5.4.11

Πρίν το...Game over!




Δε ξερω τι λενε και τι δεν λενε οι στατιστικες και οι αριθμοι, ειδικα οταν...μαγειρευονται επιμελως για να ταιριασουν ως αποδεικτικα στοιχεια, αναλογα με τα συμφεροντα του εκαστοτε συζητητη. 

Εγω βλεπω οτι χανεται καθε μερα ολο και πιο  απερισκεπτα η Φυση, η  εμπιστοσυνη και μαζι οι ανθρωπινες σχεσεις, γυρω μας.

Πως ηταν η ζωη μας, πριν τα οικονομικα και φυσικα ...τσουναμις, πριν μαθουμε οτι καποιες χωρες παρα τη διεθνη τους φημη, αφηνουν τελικα στο ελεος της ...ραδιενεργειας τους κατοικους τους, μολυνοντας επιπλεον γη και θαλασσα με ανεπανορθωτες βλαβες και οχι μονο για το εκει οικοσυστημα;

Εχουμε αραγε ακομα βλεψεις για το μελλον, ή μηπως μειδιούμε ακουγοντας τον ορο..."μελλον" και μονο;

Ειμαστε αραγε "πιο ανοικτοι" σαν ανθρωποι, σημερα, λογω της τεχνολογιας, ή μηπως ''κλεινομαστε'' ολο και πιο πολυ στον εαυτο μας, παρα τα μεσα που οι περισσοτεροι διαθετουμε σημερα;

Οι Ευρωπαιοι, ειμαστε αραγε πιο "απαισιοδοξοι", απο τις αλλες ηπειρους, ή μηπως αποτελουμε ενα μερος του συνολου εκατομμυριων κατοικων της Γης, που βλεπουν, ανημποροι, τα μεγαλα συμφεροντα να καταστρεφουν ανενοχλητα και συχνα ατιμωρητα τον πλανητη, ενω εμεις στεκομαστε και τους κοιταμε να το κανουν, χωρις ουσιαστικες αντιδρασεις, ειτε λογω απαθειας, ειτε λογω ελλειψης μαζικων πρωτοβουλιων, που θα μπορουσαν να σωσουν ο τι πια εχει απομεινει  να ειναι μη
ραδιενεργο, μη διεφθαρμενο, μη χρεωκοπημενο στη ζωη μας.


Αντιθετα απο τα περισσοτερα.... virtual games, εχουμε μια μονο ζωη να ζησουμε! Αυτο και μονο θα εφτανε να μας κινητοποιησει ολους περισσοτερο πριν το....

GAME OVER! 

16 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, δε νομίζω ότι πάμε σε κάποιο γκειμ οβερ απλά ζούμε κοσμοϊστορικά γεγονότα που σηματοδοτούν την ιστορία και νοηματοδοτούν τη σκέψη μας. Τέτοια που πάντα συνέβαιναν και το να τα ζούμε (η δική μου γενιά του τυολάχιστον) για 1η φορά έχει ένα στοιχείο δράματος. Πως εμείς ως πρόσωπα αυτού θα πράξουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως Ελβα, σημερα ειμαστε "πιο κλειστοι" απο ποτε σαν ανθρωποι παρα τα τεχνολογικα μεσα που διαθετουμε σημερα. Πιστευω οτι δεν εχει σχεση η ποιοτητα, μονο η διαθεση και απ οτι βλεπω φιλη μου και σε blogs αλλα και απο συζητησεις και παρεες η διαθεση μας δεν ειναι και η καλυτερη αυτο το διαστημα. Πολυ φοβουμαι οτι θα συνεχιστει και η οικονομικη κριση οπως και αυτη των αξιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5.4.11

    Καλησπέρα εκεί στο βορρά! Καλά το εντοπίζεις, δεν είναι μόνο οικονομική η κρίση, είναι κρίση των πάντων!
    Μπορεί και να γίναμε πιο κλειστοί απ' ότι παλιά, ίσως να ναι το τίμημα της εξέλιξης, αλλά πάλι, άλλες δυνατότητες ανοίχτηκαν. Που θα σε ήξερα εγώ, κορίτσι πράμα τόσο μακρυά στα ξένα;
    Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι έχει πέσει θλίψη με όλα αυτά στον κόσμο (ε, λογικό είναι). Που λες κι εσύ ακούμε "μέλλον" και μειδιούμε. Η Ελπίδα σβήνει ή έσβησε για πολύ κόσμο. Και δεν λέω φυσικά γι αυτή τη χαζή ψευτοαισιοδοξία που διαφημίζουν κάποιοι με ταινίες και σεμινάρια, στρουθοκαμηλισμός είναι.
    Για μένα πάντως δεν έσβησε. Τελευταία θα πεθάνει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Game over όχι ακόμα, αλλά είμαστε στις τελευταίες πίστες με λίγες ζωές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλησπερα VKP

    Oταν μιλαω για...κάποιο game over, εννοω κυριως οτι παψαμε να ζούμε με τον τροπο που ξεραμε στο παρελθον και τωρα οι περισσοτεροι ειτε ειμαστε αδιαφοροι, ειτε παραιτημενοι στη μοιρα μας, (που την εχουμε εμπιστευτει σε λαθος και επικινδυνα χερια, σε πολλες χωρες, δυστυχως).
    ''Πως εμείς θα πράξουμε'' ρωτας;
    Θα ηθελα κι εγω να ξερω την απαντηση σε ενα τετοιο ερωτημα...Φανταζομαι, ομως, οτι ο καθενας το βλεπει διαφορετικα απο τη σκοπια του, και την ηλικια του.
    Ελπιζω, ομως, να μην αφησουμε το ερωτημα αυτο αναπαντητο... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλωσηρθες marilia

    Συμφωνω απολυτα οτι αντι να βοηθα η τεχνολογια, σε πολλα και ουσιαστικα ζητηματα, οπως οι σχεσεις εχουμε γινει δυστυχως "πιο κλειστοι" απο ποτε και δυσκολα εμπιστευομαστε τον αλλο.
    Η χειροτερη απο τις δυο ειναι για μενα η κριση των αξιων,ειδικα οταν δεν βγαινουν καποια χρησιμα συμπερασματα, αλλα επικρατει η ..απελπισια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε Αλέξανδρε Δελάρζ

    Aκριβως η κρίση αφορα και τις αξιες μας και φυσικα εχει και τα θετικα της π.χ αν δεν υπηρχε κριση και δεν γινοντουσαν τετοιες συζητησεις, ισως να μη γνωριζα κι εγω καποιους απο εσας, μεσω του blog! Nα και τα θετικα της, λοιπον! :)
    Ξερεις αυτο που γραφω για το οτι...ακούμε "μέλλον" και μειδιούμε, το αισθανομαι καθε φορα που μιλαω με γωνστους απο την Ελλαδα και με στεναχωρει ειλικρινα . Οι Ελληνες εχασαν σιγα σιγα το χαμογελο τους και πιστευω οτι κανεις δεν εχει συνειδητοποιησει πληρως τι 'τραυμα' ειναι αυτο για τη νοοτροπια ενος λαου.

    Αλλοιμονο, ουτε απο εμενα 'έσβησε' η ελπιδα, απλα κανουμε καποιες διαπιστωσεις.....

    Kαλο σου βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πρόβλημα είναι ότι η επικρατούσα παγκοσμίως κοσμοθεωρία έχει την βεβαιότητα ότι μπορεί να εξαγοράζει μπόνους ζωές από τις στρατιές των πιο αδύναμων παικτών.Και το εξοργιστικό είναι ότι γεγονότα,σαν αυτό της ιαπωνίας,δεν φαίνεται να κλονίζουν αυτήν την βεβαιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μανο

    Εσυ,ειδικα, ως γιατρος, ολο και κανενα 'κολπο' θα ξερεις, κουμπαρε, για να αυξησεις τις πιθανοτητες για..επιπλεον ζωες στις..τελεταιες πιστες! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα Έλβα!
    Η τελευταία σου παράγραφος τα λέει όλα!
    Και αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μας έμεινε!
    Αισιοδοξώ = ζω και παλεύω!

    Χαιρετίσματα από τα ανοιξιάτικα Τρίκαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητε φιλε Σελιτσανε

    Αυτη η κοσμοθεωρια που τα ..'ξερει ολα' και τα εχει κανει 'θαλασσα ολα' μας εχει φερει στο χειλος του γκρεμου!

    Oπως λετε ειναι εξοργιστικο το οτι δε μαθαινουν ποτε απο τα τραγικα λαθη τους!
    Ποσες φορες πρεπει να αφησουμε τις...Tepco να καταστρεφουν τη ζωη μας, αναρρωτιεμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα φιλε Πορτιατη

    Σωστα! Αλλοιμονο αν αφησουμε τους καιρους να μας πανικοβαλλουν! Οπως ειπε και ο φιλος Αλεξανδρος Δ. πιο πανω,η ελπιδα δεν σβηνει! ;)

    Xαιρετισμους απο τον οχι και τοσο..
    ανοιξιατικο Βορρα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μου άρεσε το "Αισιοδοξώ = ζω και παλεύω!" Ας προσπαθήσουμε ρε παιδιά!
    Όλοι μαζί, μόνο έτσι βγαίνει κάτι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μη σε παίρνει από κάτω Έλβα. Όταν έρθει η παγκόσμια συνειδητοποίηση, θα αλλάξουν τα πράγματα. Σίγουρα το τίμημα θα είναι μεγάλο, αλλά αυτό συνέβαινε πάντα. Όλα είναι κύκλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "εχουμε μια μονο ζωη να ζησουμε!"
    δυστυχως πολλες φορες, αυτο ειναι και το μοτο των κλεφτων, των ψευτων, και των εκμεταλευτων. Σκεφτονται απο την αντθετη πλευρα... "μια ζωη την εχω, και ειναι μικρη, γι αυτο κατσε να @%$*&* τον υπολοιπο κοσμο για να περασω εγω καλυτερα..."

    απ την αλλη πλευρα, ειτε το θελουμε ειτε οχι, δυστυχως, υπαρχει πολυς κοσμος που σκεφτεται με πολυ κακο τροπο γιατι ετσι τον εμαθαν, και οπως λενε και στη μαμα Ελλαδα, "παλιος γαϊδαρος καινουργια περπατησια δεν κανει"...
    Το ιδιο και εδω... Την περασμενη εβδομαδα σε μια πολυ καλη εκπομπη απο το Los Angeles, ειπωθηκε το παρακατω...
    "Κανονικα στην Αμερικη θα επρεπε να εχουμε σοσιαλισμο, αλλα δεν το βλεπω να γινεται, γιατι ο περισσοτερος κοσμος βαθεια μεσα του πιστευει οτι, καποτε θα ερθει καποια μερα που θα γινει εκατομυριουχος, και ετσι απλα ξοδευουν τη ζωη τους μες την μιζερια, παρεα με το ονειρο που δεν προκειται ποτε να γινει πραγματικοτητα... "
    Ακουγεται τραβηγμενο αλλα δυστυχως νομιζω ειναι αληθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σας φιλοι

    Roadartist, Procrustes
    και Ephemeron

    Πιστευω οτι σιγα σιγα ξεκαθαριζει το τοπιο και συνειδητοποιουμε ποιοι ειναι οι ''φιλοι'' και ποιοι οι ''εχθροι''.Τωρα αν δεν θελει κανεις να δει τι συμβαινει και ποιοι εχουν μεγαλα συμφεροντα να κρατουν τον κοσμο σε αγνοια και να καλλιεργουν την αδιαφορια για τα πολιτικα, ειναι μια αλλη ιστορια. Εμεις ομως ασχολουμαστε με οσους θελουν να μαθουν την αληθεια και να μη ζουν με αυταπατες οτι ολα γινονται για το καλο του κοσμου, οπως συχνα ακουμε.....

    Ephemeron Θα συμφωνησω κι εγω με το συμπερασμα της εκπομπης που ειδες στο L.A!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)