22.3.11

Ξέρουμε "το καλό σας", παιδιά του κόσμου!







Εκδρομη στο σχολειο και συνεπεσε η μερα να ειναι ηλιολουστη, σπανιο πραγμα και πραγματικο δωρο για τα παιδια, στο Βορρα.

"Τι αλλο θελουν, ειπε μια μητερα, απο το να τρεχουν και να παιζουν ανεμελα στον ηλιο;"

"Οπως ολα τα παιδια στον κοσμο!", συμπληρωσε καποιος αλλος γονιος.

"Ακουσε με", ειπε μια αλλη μαμα στο παιδι της, "εμεις οι ενηλικες ξερουμε ποιο ειναι το καλο σας!"
Το παιδι δεν ειπε τιποτα αλλα τη κοιταξε με δυσπιστια, οπως θα επρεπε πολλα παιδια να μας κοιταζουν. 
Γιατι να μας εμπιστευτουν; 

Εδω εμεις δεν εμπιστευομαστε, πια, κανενα, τα παιδια παμε να γελασουμε; Τι υποκρισια...

Ξερουμε "ποιο ειναι το καλο σας", παιδια μας, ομως,
δεχομαστε τα σκληρα και αδικα μέτρα του ΔΝΤ, τους παραλογους πολιτικους και το βαρυ κοστος συμμετοχής της χωρας σ ενα αχρειαστο πόλεμο!

Ξερουμε "ποιο ειναι το καλο σας", ομως
εμπιστευομαστε τις "συγκεντρώσεις των μετάλλων στα αλιεύματα του θαλάσσιου περιβάλλοντος στη θαλάσσια περιοχή απόρριψης της σκουριάς της ΛΑΡΚΟ, (που) οι μετρησεις...δεν τα καθιστούν επικίνδυνα"

Ξερουμε "ποιο ειναι το καλο σας", ομως
"Η Ελλαδα παρέχει διευκολύνσεις υποστηρικτικού χαρακτήρα και σκοπευει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ"

Ξερουμε "ποιο ειναι το καλο σας", ομως
ακομη κι αν η πλειοψηφια των λαων δεν συμφωνει,
εμεις σας βομβαρδιζουμε ανελεητα στο Ιρακ, στο Αφγανισταν, στη Παλαιστινη, στη Λιβυη!

Ξερουμε "ποιο ειναι το καλο σας", ομως 
εμεις εξακολουθουμε να σας εκθετουμε σε αργο θανατο με...ραδιενεργεια!

ΞΕΡΟΥΜΕ "ποιο ειναι ΤΟ ΚΑΛΟ σας", παιδια του κοσμου

ΟΜΩΣ, ακομα κι αν το ξερουμε,

ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!

Αντιθετα, σας θυσιαζουμε, καθε μερα, λες και η καθε ζωη του καθενος απο εσας δεν ειναι μοναδικη, λες και θα ξαναρθετε μια μερα και παλι τρεχοντας, ολο το δρομο απ το σχολειο, για να περασετε τη πορτα του σπιτιου με χαμογελα, ισως και με ενα λουλουδι στο χερι για τη μαμα, που περιμενει, ακομα κι αν ξερει οτι δε θα ερθετε ποτέ.......




24 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22.3.11

    Ούτε λέξη δε θα πρόσθετα. Σαν τις δικές μου σκέψεις, ΄Ελβα μου. Πολλές φορές τους λέω "Εγώ ξέρω ποιο είναι το σωστό" αυτά ρωτάνε "Γιατί το ξέρεις εσύ;" για να πάρουν τη ρηχή-γρήγορη-εύκολη-ανώδυνη απάντηση "Γιατί εγώ είμαι μαμά!" :(


    Φιλιά Έλβα μου :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα για αυτο και στην Ελλαδα πηγαν ολα λαθος...
    γιατι τα ηξεραν οι γονεις, γιατι τα ηξεραν ολα, και μετα, επειδη "σοϊ παει το βασιλειο" ετσι θα γινουν και τα παιδια "ξερολα"...
    Οι δεξιοι γονεις τα ξερανε ολα, αλλα και οι αριστεροι γονεις, και οι σοσιαλιστες, αλλα κι αυτοι που τα σπανε στα μπουζουκια καθε βραδυ τα ξερουν ολα! Ολοι τα ξερουν ολα!
    Τωρα γιατι αφου ολοι τα ξερον ολα, ολα πηγαν κατα διαβολου, αυτο ειναι αλλο ενα απο τα "Ελληνικα μυστηρια", βαθμους μεγαλυτερα απο τα περιφημα Ελευσινια μυστηρια.
    Ολοι μονο μεγαλα μπλα-μπλα ειναι και τιποτα αλλο...
    Στη Θεσσαλονικη διαβαζω σημερα στις εφημεριδες τα σκουπιδια εχουν γινει βουνα, αλλα οπως εγραψες και εσυ Elva, θελουν να τα σπανε στα μπουζουκια...
    Ααα ρε ξερολες που τα ξερετε ολα, αλλα δεν ξερατε οτι... τα αυτοκινητα του δημου χρειαζονται συντηρηση, ανταλακτικα και βενζινη για να λειτουργησουν!
    Συγνωμη βρε Elva, αλλα εγω εχω φτασει στο σημειο οπου βλεπω οτι οχι μονο δεν τα ξερουν ολα, αλλα δεν ξερουν τιποτα, την τυφλα τους ξερουν μονο! Μια τυφλα που τους εχει τυφλωσει ολους και δεν βλεπουν οτι σιγα σιγα ολοι μαζι πανε προς το γκρεμο για να πηδηξουν ολοι σαν αλλες Σουλιωτισες, μονο που αυτη τη φορα δεν θα κρατανε στα χερια τους παιδια, θα κρατανε Gucci, Armani, και Dolce & Gabbana!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22.3.11

    Τα παιδιά μεγαλοποιούν τα πράγματα με το μυαλό τους. Σκέψου πως φαίνεται στο μυαλό του παιδιού όταν μια βόμβα σκάει μερικά μέτρα παραπέρα. Μην πω τίποτα χειρότερες εικόνες, που ούτε να τις σκεφτούμε δεν θέλουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γι' αυτά και για άλλα πολλά Ελβα μου χαίρομαι που δεν έχω παιδιά. Ο ξερολισμός δεν βοήθησε ποτέ κανένα. Ισα-ίσα τους σπρώχνει μεταφορικά στο γκρεμό, όπως λέει και ο Εφήμερος.

    ΥΓ. Είμαι ευτυχής πάντως γι' αυτά ΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ" ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "When the violence causes silence,
    We must be mistaken."
    ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22.3.11

    Να ζητήσουμε κανένα συγνώμη από τα παιδιά μας για τον κόσμο που τους κλέψαμε, για τα όνειρα που ποδοπατήσαμε, για τη ζωή που τους στερήσαμε ... μπα δεν το βλέπω να γίνεται !

    Πολύ ωραίο άρθρο, τα λέει όλα !

    Καλησπέρα από το ... Βορρά του Νότου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει καμία αίσθηση επίγνωσης των λανθασμένων επιλογών.. αμαρτιες γονεων παιδευουσι τεκνα..
    Η σκληρότητα αυτού του κόσμου αντικατοπτρίζεται στη φωτο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Elva καλησπερα, δυο παιδια εδω και μερικες ωρες εχουν κλεισει τα ματια τους και δεν κοιτουν τους μεγαλους, εχουν κλεισει τα στοματα τους και δεν ρωτουν τους μεγαλους, εχουν κλεισει τ'αυτια τους και δεν θα ξανακουσουν τις ''σφαιρες'', που τα σκοτωσαν στην Γαζα ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΣΚΟΤΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ, καλο σας παιχνιδι στην χωρα των ονειρων.........Muhammad Jihad Al-Hilu 11 ετων
    Υasser Ahed Al-Hilu 16 ετων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντα οι αδύναμοι αυτού του κόσμου ηταν τα παιδιά και οι γέροι. Η πραγματική φύση του ανθρωπου φαίνεται οταν δείχνει το ελεος του μπροστά στούς ανυπερασπιστους..(τι λέμε ομως τώρα..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω ότι οι εποχές δεν μας επιτρέπουν να εξακολουθούμε να διεκδικούμε το γονικό αλάθητο.
    Είναι τεράστια υποκρισία, ακόμα και για απλά, καθημερινά ζητήμα.

    Γλυκόπικρη ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδία.. «Αγωγοί» εμμονών, «δηλητηριασμένων» απόψεων, κόμπλεξ, και χαμένων γονικών ονείρων. Με μια υπερπροστατευτική αντίληψη για το «καλό» που αγνοούν και οι γονείς πιο είναι. Αν το γνώριζαν, απλά ο κόσμος δεν θα χε αυτό το χάλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προβλέψιμο αλλά αναγκαί:

    http://www.youtube.com/watch?v=J317DUqkYVU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλη μου me

    Σωστα, δε φτανει να λεμε οτι τα ξερουμε ολα, συχνα δε ξερουμε.. τιποτα, αν συναινουμε με τις επιλογες μας και αφηνουμε τα παιδια μας να ζουν σε ενα κοσμο με αδικιες, κινδυνους και πολεμους!

    Φιλιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε Ephemeron

    Ισως επειδη καποιοι κανουν τους..."ξερολες" σε θεματα πολιτικης, ενω δεν ειναι καθολου ενημερωμενοι και συνεχιζουν να ψηφιζουν απο παραδοση, ή και απο ...ηλιθιοτητα τα εξης δυο κομματα που τωρα εγιναν...τρια αν βαλει κανεις και το ΛΑ.ΟΣ μεσα, τοτε ετσι εξηγειται γιατι φτασαμε εκει που φτασαμε στο χειλος του γκρεμου που λες και καλα θα ηταν να μην επαιρναν και τους υπολοιπους που δεν ψηφισαν αυτους, μαζι τους, αλλα να πηγαιναν ...μονοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αλέξανδρε Δελάρζ

    Πραγματι, ουτε και θελω να σκεφτομαι τι εικονες εχουν δει πολλα παιδικα ματακια, που δεν φταινε σε τιποτα για την ηλιθιοτητα ενηλικων που εχουν μεγαλες ευθυνες για τη κατασταση στον κοσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Swell

    Για κατι τετοιες τραγικες περιπτωσεις οπως οι πολεμοι και οι συμφορες καμμια φορα ειναι καλυτερο να μην ειναι κανεις γονιος!

    (Μια χαρα ειναι τα...παιδια σου!) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλε faro

    Ποσες συγγνωμες χρωσταμε στα παιδια ολου του κοσμου για οσα εχουμε κανει, ειτε αφησει να γινουν στις χωρες τους, χωρις να διαμαρτυρηθουμε, επειδη αυτα δεν συμβαινουν στις ....δικες μας οικογενειες, αλλα σε αλλων, μακρια απο εμας;
    Αν ποτε συνειδητοποιησουμε αυτο το απλο πραγμα ισως αλλαξουμε σαν ανθρωποι....
    Κι εγω, δεν το βλέπω να γίνεται συντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φιληroadartist

    Το χειροτερο ειναι οτι σου λενε μερικοι οτι ολα τα κανουν για να εχουν ενα ...καλυτερο κοσμο τα παιδια τους! ;(
    Μονο καλυτερος δε γινεται ετσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΦιλεΔημητρη

    Τα διαβασα οπως και για τα τεσσερα παιδια που σκοτωθηκαν χθες στη Λιβυη και το μεγαλυτερο ηταν ...13 χρονων. Ας μιλανε για επιτυχιες ενθεν και ενθεν!
    Εχουν ..αποτυχει ολοι τους οταν συνεχιζουν να σκοτωνονται αθωα παιδια και αμαχοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεια σουTaki X

    Φυσικα παντα ηταν ετσι, γι αυτο λεμε, οχι στους πολεμους, ασχετα κι αν μας διαβεβαιωνουν οτι ολα ελεγχονται, επειδη τα μονα σιγουρα θυματα ειναι οι αδύναμοι και κυριως τα παιδιά που παντα υποφερουν σε ολους τους πολεμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φιληnefeli

    Δεν υπαρχει ουτε γονικό αλάθητο, ουτε τιποτα. Οπως λες ειναι τεράστια υποκρισία να λεμε οτι τα ξερουμε ολα και στο τελος να κληροδοτουμε χαος και πολεμους στα παιδια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γεια σου Αντίλογε

    Πολυ σωστα χαρακτηρισες τα παιδια ως «αγωγους» εμμονών, «δηλητηριασμένων» απόψεων, κόμπλεξ, και χαμένων γονικών ονείρων.
    Ακριβως γι αυτους τους λογους θα επρεπε οι ..γονεις να μην ειναι τοσο σιγουροι οτι τα ξερουν ολα ως μεγαλυτεροι και φυσικα θα συμφωνησω ξανα οτι αν το γνώριζαν, ο κόσμος θα ηταν απειρως καλυτερος, δικαιοτερος τουλαχιστον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φιλε Σελιτσάνε

    Merci για το προβλέψιμο αλλά αναγκαίο του ...Μηλιωκα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)