2.1.11

Οι Ισλανδοι, τα..μέντιουμ και οι προβλέψεις!


Gleðilegt nýtt ár, (Happy New Year!) εγραφε το e-mail απο τους Ισλανδους φιλους που μετα το...απιστευτο hangover της Πρωτοχρονιας και τη φημη για την ριψη των περισσοτερων  πυροτεχνηματων στο κοσμο, καθε Παραμονη Πρωτοχρονιας στο Reykjavík, μας πληροφορησαν, επισης, οτι κρατα, εκει ακομα το εθιμο συμφωνα με το οποιο...μέντιουμ (!) προβλεπουν τι θα συμβεί την επομενη χρονια, κατι που ετσι κι αλλιως σαν ...αστειο, ισχυει σε πολλες- ακομα- χωρες, εκτος ισως απο τη "square logic" Σουηδια, που δεν εχω ακουσει μεχρι τωρα κατι αναλογο και φανταζομαι οτι δε προκειται ν ακουσω, τουλαχιστον oχι στο αμεσο μελλον!

Φετος, ομως, αν και δεν το περιμεναμε, ειδαμε ενα συγκροτημα Ρομά με χορο και τραγουδι τη Παραμονη Πρωτοχρονιας στη Στοκχολμη, απο το κρατικο τηλεοπτικο καναλι, οποτε...never say never, οπως λενε και οι Αγγλοι!

Στην Ισλανδια, παντως, προβλεψεις στο τελος της χρονιας οπως η Völvuspá” η αλλιως “Sibyl Predictionεμφανίζονται στις εφημερίδες και τα περιοδικά και περισυ τα μεντιουμ, οπως πληροφορηθηκαμε, δεν "επεσαν" και πολυ εξω, αφου ειχαν προβλεψει οτι ένα ηφαίστειο θα δημιουργουσε μεγαλα προβληματα με την εκρηξη του και μαλλον εννoουσαν το δυσκολοπροφερτο μεν, αλλα πασιγνωστο, πια, σε ολους ηφαιστειο...Eyjafjallajökull, που προκαλεσε μεγαλα προβληματα και στις εναεριες συγκοινωνιες, περισυ, σε ολη την Ευρωπη!
 
Οι κυριότερες ...προβλέψεις για το 2011 στην Ισλανδια, μιλανε παντως για τη διαλυση του τωρινου συνασπισμου των αριστερων οικολογων με τους Σοσιαλδημοκρατες και την αντικατασταση του απο εθνικη κυβερνηση με συγκυβερνηση ολων των κομματων. 
Ομως ουτε κι αυτο δε θα βοηθησει τη κατασταση, λενε τα ...μεντιουμ! Αντιθετα μιλανε για αυξηση των διαδηλωσεων και επιδεινωση της οικονομιας, που θα οδηγήσει μεχρι και σε επανάσταση

Δε θελω να σκεφτομαι τι ειδους ...προβλεψεις θα εκαναν για την Ελλαδα και τα οικονομικα μας, που εκτος των αλλων επηρεαζουν και αλλες χωρες, απ ο τι διαβαζουμε....Ελπιζω, παντως, τα...μεντιουμ, στην Ισλανδια, να μην ειναι...κρατικοδίαιτα
Λιγη αντικειμενικοτητα και επαγγελματισμος, στις ...προβλεψεις, τουλαχιστον!

 

Klassart, ενα ακομη Ισλανδικο blues band.

35 σχόλια:

  1. Elva,γνωριζουμε οτι κατι τετοιες συγκυβερνησης "εθνικης ενοτητας" βρωμανε απο μακρυα υποδουλωση και παραπλανηση του λαου.
    Αλλα ενα μπραβο μαλλον το αξιζουν οι Ισλαδοι που βροντοφωναξαν στις Αγγλικες-Ολλανδικες τραπεζες-τοκογλυφους
    F@@@ OFF,ΔΕ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!!

    Καλη χρονια φιλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tο οτι το αστικο συστημα των αντιπροσωπων καταρρεει...μαζι με το οικονομικο κατεστημενο που το στηριζει...
    Το οτι μεγαλα τμηματα των λαων θα...
    καταλαβουν πλεον τι σημαινει στ αληθεια "ανθρωπινο προσωπο" της σοσιαλδημοκρατιας στην Ευρωπη...
    Το οτι πρεπει να μαθουμε...ωρισμενοι Κινεζικα...Για να ρωτησουμε τους, οριτζιναλ Κινεζους...Πως ζουνε, για να τους ...Μιμηθουμε....
    Ε....
    Αυτα δεν ειναι αναγκη να εισαι και..μεντιουμ για να τα...προβλεψεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Elva καλησπερα απο την βροχερη Αθηνα, γιατι εδω δεν ελεγαν τοσα χρονια τους ανθρωπους που προεβλεπαν το σημερα ''μεντιουμ'' και ''μαγους''?
    Να δουμε θα πετυχουν οι ''μαγοι'' την επανασταση του κοσμου?
    Και μια και τους αρεσει η θεωρια του ντομινο, μαυρο φιδι που τους εφαγε!
    Αν την ''πετυχουν'' την ''μαντεψια'' οι μεντιουμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι δεδομένο πως η κατάσταση θα χειροτερεύει. Δύναμη να έχουμε.
    Καλή χρονιά με υγεία!

    ΥΓ γιατί οι Σουηδοί δεν γιορτάζουν την άφιξη κάθε νέου έτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3.1.11

    Καλά αυτή η μανία των προβλέψεων ...

    Κι εμείς προβλέπουμε: Ανακατατάξεις, θετικές διεργασίες, λαϊκές επαναστάσεις !

    Θερμή Καλημέρα και Καλή Βδομάδα !

    υ.γ. ναι με πρόλαβες ... χε χε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3.1.11

    Τι να τα κάνουμε τα μέντιουμ εμείς, Έλβα μου; Μήπως δε ξέρουμε(;) τι μας περιμένει; Δε μας το έχουν πει; Στην αρχή του '10 είμασταν χαλαροί και διατηρούσαμε "φρούδες", όπως αποδείχτηκε, ελπίδες. Τώρα πια ψάχνουμε κουμπί να κάνουμε "skip" το 2011 :-Ρ

    Ας κρατήσουμε αισιοδοξία σε προσωπικό επίπεδο και κουράγιο γι' αυτά που είναι να 'ρθουν!

    Φιλιά και Καλή Χρονιά και πάλι:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελβα, εδώ δεν παίζει (επισήμως τουλάχιστον) το θέμα με τα μέντιουμ, γιατί είναι πανκοίνως γνωστό προς τα που οδεύουμε. Για φούντο. Αλλά δεν το λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλημερα celin

    Ακριβως. Τα κομματα "εθνικης ενοτητας" ειναι σκετη παραπλανηση! Τωρα σχετικα με τους Ισλανδους, μακαρι να ειχαμε το σθενος τους και τη περηφανεια τους και να λεγαμε κι εμεις τα αντιστοιχα ...λογια στις τραπεζες, αλλα βλεπεις εμεις δεν ενδιαφερομαστε για τον κοσμο, μονο για να μη φτωχυνει το.. κεφαλαιο!!
    Ελπιζω να τα καταφερουν τελικα και η περιπτωση τους να ειναι ενα μαθημα για ολους τους λαους.

    Καλη και αγωνιστικη χρονια, φιλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε μου μαχαιρη

    Σιγουρα το αστικο συστημα καταρρεει και δε θα μας πειραζε αν στη πορεια του προς τα κατω δεν παρεσυρε μαζι του και χιλιαδες εργαζομενων! Ας ελπισουμε οπως λες οτι μεγαλα τμηματα των λαων θα...
    κινητοποιηθουν περισσοτερο φετος ωστε οι αντιδρασεις αυτες να βαλουν φρενο σε πολλα μετρα που εχουν σκοπο να επιβαλλουν στις πλατες του κοσμου...

    Σιγουρα δε χρειαζεται κανεις.. μεντιουμ να δει τι θα συμβει αν πιεστουν κι αλλο οι λαοι και οι εργαζομενοι σε πολλες χωρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλημερα Δημητρη

    Απο...''μεντιουμ'' και ''μαγους'' αλλο τιποτα και στην Ελλαδα και δεν μιλαμε μονο για την ...αστρολογια, αλλα μερικοι απο αυτους εχουν διεισδυσει και στην πολιτικη!
    Την αγανακτηση του κοσμου πως και δεν την...προεβλεψαν; Ας περιμενουν τοτε τις επαναστασεις παντου οπου εχουν επιβαλλει μετρα λιτοτητας για τους εργαζομενους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλη μου Roadartist

    Η κατάσταση θα χειροτερεύει οσο εμεις θα αντιδρουμε χλιαρα στα μετρα που μας επιβαλλονται απο το ΔΝΤ. Καλή χρονιά και σ εσενα, με υγεία και οπως επιθυμεις!
    Εμεις παντως επιθυμουμε να..
    συνεχισουμε να σε διαβαζουμε! :)

    Υ.Γ
    Οι Σουηδοί φυσικα και γιορτάζουν τον ερχομο του νεου ετους, δεν κανουν ομως προβλεψεις οπως οι Ισλανδοι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημερα φιλε faro

    Λεω να προτιμησω τις δικες σου προβλεψεις!

    Καλή σου βδομάδα!

    Υ.Γ Μονο εσυ δλδ. θα με προλαβαινεις καθε πρωι; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλη μου me :)

    Να κάνουμε "skip" το 2011, αλλα μηπως χρειαστει και το..2012; :/

    Εγω θα ελεγα να κανουμε... "skip" σε αυτους που μας αναγκαζουν να κανουμε... "skip" στα χρονια που θα ειναι δυσκολα, εξ αιτιας τους!

    Καλή Χρονιά και πάλι (φιλια και παλι!) :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημερα Swell

    Και στην Ισλανδια δεν νομιζω να παιζει πια το θέμα ...μέντιουμ, ειναι πια μια παραδοση, αλλα παρ ολα αυτα καλα θα ηταν να βγουν οι..προβλεψεις των Ισλανδων μεντιουμ και φετος σωστες, αφου ολοι λιγο-πολυ οδεύουμε εκει που...οδεύουμε! Τι εχουμε να χασουμε, τελικα, εκει, στο..
    φουντο, που...μας πανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ότι και να κάνουν τις επαναστάσεις δεν τις γλυτώνουν! Οι καπιταλιστές θα ανατραπούν αργά ή γρήγορα, ακόμα και στο άντρο της σοσιαλδημοκρατίας, την Σουηδία.
    Για την Ελλάδα, δεν χρειάζεται μέντιουμ για να δούμε που πάει το πράμα. Το ερώτημα δεν είναι αν γίνει κάτι, αλλά πότε θα ξεσπάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος3.1.11

    Σπέραααααααααα !

    Θενκς για την ... προτίμηση !
    (στις προβλέψεις, ντε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτή η τετράγωνη λογική μας έχει φάει. Όχι άλλη τετράγωνη λογική!

    Καλύτερα οι χαρτορίχτρες και οι καφετζούδες παρά οι οικονομολόγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητή Elva, εδώ δεν αντέχουμε ένα κόμμα κάθε φορά, φαντάζεσαι τί έχει να γίνει με όλα τα κόμματα μαζεμένα; Και φυσικά, με τα υπουργεία μοιρασμένα. Δηλαδή, πόσο ελπιδοφόρο θα φαινόταν σε κάποιους να βλέπαμε στο υπουργείο "Προστασίας" του Πολίτη ένα βουλευτή του ΛΑΟΣ ή ακόμη και τον ίδιο τον Καρατζαφέρη; Οι πρώτοι ναυτικοί, θέλοντας να «καλοπιάσουν» τα χειρότερα θαλασσινά σημεία που περνούσαν, τα βάφτιζαν με γλυκά ονόματα. Έτσι βλέπουμε κάτι ονομασίες όπως «Καλής Ελπίδας» κ.τ.λ. Με την ίδια λογική ονομάζουμε κυβερνήσεις «εθνικής σωτηρίας» αυτό που φοβόμαστε περισσότερο. Την ισχύ, δηλαδή, που θα αποκτήσει η… πολιτική τάξη από την ένωσή της. Αλλά απορώ, ακόμη και να συμφωνήσουν τα κόμματα σε μία «οικουμενική» κυβέρνηση, πάνω σε τι θα αποφασίσουν; Ποιο είναι το κοινό σημείο στο οποίο θα συμφωνήσουν από τη στιγμή που δεν υφίσταται πολιτική; Πρώτα, λοιπόν, ας παράγει πολιτική η κυβέρνηση, ας κατανοήσει η ίδια το στίγμα της κι ύστερα ας ζητήσει συναίνεση πάνω σε κάτι συγκεκριμένο. Διαφορετικά, θα βραχυκυκλώσει ακόμη και τα μέντιουμ της Ισλανδίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπερίζω τη νεολαία!

    Oι Ισλανδοί τουλάχιστον είναι περήφανος και αξιοπρεπής λαός!

    Εζησαν έναν "όμορφο" καπιταλισμό για ενα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, την "πάτησαν" από τις πουστιές των Αμερικάνων και τα επισφαλή στεγαστικά και τώρα ψάχνουν τρόπο να ανακάμψουν κοιτώντας σοσιαλιστικά το μέλλον.

    Τα ακριβώς αντίθετα με το πανηγυράκι της Ελλαδίτσας.

    τα χαιρετίσματα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος4.1.11

    ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Επί της ευκαιρίας της αναρτήσεως έψαξα να δω τι υπάρχει σχετικό...:)
    η περιέργεια βλέπεις... :)
    Τώρα γι’ αυτό τι να πει κανείς?

    μέσα στην αισιοδοξία στοχεύοντας στην καλλιέργεια του φόβου...
    ΛΟΓΙΚΗ, ψυχραιμία και δύναμη χρειαζόμαστε.
    Και μια αισιόδοξη ματιά δεν βλάπτει... Μέντιουμ είμαστε???
    :)
    :)
    :)

    φιλιά elva μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπερα και καλη χρονια Gianni

    Σωστα. Tο "πότε" ειναι που ολοι αγωνιουν και ενω καποιοι το ευχονται, καποιοι αλλοι το απευχονται, οπως ο διαολος το...λιβανι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Kαλησπερα φιλε μου faro

    Να πω ομως και μια...καλημερα για να ειμαι μεσα σε ολα τα..ωραρια! :-)
    Ολα καλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλη χρονια Greek Rider

    Εχεις δικιο, κι εγω ετσι πιστευω! Οχι πια αλλη...τετράγωνη λογική, αφου ειδαμε που μας οδηγει! Αν λογικη σημαινει να βαλει κανεις τα συναισθηματα του στην ακρη και να παψει να ειναι ανθρωπος αλλα να γινει, ισως,.....οικονομολογος, βραβευμενος, μαλιστα και με βραβειο Νομπελ(!) τοτε δεν μας χρειαζεται τετοιου ειδους...λογικη!
    Οι οικονομολόγοι μπορει να εχουν μεγαλυτερο κοινωνικο prestige απο τα ….μεντιουμ, τελικα ομως ειναι πολυ πιο ...επιβλαβεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φιλε μου Καρτέσιε

    Ολοσωστος και παλι! Ακριβως εκει ειναι το προβλημα. Ισως για την Ισλανδια και αλλες χωρες να ισχυει η περιπτωση μιας «οικουμενικής» κυβερνησης, αλλα για τα δικα μας δεδομενα, που ολοι συμφωνουν οτι σε ....τιποτα δε συμφωνουν, τι να ελπισει κανεις, οταν απο την αρχη το παιχνιδι ειναι ...χαμενο;
    Οσο για τη πολιτική που παραγει η κυβέρνηση, ε, δε χρειαζεται κι εκει μεντιουμ να μας πει οτι ΔΕΝ παραγει εργο, απλα ανακυκλωνει τις αποφασεις των εταιρων για το ενα και το αλλο θεμα....
    Φωτοτυπικο με αλλα λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φιλοι ΠΕΙΡΑΤΕΣ

    Καλησπερα! Θα συμφωνησουμε αλλη μια φορα και ας ελπισουμε οτι θα διατηρησουμε κι εμεις οσα καλα ειχαμε, καποια χρονια ως λαος, πριν μας χτυπησει ο ...καπιταλισμος στο κεφαλι και ξεχασουμε ποιοι ειναι οι φιλοι και ποιοι οι εχθροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Kαλησπερα φιλη μου V

    Σ ευχαριστω. Για να δουμε λοιπον τι λενε οτι μας...περιμενει; :-)

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κάτι σαν pasok - XEROX. Ναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Kαρτεσιε

    Αν οχι τπτ αλλο ειναι ενα θεμα για αναρτηση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος5.1.11

    Όλα καλά !

    Πολύ Καλημέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος6.1.11

    Χαίρεταιαιαιαιαιαι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Kαλησπέρα! Χρόνια πολλά!!
    Πάντως τα δικά μας μέντιουμ δεν πέφτουν μέσα στις προβλέψεις τους...Μήπως να ζητήσουμε και για τα μέντιουμ έξωθεν βοήθεια;;;
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Kαλησπερα και..καλημερα, (αν το δεις αργοτερα),φιλε μου faro :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Kαλησπερα! Καλη χρονια, με υγεια και ο τι επιθυμεις φιληΕlpidaanna :)
    Λιγη βοηθεια...δε βλαπτει, ετσι; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος7.1.11

    Χε χε, σωστήήήήή !

    Απ΄τον Βορρά του ... Νότου, Πολύ Καλημέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)