10.2.11

Tι μας....ΣΚΑΕΙ;


Διαβασα σημερα για την επίθεση κατα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του "902" απο τη τηλεοραση του ΣΚΑΪ, (πιστοι, οπως παντα στο ..ομοηχο τους ρημα!)
Στο ρεπορτάζ τους με τον τίτλο: "Πολιτική Πολυφωνία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης" αναφερθηκαν στον "902" και στο ζητημα της ....πολυφωνιας που φανταζομαι καποιοι "κοπτονται" μεσα σε ενα νεοφιλελευθερο καθεστως που αλλοτε φορα ...πρασινα, αλλοτε ...γκρι, τελευταια  μαλιστα προτιμα τα...καταμαυρα, κανοντας μαθημα (σε ποιους αραγε;) για το τι ειναι κατ´ αυτους "μονόπλευρη ενημέρωση", "πολιτικη πολυφωνια" και τι οχι!

"Οσοι μενουν σε γυαλινα σπιτια δεν πρεπει να πετανε πετρες" λεει μια αγγλικη παροιμια...Μιλανε λοιπον για "μονόπλευρη ενημέρωση" του "902", οταν αυτοι φροντιζουν να καταγγελλουν ολες τις κινητοποιησεις που εχει κανει το ΠΑΜΕ κλπ φορεις ως...παρανομες, ενω τα αντιδραστικα μέτρα παρουσιαζονται ως "δυσκολα αλλα αναγκαια για τη σωτηρια της οικονομιας και του τοπου"!

Ας ελεγαν τουλαχιστον την αληθεια οτι ειναι για τη ...σωτηρια του κεφαλαιου και για να στηρίξουν ολους αυτους τους ...''φουκαραδες κεφαλαιουχους'' που δεν πληρώνουν ουτε φόρους, ουτε εισφορές, ουτε καν μισθούς στους εργαζόμενους κι ας εχουν κερδη και καταθεσεις στο εξωτερικο! 
Ειναι ομως φανερη η προθεση τους και αναγεται στα πλαισια της προσπαθειας φιμωσης ολων των μεσων που προβαλλουν τις αντιδρασεις και κινητοποιησεις των εργαζομενων που κυριολεκτικα ....χανονται στο δρομο για τα αλλα, τα δικα τους, τα...."πολυφωνικα ΜΜΕ", (!!) τα οποια φυσικα παιζουν τον γνωστο ρολο τους και δε θα καθησω να ασχοληθω τωρα με το αντιπαλο στρατοπεδο....
Θα ρωτησω μονο το εξης, ειδε κανεις να προβαλλεται το θεμα της Κερατεας, το οποιο δεν ειναι βεβαια χθεσινο, απο κανενα απο αυτα τα καναλια που κοπτονται για τη ...πολυφωνια στα ΜΜΕ; !! Δε νομιζω!

Μια ζωη ομως τετοιοι και χειροτεροι ηταν, το θεμα ειναι τι κανει η αλλη πλευρα, η δικη μας, που δεχεται συνεχως...επιθεσεις! Πως αντιδρα, αν αντιδρα δηλαδη, επειδη εγω τουλαχιστον (ισως και λογω του οτι ειμαι...μακρια, οπως εχουμε ξαναπει, δεν το βλεπω στο βαθμο που θα ηθελα!) 
Υπαρχει κατι που μπορει να γινει, ή ακουμε μονο τη γνωστη γκρινια "μας επιτιθενται"...Μα, αγαπητοι μου αυτοι παιζουν το παιχνιδι τους κανοντας συνεχεια ....επιθεσεις, ειτε μεσω της τηλεορασης ειτε με τα ΜΑΤ, ειτε στους μισθους, συνταξεις, διοδια, κλπ...

Εμεις ομως;
Οταν μας πετανε οι αλλοι λασπη, το μονο που εμεις κανουμε ειναι να ....διαμαρτυρομαστε; Σε τι βοηθα, ομως αυτο και κυριως τι μπορει να γινει για το μελλον οπου δε διαγραφεται και το καλυτερο, οσον αφορα την ενημερωση μας απο σταθμους που παλευουν για τα δικαια των εργαζομενων, οπως ο "902"!  
Δεν χρειαζεται καποια αλλη στρατηγικη και σε θεματα ενημερωσης και απο τη πλευρα του "902"; 
Δεν μπορω να δεχτω οτι οι αλλοι κανουν συνεχεια επιθεσεις και εμεις μονο καταγγελουμε! Ειναι ανιση, μια τετοια μαχη και συχνα απελπιζει ακομα και οσους εχουν ολες τις καλες προθεσεις να βοηθησουν!
Σημερα π.χ κολλανε την ετικετα "περι ανομιας", αυριο καταγγελουν, μεθαυριο θα φροντισουν να κλεισουν τις φωνες και τα στοματα μας μαζι!

Αυτο, απο μονο του, σιγουρα (πρεπει να) μας....ΣΚΑΕΙ!

8 σχόλια:

  1. Χοχοχοχο, τι πλάκα όμως θα πάθουνε, όταν αντί να σκάσουμε, ΣΚΑΣΟΥΜΕ στην πραγματικότητα!!!
    ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλη Sophia

    Παντως αποκλειεται να το..σκασουμε! ;)Eδω θα ειμαστε, θα τους βλεπουμε και θα τους καταγγελουμε μηπως και τους...σκασουμε ΕΜΕΙΣ, αντι να σκασουν αυτοι εμας!

    Ουφ ..εσκασα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλησπέρα Ελβα, το Αλαφουζέικο είναι γνωστό. Οπως είναι γνωστός και ο ΑΝΚΟΡΜΑΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ.

    Αναφορικά με τον 902 όμως, επίτρεψέ μου να πω τα εξής λίγα. Εχουν απολυθεί πολλοί εργαζόμενοι από την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, δεν έχουμε ακούσει τίποτα από τον 902. Το ΠΑΜΕ άνοιξε μία φορά τα διόδια και αυτό ήταν. Δεν συμμετείχε ποτέ, στις δεκάδες τέτοιες ενέργειες που έχουν γίνει. Οπως δεν συμμετέχει ποτέ, αν δεν έχει καπελώσει εκ των προτέρων μια ενέργεια. Στις συγκεντρώσεις το ΚΚΕ δεν επιτρέπει ποτέ το "συχνωτισμό" των οπαδών του με οπαδούς άλλων κομμάτων ή σχημάτων. Το πετυχαίνει με τα ΚΝΑΤ.
    Και τελευταίο, δεν έχουν βρει ακόμα κάτι μεμπτό στο σταλινισμό.

    Από αυτά (και κάποια άλλα) προέκυψε ο όρος σοσιαλφασισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva καλησπερα απο την καλοκαιρινη Αθηνα, οταν ξεκιναει η ''μαχη'', ''καπου'' πρεπει να στηθει το αρχηγειο, εχουν επιλεξει λοιπον το Αλαφουζεικο, αλλωστε το κρατανε με τα ''μαυρα'' πετρελαια και τις επιταγες στον ''μαυρο'' αφεντη τους, τον δρακουμελ, υπαρχει λοιπον πληθος ΠΡΟΘΥΜΩΝ παπαγαλων, με αρχιπαπαγαλο τον υιο του εφοπλιστη----τον θυμασαι στις πυρκαγιες, εκανε και τον ρεπορτερ, αλλα εκτος μικροφωνου, γαμοσταυριζε τους πυροσβεστες αν απομακρυνοταν απο την βιλα το πυροσβεστικο----δευτερος την ταξη, ο γνωστος αμερικανοδουλος παπαχελας και απο εκει και κατω, ουκ εστι αριθμος προθυμων τσανακογλυφτων, βεβαια για ξεκαρφωμα βαζουν και ολιγη απο καραταφεροκαναλο, εκαναν το πειραμα με το ντοκυμαντερ του 1821, τωρα θα ''χοντρυνουν'' τη λασπη που θα πεταξουν στον αερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Elva δεν θελω στην σελιδα σου να μπω σε διαλογο με αλλον ''δημοκρατη'' αναθεωρητη, πιστευω οτι εχεις να του απαντησει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θρασος τους δεν εχει ορια..μιλανε για πολυφωνια οι κατευθυνομενοι οσφυοκαμπτες των πολιτικων και των συμφεροντων τους.Αυτοδιορισαν ευατους υπερμαχους της Δημοκρατιας..οι εχοντες τα συμφεροντα τους στην ολιγαρχια..καλο σας βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εlva καλησπέρα!

    Στο ΣΚΑΙ τα πράγματα είναι έτσι εδώ και χρόνια. Τωρα γίνονται απροκάλυπτα. Ο κ. Παπαχελάς, γνήσιος δημοσιογραφίσκος του κώλου (150.000 bonus το 2009), έχει μετατρέψει τη μπανανία του Αλαφούζου σε παράπηγμα σκατοψυχίας και χτυπήματος των αγώνων.

    Βέβαια, η αληθεια είναι αυτή που αναφέρει και ο Swell. To KKE, με τα παραδείγματα της Τυποεκδοτικής και του 902 θυμίζει περισσότερο καπιταλιστική επιχείρηση που κάνει restructuring παρά παράταξη που πρόσκειται στον κομμουνισμό.

    Δυστυχώς, γιατί αν υπήρχε τουλάχιστον ενότητα στη ΔΡΑΣΗ δε θα υπήρχε ΠΑΣΟΚ και ο Γιωργάκης θα έγλειφε τα παπαρια του Μπεν Αλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλοι μου θα μου επιτρεψετε, αυτη τη φορα, να μην απαντησω στον καθενα ξεχωριστα, οπως συνηθως κανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)