16.12.10

What good fortune for governments that the people..(do NOT get informed!)


"Όταν ο αυταρχισμός γινεται καθημερινοτητα, ειναι η ωρα της υποταγής", ειχε πει καποτε ο Oscar Wilde. 
Πως, ομως, πιο ...αποτελεσματικα, φτανουμε στην υποταγη των μαζων, το εξηγει και ενας αλλος μεγαλος συγγραφεας, ο Umberto Ecco, με το γνωστο, πια, ρητο : 

«Μονο οι ηλίθιοι χρησιμοποιουν πια τανκς και οπλα  για να εγκαθιδρυσουν μια δικτατορία, εφ οσον υπάρχει η τηλεόραση", (οπως κ.α ΜΜΕ).

Σε καποιες χωρες, οπως η δικη μας, οπου τα ΜΜΕ ειναι ελεγχομενα απο τις καταλληλες ελιτ, που προωθουν το ποθητο, δι´ αυτους και τα συμφεροντα τους, προγραμμα, με τα λεγομενα ...(τρομο)δελτια ειδησεων, που μεταδιδουν συνεχως παραπληροφορηση και μαλιστα του χειριστου ειδους, τα πραγματα παιρνουν μεγαλυτερες διαστασεις οταν πολλα ξενα ειδησεογραφικα καναλια, ακολουθουν επισης την ιδια "συνταγη", για τις δικες τους μαζες και την τοπικη (παρα)πληροφορηση.

Ετσι εχουμε ολοι μαζι στη διαθεση μας τη... δηθεν αντικειμενικη πληροφορηση, τυπου ΒΒC, και οχι μονο, το οποιο, συγκεκριμενα μετεδιδε χθες, (αγνοώντας οποιαδήποτε άλλη πηγή) οτι συμφωνα με την αστυνομια οι διαδηλωτές στην Αθήνα ήταν μόνο 15.000, ενω εμεις μαθαμε και απο γνωστους, αλλα και απο τη Σουηδικη τηλεοραση οτι ο αριθμός ηταν πολύ μεγαλυτερος, ισως μαλιστα και 200.000 οπως ειπαν καποιοι ρεπορτερς! 

Δεν ειναι φυσικα η πρωτη φορα που κατι τετοιο συμβαινει και ειναι φανερος  σε ολους ο ρολος και του BBC, οπως και αλλων ειδησεογραφικων δικτυων, οσον αφορα τη παραπλανηση για τη μικρη συμμετοχη του κοσμου και φυσικα μ αυτο το τροπο και την δηθεν ...αποδοχη των μετρων λιτοτητας απο τη ...πλειοψηφια του Ελληνικου λαου! 

Και ενω εγραφαν αυτα, βλεπει κανεις οτι καμμια αναφορα δεν εγινε απο το ιδιο δικτυο, χθες για το ποση βια επεδειξε η αστυνομια στα ...κεφαλια και στα σωματα των διαδηλωτων, οι οποιοι  στη πλειοψηφια τους τουλαχιστον, δεν ειχαν παει για να προκαλεσουν φασαριες, αλλα για να διαδηλωσουν ειρηνικα κατα των μετρων! 

Η μονη εννοια τετοιων δικτυων ηταν οι επωνυμοι, οπως ο Κ. Χατζηδάκης, ο οποιος ξυλοκοπήθηκε από το πλήθος και ετσι η φωτο του, (με τα αιματα ακομη που σαν θεμα "πουλουσε") φιγουραριζε χθες σε ολα τα ξενα δελτια ειδησεων! 

Ομως το ερωτημα παραμενει. Τι μελλον μπορει να υπαρχει και τι μπορει να αλλαξει τελικα, οταν σχεδον ολες oι εκδηλωσεις διαμαρτυριας των λαων παραμορφωνονται βαναυσα μεσα απο τα περισσοτερα δικτυα...ενημερωσης και τους τηλεοπτικους σταθμους, παντου και τελικα η αληθεια δεν μαθαινεται οπως ειναι;
Μηπως χρειαζεται να δημιουργηθουν αντικειμενικοτερα δικτυα και σταθμοι μεταδωσης πληροφοριων;  Στην Ελλαδα, τουλαχιστον, υπαρχει μεγαλη αναγκη προς τη κατευθυνση αυτη και ειδικα οσον αφορα τους μεταναστες που, σαν κι εμενα, δεν εχουν αλλο τροπο να ενημερωθουν για το τι  πραγματικα και αντικειμενικα συμβαινει, στη χωρα, τη στιγμη που συμβαινει! Το ΒΒC, παντως, δεν το εμπιστευομαι για θεματα   πολιτικης,  εδω και καιρο...

Τελικα μηπως ειχε δικιο ο ...Hitler, οταν  ελεγε  What good fortune for governments that the people do not think , [οr read, but they just ...watch TV!], να προσθεσουμε, σημερα, εμεις!

24 σχόλια:

  1. Ωραία Ελβα, εσύ από τη Σουηδία κι εγώ από δω, βάλαμε στη μέση το BBC και το πυροβολούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tι να λεμε φιλη μας...
    Φαινεται η μεγαλυτερη μορφη στην παγκοσμια προπαγανδα...Τεινει να γινει ο Υπουργος προαγανδας του Χιτλερ [Συκοφαντειτε..συκοφαντειτε, απροκαλυπτα και συνεχεια...Κατι μενει την καθε φορα..]
    Ετσι "πετυχε" να δικαιολογησει και να αιτιολογισει την μεγαλυτερη ανθρωποθυσια του αιωνα...
    Ομως...
    Το ψεμμα...Εχει κοντα ποδαρια...
    Τα αποτελεσματα φαινονται σε λιγο καιρο...
    Μονο η ξεφτιλα απομενει, σαν αμοιβη στους ψεyτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16.12.10

    Kαλησπέρα Έλβα :))

    και γω χθες μια παράκρουση την έπαθα με την έλλειψη ενημέρωσης και σύρθηκα ως το έγκυρο BBC...το είδα! Ευτυχώς υπήρχαν κάποια ενημερωτικά μπλογκς ανοιχτά.
    Ναι, σήμερα το θέμα είναι μόνο η μύτη του Χατζηδάκη που άνοιξε!
    Δημιουργία "αντικειμενικότερων" δικτύων και σταθμών μετάδοσης πληροφοριών;;;;
    Έλβα! Πλανάσαι πλάνην οικτρά!
    Ότι, αντικειμενικό, ψαρέψεις εδώ...στη TV μη το ψάχνεις..."είναι πολλά τα λεφτά (συμφέροντα) Άρη!"

    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με την me:),ειδικά η τελευταία πρόταση,επίκαιρη όσο ποτέ!
    Καλά να περνάς φίλη Elva!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή σου μέρα φίλη μου!

    Είναι πράγματι εξοργιστικά τα ΜΜΕ, τα οποία θα'πρεπε να αποκαλούνται Μ.Μ.Παραπληροφόρησης (ΜΜΠ)!

    Μόλις παρακολούθησα τα σημερινά μεσημεριανά δελτία της TV, κρατικής και ιδιωτικής, και (χωρίς καμμία έκπληξη) διαπίστωσα ξανά την παντελή απουσία πλάνων από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ... ούτε ένα τόσο δα πανουδάκι...

    Αντίθετα παρέλασαν από οθόνης όλοι οι αστέρες του κυβερνητικού συνδικαλισμού (οι πουλημένοι εργατοπατέρες που για άλλη μια φορά διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το κακό που μας βρήκε), αλλά κι ο Τσίπρας, ο Άδωνις, ο Κουβέλης...

    Ακόμα και τα περιφερειακά θεσσαλικά κανάλια, όπου προφανώς επιβλήθηκε η ίδια γκαιμπελίστικη "γραμμή", έκαναν πως δεν είδαν, δεν άκουσαν για τις μεγάλες πορείες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ... ούτε τα τρακτέρ δεν πήραν είδηση!

    Δε λέω ότι δεν μαζεύτηκε κόσμος και στις συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, κυρίως όμως ήταν αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ κλπ (οι τελευταίοι ποτέ μου δεν κατάλαβα τι ζητάνε πίσω από τους ξεπουλημένους) και σε καμμία περίπτωση δεν έφταναν ούτε στο 1/3 των μαζικών συγκεντρώσεων των συνεπών ταξικών δυνάμεων...

    Και φυσικά προβλήθηκαν από την πρώτη στιγμή τα έργα των προβοκατόρων (βλ. http://tasosnastos.blogspot.com/ ) και των ΚΑΠΗ που την πέσαν (κακώς βέβαια) στον Χατζηδάκη...

    Έμπλεος οργής, και μην παραλείποντας να προσυπογράψω στα όσα γράφεις, σε χαιρετώ από τα χιονισμένα Τρίκαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Elva,ξερεις ποιο ειναι το καλο της υποθεσης;
    οτι ο κοσμος τους πηρε πια χαμπαρι!
    Ο,τι κ να λενε,ολοενα κ λιγοτεροι τα καταπινουν αμασητα.
    Κ αυτοι οιν ηλιθιοι οι ξεφτιλες δεν εχουν αλλαξει ουτε στο ελαχιστο ροτα και πλευση,
    ουτε σταχτη στα ματια δε ριχνουν γυρνωντας εστω κ σκοπιμως για λιγο προς το φιλολαικοτερο!

    Συμμαχος μας η ηλιθιοτητα τους.
    ΕΧουν ηδη απαξιωθει στη συνειδηση του κοσμου.

    Ο επομενος Χατζηδακης,ισως να ειναι δημοσιογραφος.Φανταστειτε την επομενη φορα που θα πεσειπχ ο Πρετεντερης πανω σε αγριεμενους ανθρωπους τι θα γινει.
    Οσο κ αν τον φυλασσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το BBC να αφήσει τις πίπες. Όταν η κεφαλή της πορείας έφτανε στην Συγγρού οι τελευταίοι ξεκινάγαμε από την Ομόνοια. Mεγάλη ήταν και η πορεία της ΓΣΕΕ. Κατανοητό πως η "ζεστή πατάτα" που ονομάζεται φοιτητές τους καίει εκεί στην Αγγλία και δεν συμφέρει η ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας, αλλά έχει και η παραπληροφόρηση τα όριά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16.12.10

    Είναι πλέον σε όλους ορατός ο άθλιος, ο προβοκατόρικος ρόλος καναλιών και "δημοσιογράφων" - παπαγαλακίων !

    Είτε πρόκειται για το ... "έγκυρο" BBC (ποτέ μου δεν το χώνεψα αυτό το ... "αντικειμενικό" Μέσο), είτε για τα ... εγχώρια!

    Έχω μια απορία:
    Γιατί ... χάθηκε εκείνο το παλαιό σύνθημα "αλήτες - ρουφιάνοι δημοσιογράφοι" ;;;
    Επειδή ... "κυβερνάει" το ΠΑ"ΣΟ"Κ ;;;

    Προσυπογράφω και το άρθρο και τα σχόλια !

    Γεια χαρά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάλι καλά να λέτε που τα έγκυρα BBCιά δεν προσπάθησαν να μας πείσουν ότι στην πορεία συμμετείχαν μόνο 100 άνθρωποι που κι αυτοί διαλύθηκαν όταν πήραν στο κυνήγι τον Χατζηδάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Elva καλησπερα απο την Αθηνα των 7 κελσιου και της βροχης.
    Τωρα εχει αρχισει να φαινεται γιατι οι εφοπλιστες αραξαν στον κολπο των εντυπων και των ραδιοφωνων, εχουν το χρημα, ας ειναι καλα τα ναυλα και οι κομπινες με τα πετρελαια, αλλα και με κατι ''αλλα'' φορτια, για να εχεις χατζιαβατηδες, πρεπει να τους εχεις ''μπουκωμενους'', αρα οι ειδησεις ειναι ''αυτες'' που εξυπηρετουν την ''αγορα'', τωρα το μπουνιδι που αρπαξε ο κωστακης ητανε φυσικο επακολουθο, ητανε υπουργος επικοινωνιας και μεταφορων, ειχε ξεκινησει απο τις ημερες του ως υπουργος το προγραμμα ''εξυγιανσης'' των μεταφορων με πρωτο στοχο τον ΟΣΕ και μιλαγε για επενδυσης των ιδιωτων με την ''συμβολη'' του κρατους, εργολαβος των συμφεροντων ητανε και ειναι, οπως το ιδιο ειναι και οι επομενοι υπουργοι, οχι μονο στο μεταφορων αλλα και σε ολα τα υπουργεια, οπου υπαρχει εμπλοκη των ιδιωτων, ενα σκασμο χρημα χρειαζεται καποιος για να κανει προεκλογικη εκστρατεια, τα χρηματα προερχονται απο αυτους που θελουν ''αυριο'' δουλειες, ''πονταρει'' σε δυο-τρια ψοφιμια και μολις βγουν, υπουργοποιουνται και μπαινει το νερο στο αυλακι, αυτα τα ξερουν οι σπασομεσιδες δημοσιοκαφροι και ''κτιζουν'' καρριερες, ερποντας και γλυφωντας και οσο μεγαλωνουν οι εξηπηρετησεις, τοσο μεγαλωνουν και οι ''αλληλοαποδοσεις'', απο μια παπαγαλια σε εκπομπη, μεχρι εκδοση εφημεριδας και στησιμο ραδιοφωνικου σταθμου και το ''κατεστημενο'' με καποια λεφτα παραπανω, εχει και ''ενημερωση'' και ''πολιτικη αποφαση'', τον εκαστοτε πρωθυπουργο, ''τσονταρουν'' ολοι οι ενδιαφερομενοι και οι υπουργοι ''αφαιρουν'' απο τα εισοδηματα ''τους'' ποσοστο, αρα το καθε λαμογιο υπουργος, υφυπουργος, γενικος γραμματεας, οτι μπουνιδι και να φαει δικαιολογημενο ειναι, βεβαια επειδη εχουν τους γουρουνια , ρουφιανους δημοσιογραφους, στηνουν το σκηνικο του τρομου, με αιματα, ψεμματα και φωτιες, γι'αυτο υπαρχει αντιπαραθεση με τους ανθρωπους καθε ηλικιας που ''πλακωνουν'' και ''καινε'', δινουν τροφη στα γ...καναλα και περισοτερη καταστολη απο το κρατος.
    ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kαλησπερα Swell

    Kαι πολυ καλα κανουμε, φιλε μου, Swell, τους χρειαζεται! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μαχαιρη

    Ναι, αυτες οι μεθοδοι ειναι παλιες, απο το ´40..
    Ευτυχως που το ψεμμα εχει κοντα ποδαρια..
    Εχουν ομως γνωση οι φυλακες,ειδικα οταν εχουν ξαναπερασει τα ιδια, πολλες φορες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλη μου me :)

    Ακριβως αυτο εννοω...Εμεις που δεν ζουμε στην Ελλαδα περιμενουμε καθε φορα, σε μερες γενικης απεργιας, να ενημερωθουμε απο οσα μπλογκς εχουν τη καλη διαθεση να ενημερωσουν και φυσικα δεν ειναι παντα ευκολο και εφικτο...Γι αυτο μιλαω για την αναγκη ανεξαρτητων ειδησεογραφικων δικτυων που να ειναι αντικειμενικα και καιρια σε οτι μεταδιδουν, οχι σαν τα ιδιωτικα και αλλα "δηθεν"! Ειναι κατι που λειπει στην Ελλαδα, κατα τη γνωμη μου...

    Φιλιά πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Triton

    Να σαι καλα, καλο βραδυ φιλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα φιλεΠορτιάτη

    Δε δειχνουν πλάνα από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για να μη μας...συγκινουν οσους ειμαστε συμπαθωντες,ειναι απλα...
    συναισθηματικοι οι λογοι! :/ Ας πουμε και κανενα αστειο πριν μας παρει εντελως απο κατω η κατασταση με ολους τους πουλημενους....αστέρες του κυβερνητικού συνδικαλισμού που ομως παρελαυνουν απο τα καναλια και τους προβαλλουν για υπερασπιστες των δικαιωματων των εργαζομενων!
    Ολοι καταδικαζουν τη βια αλλα φυσικα να καταλαβαινουμε και τους λογους για τους οποιους καθε φορα φτανει κανεις στο σημειο αυτο!

    Σε χαιρετώ κι εγω από την επισης χιονισμένη...Στοκχολμη! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φιλε μου celin

    Εχεις δικιο οτι πραγματι ο πολυς κοσμος τους πηρε πια χαμπαρι και δεν τους πιστευει, ειδικα αυτοι που πανε στις συγκεντρωσεις ουτε καν βλεπουν...ειδησεις, επειδη ξερουν οτι ολα αυτα που θα ακουσουν ειναι ψεμματα!

    Αυτο που λες κι εσυ με προβληματιζει κι εμενα και αναρρωτιεμαι γιατι δεν αλλαζουν ουτε λιγο εστω και σαν τακτικη προς το ..."φιλολαικοτερο". Τοσο σιγουροι πια ειναι οτι ο κοσμος θα τους ψηφιζει μια ζωη, λογω των αμοιβαιων ...πελατειακων σχεσεων;

    Οσο για τα...αστερια των ειδησεων, δεν υπαρχει περιπτωση να κανουν το λαθος και να βγουν στο δρομο, απο φοβο ακριβως οτι μπορει να τους ...λυντσαρει το πληθος, (οσους φρουρους και να εχουν!)
    Τετοια .....δημοτικοτητα δεν τη ζηλευω!! :)

    Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. varometro

    Aκριβως. Οσοι πηγανε στη πορεια το ειδαν και μονοι τους και ευτυχως το μετεφεραν και σ εμας που δεν μπορουσαμε να ξερουμε, εφ οσον ειμαστε μακρια, ουτε ομως εμπιστευομαστε, οπως ειπα, δικτυα τυπου BBC που μεταδιδουν οτι τους συμφερει! Οσο για την Αγγλια εγιναν τοσο μεγαλειωδεις διαδηλωσεις που μεχρι και ο φοιτητης γιος του ...David Gilmour πηγε, (ασχετα αν, μετα, ειπε οτι το μετανιωσε), και συμφωνα με την αστυνομια προκαλεσε ζημιες...!
    Τωρα εχασα πασα ιδεα για τους..Pink Floyd! :))

    http://www.bbc.co.uk/news/uk-11985566

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φιλε faro

    Ορατός ειναι ο προβοκατόρικος ρόλος ολων τους αλλα ποτε θα σταματησουμε να τους βλεπουμε και να τους ανεχομαστε στις οθονες! Εχει και η ...υπομονη τα ορια της!
    Καλο το σύνθημα ..."αλήτες - ρουφιάνοι δημοσιογράφοι" και στην επομενη πορεια θυμισε μας το ξανα!

    Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καρτέσιε

    Θα λεμε κι "ευχαριστω" στο τελος στους ..."δημοκρατικους" (!) αυτους ανθρωπους, επειδη δεν παραμορφωσαν τη πραγματικοτητα, σε τοσο μεγαλο βαθμο οσο πιστευαμε οτι θα μπορουσαν να το κανουν!!...
    Εκει φτασαμε, πια, μ αυτες τις κυβερνησεις, αγαπητε φιλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπερα φιλεΔημητρη

    Βεβαια εκει στα εντυπα, τα δικτυα και τις ..διαδικτυωσεις υπαρχει πολυ φαï και για ...εφοπλιστες και για επιχειρηματιες
    Ολοι εδω ειμαστε οπως εχουμε ξαναπει κατα της βιας αλλα να αναγνωριζουμε και τους λογους που δημιουργουνται τετοιες καταστασεις που, αν και δε βγαζουν πουθενα, συχνα ο κοσμος ετσι δειχνει την αγανακτηση του και νομιζω οτι καπου και αυτοι το καταλαβαινουν ασχετα αν δεν το παραδεχονται...Ασε που οπως ειπαμε ειναι και top θεμα στις τρομοειδησεις καθε βραδυ και για πολλα βραδυα ακομα...Αν δεν μιλησουν γι αυτα,τοτε για ποιο θεμα θα μιλησουν; Για τη...λιτοτητα και για τις μειωσεις μισθων και συνταξεων των εργαζομενων και συνταξιουχων; Ε οχι βεβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλη μου Έλβα,
    η τηλεόραση θα έπρεπε να φαίνεται τουλάχιστον αναχρονιστική αν όχι άχρηστη σήμερα. Όταν ζούμε και συμμετέχουμε σε μια κοινωνία, ζούμε γιατί περπατάμε στους δρόμους της πόλης μας και συναντάμε τους συνανθρώπους μας. Δε βλέπουμε τα γεγονότα; Χρειάζεται να μας τα σερβίρουν αλλοιωμένα και ομογενοποιημένα από μια παθητική οθόνη;

    ...εδώ και τόσο καιρό οι τοίχοι της πόλης γεμίζουν από απειλητικά μηνύματα προς την εξουσία, εδώ και τόσες μέρες άνθρωποι κάνουν απεργία πείνας και κοιμούνται σε αντίσκηνα μπροστά στη Νομαρχία με πανό: "Κρίτωνα Τζαρτζούλη δώσε τα λεφτά. Δεν είμαστε ζώα, είμαστε μετανάστες". Στο κεντρικό ξενοδοχείο Ξενία συμπεριφέρονται στις καθαρίστριες απάνθρωπα μόνο και μόνο επειδή "τόσοι περιμένουν να βρουν δουλειά". Και στη πορεία για τον Αλέξη η αστυνομία έδειρε μαθητές και πέταξε δακρυγόνα. Πού; στα Γιάννενα.

    Αυτά είναι τα πραγματικά λυπηρά κι εξοργιστικά γεγονότα όπως τα έζησα, η τηλεόραση δε ξέρω τι λέει μιας και δε διαθέτω.

    Όπως λέει και η γιαγιά μου: "Θα μας ρουφήξουν το αίμα! Θέλουν φοβέρα αυτοί". Συμφωνώ βέβαια. Μακάρι μόνο να ήμασταν πιο ενώμενοι. Το να κατεβαίνουμε σε πορείες κάτω από πανό με διαχωρισμένες πολιτικές ιδεολογίες είναι κάτι που δε μου αρέσει...
    Ελπίζω να μη χρειαστεί να μας εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο για να δούμε ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος17.12.10

    Που λες, για λίγες μέρες τώρα, θα ησυχάσουμε !
    Έχουν ... απεργία !!!

    Όχι, δεν ξέρω για πιο λόγο !
    Μα, για όποιον κι αν είναι, καλό μας κάνουν που έστω και για λίγο μας αδειάσαν τη γωνιά.

    Πολύ Καλημέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημερα Mαριανα μου!

    E, πως δε χρειαζεται η τεηλεοραση; Πως θα μαθουμε για το γαμο της ταδε και του ταδε και ποσα εκατομμυρια ξοδευτηκαν εκει; Ολα κι ολα, αυτα πρεπει να τα μαθαινει ο κοσμος...Τα αλλα ομως δε χρειαζεται για το ποσοι κατεβηκαν σε...απεργια και διαδηλωσαν..Το μονο που πρεπει να ξερουμε ειναι αν εσπασε κανενα κεφαλι καποιου διασημου, ο λαουτζικος δε μετραει!...

    Για να σοβαρευτουμε ομως θα πω οτι συμφωνω και μακάρι να ήμασταν ενώμενοι.
    Κανεις δε θεωρει καλυτερο, πιστευω, oτι ο κοσμος κατεβαινει σε χωριστες πορείες, οταν οπως λες κι εσυ υπαρχουν κοινα προβληματα, αλλα το θεμα ειναι οτι δεν το βλεπουν ολοι ετσι, ουτε ολοι ειναι ξεκαθαροι στο τι και ποιος ακριβως ειναι ο..
    'εχθρος' γι αυτους!
    Ας ελπισουμε οτι θα αλλαξει κατι πανω σ αυτο και οτι θα συνειδητοποιησουμε, καποτε, οι προοδευτικοι στην Ελλαδα, οτι δεν μας συμφερει να μην ειμαστε ενωμενοι!

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φιλε μου φαρο!

    Τι κριμα που δεν κανουν μια μονιμη...
    απεργια, για να μας αδειασουν για παντα τη γωνιά!! :)

    Καλη σου μερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)