28.3.11

Εurope calling! [Ακούει κανείς; ]



Διαβαζοντας τις Ελληνικες φυλλαδες διαπιστωνει κανεις την ...ανησυχια τους για τις μεγαλειωδεις διαδηλωσεις κατά της λιτότητας, στο Λονδινο και συνειδητοποιει κανεις αλλη μια φορα ποσο ...πισω ειναι η Ελλαδα! Σε αρκετες Βορειες χωρες (Αγγλια, Γερμανια, Σουηδια) οι λαοι εχουν ηδη νοιωσει τι εστι νεοφιλελευθερισμος και αρχισαν να καταγγελουν και να καταδικαζουν τετοιες πολιτικες.

Στην Ελλαδα, η ανησυχια ορισμενων κυκλων ειναι να μην γινονται...διαδηλωσεις και ετσι να καταπινουμε καλυτερα τη ...προπαγανδα του οτι ΕΜΕΙΣ φταιμε και για τα επεισοδια, καθε φορα σε διαδηλωσεις, ενω ξερουμε ολοι καλα ποιοι τα προκαλουν, εμεις φταιμε για τα τραγικα θυματα της Μαρφιν, εμεις φταιμε και για την δεινη κατασταση της οικονομιας στην Ελλαδα, αφου "τα φαγαμε μαζι" και αλλα τετοια...σοφα επιχειρηματα, εμεις φταιμε για ολα και μαλλον και για το οτι ....γεννηθηκαμε στη χωρα αυτη!! 
Για το μονο ουσιαστικα που φταιμε και δεν μας το λενε, ειναι οτι παρα τη συνεχη εξαπατηση μας, τους εκλεγουμε χρονια τωρα, (ή τουλαχιστον καποιοι απο εμας...)

1. Ας δουμε ομως την Αγγλια, εκει που τα πραγματα απο χρονια ηδη μαρτυρουν...εγκαταλειψη του πολιτη, ανεργια και καταρρευση του κοινωνικου κρατους. Οσοι εχουν επισκεφθει τη χωρα και δεν εχουν περιοριστει μονο στα....αξιοθεατα και τα ψωνια, (!) ξερουν απο πρωτο χερι τι σημαινει διαχωρισμος, γκετοποιηση, ρατσισμος και ανισο εκπαιδευτικο συστημα, πρόσφατα μαλιστα ειδαμε διαδηλωσεις νεολαιας που αντιτάχθηκαν στην κυβερνητική επιλογή περικοπών και αύξησης των διδάκτρων, καταλοιπα της Θατσερικης πολιτικης που ακολουθησαν και οι εργατικοι και κυριολεκτικα μετετρεψαν ενα κρατος προνοιας σε μια χωρα με μεγαλες ανισοτητες και πρωτοφανεις καταστασεις φτωχειας στο πληθυσμο της. Αλλωστε υπαρχουν και τα παραδειγματα προς αποφυγη της ....Ελλάδας και της Πορτογαλιας για να επιβεβαιώσουν τους φοβους τους για την αναλγητη Ευρωπη των ανισοτητων.
Οι Βρετανοι, οπως και αλλοι λαοι των οποιων η γνωμη δεν λαμβανεται υπ οψιν, ηταν και ειναι αντιθετοι στην αναληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη. Μαλιστα συμφωνα με το πρακτορείο  Reuters μολις ο 1 στους 3 Βρετανούς εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη, ενα ποσοστό μεγαλύτερο ακόμη και από το ποσοστό των Βρετανών που ήταν αντίθετοι στον πόλεμο κατά του Ιράκ κατά την έναρξή του! Ποιος ακουει κι εκει τους πολιτες; Δεν ειναι επομενο να γινονται διαδηλωσεις και μαλιστα με την ενταση που εγιναν;

2. Στη Γερμανια, η Μέρκελ και οι Χριστιανοδημοκράτες,  έχασαν την πλειοψηφία σε μια περιοχή που για ...59 χρονια θεωρούταν το προπύργιό τους και ισως επιτελους αρχισουν να καταλαβαινουν τι σημαινει χασμα μεταξυ της λαικης θελησης και των ηγεσιων στην Ευρώπη! Ουτε ομως οι Γερμανοι, φαινεται να θελουν εμπλοκη στον πολεμο κατα της Λιβυης.

3. Στη Σουηδια, ενας διαφορερικος αερας πνεει στους ...Σοσιαλδημοκρατες, με νεο αρχηγο κομματος τον  Ηåkan Juholt που καταχειροκροτηθηκε προχθες και εντυπωσιασε με το λογο του, καταδικαζοντας τη πολιτικη της συντηρητικης κυβερνησης και μιλησε για την αναγκη ισοτητας και αλληλεγγυης ως προϋπόθεση για ανάπτυξη και ευημερία.
  • Αναφερθηκε στη παιδική φτώχεια που οπως ειπε δεν έχει καμία θέση στη Σουηδία.
  • Αναθεώρηση των συντάξεων, ασφαλες εισοδημα στα γηρατεια.
  • Ελεγχος των ιδιωτικοποιησεων που εχουν γινει μεχρι τωρα ώστε να εξασφαλιστεί ότι έχουν επιτύχει το στόχο τους. Έχουν για παραδειγμα γινει οι ιδιωτικοποιησεις προς ωφελος του πολιτη; Ισως στις τηλεπικοινωνιες να το κατορθωσαν, οχι ομως στις τιμες ηλεκτρικου για τα νοικοκυρια και τις μικρες επιχειρησεις, οπως ειπε.
  • Αναθεωρηση του φορολογικού συστήματος.
Αν και δεν μπορω να ξερω κατα ποσο ο Juholt θα δεσμευτει να προωθησει αυτα που επεσημανε, πρεπει να παραδεχτω οτι για πρωτη φορα μετα απο καιρο ακουσα σοσιαλδημοκρατη πολιτικο να αναφερεται σε πραγματικα προβληματα και ηταν μια νοτα αισιοδοξιας στο ...μαυρο σκηνικο του νεοφιλελευθερισμου! Εχουμε κι εδω πικρη πειρα απο το κομμα των Σοσιαλιστων, το οποιο εχει απογοητευσει πολλους με τη διγλωσσια του, ενα συνηθισμενο προβλημα των ...Σοσιαλιστων και οχι μονο!

Ο Ulf Bjereld, καθηγητης πολιτικης οικονομιας, δηλωσε μετα οτι "Ειναι ισως ο πιο ρητορικος λογος που εχουμε ακουσει στο κομμα απο την εποχη του Olof Palme, αλλα ας μην ανησυχει απο τωρα η ...Δεξια!" ειπε χαρακτηριστικα.

Δεν ξερω κατα ποσο το μηνυμα των λαων θα ληφθει υπ οψιν και ποτε θα σταματησουν οι πολιτικοι ενθεν και ενθεν να ...κωφευουν στις απαιτησεις των εκλεκτορων τους.
Το γεγονος, ομως, ειναι οτι ενα ολο και μεγαλυτερο ρευμα των πολιτων της Βορειας Ευρωπης βγαινει στους δρομους και καταδικαζει τις ανισες και υπερ του κεφαλαιου πολιτικες της ΕΕ!

Στην Ελλαδα, τωρα μιλουν για...αποκρατικοποιησεις και ξεπουλανε χωρις αιδω οτι ανηκει στο δημοσιο, οταν τετοιες τακτικες εχουν πλεον αποτυχει στις περισσοτερες χωρες της ΕΕ και αυτες μαλιστα οι πολιτικες ειναι που κανουν τους Ευρωπαιους να βγαινουν στους δρομους!

Η Ελλαδα, ποσο καιρο, ακομα, θα ...κοιμαται;


18 σχόλια:

  1. Apparently, αρκετό ακόμα.. Γιατί, πάει κι έρχεται (ίσως..) να κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου, αλλά να κοιμάσαι τον ύπνο του αδίκου, αυτό είναι, απλά, ανεπίτρεπτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποιόν ύπνο του δικαίου; Πώς μπορείς να κοιμάσαι τόσο βαθειά όταν βλέπεις συνεχώς εφιάλτες;
    Αν τα φάγανε όλοι μαζί γιατί καλείται να πληρώσει μόνο ο λαός; Γιατί να πωλείται το δημόσιο αλλά να μην δημεύονται οι παράνομα δημιουργημένες περιουσίες των μερικών;
    Άρα συνεχίζουμε να κοιμόμαστε και μάλιστα να μην θέλουμε να ξυπνήσουμε γιατί φοβόμαστε τα χειρότερα;

    Στη Γερμανία, στο συγκεκριμένο κρατίδιο η ήττα των Χριστιανοδημοκρατών δεν είναι βασισμένη στην δύναμη του λαού αλλά στο φόβο (δυστυχώς) λόγω των γεγονότων στην Ιαπωνία αλλά και στην ανάπλαση της Στουτγκάρδης. Σημαντικότερο γεγονός είναι η ήττα των Φιλελευθέρων και ο αποκλεισμός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28.3.11

    Στην Ελλάδα, Έλβα μου, ισχύει το γνωστό:
    -Με λαμβάνεις, όβερ!
    -Δε σ' ακούω...πάρε το "μηδέν"!
    Και ακριβώς αυτό παίρνουμε, το ΜΗΔΕΝ!

    καλή εβδομάδα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λένε πως θα μοιράσει ο Θεός ξυράφια
    μες στην άνοιξη που θα 'ρθει
    για να γλιστράμε όλοι
    σε μια κόψη που μπορεί να μας ζεστάνει
    θα μάθουμε έτσι να διαλέγουμε
    σε ποια μεριά θα πάμε
    κι ο χωματόδρομος που γδέρνει
    το βήμα μας δε θα 'ναι

    http://www.youtube.com/watch?v=6DfuKBLbJeQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Sophia

    Ετσι δειχνει προς το παρον, but as they say, never say ...never! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλωσηρθες thalassamov

    Oλοι την ιδια απορια εχουμε, αλλα δεν νομιζω να μας τη ..λυσουν, εφοσον απαιτουν μονο απο το λαο να πληρωσει!
    Τωρα γιατι να πωλείται το δημόσιο και δεν δημεύονται οι παράνομα δημιουργημένες περιουσίες μερικών, ειναι αλλη μια απορια που ας την απαντησουν οσοι ακομα τους ψηφιζουν!

    Για τη Γερμανια, ανεξαρτητα απο τους λογους, που εσυ ισως να γνωριζεις καλυτερα, πιστευω κι εγω οτι το σημαντικότερο γεγονός είναι η ήττα των Φιλελευθέρων και ο αποκλεισμός τους!
    Αν εχεις περισσοτερα στοιχεια για τη Γερμανια θα χαρω, παντως, να τα ακουσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλη me

    Τωρα μου θυμισες το σχολικο..."μηδεν εις το πηλικον"! :) Μακαρι να κανουμε λαθος!

    Καλή εβδομάδα, επισης! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου nefeli

    Πολυ...Θηβαιο, ακουμε τελευταια, φιλη nefeli, ή μηπως ειναι η ιδεα μου; ;))

    Καλη επιλογη, παντως! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Elva,η δραση,δε μπορει,καποτε θα φερει αντιδραση.Αυτα που εγιναν στην Αγγλια,εγω δεν τα εχω ξαναδει εκει.Ακομα κ στην Αμερικη(!),αρχισαν να αντιδρουνε,βλεπε Ουισκονσιν.
    Δε ξερω να πω τι καταληξη θα εχουν ολα αυτα,ξερω ομως οτι τα πραγματα θα χειροτερεψουν πολυ περισσοτερο..κ υστερα θα υπαρξει αντισταση,
    αποτελεσματικη η οχι κανεις δε μπορει να προβλεψει,
    αλλα θα υπαρξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος28.3.11

    Ως πότε θα κοιμάται όχι μόνο ο ελληνικός λαός, αλλά οι λαοί όλου του κόσμου !
    Μάλλον περιμένουν όλοι μαζί τον ... Μεσαίωνα !!!

    Κέρδισαν, λέει, οι Πράσινοι στη Γερμανία ...
    Μήπως θυμάται κανείς τη στάση των Πρασίνων στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας ή του Ιράκ ;

    Ά ρε κατακαϋμένη Γερμανία ...

    Γεια χαρά Elva !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Elva καλησπεροκαλημερα απο μια Αθηνα ανοιξιατικη, ανοικτη η μπαλκονοπορτα, 1π.μ, ζηλευε, αλλα ζηλευε μονο τον καιρο, γιατι απο τα πολιτικα μας κατορθωματα τον....................κακο μας τον καιρο, εδω οι φωστηρες του ''φιλελευθερισμου'' και του ''πρασινου αειφορου'' ''σοσιαλισμου'', ειναι στον καιρο των παγετωνων, ακομα ''μπουσουλανε'', μεχρι να σηκωθουν στα ποδια τους, ν'ανακαλυψουν τον ''τροχο'', εχουμε δρομο, δρομο κακοτραχαλο, τι να σου κανουμε με τα πολιτικα Νεατερνταλ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος29.3.11

    Άντε να δούμε πώς θα τη γλιτώσει το σύστημα αυτή τη φορά, άντε να δούμε πώς θα τα αντιμετωπίσει αυτά η σοσιαλιστική διεθνής που το δρόμο μας "φωτίζει". 'Αρτον και θεάματα πάλι.
    Θα παντρέψουν τον πρίγκιπα της Αγγλίας, θα ψοφήσουν το κόσμο πάλι με πλούτο και όνειρα για μεγάλη ζωή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμπαθής ο νέος σοσιαλ-ηγέτης σας αλλά δεν ξέρω αν όλα αυτά που ευαγγελίζεται μπορούν να εφαρμοστούν τοπικά-σε μια χώρα.Φοβάμαι ότι το πρόβλημα είναι πιο μεγάλο και δεν παλλεύεται τοπικά.Και οι φίλοι βόρειοι αν ήθελαν να μας κατηγορούν για κάτι,εμάς τους νότιους,είναι η καθυστέρηση που προκαλεί η πολιτική μας ραθυμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημερα celin

    Kι εγω, ετσι πιστευω. Καποια πραγματα ευτυχως αλλαζουν και δεν νομιζω οτι πρεπει να περιμενουμε μεχρι την ....εξαθλιωση μας για να δειξουμε οτι δεν συμφωνουμε με τις πολιτικες λιτοτητας! Οσο μπορει ο καθενας πρεπει να δειχνει οτι δε δεχεται περικοπες της ζωης του για να περνα το κεφαλαιο καλυτερα εις βαρος μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε faro

    Φυσικα και οι πρασινοι, οπως και ολοι, εχουν μεριδιο ευθυνης οταν συναινουν σε πολεμους του κεφαλαιου! Δεν εξαιρειται κανενας!

    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημερα Δημητρη

    Πραγματικα ζηλευω τον..καιρο σας, αλλιως τι να ζηλεψω απο τη πολιτικη των...neanderthal, που τωρα μιλανε σε εσας για ιδιωτικοποιησει οταν ολη η Ευρωπη βλεπει τι συμβαινει οταν χαριζουν κερδοφορες κρατικες επιχειρησεις στο κεφαλαιο!
    Μεγαλα λαθη αυτα και δεν μαθαινουν τιποτα απο την εμπειρια των αλλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημερα Αλέξανδρε Δελάρζ

    Αυτοι, φιλε Αλεξανδρε, ολο και καποια κολπα θα βρουν παλι να μας εξαπατησουν.
    Ηδη, οπως ειπες, ετοιμαζεται ο.. μεγαλειωδης γαμος του πρίγκιπα της Αγγλίας, οπως περισυ ειχαμε κι εμεις...βασιλικους γαμους εδω, σε δουλεια να βρισκομαστε.
    Με κατι τετοια περναν τα χρονια και εμεις συνεχιζουμε να ελπιζουμε στα.. παραμυθια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητε μας Σελιτσάνε

    Δεν ξερω πραγματικα κατα ποσο ο νέος σοσιαλ-ηγέτης (τους) ειναι συμπαθης, αλλα αυτα που αναφερθηκε ηταν τουλαχιστον..πραγματικα προβληματα του κοσμου και οχι του...κεφαλαιου (!) οπως συνηθως εχουμε συνηθισει να ακουμε απο...σοσιαλιστες τα τελευταια χρονια ΚΑΙ στη Σουηδια και φυσικα γι αυτο εχασαν τις εκλογες δυο φορες στη συνεχεια!

    Οσο για αυτα που...ευαγγελίζεται, καποια σιγουρα μπορούν να εφαρμοστούν τοπικά -σε μια χώρα, οχι ομως ολα!

    Aν και δεν πιστευω στα λογια τους, ο κοσμος παντου πια εχει κουραστει απο τις αδειες υποσχεσεις και τα λογια ετσι οταν καποιος αλλος πολιτικος μιλησει για ρεαλιστικα ζητηματα, (χωρις φυσικα ακομα να ξερουμε κατα ποσο ειναι αγαθες οι προθεσεις του!), ο κοσμος ανταποκρινεται!
    Ας ελπισουμε μονο οτι δεν θα ειναι κι αυτος μια απο τα ..ιδια, για οσους τον ψηφισουν!
    (Εγω παντως δεν πειθομαι ετσι ευκολα, οπως εχετε μαλλον καταλαβει!) :)

    Οι βόρειοι φιλοι δεν κατηγορούν καμμια χωρα, γιατι και αυτοι ξερουν απο τις ειδησεις, που ειναι πολυ πιο αντικειμενικες, εδω, για τα προβληματα στην ΕΕ και καποια πραγματα οπως π.χ η ανεργια και η ακριβεια, ο ρατσισμος κλπ, δεν αφορουν, οπως καταλαβαινετε, μονο το νοτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)