11.3.11

Οι ..Homo neanderthalensis και εμεις!


Nα προσθεσω κι εγω τη φωνη μου διπλα σε τοσες αλλες που ειτε απο το εσωτερικο, ειτε απο το εξωτερικο αγανακτουν με την κατασταση και την αντιδημοκρατικη συμπεριφορα της κυβερνησης απεναντι σε οσους αντιστεκονται στα μετρα του ΔΝΤ, οπως επισης και στο χειρισμο της υποθεσης των μεταναστων.

Κι ενω αυτα συμβαινουν εν μεσω κανονικης ...πολεμικης συρραξης οσον αφορα τα εργατικα δικαιωματα στην Ελλαδα, παραλληλα ακουμε καθημερινα προσβολες και συγκεκριμενα αναφερομαι στον ....βρωμερο, στη κυριολεξια, προσφατο χαρακτηρισμο του Στρος-Καν για τους Ελληνες, που πολλοι ακουσαν, αλλα πολλοι λιγοτεροι, πραγματικα, ενοχληθηκαν!
Καποιοι ισως να το ειδαν και σαν χαριτωμενο ...αστειο, "βρε τον μπαγασα τον Γαλλο...σοσιαλιστη, ακουσατε τι ειπε"; Πολυ λιγοτεροι, απ οσους περιμενα, παντως ενοχληθηκαν! 
Για τους αλλους, φαινεται δεν τρεχει τιποτα,..business as usualΤι κι αν μας λεει ο Στρος-Καν ετσι, εδω μας ειπε ο αλλος "κοπριτες" και μεθαυριο θα μας πουν, που λεει ο λογος και για τη ...μανα μας τιποτα, ποιος νοιαζεται;
Αναμενουμε λοιπον την επομενη ...βρισια, που θα μας κανει να ξυπνησουμε απο τον ληθαργο, μας. Δεν ειναι σιγουρο, παντως!

Μια εξηγηση ειναι οτι καποιοι στην Ελλαδα φαινεται οτι ζουσαν χρονια τωρα μεσα στα  σκ.., ετσι εξηγειται το οτι εχουν συνηθισει τοσο, που δεν τους ενοχλει ο τι βρισια και να ακουσουν! Αυτο λεγεται "χαμηλη αυτοεκτιμηση" και πασχουμε, μαλλον, ως εθνος και απ αυτο! 

Παραφρασσοντας λιγο ενα κειμενο του Γ.  Μακριδάκη, που διαβασα σημερα , να πω οτι ολα αυτα συμβαινουν οταν καποιοι..."συμπατριωτες" μας κουβαλουν οπου πανε ενα μιζερο επαρχιωτισμό, συνοδευμενο με μεγαλη αμορφωσιά, αυταρχισμό, οπισθοδρόμηση και μια ανευ προηγουμενων μισαλλοδοξία, οπως φυσικα και τις γνωστες φασιστικες πεποιθήσεις τους, συμφωνα με τις οποιες το να ειναι κανεις...Ελληνας τον καθιστα αυτοματα ...καλυτερο απο οποιονδηποτε αλλο ξενο, που δεν ηρθε στη χωρα μας για να μας "φαει" τις δουλειες, (ποιες δουλειες αραγε;) αλλα επειδη σκοπευει μεσω της Ελλαδας να παει σε καποια αλλη χωρα της ΕΕ!

Αλλους ''εκλεκτους...συμπατριωτες'' μας, παλι, ισως τους ενοχλει το οτι ειδαν καποιους ξενους να εχουν καλυτερο...αμαξι απο αυτους! Ισως ακομη και τα παιδια των ξενων να πηγαινουν καλυτερα στο σχολειo απο τα δικα τους, τα ευτραφη, ασχημα και οχι παντα-τοσο-εξυπνα Ελληνοπουλα, που βλεπω πολλες φορες στα αεροδρομια με τους μιζερους και επισης ευτραφεις γονεις τους, που η συμπεριφορα ολων σε κανει να θελεις να μιλας οποιαδηποτε αλλη γλωσσα αντι....Ελληνικα, διπλα τους, απο φοβο οτι οι αλλοι επιβατες μπορει να σε περασουν κι εσενα για..''Νεάντερταλ''! 

Ομως, φαινεται οτι οι  ....ανθρωποι ''Νεάντερταλ'' ειναι αυτοι που κανουν τωρα κουμαντο! Το ρατσιστικο και αμορφωτο αυτο  καρακατσουλιο πολλων...''συμπατριωτων'' φαινεται οτι μας εκπροσωπει σαν χωρα τοσο  πολυ που στο τελος εγιναν....καθεστως και προτου εμεις να το παρουμε ειδηση μας εδιωξαν και μας διωχνουν, καθε μερα ολο και πιο μακρια απο τη χωρα που καποτε ξεραμε!

Don’t visit Greece!