28.6.11

Η 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ , τα επεισοδια και το μεσοπροθεσμο


Διαβαζω στις εφημεριδες οτι στη πλατεια Συνταγματος ηδη γινονται επεισοδια απο κουκουλοφόρους...ενω αναφερεται οτι άντρες του ΕΚΑΒ μεταφέρουν τραυματίες με το ΜΕΤΡΟ. Βόμβες μολότοφ και δακρυγόνα έπεσαν στην πλατεία, αναγκάζοντας τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν για λίγο προκειμένου να προστατευθούν. Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν 5 αστυνομικοί τραυματίες.

Το σιδερένιο τείχος ηταν και σημερα στη..θεση του, οπως και τη ...περασμενη φορα που παλι χιλιαδες κοσμου διαδηλωναν. Πιο κατω βλεπετε σε live streaming το Συνταγμα και clip απο τη πορεια του ΠΑΜΕ





Το ΠΑΜΕ διοργανώνει, στην Αθηνα, τρεις συγκεντρώσεις. Η πρώτη ξεκίνησε στις 10 το πρωί από την Ομόνοια και στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη η συγκέντρωση ειναι για τις 10 το πρωί στην Ομόνοια.


Μηνες τωρα ολοι σε εσωτερικο και εξωτερικο ακουμε ψεμματα, εκβιασμους και διλημματα για τη τυχη της Ελλαδας...
Ειδικα σημερα, διαβαζα στην εφημερίδα  Wall Street Journal σε αρθρο στο πρωτοσέλιδο της, ότι η Ελλάδα ξεπουλά τα πάντα από αεροδρόμια μέχρι μαγευτικές ακτές, οπου περιλαμβάνεται μαλιστα και βίντεο με όμορφες παραλίες για...ενδιαφερόμενους αγοραστές, (!) ενω η πορτα της λιτοτητας δειχνεται στον λαο ως μονοδρομος!
Λυσεις υπαρχουν, ομως ειναι ΜΑΖΙ με τον λαο, ενω oι κυβερνησεις αυτες πασχιζουν να βαλουν το κοσμο στη γωνια και να τους χρησουν ενοχους!

Κι ενω αλλου διαβαζουμε οτι ο Ολι Ρεν και η ΕΕ διαλαλουν οτι δεν υπαρχει εναλλακτικη λυση (''plan B'') για την Ελλαδα, σε περιπτωση που δεν ψηφιστει το μεσοπροθεσμο, σημερα το  Reuters αποκαλυπτει, αποκλειστικα, οτι υπαλληλοι της ΕΈ εργάζονται ηδη εδω και μηνες πάνω σε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα, άν το κοινοβούλιο της χωρας απορρίψει ένα πρόγραμμα λιτότητας και η χώρα δεν μπορεσει να λάβει την επόμενη δόση των δανειων έκτακτης ανάγκης, απο ΕΕ/ΔΝΤ. 
Bλεπει κανεις λοιπον οτι μπροστα στη πιθανοτητα αντιδρασης του λαου και ...plan B υπαρχει και...plan C, προκειμενου να μη τα χασουν ολα!
Οσο για τις χθεσινες δηλωσεις ... Ανδρουλάκη και αλλων θα τις αλλαζα ευχαριστως σε «Διώξτε ...ΜΑΣ γιατί όσο μιλάμε δεν θα ψηφίσει κανένας το μεσοπρόθεσμο!» 

Αναρωτιεμαι, παντως, αν διαβασε κανεις απο τους βουλευτες που  θα ψηφισουν το μεσοπρόθεσμο, τους ιδιαιτερα βαρεις ορους για την εκποιηση της χωρας!
Δεν τους ενδιαφερει, μαλλον..... 

4 σχόλια:

  1. Φαίνεται εγω 7 ώρες ήμουν σε αλλη πλατεία γιατι κουκουλοφόρους δεν είδα, εκτος απο μερικούς πιτσιρικάδες που φορούσαν κουκούλες.

    Ούτε ΕΚΑΒ ειδα, γιατι η πλατεία εχει δικούς της γιατρους που φροντιζαν τον κόσμο.

    Οπως δεν ήρθε και η πυροσβεστική εγκαίρως για να σβήσει το βαν που καιγόταν και τσούλισε καταστρέφοντας το περίπτερο στην Οθωνος και θετοντας σε κίνδυνο ζωές.

    Στην πλατεία που ήμουν εγω (Συντάγματος)τα ΜΑΤ ράντιζαν χημικά, ασταμάτητα, χωρίς ελεος και προσπαθούσαμε με μαλοξ και μασκες (μήπως αυτο μας κάνει κουκουλοφόρους;) να μείνουμε εκει.

    Τα καταφέραμε τελικά, η πλατεία δεν αδειασε.

    Ελπιζω να μην επαναληφθει το ίδιο αποψε οπως πολυ θα ήλπιζα να ηταν ολοι παρών και ενωμένοι.

    Μία πλατεία, ένας αγώνας, μία πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης τα κανάλια δεν δείχνουν πώς μπορεί ν' απωθηθούν τα ΜΑΤ χωρίς πέτρες και μολότοφ,απλώς με μια πυκνή ανθρώπινη αλυσίδα που φωνάζει,δυναμικά και ρυθμικά, "πίσω,πίσω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. nefeli

    Μηπως, εγω τι ειδα απο εδω; ;)
    Aυτα εγραψαν οι εφημεριδες, αυτα αντιγραφω κι εγω...
    Μην ανησυχεις, θα φανουν και οι ανακριβιες και οσα θελουν να προωθησουν.
    Το σπουδαιοτερο ειναι να ειναι ο κοσμος ενωμενος στις διεκδικησεις του, μονο ετσι μπορει κανεις να εχει αποτελεσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σελιτσανε

    Δε μας τα λετε καλυτερα κι εμας που ειμαστε μακρια ολοι εσεις που ησασταν εκει, (να μη διαβαζουμε ανακριβιες απο την ..απεναντι πλευρα;)
    Eσεις εισασταν εκει, παντως, ή κανω λαθος; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)