17.2.11

LIFESTYLE (και ...πάσης Ελλάδος!!)

 
 (Aνaδημοσιευση απο Καρτεσιος)

Δεν ξέρω, ίσως τελικά το lifestyle να είναι μια κάποια λύση. Είδα χθες τον έγχρωμο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Σισέ, να πηγαίνει στα βραβεία για τους «Άντρες της Χρονιάς» φορώντας μια μακριά μαύρη φούστα.

Ίσως θα έπρεπε να σταματήσουμε να φωνάζουμε για την κυβέρνηση και τα Μνημόνια. Να ξεκινούσαμε να γράφουμε για τη φούστα του Σισέ, την ευτυχία της Φαίης Σκορδά, το αντιρυτιδικό του Sakis.

Άλλωστε, με το να διαμαρτυρόμαστε εγγράφως δε γίνεται και τίποτα. Τα «δυνατά» χαρτιά της ενημέρωσης συμπλέουν με το καθεστώς και κοντεύουν να μας βγάλουν όλους τρελούς. Μας «δείχνουν» σα συνωμότες, γραφικούς, κουραστικούς, που θέλουμε το κακό της χώρας.

Προσέξτε προβοκατόρικο συνδυασμό και γκόλ στη συνείδηση του αναγνώστη. Γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης στην Καθημερινή, στις 11.2.2011: «Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στο τσαντίρι, που έστησαν όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας εντός του υπουργείου Υγείας και το ονόμασαν “κατάληψη”, ήταν αυτό που γράφτηκε στον “Μικροπολιτικό της Δευτέρας”: “Τι καπνό φουμάρουν οι καταληψίες-ιατροί του υπουργείου Υγείας; Δεν κάνω πλάκα. Το αμφιθέατρο στον πρώτο όροφο έχει γίνει ντουμάνι, καθώς οι αριστεριστές ιατροί που έχουν εγκατασταθεί εκεί είναι θεριακλήδες” (“Τα Νέα” 7.2.2011)».

«Νέα» και «Καθημερινή» σε αγαστή συνεργασία επέλεξαν να σχολιάσουν από όλη την απεργία των γιατρών, το γεγονός ότι κάπνιζαν τις ημέρες της κατάληψης. Αυτό! Χέστηκαν για τα αιτήματα των γιατρών, παρέβλεψαν τα όσα κατήγγειλαν οι καταληψίες για την κατάργηση της Δημόσιας Υγείας, δεν άκουσαν τίποτα για το τελείωμα του ΙΚΑ.

Όσα και να είπαν οι γιατροί, όσο και να φώναξαν, τίποτε δεν έμεινε. Δόξα τον Γκαίμπελς, υπήρχε το δελτίο ειδήσεων του MEGA που γελοιοποιούσε κάθε βράδυ τις κινητοποιήσεις, υπήρχαν Μανδραβέληδες και Μικροπολιτικοί διαθέσιμοι για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

Το ερώτημα είναι, αν δεν κάπνιζαν οι καταληψίες γιατροί μέσα στο κτίριο του υπουργείου Υγείας, θα γινόταν άραγε η κινητοποίησή τους πιο σοβαρή; Θα άκουγαν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα αιτήματά τους;

Φυσικά και όχι. Θα έβρισκαν κάτι άλλο να υπερτονίσουν για να θαφτούν τα αιτήματα των γιατρών. Τον Μανδραβέλη μπορεί να τον πείραζε ότι οι γιατροί φορούσαν αθλητικά παπούτσια που μύριζαν.
Τον Μικροπολιτικό ότι οι μασχάλες των γιατρών ήταν ιδρωμένες. Τον Πρετεντέρη και την Τρέμη ότι οι γιατρίνες της κατάληψης δεν είχαν πάει κομμωτήριο πριν προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Το αποχαυνωμένο τηλεοπτικό πλήθος θα κατάπινε τα πάντα. Όπως και το καλά εκπαιδευμένο αναγνωστικό κοινό θα κουνούσε χαζογελώντας την ουρίτσα του, δίχως να καταλαβαίνει τι ακριβώς γίνεται στην ουσία πίσω από την πλάτη του και τι του κρύβουν οι Μανδραβέληδες και οι Μικροπολιτικοί.

Γι’ αυτό σας λέω, ίσως τελικά η φούστα του Σισέ να είναι μια κάποια λύση. Άλλωστε, η γυναίκα του είχε προαναγγείλει μέσω του twitter της: «Είμαστε στο δρόμο για την εκδήλωση. Η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη ακόμη για αυτό που φοράει ο Σισέ».

Και έχει δίκιο η γυναίκα. Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη για μια ενδυματολογική άποψη, ακόμη κι αν προηγηθεί η φούστα του Sakis. Η Ελλάδα δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί, ας μας συγχωρήσει η κυρία Σισέ.

Είχαμε να προετοιμαστούμε γι’ άλλα και δεν προλαβαίναμε. Έπρεπε να στηθεί ο μηχανισμός στήριξης της κυβέρνησης. Να κάνουν τις πρόβες τους οι Μανδραβέληδες και οι Μικροπολιτικοί. Ο Καψής και ο Παπαχελάς.

Ας μας συγχωρήσει πολύ η κυρία Σισέ που μας βρήκε ακατάστατους και πρόχειρους. Της υποσχόμαστε πως όταν ο σύζυγός της θα εμφανιστεί με μίνι και μπλουζάκι με βαθύ ντεκολτέ, θα βγούμε στο δρόμο να τον υποδεχτούμε. Να κάνουμε την επανάστασή με σημαία μας μια φούστα. Κι ένα στριγκάκι. Με αυτόγραφο Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ροζ. Νομίζω πως ταιριάζει περισσότερο στην ψυχοσύνθεσή μας σα λαό. 


P.S 
Kαρτεσιε, you..rock today, (even if you don't like Rock as much!)  :)

14 σχόλια:

  1. Φωναζε εσυ απο κει πανω...
    Τα χαλια μας εδω κατω ημων...
    Και υμων...
    Γραφικια...
    Κι αχτενιστη...
    Σε λιγο που ο παππους με το ζαχαρο...
    Και ο νεος με τα προβληματα...
    Οτα δεν τους φτανουν τα λεφτα για τα φαρμακα...
    ΚΑΙ για το φαι...

    Τι θα φανε..;;
    Τον Σισε...Η τη φουστα του..;;

    Αλλα να σου πω κατι για να το ξερεις...
    Οταν οι οργισμενοι...
    Θα τρωνε σουβλακια απο παπαγαλο...
    Σε βρωμικες καντινες στο δρομο...
    Θα τους πουνε απανθρωπους και δολοφονους...;;;
    Ετσι...;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα φιλε μαχαιρη

    Για την ακριβεια, σημερα δε φωναξα εγω! Ομως συμφωνω απολυτα με αυτα που..'φωναζει' ο φιλος Καρτεσιος και ας μας λενε καποιοι..'γραφικους' και 'αχτενιστους'..Δε περναμε τη ζωη μας εμεις στα...κομμωτηρια και ουτε θελουμε, φυσικα! :))

    Οσοι ασχολουνται με ..φουστες και ..τριχες και ειναι ευχαριστημενοι με τη κατασταση, ας φανε τοτε τις ...φουστες των επωνυμων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=JUoz10BWCQQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου albatrus

    Πολυ ...ενημερωμενος! :)
    (Kαι ειχα μια ελπιδα οτι δε θα χρειαζονταν να..δω αυτα που ακουσα να περιγραφονται!) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο φίλος μας,ως συνήθως,είναι καίριος.Και όταν έχει ήπιο ύφος γίνεται πιο καυστικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελβα γενικά συμφωνω με το αρθρο για την προπαγανδα.

    Όσο αφορά τον Σισέ μόνο, αν και προφανως το έκανε για διαφημιστικους λόγους, ο ίδιος είπε ότι το κανει γιατι στην χώρα που κατάγεται οι άντρες φοράνε τέτοιου είδους φούστες (κάτι σαν φουστανέλα ας πούμε) και το έχει ξανακάνει και παλιότερα. Αυτά τα ολίγα.

    Κατά τα άλλα η λάσπη που έριχναν διάφοροι ΑΡΔ στον αγώναν των γιατρών ήταν απίστευτη... αλλά αποτελεσματική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλόβολε φιλε Σελιτσανε ;-)

    Συμφωνω, αν και ειναι κριμα που εχει τα σχολια κλειστα, με τετοια καυστικα κειμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Δημο

    Αλλοιμονο, εσυ ως γιατρος να μη συμφωνουσες!
    Ο Σισέ, δεν ειναι το θεμα, αυτος εκανε τη δουλεια του και ισως και να εχει τους λογους του οι οποιοι δεν θα επρεπε ομως να γινουν θεμα για συζητηση ειδικα οταν υπαρχουν τοσα αλλα φλεγοντα θεματα που ομως θαβονται, ή και.. παραμορφωνονται κατω απο το πρισμα αθλιων media στην Ελλαδα! Το θεμα της απεργιας των μεταναστων για παραδειγμα, γιατι δεν προβαλλεται, ή μηπως ενα σωρο αλλα θεματα προβαλλονται οπως επρεπε; Tη περασμενη εβδομαδα δες στο λινκ αυτο TI ανακριβειες διαβαζα για τη Κερατεα (αρθρο νουμερο 5)

    «Θα συνεχίσουµε ανεξαρτήτως αποφάσεων δικαστηρίων», απειλούν οι κάτοικοι της Κερατέας. Παρέα µε κάποιους από τα Εξάρχεια που κάθε τρεις και λίγο ανταποκρίνονται στο κάλεσµά τους για επαναστατική γυµναστική. Γιατί «εδώ είναι Κερατέα ρε!» και προφανώς δεν έχει καµία σηµασία που το Συµβούλιο της Επικρατείας έχει επανειληµµένως απαντήσει αρνητικά στις προσφυγές τους δίνοντας το πράσινο φως για την κατασκευή ΧΥΤΑ. Αλλωστε στο συλλογικό φαντασιακό τους αντιστέκονται κατά κάποιας «χούντας». Με σφεντόνες σαν άλλοι ∆αβίδ...

    Πoιους και ποτε απείλησαν ποτε κανενα οι κάτοικοι της Κερατέας; Τι δουλεια εχουν τα ....Εξάρχεια στη περιπτωση της Κερατέας; Ειναι φανερη η προθεση τους να δημιουργησουν εντυπωσεις.... Τι εχουν να πουν ομως για τη γνωμοδοτηση του ΣτΕ και τις 3 αποφάσεις δικαστηρίων, που είναι υπέρ τις προσφυγής των κατοίκων της Κερατεας;

    Η παραπληροφορηση καλα κρατει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί δεν λέτε απλώς όλοι ότι ζηλέψατε την φούστα του κ. Σισέ; Ε;
    ;-)

    Τον Κο Μανδραβέλη τον έβαλε για τα καλά στην θέση του ο κ. Ζενάκος! Κάτι είναι κι αυτό...

    http://artfullyonsaturday.wordpress.com/2011/02/16/για-την-κατάληψη-στον-984-μια-απάντηση-στ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος17.2.11

    Εγώ, πάντως, τη μόνη σχέση που είδα στη σύνδεση (στο άρθρο σας) μεταξύ των γιατρών και της φούστας του Σισέ (φτου, και τον είχα σε μια εκτίμηση ... ΠΑΟάρα γαρ) είναι η εξής:
    - Ο Σισέ, προφανώς θέλει, ... γιατρό !!!
    Α, και άλλη μία:
    - Ορισμένοι γιατροί να ζητήσουν τον ... στυλίστα του Σισέ - είναι για φούστες ...

    Τώρα, τι να πει κανείς για τα γνωστά παπαγαλάκια !
    Θα έρθει, όμως, η ώρα τους ...

    Καλησπέραααααααααααα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kαλησπερα Asteroid

    Ειδες τι κανει μια...φουστα; :-)

    Πολυ καλο το αρθρο του Ζενάκου, καποιος επρεπε να πει τα πραγματα με το ονομα τους!
    Σ ευχαριστω για το link! :)

    Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα φιλε faro

    Δε ξερω ποιος θελει ...γιατρο, σ αυτη τη περιπτωση, αλλα τα πραγματα ειναι λιγο πιο ...περιπλοκα απ ο τι ισως πιστευουμε, δε νομιζεις;
    Οταν ο κοσμος ασχολειται με... φουστες και οχι με τα πραγματικα φλεγοντα θεματα που θα επρεπε να απασχολουν τους εργαζομενους, τοτε κατι δε παει καθολου καλα και θα πρεπει να αναζητησουμε τις αιτιες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Elva καλησπερα, ο Σισε την φουστα την εβαλε οικειοθελως, κατι αντρακια της δημοσιογραφιας και του συνδικαλισμου, βλεπω να την φορανε..........................
    Κοινητοποιησεις ειχαν και ''τοτε'' τα λεωφορεια, οταν ο δρακουμελ ηθελε να τα χαρισει στο συμπατριωτη του τον στεφανακη και ''καποιοι'', βρεθηκαν με φουστες φορεμενες στο κεντρο της Αθηνας, γιατι οπως λεει και ο λαος, μια του κλεφτη, δυο του κλεφτη και οπως βλεπουμε εχουν μαζευτει, σε καναλια και σωματεια πολλοι ''ΚΛΕΦΤΕΣ'' και μας εχουν φλομωσει στο ψεμα, οπως ''τοτε'' οι ''πρωτοι'' ''ρουβοσισεδες''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σωστα φιλε Δημητρη!

    Τα...παπαγαλακια με ''φουστα'' ειναι που πρεπει να μας ανησυχουν. Αυτοι κανουν τη χειροτερη ζημια, απ ο τι διαπιστωνει κανεις καθημερινα με το να διεστραβλωνουν την αληθεια και τη πραγματικοτητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)