16.3.11

Εσύ, πόσα..millisieverts έχεις ''φάει'';



Διαβαζοντας για τη μεγαλη τραγωδια στην Ιαπωνια,  που δυστυχως μεχρι τη στιγμη που γραφονται αυτα κανεις δε ξερει, ακομα, πως θα καταληξει, σκεφτομουν και τη δικη μας τραγωδια, που αν και δεν μας εχει χτυπησει (προσφατα τουλαχιστον)...εγκελαδος, ουτε και κανενα τσουναμι διελυσε με τη μανια του τη χωρα, παρ ολα αυτα βιωνουμε εδω και πολλους μηνες μια ανευ προηγουμενων καταστροφικη λαιλαπα που δεν τη προκαλεσε η φυση, αλλα καποιοι που δυστυχως αποκαλουνται ακομα ..''συμπατριωτες'' μας, ενω εγω θα τους ελεγα ..προδοτες, χωρις καμμια αμφιβολια οτι κανω λαθος...
 
Η λαιλαπα ομως στην Ελλαδα θα πουν καποιοι δεν ειναι συγκρισιμη με αυτη της Ιαπωνιας, δεν εχουμε ....νεκρους και οι απανταχου...δορυφοροι δεν δειχνουν κατεστραμμενα απο πλημμυρες και σεισμους τοπια! 
Αν υπηρχαν ομως δορυφοροι που εδειχναν τις ...επιπτωσεις στο παρον, αλλα και μακροπροθεσμα στο μελλον θα ειμασταν κι εμεις αναμφιβολα σε μερικα πρωτοσελιδα ξενων εφημεριδων, ως μια ακομη χωρα που θρηνει θυματα, αυτα του Μνημονιου!

Η χωρα μας διαλυεται με οποιο τροπο και μεσο μπορει αυτο να πραγματοποιηθει, ενω η αδιαφορια για τον διπλανο,  ακομη και για ανθρωπους πολυ κοντα μας ειναι πια αισθητη σε καθε οικογενεια.

Αν και πολλοι ακομα αμφιβαλλουν, εγω βλεπω οτι δυστυχως πετυχαν σε μεγαλο βαθμο τα σχεδια της κυβερνησης και οσων την στηριζουν και εδω που τα λεμε δεν ειναι και λιγοι. 
Τους βλεπουμε (με δυσαρεσκεια βεβαια και αποδοκιμασιες) στα καναλια και αν και μιλουν …ελληνικα, αυτα που λενε ειναι μεταφρασεις απο ξενες γλωσσες  και μαλιστα κακες, που σκοπο εχουν να νουθετησουν, oσους απο εμας δεν πειστηκαμε, (ακομα), οτι ολα γινονται για το καλο της χωρας, κι ας μας .....σκοτωνουν σιγα κι αθορυβα καθε μερα!

Ειμαστε λιγοι και γινομαστε ακομα λιγοτεροι οσο περναει ο καιρος, κατι σαν τα θυματα της ραδιενεργειας, που στην αρχη δεν τους λενε τιποτα μεχρι να αντιληφθουν μονοι τους σε καποια στιγμη οτι ειναι πλεον αργα και το ...τριψιμο με βουρτσα, νερο και σαπουνι δε βοηθαει!
Καποιοι απο εμας εχουν εκτεθει σε λιγοτερο, αλλοι σε περισσοτερο... φασισμο, απ οτι μπορει ενας ...νορμαλ ανθρωπος να αντεξει! 
Δε νοιωθεις, ηθελα να ξερα, EΣΥ,...ναυτια, ταση για εμετο, τα πρωτα συμπτωματα οτι εχεις ....ξεπουλησει τον εαυτο σου;
Λενε οτι ΕΤΣΙ συνηθως εκδηλωνεται, δε νοιαζεσαι για τιποτα, ουτε για  τους ανεργους στο αμεσο περιβαλλον σου, επειδη ΕΣΥ εχεις -ακομα - δουλεια!...
 ''Ας προσεχαν'', ακους τον εαυτο σου να λεει με χαιρεκακια, ''ας μην πηγαιναν να γραφτουν στο σωματειο'', ''ας πηγαιναν κι αυτοι στο ...ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ στο ΛΑ.Ο.Σ να παρακαλεσουν'' για τα παιδια τους που εμειναν ανεργοι και που ξερεις  πολυ καλα οτι δε θα ξαναβρουν δουλεια αν δεν εκτεθουν στα ιδια επιπεδα ....φασισμου που εχεις  απο καιρο ΕΣΥ εκτεθει, εχοντας μυηθει να αντεχεις στην αποκτηνωση, με γελια και χαρες, ενω ο κοσμος γκρεμιζεται γυρω και  οχι μονο στην Ελλαδα, δυστυχως! 
Εσυ ομως προτιμας να μη διαβαζεις ειδησεις "για να μη στεναχωριεσαι" για τα παιδακια στην Ιαπωνια, οπως και χρονια πριν στην Ουκρανια. Κάνεις μαλιστα και αστεια (!) πανω στο θεμα, στις  παρεες σου.
Εσυ εισαι που δεν σε νοιαζει οτι κλεινουν σχολεια, τα λενε αλλωστε .."συγχωνεύσεις", το δικο σου παιδι παει σε ιδιωτικο, δεν σε αφορα. 
Σταματουν κοσμο απο τη δουλεια, εσυ ομως εχεις τα σωστα ..."κονε", εχεις ''δουλεια με μελλον'', δεν σε αφορα! 
Ακριβαινουν οι τιμες στα ειδη, γκρινιαζεις λιγο, αλλα τον αλλο μηνα θα ζητησεις κι εσυ αυξηση απο τους ενοικιαστες σου, και ξερεις καλα οτι θα εχεις τη καλυτερη δικαιολογια, ("λογω κρισης"), στο κοσμο! 

Εσυ, που εχεις ορεξη για..καρναβαλια και αερολογιες, ολο το χρονο, εσυ που μας εφερες με τη ψηφο σου, ή την αδιαφορια σου το Μνημονιο, εσυ αναμφισβητητα εχεις φαει τη μεγαλυτερη δοση ...ραδιενεργειας του ωχαδερφισμου και του φασισμου σε τετοιο βαθμο μαλιστα που δε παιρνει για τη περιπτωση σου καμμια θεραπεια, εφοσον ....χαιρεσαι παρεα με το Ελληνοαμερικανικο επιμελητηριο για την ...επιμηκύνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και δεν καταλαβαινεις τι σημαινει ουτε τι επιπτωσεις εχει.

Εσυ δειλε και ανεγκεφαλε που τρεχεις απο ....φαρμακειο σε φαρμακειο για να βρεις...χαπια ιωδιου , να σωθεις! 

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ, σου λενε, οπως θα τελειωσεις κι εσυ που νομιζεις οτι η δικη σου ζωη αξιζει περισσοτερο απο τη ζωη ενος μικρου παιδιου, που οι γονεις του εχασαν ταυτοχρονα δουλεια και σπιτι και ζητιανευουν τωρα στο δρομο, χαρις στη δικη σου αδιαφορια, χαρις στη δικη σου..ιδεολογια! (Κρυψε το μειδιασμα σου, ειναι φτηνο!)


Σε ρωτω ξανα, ανθρωπε, ποσα... millisieverts εχεις ''φαει'' στο κεφαλι για να γινεις ετσι;



16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16.3.11

    Τόσα που, καταπάσα πιθανότητα, θα χρειαστούν πολλές ζωές για να συνέλθω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμέτρητα, προφανως. Είναι και αυτό μία εξήγηση ή άλλοθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίστευτες ποσότητες και καθημερινά. Οι μεγαλύτερες δόσεις μάλιστα δίνονται στα δελτία των 8. Έτσι κατάφεραν, με επιτυχία οφείλω να ομολογήσω,να μας μετατρέψουν σε μια κοινωνία λαπαδιασμένη, απαθή και ανεγκέφαλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλησπέρα!.. Αν διαβάσει κάποιος την ιστορία της Ιαπωνίας μόνο ένα μπορεί να αισθανθεί.. Δέος! Έχει κατορθώσει ανά τις δεκαετίες μερικά θαύματα.. αυτοί οι άνθρωποι αν είναι να 'σώσουν' τη χώρα τους οργανώνονται μοναδικά.. και μπορούν ακόμη την ίδια τη ζωή τους να δώσουν.. Τους έχουν τύχει πολλά δύσκολα και πάντα μετά από μεθοδική δουλειά σε λίγιο διάστημα ανασταίνονταν. Εντελώς διαφορετικοί σε όλα με εμάς.. Καμία σχέση.. Και όλα ξεκινούν από την οργάνωση της κυβέρνησης.. για αυτό το λόγο και ήταν τόσο ψύχραιμοι..
    Είναι φοβερά όσα συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο αυτή τη περίοδο.. Η Ιαπωνία ήταν μια από τις πλέον ισχυρές χώρες παγκοσμίως.. λίγα δεύτερα χρειάστηκαν για να χαθούν ολόκληρα χωριά.. Πολλές φορές σκέφτομαι τι θα γινόταν εδώ σε μια αντίστοιχη περίπτωση..και τρέμω! Εδώ σε 'νορμάλ' συνθήκες δεν υπάρχει πρόνοια..φαντάσου σε έκτακτες..
    Η Ελλάδα πεθαίνει. Είμαστε όντως μια κοινωνία σε παρακμή σε κάθε επίπεδο. Σαν να ψάχνουμε σωσίβια σωτηρίας..μα δεν.. Ο καθένας για το τομάρι του.. αυτά.. δε ξέρω τι άλλο να γράψω πια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς, Ελβα, φαίνεται ότι έχουμε γερό στομάχι. Μέχρι ν'αποδειχθεί τ' αντίθετο και φτύσουμε αυτούς που μας κάθισαν στο στομάχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια και καλωσηρθες ευαγγελια

    Συμφωνω, τοσα χρονια εχουμε μυηθει στην αδιαφορια και δεν μας ενοχλει τιποτα πια, ουτε καν για δικους μας ανθρωπους, που ειχαν δουλειες και ξαφνικα τις εχασαν, επειδη δεν συνεφεραν, πια, στα αφεντικα...
    Το κεφαλαιο δεν καταλαβαινει απο συναισθηματισμους, χρησιμοποιει τον εργαζομενο και οταν δεν του κανει τον πεταει...
    Ποιος θα ενδιαφερθει απο δω και περα για οσους μενουν στο δρομο; Οχι οι υπερασπιστες του Μνημονιου βεβαια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλησπερα φιλη nefeli

    Η αδιαφορια για το πως θα τα βγαλει περα ενας απολυμενος ειναι κατι που σκεφτομαι συχνα. Exω ακουσει τοσα για εξωσεις αυτο το καιρο και ξερω οικογενειες στην Ελλαδα που δεν τα βγαζουν περα επειδη καποιοι γονεις, που δεν ειναι εισοδηματιες βεβαια, εχουν φτασει να... ξεπληρωνουν με χιλιες στερησεις μεχρι και ...δανεια των απολυμενων παιδιων τους, ενω οι τραπεζες τους πιεζουν καθημερινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου λιθο...Βόλε

    Για τα δελτια ειδησεων συμφωνω απολυτα! Τα δελτία των 8, τα τρομοδελτια, δλδ γιατι δεν ειναι ειδησεις αυτα που δειχνουν εχουν καταφερει ...αθορυβα και μεσα απο το σπιτι του καθενος οσα δεν εχουν καταφερει πολλοι αλλοι με λογια και εργα! Οσο για το αποτελεσμα της μετατροπης μας σε μια κοινωνία "λαπαδιασμένη, απαθή και ανεγκέφαλη" συμφωνω και επαυξανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλησπέρα φιλη Roadartist

    Εχω διαβασει για την ιστορια της Ιαπωνίας και οντως ειναι απιστευτη σαν κοινωνια με ολα τα καλα και ασχημα που μπορει να εχει μια κοινωνια που στηριζεται στην ομαδικοτητα, την τεχνολογια και στον καταναλωτισμο. Ομως παρ ολη τη ψυχραιμια που επεδειξαν και σιγουρα ειναι προς τιμην τους οσον αφορα την αντιμετωπιση της πυρηνικης λαιλαπας πιστευω οτι και αυτοι δεν αντεδρασαν με τη σοβαροτητα που θα επρεπε σε τετοιες περιπτωσεις, δεν ηταν η αντιδραση αυτη που θα περιμενε κανεις απο μια τοσο προηγμενη χωρα.
    Στη παρατηρηση σου οτι η Ελλάδα πεθαίνει να προσθεσω οτι την ...αφηνουν να πεθανει οι ... "σωτηρες" της και το πνευμα του ωχαδερφισμου που ηταν παρον, ηδη, αρκετα χρονια πριν, αλλα δεν ειχαμε ακομα αντιληφθει τις συνεπειες του. Τωρα εγιναν φανερες, δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα Swell

    Γερό στομάχι, ισως, ομως....αδειο, Swell, παρα τις διαβεβαιωσεις οτι "μαζι τα φαγαμε" και εχοντας αυτους ολους πανω απ το κεκφαλι μας δεν προκειται ποτε να γεμισει, ολο αδειο θα ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν νομιζω να ειχε αδικο αυτος που ειχε πει...
    "ο χειροτερος και ο πιο επικινδυνος ιος στον πλανητη ειναι... ο ανθρωπος"

    Απ την πλευρα της ραδιενεργειας, εδω εχουμε αλλο ενα "Ελληνικο θαυμα", οπου... ο περισσοτερος Ελληνικος πληθυσμος ενεργει λες και τον χτυπησε στον εγκεφαλο η ραδιενεργεια χωρις να υπαρχουν τριγυρω πυρηνικα ατυχηματα!
    Τι αλλο να υποθεσω μ αυτα που βλεπω και διαβαζω... οχι οτι εδω δεν εχουμε τετοια συμβαντα, καθε αλλο, αλλα στην Ελλαδα η υποθεση εχει παρα-τραβηξει... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το χειρότερο είναι ότι ακτινοβολούν ολόκληροι από ραδιενέργεια!
    Και δεν μπορείς να τους αποφύγεις: είναι συνάδελφοι, γείτονες ή ο εμποράκος της γωνίας που ξαναψήφισε ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος17.3.11

    Μόλις είδα ότι ξαναάνοιξες τα σχόλια.
    Μαζί με ένα φοβερό άρθρο !
    Που λες, κάποτε ένας αναρωτήθηκε: Ρε μπας και μας βομβαρδίζουν με ακτίνες ... βλακείας ;

    Αλήθεια, πως έγινε έτσι ο κόσμος ...
    Έχουμε δεχτεί τόνους απελπισίας, τεράστιες ποσότητες απανθρωπιάς, οι επιθέσεις μιας χούφτας ανθρώπων ενάντια στην συντριπτική πλειοψηφία των λαών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, και μεις ... και μεις ... τον ύπνο το βαθύ !

    Πολύ Καλημέρα, ΕΛΒΑ μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kαλημερα φιλεEphemeron

    Σωστο το ρητο, εγω το ξερω με τη Λατινικη του καταγωγη Homo homini lupus "Μan is a wolf to (his/her fellow) man...
    Οπως και να το ξερει ομως κανεις, το γεγονος ειναι οτι δε χρειαζομαστε τιποτα και κανενα αλλο να μας καταστρεψει ως ειδος, τα καταφερνουμε καλα και μονοι μας! :(
    Κι εγω συχνα απορω με τα μυαλα οσων υπερασπιζονται τη πυρηνικη ενεργεια, ειδικα αφοτου εχουν γινει τοσα ατυχηματα σ ολο το κοσμο, ειναι βλεπεις πολλα που δεν τα εχουν καν αναφερει (και στην Ιαπωνια πριν λιγα χρονια ειχαν κρυψει καποιες διαρροες) οπως διαβαζα..Ομως το χρημα ερχεται πριν απο την υγεια του κοσμου οπως ξερουμε οποτε ειναι ζητημα χρονου να δουμε και παλι καποιους πολιτικους και επιστημονες που θα μας διαβεβαιωνουν οτι ολα ειναι ασφαλη και οτι η πυρηνικη ενεργεια ειναι ..’’καθαρη’’ πηγη ενεργειας κλπ δικαιολογιες που καθε αλλο στεκουν οταν ξερει κανεις τις ολεθριες επιπτωσεις σε περιπτωση ατυχηματος...
    Μας υποτιμουν τη νοημοσυνη οικτρα φιλε Εphemeron και εκεις την Αμερικη και στην Ελλαδα και στη Σουηδια που εχουμε κι εδω πυρηνικα και διαβασε, αν θελεις, τι λεει ενας Σουηδος ειδικος σε θεματα ραδιενεργειας.

    http://gramercyimages.com/blog1/tag/frigyes-reisch/ :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερα Λωτοφάγε

    Πραγματι δεν αντεχονται και οπως λες συχνα δεν μπορείς να τους αποφύγεις..
    Παντως εγω θα εκοβα τις οποιες.. ''διπλωματικες σχεσεις'' με ατομα που συνεχιζουν να πιστευουν σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και οσους αλλους συναινουν στη πολιτικη του Μνημονιου!
    Εξ αλλου,δε θα ειχα και τιποτα να συζητησω με κατι τετοια ατομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα και σ εσενα faro

    Ξανανοιξα τα σχόλια επειδη οι καιροι εγιναν ακομα πιο ...χαλεποι, και ειδα οτι η απομονωση δε βοηθα, (τουλαχιστον οχι τη ψυχολογια μας...)

    Γιατι να μας βομβαρδίζουν με ακτίνες ...βλακείας, φιλε faro, οταν υπαρχουν τα καναλια και τα ΜΜΕ που παιζουν τον ιδιο ρολο καθημερινα;

    Κι εγω απορω μερικες φορες για τις τεράστιες ποσότητες απανθρωπιάς και για τις συνεχεις επιθέσεις μιας χούφτας ανθρώπων ενάντια στην συντριπτική πλειοψηφία των λαών, αλλα οπως ειπαμε οταν χρησιμοποιουνται ολοι αυτοι οι μηχανισμοι κρατ. προπαγανδας για να διαλυσουν τις αντιστασεις τοτε τι να πεις;
    Ας προσεχαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)