3.6.11

To κινημα των.. "πανικοβλημενων", η ελιτ και εμεις!


-Καλα, πιο ταιριαστους τιτλους εργων δεν θα μπορουσε να ανεβασει το φετινο φεστιβαλ, μου ειπε μια φιλη και αν δεν το εχεις δει, ε, ειναι ευκαιρια, τωρα, ειπε γελωντας και παραφραζοντας το φυλλαδιο του  Φεστιβαλ Αθηνων, που το διαβασε ως..."Καβαλερία Troikana και οι ...Παλιάτσοι"!

Γελα εσυ, ειπε, αλλα δεν ακουσες, φαινεται, οτι οι ..."πανικοβλημενοι", (αλλο νεο ...κινημα κι αυτο;) κοιτανε τωρα να αναβάλουν τις ...δημοσιες εμφανισεις τους, που απο τωρα ξερεις θα λεγονται ...public ...[dis]appearances! 

Η φιλη ειχε ορεξη και συνεχισε τη πλακα με ..υποθετικο μονολογο απο τη πλευρα των ..''πανικοβλημενων'':

"Αχ, κριμα τα ...κοστουμακια και τα συνολακια, που εχουμε ψωνισει, (θα σκεφτονται οι ...πανικοβλημενοι!), κινδυνευουν να τα φαει ο ....σκωρος, τωρα που θα....κρυβομαστε στα γραφεια μας...Τι αχαρη ζωη κι αυτη...Μα για ποιον ψωνιζουμε, τοσο ακριβα πραγματα βρε αχαριστοι Ελληνες;
Ολες οι κυβερνησεις της...ατσουρμπαλης αυτης χωρας ητο μεχρι τωρα κακοντυμενες….Oι δε γυναικες συνηθως γυρω στο 1.20, με τα χερια ψηλα και με ποδι...κομοδινο, ενω οι ανδρες πολιτικοι μεχρι προτινος.....εστριβε πρωτα απ τη γωνια η ...κοιλια τους και μετα αυτοι! 
Ενω, τελευταια, πως να το κανουμε υπηρξε μια ...βελτιωσις της κακης παραδοσιακης εικονας μας, ενα ..αθλητικο στυλακι, εβλεπες καλοντυμενα ατομα που επιτελους επιτελουσαν...πατριωτικο εργο, βρε αχαριστοι!
Εκαναν...ενα αγωνα, οσο και να μη το συνειδητοποιειτε, μη τυχον και μας πουν πτωχους χωριατες ...στα σαλονια της Μερκελ, που τελικα παρ ολα τα... λουσα, δεν τη γλυτωσαμε!
Γι αυτο φροντιζαν να μη τους....προδιδει η ...εμφανιση τους !

Αμ οι αλλοι παλι, ειπε η φιλη, η "ιντελλεκτουελ" ελιτ της χωρας, εμαθες  τι εγραψαν, φανταζομαι! ''Μεσα σ ένα κείμενο 383 λέξεων, ουτε ΜΙΑ φορα δεν ακουσαμε για «Μνημόνιο», «ΔΝΤ», «τράπεζες» και «ξεπούλημα»!", οπως λεει κι ο φιλος  Καρτεσιος.  
Τι να πεις;

Α, ολα κι ολα ειπε η φιλη μου, γι αυτο λογαριαζονται καποιοι για ..ελιτ, επειδη ουτε μιλανε, ουτε σκεφτονται, οπως εμεις οι αλλοι! Τα βλεπουν ολα ...αφ´ υψηλου, ρε φιλεναδα....

Καπως ετσι....

18 σχόλια:

  1. Elva, ετσι ηταν παντα οι Αντουανετες, δε καταλαβαιναν τιποτα απο οσα εβλεπαν γυρω τους κι ελεγαν τα δικα τους.
    Και, που και που, χαναν και το κεφαλι τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα φιλη Elva!

    60000 Eλληνες εχουν πλουτο........................................................900 δις δολαρια και βεβαια δεν φορολογουνται για αυτο τον πλουτο!
    Αυτοι λοιπον εχουν ''αγορασει'' τα κοστουμακια στους γερουλανοπαπακωνστινοπεταλωτηδες και απαιτουν απο τους υποτακτικους τους, να φερουν το εργο εις περας, ΦΟΡΟ και ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΠΑΡΟΧΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, απο τους υποτελεις τους, ετσι μας βλεπουν.
    Οποτε ''κατι'', πρεπει να ''κανουμε'', με ολους αυτους, ''αρχοντους'' και ''παρατρεχαμενους''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι του τύπου μου να πετάω γιαούρτια αλλά η κερκυραϊκή φυγή θα εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες-θα μείνει στην ιστορία.
    Οι ιντελλεκτουέλ πάθαν απλώς μια συναίνεση-πώς λέμε ντουβρουτζάς;κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζούμε σε ένα κράτος μη κανονικό!
    Ο καθένας χαρακτηρίζει τον εαυτό του όπως θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απεγνωσμένα ψάχνουν το φάρμακο για μια ανίατη ασθένεια.
    Έχουν ρίξει όλες τους τις εφεδρείες στην μάχη για να κερδηθούν οι εντυπώσεις, για να αποπροσανατολίστουν οι εργαζόμενοι, για να χειραγωγήσουν τις μάζες.
    Αλλά βρε αδερφέ, πόσο να αποπροσανατολίσεις τον νηστικό, τον άνεργο, αυτόν που του κόβουν το ρεύμα, τον άρρωστο που δεν βρίσκει γιατρό και κρεβάτι σε νοσοκομείο.....
    Δεν λέω, μια πετριά την έχουμε, τσιμπάμε εύκολα, αυτό έχει αποδείξει η ιστορία, αλλά μπορεί ο Έλληνας να παρερμηνεύει, αλλά πια πεινάει μπορεί να αποπροσανατολίζεται αλλά πια δεν έχει δουλειά.......
    Θυμάμαι χρόνια πριν, όταν ο Μίκης περπατούσε στους δρόμους της Κοκκινιάς σαν υποψήφιος του ΚΚΕ έλεγε.
    Τον Έλληνα μπορούν να τον στριμώχνουν, μπορούν να τον χειρίζονται σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, μπορεί να τον πηγαίνουν πίσω και όλο πιο πίσω.Έτσι και ακουμπήσει όμως η πλάτη του στον τοίχο τελείωσε.
    Όποιος το επιδιώξει αυτό θα το πληρώσει ακριβά.
    Λέτε να ήρθε η ώρα;
    Λέτε να πούμε πιάνω αμπάριζα και βγαίνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε celin

    Σωστα, αλλα τοτε λεγαμε οτι ηταν οι ....Αντουανετες και η ταξη τους, ομως σημερα για τους..."σοσιαλιστες" τι να σκεφτει κανεις; Δεν υπαρχει καμμια ...δικαιολογια! ;((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε Δημητρη

    Το οτι αυτοι παντα ξεφευγουν απο οτιδηποτε και ουτε φορολογουνται ειναι το χειροτερο και δεν ξερω πως μπορει να αποφευχθει η συγκρουση με τετοιους ''αρχοντες'' και ''παρατρεχαμενους'', οπως λες...
    Μεχρι ποτε θα ανεχεται ο πολιτης να ποδοπατουνται τα δικαιωματα του και να μη μιλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε Σελιτσάνε

    Η κερκυραϊκή φυγή δειχνει το...δρομο και για αλλους! :)
    Οι ιντελλεκτουέλ που..παθαν μια... συναίνεση, οπως σωστα λετε, καλο ειναι να ....ξυπνησουν πριν ειναι αργα και να δουν λιγο τα του οικου μας, οχι τα ...επουρανια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου leondokarde

    Σε τι κρατος ζουμε ειναι ενα θεμα μεγαλο και θα χρειαστουν πολλες.. διδακτορικες σπουδες για να βγει καποια ακρη (και αν)!
    Παντως ειναι στη σφαιρα του ...μη κανονικου, οπως λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλη blackbedlam

    Ο τι και να κανουν τα πραγματα ειναι ασχημα και για αυτους, αλλα κυριως για τον μισθωτο. Η μονη ...ανίατη ασθένεια που βλεπω ειναι το συστημα στο οποιο ζουσαμε μεχρι τωρα. Ομως, οπως λες κι εσυ, ο τι μεσον και να χρησιμοποιησουν, η αληθεια δεν κρυβεται!
    Ας ελπισουμε οτι η παρατηρηση του Μίκη ειναι σωστη και οτι ο Ελληνας θα αποδειξει οτι δεν αντεχει αλλο το να τον κολλανε στο τοιχο σαν....
    χαλκομανια και να του ζητανε να πληρωσει απο πανω και για οσα δεν εχει φαει!
    Ποσο να ανεχτει κανεις αυτη τη κοροιδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν μας βλέπω καλά.
    Οπως το πάνε οι τροικανοί θα χάσουμαι όλες τις πατροπαράδωτες αξίες μας.
    Μέχρι και το ,
    ότι δηλώσεις είσαι
    βλέπω να κινδυνεύει.
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για να δούμε ...

    Καλημέρα, Καλή Βδομάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. habilis

    Πες το ψεμματα, εκει φτασαμε με τις ανοχες στο ..παραλογο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. faro


    Kαλη εβδομαδα και σ εσενα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλες οι ελίτ (κομματικές, life style)έχουν φέρει την χώρα σε αυτό το χάλι. Μερικούς δεν τους λυπάμαι καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. elf

    Δεν ειναι, ευτυχως, ολοι ιδιοι! Μερικοι δε, οι υπευθυνοι για τη κριση, καθε αλλο παρα για ...λυπηση ειναι! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)