31.1.11

Περί κουλτούρας,..κολοκυθόπιτα!


Θα θυμαστε, βεβαια, την ατακα ..."Κουλτούρα να φυγουμε" του Χ. Κλυνν, οταν στα 1985, αν δεν κανω λαθος, σατίριζε το κλιμα προσπαθειας αναβαθμισης της πολιτιστικής ζωής της Αθήνας, επι Μελινας Μερκούρη και κυριως τη ταση να αναγει κανεις τα παντα σε ο τι πιστευε ο καθενας οτι ηταν "κουλτουρα"!
Κατι αναλογο εχουμε ...παθει και σημερα οταν διαφοροι, μη σχετικοι με το αντικειμενο τους, εξαπολύουν μύδρους, για ο τι αυτοι νομιζουν οτι ειναι ''κουλτουρα'' και πολιτισμος και για το ''ποιοι εχουν'' και ''ποιοι δεν εχουν'', με δηλωσεις του τυπου:

«Διαφωνώ απόλυτα με την άποψη "νομιμοποίηση εδώ και τώρα". (...) είναι μία πολύ εύκολη και επιπόλαιη τακτική αντιμετώπισης σ' αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κουλτούρα, είναι διαφορετικοί, άλλοι ήρθαν να περάσουν και να φύγουν. Τι σημαίνει νομιμοποίηση; Παιδομάζωμα; Με το ζόρι ντε και καλά να σε κρατήσω στην Ελλάδα;» (Αννα Νταλαρα, στο ραδιόφωνο του Flash)

Κατ αρχην να πω οτι δεν περιμενα να ακουσω τετοια απαξιωτικα λογια απο επισημα χειλη. Στη Σουηδια αν τολμουσε μελος της κυβερνησης, να εκφραστει κατ αυτον τον τροπο για τους μεταναστες θα ειχε ζητηθει διχως αλλο η παραιτηση του! Στην Ελλαδα, που, οπως ακουμε, το ..Σκανδιναβικο μοντελο κρατους, ειναι σε μεγαλη εκτιμηση, γιατι δεν υπαρχουν αναλογες...ευαισθησιες;

Mετα, υπαρχει  ο επισημος κανονισμος «Δουβλίνο II» που απαγορευει στους μεταναστες να φυγουν για αλλη χωρα της ΕΕ, οποτε δε καταλαβαινω τι εννοει κανεις με τη..."νομιμοποιηση"  και τι σημαινει σ αυτη τη περιπτωση το..."παιδομαζωμα"; 

Εγω, παντως, σαν μεταναστης σε μια ξενη χωρα, θιγομαι απο τετοιoυ ειδους δηλωσεις που αν μη τι αλλο δειχνουν οτι καποιος δεν εχει κανει το...homework του, πριν εμφανιστει μπροστα στα MME. 

Η μηπως το εχει κανει;

Αν παμε πισω καποια χρονια θα ηθελα να θυμηθουμε τι ειχε πει καποτε ενας ανθρωπος που θαυμαζω για οσα εχει πει και κανει στη πορεια της ζωης του, ο δικαστης Baltasar Garzón, απο την Ισπανια, "ο πιο ανεξάρτητος δικαστής στον κόσμο", οπως δικαια τον ονομαζουν και του οποιου το θαρρος και την εντιμοτητα εξηρε μεταξυ αλλων και ο Πορτογάλος νομπελίστας Ζοζέ Σαραμάγκου. Στα 2001 λοιπον οταν ο δυτικος κοσμος ξεκινουσε εκστρατειες εναντια στη τρομοκρατια και η χωρα του Garzón, η Ισπανια, μαζι με την Αγγλια και τις ΗΠΑ πρωτοστατουσαν στην οργανωση ένοπλων επίθεσεων στο Αφγανιστάν, ο δικαστης ειχε το θαρρος, τοτε, να δηλωσει τα εξης: 


Mε λιγα λογια, ειπε οτι "Η Δυση φερει ευθυνη. Με το να απορριπτει ο τι ειναι ξενο στη δικη του κουλτουρα, ο βιομηχανοποιημενος κοσμος εχει βοηθησει τη τρομοκρατια". 
Ειπε επισης οτι οι στρατιωτικες επιχειρησεις που ξεκινουσαν τοτε, στο Αφγανισταν, δε θα εφερναν κανενα αποτελεσμα το μονο που ειναι σιγουρο, ειπε, ειναι οτι θα εχουμε αλλη μια ανθρώπινη τραγωδια για την οποια και παλι κανεις θα θα λογοδοτήσει, οπως δε θα λογοδοτησει κανεις και για τις αναγκαστικες μεταναστευσεις. 
Ο Garzón θα ηθελε να δει τη διεθνη κοινοτητα να ασχολειται με την εξεταση των αρχων της εδαφικής κυριαρχίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ασφάλειας, της συνεργασίας και της καθολικής ποινικής δικαιοσύνης
Αυτο θα επρεπε να ειναι ο ο στόχος του συνασπισμού των χωρών κατά της τρομοκρατίας, ειπε ο δικαστης Garzón, ο οποιος συνεχισε να αγωνιζεται για δικαιοσυνη στη χωρα του. 
Περισυ μαλιστα οι φασιστικες οργανωσεις της χωρας του ασκησαν ποινική διωξη εναντιον του επειδη ο Garzón προσπάθησε να ερευνήσει υποθέσεις αγνοουμένων στη διάρκεια του Εμφυλίου και της δικτατορίας του Φράνκο! 
Ο Garzón αν και ειχε την υποστηριξη ολων των κομματων της Αριστερας καθως αρχικα και του επισης...σοσιαλιστη Θαπατερο, η κυβερνηση του οποιου με ....σοσιαλιστικο, κι αυτη τροπο, περιεκοψε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και εφαρμoσε μέτρα λιτότητας, ο πρωθυπουργος Θαπατερο ομως αργοτερα προτίμησε να αναβάλει την αναμέτρηση με την ισπανική δεξιά και αντι να στηρίξει τον ανεξαρτητο δικαστη Garzón, βρεθηκε να στηριζει τις ..δεξιές πολιτικές, οποτε το θεμα του δικαστη Garzón ''κουκουλωθηκε'' και απ ο τι εχω διαβασει ο Garzón εχει παυθεί τωρα προσωρινά από τα καθήκοντά του...
Oπως καταλαβαινουμε οι ...διαθεσιμοτητες, παυσεις, απολυσεις και συχνες απελασεις, ειναι οι ...''λυσεις'' των περισσοτερων θεματων κουλτουρας και διαφορετικοτητας των αλλων, σε πολλες χωρες της ΕΕ. 

Απο τις ...σοσιαλιστικες κυβερνησεις, ανα την ΕΕ, δεν περιμενα βεβαια και τιποτα αλλο!

42 σχόλια:

  1. Εδώ δυστυχώς δεν είμαστε Σουηδία.
    Για την συγκεκριμένη τι να πούμε; Βρώμισε το τόπος.. έλεος.. με την μαλακία του εγκεφάλου τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H δηλωση της Νταλαρα ειναι ανταξια του Παγκαλου.Περα απο την εκμεταλλευση,περα απο τη μη αναγνωριση ανθρωπινων δικαιωματων,περα απο τον εγκλωβισμο τους εδω με την υπογραφη του Δουβλινο 2,
    τωρα τους στερουμε και την κουλτουρα,δια στοματος μαλλον Υφυπουργου.

    Μια χωρα οπου το καθε φασιστοσπερμα γινεται Υπουργος και Αντιπροεδρος,μια χωρα οπου δεν εχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΑΣΤΗ που να εχει τα guts του Baltasar Garzón,
    αλλα υποταγμενοι ψελλιζουν παθητικοτητα και συμφεροντολογια
    (το μισθο μονο μη μας κοψετε),
    ειναι μια χωρα οπου για να γυρισει ο ηλιος,θελει δουλεια πολυ.
    Και τη συνεχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέρασα τυχαία απο το blog. Συμφωνώ μαζί σου. Το μόνο που θέλω να σχολιάσω είναι πως τα λόγια της κυρίας Νταλάρα δεν είναι απαξιωτικά. Είναι γελοία. Γιατί και μόνο η θέση πως κάποιοι δεν έχει κουλτούρα καθιστά αυτομάτως αυτόν –αυτή στην προκειμένη περίπτωση- ως γελοίο και άσχετο. Ναι στην Ελλάδα η κουλτούρα όπως και ο πολιτισμός ερμηνεύονται κατά το δοκούν και ΚΥΡΙΩΣ η ασχετοσύνη γίνεται δεκτή ως άποψη. Δεν είναι θέμα homework αλλά γνώσης εκ τον προτέρων αυτού που μιλάει πως μπορεί να πει τα πάντα χωρίς κανέναν αντίκτυπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα Έλβα,
    η δήλωση της κ. Νταλάρα δεν είχε τακτ, μάλιστα ακούστηκε μισαλλόδοξη. Ένα τέτοιο μείζον ζήτημα χρειάζεται πρόγραμμα και όραμα και προφανώς δεν μπορεί να σχολιαστεί μέσα σε μια αφοριστική δήλωση λίγων γραμμών.

    Είναι ακριβώς αυτή η συνύπαρξη διαφορετικών και μεγάλων κουλτούρων -και όχι η έλλειψή τους- που δημιουργεί άβολες κοινωνικές συντεταγμένες στην Ευρώπη.
    Δυστυχώς βλέπω μια τρομερή δυσκολία να αποδεχτούμε την διαφορετικότητα στην καθημερινότητά μας. Θέλει πολύ παιδεία και εφαρμογή διαλλακτικότητας για να μάθουμε σιγά-σιγά να δεχόμαστε ό,τι έχουμε βαφτίσει ως "άλλο".
    Αλλά πρέπει και οι "άλλοι" να καταλάβουν ότι η Ευρώπη είναι εκτός από γεωγραφική περιοχή και μια ιδέα με ιδανικά, μέσα στην οποία δεν χωράνε καταστάσεις αλλού αποδεκτές όπως ο λιθοβολισμός γυναικών και η καταπίεσή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Νταλάρα λέει αυτα που η δική της η κουλτούρα επιτρέπει.
    Ωστόσο, δεν είναι εκεί το ζήτημα. Η Σουηδία, παρότι δεν κινδυνευει απο ορδές μεταναστων, δεν θα δεχόταν ποτέ τέτοιον εκβιασμό! Το δουβλίνο 2, πρέπει να ανασταλεί, αλλιώς η Ελλάδα θα γεμίζει μετανάστες που θα επιβάλλουν αργά η γρηγορα τη δική τους κουλτούρα.

    Το πρόβλήμα είναι μείζον και δεν λύνεται με λίγα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Ελβα, η πωφτούλα κυρία δεν έχει ευθύνη για ό,τι λέει και κάνει. Ως σύζυγος του τραγουδιστή της αριστεράς και του πόνου (my ass), που έκανε τεράστια περιουσία κοροϊδεύοντας ουσιαστικά όσους ατυχείς τον άκουγαν, θεωρήθηκε από τον άλλο βλάκα, αυτόν που παίζει τον πρωθυπουργό, ότι έπρεπε να την ανταμείψει δίνοντάς της υφυπουργείο. Αυτός έχει την ευθύνη.

    Ο πατέρας του βάλθηκε να κάνει νομάρχη μια κοπέλα, επειδή είχε μεγάλο στήθος. Και ο γιος, μετά από χρόνια, την έκανε υπουργό Παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το θεμα, φιλοι...Ειναι αν ο καθ ενας απο μας...Εχει την 'κουλτουρα' να μπορει να θεωρει τον κοσμο, χωρις συνορα...
    Η υπαρξη συνορων και φρακτων...Απο μονη της, γεννα τους 'μεσα' και τους 'απ εξω'...Τους ευνοημενους, και τους ατυχους...Στο φιναλε, τους πλουσιους...Και τους φτωχους...
    Αν δεχεται καποιος αυτα, σαν ΔΙΚΗ του κουλτουρα...Ειναι βεβαιο...Οτι πρεπει να προετοιμαζεται, για την επερχομενη ΒΙΑ...Και την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ...Που θα ασκησουν οι πειναλες, πανω του...
    Φρακτες, εταιριες, που κρυβουν, η καταστρεφουν τροφιμα...
    Μεταλλαγμενα...
    Μολυσμενα και ραδιενεργα τροφιμα...
    Νομιμοποιουν και την αναλογη κουλτουρα, αντιδρασης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλη Roadartist

    Για τετοια περιστατικα δεοντολογιας δυστυχώς που δεν είσαστε οπως η ..Σουηδία, γιατι θεωρειται αδιανοητο εδω να ακουσεις τετοιες δηλωσεις! Οι μεταναστες ειναι ενεργο μερος της κοινωνιας και συνεισφερουν με τις δουλειες τους και τη φορολογηση τους στην οικονομια της χωρας. Οσα κρατη δεν καταλαβαινουν ποσο σημαντικο κεφαλαιο μπορει αν γινει ενας ανθρωπος που θα μπορεσει να ενσωματωθει σε μια νεα κοινωνια και να σταθει στα ποδια του ωστε να συνεισφερει με τη σειρα του, τοτε τι να συζηταμε; Οι αποψεις καποιων περι μεταναστευσης ειναι πολυ ...σκονισμενες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε celin

    Καλυτερα να μη προεβαιναν σε δηλωσεις αν ειναι να λενε τετοια τερατωδη πραγματα. Σωστα ομως λες οτι δε φτανει που δεν τους αναγνωριζονται δικαιωματα και τους στερουμε την ελευθερια τους χρειαζεται να λεμε οτι δεν εχουν και...κουλτουρα; Μακαρι να υπηρχαν και στη χωρα μας δικαστες σαν τον Baltasar Garzón, που αψηφουν τη συμφεροντολογια και αγωνιζονται για τα αυτονοητα και για ελευθεριες που καταπατουνται σφοδρα στις μερες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλως τον φιλο Αντίλογο

    Σε ευχαριστω που περασες και φυσικα συμφωνω με τα ευστοχα σχολια σου. Ας ελπισουμε οτι θα ερθει η μερα που θα δουμε στην Ελλάδα τη κουλτούρα, τον πολιτισμό και κυριως την αξιοκρατια στη θεση που τους ανηκει, ενω την ασχετοσυνη και το ρατσισμο στα ...σκουπιδια! Wishful thinking θα μου πεις, αλλα ποτε δε ξερεις........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα φιλη Μαριανα

    Ακριβως, οταν μιλαει κανεις για ενα τέτοιο μείζον ζήτημα δεν μπορει κανεις να βγει και να σχολιασει κατα τετοιο τροπο, απαιτειται βαθεια γνωση του θεματος οπως και η δημιουργια ενος κλιματος που θα συμβαλλει στη συζητηση χωρις να...οξυνει τα πνευματα!
    Κανεις δε λεει οτι ειναι ευκολη η συνύπαρξη διαφορετικών κουλτουρων, αλλα η αποδοχη νομιζω οτι ειναι βασικο στοιχειο. Η διαφορετικότητα στην καθημερινότητα που ζουμε δεν ειναι αναγκαστικα κατι το αρνητικο, φυσικα και χρειαζεται παιδεία οπως παιδεια χρειαζεται σε ολα στη ζωη μας, κανεις δε γεννιεται να τα γνωριζει ολα....Οπως εμεις θα δεχτουμε και θα καταλαβουμε οτι δεν ειμαστε αλανθαστοι σε ολα επειδη ειμαστε ...Ευρωπαιοι, (!) ετσι και η αλλη πλευρα που θα ζησει, θα μεγαλωσει και θα μορφωθει σε σχολεια της Ευρωπης θα καταλάβει ότι πρακτικες οπως ο ....λιθοβολισμός γυναικών και η καταπίεσή τους, δεν ειναι κοινωνικα αποδεκτες και θα αναγκαστουν να τις απορριψουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα ange-ta

    Κανεις δε λεει οτι το θεμα ειναι ευκολο, αλλα ειλικρινα δεν πιστευω οτι η Ελλαδα κινδυνευει απο....μεταναστες που "θα επιβάλλουν αργά, ή γρηγορα τη δική τους κουλτούρα". Εγω βλεπω παντως οτι κινδυνευει, απο αλλους, οχι τους μεταναστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα Swell

    Τελικα κανεις δε φαινεται να έχει ευθύνη για ό,τι λέει και κάνει στην Ελλαδα!
    (Τα μεγάλα στήθη και τα..κονέ εχουν παντα...πέραση σε Ελλαδα, Ιταλια, κ.α ! Αυτο ειναι το μονο σιγουρο!) :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε μαχαιρη

    Α, ετσι που το θετεις εσυ δε νομιζω πολλοι..."συμπατριωτες" να συμφωνησουν..Τι θα κανουν δλδ οσοι εχουν ....σεβαστες περιουσιες; Χωρις φραχτες και τειχη πως θα...διαφυλαξουν τις περιουσιες τους τις οποιες με τοση...εκμεταλλευση (αλλων) εκαναν; Μα μην αμφιβαλλεις οτι πολλοι τα δεχονται σαν ...ΔΙΚΗ τους κουλτουρα εναντια στη κουλτουρα των αδικημενων για τους οποιους δε θελουν να ακουσουν ...κουβεντα.
    Πως αλλιως θα διατηρηθει το..status που εχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπερα σου φιλη Elva, τον Ισπανο δικαστη δεν τον ''ηξερα'', τον ''εμαθα'' απο το αφιερωμα σου, την αννα των μπουζουκιων την ηξερα, εχει σπουδασει οικονομικα, ητανε σε εταιρεια δισκων, εκει γνωρισε τον αντρα της, ξερει απο ''μανατζαρισμα'' μπουζουκιων, οι μεταναστες θα της γλυτωναν, αχ αννουλα, ποτε η αννα του γιωργου δεν θα γινοτανε υφυπουργος αν ο ξεδελφος γιαννης, δεν ειχε ''πανταρει'' και ''επενδυση'' στο ''ψωραλογο'' το αουτσαιντερ, τον γιωργο, οποτε οταν δεν περιμενεις το λοττο και σου κατσει, θελεις και μια ''βοηθεια στο σπιτι'', αλλα απο ποιον?
    Μεγαλο πραγμα η κουλτουρα, ειδικα οταν το ''περιβαλον'' των επιχρυσων μπαταριων του μπανιου σου και η αυλη του ''αρχοντικου'' σου σε βοηθουν, ν'αναπτυξεις το τι εστι......................κουλτουρανα φυγουμε η οπως λεγαμε ''παλαιοτερα'', δεν μας χ,,,,, ρε νταλαρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτη η Κα Νταλαρα κανει χρηση ναρκωτικων και παραισθησιογονων ουσιων; αν ναι, να μαθουμε και εμεις τι ακριβως κανει, πρεπει να ειναι πολυ δυνατα...
    χα-χα-χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος1.2.11

    Όλες οι δηλώσεις, οι πραχτικές, οι συμπεριφορές ανθρώπων της κυβέρνησης του ΓΑΠ, δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά !
    Εκφράζουν την συνολική πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης και του κόμματος του ΠΑΣΟΚ (αντίστοιχες εκφάνσεις τις συναντά κανείς και στο κόμμα της ΝΔ και αλλού), που εκπορεύεται από τις συμφωνίες της Ε.Ε.
    Η Συνθήκη του Μάαστριχτ, η Λισαβόνα, τα διάφορα Δουβλίνα, τα μνημόνια κλπ. κλπ. έχουν ΟΛΑ συναποφασιστεί από όλα μαζί τα κόμματα των ευρωληγούρηδων.

    Με άλλα λόγια, πρασποαθώ να πω ότι κάποια πράγματα δεν αφορούν μεμονωμένα πρόσωπα, είναι συνολικότερα.
    Η ανατροπή όλου του σκηνικού, θα δώσει τις λύσεις και όχι μερεμέτια.

    Καλημέρα και Καλό Μήνα πρώτα σε σένα Elva μας, αλλά και σε όλους τους καλούς φίλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος1.2.11

    Με τη κουλτούρα της κας Νταλάρα δε θα ασχοληθώ, ασχολήθηκε αρκετά η ίδια όλα αυτά τα χρόνια ως μάνατζερ του συζύγου της! Ας ξεκαθαρίσει πρώτα τις έννοιες "παιδομάζωμα" και "εγλωβισμός"...
    Όσο για τις σοσιαλιστικές κυβερνήσεις της Ευρωπης (πόσο σοσιαλιστικές, άραγε;) μάλλον τείνουν προς αφανισμό μετά τις τελευταίες επιθυμίες
    της Μέρκελ!

    καλημέρα Έλβα μου
    και
    καλό μήνα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θέλω να γράψω τόσα πολλά, αλλά όλα θα καταλήγουν στο ότι ο κάθε λαός έχει τη Νταλάρα που του αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kαλησπερα φιλε Δημητρη

    Σιγουρα, αλλιως αντιλαμβανεται κανεις την εννοια της...κουλτουρας σε ενα ''αρχοντικο περιβαλλον'', οπως λες...Παρ ολα αυτα αυτο που οφειλει κανεις οταν αναλαμβανει μια υπευθυνη θεση και κυριως οταν εκπροσωπει τη πολιτεια ειναι να λεει πραγματα που να "στεκουν", (αλλιως εκτειθεται ανεπανορθωτα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φιλε Ephemeron

    Τι να σου πω; Ουδεις γνωριζει! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φιλε faro

    Δεν νομιζω να υπαρχει πια αμφιβολια για το οτι ΔΕΝ είναι μεμονωμένα περιστατικά, ειδικα μαλιστα μετα απο καταιγιστικη ...παρελαση πολλων τετοιων δηλωσεων το τελευταιο διαστημα απο ατομα που δεν εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο, αλλα το μονο που ξερουν καλα ειναι να παπαγαλιζουν το...φιλελευθερο πνευμα του...
    καπιταλισμου! ;(

    Καλό μήνα,επισης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπερα & καλό μήνα φιλη μου me :)

    Μα αν ηξεραν κι αυτοι τι λενε, δε θα ελεγαν τετοια πραγματα, αλλα δυστυχως...Όσο για τις δηθεν σοσιαλιστικές κυβερνήσεις της Ευρωπης το καλο ειναι οτι εστω κι ετσι...αποκαλυπτονται η μια μετα την αλλη οτι ουδεμια σχεση ειχαν και εχουν με τον..τιτλο και το αντικειμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπερα φιλε Καρτέσιε

    Tι να πω,εχετε δικιο,ας προσεχαμε! :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Ephemeron

    Ληγμένα παίρνει.Ληγμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος2.2.11

    Καλημέρα Έλβα μου :)
    Δες και εδώ
    κάτι αντίστοιχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Elva καλημέρα!

    Η Νταλάρα είναι το υπόδειγμα άλλης μίας σοσιαλίστριας-καριόλας-ιέρειας της φοροδιαφυγής η οποία στο πρότυπο ελληνικό μοντέλο (είμαι η γκόμενα ενός δημοφιλούς-μαλάκα τραγουδιστή) έκανε όνομα.

    Τι περιμένεις, λοιπόν, από τέτοια απόβλητα; Βέβαια, εδω θα μας πεις κάποιος, τι λες ρε μεγάλε; Απόβλητα;

    Ενα μεγάλο μέρος της κοινωνίας αυτά ονειρεύεται. Ναι, εχετε δίκιο!

    Είμαστε εμείς οι περίεργοι!

    Λευτεριά στον Baltasar Garzón!!

    ΥΓ. Συμμετείχαμε ως Πειρατές (και ως άτομα) σε μια εκδήλωση του κινήματος "Δεν πληρώνω-Δεν πληρώνω" στο Μετρό της Αθήνας.
    Η αντιμετώπιση των συν-πολιτών μας ήταν απλά τραγική. Οι άνθρωποι είναι υπερβολικά χαμηλού επιπέδου.

    Επομένως, να, λοιπόν, η εξήγηση για την Νταλάρα και τα υπόλοιπα πανηγύρια της θολοκουλτούρας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Στον φιλελευθερισμό, η ελευθερία λόγου και έργων σου, σταματά εκεί που ξεκινούν τα συμφέροντα του δυνατότερου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Επίσης δεν έχω καταλάβει όλοι αυτοί οι πασόκοι, και η Νταλάρα, ποιά κουλτούρα αποδέχονται; Εκείνοι του "μπάτε σκύλοι αλέσετε και αλεστικά μη δώσετε", αρκεί αυτοί οι σκύλοι που θα μπούν να είναι οι σκύλοι τον αφεντικών και όχι "κοπρόσκυλοι", όπως θεωρούνται οι μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τέλος, όπως λέει και ο Πανούσης, βαρέως παραφρασμένο(με πρόλαβες σε αυτό εσύ Elva) αλλά αφιερωμένο με ολο το νόημα. "όχι άλλη Νταλάρα Στρος και Παπανδρέου, προβοκατσολογάκια κουλτούρα καφενείου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Θα ζήσω για να δω την μέρα που η Εθνική μας Άννα και ο διεθνής μας Γιώργος, θα γίνουν μετανάστες.
    Θα ζήσω για να δω την μέρα που τα ονόματα θα έχουν αντικατασταθεί και από Άντζελα θα έχει γίνει Άννα και το Τόλης θα λέγεται Γιώργος.
    Τέτοιος που είναι σήμερα, τέτοιος ήταν πάντα ακόμη και όταν τραγουδούσε στην Αθήνα μες το κέντρο. Όταν η Ισραηλινή κυβέρνηση εξαπέλυε με τους Αμερικανούς συνεπικουρούμενος, επιθέσεις γενοκτονίας στους Παλαιστίνιους,όταν στον Λίβανο έτρεχε ποτάμι το αίμα στην προσπάθεια του Σιωνισμού να αποδείξει ποιος είναι ο δυνατός και σε τίνος της επιταγές πρέπει οι λαοί της περιοχής να υποτάσσονται.
    Ο Γιώργος τραγουδούσε στα στάδια των Ισραηλινών, αντάλλασσε χειραψίες με τον Σιμόν Πέρες και περιφερόταν στους δρόμους του Ισραήλ, μιλώντας για την ανάγκη της "ανακωχής"και της"ειρηνικής συνύπαρξης", καθηστόντας υπεύθυνες και τις δύο πλευρές.
    Άντε να χαθούν τα τσογλάνια, οι κοντοπόδαροι.
    Και δες ποιοι εξοστρακίζονται, ποιοι επιπλέουν, ποιους φοβούνται και ποιους κρατούν.Ξέρεις στις μέρες αυτές, έχει σημασία να παίρνουμε υπ΄όψη μας ποιοι προβάλλονται και να είμαστε επιφυλακτικοί.Βλέπεις με τους μηχανισμούς που χρησιμοποίησαν όλο το προηγούμενο διάστημα, κατάφεραν να μας περιχαρακώσουν και να είναι δύσκολο να ξεδιακρίνουμε το ποιος είναι με ποιους και τι συμφέροντα εξυπηρετεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητή Ελβα,


    να πω την αλήθεια μου άρεσε πολύ το άρθρο σου για την μετανάστευση..κατά την γνώμη μου επειδή παρακολουθώ τηλεόραση από την Σουηδία, την Νορβηγία και γενικά από τον βορρά με το που κάνω κλικ και ακούω τους πολιτικούς σας καταλαβαίνω πόσα χρόνια είμαστε πίσω..βασικά αιώνες πίσω...
    Αν και λέγαμε ότι οι Ελληνες είναι φιλόξενος λαός (είναι κάτι που ακούω από πολύ μικρός)αλλά αυτό ήτανε όταν δεν είχαμε καθόλου ξένους...Από το 1990μ που είχανε αρχίσει να έρχονται διάφοροι ξένοι από την Αλβανία, την Ρωσία, και την Γεωργία..το πολιτικό και κοινωνικό στόχαστρο είναι απο πάνω τους μονίμως... έχω βαρεθεί πραγματικά να βλέπω στην τηλεόραση εγκληματικές ενέργειες στις οποίες πάντα ...μα πάντα οι αλλοδαποί είναι αυτοί που φταίνε και τις προκαλούν...και πάντα οι Ελληνες είναι τα ''καλά καημένα παιδιά''. Δεν έχω ποτέ δει σ'ενα τηλεπαιχνίδι να παίζουν ξένοι και να νικούν Ελληνες. Πρέπει πάντα μα πάντα να είμαστε εμείς οι κυρίαρχοι ασχέτως άμα δεν το αξίζουμε....Βέβαια από την άλλη άμα τύχει και κάνουν το ίδιο σε καμία ελληνική κοινότητα στο εξωτερικό κλαίμε και οδυρόμαστε...αλλά όπως απαντάνε οι πιο πολλοί συμπατριώτες μας αγαπητή ελβα..εμείς δεν είστε σαν τους άλλους μετανάστες..είμαστε Ελληνες και αξίζουμε μια ιδιαίτερη μεταχείριση..(είμαστε και απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της ομάδας Ε!!!!!!)από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα..
    Εύχομαι κάποια στιγμή να καταλάβουν σε αυτήν την χώρα ότι πλέον ζούμε σ'ενα κράτος πολυεθνικό και πλέον οι πιο πολλοί ξένοι αφομοιώνονται και γίνονται πλέον Ελληνες αφού όπου γη πατρίς


    χαιρετίσματα από τον υποανάπτυκτο νότο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος2.2.11

    Καλά, κι εγώ μόλις διάβασα το σχόλιο του καρτέσιου, έτσι ήθελα να φωνάξω:
    ΔΙΚΙΟ ΈΧΕΙ !

    Αλλά, ρε παιδιά, μετά σκέφτηκα και το άλλο !
    Αν πω κάτι τέτοιο, θα πάρει η ... μπάλλα και μένα !
    Και όχι εμένα δεν μου αξίζει ούτε η Νταράλα (έτσι δεν είναι το πραγματικό επίθετο;), ούτε ο Μ.Τ., ούτε κανένας άλλος !
    Αυτοί αξίζουν στους πασόκους !!!

    Καλησπέρα σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εlva,
    μετα από τόσον καιρό καλησπέρα και καλή χρονιά.
    Τι να σχολιάσω για την Α.Νταλάρα, τι ντροπή, τι αήθεια.
    Σε ευχαριστώ για τηνε νημέρωση για τον Ισπανό δικαστή.
    Δεν το γνώριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος3.2.11

    Καλημερούδια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλημέρα me :)

    Σ ευχαριστω για το link ! ;)

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

    Ποτε θα ερθει η μερα που δε θα ονειρεύεται η κοινωνια, αλλα θα ζει πραγματικα σε ευημερια!
    Μια χαρα τα λετε και χαιρομαι που συμμετειχατε και σε μια εκδήλωση του κινήματος''Δεν πληρώνω-Δεν πληρώνω".
    Ποιος νοιαζεται oμως τι πιστευουν οι αλλοι,οι μη εχοντες...εγκεφαλο;
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλως τον Poe

    Εχεις δικιο και ξερεις κατι αντι να λεγεται ...φιλελευθερισμός επρεπε να λεγεται...τσαμπουκισμος και η κουλτουρα τους ειναι "μπάτε σκύλοι (ΚΑΛΗΣ KAI ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΡΑΤΣΑΣ, ΟΜΩΣ!) αλέσετε και αλεστικά μη δώσετε"!

    Υ.Γ. Μια χαρα τα λεει ο Τζιμης! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Φιλη Black Bedlam

    Ειθε να ζησουμε να δουμε ολα αυτα που λες! Κριμα για το οτι καποιοι κοροιδευαν κοσμο δειχνοντας να ειναι ..."προοδευτικοι" ενω ηδη ετοιμαζαν τη ...μελλοντικη τους καρριερα ως οσφυοκάμπτες και υπηρετες οικονομικων συμφεροντων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλημερα φιλε μου distefano

    Σ ευχαριστω. Η αληθεια ειναι οτι ασχετα απο ο τι διαφορες μπορει να εχει κανεις με τους εδω πολιτικους, οι περισσοτεροι (ακομα και οι...φασιστες στη Σουηδια!) ειναι πιο ..."ηπιων τονων", οταν δινουν συνεντευξεις, απο τους δηθεν ...σοσιαλιστες και δημοκρατες, στην Ελλαδα!

    Εχεις δικιο για το οτι οι ξενοι μεταναστες στην Ελλαδα δε φαινονται πουθενα και ετσι παραγκωνισμενοι ειναι ευκολο για την εξουσια να δημιουργει ξενοφοβικα στερεοτυπα και να τους κατηγορει και απο πανω!
    Ακριβως αυτο θελω να καταλαβουν πολλοι. Κανενας λαος δεν ειναι καλυτερος απο τους αλλους και οσοι ισχυριζονται κατι τετοιο ... πλανώνται πλάνην οικτράν!
    Εύχομαι κι εγω να ζησουμε στιγμες οπου οι Ελληνες θα καταλάβουν ότι πρεπει να μαθουμε να ζούμε και με τους ξενους μαζι σ'ενα κράτος, με αλληλοσεβασμο για τις διαφορες που υπαρχουν και που τελικα δεν ειναι τοσες πολλες οσες φανταζονται καποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλημερα φιλε μου faro

    Δε ξερω ποια χωρα τελικα τους αξιζει!
    Ας πανε απο εκει που ηρθαν, για να μην εχουμε ...αποριες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλως τη και παλι τη φιλη ippoliti

    Συμφωνω. Οταν φτασει κανεις σε τετοιο σημειο ...υβρης, τι να σχολιασει κανεις;

    Να εισαι καλα, καλή χρονιά, επισης! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)