και πόσο πονάς για την λαϊκή υπόθεση.
    Χθες μας πήραν τα σκάγια εκεί γωνία της Μ.Βρετάνιας.Η προσπάθεια ήταν να κοπεί η συγκέντρωση στην μέση.Σκέψου την στιγμή που διαλυόταν το ΠΑΜΕ,έχοντας φτάσει μπροστά στην Βουλή, η ουρά της πορείας ήταν ακόμη στο Πολυτεχνείο και δεν είχε ξεκινήσει.
    Χιλιάδες κόσμου σου λέω.Δεν πάει να έβρεχε, δεν πάει να έκανε κρύο,ο κόσμος εκεί.
    Οι επιθέσεις των Μπάτσων των Δ και των συναφών επαγγελμάτων, γίνεται πια κόπυ πεϊστ, στο ίδιο σημείο, με τους ίδιους τρόπους και μεθόδους.
    Για μας πια, το θέμα είναι πως θα συνεχιστεί η αντεπίθεση, πως αποφασιστικά θα εκφραστεί αυτή μας η απόφαση, με στόχο και προσήλωση στον στρατηγικό μας σκοπό, της απαλλαγής από όλους αυτούς τους ανέντιμους αλλά άξιους υπερασπιστές αλλότριων συμφερόντων.
    Μιλάμε για πολύ και επίπονο κουπί, αλλά θα το παλέψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φιλη ΒΒ

    Σ ευχαριστω που καθε φορα με ενημερωνεις και σου απαντησα σημερα στη δικη σου αναρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)