20.3.11

Η πολεμοχαρής πολιτική δεν γνωρίζει ....φύλο!


Το οτι συχνα γυναικες πολιτικοι τυχαινει να ειναι ακομη πιο ....πολεμοχαρεις, οπως και πιο συντηρητικες απο πολλους ανδρες συναδελφους τους ειναι πολυ απογοητευτικο για το φυλο, που και λογω της ιδιοτητας της μητροτητας θα επρεπε να ειναι πιο ευαισθητο σε θεματα ζωης, οπως και σε θεματα πολεμου!

Ομως οι καιροι μας δεν εχουν να κανουν με ...ευαισθησιες! Σε πολλες καρριερες, οπως και στην πολιτικη, ο ανθρωπισμος δεν εχει θεση, οσο κι αν καποιοι μας διαβεβαιωνουν οτι κανουν πολεμο για να σωσουν ζωες! Μια ηλιθια λογικη που απο χρονια του πολεμου του Βιετναμ καποιοι πολυ ευστοχα συσχετισαν ως "Bombing for peace is like f*cking for virginity"! 

Ενα αρθρο του Robert Dreyfuss, που διαβασα προσφατα δειχνει να επιβεβαιωνει τους φοβους μου λεγοντας οτι "θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι οι γυναίκες στην εξουσία θα ήταν κατά κάποιο τροπο λιγότερο υπερ του πολεμου, αλλά οι Hillary Clinton, Susan Rice και Samantha Power ειναι απο τις πιο πολεμοχαρεις πολιτικους στη κυβερνηση Οbama και φαινεται να πιστεύουν ότι όταν οι ΗΠΑ εχουν κάποια βαθιά, ηθική, υποχρεωση να ...σωζουν ζωες", (ασχετα αν πρεπει να θυσιαστουν αρκετες ζωες αθωων, για το σκοπο αυτο, συμπληρωνω εγω). Ο Οbama, φερεται κατα τον αρθρογραφο, να να επηρεαζεται απο τη νεοφιλελευθερη και πολεμοχαρη τροικα.

Φυσικα δεν εχουν ευθυνες μονο οι γυναικες! Η Hillary Clinton μαλιστα αρχικα, δεν υποστηριζε τη λογικη της στρατιωτικης παρεμβασης, ομως οπως  διαβασα αλλαξε γνωμη μετα απο επισκεψη της στην Ευρωπη και στη Β. Αφρικη οπου ειδε τη ...προθυμια των ηγετων για συμμετοχη σε στρατιωτικη επιχειρηση! 

Το γεγονος παραμενει οτι ασχετως φυλου, η τελευταια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ οπως και πολλες αποφασεις του ιδιου Συμβουλιου ερμηνευονται πια απο τους πολιτικους συνηθως κατα το δοκουν, πραγμα που καποιες χωρες φροντιζουν να εκμεταλλευθουν καταλληλως παιζοντας τον ...αγαπημενο τους ρολο ως...χωροφυλακα των εθνων και συνηθως αυταπαγγελτα!

Ομως θα ηθελα να ρωτησω που ηταν και που ειναι οι ...κυριοι και οι κυριες αυτες, οταν προκειται για τους Παλαιστινιους και αλλους λαους που δυστυχως δεν εχουν...πετρελαιο στο υπεδαφος τους και δεν ...αξιζουν να "σωθουν" με την εννοια, βεβαια, που οι Αμερικανοι και οι συμμαχοι τους εννοουν; 
Ποιος ειναι ο ρολος της χωρας μας και ποιο το κοστος των επιχειρησεων αυτων ειδικα μαλιστα σε "περιοδο κρισης" και μεγαλων περικοπων μισθων και συνταξεων, στην Ελλαδα;
 
Τελος, ασχετα απ το τι αισθάνεται κανείς σήμερα για τη Λιβύη και το ρόλο της κυβέρνησης Gadhaffi, που φυσικα εχει τεραστιο μεριδιο ευθυνης, ενας πόλεμος, ή μια επέμβαση στη Λιβύη δεν παυει να είναι ενα μεγαλο λαθος και οι εξελιξεις του, δυστυχως, δεν επηρεαζουν μονο τη ζωη των κατοικων στη Λιβυη, αλλα και την παγκοσμια ειρήνη, αναποφευκτα!

Ελπιζω να ανταποκριθει οσο πιο πολυς κοσμος γινεται, σημερα στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που γινεται στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα για να καταγγειλει την επίθεση στη Λιβύη! Το οφειλουμε στα παιδια μας που θελουμε να μεγαλωσουν σε ενα ειρηνικο κοσμο, μακρια απο πολεμικες απειλες και γερακια …made in US/ EU!

14 σχόλια:

  1. Οι πράσινοι της Γερμανίας χαιρέτησαν την απόφαση του ΟΗΕ και η SPD κατηγόρησε τη Μέρκελ για ατολμία.
    Κοίτα θράσος φίλε μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20.3.11

    Protest mot USA´s och EU´s bombningar i Libyen.

    Sergels Torg, i morgon måndag den 21 mars kl. 17:00

    Stoppa de imperialistiska attackerna mot Libyen och hela arabvärlden. Imperialismen är bara på jakt efter olja och handelsvägar.
    ————————————————————————————————–
    Συγκέντρωση ενάντια στους βομβαρδισμούς στη Λιβύη από ΗΠΑ και ΕΕ
    στην πλατεία Sergels Torg της Στοκχόλμης στις 17.00 αύριο Δευτέρα 21 Μάρτη
    Να σταματήσουμε τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις ενάντια στη Λιβύη και όλο τον αραβικό κόσμο. Ο ιμπεριαλισμός το μόνο που ενδιαφέρεται είναι το πετρέλαιο και οι εμπορικοί δρόμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20.3.11

    Μα που πήγε η γυναικεία ευαισθησία, το αλάνθαστο γυναικείο ένστικτο, το μοναδικό για τη γυναίκα θείο δώρο της μητρότητας;
    Από τη Θάτσερ μέχρι και την (ανατρι)Χίλαρυ, αποδεικνύεται ότι όλες αυτές οι μπούρδες περισσότερο τόνιζαν την κοινωνική ανισοτιμία της γυναίκας (οι καημένες οι γυναίκες κτλ) παρά την πολεμούσαν.
    Σωστός λοιπόν ο τίτλος, και για να τονιστεί περισσότερο και η φωτογραφία θα προσέθετα "...δεν γνωρίζει φύλο, ούτε χρώμα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι οι γυναίκες στην εξουσία θα ήταν κατά κάποιο τρόπο λιγότερο υπέρ του πολέμου, αλλά...»: Εμ, δεν πρόκειται για σύγκρουση των φύλων αλλά για σύγκρουση ταξική! Δεν πρόκειται για κάποιους άρρενες πολεμοκάπηλους(!) που επιτίθενται και σκοτώνουν αθώους, πρόκειται για ιμπεριαλιστές, που διά πυρός και σιδήρου εφορμούν ν' αρπάξουν τον πλούτο των λαών. Οι συνειδητοποιημένοι προλετάριοι κάθε χώρας, σ' όλη τη γη, ξέρουν πόσο κοντά τους είναι η Λιβύη... Οι βόμβες έξω από την πόρτα τους πέφτουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραια λοιπον, ας πουμε οτι οι ΗΠΑ και Ευρωπη ειναι ιμπεριαλιστες και πινουν το αιμα του εργατη...
    Ο Κανταφι δεν επινε το αιμα του εργατη ολα αυτα τα χρονια;
    Ο Κανταφι δεν ειναι τιποτα αλλο, παρα ενας σχιζοφρενης δικτατορας με λιφτινγκ που απετυχε και ετσι μοιαζει σαν τερας, και με πολλα δισεκατομυρια σε καταθεσεις σε ξενες χωρες, που τα εχει ΚΛΕΨΕΙ απο την εργατια της χωρας του...
    κανω λαθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα ange-ta

    Απο..θράσος αλλο τιποτα, ολοι αυτοι που αναφερεις (και οχι μονο), φιλη ange-ta!!
    Η εξαπατηση των λαων παντου πια γνωριζει νεες εποχες! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα Gianni

    Σ ευχαριστω που με ενημερωσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Αλέξανδρε Δελάρζ

    Πραγματικα καμμια φορα αναρρωτιεται κανεις αν τελικα η γυναικεία ευαισθησία, και το μοναδικο θείο δώρο της μητρότητας παιζουν κανενα ρολο τελικα στο να ανελθει κανεις σε ...αξιωματα, αν τελικα ειναι να γινει σαν τη...Θάτσερ και τη..Χίλαρυ! :(
    Σ ευχαριστω για τη σωστη παρατηρηση-συμπληρωση οτι "η πολεμοχαρης πολιτικη δεν γνωρίζει ουτε φύλο, ούτε...χρώμα!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λευτέρη-Δικαίο Παπαδέα
    Καλημερα!

    Ακριβως, δεν εχει τιποτα να κανει με το φυλο, οπως ισως θα ηλπιζε κανεις, ειναι μονο ταξική η σύγκρουση και κυρια ιμπεριαλιστικη.
    Οπως λες οι προλετάριοι σε κάθε χώρα, σ' όλη τη γη, ξέρουν πόσο κοντά τους είναι η Λιβύη, αλλα το προβλημα ειναι οτι πολλοι δεν το βλεπουν ταξικα, να μη πουμε οτι δεν θεωρουν εαυτους εργαζομενους, αλλα...υπαλληλους και συνεργατες, οπως ακουσα μια φορα και δεν το πιστευα. Καποιοι μενουν στις λεξεις και χανουν την ουσια! Ισως οταν πεσουν ....βόμβες έξω από την πόρτα τους καταλαβουν που κανονικα ανηκουν. Θα ειναι αργα ομως τοτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε Ephemeron

    Δεν κανεις κανενα λαθος, ουτε για τις ΗΠΑ/ EE ουτε για τον Κανταφι, ολοι ειναι στην ιδια κατηγορια και ολοι εχουν κατα καιρους ΚΛΕΨΕΙ απο την εργατια της χωρας τους, δεν ειναι εκει το θεμα.
    Eμεις λεμε οτι ο πολεμος δεν οδηγει ποτε σε καμμια λυση, κανει τα ασχημα....τραγικα και αφαιρει ζωες αθωων, για να ονομασουμε μονο μερικες απο τις συμφορες! Καποια αλλη διπλωματικη λυση θα επρεπε να ειχε βρεθει, ωστε να μη χρειαστει να πληρωσουν αθωοι για τις επιχειρησεις των απανταχου γερακιων, που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι το κερδος, τα πετρελαια σ αυτη τη περιπτωση!

    Δε πιστευω οτι ο κοσμος θα ηθελε ενα ακομη Ιρακ, ενα ακομη Αφγανισταν, δεν εχουμε αναγκη απο περισσοτερες πληγες απο ειρηνικες λυσεις εχουμε. Μαζι με τα αλλα χθες διαβαζα οτι το κοστος τετοιων επιχειρησεων για την Ελλαδα υπολογιζεται πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ την ημέρα! Ποιους λοιπον κοροιδευουν και στην Ελλαδα, αλλα και στις ΗΠΑ οπου κι εκει υπαρχει απιστευτη ανεργια. Η μηπως να πιστεψω αυτους που λενε οτι η Ελλαδα δεν κινδυνευει απο αντιποινα του Κανταφι. Πως το ξερουν, τους το ειπε ο...Κανταφι, ή μηπως αν μας χτυπησει θα χτυπησει ...αυτους, ή τα ....παιδια τους; !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερίζω!

    Περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ κοστίζει η συμμετοχή της Ελλάδος στο πανηγυράκι του πολέμου! Τουλάχιστον έτσι λένε τα στοιχεία που βρήκα χθες.

    Σιγά τα χρήματα! Ειναι σαν να περικόπτονται ημερησίως Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας από 250 δημοσίους υπαλλήλους με πρότερο ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ.

    Σιγά το πράγμα.

    Και αναμένουμε την αναθεώρηση των οικονομικών στοιχειων της αποστολής μας και τους ρόλου μας στην επίθεση στη Λιβύη, αν βέβαια υπάρξει ποτέ αυτή η πληροφορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαλησπερα Πειρατες!

    Eγω βρηκα τα εξοδα της συμμετοχης σε πολεμικες επιχειρησεις λιγο πιο.. ανεβασμενα,αλλα δεν παιζει ρολο το ακριβες ποσον, οσο οι γελοιες δικαιολογιες τους για να μας μπλεξουν σε τετοιυ ειδους περιπετειες που ειναι το τελευταιο που χρειαζεται η χωρα!
    και βεβαια δεν μετρα τιποτα μπροστα στις δικες τους αποφασεις που δεν εχουν αναγκαστικα και τη συγκαταβαση του κοσμου, οπως θελω να πιστευω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σαφως, αυτο να λεγεται, κανενας πολεμος δεν ειναι η καλυτερη λυση.
    Στην προκειμενη περιπτωση ομως με τον Κανταφι τι γινεται;;;
    Απλα τον αφηνουμε να σκοτωσει τη μιση χωρα, και να συνεχισει να αρμεγει δισεκατομυρια απο το φτωχο κοσμο, για να τα δωσει στο γιοκα του;;;...
    Απ την αλλη πλευρα η Ελλαδα τι στο καλο ανακατεβεται με αυτα, δεν μπορω να καταλαβω... Διαβαζα προ ημερων σε εφημεριδα, οτι δεν εχουν χρηματα για καυσιμα για θερμανση στα σχολεια, οι στρατιωτικες επιχειρησεις τους μαρανανε...
    Τι να πει κανεις, ιδιως για την Ελλαδα... τι να πει;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kαλησπερα φιλε Ephemeron

    Δε ξερω τι μπορει να γινει,κανεις δε ξερει, αλλα ολο και καποια καλυτερη λυση θα υπαρχει για να απομονωθει διεθνως ο Κανταφι, πιστευω. Την Ελλαδα την εμπλεκουν επειδη ειναι στην περιοχη και επειδη οπως ειπε και η Χιλλαρυ, στο κειμενο, βρηκε στο ταξιδι της στην Ευρωπη ...προθυμους ηγετες υπερ των στρατιωτικων επεμβασεων!

    Προτιμουν τη λυση του πολεμου επειδη υπαρχουν περισσοτερα να κερδισουν απο το να βρεθει μια... ειρηνικη λυση!

    Ολοι αυτο λεμε, δεν εχουμε χρηματα για τα σχολεια, θερμανσεις κλπ ο πολεμος κατα του Κανταφι μας ελειπε!!
    (Ας προσεχαμε.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)