21.3.11

Ολα τα.."καλά" sites του καπιταλισμού (+ολίγη απιστία!)


Αν και πολλοι μειδιούν στο ακουσμα της ιδεας του e-dating, (της γνωριμιας δλδ μεσω του διαδικτυου), οι ιδιοκτητες πολλων ιστοτοπων στη Σουηδια, αλλα και αλλου, φανταζομαι, θα πρεπει να χοροπηδουν απο τη χαρα τους,…οn their way to the bank, οταν οπως διαβαζουμε εχουν κερδη εκατομμυριων για μια ιδεα που δεν γνωριζει κριση, τις σχεσεις των ανθρωπων, που γινονται ολο και πιο ...προβληματικες λογω ελλειψης χρονου, ή και επαφων, προϋποθεσεις που θα εξασφαλιζαν μια γνωριμια, χωρις τη βοηθεια του Internet!

Σχεδον 1.000.000 Σουηδοι χρησιμοποιουν το e-dating, συμφωνα με μια ερευνα που εκανε η κρατικη τηλεοραση. Ενω πολλοι …ψαχνουν, αλλοι ηδη δηλωνουν απογοητευμενοι, επειδη οι μεγαλες εταιρειες e-dating, συχνα αναγκάζουν τους πελατες τους να υπογραφουν μακροπρόθεσμες συμβάσεις, παρά τη θέλησή τους και τελικα αυτο που συχνα πετυχαινουν ειναι μια μακρόχρονη σχέση με τη.....τράπεζα!

Η Υπηρ. προστασιας του Καταναλωτη έχει λάβει μονο το τελευταιο διαστημα πάνω από 30 καταγγελίες για το οτι καποιες υπηρεσιες ειναι «δωρεάν», πραγμα που ειναι παραπλανητικο, εφ οσον μονο αφου γινει μελος κανεις και πληρωσει μπορει να εχει προσβαση σε επαφες, μεσω της υπηρεσιας.

• Το site E-connect λένε ότι έχουν 600 000 μέλη. Το 2010 είχαν πωλήσεις 39,1 εκατομμυρίων SEK στη Σουηδία
• To site Mötesplatsen (Ο τόπος συνάντησης), έχει περιπου 140 000 ενεργά μέλη στη Νορβηγία και τη Σουηδία και είχε πωλήσεις 56,4 εκατομμύρια SEK το 2009.
• Το Spraydate και το Spray Mail, ισχυρίζoνται ότι εχουν το μεγαλύτερο δικτυο πελατων της Σουηδίας με πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες την εβδομάδα και έχουν περισσότερα από 800 000 μέλη.
• Το Match.com, λέει ότι είναι επίσης το μεγαλύτερο δικτυο dating στη Σουηδία, εχει μπει στο Χρηματιστήριο του Παρισιού και έχει περίπου 800 000 εγγεγραμμένα μέλη στη Σουηδία. Πηγη: Svt 

Πολλα sites συστηνουν στους ενδιαφερομενους πελατες να γραφουν ενδιαφεροντα προφιλ για να προσελκυσουν μεγαλυτερο αριθμο επισκεπτων. Μερικες φορες εχει τυχει να διαβασω απο περιεργεια στοιχεια απο το προφιλ γυναικων και ανδρων σε διαφορα sites, (εκτος του facebook) το οποιο ουτε συμπαθω, ουτε ειμαι φυσικα μελος!
Ειδα και ενα που το μεταφερω ως ...ακρως ενδιαφερον παραδειγμα,οχι και τοσο καλου προφιλ, γι αυτο προς θεου μη το...αντιγραψετε!

''I would say that I am a deeply spiritual person and a compassionate soul. Ι do a lot of meditation which also brings out my inner beauty! In those difficult times we are living, I see the salvation of the soul through arts and trips to the unknown, where imagination can only set any frontiers. If you are a gentle, compassionate, sophisticated soul, like me, how can we meet and survive in this world?''

(Moυ αρεσε η απορια στο τελος, παντως…) ;)

Αυτο που διαπιστωνει, κανεις, συχνα ειναι ενα μεγαλο ποσοστο ισως και 80% απο τα προφιλ που διαβαζει κανεις φιγουραρουν αστειες φωτογραφιες και αλλες φορες τα ατομα. φορουν...εκκεντρικα ρουχα και γελοια καπελλα, σαν να ηταν μεθυσμενοι, ή να ειχαν ξεχασει για καποιο περιεργο...λογο τα μισα ρουχα τους, (ανδρες και γυναικες, δεν κανουμε, εδω, διακρισεις στη …βλακεια!) 
Καποιοι και καποιες μαλιστα εχουν μεχρι και...10.000 φιλους/ οπαδους που στη πραγματικοτητα, βεβαια, δεν ειναι ουτε το ενα, ουτε το αλλο! 

Σιγουρα, ομως, αυτοι που ξεκινησαν τα social media αυτο το σκοπο ειχαν, να μας κανουν να αισθανομαστε σαν τα...13χρονα, οσο πιο πολλους οπαδους/ φιλους εχουμε στο διαδικτυο, τοσο πιο μεγαλο status εχουμε σαν ατομα στο κοινωνικο μας περιγυρο! 
Αν ριξουμε ομως μια πιο κοντινη ματια με ποσους και ποσες απο αυτα τα ατομα θα αξιζε να συναντηθει για να πιει κανεις εστω μια μπυρα;

Τελος, δεν μας εφτασαν ολα τα αλλα μεσα κοινωνικης διαδικτυωσης εχουμε τωρα και sites…απιστιας, οχι ομως χωρις ...προβληματα! 
Μετα απο προσβλητικη διαφημιστικη καμπανια στη Σουηδια, σε αφισσες και στη τηλεοραση, που ελεγε "Κανε τη ζωη σου πιο ζωντανη, ξεκινησε μια σχεση" εγιναν πολλες  καταγγελιες στην υπηρεσια προστασιας καταναλωτων απο διαφημισεις εναντιον του Nορβηγικου site ''Victoria Milan'', που προετρεπε κοσμο σε ...απιστια!

Τα ειχε ολα ο καπιταλισμος, οι ..απιστιες του ελειπαν! 







8 σχόλια:

  1. Eνδεικτικά της έλλειψης επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, είναι όλα αυτά Ελβα. Κι έτσι ψάχνουν την επαφή μέσω της οθόνης.

    Οσες φορές έχω ρωτήσει κάποιον αν επικοινωνεί σωστά, η απάντηση είναι "τί μαλακίες μου λες;"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιο το post σου!
    Να πληρωσω για να παω σε site για να γνωρισω κοσμο;;;
    Χα-χα-! δεν νομιζω.
    Δεν τρελλαθηκα ακομα...
    Καλυτερα... δεν τρωω τα λεφτα μου σε στραγαλια και πασατεμπο λεω εγω;
    Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλησπερα Swell

    Επαφη που κοστιζει πολυ ομως! Απ ο τι βλεπουμε και απο αλλα παραδειγματα, το να ξερει κανεις οτι τον εξαπατουν καταφωρα εχει φτασει, πια, να μην..ενοχλει οσο θα νομιζε κανεις! Ετσι, αλλωστε, εκλεγονται χρονια οι κυβερνησεις και στην Ελλαδα και αλλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Εphemeron

    Μα εκει εφτασαν τα πραγματα για πολλους και πολλες που δεν εχουν αλλο τροπο να γνωρισουν κοσμο. Πολλοι απο εμας ισως το κοροιδευουν, αλλα σε καποιες χωρες ειναι ισως ενας αποδεκτος τροπος γνωριμιας! Παντως κι εκει οι εταιρειες δυστυχως εκμεταλλευονται κοσμο, ως συνηθως! (Βusiness as usual!)

    Καλη εβδομαδα και σ εσενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχα! Πολύ διασκέδασα διαβάζοντας το κείμενό σου. Ιδίως στο σημείο με τις φωτογραφίες των υποψηφίων. Παρήγορο είναι που τόσοι πολλοί άνθρωποι αναζητούν το έτερο ήμισυ, έστω και μέσω τέτοιων εταιρειών. Στην Ελλάδα είμαστε πουριτανοί: το θεωρούμε συνοικέσιο και μας θυμίζει άλλες εποχές.
    Ωστόσο, είναι πράγματι δύσκολη η κατάσταση. Οι σχέσεις είναι επιδερμικές, και αυτό αφορά και τις φιλικές.
    Η πολύωρη δουλειά κι οι πολλοί συμβιβασμοί για να την κρατήσεις, διαστρεβλώνουν τον χαρακτήρα. Σε κάνουν ράκος. Με τι κουράγιο να επιδιώξεις το κάτι παραπάνω στις σχέσεις σου;
    Λες, "δεν γαμ..." και κλείνεσαι στον εαυτό σου. Εξάλλου, αυτό βολεύει και το πολιτικο-οικονομικό σύστημα: να είσαι μόνος και ευάλωτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα φιλε Λωτοφαγε

    Στην Ελλαδα, τα e-datings τα κοροιδευουν, λογω δηθεν..μαγκιας, αλλα δεν παραλειπουν να ειναι μελη σε αλλα ..παρεμφερη δικτυα, oπου γινονται...καλυμμενα e-datings! :)

    Ομως, οπως λες, λογω ελλειψης χρονου και διαθεσης πολλες σχέσεις είναι δστυχως επιδερμικές,για να μη μιλησουμε για τις..φιλικές!

    Εφ οσον το πολιτικο-οικονομικό σύστημα μας θελει..μονους και ευαλωτους, για να μας εκμεταλλευεται καλυτερα, ας φροντισουμε να μην του δωσουμε το δικαιωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. elva,με παρακαλανε φιλοι μου να ανοιξω σελιδα στο facebook,ενεδωσα για μια μερα με ψευδωνυμο αλλα δεν αντεξα,εβαλα τον ιδιο φιλο που με εγραψε,να με διαγραψει!
    Δεν υπαρχει μεγαλυτερο χασιμο χρονου απτο facebook,ειναι σα να παρακολουθεις μεσημεριαναδικα και Τατιανα Στεφανιδου στο λαπτοπ!
    Παρολα αυτα,εχω μπει καποιες φορες,συνδεομενος με εναν λογαριασμο φιλου,κ εψαξα για παλιους φιλους η φιλες.
    Τους βρηκα,αλλα δεν επικοινωνησα μαζι τους.
    Αλλωστε,οταν χανεσαι με καποιους,δε φταινε ποτε "οι περιστασεις"
    χανεσαι γιατι αυτο αποτελει ενδομυχη επιλογη σου.

    Οσον αφορα το e-dating,δοξα τω Θεω,δεν εχω καταφυγει ποτε σε αυτο,προτιμω την αμεση γνωριμια κ επαφη!
    Ομως,δεν το κατακρινω.Εχω πολλα παραδειγματα γνωστων,ακομα κ του αδερφου μου,οι οποιοι εκαναν σοβαρες σχεσεις αφου γνωριστηκαν στο ιντερνετ με τις μετεπειτα κοπελες τους.
    Για αυτο δε λεω μεγαλες κουβεντες,
    αναγκη για επικοινωνια να υπαρχει κ ας εκδηλωνεται παντοιοτροπως:)

    ΥΓ Να πω κατι ακομα για το facebook,οι μπλογκερς που κανουν σοβαρη δουλεια κ εχουν πραγματα να πουν,ΟΦΕΙΛΟΥΝ να το χρησιμοποιουνε προς οφελος των αναρτησεων τους.
    Γιατι υπαρχει μεγαλη μαζικοτητα και μπορουμε να την εκμεταλλευτουμε,κανοντας γνωστα στο ευρυ κοινο πραγματα που εμεις ηδη γνωριζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλησπερα celin

    ''Αλλωστε,οταν χανεσαι με καποιους, δε φταινε ποτε οι περιστασεις χανεσαι γιατι αυτο αποτελει ενδομυχη επιλογη σου!''

    Ποσο θα συμφωνησω...

    Οσο για το e-dating δεν ξερω,ισως για καποιους να ειναι μια λυση, εφ οσoν δεν εχουν..χρονο, αλλα προσωπικα ειμαι εναντιον της εμπορευματοποιησης (και) σε θεματα σχεσεων!
    Ας μεινουν 1, 2 πραγματα που να μη χρειαζεται να..πληρωσουμε για να τα αποκτησουμε!
    Χαθηκαν οι γνωριμιες μεσω παρεας, γνωστων και συναδελφων; :)

    Για τις περιπτωσεις που χρειαζεται περισσοτερη μαζικοτητα, μη ξεχνας οτι υπαρχει και το twitter, που ειναι πολυ καλυτερο απο το...facebook και στο προτεινω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)