6.6.11

Ο νέος "εφιάλτης" στην Ευρωπη και εμεις!




Καποιοι παιζουν με τις ζωες μας, εκει εξω και δεν αναφερομαι μονο στους πολιτικους, που ειλικρινα εχω βαρεθει να διαβαζω ειδησεις για το τι κανουν και κυριως το τι δεν κανουν, οπως επισης και οτι παρ ολα τα καθημερινα γιουχαρισματα και συγκεντρωσεις, παραμενουν στις κυβερνητικες θεσεις τους, λες και το εργο που ΑΥΤΟΙ επιτελουν ειναι πιο σπουδαιο απο τις ζωες και το μελλον το δικο μας και των παιδιων μας, στον υπολοιπο κοσμο.
Ενα κοσμο, που παρ ολα αυτα, εξακολουθει να μη συνειδητοποιει τη δυναμη των στιχων του "People have the power", που κυκλοφορησε μεν τον Ιουνη του 1988, ειναι ομως τωρα επικαιρο οσο ποτε αλλοτε, επειδη οπως λεει συχνα σε συνεντευξεις της η Patti Smith, "ο κοσμος έχει ξεχάσει πως έχει αυτή τη δύναμη. Νομίζουν πως τη δύναμη την έχει η κυβέρνηση. Είναι καθήκον του κάθε καλλιτέχνη να το θυμίζει, μόνο αν αφυπνιστεί ο λαός μπορεί να υπάρξει αλλαγη!"

Ομως, οπως ειπα στην αρχη, δεν θα αναφερθω, αυτη τη φορα στους πολιτικους, αλλα στους χαιδεμενους συχνα φιλους τους, τα μεγαλα συμφεροντα, που εκπροσωπουνται και απο τις φαρμακοβιομηχανιες που εδρευουν στις ΗΠΑ, στην Ευρωπη και αλλου. 
Τα τελευταια 15 χρονια δεν ξερουμε απο που να προφυλαχθουμε ως καταναλωτες και ως πολιτες χωρων αισθανομαστε οτι ειμαστε στο ελεος ολων των φυσικων και ...τεχνητων επιδημιων, πανδημιων, ιών παλιας και «νέας» γρίπης, που ειτε προερχεται απο πτηνα, ειτε απο χοίρους, ειτε απο διοξινες και τωρα τελευταια βαλαμε στην ακρη το ζωικο βασιλειο και αρχισαμε να φοβομαστε και τα..λαχανικα!

Ο νεος εφιαλτης που πολλοι αμφιβαλλουν αν ειναι φυσικος, ή (και παλι εργαστηριακος!) λεγεται Escherichia coli και ευθυνεται για το συχνα θανατηφορο Αιμολυτικό Ουραιμικό Σύνδρομο (HUS)
που εχει προσβαλλει χιλιαδες κοσμο στη Β Ευρωπη και ειδικα στη Γερμανια. Σημερα μαλιστα διαβαζα οτι μαλλον εχει εντοπισθει και η ...φαρμα-εστια μολυνσης στη περιοχη του Αμβουργου, οπου οι επιστημονες πιστευουν οτι εκει προκληθηκε αυτη η νεα επικινδυνη μεταλλαξη του βακτηριου, το οποιο εφερε εκτος απο μεγαλο πανικο και τεραστιες οικονομικες καταστροφες σε αγροτες πολλων χωρων και ειδικα της Ισπανιας, η οποια αδικα και κυριως απο τους Γερμανους αλλα δυστυχως και απο αλλους εταιρους που θεωρουν τη Γερμανια για καποιο λογο ως ..."αυθεντια", θεωρηθηκε αρχικα ως χωρα υπευθυνη για την μολυνση! 

Ολα αυτα θα ηταν ισως ...συνηθισμενα αν δεν  διαβαζαμε δηλωσεις ειδικων απο το γερμανικο Robert Koch Institute (RKI), που ερευνητες του οπως ο Helge Karch, ο οποιος ολη του τη ζωη ασχοληθηκε με την ερευνα στα βακτηρια EHEC δηλωνε οτι δεν εχει ξαναδει κατι τετοιο και ανέφερε πως η επιδημία αυτη η οποια παλιοτερα προσβαλλε παιδια κυριως μεταλλαχθηκε και οφείλεται τωρα σε μία χίμαιρα που περιέχει γενετικό υλικό από διάφορα βακτήρια του είδους E. coli οπως και ακολουθίες DNA βακτηρίων της πανούκλας!
 
Ετσι οι επιστημονες απορουν από πού προήλθε αυτή η νέα ποικιλία, η οποία πρώτη φορά εντοπίζεται σε ασθενείς και οπως διαβασαμε η πλειοψηφια των ασθενων ειναι γυναικες και οπως δηλωνει ο Δρ Ulf Göbel στο Βερολινο, η συγκεκριμένη ποικιλία βακτηρίων έχει κάτι που ευνοεί την ανάπτυξή τους στο σώμα γυναικών, σχετίζεται δηλαδή με κάποιες ορμόνες, όπως συμβαίνει φυσικα και με άλλα είδη βακτηρίων που προσβάλλουν περισσότερο κάποιες συγκεκριμένες εθνοτικές ή φυλετικές ομάδες πληθυσμών και όχι όλες. 

Λετε να εβαλαν στο στοχο αυτη τη φορα, ειδικα τις γυναικες; 

Μαλιστα ο ριζοσπαστης σε ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο σχετικα με την επιδημια αυτη γραφει και για τη περιπτωση της αγγλικής φαρμακευτικής εταιρείας ALEXION που δειχνει να βγηκε ...ανελπιστα ωφελημενη απο τη κριση αυτη εφοσον η συγκεκριμένη εταιρεία παράγει το φάρμακο «Soliris» που αντιμετωπίζει αρκετά αποτελεσματικά τα συμπτώματα του Αιμολυτικού Ουραιμικού Συνδρόμου.

Τωρα χαρις στην ζητηση, οπως διαβαζουμε, ανεβηκαν οι ρυθμοι παραγωγης του φαρμακου και " η εταιρεία προωθεί το  «Soliris» στα νοσοκομεία της Γερμανίας δωρεάν, σε μία προσπάθεια να διαφημίσει την αποτελεσματικότητά του και να προωθήσει τις πωλήσεις του. Προ ημερών εξασφάλισε από την Ομοσπονδιακή Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ την επίσπευση της διαδικασίας, ώστε το συγκεκριμένο φάρμακο να υιοθετηθεί για τη θεραπεία του συνδρόμου HUS. «Τύχη - βουνό» για ένα φάρμακο που το 2010 χαρακτηρίστηκε από τo «Forbes» ως "το ακριβότερο φάρμακο στον κόσμο"!

Ευκαιρια λοιπον να ξεσηκωθουμε ανδρες και γυναικες εναντια στις ...αρρωστες καπιταλιστικες πολιτικες τους και τα αρρωστα συμφεροντα τους, ακομα περισσοτερο!

16 σχόλια:

  1. Σαν να μου ήρθε λίγο στο μυαλό, το The Constant Gardener, του John le Carré...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα που μου θυμισες, Sophia, την εξαιρετη ταινια ''The Constant Gardener'', η οποια φυσικα δειχνει τι παιχνιδια παιζονται απο τις φαρμακοβιομηχανιες, ειδικα μαλιστα oταν μιλαμε για φτωχες χωρες, οπου τα μεγαλα συμφεροντα ειναι πολυ πιο πανω απο τις ανθρωπινες ζωες :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διάβασε το βιβλίο, είναι πολύ καλύτερο φυσικά!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13672161

    emas pantos mas lene oti den einai oi Germanoi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Sophia

    Σχεδον παντα ισχυει οτι το βιβλιο ειναι πολυ καλυτερο απο τη ταινια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Swell

    Eσυ εχεις κανει και..φακελλο βλεπω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Lonely καλωσηρθες

    Τι να πει κανεις οταν μεσα στην ιδια μερα αλλαζουν γνωμη και απο τη Ισπανια πανε στη ..Γερμανια (http://www.inews.gr/115/telika-ftaine-oi-germanoi.htm)

    και τωρα ποιος ξερει, που αλλου; :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και σκεφτείτε ότι το E.Coli είναι ένα φιλικό βακτήριο της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου μας-και των άλλων θηλαστικών.Επειδή είναι πολύ ανθεκτικό και εξαιρετικά απλό έγινε το περισσότερο μελετημένο βακτήριο και δεν θα μου έκανε εντύπωση αν είναι και το πιο πρόσφορο πειραματόζωο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε μας Σελιτσανε

    Mαλλον γι αυτους τους λογους που λετε πιο πανω, ειναι το Ε coli το πιο.. προσφορο πειραματοζωο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Elva καλη μου φιλη καλησπερα!

    Δεν ''παιζονται'' οι ανθρωποι, ολα σε αυτον τον πλανητη, αυτην την εποχη, γινονται τυχαια, οποτε το ερωτημα ειναι, τυχαιο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλε Δημητρη

    Γνωριζοντας πως εχουν φερθει και σε αλλες περιπτωσεις επιδημιων στο παρελθον,επιβαλλεται να ειμαστε..
    καχυποπτοι, ειδικα οταν εχουμε να κανουμε με φαρμακοβιομηχανιες με κερδη δισεκατομυριων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είπα κι εγώ, "πού τα είχαν οι Ισπανοί τα αγγουράκια προτού τα στείλουν στους Γερμανούς;"
    Πέρα από την πλάκα, επειδή και το AIDS κάπως έτσι ξεκίνησε, ας είμαστε επιφυλακτικοί γενικώς.

    Ωραίοι οι Γιαννακόπουλοι, Swell. Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Αγνοούσα αυτό το έγκλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τράπεζες, Φαρμακοβιομηχανίες, Πετρελαϊκές, τα ίδια Σκατά.

    Ζόφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε Λωτοφαγε

    Φυσικα και χρειαζεται να ειμαστε επιφυλακτικοι οταν εχουμε να κανουμε με μεγαλα και αδιστακτα συμφεροντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου elf

    Δεν ξεφευγουμε απο πουθενα, αλλα πρεπει να τους καταγγελουμε, οσο και οπου μπορουμε, για να ξερει κανεις ποιοι βρισκονται απο πισω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)