9.12.10

Λάθος, η αποχώρηση του ΚΚE;

Με αφορμή τα σχόλια  του φιλου celin, στην προηγουμενη μου αναρτηση, o oποιος πιστευει οτι στο θεμα της επισκεψης επιτελαρχων του ΔΝΤ και της ΕΕ, η αποχωρηση των βουλευτων του ΚΚΕ δεν ειναι η σωστη απαντηση, θελω να πω οτι για μενα, ειναι ξεκαθαρη η σταση του ΚΚΕ και θεωρω οτι καλως εκαναν και αποχωρησαν οι βουλευτες, εφ οσον η κυβέρνηση (ακόμα και κατά παράβαση των διατάξεων του συντάγματος αρνειται να φέρει το επικαιροποιημένο μνημονιο στην Βουλή για συζήτηση και ψήφιση), όπως έχει, επανειλημμενα, ζητησει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Πιστευω, επισης, οτι δεν μπορει και δεν πρεπει ποτέ να υπαρξει διαλογος με τους δυνάστες ενος λαού, ουτε με οσους τους στηριζουν.
Ομως, υπαρχει και μια μεγαλη μεριδα κοσμου που δεν κατανοουν τη σταση αυτη, πιστευοντας, οπως διαβασα και αλλου, οτι..

τα αριστερα κομματα ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ τα οποια, σωστα , εδω και μηνες παρακινουν τον κοσμο σε διαμαρτυριες κατα του μνημονιου, στους δρομους, θα επρεπε να ειχαν σταθει στο υψος των περιστασεων και οταν ερχονται οι εχθροι μπροστα μας. Θα μπορουσαν να παρευρισκοντουσαν και να ειχαν ''ξεφτυλισει'' τους παγκοσμιους τοκογλυφους με ερωτηματα και παραδειγματα που θα αποδεικνυαν οτι οι πολιτικες τους, στις χωρες που χρησιμοποιηθηκαν, ηταν εσφαλμενες. Δεν το εκαναν...

Αν δεν αποχωρουσαν, λενε καποιοι, θα ανεβαιναν τα κομματα αυτα περισσοτερο στα ματια και την εκτιμηση του κοσμου....Αν εμεναν, ομως, λενε καποιοι αλλοι, τοτε θα φαινοταν σαν να δεχομαστε τους δυναστες στην χωρα μας και σαν να διαπραγματευομαστε κατω απο τους δικους τους ορους......



45 σχόλια:

  1. Πριν λυθεί το θέμα της ορθότητας ή μη της συγκεκριμένης απόφασης του ΚΚΕ, νομίζω πως θα ήταν καλύτερο να μας εξηγήσει κάποιος για ποιο λόγο προσκλήθηκε ο Στρος Καν να μιλήσει σε επιτροπή της ελληνικής βουλής. Ποιο ήταν το επιχείρημα για να του δοθεί αυτό το δικαίωμα; Δεν είναι εκλεγμένος από το λαό. Ακόμη κι όταν στη βουλή παραχωρείται το βήμα σε ξένους ηγέτες, αυτοί είναι εκλεγμένοι. Οι υπόλοιποι που καλούνται σε διάφορες επιτροπές της βουλής, καλούνται ως μάρτυρες ή κατηγορούμενοι των υποθέσεων που εξετάζονται. Απ' ότι θυμάμαι, πρώτη φορά έχει προσκληθεί να μιλήσει κατήγορος των ελληνικών κομμάτων της αντιπολίτευσης επειδή δε στηρίζουν μία κυβερνητική επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε Καρτεσιε

    Εχεις δικιο. Κατ αρχην δε θα επρεπε να ειχε προσκληθει να μιλησει στη Βουλη και να απευθυνθει στον Ελληνικό λαό. Υπο ποιαν ιδιοτητα; Θα μπορούσαν να ειχαν συζητηθει οι προτάσεις του στη Βουλή χωρίς αυτόν. Μηπως όμως δεν είναι προτάσεις, αλλα φερνουν σε...διαταγές;
    Ασχετα απο το τι ειπε, πιστευω οτι πολλοι στην Ελλαδα ενιωσαν παραιτηση απο τη κυριαρχια της χωρας και εκχωρηση της σε αλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Elva χαιρεται, αποχωρηση απο την βουλη σημαινει οτι με την παρουσια μου δεν ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΩ την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, αλλωστε αυτο το κανει το Κ.Κ.Ε οποτε δεν γινεται, λογω των τερτιπιων του κανονισμου της βουλης, να περασουν φιλολαικα νομοσχεδια, τωρα μετα απο τοσες τοποθετησεις και διαδηλωσεις, τι να κανει στην βουλη, να δωσει ''αυριο'' δικαιολογιες του στυλ και εσεις μεινατε και ακουσατε τον μακελαρη, αρκετα προσπαθουν να μπερδεψουν τον κοσμο, το Κ.Κ.Ε δεν θα τους ευκολυνει, καμια παρουσια η συζητηση με τον δυναστη μας, ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, μας καταργουν το αυριο, απο την υγεια, μεχρι την παιδεια, απο τους μισθους, μεχρι τις συνταξεις, απο το φαρμακο, μεχρι το νοσοκομειο, απο τον φυσικο, ορυκτο πλουτο, μεχρι την ανεξαρτησια της χωρας, μας εχουν βαλει το μαχαιρι στον λαιμο και πρεπει να τους ακουμε κιολας?
    Μετα απ'ολα αυτα, αυτοι που ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ οτι επρεπε να μεινει το Κ.Κ.Ε στην βουλη ειναι τουλαχιστον ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ, ζημια θα εκανε στην μεχρι σημερα αγωνιστικη του και ανυποχωρητη σταση του, απεναντι στους τοκογλυφους και τους ντοπιους ατζεντιδες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά κάνανε και φύγαν!"Τα εν οίκω μη εν...δημοπρασία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Elva, καλησπέρα.
    Όπως τα γράφει ο Καρτέσιος: η Βουλή, είναι για να συζητούν οι εκπρόσωποι των ελλήνων ψηφοφόρων. Τελεία. Καλώς ή κακώς, αυτό το σύστημα παίζει εδώ, Και, εκ μέρους της κυβέρνησης, δεν είναι μόνο δείγμα εκχώρησης της εξουσίας αλλά και "υπόγειας" υποτίμησης του ρόλου του θεσμού και των βουλευτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχαχαχαχαχα! Μα εδώ είναι που φαίνεται περίτρανα το πόσο πολεμούν το ΚΚΕ διάφορα κέντρα και ΜΜΕ, με προεξέχον το ΣΚΑΙ, βέβαια.

    Φαντάσου (για άλλη μια φορά) ο... αντικειμενικός και έγκριτος Πρετεντέρης, ταύτισε το ΚΚΕ με τα ακροδεξιά κόμματα (...) προκειμένου να πωλήσει υπηρεσίες στα αφεντικά του!

    Είναι λογικό να υπάρχει σύγχυση στον κόσμο ο οποίος με ό,τι ακούει στις ειδήσεις πληροφορείται (και είναι πολλοί), οι οποίες ειδήσεις με τη σειρά τους, είτε αφήνουν τις επίσημες θέσεις του ΚΚΕ απ' έξω είτε παραποιούνται.
    Δυστυχώς η μάχη είναι άνιση, αλλά κι εμείς όσο μας στριμώχνουν τόσο λυσσάμε!

    Ganska kallt här idag. Fryser t.o.m.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kατ'αρχας,να ρωτησω κατι,πιστευει κανεις οτι το ΚΚΕ τα κανει ολα τελεια κ σωστα,και δεν υπαρχει τιποτα που να μπορεις να του καταλογισεις;
    Κι επομενως,φταιει 100% ο λαος που δε μπορεσε ακομα να απεγκλωβιστει απο τον δικομματισμο;

    Εγω ειμαι πολυ κοντα σε αυτη την αποψη.Πιστευω οτι ο λαος ειναι τοσο ηλιθιος που ΑΚΟΜΑ κ τωρα
    (ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΝΕΞΟΔΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ)
    πηγε κ ψηφισε μαζικα-ειτε στηριξε δια της αποχης-τον δικομματισμο.

    Αλλα αυτο δε σημαινει οτι το ΚΚΕ τα κανει ολα τελεια κ σωστα.Δεν τα κανει ολα τελεια κ σωστα.Και κατα ενα μερος,ειναι κ δικια του ευθυνη που δεν εχει περασει-ακομα κ μεσα σε αυτη την οικονομικη εξαθλιωση-τις αποψεις του.
    Δε ξερω αν συμφωνειτε η διαφωνειτε με τα παραπανω,ξερω οτι το κκε-συριζα μαζι ειναι το 13-15% του λαου,το υπολοιπο 85% που δε τους γουσταρει,προφανως και δεν ειναι ολοι αυτοι παραπλανημενοι απο τον Πρετεντερη,ηλιθιοι,προνομιουχοι η φασιστες,
    προφανως και υπαρχουν σοβαροι ανθρωποι μεσα σε αυτους που προφανως θα εκφραζουν στερεα κ δομημενη επιχειρηματολογια για τους λογους που δε γουσταρουν τα 2 αυτα αριστερα κομματα.
    Που και που,ας τους ακουμε.
    Η δικια μου πολιτικη ταυτοτητα ειναι:αντικαπιταλιστης-αντινεοφιλελευθερος,καπου μεταξυ του κομμουνισμου και της σοσιαλδημοκρατιας παλιου σκανδιναβικου μοντελου(ΚΚΕ ψηφιζω στις τελευταιες εκλογες)

    Τωρα,επι του συγκεκριμενου,
    ο Ντομινικ Στρος Καν δεν ειχε ΚΑΜΙΑ δουλεια στη Βουλη των Ελληνων.Το γεγονος οτι δεν ειναι καν εκλεγμενος ηγετης-οπως λεει ο Καρτεσιος-κανει ακομα πιο βαρια κ προδοτικη τη παρουσια του.
    Κι αν το παμε στην ουσια του το θεμα,δε φταιει καν ο Ντομινικ.Φταινε οι Κουισλινγκ που τον καλεσαν.

    Αλλα αυτη ειναι η Βουλη.Αυτη υποτιθεται οτι ειναι το αντρο της Δημοκρατιας μας.Οχι φυσικα το ανθρωπινο δυναμικο,οχι φυσικα οι αθλιοι βουλευτες του πασοκνδ-κουβελοντοροκαρατζαφερηδες.Αυτοι ειναι εχθροι του λαου.
    Αλλα η Βουλη δεν ειναι το ανθρωπινο δυναμικο της.Η Βουλη ειναι αυτο που συμβολιζει.Και αυτο που συμβολιζει ειναι η Δημοκρατια μας,ακομα κ αν τα τελευταια 60 χρονια(κ οχι μονο)εχει τσαλαπατηθει και βιαστει.

    Το να ριχνεις την ασπιδα λοιπον κ να φυγομαχεις αφηνοντας χωρο στους εχθρους του λαου κ τους Ντομινικ να παιξουν μπαλα,
    δεν ειναι πραξη απονομιμοποποιησης ουτε πραξη ευθυνης.
    Για μενα-κ εξακολουθω να το λεω-ειναι πραξη δειλιας.
    Να καθονταν εκει κ να τον πλακωναν το Ντομινικ στα μπινελικια.Να του λεγαν στα ισα οτι η παρουσια σου εδω δεν ειναι μονο ανεπιθυμητη,η παρουσια σου εδω σημαινει τη προδοσια του λαου απο τον δωσιλογο Πρωθυπουργο,
    η παρουσια σου εδω ειναι μαυρη σελιδα για την Ελληνικη Ιστορια,μια απο τις μαυρες σελιδες που μας εχουν γεμισει οι προδοτες ποπυ κυβερνουν.

    Ολα αυτα θα μεταδιδονταν παντου,σε ολη την Ευρωπη.Ρομπα θα γινοταν ο Ντομινικ.Στην Ιρλανδια,τι γινεται;βλεπουμε εναν Πρωθυπουργο να τον ξεφτιλιζουν οι βουλευτες της Αντιπολιτευσης,να τον ξεφτιλιζουν και οι δημοσιογραφοι.Αλλα εκει μενουν και κανουν διαλογο.Δε φυγομαζουν.

    Αντισταση δε κανεις μονο αν κλεινεις τους δρομους και αν λες 10 συνθηματα.Αυτα δεν ειναι τιποτα,αυτα εχουν αποτυχει τοσο πολυ ωστε να καταντουνε συναινεση στη Κυβερνηση.Πρεπει να βρεθουν νεοι κ δημιουργικοι τροποι αντιστασης,τροποι που θα κανουν τον ηλιθιο τον λαο να στρεψει το βλεμμα του.

    Οπως το πανο στην ακροπολη,το peoples of europe rise up.Αυτο,πολυ μου αρεσε.
    Ειμαστε σε καινουρια πρωτογνωρη εποχη και πρεπει αν βρεθουν καινουριοι τροποι αντιστασης.Καινουριο λεξιλογιο,καινουρια τακτικη, καινουρια ολα.Τα παλια δυστυχως απετυχαν.Το να φευγεις απο τη Βουλη κ να τη παρατας στους Τσολακογλου,ανηκει στις παλιες τακτικες που απετυχαν.

    Στη νεα εποχη,καθομαστε και πολεμαμε.Οταν εχεις τον διαβολο απεναντι,δε το βαζεις στα ποδια.Καθεσαι και του χωνεις την ιδια του τη τριαινα στον @@λο.

    Χαιρετω φιλη elva!Εγραψα πολλα αλλα θα σκαγα αν δε τα γραφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Φαντάσου (για άλλη μια φορά) ο... αντικειμενικός και έγκριτος Πρετεντέρης, ταύτισε το ΚΚΕ με τα ακροδεξιά κόμματα "

    Το ΚΚΕ έχει καταλήξει απ'την ίδια του την πρακτική τις τελευταίες δεκατίες να ταυτίζεται με τα ακροδεξιά κόμματα. Μήπως το είδαμε ποτέ να πολεμάει τους ναζιστές και τους φασίστες? Ποια ήταν η στάση του απέναντι στην αθώωση Πλεύρη, ποιά ήταν οι στάση του όταν η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία σύρθηκε το εδώλιο? Σιωπή και στα δύο.

    Και συγγνώμη, ξαφνικά υποκρινόμαστε πως το ΚΚΕ ενδιαφέρεται να μην νομιμοποιήσει τους μη-εκλεγμένους απ'τον λαό; Αν ναί, τότε γιατι κάθε λίγο και λιγάκι έχει αγάπες και φιλιά με τους μη επίσης εκλεγμένους απ'το λάο σε χώρες σαν το Ιράν, τη Συρία, τη Κίνα, κτλ, κτλ?

    ΜΑΚΑΡΙ το προβλημά του ΚΚΕ με την Δύση να ήταν το πραγματικό έλλειμα δημοκρατίας και φιλολαισμού στην Δύση. Αφού όμως ολοφάνερα αγαπάει τις άκομα πιο αντιδημοκρατικές και αντιλαικές χώρες (υπάρχει εργάτης με λιγότερα δικαιώματα παγκοσμίως απο τον Κινέζο εργάτη;), αποδεικνύεται πως συμβαδίζει με τα ακροδεξιά κόμματα στο οτι μισούν τις Δυτικές χώρες Δύση όχι για τα πολλά πραγματικά άσχημα τους, αλλά για τα συγκριτικά καλά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9.12.10

    Ουφ, έγραφα, ... μια ώρα και το σχόλιο δεν έγινε δεχτό !!!
    Ξναδοκιμάζω με πιο ... λίγα !

    1. Μην τσουβαλιάζεται το ΣΥΝ με το ΚΚΕ !
    Καμμία σχέση, λέμε !
    2. Αν δεν έφευγε το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έφευγε ποτέ !
    3. Σιγά μην έπρεπε να ... υποδεχτούμε και τους Γερμανούς ναζί το 1940 !!!
    4. Ή να τρέχουμε πίσω από τους ... Ομπάμηδες που έχουν αιματοκυλήσει το σύμπαν !
    5. Ποιος είναι ο Στρος Καν, για να τον ... αναδείξουμε και ως συνομιλητή μας ;;;
    Άσε που όποιος είδε τι έγινε, μόλις και μετά βίας ΕΠΕΤΡΕΨΕ (ως ο νέος Πιουριφόϊ ή νέος Σκόμπυ) ΜΙΑ (αριθ. 1) ερώτηση (όχι τοποθέτηση), από ΕΝΑ (αριθ. 1) βουλευτή από κάθε κόμμα !!!
    Η τέλεια ΞΕΦΤΙΛΑ δηλαδή έστω κι αυτού του αστικού Κοινοβουλίου !
    Στην ουσία έπαψε να αποτελεί το ... ναό της Δημοκρατίας και μετατράπηκε σε προθάλαμο ξένης επικυριαρχίας.
    6. Στο ΚΚΕ οι αποφάσεις παίρνονται ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, και τουλάχιστον από το 1975 είναι ΟΛΕΣ σωστές !
    Φυσικά ο καθένας έχει τις απόψεις του ... γι΄αυτό και ο διάλογος !
    7. Τέλος ας τονιστεί ότι η απόφαση του ΚΚΕ να μην παραστεί στη Βουλή, συνοδεύτηκε με διαδηλώσεις σε ΟΛΗ την Ελλάδα και το κάψιμο ομοιομάτων του ιμπεριαλισμού στο Σύνταγμα !

    Γεια χαρά σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Aris Katsaris: Δεν στα έχουν πεί καλά... Το ΚΚΕ δεν έχει σχέσεις με την Κίνα - την οποία και κράζει ασύστολα - αρκεί να ρίξεις μια ματιά σε κάποιο φύλλο του Ριζοσπάστη (ξέρεις, την εφημερίδα εκείνη, που δεν γλύφει κώλους όπως κάποιοι έγκριτοι δημοσιογράφοι που πληρώνονται αδρά...)

    Τί εννοείς με αυτό:

    "Μήπως το είδαμε ποτέ να πολεμάει τους ναζιστές και τους φασίστες? "

    Μήπως το πολέμησαν οι "Χ"ήτες , ταγματασφαλίτες, Γερμανοτσολιάδες; Ή μήπως τους πολέμησε ο... Πρετεντέρης;;;;
    Από πού έβγαλες εσύ το συμπέρασμα ότι έχει τακίμια και "ολοφάνερα αγαπάει τις άκομα πιο αντιδημοκρατικές και αντιλαικές χώρες";

    Πήγαινε ξαναδιάβασε τα μαθήματά σου και ξαναέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος9.12.10

    Να συμπληρώσω ....
    α. Σε σχέση μα το 2.
    Πριν λίγο είδα στις τιβί, το Τσίπρα να παρίσταται στην εμφάνιση στη Βουλή του ... έτερου Καππαδόκη του Όλι Ρεν !!!
    ό.ε.δ. !

    β. για κάθε καλόπιστο:

    http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/oi_ekselikseis_sthn_ellada_kai_thn_ee_kai_h_laikh_antepithesh_sthn_klimakosh_ths_epitheshs_enantion_ton_ergatikon-laikon_dikaiomaton_synenteyksh_typoy_ths_gg_ths_ke_toy_kke_alekas_paparhga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ξέρω αν ο Ντομινίκ είναι νομιμοποιημένος ή απονομιμοποιημένος να μιλήσει στη Βουλή.Δεν ξέρω καν ποιο ήταν το πρωτόκολλο της συγκεκριμένης συνεδρίας:επιτρέπονταν ερωτήσεις από τους βουλευτές ή απλώς έπρεπε να χειροκροτούν ή να γιουχάρουν κάθε φορά που ο εκάστοτε λοχίας έδινε το σύνθημα.Επομένως δεν ξέρω αν καλά έπραξαν που έφυγαν.
    Εκείνο που ξέρω είναι ότι αν ήμουν βουλευτής θα έκανα ερώτηση προς τον υπουργό εξωτερικών και τον υπουργό προεδρίας(ή όπως αλλιώς τους λένε-αδιαφορώ-)για το πού έμεινε ο Ντομινίκ και γιατί στο πλαίσιο των περικοπών των δημοσίων δαπανών δεν τον κοιμίσαμε σ' ένα ξενοδοχείο στην Ευρυπίδου-ή σε κάμπιγκ στην Ανάβυσσο-και δεν τον ταΐσαμε στο κουτούκι του Μπαρμπα-Γιάννη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aρη Κατσαρη,
    εισαι εκτος πραγματικοτητας και αναπαραγεις-ελπιζω οχι συνειδητα-τη καθεστωτικη προπαγανδα,οταν ταυτιζεις την ακροδεξια και το ΚΚΕ.Αλλο η επιβεβλημενη κριτικη στο ΚΚΕ κ στο καθε κομμα,
    κ αλλο η αντικομμουνιστικη πωρωση.
    Δεν υπαρχει βαση διαλογου εδω για αυτο κ δεν υπαρχει λογος να συνεχισω,
    φυσικα κ εχεις δικαιωμα να λες τη γνωμη σου,
    αλλα δεν εχεις δικαιωμα να ψευδεσαι,
    και ψευδεσαι η διαπραττεις τερατωδη σφαλαματα στη τελευταια σου παραγραφο.

    Η Κινα οντως ειναι η πιο αυταρχικη χωρα στον πλανητη,οντως ο εργαζομενος εκει εχει μηδενικα δικαιωματα,αλλα αυτοι που εχουν φιλικες σχεσεις με αυτο το αυταρχικο Καθεστως,αυτοι που συνεργαζονται μαζι του κ επιχειρουν να "Κινεζοποιησουν" τον κοσμο ειναι οι δεξιες κ οι "σοσιαλιστικες" κυβερνησεις της Δυσης.
    Ποιοι εφεραν τους Κινεζους στο λιμανι του Πειραια;το ΚΚΕ;Η η Κυβερνηση Καραμανλη;
    Και προς ενημερωση σου,στη Κινα δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη κομμουνισμος.Υπαρχει ενα sui generis oikonomiko συστημα,το οποιο λειτουργει με ορους αγορας και σκληρου καπιταλισμου,σε συνδυασμο βεβαια με τη τυραννια της κομματικης νομενκλατουρας,
    με λιγα λογια ειναι μια τελεια συζευξη ολων των αυταρχισμων που εχουν εμφανιστει ποτε στον πλανητη,
    και φυσικα αποτελει προτυπο για τον νεοφιλελευθερο φασισμο που καλπαζει,εξοντωνοντας τα πληθη μεσω της οικονομικης αυτη τη φορα-κ οχι φυλετικης-καθαροτητας.

    Οι χουντες της Δυσης αγαπανε τα αντιδημοκρατικα Καθεστωτα,τη Κινα,τη Χιλη του Πινοσετ,το Ιραν του Σαχη,τους Ουαχαμπιτες της Σαουδικης Αραβιας,
    η χουντα της Αμερικης υποστηριζε τα αντιδημοκρατικα Καθεστωτα της Λατινικης Αμερικης,οπως τη χουντα του Μπρανκο στη Βραζιλια,
    διαβασε το βιβλιο της Ναομι Κλαιν "ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ"
    κ εκει θα καταλαβεις ποιοι ηταν/ειναι οι πραγματικοι φιλοι των ανελευθερων Καθεστωτων,

    μη πας μακρυα,θυμησου τι εγινε εδω στην Ελλαδα μεταξυ 67-74 και ποσο στηριχτηκε η ντοπια χουντα απο την Αμερικη.

    Απο κει και περα,εγω δεν ειμαι ουτε δογματικος,φυσικα και το ΚΚΕ κανει λαθος που δεν εχει αποκηρυξει τον Σταλιν,αλλα η μη αποκηρυξη δε σημαινει εγκριση της τυραννιας.Αλλωστε,μπροστα σε απαραδεκτες εξομοιωσεις κομμουνισμου κ ναζισμου που επιχειρουνται ακομα κ μες στο Ευρωκοινοβουλιο,το ΚΚΕ οφειλει να αμυνθει απεναντι στην Ιστορια του.
    Και η Ιστορια του κομμουνισμου δεν ειχε μονο αρνητικα.Εγω δε ξερω ουτε αστεγους ουτε πεινασμενους στην ΕΣΣΔ.Αλλα ξερω πολλους αστεγους και πεινασμενους εδω,στη χωρα της γαλαζοπρασινης συμμοριας.

    Ας μη κουρασω αλλο,η συνολικη γνωμη μου για αυτο που συζηταμε,υπαρχει εδω
    http://celinathens.blogspot.com/2010/08/blog-post.html



    Φιλε Φαρε,αν εσυ πιστευεις οτι ολες οι αποφασεις του ΚΚΕ,ακομα κ οι δευτερευουσης σημασιας,ειναι απο το 1975 και μετα ολες σωστες,
    φυσικα κ δικαιουσαι να το πιστευεις,αλλα πιστευω οτι η αγαπη σου για το Κομμα,θολωνει τη κριση σου.
    Αν θες τη γνωμη μου,καλα ξηγιεσαι,ειναι ωραιο να αγαπας κατι τοσο παθιασμενα,ειτε κομμα,ειτε ιδεολογια,ειτε γυναικα,
    σε κανει αλλωστε κατι τετοιο να κοιμασαι καλυτερα τα βραδια.
    Εγω δυστυχως ειμαι καταραμενος να υποβαλλω καθε μου αποψη σε συνεχη ερωτηση,παντα βρισκω κενα σε ο,τιδηποτε υπαρχει μπροστα μου.

    Γιατι στο διλημμα "ειναι στραβος ο γυαλος η στραβα αρμενιζουμε",
    δεν εχω σταματησει ποτε να απαντω οτι συμβαινουν και τα δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kαλησπέρα ! Μια ωραία συζήτηση παρακολουθώ σε αυτή τη σελίδα και θα ήθελα να πω τη γνώμη μου.
    Το ΚΚΕ δεν θα έπρεπε να φύγει από τη Βουλή. Εκεί θα ακουστεί και θα τεκμηριώσει τις θέσεις του. Λέτε ότι ο κόσμος παραπληροφορείται από τα ΜΜΕ.Τι πιο σωστό λοιπόν, να ακούσει το ΚΚΕ να μιλά και να επιχειρηματολογεί κατευθείαν από τη Βουλή; Όλα αυτά περί'' νομιμοποίησης '' κλπ του ΔΝΤ, είναι απλή ''φιλολογία''!
    Να είμαστε ρεαλιστές! Το ΚΚΕ ενώ έχει δηλώσει ότι αν μπορέσει θα ρίξει αυτό το σύστημα το πολιτικό, ενώ πρεσβεύει μονοκομματισμό χωρίς εκλογές και αντιπολίτευση, εν τούτοις κινείται με τους κανόνες ενός πολιτικού συστήματος που δεν αποδέχεται: εκλέγεται, συμμετέχει στη Βουλή, αμείβεται ,υπακούει σε κανονισμούς κλπ.Τι πάει να πει λοιπόν νομιμοποίηση μιας πράξης κυβερνητικής που έχει την πλειοψηφία του ελλ.λαού;; ''Παίζεις '' με τους κανόνες που ισχύουν για όλα τα κόμματα.
    Τώρα για το θέμα αν έπρεπε να μιλήσει στην Οικονομική Επιτροπή της Βουλής ο Στρος Καν ,δεν βλέπω γιατί όχι αφού προσκλήθηκε..Αυτοβούλως ήρθε;;;
    Είναι λέμε κυρίαρχος και εμείς υποτελείς..Μα φίλοι μου όταν δανειζόμασταν ιλιγγιώδη ποσά τι κάναμε;;; Υποθήκες της χώρας βάζαμε. Σας έδωσε εσάς κανείς δάνειο χωρίς να υποθηκεύσει το σπίτι σας ή το αυτοκίνητό σας;;;Δυο φορές έχει πτωχεύσει στο παρελθόν η χώρα μας και τις δύο φορές ήλθαν εδώ εκπρόσωποι των δανειστών για να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους παίρνοντας τα έσοδα από μονοπώλεια του κράτους μας κλπ.
    Γιατί τώρα εξαγριωνόμαστε επειδή χάσαμε την κυριαρχία μας;;; Πότε την είχαμε;; Όταν λέγαμε ψεύτικα νούμερα στην οικονομική μας αναφορά στην ΕΕ ;; Όταν ανεχόμαστε και ανεχόμασταν εκβιασμούς από άλλα κράτη εξαιτίας οικονομικής ανάγκης;;;
    Να πληρώσουν με κάθε τρόπο οι κακοί πολιτικοί μας. Να πληρώσουν αυτοί που φταίνε!!!!
    Και το ΚΚΕ καλό θα είναι να προσαρμόσει λίγο την πολιτική του για να μπορέσει να πάρει τη δυσαρέσκεια του κόσμου μαζί του.Δεν γίνεται αυτό.Δεν σας προβληματίζει;;; Ένα μεγάλο ποσοστό απείχε στις δημοτικές εκλογές αλλά δεν μπήκε κάτω από την ''ομπρέλα'' του ΚΚΕ!! Αυτό και αν είναι για σκέψη και μελέτη!!!!!!!!!!!!!!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος9.12.10

    Δυο λόγια, παρακαλώ, επιτρέψτε μου.

    1. celin: Καλά κάνεις και μου "την βγαίνεις", αλλά θα είχε μεγαλύτερη αξία (έτσι πιστεύω) να μου έλεγες είτε εδώ είτε στο μπλογκ μου, που κάνω λάθος στις εκτιμήσεις μου.
    Είσαι κάπως αόριστος ή μου φαίνεται ;;;

    2. elpidaanna: Σε παρακαλώ στη κριτική σου να λάβεις υπόψη σου τα εξής:
    α. Η συζήτηση με τον τοκογλύφο και τον άλλο ... καππαδόκη τον Ρεν, έγινε σε μια αίθουσα της Βουλής - όχι στην κεντρική αίθουσα που γίνονται οι κανονικές συζητήσεις, που τοποθετούνται τα κόμματα.
    β. Δεν επέτρεψε ο στην ουσία ξένος πρωθυπουγός της ... Ελλάδας να γίνει συζήτηση. Επιτράπηκε να κάνει ένας βουλευτής μία μόνο ερώτηση. Το πιάνεις ;
    Μόνο ερώτηση !!!
    Φυσικά αυτά που λες στο τέλος του σχολίου σου, φυσικά και απασχολούν το Κόμμα. Καθέτως και οριζοντίως !
    Στα όργανα ακόμα και στην ... τελευταία ΚΟΒΑ !
    Να είσαι σίγουρη !

    Γεια σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος9.12.10

    Celin,

    είσαι λάθος εδώ. Καλά έκανε το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην κάτσουν. Η Βουλή δεν είναι αμφιθέατρο να πέφτουν κραξίματα, γιαούρτια και να πραγματοποιείται ο κάθε είδους αριστερισμός. Οι λειτουργίες του κοινοβουλίου καλύπτονται από το πεπλο της αστικής ψευτο-δημοκρατίας και η Αριστερά πρέπει να θέτει διαχωριστικές γραμμές στο που και πως θα παρέμβει. Έτσι λοιπόν όταν έρχεται ο τύραννος του ΔΝΤ η απονομιμοποίηση του γίνεται στο δρόμο και οι αριστεροί βουλευτές δεν παρευρίσκονται στην ίδια αίθουσα με το τομάρι σαν μια συμβολική ενέργεια που καταδεικνύει ότι ο τύπος αυτός δεν έχει θέση στις διαδικασίες της Βουλής.

    Άρα πολιτικά κρίνω ότι η κίνηση ήταν σωστή. Εκτός και εάν μπορούσε να οργανωθεί μια εξαιρετικά πρωτότυπη κίνηση που να υπερετούσε το παραπάνω σκεπτικό, πράγμα δύσκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνώ με Σελίν και Ελπίδαάννα: ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να πάνε στη Βουλή, και να μιλήσουν.
    Κι αν δεν τους επέτρεπαν να κάνουν ερωτήσεις, θα μπορούσαν σιωπηλοί να ανοίξουν ένα πανό που να γράφει, π.χ., "persona non grata".
    Ας χρησιμοποιούσαν τη βουλευτική ασυλία. Δεν θα τους πετούσαν έξω.
    Θα έκαναν, όμως, κάτι θεαματικό που θα τάραζε επιτέλους το βούρκο της πολιτικής ζωής.
    Δεν γίνεται να εκλέγεσαι, να αμείβεσαι πλουσιοπάροχα σύμφωνα με το σύστημα, εδώ και στην ευρωβουλή, να απολύεις εργαζομένους επειδή "στον καπιταλισμό ζούμε" (ΚΚΕ) και να το παίζεις μετά επαναστάτης ποπολάρος.
    Μήπως πρότειναν να περικοπούν οι μισθοί (συγγνώμη, αποζημιώσεις, λές και ζημιώνονται επειδή εκλέγονται) των βουλευτών και δεν το μάθαμε; Μήπως πρότειναν να μην εξασφαλίζουν σύνταξη με μία θητεία; Δεν νομίζω.
    Δεν σας πληρώνουμε, κύριοι, για να την κάνετε στα δύσκολα. Θέλαμε να ακουστεί η φωνή μας: "είσαι ανεπιθύμητος, κ. Καν, και κάνε μας τη χάρη να φύγεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος10.12.10

    Λωτοφάγος: Συγνώμη, αλλά, εντάξει να πείτε τη γνώμη σας, αλλά διαβάστε λίγο και τα πιο πάνω σχόλια !!!
    Δεν κάνει κακό !

    Από που συμπεραίνεις ότι τα κόμματα ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να μιλήσουν ;;;;
    Εκατό φορές το είπαμε ότι ΕΠΕΤΡΑΠΗΚΕ να γίνει μία (αριθμός 1) ΕΡΩΤΗΣΗ !!!
    Νισάφι πια !

    Καλή η κριτική, αλλά να πατάει σε αλήθειες !

    Πέφτεις, φίλε μου σε παγίδες του συστήματος ή απλά σου αρέσει να αναμασάς τη φαιά προπαγάνδα του ΛΑ.Ο.Σ. και των δήθεν ΜΜΕ ;;;
    Ποιος σου είπε ότι το ΚΚΕ κάνει απολύσεις ;;;;;;;;;;;;;;;
    Σοβαρά μιλάς ;
    Την αναδιάταξη των κομματικών μελών και στελεχών σε τομείς εργασίας του Κόμματος, την ... βαφτίζεις απολύσεις και ... καθάρισες ;;;

    Συγνώμη για το ύψος, αλλά παράγινε με αυτή την χυδαία "επιχειρηματολογία" της άκρας δεξιάς !

    Καλημέρα σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος10.12.10

    Συγνώμη ξέχασα !

    1. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ΔΕΝ παίρνουν φράγκο από τους βουλευτικούς μισθούς !

    2. ΦΥΣΙΚΑ και πρότειναν (πολλές φορές μάλιστα) μειώσεις έως και ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ αυτών των αμοιβών !

    Να μην προσπαθούμε να παραβιάσουμε ... ανοιχτές πόρτες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα Έλβα,
    στην κατ'επίφαση "δημοκρατία" μας, η Αριστερά δεν θα μπορούσε να νομιμοποιήσει την εμφάνιση (στους ιθαγενείς) του εκπρόσωπου του επικυρίαρχου ΔΝΤ και μάλιστα σε συνθήκες εντελώς "αποικιακές", όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

    Μου θύμισε αυτή η επίσκεψη την αντίστοιχη του Τσώρτσιλ τα Χριστούγεννα του 1944... όταν είχε προηγηθεί το αιματοκύλισμα του λαού από την Κυβέρνηση Παπανδρέου (κοίτα ΣΥΜΠΤΩΣΗ!) και τους εγγλέζους και γερμανοτσολιάδες συμμάχους της... τότε το ΚΚΕ και το ΕΑΜ παρευρέθηκαν στη σύσκεψη με τον επικυρίαρχο, αλλά δεν τους βγήκε σε καλό: Βάρκιζα, εμφύλιος, διώξεις, εξορίες, δολοφονίες, βιασμοί, τραμπουκισμοί και τόσα άλλα ταλαιπώρησαν τον ελληνικό λαό, που κατά τα άλλα ζούσε και τότε σε "δημοκρατία"!

    Κατά τη γνώμη μου, λοιπόν, ήταν σωστή η απόφαση του ΚΚΕ να παρευρίσκεται στη Βουλή αλλά... απέξω, με τις χιλιάδες λαού να δείχνει τις γροθιές του αγώνα σε ΕΕ και ΔΝΤ! Και ας μην ανησυχούν οι παραπάνω φίλοι: μια χαρά έκαναν το "γύρο" του κόσμου οι διαδηλώσεις μας, το πέρασαν το μήνυμα!

    Και μιαν απάντηση στο Λωτοφάγο :
    το ΚΚΕ είναι το ΜΟΝΟ κόμμα που, εδώ και χρόνια, ζητά την μείωση των βουλευτικών μισθών, την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και την άρση της βουλευτικής και υπουργικής ασυλίας. Ψάξε φίλε μου και θα τη βρεις την άκρη, μην καταναλώνεις αμάσητα όσα σου σερβίρουν τα αστικά ΜΜΕ και προσοχή στους λωτούς, σε κάνουν να ξεχνάς...

    ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 15/12/10 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα σε ολους!
    Επειδη θεωρω οτι καποια σχολια που αφορουν το ΚΚΕ εχουν ηδη απαντηθει απο τον φιλο @faro, (και τον ευχαριστω πολυ που μας διευκρινιζει ορισμενα σημεια), θα απαντησω μονο σε μερικα πιο γενικα σχολια. Ενα ακομη ευχαριστω σε οσους αφησαν σχολια, μια και θεωρω οτι ολοι μαθαινουμε πραγματα, που ισως δεν γνωριζαμε και καλο ειναι να τα εχουμε υπ οψιν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΦιλεΔημητρη

    Και για μενα αποχωρηση απο την βουλη σημαινει οτι δε δεχομαι να βλεπω εναν μη εκλεγμενο απο τον λαο και απλο αντιπροσωπο ενος οργανισμου να προσπαθει να πεισει τον λαο οτι θα πρεπει να δεχτει τις αλυσιδες του, οπως και το οτι δε θα υπαρχει μελλον για τα παιδια οταν υλοποιηθουν ολα αυτα τα μετρα που προτεινονται και που η κυβερνηση τοσο αβιαστα συναινεσε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Triton

    Συμφωνω και επαυξανω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φιλε Prths

    Τελικα για καποιους φαινεται να μην υπαρχει προβλημα να ...προσκαλουν μη εκπρόσωπους εκλογικων σωματων και ψηφοφόρων, αλλα απλους διευθυντες οργανισμων! Μηπως η πρωτη φορα θα ειναι, ή μηπως η τελευταια που παρατηρειται υποτίμηση του ρόλου του θεσμού οπως και των βουλευτών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. marco

    Ο κοσμος, (αυτος που δυστυχως δεν ενημερωνεται), ακουει τον... Πρετεντέρη και συχνα δεχεται οσους αυτοι κατονομαζουν σαν.. ακραια κόμματα, χωρις οπως λες να
    διαβαζουν εφημεριδες και να μαθαινουν τις επίσημες θέσεις του ΚΚΕ.
    Η μάχη ηταν παντα άνιση, απο παλιοτερα μεχρι σημερα...Καποια πραγματα ειναι κριμα, αλλα δεν φαινεται να αλλαζουν τοσο ευκολα, οσα χρονια κι αν περασουν...

    P.S Det är kallt om baken här också! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φιλε μου celin

    Μα δεν ειναι λιγο απλοïκο να βλεπουμε τον δικομματισμο ετσι; Τα πραγματα ειναι πολυ πιο συνθετα και εσυ που εχεις ασχοληθει αρκετα σε αναρτησεις σου με το θεμα, νομιζω οτι καπου εχεις θιξει και το θεμα της προπαγανδας των μεν και της μη προβολης των δε.
    Σιγουρα χρειαζονται νεες ιδεες οπως και τροποι οργανωσης παλης και γι αυτο πιστευω οτι ειναι καλο να συσπειρωνονται οσο πιο πολλοι ανθρωποι με ιδεες και επιχειρηματολογια ωστε να ακουγονται.
    Φυσικα και κανεις δεν ριχνει τις ευθυνες στους Στρος-Kαν, Ολι Ρεβ κ.α που κατα καιρους ερχονται αλλα ποιοι τους προσκαλουνε;
    Aν και πσιτευω οτι τα σχολια του @faros θα σε καλυψαν να πω μονο οτι για μενα η αποχωρηση ειναι και πραξη υπερηφανειας, δεν σημαινει ...ριχνω την ασπιδα, καθε αλλο, σημαινει οτι δεν δεχομαι το ξεπουλημα!
    Λες εσυ, celin, να καθοταν ο ...Ντομινικ και ο καθε Ντομινικ να του ελεγαν οτι εισαι "ανεπιθυμητος, ή οτι "η παρουσια σου εδω σημαινει τη προδοσια του λαου απο τον Πρωθυπουργο",κλπ κλπ; Ουτε να διανοηθεις οτι ολα αυτα θα μεταδιδονταν ελευθερα ωστε να γινοταν... "ρομπα" οπως λες!
    ´H θα τα εξαφανιζαν, ή θα τα παρουσιαζαν αλλιως! Ετσι δουλευουν τα ΜΜΕ και το ξερεις. Εχεις μηπως δει τι γινεται σε αλλες χωρες; Ουτε στη Σουηδια δεν δειχνουν πολλα πραγματα απο διαδηλωσεις...αλλων χωρων, στην Ελλαδα θα το κανουν;
    Οσο για τα πανο και τους αλλους τροπους διαμαρτυριας ειναι σιγουρο οτι θα υπαρξουν πολλοι περισσοτεροι στη συνεχεια και αξιζει να ασχοληθει κανεις περισσοτερο με το θεμα! Γιατι οχι; Ολα μετρανε στη μαχη, δε λενε; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλωσορισες Ari Katsari

    Θεωρω οτι σου απαντησαν και ο φιλος marcos και ο φιλος celin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φιλε μας Σελιτσάνε

    Τελικα ειναι πολλα και αυτα που δεν ξερουμε, αλλα και αυτα που δεν μας λενε...
    Αλλα κι εσεις, απορια που την εχετε...Σε ποιο..καμπινγκ και ποια..φτωχο- ταβερνα πηγαν τον γιατρο-επιτελαρχη!
    Τι τραβανε και αυτοι οι ανθρωποι τωρα με τη ...λιτοτητα (μας)!! :S

    O αλλος κυριος, ο ..(παπάς) Ρεν, τα διαβασατε; Ειπε οτι μας εκανε και χαρη που ασχολειται, επειδη καθε Κυριακη εκανε προπονηση και τωρα εξ αιτιας των ..Ελληνικων προβληματων, τη χανει! ;0


    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=94764

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φιλη Εlpidaanna

    Αν και πιστευω οτι μαλλον σε καλυψαν τα σχολια του @faros να πω οτι καπου λες : "Να πληρώσουν με κάθε τρόπο οι κακοί πολιτικοί μας. Να πληρώσουν αυτοί που φταίνε"!!!! Mα εκει ειναι η ουσια, δεν θελουν να πληρωσουν αυτοι που φταινε και γι αυτο ριχνουν σε αλλους, ασθενεστερους τα βαρη!
    Πιστευω ομως οτι μια κριτικη χρειαζεται σε ολα τα κομματα και καλο ειναι να λεγονται καποια πραγματα και αυτο κανουμε κι εμεις τωρα με το που το συζηταμε.

    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλωσηρθες pavlosk

    Σ ευχαριστω που απαντησες στον κοινο μας φιλο, celin!

    Περιττο να πω οτι συμφωνω & επαυξανω με το σχολιο σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γεια σου Λωτοφαγε

    Σε καλυψε, πιστευω, ο @faros με τα σχολια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φιλε Πορτιάτη

    Ακριβως..Μιλαμε για εντελώς "αποικιακές" συνθήκες και για πληρη υποταγη σε διευθυντες επιτελειων! Ολα τα ιστορικα γεγονοτα ειναι αλληλενδετα, χρειαζεται μελετη ωστε να βγουν καποια συμπερασματα αν θελουμε να καταλαβουμε πως λειτουργει το συστημα. Οσο για τα σημερινα κι εγω πιστευω οτι τα μηνυματα περνανε, αλλα φυσικα πρεπει να ξερει κανεις που να τα αναζητησει. Ο αστικος τυπος,(οπως ξερουμε), ειναι καθε αλλο παρα... αντικειμενικη πηγη πληροφορησης! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Marco και celin,

    μου λέτε πως το ΚΚΕ δεν έχει φιλικές σχέσεις με τη Κίνα; Τότε σας δείχνω δυο άρθρα Ριζοσπάστη για τις φιλικές υποδοχές Παπαρήγα και ΚΚΕ στους κινέζους τυράννους - Το 2008 http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4832685 και το 2006: http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3227093&publDate=2/2/2006

    Μπορείτε να φανταστείτε τόσο φιλικές δηλώσεις προς Αμερικάνικες αντιπροσωπείες?

    Και η Κίνα ναι μεν δεν είναι αληθινά κομμουνιστική, αλλα το ΚΚΕ είναι που δέχεται στα παραπάνω άρθρα το χαρακτηρισμό του ΚΚ Κίνας σαν κομμουνιστικό.

    Και την αντίθεση του στο ξεπούλημα του Πειραία ακόμα, σαν αντίθεση στην "ιδιωτικοποίηση" την παρουσιάζουν. Ενώ βέβαια ήταν ξεπούλημα σε κινέζικο κρατικό παράγοντα, όχι σε ιδιώτες. Έτσι καταφέρνει να κατηγορήσει το ΚΚΕ τον ιδιωτικό καπιταλισμό, όχι για την πραγματικη αμαρτία του (την συνεργασία του με τον κινέζικο φασισμό), αλλα με το να παρουσιάζει τον κινέζικο κρατικό φασισμό σαν ιδιωτικό καπιταλισμό!

    Όσο για το ποιος έχει πιο φιλικές σχέσεις με την Κίνα, η Δύση ή οι δήθεν κομμουνιστες, ναι μεν η καπιταλιστική Δύση τα κάνει πλακάκια με τη Κίνα σε οικονομικο επίπεδο (και αυτό είναι ηθικό εγκλημα) αλλά μπορούμε να διακρίνουμε έμπρακτα ποιοι στέκονται στο πλάι της Κίνας σε *πολιτικό* επίπεδο, με το να δούμε ποιά έθνη δε θα παραστούν στη τελετή Νόμπελ για το Κινέζο αντιφρονούντα. Η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Ρωσία, η Ουκρανία, το Σουδάν, η Σερβία, το Ιράν, το Βιετνάμ... όλα τα κράτη που το ΚΚΕ αγαπάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος10.12.10

    Αγαπητέ φίλε Aris Katsaris, μου επιτρέπεις να ρωτήσω κάτι ;
    Εντάξει το ... κακό ΚΚΕ, λέει αυτά που λέει για το ΚΚ Κίνας (με την ευκαιρία το ΚΚΕ έχει τις όποιες σχέσεις με το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας και όχι το Κράτος της Κίνας, όπως το ίδιο π.χ. συμβαίνει και με το ΑΚΕΛ), καλά κάνεις και το ... κατηγορείς, αλλά, το πρόβλημά σου είναι μόνο το ΚΚΕ ;
    Οι άλλοι σε ... καλύπτουν ;;;

    Ο Κινέζος "αντιφρονούντας" είναι κάτι σαν τον Σολτζενίτσιν, θέλεις να κάνουμε και ... χαρούλες για το δήθεν "ειρηνοποιό" του έργο ;;;
    Μην μας δουελεύεις κιόλας !

    Για τις ... αγάπες του ΚΚΕ, γιατί βάζεις και τη Ρωσία ή το Ιράν ή τη Σερβία ;;;
    Τι επιδιώκεις ;
    Που το πας ;
    Είπαμε καλοδεχούμενη η όποια κριτική, ακόμα και η πιο σκληρή, αλλά ρε παιδιά να μην ακουμπάμε έστω και λίγο στην αλήθεια ;
    Κακό είναι να αντιπαρατιθέμεθα με αλήθειες ;
    Χρειάζονται χονδροειδή ψέματα ;
    Είπαμε. Νισάφι πια !

    Γεια χαρά σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος10.12.10

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. "Οι άλλοι σε ... καλύπτουν ;;;"

    Όχι, το αντίθετο, όλα τα κομμάτα της βουλής πλεόν διαπλέκονται στην ίδια φιλοφασιστική στάση, που καλύπτει ναζιστές, τα κάνει πλακάκια με τυραννικά καθεστώτα, και διώκει τους δημοκράτες.

    Απλά μη μας παριστάνει το ΚΚΕ πως διαφέρει και πως απο δημοκρατική ευθιξία αποχώρησε -- η μόνη διαφορα του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, είναι πως τα κάνει πλακάκια περισσότερο με τους φασίστες ιμπεριαλιστες της Ανατολής, παρά με τους καπιταλιστές ιμπεριαλιστές της Δύσης. Αλλά απο τότε που Καραμανλής και Παπανδρέου πούλησαν την Ελλάδα σε Ρωσία και Κίνα αντίστοίχα, όλο περισσότερο τα κυβερνώντα κόμματα πλησίαζουν στο ΚΚΕ.

    "Για τις ... αγάπες του ΚΚΕ, γιατί βάζεις και τη Ρωσία ή το Ιράν ή τη Σερβία ;;;"

    Αν βρείς έστω και μια πολιτική θέση του ΚΚΕ σε διεθνή ζητήματα που διαφέρει απο την στάση αυτών των χωρών να μου πείς ποια είναι αυτή.

    Σε τι έχει διαφωνήσει ποτέ το ΚΚΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής με την Ρώσια ή το Ιράν ή τη Σερβία (ειδικά τη Σερβία του Μιλόσεβιτς); Όταν η Ρωσία εισέβαλλε στην Νότια Οσετία, το μόνο που είπε στο ΚΚΕ, είναι να ζητήσει μην επέμβει το ΝΑΤΟ εκεί -- δηλαδή καταδίκασε μια ανύπαρκτη δυτική επέμβαση, και αγνόησε την υπαρκτή Ρωσική!

    Απλά πες μου ένα (μόνο ένα!) θέμα εξωτερικής πολιτικής στο οποίο το ΚΚΕ διαφωνεί ή έχει καταδικάσει Ρωσία, Κίνα ή Ιράν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. "το μόνο που είπε στο ΚΚΕ"

    Εννοούσα "το μονο που είπε το ΚΚΕ" όχι "στο ΚΚΕ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Aris Katsaris:

    Έβαλες δύο λινκς από το Ριζοσπάστη... Έχεις διαβάσει τί γράφουν ή απλά τα έβαλες για να μας πείς ότι η Παπαρήγα πήγε στην Κίνα και συναντήθηκε με μέλη του ΚΚ;

    Διάβασες μήπως την ευθείς αντίθεσή της με τις ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, παραλιών, βουνών που είναι δημόσιου χαρακτήρα;

    "Η αντίθεσή μας δεν είναι στο ποιος θα αγοράσει, δηλαδή αν θα είναι της μίας ή της άλλης εθνικότητας. Θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι λαϊκή περιουσία και εν πάση περιπτώσει πρέπει να ανήκουν στο δημόσιο τομέα. Αυτό είναι γνωστό επίσης από την πλευρά της Κίνας και την ευθύνη την έχει η ελληνική πλευρά"

    δηλώνει η συντρόφισα. Δηλαδή τί να κάνει; να αρχίσει στα σκαμπίλια τον Κινέζο που θέλει να αγοράσει;

    Ρωτάς να σου πούμε πότε έκανε δήλωση ενάντια στη Ρωσία, Ιράν, και άλλες χώρες. Να σου αντιστρέψω την ερώτηση; Θες να μου βρείς εσύ με ποιές δηλώσεις στηρίζει τα καθεστώτα αυτά;

    Λες ότι το ΚΚΕ αρχίζει και μοιάζει με τα αστικά καθεστώτα. Δίχως να συμφωνώ και με καμία διάθεση να δικαιολογήσω τυχόν αδικαιολόγητα, να σου υπενθυμίσω ότι ενίοτε στο διεθνές παιχνίδι, κάνεις συμμαχίες με καταστάσεις και αρχηγούς κρατών που αναγκαστικά δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.

    Εδώ ο Κάστρο, έκανε γαργάρα τα όσα έλεγε ο Τσε, ειδικά στη σύνοδο Αφρικανικών κρατών, όπου εκεί έκανε (ουσιαστικά) επίπληξη στη ΕΣΣΔ, ακριβώς γιατί η ΕΣΣΔ έτριξε τα δόντια στην Κούβα και μου μιλάς για το ΚΚΕ που σε επίεπδο παγκόσμιου παιχνιδιού είναι ένας κόκκος άμμου.

    Ξαναλέω ότι δεν κάνω καμία προσπάθεια να διακιολογήσω πολιτικές.


    Από όσο θυμάμαι, (αν θυμάμαι λάθος, να με διορθώσεις) η επίσημη θέση του ΚΚΕ για τη Σερβία και τον πόλεμο, δεν ήταν υπέρ του Μιλόσεβιτς, αλλά εναντίον της επέμβασης του ΝΑΤΟ... εναντίον της εμπλοκής της Ελλάδας...

    Δεν θυμάμαι το ΚΚΕ να λέει καλώς κάνει ο Μιλόσεβιτς και αφαλοκόβει τους Βόσνιους. Θυμάμαι λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γιατι, γαμ...τα αυτια μου...δεν εμφανιστηκε στο αναγνωσταρι η αναρτηση αυτη και εχασα την κουβενταρα....;;;;
    Καλα...Ας ειναι...Θα συμφωνησω με την αποχωρηση...Δεν ξερω στο παρασκηνιο τι ζητησε το ΚΚΕ και δεν εγινε δεκτο...Και ετσι αποχωρησε...
    Δεν με πειραζει που ο ΣΕΛΙΝ εχει αλλη γνωμη...Ετσι ειμαστε εμεις...Διαφωνουμε αλλα...Η ψυχη μας..Αγαπαει...Ετσι ΣΕΛΙΝ;;;
    Οσο για τις απολυσεις στο ΚΚΕ...
    Μα να μη βρισκουνε και κανενα απολυμμενο να κλαιει και να λεει οτι δεν πληρωθηκε την ...αποζημιωση του;;;;
    Στο βραχο της Ακροπολης θα στησουνε οι δεξιοι, προβολεα...
    και θα δειχνει τη συνεντευξη του "απολυμμενου"....
    Και ο ΣΚΑΕΙ...Θα τον δειχνει καθε πρωινο να φτιαχνεις διαθεση...
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ....
    Και δημαρχο θα τον ψηφισουνε οι "δημοκρατες", να βγει μετα....
    Στο χωριο του...
    Αλλα δεν βρισκουνε, γαμωτο...
    Δεν βρισκουνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Aρη Κατσαρη,
    οσα λες μου θυμιζουν ΟΑΚΚΕ.Η ΟΑΚΚΕ,για οσους δε ξερουν,ειναι ενα κομμα που εχει ψυχωση με το ΚΚΕ κστις εφημεριδες τοιχου που αναρτει στην Αθηνα,λεει ενα σωρο ανακριβειες,καποιες απο αυτες ειναι κ αστειες,για να μη χρησιμοποιησω βαρυτερο χαρακτηρισμο.
    Μια απο αυτες,την αναπαραγεις κ εσυ,κατι που με κανει να ψυλλιαζομαι οτι εχεις σχεση με την ΟΑΚΚΕ,

    "Αλλά απο τότε που Καραμανλής και Παπανδρέου πούλησαν την Ελλάδα σε Ρωσία και Κίνα αντίστοίχα, όλο περισσότερο τα κυβερνώντα κόμματα πλησίαζουν στο ΚΚΕ."

    Σορι κιολας,αλλα καπου εδω ο διαλογος εξαντλει τα ορια του,δε μπορω να συζητησω με καποιον που λεει αυτη την απιστευτη πατατα.
    Ειναι σα να συζητω με τον Λικαοπουλο για το αν θα ερθουν οι Αρχαιοι Ελληνες εξωγηινοι Θεοι απο τον Σειριο για να σωσουν τη πατριδα.
    Ακομα κ ενα 10χρονο παιδι να ρωτησεις,θα σου πει οτι ο Παπανδρεου ειναι ανθρωπος των Αμερικανων και οτι αυτος αποτελεσε τον δουρειο Ιππο του ΔΝΤ(Αμερικης) στην Ευρωπη.
    Ακομα κ ο Καραμανλης,που περνουσε ενα αντιαμερικανικο προφιλ και οντως εκανε καποιες συμφωνιες με τον Πουτιν,
    ειχε στο Υπουργειο Εξωτερικων τον δευτερο σε λυσσα φιλοαμερικανο πολιτικο,τη Ντορα Μπακογιαννη.

    Επομενως,αυτη η ανακριβεια ακυρωνει ολα οσα λες.
    Εσυ πας να μας πεις οτι φταιει το ΚΚΕ που ηρθαν οι Κινεζοι εδω περισσοτερο ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΕΡΑΝ!Φταιει αυτος που δεν αντιδρα δηλαδη περισσοτερο απο αυτον που πραττει!

    Απο κει και περα,το οικονομικο επιπεδο ειναι αυτο που μετραει σημερα.Οι ανθρωποφαγοι καννιβαλοι ηγετες της Δυσης ειναι αυτοι που θελουν να κινεζοποιησουν τον πλανητη.Και κατι τετοιο δεν αποδεικνυεεται οτι θελει να κανει το ΚΚΕ,που στεκεται απεναντι στη Κινα σε οικονομικο επιπεδο και αρκειται σε τυπικες σχεσεις.

    Και κατι αλλο,
    τι τσουβαλιασμα χωρων ειναι αυτο;
    "Η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Ρωσία, η Ουκρανία, το Σουδάν, η Σερβία, το Ιράν, το Βιετνάμ... όλα τα κράτη που το ΚΚΕ αγαπάει."

    Μπλεκεις τις βουρτσες με τις οδοντοβουρτσες!Καμια σχεση δεν υπαχει αναμεσα σε αυτα τα κρατη,επομενως το τσουβαλιασμα αυτο ακυρωνει για αλλα μια φορα τα λεγομενα σου.
    Τι σχεση εχει το ΚΚΕ με το Ιραν;Μηπως νομιζεις οτι εχουν κομμουνισμο εκει;Θεοκρατικο Καθεστως εχουν!
    Αλλα εννοειται οτι,οταν τα βαζει η Αμερικη με το Ιραν,εγω με το Ιραν θα συνταχτω,μολονοτι ειναι ανελευθερο Καθεστως,τι δουλεια εχει η Αμερικη να διαλυει χωρες;
    Μηπως ο πολεμος στο Ιρακ εκανε το Ιρακ καλυτερη χωρα για να ζεις;
    Κατι μου λεει οτι εσυ υποστηριζεις τους πολεμους της Αμερικης στη Μεση Ανατολη,επομενως να αλλο ενα επιχειρημα που σε ακυρωνει.

    Με τη Βενεζουελα ποιο ειναι το προβλημα σου;Σε ενοχλει ο Τσαβες;Σοβαρα; Και δε σε ενοχλει ο Μπους;
    Τωρα για κατι Σουδαν,τι να πω,δε καταλαβαινω τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Φαρε,
    ναι,εννοειται οτι ειμαι αοριστος,δε μου επιτρεπει ο χωρος και ο χρονος για να γινω πιο συγκεκριμενος,
    κριτικη στο ΚΚΕ κανω μεσω αναρτησεων μου,
    εκει αλλα και στον διαλογο με τους φιλους,γινομαι πιο συγκεκριμενος.Την επομενη φορα που θα αναρτησω κατι για το ΚΚΕ,ελπιζω να ερθεις να τα συζητησουμε εκει,
    θα ερθω κ εγω στο δικο σου να τα πουμε,
    δε με ξερεις βεβαια αλλα ρωτα τους φιλους εδω για μενα,σου δινω τον λογο μου οτι μιλας με καλοπροαιρετο ανθρωπο απεναντι στο ΚΚΕ,κ οχι με καποιον που στεκεται εναντιον του
    (αλλωστε,οπως σου ειπα,το ψηφισα κιολας στις εκλογες.Πρωτη φορα ηταν που το ψηφισα,αλλα,αν δε βρεθει κατι που να με εκφραζει περισσοτερο,θα εξακολουθω να το ψηφιζω.)

    Θες να σου πω παντως ενα λαθος,ετσι στα γρηγορα;
    Η σταση του ΚΚΕ απεναντι στον Συριζα και η αλαζονεια που βγαινει ακομα κ στους ψηφοφορους του.
    Κ αυτοι αγωνιστες ειναι κ ανθρωποι που συμμεριζονται κοινες αξιες.
    ΟΚ,συμφωνω οτι τα λενε αμφιλεγομενα,συμφωνω οτι ο αριστερος ευρωπαισμος τους ειναι αδιεξοδος,συμφωνω για τον οπορτουνισμο ενος κομματιου του συριζα,
    αλλα αυτο το οπορτουνιστικο και πασοκογενες κομματι του συριζα,μολις εφυγε και εγινε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    Επομενως,τωρα υπαρχουν ολες οι συνθηκες για συμπλευση και διαλογο,τωρα που απεμεινε εκει το πιο ριζοσπαστικο κομματι του.

    Ο μπλογκερ ΛΩΤΟΦΑΓΟΣ εδω,που τον βγαλατε σχεδον Καρατζαφερικο,ειναι ψηφοφορος του ΣΥΡΙΖΑ.Νομιζω οτι θα μπορουσατε να του απευθυνθειτε ευγενικοτερα,δε γινεται οποιος παει να κανει κριτικη στο Κομμα,να τον βγαζετε αναπαραγωγεα της Πρετεντερειας προπαγανδας,
    ακομα κ αν κανει λαθος.

    Φαρε,απο οτι εχω καταλαβει,εισαι μελος του ΚΚΕ,μια ερωτηση να σου κανω,θελετε στο Κομμα ανθρωπους που δε λενε ΝΑΙ σε ολα αλλα ασκουν και κριτικη και διαφωνια εκει που νομιζουν;
    Εγω και πολλοι σαν εμενα,το ΝΑΙ σε ολα δε προκειται να το πουνε ποτε.
    Αλλα θα ειναι καπου εκει κοντα,προσπαθωντας να βγαλουν ακρη μεσα σε αυτον τον πυρετο.
    Θα υπογραμμιζουν αυτα που θεωρουνε λαθος και θα επικροτουνε αυτα που θεωρουνε σωστα.
    Και η γνωμη μου ειναι οτι το ΚΚΕ λεει πολλα περισσοτερα σωστα,
    εγω συμφωνω μαζι του σε παρα πολλα.


    Κατι τελευταιο για την μη παρουσια στη Βουλη του ΚΚΕ κ τη νομιζομενη απονομιμοποιηση,
    αυτο που εγινε ειναι ακριβως το ιδιο με αυτο που συνεβη στις εκλογες.Αυτοι που απειχαν και δε ψηφισαν κανενα κομμα,νομιζουν οτι με την αποχη τους ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ τις Εκλογες και τους επιδοξους περιφερειαρχες.
    Οπως το ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ νομιζαν οτι απονομιμοποιησαν τη παρουσια του Στρος Καν,με τη δικια τους απουσια.
    Φυσικα καμια απονομιμοποιηση δε πραγματοποιηθηκε και στις 2 περιπτωσεις.
    Μια χαρα βγηκαν οι περιφερειαρχες,
    μια χαρα μιλησε κ ο Στρος Καν.

    Κ αυτο που λεει ο Παυλος εδω,
    "Η Βουλή δεν είναι αμφιθέατρο να πέφτουν κραξίματα, γιαούρτια και να πραγματοποιείται ο κάθε είδους αριστερισμός"
    ποιος σου ειπε φιλε οτι εγω μιλησα για γιαουρτια;Τι αυθαιρετα συμπερασματα ειναι αυτα που βγαζεις απο μονος σου;
    Εγω μιλησα για ΣΤΙΒΑΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.Να τον ξεφτιλιζαν με τα λογια.Δε μπορουνε;Αν δε μπορουνε,να φωναξουν καποιον που το μπορει!


    Πολλα ειπα και σας κουρασα,αλλα πιστευω οτι ολα αυτα ειναι χρησιμα,οταν ο διαλογος ειναι καλοπροαιρετος,ειναι παντα χρησιμος.

    Νομιζω οτι η Αγαπη που επικαλειται ο φιλος Μαχαιρης,ειναι αυτο που (πρεπει να)μας ενωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @celin: Μου επιτρέπεις να αποφεύγω τους επιθετικούς προσδιορισμούς αφού δεν γνωριζόμαστε ακόμη τόσο όσο να μπορώ να σε προσφωνώ κάπως.

    Αναφέρεσαι στο ΣΥΝ... Να σου θυμήσω κι εγώ ένα μόνο σημείο... ΝΑΡ!

    Σου λέει κάτι; Αν όχι ρώτα τα παιδιά του ΣΥΝ να σου πούνε. ΑΠό εκεί και μετά τί άλλο να πούμε;

    Επίσης αναφέρεσαι στο γιατί φέρονται αλλαζονικά οι σύντροφοι - μέλη του ΚΚΕ (ως γνωστό δεν είμαι μέλος του κόμματος)

    Τελευταίο παράδειγμα το βράδυ των δημοτικών εκλογών όταν στο ίδιο πάνελ Κανέλη και γραμ. ΚΕ του ΣΥΝ (;), λέει ο εν λόγω κύριος τα μπράβο του και τα τί ωραία που πήρε τέτοια ποσοστά το ΚΚΕ και σε κάποια αποστροφή του λόγου του λέει να υπάρξει και κοινή πορεία και δράση και σύγκληση (!)

    Ορθά η Κανέλη του λέει τη Δευτέρα έχουμε συλλαλητήριο, πάρτε τα πανώ σας κι ελάτε!

    Να σου θυμήσω τί έγινε; Δύο πορείες ξεχωριστές... Μία το ΚΚΕ και μία ο ΣΥΝ.

    Την κοινή δράση και συνένωση με το ΣΥΝ τη ζήσαμε επί ΚΚΕ και ΚΚΕεσ. Το έχουμε δεί το έργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. MARCO,οντως δε μου λεει κατι το ΝΑΡ,νομιζω οτι ειναι μια συνιστωσα του ΣΥΡΙΖΑ,αλλα και παλι δε ξερω τι ρολο βαραει κ τι αμαρτιες το βαραινουν,κοιταξε,μεταξυ των 2 κομματων εγω το ΚΚΕ προτιμω,
    απλα θα προτιμουσα να μη βγαινουν τα μαχαιρια μεταξυ τους.

    Βεβαια,τωρα που εχουμε πολεμο,ολοι καλουμαστε να διαλεξουμε στρατοπεδο.Εγω μαλλον το διαλεξα,
    αλλα πιστευω οτι τα στρατοπεδα των ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι κ τοσο μακρυα το ενα με το αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ Σελίν, το ΝΑΡ ιδρύθηκε από μέλη και οπαδούς που έφυγαν από το ΚΚΕ μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα "ΠΡΙΝ", στην οποία αρθρογραφούν έξαιρετικοί δημοσιογράφοι, όπως ο Γιώργος Δελαστίκ, ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου, ο Άρης Χατζηστεφάνου, ο Λεωνίδας Βατικιώτης και άλλοι.
    Τελευταία, ο Π. Παπακωνσταντίνου -τον οποίο φαντάζομαι ότι κανένας δεν μπορεί να χαρακτηρίσει συριζαίο- στηρίζει τις ενωτικές προσπάθειες, όπως το "Αριστερό Βήμα" και άλλες.
    Εννοείται ότι το ΚΚΕ, κολλημένο στις σταλινικές του εμμονές, δεν ενδιαφέρεται, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα γνωστά προβλήματα με την πολυφωνία των συνιστωσών του.
    Το ΝΑΡ μαζί με άλλες κινήσεις συνέστησαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία ήταν και ο πραγματικός νικητής στις δημοτικές εκλογές, αφού σχεδόν εξαπλασίασε το ποσοστό της. Δείχνει, πάντως, να αντιλαμβάνεται καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο αριστερό κόμμα την ανάγκη κοινής δράσης.

    @ Φάρε, δεν σε γνωρίζω κι ούτε με ενδιαφέρει αν είσαι μέλος του ΚΚΕ ή όχι. Φαντάζομαι ότι είσαι πολύ νέος και δεν έζησες τις εποχές της Μεταπολίτευσης, τότε που το να χορεύεις χασάπικο ή σάλσα στα φεστιβάλ της ΚΝΕ ήταν κάτι σαν αστική μόλυνση! Τότε που οι Φατμέ κατηγορούνταν ότι προπαγάνδιζαν τα ναρκωτικά, ενώ οι κνίτισσες όφειλαν να είναι σπίτι στις 10!

    Απορώ, αλλά δεν θυμώνω (έχω άλλωστε πολύ πιο σοβαρούς λόγους για να εξοργιστώ στις μέρες μας) που με θεώρησες θύμα ακροδεξιάς προπαγάνδας! Με έχουν πολλές φορές βρίσει οι δεξιοί και οι Πασόκοι, αλλά κανένας δεν βρέθηκε να με μπερδέψει με... το ΛΑΟΣ!

    Ονειρεύομαι έναν καλύτερο κόσμο και γι αυτό δεν δεσμεύομαι από κανένα κόμμα. Δεν υπήρξα μέλος κανενός, παρακολουθώ τις θέσεις που παίρνουν σε διάφορα ζητήματα, ελπίζω, απογοητεύομαι και στηρίζω κάθε σοβαρή προσπάθεια.
    Παλιά ψήφιζα ΚΚΕ, αλλά δεν αντέχω πια τη στενομυαλιά του, ιδίως μετά τον Δεκέμβρη του 2008. Φύσει οικολόγος, αντιμετώπισα πολλή ειρωνεία και απαξίωση από τα μέλη του. Ωψίμως, βέβαια, οικολογεί και αυτό. Είναι της μόδας, τώρα που ξεχάστηκε η καταστροφή του περιβάλλοντος από τις σοβιετικές κυβερνήσεις.
    Στα 54 μου χρόνια θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα να κρίνω, να επιλέγω και κυρίως να ονειρεύομαι μιαν άλλη Αριστερά από αυτή τη χρεοκοπημένη που δεν είναι ικανή ούτε καν να χαράξει μια κοινή δράση.
    Όσο για τις απολύσεις, δεν νομίζω ότι τις αρνήθηκε ποτέ η Αλέκα. Αντίθετα, είπε ευθαρσώς ότι στο καπιταλιστικό σύστημα πρέπει να παίζουμε με τους όρους του. Άρα -συμπεραίνω κι εγώ ο αφελής τρώγοντας λωτούς- και μειώνουμε μισθούς και απολύουμε. Έτσι κάνουν όλοι.
    Όσο για τους βουλευτές του ΚΚΕ, νομίζω ότι παίρνουν ένα μέρος του μισθού τους (για να επιβιώνουν κι αυτοί), ενώ με τον υπόλοιπο ενισχύουν το κόμμα. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. "κατι που με κανει να ψυλλιαζομαι οτι εχεις σχεση με την ΟΑΚΚΕ,"

    Την έχω ψηφίσει στο παρελθόν, αν αυτό εννοείς με "σχέση". Δεν είμαι μέλος της.

    "Ακομα κ ο Καραμανλης,που περνουσε ενα αντιαμερικανικο προφιλ και οντως εκανε καποιες συμφωνιες με τον Πουτιν,
    ειχε στο Υπουργειο Εξωτερικων τον δευτερο σε λυσσα φιλοαμερικανο πολιτικο,τη Ντορα Μπακογιαννη."

    Και τι φιλοαμερικάνικο κατάφερε στο καιρό της; Μήπως αναγνωρίσαμε το Κοσυφοπέδιο, όπως οι περισσότεροι άλλοι Ευρωπαίοι (δε λέω οτι αναγκαστικα θα έπρεπε να το κάνουμε, αλλά αυτό έκανε καθε φιλοαμερικάνικο καθεστως στο πλανήτη!); Μήπως επέτρεψε Δημ. της Μακεδονίας να μπει στο ΝΑΤΟ; Μήπως υποστήριξε η Ελληνική κυβέρνηση το σχέδιο Ανάν στο τέλος;

    Όχι, όχι, και κατ'ουσίαν όχι.

    Αντίθετα ενώ η Άννα Πολιτκοφσκάγια δολοφονούνταν στην Ρωσία, και οι υπόλοιποι παγκόσμιοι ηγέτες εξέφραζαν την ανησυχία τους γι'αυτό... ο Καραμανλής ευχόταν Χρόνια Πολλά για τα γενεθλιά του στον Πούτιν.

    "Ακομα κ ενα 10χρονο παιδι να ρωτησεις,θα σου πει οτι ο Παπανδρεου ειναι ανθρωπος των Αμερικανων "

    Ένα 10χρονο παιδί ίσως να νομίζει πως υπάρχει και ΑιΒασίλης, επειδή αυτό του λέει ο μπαμπάς και η μαμά του.

    Εσύ, προκατειλλημένος, μπορείς να νομίζεις πως ο Γιωργάκης είναι δούρειος ίππος της Αμερικής στην Ευρωζώνη, αλλά ο υπολοιπός κόσμος έχει ήδη αρχίζει να βλέπει πως η Κίνα, όχι η Αμερική, είναι που κινείται να μας κατακτήσει οικονομίκα εν καιρό Γιωργάκη, και μέσω εμάς να ασκεί επιρροή σε όλη την Ευρωζώνη.

    "τι δουλεια εχει η Αμερικη να διαλυει χωρες;"

    Συμφωνώ σε αυτό με σένα -- και όχι, δεν υποστήριξα ούτε τον πόλεμο τους στο Ιράκ, ούτε θα υποστηρίξω εισβολή τους στο Ιράν. Τους δημοκράτες φοιτήτες του Ιράν υποστηρίζω, όχι τους Αμερίκάνους.

    Αλλά για πές μου όταν η Ρωσία είσεβαλλε και διέλυσε την Γεωργία, με ποιον συντάχθηκε το ΚΚΕ; Ακολούθησε το ΚΚΕ την ίδια αντιιμπεριαλιστική λογική;

    "Τι σχεση εχει το ΚΚΕ με το Ιραν; σχεση εχει το ΚΚΕ με το Ιραν;Μηπως νομιζεις οτι εχουν κομμουνισμο εκει;Θεοκρατικο Καθεστως εχουν!"

    Και η Ρωσία δεν έχει πια κομμουνισμό, αλλα αυτό δεν εμποδίζει το ΚΚΕ απ'το να συμφωνεί στα πάντα με αυτό. Όμοια με το Ιράν.

    Που μας δείχνει πως και το ΚΚΕ λίγες σχέσεις έχει με τον κομμουνισμό -- είναι απλά το Αντιδυτικό Κόμμα Ελλάδος, που αγαπάει κάθε τι ανατολικό και μισεί κάθε τι δυτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)