20.5.11

Από πότε εγκαταλείψαμε τη ..ψυχή μας;


Σημερα διαβαζα την ειδηση για τη καθειρξη 23 ετων που έριξε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης σε ενα κτηνος απο το Ηρακλειο Κρητης που θεωρητικα αποκαλειται.."πατερας" ενω επι δυο δύο χρόνια ξυλοκοπούσε και βίαζε τον 7χρονο γιο του! 

Ειναι η πρωτη φορα, θα πει κανεις που διαβαζουμε αποτροπαιες πραξεις... "γονιων" σαν κι αυτον; Δυστυχως οχι,εφ οσον ο κοσμος που ζουμε καθε αλλο παρα αγγελικα πλασμενος ειναι. Ομως περα απο το μαρτυριο αυτου του μικρου παιδιου που τιποτα δεν εφταιξε στην 7χρονη ζωη του, υπαρχουν και αλλοι εκτος απο τον πατερα που για μενα επρεπε να δικαστουν επειδη ειναι εξ ισου  ενοχοι!

Οταν στο ιδιο οικογενειακο περιβαλλον, ή και στον περιγυρο της μικρης αυτης κοινωνιας, οπου θεωρητικα ολοι γνωριζουν ολους ακουει κανεις ενα παιδι να κλαιει μερα-νυχτα και δεν αντιδρα, δεν ειδοποιει καν την αστυνομια να δει τι συμβαινει, τοτε σιγουρα κατι δεν παει καλα με τη κοινωνια αυτη!

Ποτε αραγε αρχισε η αδιαφορια να εξαπλωνεται σαν ασθενεια γυρω μας και ποτε ακομα και η δυστυχια μικρων, ανυπερασπιστων παιδιων, δεν μας λεει τιποτα; 

Απο ποτε εγκαταλειψαμε την ψυχη μας και αρχισαμε να σκεφτομαστε με τη ...τσεπη και τη σκληρη λογικη του "δεν κερδιζω τιποτα", "Εγω θα σωσω το κοσμο";  Οταν ομως σωσει κανεις εστω και ενα παιδι απο τη μαρτυρικη ζωη του ειναι σαν να σωζει λιγο απο τον κοσμο! 

Τα παιδια για οσους ακομα δεν εχουν αποκτησει και για οσους δεν πιστευουν στα λογια μου ειναι πραγματικα ο κοσμος μας και οσο δεν ενδιαφερομαστε για αυτα τοσο εγκαταλειπουμε και ''βρωμιζουμε'' ακομα περισσοτερο τη ζωη μας, το μελλον μας, την ιδια την υπαρξη μας και ολους τους λογους που μας κανουν να λεγομαστε - ακομα - ανθρωποι. 



20 σχόλια:

  1. Ωραιό post. Την διάβασα και εγω την συγκεκριμένη είδηση σήμερα και μαύρισε η ψυχή μου πρωί-πρωί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. varometro

    Nα σαι καλα! Aπο μαυρες ειδησεις ειμαστε ..πληρεις! Οι χαρμοσυνες μας λειπουν!
    Αρχιζω να πιστευω οτι ζουμε, πια, στον αχαρο κοσμο που περιγραφει ο Τριβιζας στα 'Μαγικα μαξιλαρια', ενα διηγημα που αξιζει να διαβασει κανεις στα παιδια του.(Mπορει να το εχεις κανει ηδη!;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H σιωπή είναι συννενοχή.

    Έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η φοίτηση σε σχολή γονέων πριν όμως γίνουμε γονείς και μάλιστα με αυστηρές εξετάσεις εισαγωγής. Βέβαια ένα πτυχίο δεν είναι αρκετό για να εξασφαλίσει την επαγγελματική επιτυχία, ακόμα και αν ο φοιτητής έχει αποφοιτήσει με άριστα.

    τι να πω:(((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20.5.11

    Νομίζω...πως πρώτα...η ψυχή μας εγκατέλειψε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. nefeli

    Eχεις δικιο γι αυτο που λες οτι η σιωπή είναι συννενοχή.Πολλες φορες αναρρωτιεμαι τι μας εχει κανει ως κοινωνια να μην δινουμε σημασια ουτε σε περιστατικα διπλα μας...

    Τι να τα κανουν τα σχολεια καποιοι τοσο αρρωστοι oπως στη περιπτωση αυτη. Για ψυχιατρικες κλινικες ειναι, οχι για να γινονται γονεις! :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλως την ευαγγελια

    Δεν μας αντεξε κι αυτη,..σωστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ακόμα τραγικότερο είναι ο πολύ στενός περίγυρος, ο οποίος ξέρει αλλά δεν μιλά. Ακόμα πιο άρρωστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. elf

    Ακριβως κι εμενα αυτo με απασχολει, oπως και το θεμα των ανυπαρκτων κοινωνικων υπηρεσιων και στην Ελλαδα, οπως και σε αλλες χωρες της ΕΕ που λογω...κρισης, ή και αδιαφοριας, αφηνουν να χανονται παιδικες ζωες απο ..γονεις-τερατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλη Elva καλησπερα, απο την καλοκαιρινη Αθηνα.
    Ρητορικη ειναι η ερωτηση σου, απο ποτε, μα απο παντα, αλλωστε υπαρχουν ερευνες που δινουν στοιχεια που λενε, οτι αυτο το εγκλημα, ειναι ΑΤΑΞΙΚΟ, παντα ολοι ξερουν παντα ολοι κανουν οτι δεν βλεπουν, δες τα δελτια των ειδησεων, μια και εξω, ''σημερα'' ξεχαστηκε, ο πονος και η καταστροφη του ψυχικου κοσμου του εκαστοτε μικρου ΘΥΜΑΤΟΣ, δεν μετραει ουτε και στις ''παραπλευρες'' απωλειες.
    ''Διπλανο''----ας μου επιτραπει, η λεξη----εγκλημα, η παιδεραστεια, οχι μεταξυ συγγενων και ομως ετοιμαζουν κινημα με μελη, αν θυμαμαι, απο το Βελγιο ξεκινησε.
    Απο παντα λοιπον, ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το καθίκι θα "καλοπεράσει" στη φυλακή.

    Τι να πω.. πραγματικά χρειάζονται σκότωμα τέτοιοι άνθρωποι. Κρίμα για το μικρό παιδί, του κατέστρεψε τη ζωή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλε Δημητρη

    Σωστα! Τα παντα γινονται για εσωτερικη καταναλωση δυστυχως και μονο...Μεχρι να ξεχαστει λιγο το θεμα του εκαστοτε ΘΥΜΑΤΟΣ και να παμε σε αλλες ειδησεις που θα κρατησουν το ενδιαφερον του κοσμου και παλι...Οι ζωες των παιδιων και των εκαστοτε θυματων βιασμου που καταστρεφονται μια και καλη δεν μετρανε...
    Ουτε φυσικα συζητουν για το τι μπορει να γινει στο μελλον ωστε να υπαρχει εγρηγορση απο τις κοινωνικες υπηρεσιες και τον περιγυρο..τετοια θεματα ομως εχουν οικονομικο οπως και πολιτικο κοστος και τα ...αποφευγουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλη μου Road

    Mα ετσι γινεται στο τελος, η φυλακη δινει τη ''λυση'', εφ οσον δεν υπαρχουν κοινωνικες υπηρεσιες που θα μπορουσαν νωριτερα να εντοπισουν το προβλημα και να μη χρειαστει να υποφερει το παιδι απο την αρρωστη συμπεριφορα του...''πατερα''!

    Ανεβασα το ιδιο θεμα και στο αλλο μας blog, το γλομπινγκ, (μπορεις να το βρεις πατωντας στη εικονα διπλα) και
    αν θελεις μπορεις να δεις τις αντιδρασεις και αλλων σχολιαστων πανω στο θεμα της τιμωριας τετοιων ''ανθρωπων'' που καταστρεφουν ζωες μικρων παιδιων! Ειναι ενα σοβαρο και πολυπλοκο θεμα και με ενδιαφερουν οι αποψεις του κοσμου σχετικα με το θεμα της τιμωριας και του κοινωνικου περιγυρου που σιωπησε αλλα εγω τους θεωρω εξ ισου ενοχους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος21.5.11

    Μάλλον, ξεχνώντας να είμαστε άνθρωποι ξεχάσαμε να είμασε και γονείς, φίλοι, αδέρφια...

    Πολλά φιλιά 'Έλβα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και, δεν αποκλείεται, ο συγκεκριμένος "πατέρας" να πηγαίνει κάθε Κυριακή στην εκκλησιά, να το "παίζει" ηθικοπλάστης, να φροντίζει το ... ίματζ του κλπ. κλπ.

    Όπως είπε κι άλλος σχολιαστής: Πραγματική Φρίκη !

    Την Καλημέρα μου, Έλβα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το "Είναι" του ανθρώπου, δεν είναι παρά η αντανάκλαση της κοινωνίας μέσα στην οποία ζει.
    Η κοινωνία μας που αναπτύσσεται μέσα στα πλαίσια του συστήματος,ενός εκμεταλλευτικού συστήματος, δεν μπορεί παρά να αναπτύσσει τέτοιες διατροφικές προσωπικότητες.
    Από αυτές δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.Μια τέτοια κοινωνία τέτοιους πολίτες θα "καλλιεργεί" για να μπορεί να τους χειραγωγεί, να μπορεί να τους κουλαντρίζει.
    Και για να μην υπάρξουν κενά,οι κοινωνίες αναπτύσσονται ανάλογα με αυτούς που τις εξουσιάζουν,ανάλογα με αυτούς που έχουν στην διάθεση τους, τους μηχανισμούς.
    Και τέτοιους διαθέτουν πολλούς, από την παιδεία μέχρι τους νόμους και το δίκαιο, μέχρι τους μηχανισμούς ελέγχου και καταστολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φιλη Λενα

    Tι τελικα θυμομαστε ακομα; :(


    Y.Γ
    Χρονια πολλα, αν και..κατοπιν εορτης (σου)! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. habilis

    Δυστυχως, μονο η λεξη φρικη περιγραφει τη κατασταση αυτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. faro

    Tιποτα δεν αποκλείεται, για τετοια τερατα...
    Να σου πω την αληθεια απο τοτε που το διαβασα ολο αυτο σκεφτομαι και αν επηρεασε ετσι ενα ατομο που δεν εχει σχεση με το γεγονος δε θελω να σκεφτομαι ποσο εχει τραυματισει το ιδιο το παιδι και η πραξη καθαυτη αλλα και το οτι κανεις απο το περιγυρο του δεν το βοηθησε!
    Φρικη ολος αυτος ο κοσμος που λεγονται ...συγγενεις,..γνωστοι, γειτονες! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kαλησπερα BB

    Δυστυχως εχεις δικιο για το οτι κατι τετοια ατομα αντικατοπτριζουν σαπια συστηματα και κοινωνίες, ανάλογα με αυτα των εξουσιαστων. Ευτυχως ομως υπαρχει και η αλλη πλευρα των αγωνιστων ανθρωπων που θελουν να δουν ενα καλυτερο κοσμο απο αυτον που οι εξουσιες εχουν υπ οψιν για εμας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)