26.1.11

O τρόμος στη Ρωσία και...αλλού!


Η έκρηξη στο αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας, η δευτερη στη Μοσχα μετα απο ενα χρονο περιπου, (οταν πάνω από 40 άνθρωποι ειχαν τοτε σκοτωθει από γυναίκες καμικάζι στο μετρό της Μόσχας), εκτος απο τους εκατονταδες νεκρους και το κλιμα βιας που επανεφερε στη πρωτευουσα, πυροδοτησε ακομα περισσοτερο τον φόβο στις καρδιες των ανθρωπων, οσων τουλαχιστον δεν πιστευουν στις "λυσεις" με τρομοκρατικες επιθέσεις και στο χασιμο αθωων ζωων.

Το Domodedovo, οπως διαβαζα, θεωρειται σημερα το σύμβολο της νέας ευημερίας και οπως λενε ειδικοι έφερε μεσω του Πούτιν, τη πολυποθητη για τα Δυτικα και οχι μονο, ΜΜΕ...μετασοβιετική ελευθερία και την αισθηση οτι θα μπορουσαν να να ταξιδεύουν -μεχρι προσφατα- τουλαχιστον με...ασφάλεια!

Πως αναδειχθηκαν ομως ατομα σαν τον παναγνωστο... Βλαντιμίρ Πούτιν σε θεσεις ισχυος, το καταλαβαινει κανεις οταν δει την ιστορια πισω απο ηγετες που σαν κι αυτον χρησιμοποιησαν τους φοβους των πολιτων τους για "ανασφαλεια" και "τρομοκρατια" για να αναδειχθουν οι ιδιοι στα αξιωματα και κατοπιν να στερησουν απο το λαο βασικες ελευθεριες και δικαιωματα με τη δικαιολογια της προστασιας του πολιτη απο τρομοκρατες, ή ακομα και με δικαιολογιες οπως τη...προσβολη του θρησκευτικου αισθηματος (βλ. τραγικη περιπτωση της εικαστικου Anna Alchuk, φιλη της δολοφονημενης δημοσιογραφου Anna Politkovskaja).

Παλια "συνταγη" θα πειτε, ομως αλανθαστη μεχρι τωρα, ή μεχρι τη μερα που αντι να τους ψηφιζει κανεις και να χανει το καιρο του, καλυτερα να τους...φτυνει, οπως τους χρειαζεται και αυτους και οσους σαν αυτους σε ολο το κοσμο χρησιμοποιουν τις απανταχου...ανασφαλειες και ψευδοδιλημματα ωστε να τρομοκρατουν για να ανελθουν, ή και να κρατηθουν στην εξουσια. 
Αν ομως ολοι αφιερωναν λιγο απο τον πολυτιμο τους χρονο για να ενημερωθουν πραγματικα για ηγετες που με ''κλειστα ματια'' εκλεγουν και τελικα τους απογοητευουν στη συνεχεια, αν πραγματικα συνειδητοποιουσε κανεις oτι  ο πραγματικος εχθρος ειναι αυτος που λεει οτι η ζωη ενος Ρωσου στρατιωτης αξιζει περισσοτερο απο τη ζωη ενος Τσετσενου για παραδειγμα, τοτε ισως η Anna Politkovskaja να ζουσε ακομη, οπως και πολλοι απο τους 25 δημοσιογραφους οι οποιοι χαθηκαν κατω απο ανεξιχνιαστες συνθηκες, τα τελευταια 5 χρονια στη Ρωσια, γιατι τα ''πιστευω'' τους θα ηταν απολυτα κατανοητα και αποδεκτα..
Ποιοι ειναι λοιπον οι τρομοκρατες που διαιρουν τους λαους σε ...''καλους'' και ''κακους''  λογω εθνικοτητας και θρησκειας;

Για τον Πουτιν η δικαιολογια της Τσετσενιας "λειτουργουσε" χρονια τωρα, ενω τελευταια εχει προβληματα στο Βόρειο Καύκασο και με μικροτερες ισλαμιστικές ομάδες....
Για εμας, ολο και καποιοι ..."μπαμπουλες", βρισκονται κατα καιρους, δε βαριεστε, ολους στο ιδιο καζανι μας ...βραζουν! Σε....τρομοκρατια, εεε..δουλεια, να βρισκομαστε, ωστε να ζουν αυτοι καλα κι εμεις...κακιστα!

Εχουν δικιο οσοι υποστηριζουν οτι ''δεν μπορεί βεβαια κανεις να κατηγορήσει το Κρεμλίνο για τη προσφατη βομβιστική επίθεση στο Domodedovo, αλλα ειναι ξεκαθαρο οτι ο Πουτιν εφτιαξε ενα αστυνομικο κρατος που ασχολειται με τη παταξη της πολιτικης διαφωνιας, αλλα οχι και με την ασφαλεια των πολιτων, ειδικα μαλιστα αν σκεφτει κανεις οτι για να κρατησει την υποσχεση του, αφαιρεσε δικαιωματα και ελευθεριες απο  το λαο''.........

Ετσι δε γινεται παντα;  Ας προσεχαμε!

(Πηγη για τα στοιχεια)

20 σχόλια:

  1. Όταν οι μαφιόζοι "ντύνονται" Εξουσία, μαφιόζοι μένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26.1.11

    ...και η τιμωρία δεν έρχεται σχεδόν ποτέ. Ούτε στους "αφανείς" ούτε στους "εμφανείς" φταίχτες. μένουμε, απλώς, να μετράμε θύματα.
    36, 118, 25, 230...

    καλησπέρα Έλβα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντου τελικα ``κρατος χτιζει,παρακρατος γκρεμιζει``.Στην ουσια προκειται για το ιδιο πραγμα με δυο διαφορετικα προσωπα, αλλα με τις ιδιες ιδιοτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva ριξε και μια ματια εδω,εσυ που ξερεις και καλα Αγγλικα,
    http://singularityhub.com/2011/01/18/russia-to-adopt-universal-id-card-in-2012/

    δε μας τα λενε και πολυ καλα οι Ρωσοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι είναι λιγάκι πιο πολύπλοκο: ο Γέλτσιν είχε καταρρακώσει το ηθικό των Ρώσων, οι οποίοι έφεραν βαρέως τη διάλυση της ΕΣΣΔ.
    Φτώχεια, ναρκωτικά, συμμορίες και εγκληματικότητα, μαζί με τη χαρά να βλέπεις τον ηγέτη σου μόνιμα μεθυσμένο και τρικλίζοντα, είναι δύσκολο χαρμάνι!
    Και τότε, ήρθε ο Βλαδίμιρος, που κατά διαβολική σύμπτωση είναι συνονόματος του Λένιν! Μανούλα στα κατασκοπικά, αναδείχτηκε γρήγορα, πέταξε έξω τους ολιγάρχες, που είχαν αγοράσει τις βιομηχανίες μπιρ παρά, και άρχισε να γίνεται ο "Πατερούλης".
    Μόνο που, όταν εδραίωσε τη δύναμή του, άρχισε να κάνει νερά. Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι είναι πολύ αργά για να αντιδράσουν σωστά οι Ρώσοι.
    Από την άλλη, οι Τσετσένοι δεν πάνε πίσω σε αγυρτεία και εγκληματικότητα. Εξάλλου, οι "μαύρες χήρες" είναι νεαρές γυναίκες που έμειναν χωρίς άντρα και παιδιά. Άρα κατάλληλες μόνο για ανατίναξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κριμα για τον αθωο κοσμο που πληρωνει με οτι πιο πολυτιμο εχει, τη ζωη του, γιατι μερικα καθαρματα αποφασισαν να παρουν στα χερια τους τη δικαιοσυνη, και αντι δικαιοσυνη σκορπιζουν το τρομο και την απογνωση...
    Οποιος βαζει βομβες και σκοτωνει αθωο κοσμο, δεν ειναι επαναστατης ειναι εγκλματιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολιτικες σκοπομοτιτες θρησκευτικοι φανατισμοι...σε προσκαλω στο μπλογκ μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Elva καλη σου ημερα, ζουμε και μαζι με εμας ολος ο πλανητης, ''στιγμες'' απολυτης βιας, ενας ο σκοπος, ο ΕΛΕΓΧΟΣ, στα παντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Elva μου πιάνεις πολύ σωστά το θέμα! Αυτό το πιο επικίνδυνο πανίσχυρο και ανεξέλεγκτο ανθρωπάκι που λέγεται Πούτιν, εξαργύρωσε με τον ...καλύτερο τρόπο για πάρτη του όλα όσα διδάχτηκε στη μεγάλη σχολή της παραπληροφόρησης και της προβοκάτσιας που ακούει στο όνομα KGB. Παίζει χωρίς αντίπαλο γιατί δυστυχώς ο λαός του, ένας από τους πιο συναισθηματικούς και αγαπησιάρικους λαούς που υπάρχουν, δεν είχε ποτέ την τύχη να ζήσει κάποια χρόνια κάτω από ανθρώπινο καθεστώς έστω και μιας στοιχειώδους αστικής δημοκρατίας. Η Ιστορία όμως δείχνει ότι τίποτα με τους λαούς δεν είναι μόνιμο και όλα κάποτε μπορεί να συμβούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος27.1.11

    Καλημέρα σας !

    Έχω μιαν απορία: Όλοι αυτοί που σκορπούν τον τρόμο και τον θάνατο με βομβιστικές επιθέσεις είναι σίγουρο ότι δεν έχουν κάποιες "πλάτες" ;;;
    Είναι τόσο ικανοί που δεν πιάνονται ;;;
    Δεν έχει αποδειχτεί κατά καιρούς ότι πίσω από δαύτους κρύβονται συγκεκριμένες κυβερνήσεις ;;;
    Ότι τελικά είναι υποκινούμενοι από κάποιους που θέλουν να εθίσουν τους λαούς ώστε να παίρνονται αντιλαϊκά μέτρα χωρίς αντιδράσεις ;;;

    Πολλά μπορεί να πει κανείς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημερα φιλε Καρτέσιε

    Ναι, σωστα, γιατι να μπαινουν στον κοπο να....αλλαζουν; Mια χαρα λειτουργουν κι ετσι... :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλη μου me :)

    Ειδικα σε τετοιες περιπτωσεις με πολλα θυματα, οι συζητησεις για πολιτικες που οδηγησαν στο να ...θρηνει κανεις θυματα, συνηθως πανε στα...αζητητα! Δυστυχως!

    Υ.Γ Θα σου στειλω e-mail! (Tελευταια τρεχω και δε...προλαβαινω !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλη μου kleoniki

    Ακριβως οπως το λες, ετσι λειτουργει το συστημα....Ποσοι ομως το συνειδητοποιουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημερα φιλε celin

    Πολλοι δε μας τα λενε καλα, οποτε γιατι οι ...Ρωσοι να ειναι ..εξαιρεση;
    Διαβασα το link που εστειλες, το οποιο αναφερεται σε μια καρτα ’’για ολα’’, που θα ισχυει, εκει, απο το 2012 και θα περιλαμβανει...απο ιατρικη ασφαλιση μεχρι και ...αναληψη μετρητων! Με τη καρτα αυτη καταγραφονται ολες οι δραστηριοτητες ενος ατομου ανα πασα στιγμη, τι αγορες εκανε και κυριως απο που, ωστε να συλληφθει, αν χρεαστει. Αυτα που βλεπαμε σε ταινιες δλδ αρχιζουν να γινονται ..πραγματικοτητα σε μερικες χωρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε Λωτοφάγε

    Εχεις δικιο, ιστορικα αν παμε πιο πισω θα δουμε οτι, οπως λες, λογω Γέλτσιν και λογω καταρρευσης της ΕΣΣΔ το ηθικό των Ρώσων είχε καταρρακωθει, ενω οι λογοι που αναφερεις προετοιμασαν το εδαφος για το ...''καλο παιδι'' τον... Βλαδίμιρo Πουτιν, ο οποιος ειναι κι αυτος πιστος στα ιδια λαμπρα ιδεωδη οπως και αλλοι του φιλελευθερου μοντελου, τα.. ευεργετικα αποτελεσματα του οποιου, ηδη, δοκιμαζονται σε πολλες χωρες τωρα! :(

    Δε ξερω τι ειναι και τι δεν ειναι οι Τσετσένοι, αλλα σιγουρα θα πρεπει να εχουν και αυτοι δικαιωματα και να περνανε απο δικαστηρια, οταν καταδικαζονται, κατι το οποιο δεν ισχυει ανανγκαστικα για καποιες εθνικοτητες, γεγονος που ειχε αναφερθει και απο την Anna Politkovskaja και δυστυχως δεν την αφησαν να ζησει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φιλε Ephemeron

    Κανεις δε δικαιολογει το θανατο αθωων! Ομως καλο ειναι να σκεφτομαστε ως πολιτες και τις αδικες πολιτικες που ισχυουν για καποιες εθνικοτητες, που τελικα…ωθουν τους απελπισμενους ανθρωπους να φτασουν στο σημειο αυτο για να αναδειξουν την αδικια και τα προβληματα που υπαρχουν στη χωρα...Ακραιος τροπος και απαραδεκτος, αλλα ισως για πολλους που εχουν χασει τα παντα να ειναι και ο μονος! Νομιζω παντως οτι δεν ειναι δυνατον να καταλαβουμε τι αισθανεται καποιος τοσο απελπισμενος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεια σου Mr Arvulas

    Σε ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φιλε Δημητρη

    Καλημερα!
    Πραγματικα "ολοι στο ιδιο εργο θεατες" γιναμε (και να ηταν και.. καλο το εργο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kαλημερα navarino μας

    Συμφωνω και ειναι κριμα για τον Ρωσικο λαο που εχει περασει τοσα πολλα και συνεβαλλε οσο λιγοι στο Β παγκοσμιο πολεμο, με εκατομμυρια θανατους αγωνιστων εναντια στο φασισμο!
    Ας ελπισουμε να αποκτησουν καποτε αυτο που τους αξιζει και να μην "αγονται και φερονται" απο αναξιους ηγετες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα φιλε μου faro

    Πολυ ...ρητορικη η απορια-ερωτηση σου και σιγουρα ξερεις την απαντηση! :))

    Ευκαιρια ψαχνουν για αντιλαϊκά μέτρα χωρίς αντιδράσεις! Ηδη, αν διαβασεις πιο πανω, τι εγραψα στον φιλο celin, που μου εστειλε ενα link, καταλαβαινεις τι προκειται να ακολουθησει χωρις... αντιδράσεις και ισως να ειναι και...ευχαριστημενοι απο πανω, καποιοι πολιτες, για τη προστασια που θα τους παρεχεται απο εδω και στο εξης!! Εχουμε πολλα να δουμε και πολλα να πουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)