18.1.11

Ο.Η.Ε: Βγηκαν ...άπλυτα στη φόρα!

Μπορει να μη γνωριζετε την Σουηδη Inga-Britt Ahlenius, η οποια ειναι πρώην επικεφαλής του εσωτερικού ελέγχου των Ηνωμένων Εθνών, αλλα η εκθεση που εκεινη εγραψε για τον Γενικο Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-moon θεωρειται καθε αλλο παρα κολακευτικη! 

Στο νέο βιβλίο της, η Inga-Britt Ahlenius καταδικάζει τον διπλωμάτη απο τη Νότια Κορέα.
- Είναι εντελώς ασχετος ως προς την αποστολη του, λεει Inga-Britt Ahlenius, συν-συγγραφέας ενός βιβλίου που κυκλοφορει στα τέλη Ιανουαρίου. Βασίζεται στην τελική έκθεσή της, που εκανε το περασμενο καλοκαίρι.

H Inga-Britt Ahlenius επισημαίνει πως η παγκόσμια οργάνωση καταρρέει επι της ηγεσιας του Γενικού Γραμματέα Ban Ki-moon.

- "Δεν εχει κατάλαβει καλά τι σημαίνει να είναι ο Γενικός Γραμματέας, και βλέπει το ρόλο του ως καθαρά εθιμοτυπικο - να πατα στο κόκκινο χαλί και να βγαζει λογους γραμμένους από άλλους ανθρώπους", λέει η Inga-Britt.

Σύμφωνα με την Ahlenius ο ΟΗΕ οδευει προς την... ασχετοσύνη επι της ηγεσίας του Ban Ki-moon.

- Δεν υπάρχει κανείς που να τον ακούει. Δεν μπορεί καν να επικοινωνήσει καλα στα Αγγλικά! Είναι ντροπιαστικο ότι αυτος ο σύνθετος οργανισμος έχει ενα τοσο ανεπαρκη ηγέτη.
Αλλά η Ahlenius εξηγει οτι δεν επιθυμει οποιαδήποτε δημόσια αντιπαραθεση.

- Η φιλοδοξία μου είναι η προστασία του ΟΗΕ λεει. Είναι ενας τοσο απαραίτητος οργανισμος και είναι ζωτικής σημασίας ο οργανισμός αυτος να διαθέτει έναν ικανό ηγέτη.

Η τελική έκθεσή της Ahlenius ελήφθη επίσημα αρκετά καλά από τον Ban Ki-moon το περασμενο καλοκαίρι. Αλλά η πραγματικότητα ήταν διαφορετική.

- Ελαβα μια πολύ επιθετική επιστολή από την ομάδα του με την προσωπικές επιθέσεις. Είχα προειδοποιηθει για μια τέτοια επίθεση, αλλά και παλι εμεινα έκπληκτη! Η στάση τους είναι η τυπικη: "Σκοτωστε τον αγγελιοφορο κακων ειδησεων"!

Πολλοί από τους πρώην συναδέλφους της Ahlenius την έχουν ενθάρρυνει στη συγγραφή του βιβλίου της.

- Τώρα αισθάνομαι ότι έχω κάνει το καθήκον μου να επισημάνω τι συνέπειες μπορεί να έχει μια ενδεχομενη επανεκλογη του Ban Ki-moon. Ο ΟΗΕ ειναι η μεγαλυτερη οργάνωση στο κοσμο που υποκειται σε κινδυνους και ο Ban Ki-moon δεν είναι αρκετά ενήλικος για να τον καθοδηγήσει''.

Σημ: Το βιβλίο της με τίτλο "Mr Chance – FN:s förfall under Ban Ki-moon” ("Mr Chance – H αποσυνθεση του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια της ηγεσιας του Ban Ki-moon") εκδοσεις Bromberg γραφηκε μαζι με τον Niklas Ekdal και κυκλοφορει στις 26 Ιανουαρίου.
Πηγη: Αftonbladet

11 σχόλια:

  1. ζούμε στον αστερισμό των ασχετων, των ανεπαρκών, των εγκαθετων, των λαμόγιων κλπ. κλπ. κλπ.και μη χειρότερα

    καλημέρα Ελβα της Σουηδίας. (σε προσφωνώ βασιλικώς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλησπερα φιλη μου ange-ta της Ελλαδας, για να ανταποδωσω τη δικη σου..προσφωνηση! :)

    Η αληθεια ειναι οτι καποιοι τον εβαλαν στη θεση αυτη και οπως εμαθα ηταν οι Αμερικανοι με τους Κινεζους.Ποιοι οι λογοι της συγκεκριμενης επιλογης, οταν ηταν γνωστο οτι δεν επροκειτο να ανταπεξελθει στις υποχρεωσεις του; Αυτα και πολλα αλλα σκεφτεται κανεις και...αγανακτει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πιστεύω ότι μια τόσο έξυπνη γυναίκα όσο η Inga-Britt είναι παράλληλα και τόσο αφελής.Σίγουρα γνωρίζει ότι γι αυτήν την θέση προτιμώνται ανδρείκελα.Γιεσμεν που δεν θ΄αναπτύξουν καμμιά καταστροφική για τους εντολείς του πρωτοβουλία.Επομένως τα βέλη της Inga έχουν κι άλλους αποδέκτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν περιμέναμε το Μουν για να αντιληφθούμε ότι Ο ΟΗΕ έχει απαξιωθεί. Για να καταλάβουνε ότι εξυπηρετεί αμερικανικά κυρίως συμφέροντα. Κύπρος, Ιράκ απλώς επιβεβαιώνουν αυτή την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα Σελιτσανε μας

    Κι εγω ετσι το καταλαβαινω. Η Inga-Britt πιστευω οτι κανει κριτικη γενικα στο συστημα που επιβραβευει τα..ανδρεικελα και τα μηδενικα που παιζουν το ρολο που τους εχουν εμπιστευθει για να κρατησουν τη θεση τους. Πρωτη φορα ειναι αλλωστε; Το βλεπει κανεις ολο και πιο συχνα, παντου δυστυχως και ακομα κι αν το καταγγελει κανεις τελικα πολυ λιγα ...αλλαζουν!

    Ομορφος κοσμος και κυριως..ηθικος!
    :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλησπερα Swell

    Καποια πραγματα τα..υποπτευομαστε στην Ελλαδα και αλλου οπου εχουμε δει τη ..χαρη τετοιων οργανισμων και ειδικα τις ''ευελικτες'' αποφασεις και δεσμευσεις τους για το ενα και το αλλο θεμα. Υπαρχει κανεις που να τους εμπιστευεται; Μηπως δε ξερουμε ποιες δυναμεις βρισκονται απο πισω, οτι συχνα αλλα χρειαζεται να ψηφιστουν και αλλιως καταληγουν μετα απο ''φιλικες'' παρεμβασεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερα σου φιλη Elva, απο μια ''μερια'' καλα κανει και του τα ''χωνει'', απο την αλλη, ποσα χρονια ειναι σε θεσεις στον ΟΗΕ, περιπου μια απο τα ιδια ειναι οι γενικοι γραμματεις, θυμασαι το λογοπαιγνιο με το ονομα του Α[Υ]ΝΑΝ?
    Οι Αμερικανοι τον εχουν ''στησει''---τον ΟΗΕ---, αλλη μια τροχοπεδη του παγκοσμιου συστηματος ειναι.
    Υπαρχουν φωτεινες εξαιρεσεις,---ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΕΣ--- αλλα ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, κατ'αλλα ενας ανευρος οργανισμος ειναι, στα γρηγορα, τι εκανε για τις σφαγες των χουτου, στους τουτσι, τι εκανε για τους βομβαρδισμους στην πρωην Γιουγκοσλαβια, τι εκανε για την εισβολη και κατοχη των Αμερικανων, στο Ιρακ, στο Αφγανισταν, η παλιοτερα στο Νταρφουρ, ο ΟΗΕ ειχε πει τοτε, παρα τις εκθεσεις δικων του απεσταλμενων, ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!
    Γι'αυτο ρωτησα ποσα χρονια ειναι στον ΟΗΕ η συγκεκριμενη κυρια.
    Δυστυχως, οργανισμος, ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος19.1.11

    Καλημέρα βόρεια Έλβα μου :)))

    Ας μη χάνουμε την αισιοδοξία μας για το μέλλον του ΟΗΕ, φήμες λένε πως τη θέση του Ban Ki-moon θα πάρει Έλληνας της διασποράς!
    Είδομεν...
    Κοντός ψαλμός "Αλληλούια" ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλημερα φιλε Δημητρη

    Δεν ξερω ποσα χρονια ειναι η Αhlenius στον ΟΗΕ, αλλα αυτο που επρεπε να κανει το εκανε,ως εργαζομενη και ως ατομο που δεν αντεχει να της υποτιμουν την νοημοσυνη, ασχετα αν ολοι πιστευουμε οτι εδω και χρονια ο οργανισμος αυτος εξυπηρετει τα μεγαλα συμφεροντα και μονο. Ισως καποτε υπηρχε λογος υπαρξης του, τωρα ετσι οπως εγινε ειναι μονο ενας οργανισμος με πολυ γραφειοκρατια, δημοσιες σχεσεις και υψηλομισθους που περνανε μια..χαρα μη προσφεροντας εργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλη μου me:)

    Πολυ ενδιαφερουσα πληροφορια, αν και καπου ολοι το φανταζομασταν!
    Οn the road to...success, again! ;/


    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. xaxaxaxaxaxaxaxaxa.....!!!!
    Καποιος της ελληνικης διασπορας...
    αχαχαχαχαχαχαχαχααααααα.....!!!!
    Απο ποιους...;;;
    Απο τους διεσπαρμενους...Παλια...;;;
    [αυτους που δουλευαν στα βενζιναδικα και καθαριζαν τζαμια...]

    Η...Απ αυτους που...διασπειρονται τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)