14.4.11

Είχα σκοπό να γράψω...


Στην αρχη, ειχα σκοπο να γραψω κατι που να αφορα.."ανθρωπους", oπως ας πουμε αυτους που διαχειριζονται τα πρόγραμματα σταθεροποίησης των PIGS (και οχι μονο), αλλα αφου στα επιτελεια του ΔΝΤ δεν θελουν ουτε να ακουσουν τη λεξη ..''αναδιάρθρωση'' δεν εχουμε και πολλα να πουμε μαζι τους, επ αυτου, ουτε φυσικα επι κανενος αλλου θεματος! (Ετσι τους ξαναστελνουμε στο γνωστο ..σκοτεινο μερος, το ιδιο εδω και καιρο, καθε φορα που στο σπιτι...αναφερεται το ονομα του.. ΔΝΤ και των περιξ αυτου!)

Μετα, σκεφτηκα να γραψω κατι για το ...new dilemma: "ειτε συμφωνειτε για τα μέτρα του προγράμματος σταθερότητας 2012 – 2015, ειτε παμε σε...εκλογες", που θετει ο ΓΑΠ στα στελεχη και τους βουλευτες του Πασοκ, μια και αρχισαν καποιοι απο εκει να ....υψωνουν τον τονο της φωνης τους, λιγο δυνατοτερα, απ ο τι επιτρεπεται και βεβαια κατι τετοιο ειναι ...αδιανοητο σε μια δημοκρατια!
 
Τελικα, ειπα να διαβασω για το ...σηριαλ, διχως τελειωμο, στην Ιαπωνια, και δε ξερω πως, αλλα εφτασα να διαβαζω οτι η περιοχη της Fukushima ηταν πλουσια σε ιστορια και ηταν μια απο τις πρωτες που συνεβαλλαν στην ενοποιηση του Ιαπωνικου κρατους.

Τι κριμα που οι ανθρωποι αυτοι ξεχασαν την ιστορια τους και αφησαν τη..Τepco να ρυθμιζει τη ζωη τους....Τωρα υπουργεια και ειδικοι μετρουν με μηχανηματα τα...αποδεκτά όρια των επιπεδων ραδιενέργειας σε ...ψάρια και  λαχανικα της περιοχής!
Aς μας πουν τοτε  με ποσες χιλιαδες ..μπεκερέλ ανά κιλό, τρωγεται αφοβα ενα ψαρι; Ποσο, λετε σημερα να ειναι το αποδεκτό όριο περιεκτικότητας σε ...ραδιενεργό ιώδιο; Μπορω να φαω σημερα,  ή θα πεθανω, αυριο, ετσι κι αλλιως;

Οχι αλλες ειδησεις, για "ανθρωπους". Οχι, σημερα, τουλαχιστον....

Δεν αντεχεται η σκεψη οτι η "ανθρωπινη λογικη" πηγαινει χαμενη, οταν υπαρχουν τοσα πολλα πραγματα που δεν μαθαμε, ή δεν μας αφηνουν να μαθουμε, επειδη στα χερια τους, οσο ζουμε, ειμαστε ΜΟΝΟ "κερδος" και τιποτα αλλο!
Αρνουμαι τη "λογικη" τους, διαβαζω για αλλα ειδη που, δυστυχως, δε θα τους μοιασουμε ποτέ...

"Συγκλονίζει ο ταυτόχρονος θάνατος τριών δελφινών στις δυτικές ακτές της Ρόδου με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο για πράξη αυτοθυσίας και αλληλεγγύης.

Τα θηλαστικά δεν έφεραν εξωτερικά τραύματα ή χτυπήματα και εικάζεται ότι τα δύο δελφίνια βγήκαν στις ακτές και τελικά ξεψύχησαν στην προσπάθειά τους να συμπαρασταθούν στο τρίτο δελφίνι, το οποίο επίσης κατευθύνθηκε προς την ακτή, αντιμετωπίζοντας ενδεχομένως κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

Τα τρια δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στις ακτές Σορωνής, Καλοβαρδών και Σκάλας της δημοτικής ενότητας Καμείρου. Οπως εξηγεί στο "Εθνος" ο βιολόγος-ωκεανογράφος Βασίλης Ποδιάδης " υπάρχουν περιπτώσεις που δελφίνια, λόγω της κοινωνικής δομής των πληθυσμών τους, ακολουθούν κάποιο άρρωστο δελφίνι και αυτό τα οδηγεί στην παραλία"
Nooz.gr