12.5.11

Straightening things out: "Εχετε δημοκρατία, εκει;"


Το γυρο του κοσμου εκαναν και παλι οι γνωστες εικονες απο τη χθεσινη απεργια στην Αθηνα, με αποτελεσμα να με ρωτουν γνωστοι και φιλοι, ξενοι, τι γινεται τελικα στην Ελλαδα και να απορουν για τη βιαιοτητα της Ελληνικης αστυνομιας, οπως και για το ...πολιτευμα του κρατους!

"Εχετε δημοκρατια, εκει;" με ρωτουσαν;

Τι να τους πεις; Ποσο δημοκρατικο αραγε ειναι να ανοιγονται κεφαλια και να στελνεται κοσμος στο χειρουργειο με ακομα ορατο τον κινδυνο για τη ζωη τους, μονο και μονο επειδη πηραν μερος σε μια διαδηλωση; 

Τελικα απ ολες τις συζητησεις που εχουν γινει, ενα ειναι το μονο σιγουρο: H Ελλαδα ειναι ενας μεγαλος δοκιμαστικος σωληνας, το πειραματοζωο για τις πολιτικες του καθε μαγου του ΙΜF, της ΕΕ και των μεγαλων τραπεζικων συμφεροντων! 

Ο μεγαλυτερος λογος ανησυχιας και πανικου των οικων και των απανταχου ενθερμων υποστηρικτων τους, δεν ειναι φυσικα οι απανθρωπες πολιτικες, (που αλλοι ομιλητες, οπως ακουσα,χθες σε τηλεοπτικα αφιερωματα, εδω, ειπαν οτι θα πρεπει να γινουν και ...σκληροτερες!!), αλλα μονο το ενδεχομενο να μη παρουν πισω τα ....χρηματα που εχουν δανεισει! Αυτο φυσικα ειναι το μονο που ποναει τους ...κυριους αυτους.

Τι να πει κανεις για οσους, στην Ελλαδα, νομιζαν οτι ψηφιζαν ...σοσιαλισμο; !!


I Won´t Back Down, anyway!

20 σχόλια:

  1. Elva μου, για να λεμε του στραβου το δίκιο, τις ξέρουμε τις ανησυχίες των Σουηδών και τον καημό που έχουν για το αν έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα, ή όχι... Αν τους έχει πιάσει η πρεμούρα, μπορούν κάλλιστα να πάρουν ένα μέρος των μεταναστών που ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, πχ... Ή να μας χαρίσουν ένα μέρος από όσα τους χρωστάμε... (θα χρωστάμε κ σε αυτούς, δεν μπορεί!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πάρει η Σουηδία μετανάστες;Εδώ προσπαθούνε να τροποποιήσουν τη Συνθήκη Σένκεν ενώ η Δανία αποφάσισε σχεδόν άρση της Συνθήκης, έχοντας δεκτεί βέβαια "απειλές"απο την Ε.Ε. αφού αν κλείσεις τα σύνορά σου, νομίζοντας πως προστετεύεις τη χώρα σου, ουσιαστικά μειώνεις και την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών σου.

    Χθες, για πρώτη φορά είδα στην γερμανική τηλεόραση, να δίνεται ο λόγος στον απλό κόσμο της Ελλάδας, να ακούγεται για πρώτη φορά ότι ο κόσμος δεν θέλει να πληρώσει για τις κλοπές των μεγάλων-χωρίς να χλευάζεται από τον γερμανό δημοσιογράφο.
    Εκτός από τους διαδηλωτές, υπήρξε και μίνι συνέντευξη σε σπίτι Ελληνικής οικογένειας με παιδάκια, που ζει στην ανεργία και μέχρι πρόσφατα,με την στήριξη των συνταξιούχων γονιών. Βέβαια να σου προσθέσω πως το σαλόνι τους, δεν θύμιζε το σαλόνι φτωχής οικογένειας στη Γερμανία. Αυτό δεν ξέρω πώς φάνηκε στους ντόπιους ή αν το πρόσεξαν.

    Δεν ξέρω αν υπάρχει πουθενά Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοσιαλισμό και με πρωθυπουργό τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για να μην ξεχνιόμαστε...
    Καλησπέρα Elva μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kληρονομική δημοκρατία ελέω ονόματος είναι το πολίτευμα που έχουμε Ελβα. Και ο τελευταίος εκπρόσωπος, ο ΓΑΠας, έχει ήδη βρει την επόμενη δουλειά του. Και είναι ευτυχής γιατί εκεί μιλούν τη γλώσσα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουμπάρα, η αστυνομία παντού εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό. Θα ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας. Και όταν αυτή απειλείται με πτώση, θα απαντήσει έτσι βίαια, απάνθρωπα και δολοφονικά σε διαδηλώσεις πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12.5.11

    Δημοκρατία με μια αόριστη έννοια ποτέ δεν υπήρξε πουθενά στον κόσμο να τους πεις. Έναν τύπο δημοκρατίας, αστικής κοινοβουλευτικής έχουμε, όπως και στη Σουηδία και αλλαχού. Πάντως θυμάμαι κι εγώ σε κάποια συνάντηση κορυφής G8 ή κάτι τέτοιο στη Σουηδία, κι εκεί έπεσε το ξύλο της αρκούδας κι απορήσαμε όλοι: δέρνουν και στη Σουηδία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Αλέξανδρος Δελάρζ

    Θα έλεγα κοινοβουλευτισμού. Σκέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και τι να πει κανεις γι αυτους που στηριζοντας τη σημερινη κυβερνηση νομιζουν οτι στηριζουν ενα σοσιαλιστικο καθεστως και δεν εχουν ακομα παρει ειδηση οτι εχουμε να κανουμε με σοσια-ληστες!

    Το να πεφτει τετοιο αγριο ξυλο, απο πλευρας τους σε διαδηλωτες το εχουμε ξαναδει οταν βαραγαν αλυπητα τα ...περηφανα γηρατια! Και ομως τους ξαναψηφισαν!
    Ομως οχι! Επιμενω! Οχι δεν ειμαστε ολοι αξιοι της τυχης μας...
    Κι αυτο το συνειδητοποιει ολο και μεγαλυτερη μεριδα του λαου μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος13.5.11

    Λές να ξανασχολιάσω; να ξαναγυρίσω πίσω το χρόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ βαρέθηκα. Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kαλημερα! Μετα τη περιπετεια με το..blogger, xαθηκαν τα σχολια αλλα ειχα προλαβει να γραψω απαντησεις, σε οσους ειχαν αφησει σχολιο,τοτε.
    Ετσι δημοσιευω τις απαντησεις ενω τα σχολια δεν φαινονται...(Ελπιζω να μην ειναι πολυ ..surreal! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημερα marco

    Καλα εγω μιλησα για τους...καλους Σουηδους, τους προοδευτικους, οχι τους...αλλους! Μερικοι ενδιαφερονται αλλοι αδιαφορουν για τα παντα και τους παντες, ειναι γεγονος! Δεν υπαρχει περιπτωση να θελουν κι αλλους ....μεταναστες παντως. Θα εχεις ακουσει βεβαια οτι ειρωνευονται τους Φινλανδους που δεν δεχονται μεταναστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου thalassamov

    Αυτο ακριβως! Δεν υπαρχει περιπτωση να πάρει η Σουηδία κι αλλους μετανάστες, εφ οσον οπως ξερουμε κοιταζουν να τροποποιήσουν τη Συνθήκη Σένκεν και οπως διαβασαμε και εμεις σημερα η Δανία αποφάσισε άρση της Συνθήκης, κατι που εκανε αισθηση παντου!
    Κι εδω δειxνουν ολο και πιο συχνα ρεπορταζ απο την Ελλαδα, επειδη τους ενδιαφερει η αντιδραση της Ελλαδας, ωστε να ρυθμισουν αναλογα τις ενεργειες τους και αλλου οπου θα παιρνονται αναλογα μετρα λιτοτητος.

    Ζητειται...Δημοκρατία! ;/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημερα φιλε Αντιλογε

    Τι αλλο μετα απο αυτο να ζητησει κανεις; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου swell

    Αλλοιμονο απο εμας που ουτε ....κονέ εχουμε, ουτε εξασφαλισμενες δουλειες και οχι μονο για τον εαυτο τους, αλλα και για τις επομενες γενεες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κουμπάρε Μανο

    Ναι αλλα ποσο νομιμο ειναι να χτυπουν επιτηδες για να σκοτωσουν τους διαδηλωτες οταν δεν τους εχουν προκαλεσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλε μας Αλέξανδρε Δ.

    Δε ξερω αν υπηρξε ποτε Δημοκρατία με την εννοια που φανταζομαστε, ισως και οχι αλλαπιστευω οτι καποιοι λαοι οπως οι Σουηδοι εζησαν και καποια χρονια κατω απο καλυτερες πολτικοοικονομικες συνθηκες απ ο τι εμεις στην Ελλαδα που ποτε δεν ειχαμε ουτ στοιχειωδη Δημοκρατια.
    Καλα θυμασαι ηταν στο Göteborg πριν χρονια που επεσε το ....ξύλο της αρκούδας, σε συνάντηση κορυφής, αλλα το εκαναν περισσοτερο για να φυγει απο τον υπολοιπο κοσμο η απορια σχετικα με το αν δέρνουν και στη ...Σουηδία! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημερα liakada

    Σωστα! Ακομα να παρουν ειδηση, καποιοι, με το τι εχουν να κανουν; Μεχρι και τα...περηφανα γηρατεια οπως λες και εκεινα τα ξυλοκοπησαν! Ας ελπισουμε οτι δεν ηταν αυτοι που εφαγαν ξυλο και μετα τους...ξαναψηφισαν! Κι εγω πιστευω οτι δεν ειμαστε ολοι αξιοι της τυχης μας, αλλα δυστυχως αποφασιζει η...πλειοψηφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άραγε όταν,προ μηνών,οι Κλουζώ τις βρεττανικής αστυνομίας συνέλαβαν τον ανάπηρο διαδηλωτή με το αναπηρικό καροτσάκι και ο Πρετεντέρης του BBC τον προπηλάκιζε ως τρομοκράτη και αλήτη,αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι αναρωτήθηκαν αν στην Βρεττανία υπάρχει δημοκρατία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φιλε μας Σελιτσανε

    Αν δεν αναρρωτηθηκαν τότε, στην Αγγλια, πότε επρεπε να ..αναρρωτηθουν; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)