17.1.11

Τα...κάστανα [ και ποιος θα τα βγαλει απ τη ...φωτιά! ]



-Το οτι υπάρχουν λεφτα, στη χωρα, ειναι το μονο σιγουρο, δεν ειναι ομως στις δικες μας τσεπες,...φιλενας, ειπε η (μελλουσα) νυφη στο κινητο. Δε ξέρω τι θα κάνουμε, Στελλα μου, τελικα μ'αυτό το θέμα....
Ο δικός μου θέλει να βάλουμε αριθμό λογαριασμού σε τράπεζα, εγώ πάλι δισταζω αν και μου λενε οτι ολοι ετσι κανουν σημερα oταν παντρευονται...Νομίζω οτι σε κάποιους καλεσμενους θα φανεί ''κάπως''. Όποιος είναι να μας δώσει λεφτά, θα το κάνει, ετσι κι αλλιως...Βεβαια, ετσι ...''ξελασπωνουμε'' καπως κι απο τα εξοδα, να σου πω την αληθεια...
Ποσους καλεσμενους εχουμε; Περιπου 100-150 ατομα! Δεν ειναι πολλα, ...μας ειπαν οτι θελουν να ερθουν και ολοι οι συγγενεις μας απο το χωριο!

Στο αλλο κινητο, ο (μελλων) γαμπρος....

-Mας το..''φορεσαν'', Μανωλη μου, κανονικά και με τον νόμο...Το ενα χαρατσι καπακι μετα το άλλο! Τρεχω και δε προλαβαινω.   Εγω βλεπω οτι και το δικο μου εισόδημα, οπως και της Μαγδας έχουν μειωθεί αρκετα, αλλα και το κοστος ζωης ειναι αβασταχτο και ετοιμαζομαι συντομα και για γαμο, ρε γμτ!
..............................................................................................................
Αν εχω καρτα; Εισαι καλα; Τις εχω ..''τιγκαρει'' τοσο πολυ που δεν εχω περιθωριο για να βγαλω κι αλλες!....Να μη σου πω οτι εχω και τα δανεια για σπιτι, μηχανη και δε συμμαζευεται!...........
Ναι, ρε Μανωλη, εχω πολλα νεύρα, ρε γμτ, μου φταίνε ολοι στη δουλεια, κοιτάω πελατες και αφεντικα με μισό μάτι και ξεσπάω στους πάντες!
Τα ιδια ακουω και απο αλλους και ξερεις κατι οτι αυτοί που κατηγορώ είναι οι ιδιοι που με κρατάνε από τα@...και τρέμω μην μου μειώσουν κι αλλο το μισθό, μη φαω απολυση, μη μου πάρουν τη μηχανη και το σπίτι, μη και δεν εγκριθει άλλο δάνειο..........
Τι ψηφισα τελευταια;  Τιποτα, ρε συ μεγαλε!..Ποιος τα γ@@ τα κομματα; Ας τους αυτους, μωρε, ζουν σε αλλη εποχη! Δε βλεπεις οτι ολοι λενε τα ιδια και οι αριστεροι δε συννενοουνται στον....αιωνα τον απαντα; Ασε να βγάλουν, ρε συ, οι άλλοι, τα κάστανα από τη φωτιά.......
Ισως βρεθει κανενας ακομα...''Γκλετσος'' και μας ξελασπωσει, σα...φαρα, μια και καλη! 
Δεν εχω εγω καιρο να τρεχω σε διαδηλωσεις και ιστοριες! Παντρευομαι,...ασε που εχω...σαλταρει και με το γεγονος, στο λεω εντελως εμπιστευτικα....Αν κανω κι αλλη...μα@@ με το που το αποφασισα, τελικα;
Να βγουμε, ρε, κανενα βραδυ σε κανενα μπαρ, χωρις γυναικες, εννοειται....Τι θελεις,  το ...διαολο σου;

(Η αναρτηση ειναι ...εμπνευσμενη απο διαφορα σχολια που διαβασα σε forum!)


20 σχόλια:

  1. Eυτυχώς, εγώ χώρισα πριν την κρίση. Κι έτσι δεν αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα, αλλά ΟΛΑ τ' άλλα.

    Καλό σου βράδυ Ελβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι τέτοιοι "πονεμένοι" μάς οδήγησαν ώς εδώ. Στην προηγούμενή τους ζωή ψήφιζαν Μπατσόκ.
    Το μόνο που άλλαξαν είναι αυτά που μασουλάνε στον καναπέ. Ακρίβυνε το ουίσκι, βλέπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο γάμος είναι μόνο η αρχή, κάτσε να έρθει και κάνα παιδί. Νομίζω πάντως ότι οι διάλογοι δείχνουν την πραγματική κατάσταση που ζούσε ο Έλληνας τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα φιλη Elva, απο μια ΑΘΗΝΑ κρυα χειμωνιατικη, γ...θα καψει ο λεβητας τ'αντερα του και εχει φτασει το πετρελαιο στα υψη, αντε τωρα να σου ερθουν τα κοινοχρηστα, θελει και επισκευη η ταρατσα, θελει βαψιμο η προσοψη, εχουμε ομως αλλες προτεραιοτητες, αλλοι νοικια, αλλοι καρτες, αλλοι δανεια για αυτοκινητα, λεμε να παμε για κανενα ποτο στο μπαρακι εδω πιο κατω, χωρις γυναικες βεβαια, εχει φερει κατι Ρ20, μουρλια, μα στην ηλικια μας ''τετοια'', γιατι ρε, οταν τρεχεις στις πορειες η ηλικια σου δεν μετραει, ολο κομμα και ΠΑΜΕ, ασε τους αλλους να βγαλουν τα καστανα απο την φωτια, πρεπει να ''ξεσκασουμε'' λιγακι, ξυπνα ρε, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ''ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ'' ΣΤΗΝ..........................ΣΥΝΕΥΛΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα!

    Εμείς Elva δεν ετοιμαζόμαστε για γάμο αλλά για γαμ..σια!!!

    Χαχα! Και πρέπει να κανονίσουμε και το τραπέζι και δε βγαίνουμε μία!

    Τα φιλιά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτοι που δε ψηφισαν τιποτα,εχουν κ αυτοι μεριδιο ευθυνης που φτασαμε σε σημειο να μη παντρευονται οι ανθρωποι επειδη δεν εχουν λεφτα να πληρωσουν το γαμο.

    Καλο βραδυ Elva.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Όλα του γάμου δύσκολα...κι οι μήνες γκαστρωμένοι!"
    Καλησπέρα Elva!
    Τώρα τελευταία ο γάμος του Βερολίνου με τις Βρυξέλλες δεν πάει καλά...ψάχνω να βρώ το τρίτο πρόσωπο που μπήκε στο ζευγάρι,θα το βρώ,που θα μου πάει!
    (Ο κουτσομπόλης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πουλήσανε και την τσιμπίδα,πώς να τα πιάσεις τώρα τα κάστανα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημερα Swell

    Μπα, δε νομιζω να φταιει η ...κριση, per se, αλλα oλοι οσοι με τη συμπεριφορα τους εφεραν αυτους που προκαλεσαν τη κριση!
    Eιναι oμως κατι που κι εσυ συχνα αναφερεις στις αναρτησεις σου.
    Οι πολιτικοι κανουν τη δουλεια τους, το θεμα ειναι εμεις που διαπιστωνουμε τα σφαλματα τους, τι κανουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου Λωτοφάγε

    Ακριβως! Σ αυτη τη κατηγορια θελω να αναφερθω κυριως! Σε οσους …"πονεμένους" μάς οδηγησαν στα χαλια αυτα με αυτα που ψήφιζαν και που τωρα ολη η χωρα πληρωνει τις δικες τους κακες επιλογες!
    Ακρίβηνε το ουίσκι;
    Ε, ας αγορασουν τοτε μια...
    σαμπανια,(oπως ειπε και η..Mαρια Αντουανεττα (!!:) να πιουν στην υγεια του …μυαλου τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημερα Saq

    Αν μεγαλωνουν και ...παιδί με αυτα τα μυαλα, κριμα. Παντως κι εγω νομιζω οτι απο αυτα που διαβασα ότι οι διάλογοι ειναι δυστυχως ενδεικτικοι της καταστασης πολλων Έλληνων που ελπιζω καμμια φορα να βγουν απο το ληθαργο και να αρχισουν να πηγαινουν σε διαδηλωσεις αντι να περιμενουν να βγαλουν οι αλλοι τα... καστανα απο τη φωτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημερα φιλε Δημητρη

    Το οτι παρομοια σχολια ακουμε ολο, παντου,πια, δειχνει νομιζω το γιατι φτασαμε εκει που φτασαμε..οπως και το τι φταιει, που για μενα ειναι κυριως η αδιαφορια και το οτι παντα περιμενουμε αλλους να κανουν αυτοι το πρωτο βημα, οχι εμεις! Αν παμε ομως ετσι μηπως θα πρεπει να περιμενουμε και παλι κανενα..."Γκλετσο" να μας... ταρακουνησει λιγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημερα φιλοι ΠΕΙΡΑΤΕΣ

    Καλες ετοιμασιες τοτε! Χαχα!
    Δε χρειαζεται..τραπέζια κλπ, καλη καρδια μονο! ;)

    Φιλιά και απο εμας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε celin

    Καλη σου μερα! Πρωτα πρωτα να πω οτι οι συγκεκριμενοι του παραδειγματος εφθασαν απο πλεονεξια στη κατασταση αυτη να μην εχουν λεφτα να πληρωσουν το γαμο τους, αφου χρεωθηκαν υπερβολικα με καρτες κλπ. Μετα ειναι αναγκη να καλεσει καποιος …150 ατομα, οταν δε εχει τη δυνατοτητα; Καπου ολα αυτα ακουγονται υπερβολικα και περιττα για καποιους που ανησυχουν για τα οικονομικα τους, αλλα, δεν βλεπουμε να πηγαινουν σε …διαδηλωσεις κλπ.
    Αυτα ειναι για αλλους, αυτοι ειναι "οι ξυπνιοι", στην Ελλαδα και χαρις σ αυτους φτασαμε εδω που φτασαμε, celin!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερα φιλε Triton

    Τελικα το βρηκες το τρίτο πρόσωπο στο γαμο Βερολίνου με Βρυξέλλες; ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητε μας Σελιτσάνε

    Και η τσιμπιδα, αλλα και ο... καστανας μαζι, πουληθηκαν!

    (Τι ψαχνουμε κι εμεις, τωρα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Elva, θα σας μαλώσω. Τι γυρεύετε εσείς σε τέτοια forum; Αυτοί τρώνε τα κάστανα με τα φλούδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kαλημερα Καρτεσιε

    Πηγα για...κατασκοπεια, στο forum με τα γερα...στομαχια, αλλα..ελλειπη μυαλα, φιλε μου! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Triton

    Tωρα, μαλιστα! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)