7.1.11

"Δεν μπορει να ειμαστε απο την ιδια χωρα!"


"Η νεα χρονια ξεκινησε, ηδη, με μαυρες....προυποθεσεις και με αρκετες ...φωτοτυπιες απο τα γνωστα ...επιτελεια και παλι", σκεφτηκε ο Φανης, που ηταν ανεργος εδω και κατι μηνες.
Ο ξαδερφος του ο Χρηστος, "το βολεμενο κω@#παιδι" οπως τον αποκαλουσε κρυφα και σε καθε ευκαιρια ο Φανης, εργαζοταν στο Υπουργειο, εποχιακος βεβαια, αλλα ...γλειψιμο το γλειψιμο, παράταση με παράταση της συμβασης, το...''κω@#παιδι" εκλεινε, πια, πεντε χρονια εκει, κι ας μην ειχε ιδεα απο το αντικειμενο, κι ας μην εδινε δεκαρα για το τι γινοταν στη χωρα, οπως και για το οτι π.χ ο ξαδερφος του ο Φανης ηταν πτυχιουχος και δεν ειχε δουλεια, (ειχε απολυθει επειδη δεν δεχτηκε μειωση του μισθου του, οπως εκαναν αλλωστε και αλλοι συναδελφοι του, κι αυτοι απολυμενοι... )
Ο Χρηστακης, ομως, δουλευε σε ενα Υπουργειο, σ´ ενα απο εκεινα που θεωρουν καλυτερο το να κλεινουν Μουσεια απο το να προσλαμβανουν φυλακες!
"Θελουν και τουρισμο μετα, οι ηλιθιοι", σκεφτοταν ο Φανης.....

Ο Χρηστος του ειχε πει οτι ειχε "κανει θυσιες" και οτι ειχε δουλεψει για κανα-δυο μηνες μεχρι και χωρις να πληρωνεται!....Το εκανε κι αυτο, αφου ετσι του ειπαν, για να κρατησει τη θεση του......
 "Ολα τα αντεχε το ...παιδι αυτο", ελεγε συχνα στους φιλους του ο Φανης. Ρε σεις, να φανταστειτε οτι εχει ψηφισει μεχρι και...  Παγκαλο, γιατι κι αυτο του ειπαν οτι θα χρειαζοταν για να παραμεινει στη θεση του! Ποσο χαμηλοτερα, πια να πεσει κανεις, αναρρωτιοταν ο Φανης και αγανακτουσε και μονο με την ιδεα...

Οι γονεις του δεν τον καταλαβαιναν και τσακωνοντουσαν, και στο τελος μεχρι και η κοπελλα του τον παρατησε, ενω ο ξαδερφος ελεγε οτι εβαζε μπρος το 2011 για αρραβωνες...Oικογενειαρχης, συντομα, ο Χρηστακης.......

Μια μερα που πηγε ο Φανης σ ενα Υπουργειο, ψαχνοντας για ενα Φ.Ε.Κ, ετυχε να δει μια φωτοτυπια στον πινακα ανακοινωσεων, εξω απο ενα γραφειο, οπου εγραφε μεταξυ αλλων και τα εξης: "Ενας υπερβολικα μεγαλος αριθμος φωτοτυπιων παραγεται καθημερινα, ....κλπ, κλπ, ....Διανυουμε περιοδο κρισης, κλπ, κλπ...Τα περριτα εξοδα πρεπει να περιοριστουν, …περιορισμος δαπανων ειδων γραφειου, χαρτικης υλης κλπ κλπ

Αυτα εγραφε η φωτοτυπια στο πινακα ανακοινωσεων, που γεματος απο...Φ.Ε.Κ κλπ, αχρηστα χαρτια, βαραινε και εδειχνε μια ακομα εικονα εγκαταλειψης, υπερβολικης γραφειοκρατιας και αχρηστης "πληροφορησης", που μας περιβαλλει εδω και χρονια.

"Τι στο διαολο", σκεφτηκε. Καποιοι θελουν να γλειψουν τους προϊστάμενους και σκαρφιστηκαν τετοιες μ@@#ιες! Τετοια ...γυφτια, σιγα να μη τους κλεβουν τα...συρραπτικα και τα ...blancoEδω γινεται...χαμος, στο ισωμα, μ αυτα ασχολουνται εδω μεσα; 

Λιγες μερες, μετα, ο Φανης μιλουσε με τον ξαδερφο Χρηστο και του ανεφερε το περιστατικο και το περιεχομενο της φωτοτυπιας, περισσοτερο για να δει την αντιδραση του.

"Τι λες ρε συ Φανη;" ειπε με εκπληκτο και θιγμενο υφος ο Χρηστος. "Ξερεις τι χαμος γινεται, εχουμε μεγαλο προβλημα, κι  εμεις στη Διευθυνση. Ακου με που σου λεω, ο κλεψας, του κλεψαντος! Εκανα μεχρι και ειδικη αναφορα για το θεμα....Α ρε και να βρισκα αυτον τον που@@η, που μου εχει φαει το...συρραπτικο! Ξερεις ποσο καιρο το ψαχνω και δεν το βρισκω και  το χρειαζομαι σε καθημερινη βαση...."

"Δεν μπορει, ρε γμτ, να ειμαστε απο την ιδια χωρα, εγω κι αυτός", σκεφτοταν, μετα, ο Φανης, στο δρομο για το σπιτι...

 


44 σχόλια:

  1. Gott fortsättning!!!!!!!!!!


    Αν μπορεί λέει; Μπορεί και παραμπορεί!

    Μου θυμίζει αυτό που έλεγε ο Νίτσε, ότι δλδ, αυτοί που θέλουν να μιμμηθούν τους πιστούς χριστιανούς γίνονται πιο φανατικοί και από τους παππάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δώστε μου τη διεύθυνση του εξαδέλφου,να του στείλω μια κούτα συρραπτικά,που θ' αγοράσω με το πενηντάρικο που θα κερδίσω απ' τη μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ,να ησυχάσει το παιδί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευστοχότατο! Στιγμές, καθημερινότητας στην Ελλάδα.. Όλα αυτά..όπως γλαφυρά περίεγραψες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Όσο χρόνο σκέφτονται οι γνωστικοί, οι χαζοί περνάνε τον καιρό τους" μας είπε προχτές ένας... ξάδερφος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εμένα, πλάκα πλάκα τα ξαδέρφια μου βολεμένα είναι! (Λέμε τώρα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To μέγεθος του προβλήματος της σπατάλης και τη λύση την έδειξε ο ίδιος ο ΓΑΠας. Στην ξηρά κυκλοφορεί με μικρό υβριδικό αυτοκίνητο και στη θάλασσα με κανό. Τί άλλο να κάνει ο άνθρωπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαλονάκι(Ελλάς)Δυο πολυθρόνες(θέσεις εργασίας Δημοσίου)Πέντε κατοικούντες(πολίτες).Όποιος προλάβει να καθήσει...κάαααααααθεται!
    Elva πέτυχες διάνα!Αυτό είναι το πρόβλημα και όχι μόνο στην Ελλάδα,υπάρχει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης,σε λίγο θ'ακούσεις και τα μαντάτα του Βελγίου!
    υ.γ.Αγωνιστική κινητοποίηση για τα δικαιώματα των τεμπέληδων,εγώ δεν κάνω!Όταν στην Ελλάδα εφαρμοσθεί ενιαία εργασιακή και ασφαλιστική πολιτική,τότε στα Τρίκαλα θάχουνε λιμάνι!
    Την καλημέρα μου!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το 1998 εδουλεψα ενα φεγγαρι στην
    ΕΑΒ...[συνεργειο επισκευης αεροσκαφων]...
    Το γνωρισα και το "κρατος"των βολεμενων..
    Ανθρωποι που ξοδευαν..Ενα μισθο..
    Σ ενα βραδυ στα μπουζουκια...
    Η λεγομενη μεσοαστικη μαξιλαρα...
    Ο προφυλακτηρας ψηφων...
    Το "παρεακι" του 25-30%..Που μας εφερε ως εδω...
    Αλλα..
    Το θεμα δεν ειναι πια εκει...
    Εχω παρει την αποφαση, οτι δεν θα διορθωθει αυτο,ακομα κι οταν φτιαχτει το λιμανι στα Τρικαλα...
    Ειναι συμφυτο φαινομενο της αστικης
    πολιτικης...[αγορα ψηφων,αγορα συνειδησεων]
    Το ερωτημα μου ειναι ενα..
    Ποσες πιθανοτητες εχουμε να βρουμε,
    και να εφαρμοσουμε...
    Ενα συστημα χωρις "βολεμενους"...;;;
    Θα μας αφησουνε οι 1000000 δικοι μας..;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια μέρα, εκεί που ο Χρήστος έψαχνε στο γραφείο του το συρραπτικό του, βρήκε ένα παλιό, σκονισμένο λυχνάρι. Καθώς το ξεσκόνιζε, το λυχνάρι τρίφτηκε και πετάχτηκε από μέσα το γνωστό τζίνι των ανέκδοτων. «Χρήστο Αφέντη, έχεις 3 ευχές» είπε το τζίνι. Ο Χρήστος στην αρχή ζήτησε πολλά λεφτά κι αμέσως άρχισαν να ξεχειλίζουν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ από τα μπατζάκια του. Σαν δεύτερη χάρη, ζήτησε να βρεθεί σ’ ένα εξωτικό νησί κι αμέσως βρέθηκε σε έναν επίγειο παράδεισο. Την τρίτη χάρη του τη σκέφτηκε πολύ ώρα και τελικά αποφάσισε. Ζήτησε να μην ξαναδουλέψει ποτέ στη ζωή του, κι αμέσως βρέθηκε πίσω στο γραφείο του.

    -------
    Υπάρχουν αρκετοί, Χρήστοι. Υπάρχουν κι άλλοι Φάνηδες σε υπηρεσίες – εξορία, που δουλεύουν ευσυνείδητα και πληρώνονται τα βασικά. Υπάρχουν κι άνθρωποι που μπαίνουν με όρεξη στο Δημόσιο, αλλά ο μηχανισμός είναι στημένος έτσι ώστε να σου τρώει το μυαλό. Να στο κάνει σούπα. Να ευνουχίζει κάθε ίχνος φαντασίας, όρεξης, δημιουργικότητας.
    Και οι τρεις αυτές κατηγορίες ανθρώπων, πιασμένες από ένα συρραπτικό αποτελούν το Ελληνικό Δημόσιο.
    Πραγματικά, δεν έχω ιδέα αν οι Χρήστοι είναι περισσότεροι. Όμως σίγουρα είναι μπροστά. Αυτοί φαίνονται. Αυτοί ταλαιπωρούν τον Έλληνα πολίτη. Αυτοί φροντίζουν να διατηρείται η γραφειοκρατία των συρραπτικών, κωλογλείφοντας τον προϊστάμενο κι εκείνος με τη σειρά του τον διευθυντή κι εκείνος τον Πάγκαλο, διαβεβαιώνοντας ο ένας τον άλλον ότι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!
    Ναι, από τον ίδιο εφιάλτη είμαστε αγαπητή Elva.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος7.1.11

    Ελλάς το μεγαλείο σου...φον Χρίστηδες άφθονοι, αλλά όχι όλοι στο ίδιο τσουβάλι :/

    Νομίζω πως υποφέρουμε εκτός των άλλων και από το σύνδρομο " άκριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στα λάχανα"!

    Φιλιά Έλβα μου :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα φιλη Elva, να εχουν να ασχολουνται με τα επουσιωδη και ασε τα προβληματα να ''φευγουν'', μιζες, διορησμοι χρυσων αγοριων και κοριτσιων και αλλα ωραια καλουδια του δημοσιου, παλια ειχαν υπαλληλο που γυριζαν τα εξαντλημενε στυλο, τα πολυξυσμενα μολυβια, οι φθαρμενες γομες, τα τελειωμενα ταμπον και χρεωνε και ξεχρεωνε, αλλα και τοτε τα χρυσα αγορια και κοριτσια εκαναν μαζι με τους γενικους γραμματεις και τους υπουργους τις ''κασκαρικες'' τους, δημοσιο, η αναγκη για δουλεια-βιοπορισμο, ''μετενσαρκωνεται'' σε...............ψηφους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο ρε Έλβα! Η ιστορία σου κάνει κάποια πράγματα πολύ πιο ανάγλυφα από τις αφηρημένες αναφορές!
    Καλή Χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σουmarco

    God fortsättning, till dig, också!!

    Δυστυχως ετσι φαινεται, οτι μπορεί (και παραμπορεί!)
    Eνα δικιο το ειχε ο..Νίτσε, για τους φανατικους ανθρωπους! Κατι ηξερε για το θεμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητε Σελιτσάνε

    Με τι ασχολειται ο κοσμος στα ...Υπουργεια, ομως! Αυτοι ειναι οι αληθινοι πατριωτες, που θελουν να περιορισουν τα...περιττα εξοδα! Οχι κατι...σπαταλους, οπως εμεις οι υπολοιποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλη Roadartist

    Στιγμές, καθημερινότητας στην Ελλάδα (που, δυστυχως, συνεχιζει να μας πληγωνει....)

    Να σαι καλα!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλως τον...Ακάλεστο! :)

    Δεν ειχε κι αδικο, ο ξαδερφος για το ρητο που ειπε!
    Κατι μου λεει οτι πολλων τα ξαδέρφια ειναι..βολεμένα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπερα φιλε Swell

    Τί άλλο να κάνει ο άνθρωπος; Ας δοκιμασει καμμια αλλη χωρα οπου οι συμβουλες του ΔΝΤ εκτιμωνται περισσοτερο.
    Στην Ελλαδα τα σχεδια τους δεν πανε καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φιλε Triton

    Καλησπερα! Πολλα απο τα Ελληνικα προβληματα ειναι ταυτοχρονα και κοινοτικα, αλλα σιγουρα οχι στο βαθμο που συναντωνται στην Ελλαδα!

    Μακαρι το καθεστως ενιαίας εργασιακής και ασφαλιστικής πολιτικήςνα μην κλονιστει και εκει που ηδη υπαρχει, αλλα πολυ φοβαμαι πως εχουν ηδη αρχισει οι ..κλυδωνισμοι παντου, πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπερα μαχαιρη

    Ετσι οπως τα λες ειναι. Ολα μπορει να αλλαξουν αλλα το ..."παρεακι" του 25-30% που μας εφερε ως εδω...δυσκολα να αλλξει νοοτροπια. Ετσι εμαθαν ετσι συνεχιζουν και μαλιστα, ει δυνατον, ακομα και τωρα κατω απο αυτες τις συνθηκες θα ηθελαν να τακτοποιησουν μεχρι και τα...
    παιδια τους!
    Το δυσκολοτερο σε μια χωρα ειναι η αλλαγη νοοτροπιων και η δημιουργια ενος συστηματος χωρις "βολεμενους"! Ας ελπισουμε καποτε να το δουμε κι αυτο, κι ας αργησει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φιλε μου Καρτέσιε

    Εχεις δικιο οτι υπαρχουν πολλοι που δεν εχουν τη νοοτροπια του δημοσιου και ενω μπαίνουν με όρεξη στο Δημόσιο, χανουν στη πορεια ολη τη φαντασίας, όρεξη και δημιουργικότητα που μπορει να ειχαν αρχικα και ετσι γινοται κι αυτοι οπως οι αλλοι, που βαριουνται που ζουν στη δουλεια τους, αλλα φυσικα οχι οταν προκειται να να παιρνουν ενα σιγουρο μισθο!
    Οι ..Χρηστοι που γλείφουν ο ενας τον αλλον και ολοι μαζι τον προισταμενο μπορει ειναι απο την ιδια χωρα μ εμας αλλα δε σας κρυβω οτι τετοιους τυπους πολιτων-zombies τους αποφευγω οσο μπορω, σαν το διαολο με το λιβανι! :)

    (Ποιος μπορει να καταπιεσει αλλωστε σε τετοιο βαθμο το ...παιδι μεσα του;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φιλη μουme :)

    "Οχι όλοι στο ίδιο τσουβάλι", λες; Μηπως...τσακωθουν μεταξυ τους; :))
    Απο...συνδρομα πια ποσα ακομη να...υποφέρουμε σ αυτη τη χωρα; :)

    Φιλιά! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπερα φιλε Δημητρη

    Σε δουλεια να βρισκονται αυτοι οι ανθρωποι, να περναει ο καιρος να πεφτει ο μισθος και ας τους αλλους να τρεχουν σε ...διαδηλωσεις!
    Αυτοι ειναι, βλεπεις, οι δηθεν.. "σοβαροι οικογενειαρχες", οχι σαν κατι αλλους που ολο στους...
    δρομους ειναι και διαδηλωνουν!

    Ετσι προχωρα το συστημα τους, αλλα οχι και η χωρα που την εχουν μετατρεψει..σε εκλογικο κεντρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπερα και καλη χρονια, επισης, φιλε navarino:)

    Nα σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος8.1.11

    Υπέροχο άρθρο, υπέροχα σχόλια !

    Η απορία του Φάνη (αν "είμαστε απ΄την ίδια χώρα") πρέπει να μετατραπεί "στον ίδιο κόσμο ζούμε ;"

    Κι η απάντηση ;
    Δυσυχώς, καταφατική !
    Ένα πράγμα με παρηγορεί.
    Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί Φάνηδες !
    Και ελπίζω να γίνουν περισσότεροι, τόσοι πολλοί που θα έρθει εκείνη η άγια μέρα που θα εξαφανίσουν τους Χρήστους !

    Πολύ Καλημέρα και Καλό Σαββατοκύριακο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολυ καλο το σχολιο του Καρτεσιου...
    Συμφωνω απολυτα...
    Δυστυχως η νεο-ελληνο-σχιζοφρενια δεν εχει ορια...
    Απο που να αρχισει και που να σταματησει κανεις;...
    Για παραδειγμα ας παρουμε ολους οσους ασχολουνται με τα social media, twitter, facebook, blogger, κλπ Πρωτα βγαινουν ολοι και γραφουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, για το που πανε διακοπες, ποιες ειναι οι σεξουαλικες τους προτιμησεις, ποιους πολιτικους ψηφιζουν, τι φαγητα τρωνε, κλπ κλπ και μετα απ ολα αυτα... δεν θελουν η Google να παρει φωτογραφιες των δρόμων για το street view, γιατι λεει ειναι παραβιαση προσωπικων δεδομενων και ιδιωτικης ζωης...
    Καλο ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φιλε μου faro

    Ας ελπισουμε οτι οι ..Φανηδες σαν συνειδητοποιημενοι πολιτες θα αυξανονται με τον καιρο ωστε να δουμε επιτελους καποιες αλλαγες και οχι μονο...συντηρηση της καταστασης!

    Καλο σαβ/κο, επισης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φιλε Ephemeron

    Τι να πει κανεις, φιλε Ephemeron! Ap o τι φαιενται χρειαζεται να εχει... κανεις γερο στομαχι να αντεχει ολα αυτα που κατα καιρους ακουει! :))

    Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Breaking News...
    μολις τωρα στις ειδησεις... καποιος πυροβολησε μια congresswoman (βουλευτη) ενα δικαστη και τουλαχιστον αλλα 4 ατομα στην Arizona. Εχουν παρει φωτια ολα τα καναλια... Απ οτι φαινεται μεχρι στιγμης καποιος (καραφασισταριό και καλος χριστιανος) αρχισει να πυροβολει τους παντες γιατι ειναι εναντιον των Δημοκρατικων και εναντιον του σχεδιου για ιατρικη ασφαλεια για ολο το κοσμο...
    Φοβερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. χαχα μη μου πεις ότι ήσουν Ελλάδα τις διακοπές. Γιατί πολύ οικεία μου φαίνεται η ιστορία. Της διπλανής πόρτας που θα λέγαμε.

    Σε φιλώ Κουμπάρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πάντως,μιας και είναι άνεργος ο Φάνης,θα του πρότεινα να διαβάσει το βιβλίο του Βασίλη Καραποστόλη "Διχασμός και Εξιλέωση,περί πολιτικής ηθικής των ελλήνων".Θα έβρισκε αρκετές απαντήσεις στις απορίες του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πώς να μη λυπηθείς για μια χώρα που καλλιεργεί Χρήστους και τους δαφνοστεφανώνει και αφήνει τους άλλους τους Φάνηδες που είναι σαν κεριά αναμμένα στο σκοτάδι, χωρίς αέρα ώστε να σβήσουν….

    Οι φωτοτυπίες, τα συραπτικά , το σύνδρομο της εκάστοτε ψήφου χωρίς ψυχή με γνώμονα τον συμφέρον και μια σωρεία πραγμάτων που ως επιλογές ανοιχτές, εύκολες, μας ορίζουν , είναι η παράνοια της χώρας μας που θέλει Φάνηδες για να εξυγιανθεί ψυχικά πλέον όλων των άλλων.

    Γιατί οι Φάνηδες είναι οι επαναστάτες της εποχής μας και όπως όλοι αυτοί, πληρώνουν το τίμημα της ηθικής στάσης απέναντι σε ότι χυδαία επιβάλλεται.

    Ότι και να λέμε εδώ, αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα που πρέπει να διαχειριστούμε. Μέσα σ’ αυτή να επιβιώσουμε, ή να ζήσουμε. Γιατί η επιβίωση είναι ένα συστατικό της ζωής. Σημαντικό. Σημαντικότατο αφού την υποστηρίζει στην ουσία. Ζωή όμως, είναι πολλά περισσότερα …

    Όσο μπορούμε ας εμπνεόμαστε από τους Φάνηδες και ας μην αφήσουμε το κερί τους να σβήσει λόγω πικρίας ή αδυναμίας επιβίωσης.
    Ελπίζω ο Φάνης και ο κάθε Φάνης να πάψει να είναι άνεργος. Να έχει χώρο εργασίας που οι ικανότητες και οι γνώσεις του θα μπορούν να αποδώσουν .
    Λυπάμαι όμως , που όπως έχουν οι καταστάσεις η ελπίδα μόνο , δεν φτάνει…

    Πολλά φιλιά elva μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. καλημερααα
    καλη χρονιαααα :))

    σαν τα χιονια ηρθα και εγω :)


    δυστηχως απο τοτε που θυμαμαι εγω την ελλαδα .... ετσι ειναι .... κρατος 2 μη σου πω και 3 ταχυτητων .... παντα υπηρχε ενας φανης και ενας χρηστος .. 'απλα τωρα στην κριση της κρισαρας..... μεγαλωνουν οι αποστασεις :))

    φιλια απο την ηλιολουστη θεςς :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ...τώρα γίναμε "φίλοι" και με τους Τούρκους.. Στην Τουρκία έχουνε ανάψει φωτιές τα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων με τίτλους εχθρικούς όπως "η υπομονη έχει και τα όρια της...." και εδώ μας παρουσιάζουν πως αυτή η κίνηση του Παπανδρέου ήταν δυναμική και ...αποτελεσματική, όσο δεν είχε γίνει χρόνια τώρα.. Τι να πεις.. Φωνάζει από παντού αρχές του νέου χρόνου..πως θα είναι....θερμός..(Εύχομαι..ειρηνικός) Χαιρετισμούς από την Αθήνα των 17C!!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εlva καλησπερα!

    Πολύ καλό αλλά ο Φάνης μέχρι και σήμερα ήταν η μειοψηφία.

    Ο Χρήστος ήταν το όνειρο του κάθε ανίκανου και εννοείται δικομματιστή παρτάκια!

    Μακάρι να εξαφανιστούν σιγά σιγά αυτά τα σκουλήκια!

    Την καλησπέρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπερα φιλε μου Ephemeron

    Το εμαθα! Απ ο τι ακουσα ομως ειναι τωρα εκτος κινδυνου, αλλα καπου θα πρεπει να εχει "βαρεθει" ο κοσμος εκει να ακουει για τετοια περιστατικα, οταν το να προμηθευτει κανεις οπλο στις ΗΠΑ μοιαζει να ειναι το ιδιο ευκολο οπως να αγορασει κανεις....ασπιρινες! :(

    Σημ.
    Yπερβαλλω λιγο στο παραδειγμα, αλλα οχι και στη νοοτροπια που υπαρχει στις ΗΠΑ σχετικα με τις διαφωνιες σε θεματα πολιτικης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μανο

    Τοσο κοντα επεσα δλδ; Της διπλανής πόρτας; Μπραβο συμπτωση!

    Φιλια κουμπαρε μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπερα Σελιτσάνε μας

    Αφου το λετε εσεις, (που μαλλον το διαβασατε), οτι ο "Διχασμός και Εξιλέωση,περί πολιτικής ηθικής των ελλήνων" ειναι καλο τοτε σας εμπιστευομαστε! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Φιλη μου V

    "Οι Φάνηδες είναι οι επαναστάτες της εποχής μας και όπως όλοι αυτοί, πληρώνουν το τίμημα της ηθικής στάσης απέναντι σε ότι χυδαία επιβάλλεται".
    Εμεις που εχουμε απογοητευτει απο οσα βλεπουμε να συμβαινουν θα πρεπει να μην επιτρεψουμε στη χυδαιοτητα να παιρνει διαστασεις επιδημιας στη χωρα μας! Ολοι εχουμε ευθυνη μικροτερη, ή μεγαλυτερη, πιστευω.

    Καλο βραδυ φιλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπερα korinoskilo

    Kαλως τη και παλι, καλη χρονια και οτι επιθυμεις Eλενα! :))
    Εχεις δικιο οτι αυτες δεν ειναι καινουργιες καταστασεις, αλλα ποτε επιτελους θα σταματησουν; Δεν μπορει να κερδιζουν ετσι παντα τις εκλογες! Νισαφι πια με τη διαφθορα σ αυτη τη χωρα!

    Βορεια φιλια!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Φιλη μουRoad

    Τα διαβασα για το Ερζερούμ και τα.."μαγειρεματα" με τους Τούρκους! Για αλλους λογους ολα αυτα γινονται και πολυ φοβαμαι οτι το ανεκδοτο που ακουγαμε χρονια πιρν οτι θα θελουμε διαβατηριο για να επισκεφθουμε τα ...νησια (μας), θα γινει μια μερα πραγματικοτητα, με τα τοσα.. "μαγειρεματα" που γινονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλησπερα στους ΠΕΙΡΑΤΕΣ

    Δεν ειμαι και τοσο αισιοδοξη οτι μπορουν να....εξαφανιστούν οι.. Χρηστοι ετσι ευκολα απο τo προσκηνιο!
    Το καλυτερο θα ηταν να τους πειθαμε οτι δεν κερδιζουν και πολλα ετσι με το να ειναι αιωνια θυματα των πολιτικων που σε τελευταια αναλυση ολους (και αυτους μαζι!)μας εκμεταλλευονται!
    Αλλους περισσοτερο, αλλους λιγοτερο...αλλα ολους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος10.1.11

    Πολύ Καλημέρα !
    Καλή Βδομάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Kαλημερα faro

    Eπισης, επισης! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)